Dodaj do ulubionych

Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata

IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 14:38
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Commander Tom Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: 65.119.189.* 26.05.05, 14:41
      Brawo Panie Jerzy!!!!

Ps. Noz sie pisze przez "o" z kreska panie redaktorze :)
      • Gość: Syfon Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.05.05, 16:21
        Coz jesli mowisz o nuz jak w 'a nuz' to sie mylisz. To nie ma nic wspolnego z
        zadnym nozem. Zamiast byc przekonany o swojej wszechwiedzy powinienes sie troche
        pouczyc.
        • Gość: fanfan LIVERPOOL KUPUJE MECZE Dlaczego Wyborcza nie grzmi IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.05.05, 19:42
          Cały świat widział a Wyborcza nie grzmi? DLACZEGO?

Liverpool - Chelsea
          Kupiony sędzia uznaje bramkę której nie było

Liverpool - Milan
          3:0 do przerwy i 0:3 po przerwie!!!
          W drugiej połowie całkiem inny obraz gry. Przekupieni gracze Milanu odpuszczają
          drugą połowę.

I CO NA TO GAZETA WYBORCZA ????
          • Gość: kibitz Re: LIVERPOOL KUPUJE MECZE Dlaczego Wyborcza nie IP: *.provider.pl / *.provider.pl 26.05.05, 23:01
            ależ ty głupi jesteś
          • Gość: jojo Re: LIVERPOOL KUPUJE MECZE Dlaczego Wyborcza nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 13:52
            tak, tak oczywiście, fajne brednie, szkoda tylko że wyssane z palca
      • Gość: lary Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.05.05, 16:56
        glupi jestes!!! chodzi o nuz w sensie moze a nie noz do krojenia
      • Gość: JAREK JUREK POLSKA JEST DUMNA !!! IP: 5.6.2D* / 12.36.118.* 26.05.05, 18:07
        Jurek jestes Wielki i przykladem na to ze praca i wiara czynia cuda, to
        wpsaniale ze zadedykowales to zyciestwo rodzicom i Papiezowi... jeszcze raz
        Gratuluje z calego serca !!! A-ha spekulacjami Anglkow czy koogokolwiek innego
        sie nie przejmuj, my Polcay musimy non stop udowadniac za granica ze cos
        znaczymy - wiem to bo 6 lat mieszkalem w Niemczech a teraz w Kalifornii...
        DAMY RADE :-))) Teraz powodzenia w Eliminacjach do Mistrzostw Swiata, bo jajuz
        bilety na Polske mam (to tak na marginesie:-)
      • Gość: szlomcio Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.ny325.east.verizon.net 26.05.05, 22:45
        ucz sie gramatyki kolego,dobrze na tym wyjdziesz !!!
        • losmartinos Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata 26.05.05, 22:58
          Ortografii, a nie gramatyki. Ty też szlomcio masz się czego uczyć jak widać ;)
      • losmartinos Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata 26.05.05, 22:57
        Nuż się pisze nuż, a nóż - nóż. To dwa inne słowa osiołku. Przeproś teraz pana
        redaktora :)
      • Gość: Tomek Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.woi.waw.pl / *.crowley.pl 27.05.05, 09:53
        Akurat to "nuż" jest napisane dobrze. Zanim zacznie innym wytykać się błędy,
        radzę poznać zasady ortografii. "Nóż" może i byłby poprawny, ale wypowiedź
        byłaby - tak mi się wydaje - trochę bez sensu.

Pozdrawiam i życzę miłej - mam nadzieję, że owocnej - nauki.

Tomek
      • pietrastom Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata 27.05.05, 09:54
        Akurat to "nuż" jest napisane dobrze. Zanim zacznie innym wytykać się błędy,
        radzę poznać zasady ortografii. "Nóż" może i byłby poprawny, ale wypowiedź
        byłaby - tak mi się wydaje - bez sensu.

Pozdrawiam i życzę miłej - mam nadzieję, że owocnej - nauki.

Tomek
      • pietrastom Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata 27.05.05, 10:01
        Jakoś brakuje Ci odwagi na przeproszenie Pana Redaktora, Mr Commander Tom! Tu
        już nie jesteś taki szybki jak przy wpisywaniu pierwszegho tekstu!
      • Gość: Kasia Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:31
        ?????????????????????
        Brawa to się Tobie należą, Znawco
    • Gość: Schuja Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.05, 14:46
      Marz sobie , Dudek , marz.Co ci wiecej pozostalo.Liverloolu ze soba nie
      zabierzesz.Tak ze zejdz lepiej na ziemie i zarzywaj twojego INGYWIDUALNEGO, w
      pelni zreszta zasluzonego, sukcesu.
      • doradca1 Natychmiast wyrzuć to co palisz 26.05.05, 14:48
        a Tobie co się stało??? Frustracje przeżywasz bo przez ostatnie lata musiałem
        krakać jak niemieccy socjaldemokraci??? I wyrzuć natychmiast to co palisz bo ci
        na mózg rzuca się...
        Zazdrościsz Dudkowi sukcesu i marzeń??? Typowe zachowanie dla sfrustrowanego
        polaczka...
        • Gość: Schuja Re: Natychmiast wyrzuć to co palisz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.05, 15:26
          Chyba nie rozumiesz tego co czytasz, doradco.Czy ja napisalem ,ze mu jego
          sukcesu zazdroszcze?.Napisalem tylko odnosnie jego marzen.Moim zdaniem z gruntu
          nierealnych.Ale tez napisalem , ZEBY SOBIE MARZYL. Ja tez marze np , ze polece
          na Ksiezyc, choc wiem , ze to tak samo nierealne marzenia jak te od Dudka.I
          odpieprz sie odemnie i nie lacz mnie z twoimi dojczami,doradco niemiecki?.
          • doradca1 Nadal palisz to co natychmiast powinieneś wyrzucić 26.05.05, 19:14
            Każdy może mieć marzenia i nikomu nie wolno zakazywać marzeń. Moim marzeniem
            jest żebyś wyrzucił natychmiast to co palisz i może wtedy będziesz przytomny. I
            kiedy już nie będziesz palił tego świństwa to może zrozumiesz, że nie mam nic
            wspólnego z Niemcami. Nawet z tymi z NRD....
            A co do marzeń Dudka o mistrzostwie świata to dopóki piłka w grze to wszystko
            możliwe. Tak jak podczas wczorajszego meczu.
          • Gość: zgrzyt Re: Natychmiast wyrzuć to co palisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:18
            Schuja poprzednio chcwaliłeś się, że jesteś poje..y, gratuluję samokrytki.
            • doradca1 Re: Natychmiast wyrzuć to co palisz 26.05.05, 19:50
              Wyobraź sobie, że gdyby Polska wraz z Dudkiem zdobyła mistrzostwo świata w
              piłce nożnej to ten specjalista od NRD zmieni nick i będzie wychwalał polskiego
              bramkarza....A samokrytyki to nie ma sensu mu gratulować bo i tak nie zrozumie.
          • Gość: marcin Re: Natychmiast wyrzuć to co palisz IP: 83.168.96.* 26.05.05, 21:42
      • Gość: ats -press vienna Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.3.14.vie.surfer.at 26.05.05, 16:23
        jestes gotowy< cw..u
      • gromek1 Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata 27.05.05, 13:30
        zaŻywaj nie zaRZywaj,
        Bitte shoen
    • Gość: asd Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 14:47
      Z Albanią gramy w niedziele a nie w sobote!!!
      • Gość: kstr Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 15:01
        i dobrze marzenia musi miec kazdy
        • Gość: adam81`w Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 15:10
          dudek jest de best a jak ktos tego nie kuma to jest kupa :)

a doradca zmien tekst , znaczy zgadzam sie z toba w sensie merytorycznym ale
          kurde ty zawsze piszesz wyrzuc to co palisz .
          ciekawe ilu juz przez ciebie rzucilo palnie ? :)
    • Gość: www.podroznicy.tk Ja tez marze o MS!!! IP: 212.139.103.* 26.05.05, 15:08
      dawaj Dudek do Knurowa z tym pucharem;) A poznij jeszcze MS i bedziemy mieli
      wszystko:) Polska Bialo-Czerwoni
    • Gość: Kuba Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.05.05, 15:09
    • Gość: Ziga We got a great Pole in our goal !!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.05.05, 15:12
      Tak spiewali wczoraj fani Liverpoolu na meczu w pubie. Brawo Dudek

Dla nieangielskojezycznych Pole to Polak ale i slup(ek)
    • Gość: kakakale głosujcie na Dudka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 15:25
      pokażmy makaronom kto była najlepszy w meczu głosujmy na Dudka
      it.sports.yahoo.com/fo/ch/
      • Gość: Schuja Re: głosujcie na Dudka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.05, 15:30
        Proponuje rozszerzyc zakres glosowania : Dudek na Prezydenta RP. Sorry, co to
        bedzie.
        • Gość: schuja Re: głosujcie na Dudka IP: *.3.14.vie.surfer.at 26.05.05, 16:26
          jestem schuja .urwalem sie z h.ja
      • Gość: ichemek Re: głosujcie na Dudka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 15:34
        Super, gratulacje, pytanie tylko kiedy angolom przejdzie zachwyt (zasłużony) po
        obronionych karnych i kiedy zauważą że w czasie meczu to Jurek popełnił
        conajmniej kilka żenujących błędów, tym razem miał fart i nic nie wpadło (po
        jego błędach) ale fakt pozostaje faktem, Dudek broni jak natchniony po to żeby
        za chwilę dać ciała że nic tylko siąść i płakać
        • Gość: schuja Re: głosujcie na Dudka IP: *.3.14.vie.surfer.at 26.05.05, 16:27
          sorry rodacy ,jestem caly czas nawalony.jestem shemale pol facet pol kobieta
          • Gość: Schuja Re: głosujcie na Dudka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.05, 16:42
            Ty glupku prawdziwy. Chocbys nie wiem co tu na bzdurzyl, zostaniesz rozpoznany
            i odsiany. Nie masz zadnej szansy, ty amebo polska, pospolita , sie pod moj
            skromny nick podszyc.Po owocach rozpoznaja cie,ty chwascie pospolity polski ,
            ty przecietnosci POLACTWA , ryju swinski , knurze polski pospolity .
            • Gość: Schuja Re: głosujcie na Dudka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 16:58
              Jestem pedałem! Macie racje
              • Gość: zgrzyt Re: głosujcie na Dudka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:16
                Schuja jesteś ciotą ?
                • Gość: Schuja Re: głosujcie na Dudka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.05, 22:17
                  sorki za wszystko co pisałem tutaj , po prostu jestem człowiekiem któremu sie
                  wydaje ze jest mądry. a nie ma czegos gorszego niż głupek który mysli ze jest
                  mądry. moje odpowiedzi zawsze były qasi0 inteligentne, udawałem mądrale a
                  naprawde jestem onanistą który całe życie spędza przed kompem. pomórzcie mi.
                  proszę
                  • Gość: ur Ja tobie pomoge... IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 27.05.05, 14:10
                    Pisz na papierze i zwracaj uwage na ortografie, od czegos trzeba zaczac
                    edukacje. Za rachunki narazie sie nie bierz, bo przeciazysz swoj slabiutki
                    mozdzek.
                  • Gość: ur Jakiez to angielskie i GLUPIE !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 27.05.05, 14:17
                    ANGIELSKI HUMOR TO PUSTA ZLOSLIWOSC,a oni mowia, ze to jest 'absrakcyjny humor'.
    • Gość: x GRATULACJE DLA DUDAKA, ale moze powinien odejsc? IP: *.ramtel.com.pl 26.05.05, 15:29
      Dudek rozegral fanatastyczny mecz, ale moze dlatego...powinien odejsc z
      Liverpoolu. Kibice tak go zapamietaja jako bohatera!!
      • Gość: ats -press vienna Re: GRATULACJE DLA DUDAKA, ale moze powinien odej IP: *.3.14.vie.surfer.at 26.05.05, 15:36
        dudek jest dobrym bramkarzem,poziom wysoki.natomiast polacy co krytykuja pana
        dudka .........,mam pytanie dlaczego`? zazdrosc ,czy mentalnosc kundla? to
        polak i swietny czlowiek ma zasady i styl.pytam sie was dlaczego mieszacie go
        z blotem popaprancy.facet jest o.k. i wszystko .wy jestescie k.wa h.mi
        • Gość: x NIE ZROZUMIALES A KRZYCZYSZ!!! IP: *.ramtel.com.pl 26.05.05, 17:14
          Chodzilo mi o to ze Dudek o ktorym sie mowi ze odejdzie teraz ma
          najlepszy moment by zapisac sie w historii klubu na wiecznosc, a nie walczyc
          o miejsce w skladzie!
      • Gość: (CSC)lalis Re: GRATULACJE DLA DUDAKA, ale moze powinien odej IP: *.ip2long.net 26.05.05, 16:15
        Proč tady všichni tak vyvádíte? Děláte jako by to vyhrál sám.
        • Gość: asts-wieden Re: GRATULACJE DLA DUDAKA, ale moze powinien odej IP: *.3.14.vie.surfer.at 26.05.05, 16:25
          co tam srasz czechu
        • Gość: x POZDROWIENIA DLA BRACI CZECHOW!!!!!!! IP: *.ramtel.com.pl 26.05.05, 17:12
          Smicer i Baros sa wspaniali!!!
          Kibicowalem reprezentacji Czech na Euro2004-bardzo piekny futbool!!
        • Gość: Dżezi Djudek Re: GRATULACJE DLA DUDAKA, ale moze powinien odej IP: *.chello.pl 26.05.05, 18:15
          No nie, ale przecież Wy u siebie też się cieszycie z sukcesu swoich dwóch
          piłkarzy? Czy nie? Dudek nie wygrał tego sam, oczywiście, kilka razy też
          ratowali mu tyłek obrońcy (w końcu od tego jest drużyna, by się wspierać), ale
          faktem jest, że został bohaterem meczu. Pozdrówki dla Czechów, mam nadzieję, że
          spotkamy się w finałach MŚ u naszych wspólnych sąsiadów :)
          • Gość: (CSC)lalis Re: GRATULACJE DLA DUDAKA, ale moze powinien odej IP: *.ip2long.net 27.05.05, 18:22
            Něco malo tady taky proběhlo, že jsou to naší první dva hráči, kteří vyhráli
            tuhle trofej. Ale u vás to pozoruju jako narodní svátek. Každopádně přeju víc
            takových úspěchu pro Polský fotbal a tež bych chtěl vydět zápas ČR vz PL.
    • pajak22 Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata 26.05.05, 15:36
      Przed meczem gotowy byłem postawić na Liverpool będąc pewnym, że powtórzy się
      sytuacja z finału pucharu UEFA, gdzie Liverpool pokonał Barcelonę. Solidna
      wtedy gra obronna Liverpoolu z Westerveldem jeszcze w bramce zdołała
      powstrzymać zdawało się wtedy najlepiej atakującą drużynę w europie. Westerveld
      z Lizerpoolu odszedł i ku radości mojej i większości polskich kibiców na
      Anfield Road przyjechał Jerzy Dudek. Fenomenalny w Feyenordzie polski bramkarz
      miał jednak problemy w lidze angielskiej, wczoraj jednak stanął na wysokości
      zadania. Niewielu wierzyło, że Liverpool może zdobyć to najcenniejsze
      europejskie klubowe trofeum przed meczem, a już chyba nieliczna garstka
      sympatyków Liverpoolu wierzyła w swoją drużynę po pierwszej połowie spotkania.
      Genialne jednak posunięcia Beniteza odmieniły The Reds na tyle by kompletnie
      zaskoczyć pewnych już sukcesu Rosso Nerich. Rozpoczął spektakl trwający około
      15 minut silnik i motor napędowy Liverpoolu Steaven Gerrard, poprawił Smicer i
      zakończył ten wspaniały okres gry niepewnym wprawdzie karnym i atomową dobitką
      Alonso. Zrobiło się 3-3 i odżyły nadzieje. Milan ruszył i wszystko spoczęło na
      barkach obrony The Reds i polskiego bramkarza. Bardzo dobrze spisał się Hyypia,
      fenomenalnie skasował kilka akcji Carragher, harował Traore i doskonale bronił
      Dudek. Dało się zauważyć jakim zaufaniem obdarzają Jurka koledzy z zespołu
      często posyłając piłkę do niego, bo trzeba przyznać, że lewonożny bramkarz
      Liverpoolu rewelacyjnie potrafi grać nogami. Doczekaliśmy się dogrywki, gdzie
      obydwie drużyny grały bardzo zachowawczo, z lekką przewagą Milanu. Potworne
      zmęczenie, wielka presja i ogromna wola walki, łapiące piłkarzy skurcze,
      wykrzywione wysiłkiem twarze ludzi dążących do triumfu w Europejskiej Lidze
      Mistrzów. Wreszcie zabrzmiał końcowy gwizdek po nieudanym rzucie wolnym
      wykonywanym przez Liverpool i karne. Ogromna gra nerwów, walka nie tylko z
      przeciwnikiem, ale walka także ze sobą. Dudek w bramce, a przed nim Serginho...
      Ale co robi Jurek, tańczy? Zdaje się pokazywać brazylijczykowi, że bramka jest
      duża, ale ja jestem wszędzie... Serginho popatrzył i chciał strzelić
      precyzyjnie w okienko... i trafił, ale panu Bogu w okno. Trafił Hamman, Dudek
      łapie strzał Pirlo i jest 2-0. Nie daje się zaczarować Tomasson, ale myli się
      Riise, trafia Kaka, próbę nerwów wytrzymuje Smicer i wszystko w rękach Jerzego
      Dudka. Przed naszym bramkarzem najlepszy piłkarz Europy, genialny napastnik z
      Ukrainy Andrij Szewczenko. Stadion w Stambule zdawało się, że ucichł. Oczy tych
      dwóch wielkich aktorów tego spektaklu spotkały się i Ukrainiec strzelił, ale
      zbyt blisko naszego bramkarza. Jurek zostawił rękę i odbił piłkę... Stadion
      ryknął i Jurek utonął w objęciach kolegów. Trzeci polski piłkarz z Pucharem
      europy, scenariusz dla niego i dla nas Polaków wymarzony. Radość Lierpoolu i
      smutek Milanu, triumf Anglików i klęska Włochów. Jurek powiedział, że teraz
      Mistrzostwo Świata, a my na to, trzymamy Cię za słowo... Powodzenia Jurek,
      powodzenia Benitez i powodzenia cały Liverpool, oby zagrali w następnej edycji
      Ligi Mistrzów, ale to już nie jest zależne od nich.
      • Gość: th Re: Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.aster.pl 26.05.05, 16:36
        "próbę nerwów wytrzymuje Smicer i wszystko w rękach Jerzego
        Dudka. Przed naszym bramkarzem najlepszy piłkarz Europy, genialny napastnik z
        Ukrainy Andrij Szewczenko"

z grubsza się zgadza, tylko nie to że "wszystko było w rękach Dudak" ale Dudek
        mial szczęście że nie wyszedł po Szewczence Gerrard - on by skończył robotę i
        odebrał główne gratulacje
      • Gość: marcin jak piszesz takie wywody to sie podszkol w faktach IP: *.chello.pl 26.05.05, 17:59
        Liverpool pokonal Barcelone w finale UEFA??? Ciekawe, to jakas nowa historia
        futbolu sie nam tworzy... A slyszales kiedys o Alaves? Czy z ligi hiszpanskiej
        znasz tylko Real i Barce?
        • pajak22 Re: jak piszesz takie wywody to sie podszkol w fa 26.05.05, 21:34
          Masz rację, przepraszam. Z Barceloną Liverpool spotkał się w półfinale Pucharu
          UEFA, a w Finale pokonał zespół Alaves. Nawiązałem tak ponieważ pamięć ludzka
          jest zawodna, a sam powiedz, że ten dwumecz nie wyglądał jak finał. Znam całą
          ligę hiszpańską, ale nie dziwię się Twojej reakcji. Pisałem trochę pod
          działaniem chwili i nie przeczytałem tego tekstu ponownie, za co przepraszam.
      • Gość: ur Teraz to wszystko , co napisales.... IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 27.05.05, 13:58
        NAPISZ WIERSZEM (Z RYMAMI, nie jakies ' biale' badziewie).
    • Gość: Grzegorz H Re: Dudek: powinien odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 15:59
      Dudek powinien odejść z Liverpoolu właśnie teraz - w glorii i chwale jako
      zwycięzca. Ma teraz szansę na wynegocjowanie dobrego kontraktu w klubie, w
      którym pozwolą mu brionić, także Liverpoool dostanie za niego więcej kasy.
      No chyba, że Rafa zapewni mu miejsce w podstawowej jedenastce

pozdrawiam
      • Gość: romko Re: Dudek: powinien odejść IP: 219.95.42.* 26.05.05, 17:11
        Tytul z dzisiejszego Daily Mail
        Hero Dudek's reward? He's being replaced

"Pepe" Reina z Villareal nie moze doczekac momentu kiedy dolaczy do druzyny
        zwyciezcow CL, podobno negocjacje prawie (pozytywnie) zakonczone. Benitez
        naprawde (w przeciwienstwie do np. Carraghera czy Grobbelara) publicznie nie
        docenil wkladu Dudka w ten mecz, powiedzial tylko ze jest "dobry". Cala
        (prawie)kadra szkoleniowa LFC to Hiszpanie a Benitez twierdzi ze nie wie co sie
        bedzie z Dudkiem dzialo, ze ma 2 lata kontraktu. Mysle, ze sytuacja jest
        jednoznaczna a sposob w jaki Benitez unika tematu jednoczesnie negocjujac z
        Reina (podobno go sam zarekomendowal) nie pozostawia wiele watpliwosci.
        Jest sporo dobrych klubow ktore zaoferuja mozliwosc regularnej gry a odejscie z
        LFC w tym momencie pozostawilo by opinie bohatera finalu CL. Po transferze Reiny
        LFC mialby 4 bramkarzy, nie ma mowy, ktos musi odejsc. Mysle ze to -
        paradoksalnie - dora opcja dla Dudka.
        • Gość: X RACJA!!!!!! IP: *.ramtel.com.pl 26.05.05, 17:20
          • Gość: romko Re: Dudek: powinien odejść IP: 219.95.42.* 26.05.05, 17:29
            • Gość: romko Re: Dudek: powinien odejść - wlasnie teraz!!! IP: 219.95.42.* 26.05.05, 17:37
              Na dodatek cytat z dzisiejszego Times'a, tlumaczenie i komentarz chyba zbyteczne

Jerzy Dudek, a hero of the club's victory over AC Milan in the European Cup
              final, is likely to leave the club this summer, leaving Chris Kirkland to
              potentially compete for the position with Reina.

Im szybciej tym lepiej - i na swoich warunkach, niech Reina teraz walczy z
              "wielkimi nadziejami Anglii" (Kirkland & Carson) o miejsce w bramce.
              Trener-rodak na pewno udzieli mu poparcia, interesujaca to bedzie rywalizacja.
              (Regularna)gra w ktorejs z mniej intensywnych lig kontynentalnej Europy - oto na
              czym powinien sie Dudek zastanowic, w LFC nie jest traktowany fair, a moze byc
              gorzej
              • edziunia Re: Dudek: powinien odejść - wlasnie teraz!!! 27.05.05, 12:53
                Panowie, powiedzmy sobie prawdę- ktory z bramkarzy kontynentalnych miał dobrą prasę na wyspach?????? Żaden! Co wyprawiali z Barthezem? Piszą o Dudku,ze jest niepewny- skąd to do cholery wiedzą? Po Jego fizjonomii poznają??
                To bez wątpienia dobry, b. dobry bramkarz- i to normalne, że bledy popełnia. Jak napastnik gola nie strzeli, to nie ma problemu, jak bramkarz skiksuje- piszą o tym latami. echhhhh dzienikarzyny...
                • gromek1 Re: Dudek: powinien odejść - wlasnie teraz!!! 27.05.05, 13:36
                  Ptere Shmeichel na przykład
        • Gość: Niebieski II Falstart Dudka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:09
          Szanuję Dudka .Wszyscy są zachwyceni,ale nikt nie zwrócił uwagi na to że przy pierwszym karnym Dudek popełnił błąd po którym sędzia powinien nakazać powtórne wykonanie rzutu karnego .Dlaczego? Nie stał na lini,tylko w momencie strzału wyskoczył obydwoma nogami metr przed linię.To kwalifikuje się do powtórzenia wykonania rzutu karnego.pozdrawiam i bądzcie obiektywni
          • Gość: ur AlE JESTES .... IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 27.05.05, 13:37
            UPIERDLIWYM GAMONIEM.Gdyby Dudek stal w miejscu, wtedy bys mial do niego
            pretesje , ze sie nie ruszal.
    • Gość: arcyłotr szkoda ze Janas to nie Benitez a Mila - Gerrard... IP: *.aster.pl 26.05.05, 17:38
      • Gość: x GERRARD SPIEPRZYL WOLNEGO w ost. minucie!! IP: *.ramtel.com.pl 26.05.05, 18:19
        Mila jest gorszy od Gerrarda ale jestem pewnien ze w ostatniej akcji takiego
        meczy nie balaby sie strzelac z 17m na bramke z wolnego.
        A Gerrard co? Gdyby to nie byl Anglik to polecilyby na niego kubly pomyj!
    • Gość: x DUDEK I SZEWA!!! razom nas bohato!!!! IP: *.ramtel.com.pl 26.05.05, 18:25
      mam nadzieje ze Dudek razem z Szewczenka rozpoczana teraz starania o przyznanaie Polsce i Urainie Euro 2012!!
      Moment jest doskonaly!!!!!!!

Racje wczoraj mial Mlynarczyk ze obecne pokolenie polskich polkarzy nie jest mentalnie przygotowane na sukces!!
      Mysle ze nie tylko pilkarzy! Zaraz zobaczycie jak zgraja wychowanych na hasle
      Gazety Wyborczej "...mam nadziej ze sie nie uda..." skoczy na mnie ze gdzie nam
      do organizacji mistrzaostw!
      Ale ja ich mam gdzies niech pija piwo pod przydroznymi budkami i narzekaja dalej.
      Ja mam wieksze ambicje!
    • Gość: nord Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.015-47-6d6c6d11.cust.bredbandsbolaget.se 26.05.05, 19:02
      mam nadzieje, ze "dudek" wzleci jeszcze wyzej!!!
    • Gość: fan dudek mistrzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:20
      dudek mistrzem
    • Gość: X BEDE ZLOSLIWY. ILU ANGLIKOW GRA W THE REDS? IP: *.ramtel.com.pl 26.05.05, 19:44
      Gerrard kto jeszcze?
      Z czego ci Anglicy sie ciesza?
    • fryderykus MŚ? oj dudku to lepiej zmień obywatelstwo.... 26.05.05, 20:21
    • dangog ciekawe kto i ile dał żeby live... wygrał 26.05.05, 20:49
      A te podniety komentatorów były całkowicie tragedią. Ci panowie już na ptawde
      nie mają powodów do podniet?
    • Gość: :) Wygląda na to, że użył Mocy IP: *.hsd1.ut.comcast.net 26.05.05, 21:15
      Gratulacje!
    • Gość: Lechu Dudek: teraz marzę o mistrzostwie Świata IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.05.05, 22:03
      Carragher said: "It is one of the greatest finals of all time and the save
      Jerzy Dudek made from Shevchenko at the end was unbelievable. I can't believe
      we've won.

"I mentioned Grobbelaar to Jerzy - you should do what he did. He probably
      didn't understand what I was talking about but he claimed he did. He reckoned
      he was a Liverpool fan when he signed - but they all say that don't they! -
      chyba go maja tam za glupka co nic nie rozumie
    • Gość: ania zatańcz z Dudkiem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:10
      news.bbc.co.uk/sport1/hi/photo_galleries/4583457.stm
    • Gość: dzamro wchodzcie na yahoo.it tam bedze sport i champions IP: 82.177.97.* 26.05.05, 22:19
      league sonda na najlepszego pilkarza meczu glosujcie na dudka
      • Gość: Niebieski II Re: wchodzcie na yahoo.it tam bedze sport i champ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:29
      • Gość: Niebieski II Schuja jestem załamany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:34
        Nie wierze ze jesteś ciotą,ale myśle że spotkam Cię na Ruchu w meczu Pożegnalnym .a po drugie daj znać kiedy będziesz w Katowicach będziesz mial z dworca blisko.Chciałbym Cię w końcu poznać pomimo naszych ostrych wypowiedzi
        • Gość: faakju dudek to dupek IP: *.bctel.ca 26.05.05, 23:02
          mam dosyc dudka .Miszczem swiata dupku chcesz byc? no to byc , ale nie udawaj
          arogancie zes sam mecz wygral. Wygralo jedenastu hopa i trener. Sie nie dziwie
          ze cie angole nie mogom strawic ---sukces ma wielu ojcow i ty to
          potwierdzasz......
          • Gość: Mailman Re: dudek to dupek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.05, 23:36
            A Tobie to mózgu nie dali, palancie???? Sam jesteś dupek, choć to obraz dupków.
            Ignorant i malkontent... Żal mi Ciebie przygłupie...
          • Gość: Niebieski II Schuja nawet Cię trochę polubiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:34
            Gdyby nie Twoje zacietrzewienie i obraza rodaków.Ale pamiętaj o tym,że choć byś osiągnął nie wiem co to to TAM będziesz zawsze AUSLENDREM.Jak żeś się wróblem urodził to kanarkiem nie zdechniesz. Pozdro czis.

• Gość: Majka Schuja nie sluchaj go!!! IP: *.5.11.univie.teleweb.at 27.05.05, 08:05
          na pewno chce Ci nakopac i glupio podpuszcza :))
          • Gość: Schuja Re: Schuja nie sluchaj go!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.05.05, 09:01
            Do Majki.Dzieki za ostrzezenie.Wiem, co niebieski zamierza.Obiecywal mi to juz
            zima, podczas wymiany zdan na temat formy Malysza. I to mimo ze mialem
            racje.Malysz lezal ze swoja forma w piwnicy. Wyjezdzam do was w interesach na
            okres 12-19.06.05 i bede tez w na Slasku, a konkretnie w Katowicach .Na dworzec
            nie przyjade , bo jestem samochodem BMW 535 w podrozy z rejestracja
            Luxemburga.Bede osiagalny przez normalny telefon.Numer podam , jak do was
            przyjade .
            • doradca1 Człowieku radziecki 27.05.05, 13:11
              oj widze, że dzisiaj pielęgniareczka na oddziale zapomniała wyłączyć komputer i
              dorwałeś się do przepisywania wynaturzeń niektórych pacjentów.
    • Gość: Zyczliwy Sny o potedze... IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 27.05.05, 01:03
      O ile pamietam to na Mistrzostwach Swiata juz byles i pusciles 6 bramek w dwoch
      meczach...to chyba tez record!
    • Gość: DU DUDEK DUDEK NA BBC IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 27.05.05, 02:29
      news.bbc.co.uk/sport2/hi/photo_galleries/4583457.stm
      • Gość: romko Re: Gorzki smak sukcesu IP: 219.95.42.* 27.05.05, 03:24
        Z dzisiejszego artykulu redakcyjnego (!) w The Guardian:

Mr Dudek may have won the cup and have been acclaimed by a quarter of a million
        Liverpudlians yesterday. Today, though, he could be out of the door, P45 in
        hand, as Anfield begins the cold-eyed dismantling of the team that brought glory
        and tears on Wednesday. Like Dietmar Hamann - whose introduction did more to
        turn the game than anything else - Mr Dudek has no part in Rafael Benitez's
        long-term plans for the European champions. It seems an unduly ungrateful fate.

Smicer dowiedzial sie o swoim zwolnieniu (a raczej nie przedluzeniu kontraktu)
        ponad 2 miesiace temu. Benitez ma wypracowana opcje (sam zaproponowal ten
        transfer) dla swojego kolejnego rodaka - Reiny, negocjacje sa ponoc bliskie
        finalizacji. Dudek wciaz twierdzi, ze "niech sie Anglicy martwia". Wiadomo, ze
        sezon mial nierowny, szkoda tez ze z bardzo spektakularnymi wpadkami (bardzo
        wyeksponowanymi przez angielskie media ktore dla odmiany chuchaja na Kirklanda i
        Carsona).
        Czy jego agent nie mogl przewidziec tego co sie dzieje i przygotowac mu kilku
        opcji zeby odejsc samemu w przez siebie wybranym momencie, z twarza a nie czekac
        az mu pokaza drzwi i zwolnia/sprzedadza? Argument, ze Dudek praktycznie
        wywalczyl ten puchar dla LFC nie ma dla Anglikow (a moze raczej
        Hiszpana?)zadnego znaczenia (cyt. z Guardiana, fragment wypowiedzi Beniteza:

We knew the players before the final, so this occasion hasn't changed the way we
        are thinking. I want to take Liverpool to the Premiership title - for me, that
        is the challenge now.

Dudek (a przede wszysktim jego agent) powinien byc na to przygotowany - pomimo
        braku profesjonalnej uczciwosci ze strony Beniteza (patrz cytowany przypadek
        Smicera), a nie czekac podczas gdy to "Anglicy sie martwia" (zyje tam kilka lat
        i jeszcze ma zludzenia). Mam nadzieje ze wyladuje szybko w jakiejs dobrej
        druzynie kontynentalnej.

Czy trener Rafa jest realista w typowaniu nastepnego celu? Chyba nie. Zcalym
        szacunkiem dla LFC, byly przeciez nie tak dawno okolicznosci (Steaua,
        Olympique)kiedy wygrana w klubowym Pucharze Europy (tak to sie nazywalo)byla - w
        pewnym sensie - dzielem przypadku, kto o tych klubach dzis pamieta?
        Kibicuje LFC od wczesnych lat dziecinnych i pamietam jak ta druzyna grala (a jak
        grala!) w latach 70-tych (Keegan, Heighway, Ray Kennedy)i 80-tych (Dalglish,
        Rush, Hansen). Przez ostatnie dwie dekady LFC nie potrafi nawet zblizyc sie do
        tamtego poziomu, nie ma graczy na takim poziomie jak kiedys (a kiedys byli to
        sami Brytyjczycy), dla mnie nawet Steven Gerrard (mimo walecznosci i
        hyper-zaangazowania) jest przereklamowany (na dobra sprawe ktory z Anglikow nie
        jest?). Trudno sobie wyobrazic LFC wyprzedzajacy CFC, Arsenal, MU czy nawet
        (bardzo solidny i rowny) Everton. Nie ma znaczenia kogo kupia, 25 mln nie kupi
        im druzyny jaka byl w stanie zafundowac sobie Roman i ktora tak szybko
        zdominowala Premiership. Ciekawa (jest duzo podtekstow, oczym przekonal sie
        Dudek) bedzie rywalizacja o miejsce w bramce pomiedzy protegee Rafy Reina a
        "wielkimi nadziejami Albionu" Carsonem i Kirklandem.
        Co do Dudka - jak najszybciej zadomowic sie w klubie gdzie bedzie gral
        regularnie, bez 60+ meczow w sezonie, powiesic medal CL w domowej gablocie,
        pozostac w pamieci fanow LFC jako ten ktory zatrzymal Milan i - przede wszystkim
        - skoncentrowac sie na reszcie eliminacji i samych mistrzostwach swiata.
        • Gość: romko Re: W koncu ktos go go docenil IP: 219.95.42.* 27.05.05, 04:24
          Chyba nigdy Dudek nie mial takiego artykulu prasowego jak dzis. Napisany przez
          Boba Wilsona bylego bramkarza Arsenal.

Nie ma m czasu zeby w calosci tlumaczyc,wiekszosc sobie na pewno poradzi, prosze
          zwrocic uwage na przedostani paragraf:

What is amazing, too, is that this could still be the last game Jerzy will play
          for Liverpool. We hear that Rafa Benitez has earmarked a Spanish goalkeeper to
          replace him.

Obiecal ziomkowi, czy co? Jego boss, prezes LFC Rick Parry powiedzial ze "mecz
          wytworzyl wiele pytan" (odnosnie zmian kadrowych, wszyscy bohaterowie - Dudek,
          Hamann i Smicer mieli by - wg Beniteza - odejsc)

Dudek joins all-time greats
          By Bob Wilson
          (Filed: 27/05/2005)

In pictures: Liverpool stun Milan

On one of football's biggest stages - the European Cup final - the analogy I
          would draw was of Liverpool like a troupe of circus performers facing AC Milan
          on Wednesday night.

For me, Jamie Carragher was the lion-tamer, Steven Gerrard the ringmaster and
          Jerzy Dudek the trapeze artist. Never has a goalkeeper walked the tightrope with
          such danger - and no safety net. If you wanted an example of the precarious
          business of being in goal, this was it.

Dudek has had endless stick and ridicule in the press for his performances in
          his time at Anfield, even to the point of being called 'Calamity J', and some of
          it has been of his own doing through mindless errors. It is often unwarranted,
          but it is the job a goalkeeper chooses - risking being humbled and humiliated.

However, if I were sitting down with Jerzy to analyse his performance in the
          final I would be telling him that he almost single-handedly won the match for
          Liverpool, in spite of looking shaky early in the game and totally misjudging
          the flight of one corner kick. Jerzy is the reason why Liverpool are the
          champions of Europe today. No question.

The double save he made off Andrei Shevchenko with the scores tied at 3-3, when
          the legs of all the Liverpool players had plainly gone, will go down in history.
          It ranks alongside Gordon Banks against Pele in the 1970 World Cup finals, Jim
          Montgomery for Sunderland against Leeds in the 1973 FA Cup final from Peter
          Lorimer's close-range shot and David Seaman against Paul Peschisolido in the FA
          Cup semi-final against Sheffield United for Arsenal in 2003.

Jerzy did well to keep out Shevchenko's first effort. Had the striker scored,
          I'll bet my bottom dollar that Jerzy would have had the blame heaped on him.
          Instead, he did what goalkeepers do every day in training, honing their
          instincts to use a combination of incredible reflexes and the system of getting
          a barrier in the way to avert the ball at whatever cost. In short, improvisation
          - but practised time and time again in training.

Ninety-nine times out of a hundred, that second stab at the ball from Shevchenko
          would have ended up in the back of the net. It was an instinctive movement.
          Shevchenko did nothing wrong. The ball simply hit an effective stopping part of
          Jerzy's hand, and went over the bar. Part miracle, part luck and a lot of skill.

Then, in the penalty shoot-out, his two saves, I must say, were illegal. He was
          way beyond where the laws allow a goalkeeper to be, at least two to three yards
          off his line. But one of the clever things - and I'm sure Carragher reminded him
          of this - was to remember Bruce Grobbelaar and his wobbly legs.

The history of Liverpool and Grobbelaar would not have been unknown to Jerzy,
          either. Cleverly, he had the presence of mind to use gamesmanship right until
          the last.

That walk of 65 yards to take the dreaded penalty he used to his advantage,
          picking up the ball and giving it to the AC Milan players one by one, reminding
          them that he was in front of them, looking into their eyes, almost seemingly
          wishing them good luck. His actions, though, seemed only to shred the nerves of
          the Milan players.

What is amazing, too, is that this could still be the last game Jerzy will play
          for Liverpool. We hear that Rafa Benitez has earmarked a Spanish goalkeeper to
          replace him.

The name of Jerzy Dudek will now join the legends of Liverpool. He will sit
          alongside Bill Shankly, Kenny Dalglish, Kevin Keegan and Emlyn Hughes as one of
          the greats. He needed bundles and bundles of good luck on Wednesday night to get
          there - but get there he did.

26 May 2005: Gerrard leads glorious fightback

Information appearing on telegraph.co.uk is the copyright of Telegraph Group
          Limited and must not be reproduced in any medium without licence. For the full
          copyright statement see Copyright
        • gromek1 Re: Gorzki smak sukcesu 27.05.05, 13:45
          Nie wiadomo czy agent nie negocjuje gdzieś po cichu z klubami z Europy. Nie
          wszystko dziennikarze wywęszą (nawet asy z GW), a dla zagranicznych
          dziennikarzy transfer Dudka nie jest jakimś szczególnym kąskiem bo to ani kasa
          taka jak za snajpera, ani też LFC nie jest (nie był) na piewrszej linii
          obserwacji. Zauważ, że przejście rezerwowego z Realu do Realu Saragossa, czy
          jakiegoś innego Getafe zaraz jest nagłaśniany bardziej niż transfer między
          czołówką Bundesligi czy Ligue 1. W Premiership pod obstrzałem są Chelsea,
          Arsenal i MU, Liverpool do tej pory to jednak drugi plan.
    • Gość: xxx JUREK!!!!!!!!!!! OLEJ TYCH ANGOLI!!!! IP: *.ramtel.com.pl 27.05.05, 08:16
      Jurek olej tych zadufanych w siebie Angoli!!!
      Niech im broni Kirkland czy Reina niech walcza miedzy soba zobaczymy...jeszcze
      beda do Ciebie tesknic. Po co w kazdym meczu masz im cos udawadnic.
      Odejdz w glorii.

Angole zapatrzeni sa w tego Gerrarda ktory w ostaniej minucie meczu ma pilke
      na 17m-rzut wolny i boi sie kopnac. Gdyby nie byl Anglikiem to by go zjedli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka