Gość: errty IP: *.kapelusz.pl / 194.126.167.* 07.09.05, 14:01 rasialdinio w pierwszym ataku?!! przeciez waliczyjcy niemają szans!! dajmy im cos pograc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibic SONDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:04 Weź udział w sondzie i dyskusji: Piłka nożna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: główkarz Skorża: W ataku raczej Frankowski i Rasiak IP: *.polskieradio.pl 07.09.05, 14:06 Super że zagra T.Frankowkski ! Dzieki Bogu, bo na trenera nie ma co liczyć. Nie zna się. Zamiast Rasiaka powinien zagrać Olisadebe. Nie rozumiem zachwytów Janasa nad Rasiakiem. To, ze kupił go Tottenham, nie znaczy że stał sie nagle lepszym piłkarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: Skorża: W ataku raczej Frankowski i Rasiak 07.09.05, 19:09 A moze wazne jest ze Rasiak gra i strzela, a Oli nie gral caly poprzedni sezon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITO Brożek IP: 195.20.110.* 07.09.05, 14:11 jak patrzę na zestaw dwóch dobijaczy franek, rasiak żałuję, że taki Brożek nie jest powołany, przecież koleś idealnie pasuje do repy.. nie jestem fanem Wisły, ale kto z młodego pokolenia po jedzie na mundial - sam Smolarek? czas myśleć perspektywicznie porównanie z czapy.. ale Ronaldo na MS 94 nie zagrał nawet 1 min ale patrzył jak Romario i Bebeto zdobywają puchar takie doświadczenia procentują.. Polska nie Brazylia, ale u nas nie ma sztafety pokoleń prawie w ogóle, po co taki Oli ma jechać na MS, jak grzać ławę to młodymi tyłkami !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Brożek IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 07.09.05, 16:18 Brozek gral wczoraj w mlodziezowce - i strzelil bodajze dwa gole. To, ze nie gra dzisiaj wcale nie znaczy, ze nie bedzie go w reprezentacji na mundial jesli awansujemy... A swoja droga, akurat w ataku mamy kilku solidnych zawodnikow, za to w obronie cienko - odwrotnie niz dawniej (pomijam kadre z 74, bo tamta byla solidna na niemal kazdej pozycji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic zgadzam sie, z wyjatkiem ze IP: *.eds.net 07.09.05, 19:00 w 1974 mielismy swietna druzyne na kazdej pozycji!!!!!: Tomaszewski - bronil swietnie i pewnie, Szymanowski, Zmuda, Gorgon i Musial - obrona marzenie Dejna, Kasperczak - pomoc z nieba Gadocha, Szarmach, Lato - atak mimo wszystko troche lepszy niz teraz (Lato zostal krolem strzelcow MS 74, chyba niewielu wierzy ze Zurawski moze to powtorzyc, chociaz mu zycze!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakk Re: Brożek IP: *.media / 195.136.30.* 07.09.05, 19:43 jesli awansujemy to wcale nie jest pewne ze Brozek zalapie sie do kadry.Janas ma swoich pupili i jezeli wygraja awans w nagrode pojada na mundial. Niedzielan jest od ponad roku bez formy,murzyn ma najwyrazniej kadre w dupie,wiec tylko Brozek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ądre oto mój pesymistyczny scenariusz: IP: *.tele2.pl 07.09.05, 14:15 dzisiaj po ciężkim boju zdołamy zremisować z Walią. Z Anglią przegramy zgodnie z tradycją po czym w barażach trafimy na Szwecję lub Francję i bye bye MŚ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romo Potrzebujemy pewniaka, a nie Rasiaka IP: *.UNUSED.EPIX.NET 07.09.05, 16:03 Rasiaka stoi na piątym miejscu w kategorii poziomu i skuteczności. Stąd jego wystawianie jest zbyteczne, a nie konieczne. Można dokonywać z nim prób, ale w mniej istotnych meczach, a jeżeli tak, to na krótko. Przy posiadaniu wartościowego i skutecznego ataku, jaki obecnie posiadamy, jego obecność na boisku jest zbyt ryzykowna. Ponadtto ustawiczne, a całkowite pomijanie najskuteczniejszych jest destrukcyjne, co może się zemścić, i to szybko. Nawet ewentualna, a raczej pewna wygrana z Walią, nie zmienia stanu rzeczy. Więcej elastyczności trenerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak Re: oto mój pesymistyczny scenariusz: IP: *.nyc.res.rr.com 07.09.05, 17:09 na szwecje to raczej na 100% nie trafimy, poniewaz oni spokojnie awansuja z 1 albo 2 miejsca, maja najlepszy bilans z wszystkich ekip na 2 miejscu i nie za bardzo gdzie stracic ptky, dzis francja fgra w dublinie, jesli wygra albo nawet zremisuje to powinna zajac 1 miejsce ( ostatni mecz u siebie z e szwajcaria), moga sie liczyc bramki, poza tym kto jest jeszcze na 2 miejscach i moglby byc naszym rywalem w barazach - slowacja (ew. rosja), norwegia, turcja (ew. grecja),serbia( lub hiszpania - ale dzis obie druzyny graja w madrycie)i wczesniej wspomniane irlandia oraz szwajcaria, z tej grupy duze szanse na baraze ma takze izrael, czyli nie ma co rozpaczac nawet jak trafimy na baraze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BERET Boję się meczu z Walią IP: *.3.pl 07.09.05, 17:14 boję się widzę że nie tylk oja mam obawy co do wyniku. zeby tego nie spieprzyli teraz a i Jop w pierwszy janas bój się Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: oto mój pesymistyczny scenariusz: 07.09.05, 17:09 Gość portalu: Ądre napisał(a): > dzisiaj po ciężkim boju zdołamy zremisować z Walią. Z Anglią przegramy zgodnie > z > tradycją po czym w barażach trafimy na Szwecję lub Francję i bye bye MŚ... Na Szwecje raczej nie, bo jesli my nie wejdziemy bezposrednio z drugiego miejsca, to wejda Szwecja / Chorwacja albo Czechy / Rumunia. Tak czy owak, na druzyny z pierwszej i osmej grupy nie trafimy. Najciezej byloby z Francja, ale mysle, ze oni wygraja te grupe. Pozostale druzyny majace szanse na drugie miejsca sa w naszym zasiegu (moze za wyjatkiem Hiszpanii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek. Re: oto mój pesymistyczny scenariusz: IP: 212.180.156.* 07.09.05, 18:25 Co to sa baraze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafmen Wy się lepiej martwcie o obronę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:35 bo jak słyszę że ma zagrać Żewłakow i Rząsa oraz Bąk na stoperze to aż mnie ciarki przechodzą...Może być twarde lądowanie..hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtys Niewiecie kto będzie komentował ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:44 Bo jak znowu nie będzie Szpakowskiego tylko jakis stażysta tak jak ostatnio, to wygłaszam telewizor i przenosze się na odbiór radiowy tam częst szaleje Ziomoch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania:)) Re: Niewiecie kto będzie komentował ??? IP: *.stepnica.sdi.tpnet.pl 07.09.05, 15:50 pewnie będzie komentował ten co ostatnio + piękny (i mądry) pan szczęsny.. hahahahah.. fajnie;) szpaQ rulez!!!- przynajmniej zabawnie gada;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalczaj Re: Niewiecie kto będzie komentował ??? IP: *.chello.pl 07.09.05, 16:10 Chyba nie wiesz co gadasz. Zanim cos powiesz pomysl. Szpakowski nie umie komentowac, podczas meczu pier*oli takie głupoty ze jie da sie go sluchac. Najlepsze bylo jak nie zauwazyl ze strzelono gola. Najlepsi komentatorzy sa na Canal+ i Polsat Sport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr skiba Re: Niewiecie kto będzie komentował ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:17 Niezgadzam się. Szpak robi super atmosferę podczas komentowanego meczu. Nieważne jest często co mówi - ale JAK MÓWI. W końcu mecz to wykład akademicki. To emocje i najważniejsza jest atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optimi Właśnie Szpakowskiego lubie za atmosferę, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:32 na teksty typu "zagranie na wolne pole" przymykam oko. Powtórzę się, ale jeśli chodzi o piłkę nożną TVP nie ma aktualnie lepszego komentatora sportowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Nie wiecie kto będzie komentował ??? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 07.09.05, 16:21 He he he. Dawno temu (w latach 80-tych) smialismy sie z kolegami, ze trzeba bedzie napisac slownik polsko-szpakowski :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kero Re: Nie wiecie kto będzie komentował ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.05, 17:33 Szpak nie jest zły. Atmosferkę to on lubi podkręcać, fakt. Czasem przesadza, ale mnie to nie razi. Za to nie wybaczam mu tego, że przeszczepił do języka jakieś swoje wynalazki. Dziś już prawie wszyscy mówią: "na spokojnie" zamiast: "spokojnie". To właśnie Szpaku, podczas powtórek akcji, od lat nagminnie używa zwrotu: "Popatrzmy jeszcze raz, NA SPOKOJNIE". I zasiał chwast w naszej mowie. I szkoda! Pozdrowy dla wszystkich! Będzie dobrze! kero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty wiesz najlepiej Re: Niewiecie kto będzie komentował ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:12 nie popisój się, że masz kablówkę/satelitkę. a z resztą za reklamy się płaci. 5000$ na moje konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Niewiecie kto będzie komentował ??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.05, 19:35 ..moze Janek Ciszewski,.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakk Re: Niewiecie kto będzie komentował ??? IP: *.media / 195.136.30.* 07.09.05, 20:08 na meczu Polska-Austria slyszalem plotke ze Szpak zostal odsuniety od komentowania ,niestety dla mnie(i dla wielu)nikt tego nie potwierdzil. o komentarzach tego pana mozna napisac ksiazke,brak znajomosci podstawowych zasad gry pilke,zle wypowiadane nazwisk pilkarzy,facet nie rozpoznaje zawodnikow,lizusostwo wobec gosci z nim komentujacych,tendencyjny komentarz (koles zawsze wybiera sobie ulubiona druzyne i jej kibicuje,przewaznie sa to gospodarze).mozna by pisac i pisac. Szpakowski ma swoich fanow wsrod niedzielnych kibicow ktorzy mecz ogladaja dwa razy w roku i pierd.... tego goscia im nie przeszkadza. Laskowski,Twarowski,Smokowski,Borek<Iwanow to jest klasa. mam nadziej ze dozyje czasow kiedy ten frajer zniknie z ekranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Sonda i komentarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:16 Weź udział w sondzie i skomentuj: SONDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Skorża: W ataku raczej Frankowski i Rasiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:25 Hmmm ... wydaje mi się ze jeśli przez 30 minut nie strzelimy bramki to możemy ten mecz z taką kondycją fizyczną i kondycją obrońców przegrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITO Czy starczy paliwa? IP: 195.20.110.* 07.09.05, 16:37 z takim atakiem (nie potrafią przetrzymać piłki i nie bronią) i taką obroną (boczni nie atakują, środkowi tylko wybijają do przodu) i taką pomocą (boczni nie wspierają obrony, mają sił na 60min) siła w szymku i sobolu - biedni się nabiegają, nawalczą, oby potrafili uspokoić grę.. dziwny zestaw na mało techniczny futbol z walii wystawiamy najgorzej wyszkolonych technicznie napastników, nastawiamy się na wrzutki a na skrzydłąch tylko kosa i ebi z kondycją jeszcze wakacyjną obrońcy wrzutek nie gwarantują, a środek jak wyżej będzie biegał i walczył cieńko to widzę - BRAK KRZYNÓWKA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITO Czy starczy paliwa? IP: 195.20.110.* 07.09.05, 16:44 z takim atakiem (nie potrafią przetrzymać piłki i nie bronią) i taką obroną (boczni nie atakują, środkowi tylko wybijają do przodu) i taką pomocą (boczni nie wspierają obrony, mają sił na 60min) siła w szymku i sobolu - biedni się nabiegają, nawalczą, oby potrafili uspokoić grę.. dziwny zestaw na mało techniczny futbol z walii wystawiamy najgorzej wyszkolonych technicznie napastników, nastawiamy się na wrzutki a na skrzydłach tylko kosa i ebi z kondycją jeszcze wakacyjną obrońcy wrzutek nie gwarantują, a środek jak wyżej będzie biegał i walczył cieńko to widzę - BRAK KRZYNÓWKA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pabl0 Re: Skorża: W ataku raczej Frankowski i Rasiak 07.09.05, 17:42 Haaalooo!!! My mamy 21 punktów a Walijczycy... 2 (słownie dwa) kto tu kogo ma sie obawiać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Obawiam sie ze Franek nie da rady... IP: *.crowley.pl 07.09.05, 16:55 To jest mecz walki, a nie czekania na podanie...przypomnijcie sobie Ateny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm i żadnej info o godzinie rozpoczęcia takiego IP: *.aster.pl 07.09.05, 16:59 spektaklu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor kto Wam sprawdza teksty/ IP: 217.168.133.* 07.09.05, 17:09 "Potwierdza to stacja TVN 24, która jako pierwsza podała nieoficjalny jeszcze skład Polski nie umieszczając w nim napastnika Celticu." jako pierwsza spośród czego, kogo? nauczcie się: "która pierwsza podała" swoja drogą - i tak WALICIE większe błędy, z pamiętnymi KŁUTNIAMI włącznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulil mnie do pier spedzilem milo weekend z Hajto, wypilismy po 10 pi IP: *.tn.glocalnet.net 07.09.05, 17:15 -w ,luzak z niego, dalej fajki szmugluje,teraz pall malle bo lepiej zchodza w southampton, ja go podziwiam za spryt, i glowe d biznesu nawet tego small... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nareszcie Re: SZPAK I MIELCARSKI KOMENTUJA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:09 wreszcie ktoś normalny, a nie pan Szaran Włodzimierzowicz, który wszystkim swoim gościom wcina się w pół zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Skorża: W ataku raczej Frankowski i Rasiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:24 engel źle przygotował Wisłę i Wiślaków do sezonu i to się odbija na reprezentacji. Przede wszystkim brakuje kondycji - widać to bylo i w Atenach i w Chorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Skorża: W ataku raczej Frankowski i Rasiak 07.09.05, 18:46 No, fakt. Przez ok 1 mieś miał Engel wypracować kondycję u kopaczy Wisełki. Nie znam sie na tym, ale na chłopski rozum, czy jest mozliwe wytrenowanie organizmu w takim czasie do poziomu ligi zawodowej? A nie uważasz, że rolą menedżera (selekcjonera) nie jest czasem układanie taktyki, strategii, praca nad psychiką zawodników? Oni kondycję muszą sobie wyrobić poprzez codzienne ćwiczenia i trening, oraz - choćby nie wiem jak by to zabrzmiało - wstrzemięźliwość !!! (nie myślę o sexie - hłe hłe hłe, bo ten chyba jeszcze nikomu nie zaszkodził). Pozdrowienia. Kurde, jak sie boję o dzisiejszy wynik! Obym nie był złym prorokiem ... Walczcie chłopcy, nawet tak jak z Austrią, byle z takim wynikiem. Trzymam kciuki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Skorża: W ataku raczej Frankowski i Rasiak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.09.05, 17:50 Mam nadzieje ze organizatorzy meczu zagraja Walijski hymn a nie angielski jak to zrobili na meczu mlodziezowek. Bo inaczej smrod znowu pojdzie w swiat. BBC caly czas wylewa za to na nas pomyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re:Smrod pojdzie w swiat tak i tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:58 Moje oko specjalisty d/s polskiej pilki noznej mowi mi , ze Polacy doniosa do konca najwyzej remis, a prawdopodobnie daja ciala.No chyba ze SPECJALNY WYSLANNIK trenera Janasa jest juz w drodze do walijskiej szatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co Re:Smrod pojdzie w swiat tak i tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:07 Walia oddaje mecz - powód rozwolnienie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re:Smrod pojdzie w swiat tak i tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:10 No tak. Dali sie nabrac na stary polski trick; polska kuchnie. Tez dobry sposob , by wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz dzisiaj jak zwykle postawiłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:43 i man nadzieje że ta druzyna nie zrobi jaj i nie wygra. pan janas chyba juz sie do tego przyzwyczail. moj typ to 1:0 dla walii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: dzisiaj jak zwykle postawiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:56 Ten akurat wynik chyba nierealnu, bedzie wiecej bramek, tym niemniej wygrana Walijczykow prawdopodobna.Dotychczas Polacy wygrywali dzieki psiemu szczescie.Dzisiaj przyjdzie zaplata ; 2;1 dla Walii ( Boziu spraw to ). Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: dzisiaj jak zwykle postawiłem 07.09.05, 19:16 bedzie 4:2 dla naszych. Placili 35 za kazda zlotowke hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Frankowski i Rasiak - wymazony atak IP: *.eds.net 07.09.05, 18:53 SUPER!!! Zebysmy mieli choc w polowie tak dobra pomoc i obrone, to moznaby cos zdzialac w Niemczech, ale nie jest zle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romo O,O! Kosa-Rasiak. Nie tędy droga IP: *.UNUSED.EPIX.NET 07.09.05, 18:59 Janas! Nie upieraj się przy swojej rezykownej wizji. Nawet wygrana nie będzie osiągnięta wymaganym stylemi zadawalającym wynikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaś Re: Skorża: W ataku raczej Frankowski i Rasiak IP: *.szczecin.mm.pl 07.09.05, 19:23 Co tam robi Rząsa?? przecież on jest słabiutki, jak można było posadzić na ławie Baszczyńskiego, który nawet w słabej formie jest od Rząsy o niebo lepszy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fads Re: Skorża: W ataku raczej Frankowski i Rasiak IP: *.acn.waw.pl 07.09.05, 19:45 widocznie można skoro można ... w morde Odpowiedz Link Zgłoś