Gość: m Nie GUIMARES!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:40 Ta miejscowość nie nazywa się GUIMARES tylko Guimaraes (wymawia sie "gimar'ańsz"). Czemu komentatorzy sportowi tak uparcie nie chcą się nauczyć prawidłowej wymowy portugalskich nazw?? Podczas Euro aż uszy więdły, a teraz jest tylko gorzej:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazulexia Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: 81.210.16.* 16.09.05, 12:45 Wisełka Kraków to hańba wszystkich Polaków !!! - skąd my to znamy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nija ki Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: 81.21.202.* 16.09.05, 12:56 Polska jest wioską Europy. Pod każdym względem, piłkarskim również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik BEDZIECIE SZCZEKAĆ IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:36 jeszcze wszyscy to odszczekacie po rewanżu. Wisła już kiedyś przerałazRealem Saragosa 1:4,i usiebie o:1 lecz potrafiła się wznieść na wyżyny. WISŁA towielka drużyna i legnda polskiej piłki. Poczekajmy na rewanż. Odpowiedz Link Zgłoś
dennis26 Re: BEDZIECIE SZCZEKAĆ 16.09.05, 13:50 Juz prowadzili 3:1 po pierwszym meczu z Panatkinaikosem i reszty nie trza mowic a nie sorrrrry bym zapomnial ze to przeciez sedzia skrzywdzil wisle buuuuu:( jak tak mozna panie sedzio:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek1 Re: Wisła przegrywa z Vitorią 16.09.05, 13:32 Na forum Vitorii wiele wpisów naszych rodaków: www.vitoriasc.pt/detalhe_noticia.php?idNoticia=89 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:49 to nie rodacy . To warszawiacy Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Czy to prawda? 16.09.05, 13:39 Czy to prawda, że Polacy mieli Portugalczyka, a Portugalczycy Polaka? Jeśli tak to ich Polak jest lepszy od naszego Portugalczyka. A swoją drogą przyjemnie jest posłuchać piłkarza portugalskiego (Saganowski) udzielającego wywiadu w języku polskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:03 Prezes Ciupiał uczy się na błędach ?!Oczywiście! W kwestiach personalnych. Przecież Engel podpisał kontrakt z Wisłą, z możliwością wypowiedzenia po pół roku. Niestety Engel to nie Kasperczak i moim zdaniem źle Ciupiał zrobił, że zwolnił Liczkę. Właściciel Wisły powinien mieć pretensje tylko do siebie. Niech posłuży przykład Groclinu. A co do transmisji w TVP, to Korzeniowski ma pecha. Kupił prawa do transmisji meczu Wisły w eliminacjach do LM, i co ? Nic! Groclin pokazał klasę, mimo kontuzji wielu zawodników i co najważniejszego - braku szumu medialnego przed meczem. Jestem sympatykiem Wisły Kraków, ale jestem zaniepokojony sytuacją w klubie, doborze trenerów i całego sztabu szkoleniowego. Przez ostatni rok o tym świadczy. Engela Ciupiał wyrzuci jeśli odpadną z UEFA w pierwszej rundzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilku Jak można sie tak skompromitować? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.09.05, 14:11 Wstyd wstyd i po stokroć wstyd polskiej piłki a w szczególności "mistrza Polski" jak bym był prezesem tej drużyny wyrzuciłbym na zbity pysk połowe graczy którym sie nie chciało biegać i grał bym juniorami . WSTYD WSTYD WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku..ony na tych Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.net / *.net 16.09.05, 14:25 Zawsze Steaua Bukareszt wygrywać będzie, zwsze i wszędzie niepokonana bedzie. Mam dość tego, że Polskie kluby zawsze dają dupy, dlatego postanowiłem kibicować Rumuńskiej piłce, poniewz oni odnoszą wiecej suksesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumun Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:40 to wyjedz do Rumunii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Oglądałem ten mecz. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.09.05, 15:08 Oglądałem ten mecz. Żenada. Aż przykro było patrzeć. Oglądałem do końca z niepoprawnym optimizmem że Wislacy wreszcie sie ruszą ale każda nastepna bramka coraz mocniej wbijała mnie w fotel. Az mi piwo przestało smakować. Strach pomyśleć co by sie stało gdyby Wisła zagrała w Lidze Mistrzów. Tam przeciez trafiliby na jeszcze lepszego przeciwnika. Przykra sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
k.polujanski Re: Wisła przegrywa z Vitorią 16.09.05, 15:13 Rację miał Pan Korzeniowski nie chcąc transmitować tych meczów. Jak by się tego nie widziało to by tak nie bolało! Żenada......... zawodowcy?????????? którym nie chce się walczyć (wyjątek: Cantoro, Penksa.....ale to nie Polacy). Nie dziwię się Panu Cupiałowi, że chce zostawić to towarzystwo wzajemnej adoracji. Z drugiej strony Groclin remisuje z Lens. Mogą nie poradzić sobie z Francuzami ale przynajmniej się nie ośmieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:19 HA HA HA HA HA HA HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 16.09.05, 15:31 Gość m napisał: >Ta miejscowość nie nazywa się GUIMARES tylko Guimaraes (wymawia >sie "gimar'ańsz"). Czemu komentatorzy sportowi tak uparcie nie chcą się nauczyć >prawidłowej wymowy portugalskich nazw?? Podczas Euro aż uszy więdły, a teraz >jest tylko gorzej:-/ Panie Iberysto. Wymawia się tak aby było ZROZUMIAŁE i POPRAWNE w danym środowisku, które używa określonego języka naturalnego. Równie poprawne i zrozumiale mogło by być: a ch.. ci w dupe (mówiąc dosadnie). Wszystko zależy od tego gdzie, kiedy i do kogo się mówi lub pisze. Tak na marginesie. Stolicę Stanów Zjednoczonych wymawiamy i piszemy: Waszyngton. Czyżby niepoprawnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:59 Mauro uciekaj na zachod w tym klubie juz nic nie osiągniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romwislminteria@pl Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:26 Niech pan Cupiał da sobie spokój z tą bandą świetnie opłacanych nieudaczników. To nie przypadek, że słaby Panathinaikos (dostaje baty w lidze mistrzów i greckiej ) ogrywa bez problemu Wisłę. Jak może mistrz i lider polskiej ligi przegrać z ostatnią drużyną ligi portugalskiej w takim stylu ? Jeszcze 10 lat żadna drużyna z naszej ligi nie zagra w Lidze Mistrzów, a z 5 lat żadna nie dojdzie do grupy w UEFA. Groclin ? 0-2 u siebie z Lens. Adieu ! Szkoda, że musiałem się urodzić kibicem w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:54 Panowie, dajcie się chociaz wysikac miedzy bramkami. Najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:42 co za głąby! jaki właściciel - taki klub. Odpowiedz Link Zgłoś
damis14 Re: Wisła przegrywa z Vitorią 19.09.05, 18:20 ALE Lipa teraz tylko amica !!!!!!!!!!!!!!! nic dziwnego J.engel najlepszych posprzedawał i co 3:0 morze w rewanżu coś sie da zrobić Damis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Paradoks. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:52 Paradoksalnie awans do ligii mistrzów i do pucharu UEFA wybili z głowy Polakom Polacy - czyli Olisadebe i Sobolewski. Odpowiedz Link Zgłoś