Dodaj do ulubionych

Wisła przegrywa z Vitorią

• Gość: m Nie GUIMARES!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:40
      Ta miejscowość nie nazywa się GUIMARES tylko Guimaraes (wymawia
      sie "gimar'ańsz"). Czemu komentatorzy sportowi tak uparcie nie chcą się nauczyć
      prawidłowej wymowy portugalskich nazw?? Podczas Euro aż uszy więdły, a teraz
      jest tylko gorzej:-/
    • Gość: kazulexia Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: 81.210.16.* 16.09.05, 12:45
      Wisełka Kraków to hańba wszystkich Polaków !!! - skąd my to znamy ...
    • Gość: nija ki Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: 81.21.202.* 16.09.05, 12:56
      Polska jest wioską Europy. Pod każdym względem, piłkarskim również.
      • Gość: lajkonik BEDZIECIE SZCZEKAĆ IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:36
        jeszcze wszyscy to odszczekacie po rewanżu. Wisła już kiedyś przerałazRealem
        Saragosa 1:4,i usiebie o:1 lecz potrafiła się wznieść na wyżyny. WISŁA
        towielka drużyna i legnda polskiej piłki. Poczekajmy na rewanż.
        • dennis26 Re: BEDZIECIE SZCZEKAĆ 16.09.05, 13:50
          Juz prowadzili 3:1 po pierwszym meczu z Panatkinaikosem i reszty nie trza mowic
          a nie sorrrrry bym zapomnial ze to przeciez sedzia skrzywdzil wisle buuuuu:(
          jak tak mozna panie sedzio:(:(
    • reniferek1 Re: Wisła przegrywa z Vitorią 16.09.05, 13:32
      Na forum Vitorii wiele wpisów naszych rodaków:
      www.vitoriasc.pt/detalhe_noticia.php?idNoticia=89
      • Gość: eee Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:49
        to nie rodacy . To warszawiacy
    • potomar Czy to prawda? 16.09.05, 13:39
      Czy to prawda, że Polacy mieli Portugalczyka, a Portugalczycy Polaka? Jeśli tak
      to ich Polak jest lepszy od naszego Portugalczyka.
      A swoją drogą przyjemnie jest posłuchać piłkarza portugalskiego (Saganowski)
      udzielającego wywiadu w języku polskim :)
    • Gość: Mario Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:03
      Prezes Ciupiał uczy się na błędach ?!Oczywiście! W kwestiach personalnych.
      Przecież Engel podpisał kontrakt z Wisłą, z możliwością wypowiedzenia po pół
      roku. Niestety Engel to nie Kasperczak i moim zdaniem źle Ciupiał zrobił, że
      zwolnił Liczkę. Właściciel Wisły powinien mieć pretensje tylko do siebie. Niech
      posłuży przykład Groclinu. A co do transmisji w TVP, to Korzeniowski ma pecha.
      Kupił prawa do transmisji meczu Wisły w eliminacjach do LM, i co ? Nic! Groclin
      pokazał klasę, mimo kontuzji wielu zawodników i co najważniejszego - braku
      szumu medialnego przed meczem. Jestem sympatykiem Wisły Kraków, ale jestem
      zaniepokojony sytuacją w klubie, doborze trenerów i całego sztabu
      szkoleniowego. Przez ostatni rok o tym świadczy. Engela Ciupiał wyrzuci jeśli
      odpadną z UEFA w pierwszej rundzie.
    • Gość: Wilku Jak można sie tak skompromitować? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.09.05, 14:11
      Wstyd wstyd i po stokroć wstyd polskiej piłki a w szczególności "mistrza Polski"
      jak bym był prezesem tej drużyny wyrzuciłbym na zbity pysk połowe graczy którym
      sie nie chciało biegać i grał bym juniorami . WSTYD WSTYD WSTYD
    • Gość: wku..ony na tych Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.net / *.net 16.09.05, 14:25
      Zawsze Steaua Bukareszt wygrywać będzie, zwsze i wszędzie niepokonana bedzie.
      Mam dość tego, że Polskie kluby zawsze dają dupy, dlatego postanowiłem kibicować
      Rumuńskiej piłce, poniewz oni odnoszą wiecej suksesów
      • Gość: rumun Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:40
        to wyjedz do Rumunii
    • Gość: Jonek Oglądałem ten mecz. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.09.05, 15:08
      Oglądałem ten mecz. Żenada. Aż przykro było patrzeć. Oglądałem do końca z
      niepoprawnym optimizmem że Wislacy wreszcie sie ruszą ale każda nastepna bramka
      coraz mocniej wbijała mnie w fotel. Az mi piwo przestało smakować. Strach
      pomyśleć co by sie stało gdyby Wisła zagrała w Lidze Mistrzów. Tam przeciez
      trafiliby na jeszcze lepszego przeciwnika. Przykra sprawa.
    • k.polujanski Re: Wisła przegrywa z Vitorią 16.09.05, 15:13
      Rację miał Pan Korzeniowski nie chcąc transmitować tych meczów. Jak by się tego
      nie widziało to by tak nie bolało! Żenada......... zawodowcy?????????? którym
      nie chce się walczyć (wyjątek: Cantoro, Penksa.....ale to nie Polacy). Nie
      dziwię się Panu Cupiałowi, że chce zostawić to towarzystwo wzajemnej adoracji.
      Z drugiej strony Groclin remisuje z Lens. Mogą nie poradzić sobie z Francuzami
      ale przynajmniej się nie ośmieszają.
    • Gość: SS Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:19
      HA HA HA HA HA HA HA HA
    • Gość: papa Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 16.09.05, 15:31
      Gość m napisał:
      >Ta miejscowość nie nazywa się GUIMARES tylko Guimaraes (wymawia
      >sie "gimar'ańsz"). Czemu komentatorzy sportowi tak uparcie nie chcą się nauczyć
      >prawidłowej wymowy portugalskich nazw?? Podczas Euro aż uszy więdły, a teraz
      >jest tylko gorzej:-/

Panie Iberysto. Wymawia się tak aby było ZROZUMIAŁE i POPRAWNE w danym
      środowisku, które używa określonego języka naturalnego. Równie poprawne i
      zrozumiale mogło by być: a ch.. ci w dupe (mówiąc dosadnie). Wszystko zależy od
      tego gdzie, kiedy i do kogo się mówi lub pisze.
      Tak na marginesie. Stolicę Stanów Zjednoczonych wymawiamy i piszemy: Waszyngton.
      Czyżby niepoprawnie?
    • Gość: as Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:59
      Mauro uciekaj na zachod w tym klubie juz nic nie osiągniesz.
    • Gość: romwislminteria@pl Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:26
      Niech pan Cupiał da sobie spokój z tą bandą świetnie opłacanych nieudaczników.
      To nie przypadek, że słaby Panathinaikos (dostaje baty w lidze mistrzów i
      greckiej ) ogrywa bez problemu Wisłę. Jak może mistrz i lider polskiej ligi
      przegrać z ostatnią drużyną ligi portugalskiej w takim stylu ? Jeszcze 10 lat
      żadna drużyna z naszej ligi nie zagra w Lidze Mistrzów, a z 5 lat żadna nie
      dojdzie do grupy w UEFA. Groclin ? 0-2 u siebie z Lens. Adieu ! Szkoda, że
      musiałem się urodzić kibicem w Polsce.
    • Gość: Gienek Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:54
      Panowie, dajcie się chociaz wysikac miedzy bramkami. Najlepszego!
      • Gość: pola Re: Wisła przegrywa z Vitorią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:42
        co za głąby!
        jaki właściciel - taki klub.
    • damis14 Re: Wisła przegrywa z Vitorią 19.09.05, 18:20
      ALE Lipa teraz tylko amica !!!!!!!!!!!!!!! nic dziwnego J.engel najlepszych
      posprzedawał i co 3:0 morze w rewanżu coś sie da zrobić
      Damis
    • Gość: KJ Paradoks. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:52
      Paradoksalnie awans do ligii mistrzów i do pucharu UEFA wybili z głowy Polakom
      Polacy - czyli Olisadebe i Sobolewski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka