Dodaj do ulubionych

Niemcy pokonały Irlandią Północną 4:1

IP: *.quarknet.pl / 80.53.51.* 04.06.05, 23:51
oczywiście był to mecz towarzyski.

Nie pisząc tego narażacie się na nieprzychylne redakcji dziecinne komentarze w stylu "PRZECIEŻ W GRUPIE GRA AUSTRIA A NIE NIEMCY!" albo "TO GRAMY Z NIEMCAMI?" czy nieśmiertelne aczkolwiek nudne "KTO MYŚLAŁ ŻE CHODZI O RASIAKA?" itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Folksdojcz Re: Niemcy pokonały Irlandią Północną 4:1 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.06.05, 23:59
      Lukas Podolski nie jest polskiego pochodzenia.On sam przyznaje sie do swojej
      niemieckosci, tak ze nie piszcie bzdur w tej waszej gazecie.Podolski jest
      Niemcem.
      • Gość: PolonUS Re: Niemcy pokonały Irlandią Północną 4:1 IP: *.dsl.mindspring.com 05.06.05, 04:50
        Łukasz Podolski urodził się w Gliwicach i wyemigrował z rodzicami jako dziecko
        do Niemiec. Jest więc Niemcem polskiego pochodzenia i nawet mógł grać w
        polskiej reprezentacji, lecz wybrał niemiecką podobnie jak Mirosław Klose
        urodzony w Opolu.
        • Gość: Folksdojcz Re: Niemcy pokonały Irlandią Północną 4:1 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.06.05, 09:00
          Jak nie wiesz , to nie zabieraj tu glosu , polonus.Podolski wyemigrowal z
          Polski jako tzw. Spätaussiedler. To sa osoby powolujace sie na swoja NIEMIECKA
          narodowosc i niemieckie pochodzenie. A wiec pamietaj : Lukasz Podolski to
          Niemiec urodzony w Polsce. I podobnie Miro Klose .I podobnie ja.
          • Gość: kibic ale bredzisz bucu! IP: *.boleslawiecka.k.pl / *.NAT.WRO.Korbank.PL 05.06.05, 10:32
            jakby POdolski był tzw. prawdziwym Niemcem i jego rodzice tez, to nazywałby sie
            Stedtke, Messerschmidt, Reizigher czy jakos tak..

Tymczasem Podolski to ewidentnie polskie nazwisko... wiec nie pitol buraku
            cukrowy

Klose ma rzeczywiscie typowo niemieckie nazwisko, ale imie to kurde chyba nie
            jest Hans, Jurgen czy Karl, co?

Miroslaw to polskie-slowianskie imie... i dobrze o tym wiesz głąbie!
            --------

To gdzie sie Ci ludzie urodzili i w jakich reprezentacjach grają to jest ich
            sprawa...

a ty lecz sie z kompleksów "polskosci" gdzie indziej... a nie na tym forum

pisz do "Welt am sonntag" albo gdzie tam chcesz

----

stanowczo nie pozdrawiam, nie lubie głąbów...
            • Gość: Folksdojcz Re: ale bredzisz bucu! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.06.05, 12:18
              To ty tu pieprzysz polska propagande.Jak myslisz , czy gdyby rodzice
              Podolskiego chcieli przed 20 laty dac mu na imie np.Helmuth albo Heinrich albo
              tez Kurt czy Wolfgang, wasze nacjonalistyczne wladze by na to zezwolily ? Po
              prostu jestescie bardzo szowinistycznym narodem , mimo ze usilujecie temu na
              glos zaprzeczac.Np. zwierzeca wprost nienawisc waszych wladz do prob
              zarejestrowania zwiazku osob , przyznajacych sie do narodowosci slaskiej. Moze
              ci o tym nie wiadomo , ale zarowno Klose jak i Podolski przyznali sie WYRAZNIE
              do swoich niemieckich korzeni , a smieszne proby waszego zwiazku pilkarskiego ,
              przesylania jednemu z nich stroju pilkarskiego polskiej reprezentacji narodowej
              sa po prostu zenujace. Ja osobiscie z niczego nie musze sie leczyc .Jestem
              dumny z bycia Niemcem. Po prostu nie lubie , jak usiluje sie cos przekrecac i
              to tylko dlatego ze jeden z drugim osiaga w czyms sukcesy. Natomiast wydaje mi
              sie , ze ty jestes wychowany na tych waszych TV-serialach Kloß i pies.
              • Gość: sosna Re: ale bredzisz bucu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:48
                1. skoro jestes Niemcem (jak sam mówisz) to czy możesz mi wyjawić powód, dla
                którego odwiedzasz polskie, szowinistyczne i nacjonalistyczne portale internetowe?
                2. imie Miroslava Klose nic nie powinno sugerowac, gdyz, jak powszechnie wiadomo
                w Niemczech panowała/panuje moda na nadawanie dzieciom imion brzmiących
                słowiańsko (vide Viera, Katia etc.) czasem mimo istnienia niemieckojęzycznych
                odpowiedników.
                3. do folksdeutscha: geh weg, vertehst du mir?
                • Gość: Folksdojcz Re: ale bredzisz bucu! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.06.05, 14:45
                  Bo rozumiem twoj jezyk i czytam te niektore bzdury , ktore sie wypisuje , w tym
                  takze twoja bzdure , momo ze zrobiles tyle bledow w niemieckim.Jak nie
                  potrafisz , nie pchaj sie na afisz. Aber ja, ja .Ich dich verstehen.Ich dich
                  sehr gut verstehen. Und du mich auch gut verstehen? Zostan lepiej przy polskim,
                  nie bedziesz sie tak kompromitowal, mam nadzieje. U nas w Niemczech co prawda
                  istniala moda na slowianskie imiona ( Boris Becker , Nadja Auermann ), i mozna
                  bylo te imiona dzieciom nadawac , w przeciwienstwie do nacjonalistycznych
                  zakazow u was tam w Polsce. A Miro Klose i Luka Podolski to Niemcy , i nie
                  zmienisz tego , chocbys nie wiem co tutaj napisal, nawet po niemiecku.Ale ci
                  radze pisac po polsku, bo tak sie nalezy i tego wymaga grzecznosc.Wydaje mi sie
                  jednak , ze tej ostatniej ci po prostu po polsku nie dostaje.Zeby sprawe
                  zakonczyc dam ci poprawna pisownie twojego zdania " geh weg , verstehst du
                  mich ". Jakbys nie byl Polak - Cham tylko uprzejmy Niemiec to bys napisal :
                  verlassen Sie das Forum , bitte. Haben Sie mich verstanden. Wez to sobie do
                  serca , Sosno i uczyn tak. Bitte.
                  • Gość: polak Re: ale bredzisz bucu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:55
                    wiesz kim byl folksdojczi dioto zdrajca narodowy kretynie
                    • Gość: Folksdojcz Re: ale bredzisz bucu! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.06.05, 18:26
                      Naucz sie pierw po polsku pisac.A uwazaj zebys nie dostal wrzodow na zoladku.
                      Tez mi ladny przedstawiciel narodu. Ciekawe dlaczego sie polak tak spienil, he?
                      • Gość: Mario Re: ale bredzisz bucu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:17
                        Najważniejsze że Asamoah jest rodowitym Niemcem z dziadza pradziada
                        • Gość: Folksdojcz Re: ale bredzisz bucu! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.06.05, 21:27
                          Asamoah ma obywatelstwo niemieckie.To tak jak u was ten czarnoskory pilkarz.
                          Asamoah nie jest jednak narodowosci niemieckiej.A Klose i Podolski sa
                          narodowosci niemieckiej a to z dwoch powodow, oboje sie jako narodowosci
                          niemieckiej okreslaja i przepisy prawne Bundesrepublik taka sytuacje
                          przewiduja. Nie przewiduja natomiast mozliwosci , ze Asamoah zostanie uznany
                          narodowo za Niemca. Ale ja po prostu wyczuwam , ze was wszystkich bardzo wk_u_Q
                          rwia , ze oboje Miro i Luka maja was i wasze narodowe propozycje w glebokim
                          powazaniu. Ot co.
                  • Gość: pdebek Re: ale bredzisz bucu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:58
                    zastrzelimy każdego volksdeutcha nawet takiego je..ego co uczy innych pisać a
                    sam nie potrafi wykaligrafować swego nibelungowskiego ku..kiego charakterku
                    • Gość: Folksdojcz Re: ale bredzisz bucu! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.06.05, 21:30
                      Do takich jak ty, pdebek to moj dziadek w 39 strzelal jak do kaczek.Tak mi
                      opowiadal.
    • Gość: Leni Re: Niemcy pokonały Irlandią Północną 4:1 IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.06.05, 00:03
      Mecz towarzyski i czerwo dla Hutha w 15 min, a potem jeszcze 4 gole ; ot i cała
      niemiecka przysłowiowa niemiecka gościnność :D
      • Gość: Leni Re: Niemcy pokonały Irlandią Północną 4:1 IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.06.05, 00:43
        O sorry, nie doczytałam ,że grali w Belfaście. To zmienia postać rzeczy...
    • Gość: TG Re: Niemcy pokonały Irlandią Północną 4:1 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 00:56
      To za wybicie piłki zmierzającej do bramki jest czerwona kartka?? Hmm... to o
      co chodzi w tej piłce nożnej :p...
      • Gość: ;-) Jak to o co??? IP: *.dsl.mindspring.com 05.06.05, 04:14
        Gość portalu: TG napisał(a):
        > To za wybicie piłki zmierzającej do bramki jest czerwona kartka?? Hmm... to o
        > co chodzi w tej piłce nożnej :p...

- Kto zdobędzie więcej kartek (zwłaszcza czerwonych) - ten wygrywa ;-)
    • Gość: rafal Oni są rywal Polskie, i Angielskie i Walijskie.... IP: *.chello.pl 05.06.05, 01:28
      a nawet są rywal Azerskie !
      • Gość: ;-) Austriackie i Północno-Irlandzkie tyysz!!! IP: *.dsl.mindspring.com 05.06.05, 04:10
    • Gość: piec Podziemie internetowe IP: *.chem.usu.edu 05.06.05, 07:27
      Ostrzegam wszystkich Polakow ze KGB konspiruje w kierunku zablokowania
      Polkich dzialan w kierunku broni atomowej.
      Jezeli w jakimkolwiek kraju zostaniecie zapytani o paszport przez
      osobe nie uprawniona musicie sprawe naglosci az do czysktki etnicznej Rosjan
      w waszym miescie w Polsce.
      • Gość: Dobra moneta Re: Podziemie internetowe IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 08:40
        Gość portalu: piec napisał(a):

> Ostrzegam wszystkich Polakow ze KGB konspiruje w kierunku zablokowania
        > Polkich dzialan w kierunku broni atomowej.
        > Jezeli w jakimkolwiek kraju zostaniecie zapytani o paszport przez
        > osobe nie uprawniona musicie sprawe naglosci az do czysktki etnicznej Rosjan
        > w waszym miescie w Polsce

Acha. Rozumiem. Znaczy, jak mnie za granicą zapytają o paszport, to znaczy, że
        mam wrócić i eksterminować ruskich w moim mieście? Dobrze zrozumiałem?
        • Gość: Bartek wszystko to spisek producentow ruskich pierogow IP: 80.109.186.* 05.06.05, 10:01
          • Gość: koneser niemiecka pilka=verder lyon 2-10 IP: *.arcor-ip.net 05.06.05, 12:26

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka