Gość: WOLNY KAUKAZ PO JAKI CH.. WYWALILI KASPERCZAKA?Z WYNIKÓW TEGO IP: *.icpnet.pl 30.09.05, 06:18 ZESPOŁU W PUCHARACH WYNIKA ŻE TAKIMI PIŁKARZAMI W EUROPIE NIE DA SIE NIC WIĘCEJ UGRAĆ.I TYLE.ONI SĄ DOBRZY NA NASZĄ GÓWNIANĄ I SŁABĄ LIGĘ ALE WIDOCZNIE TO JEST MAX.BRAK WYSZKOLENIA TECHNICZNEGO POLSKICH PIŁKARZY SIĘ MŚCI.SKORO KLUBY TRAKTUJĄ SZKÓŁKI JAKO ZŁO KONIECZNE TO CZEMU SIĘ DZIWIĆ.FRANCUSKI SYSTEM SZKOLENIA SIE SPRAWDZIŁ-CZESI GO SKOPIOWALI I WIDAĆ ZE U NICH TEŻ SIE SPRAWDZA.A U NICH I TAK NAJZDOLNIEJSI IDĄ DO HOKEJA ,A DOPIERO ODPADY DO PIŁKI. WIĘC PO CO ODKRYWAĆ AMERYKĘ?CZY ZASTOSOWANIE U NAS TAKIEGO SYSTEMU JEST NIEMOŻLIWE?CO -ZA TRUDNE?TEN POJEB Z CYGAREM ZAMIAST LATAĆ PO ŚWIECIE I LIZAĆ TYŁKI PIEPRZONYM BONZOM Z UEFA TYM SIE POWINIEN ZAJĄĆ.QRWAAAAAAAAA DLACZEGO TAK JEST?JE..A NOMENKLATURA KOMUNISTYCZNA.SPASIONE DZIADY KTÓRYCH GRANATEM OD STOŁKA NIE ODERWIESZ.OBY WYZDYCHALI JAK NAJSZYBCIEJ BO INNEGO RATUNKU NIE WIDZE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essie BEDA NOWI ,tylko czekaja,zeby sie gdzies.... IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 30.09.05, 11:41 przykleic, tylki smaruja klejem stolarskim juz od wczesnej mlodosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Trwa mecz Wisła - Vitoria IP: *.chomont.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:05 TYSKIE - TRUDNO DOSTĘPNE W EUROPEJSKICH PUCHARACH :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Trwa mecz Wisła - Vitoria IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.05, 07:25 Zaden polski zespol N I C soba nie reprezentuje , a wasza reprezentacja jest tego odbiciem.Do tej pory mieli niesamowite szczescie.Ale prawda wyjdzie na jaw w meczu z Angolami. Polacy pokaza wreszcie gole du_psko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Schuja to kawał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:29 sami wiecie czego :-). Schuja, jeszcze nie ma zimy, a ty się uaktywniasz? Widać ci się nudzi.... Prośba do admina - zablokujcie jego IP, ponieważ jego komentarze nic nie wnoszą, a jak już Polska odnosi sukces, to jakoś nie umie swoich słów odszczekać (siatkarki). Jeśli ma dynamiczne IP, zablokujcie jego providera - powtarzam mała strata, a jaki spokój dla kibiców. Ten człowek jest żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Schuja to kawał.... 30.09.05, 13:01 Z tytułem się zgadzam. Z zabanowaniem nie. On jest zabawny z tymi kompleksami i tak naprawdę zupełnie nieszkodliwy jak przysłowiowy wioskowy głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piss_on_pis Re: Trwa mecz Wisła - Vitoria IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:23 Brawo Wisła! Mieli wygrać conajmniej 4:0 i wygrali! Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yu Jaki kraj taka piłka !!!! IP: *.egb.pl 30.09.05, 07:24 syf ,kiła, i mogiła nie warto tego komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumiś Re: Trwa mecz Wisła - Vitoria IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.09.05, 07:36 Śmiesznym i ciekawym wydaje się fakt że wszyscy widzieli jak słabo gra Wisła, a kilku facetów komentujących wydarzenie próbuje przekonać publiczność o wspaniałej grze piłkarzy i odwołuje się przy tym do wydarzeń sprzed kilku lat. To co było kiedyś nie przekłada się na dzień dzisiejszy. Słabość i mizeria. Ostatni zespół ligi portugalskiej jest lepszy od najlepszego w naszej lidze. O czym to świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanfan Re: Trwa mecz Wisła - Vitoria IP: *.marcopol.com.pl / *.marcopol.com.pl 30.09.05, 08:09 Polska piłka klubowa to nawet nie jest już dno, żenada!!!!! Drużyny z całej Europy i to nie tylko z tej zachodniej grają mecze jak równy z równym a nasze łazęgi dostają od wszystkich w d.u.pe, myślę że amatorstwo byłoby wskazane bo jakbym zarabiał tyle co gwiazdeczki z Wisełki to też nie chciałoby mi się pracować nad sobą a tak po solidnie wykonanej pracy za co mieliby 2 tys na rękę (jeżeliby taką znaleźli bo większość piłkarzy to półgłówki :D) na boisko popykać dodatkowo wtedy nie wstydziłbym sie że przegrywają z jakąś Vitorią :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec jakby Wisła miała taki stadion jak "jakaś Vitoria" IP: 195.212.199.* 30.09.05, 08:24 to byłby to najlepszy i najładniejszy stadion w kraju. A propos Guimaraes to b. ładne miasteczko polecam knajpę Val donas Naprawdę się tak nazywa trochę drogo ale fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxca Jak to jest????? Z LECHEM 5:1 IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 08:10 Że Wisła wygrywa parę dni wcześniej z 2- drużyną w naszej lidze 5;1 . To chyba było kupionę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neolit [...] IP: 5.6.1D* / 193.57.6.* 30.09.05, 09:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfeusz Re: Jak to jest????? Z LECHEM 5:1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.05, 10:21 A najlepsze jest zdjęcie przy artykuliku saganowski pogrążył wisłę - obok zdjęcie z kryszałem i komentarz; Kryszałowicz pędzi na bramkę itd. Może on i pędzi,ale z teściem na strychu. Z wszystkich zawodników tylko Pęksa wyczuł co będzie grane i po kilku minutach zszedł z boiska - widać chłopak dobrze fizycznie i psychicznie do meczu przez Endżela został przygotowany. Brawo Beksa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Polska pilka na dnie. IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.05, 08:43 Ciupal a moze by tak przeprosic Kasperczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobbie KILKA UWAGACH O AKTORACH TEGO MECZU IP: 195.205.145.* 30.09.05, 08:52 Prowadzący: „Szaranowicz musi odejść”. Myśle ze to najbardziej popularne hasło ostatniego 15-lecia w polskiej polityce powinno mieć odpowiednik w światku TVP. Niestety mam dość już ogladania spotkań w studio , które prowadzi p.Szaranowicz. Nie będę mu wytykał błedów jezykowych, bo zdarzyłem się przyzwyzcaić, ale najbardziej irytuje mnie u tego pana brak kompetencji. Nie potrafii zadawać kokretnych pytań, pytań z hakiem, podtekstem bądź ironią. I wkurza mnie ten jego tik nerwowy czyli mruganie okiem połaczone z oblizywaniem się. Zaproszeni goście: Szczęsny: Pod znakiem zapytania stawiam celowość zapraszania tego pana do studia. Jego oschła osobowość sprawia ze wole przełaczyc na inny program. Jeśli u tego człowieka kiedykolwiek pojawia się usmiech , to jest to usmiech ironiczny. Denerwuja mnei tez jego pseudointelektualne wywody. Fedorowicz: Mimo ze z zawodowego punktu widzenia nie ma z piłką nic wspolnego , to jednak na tle szczesnego i szaranowicz wypadł najlepiej.Z jajem. I jeszcze uwaga na temat prezentowanego materiału na temat meczów Wisły w europejskicj pucharach. Patrze sobie, napis: „Wisła-Panathinaikos 3:1”, a na ekranie stadion w Baku i mecz Azerbejdzan – Polska. No ale nie ma co się dziwic, jaki prowadzący taki i materiał. Ale do cholery, skoro płacimy abonament , skoro tacy szranowicze zyją z naszej kasy to do ciezkiego diabła niech pracują, niech się strają a nie walą takie kupy. Ocena niektórych aktorów widowiska: Trener Engel: No cóż, przegrywać to on potrafi jak mało kto. Zupełnie niezrozumiała zmiana Stolarczyka na Dudke. Jaki to miał sens? I jaki ma sens wystawianie w srodku pomocy dwóch defensywnych pomocników, w meczu , który trzeba wygrać przynajmniej 3:0? Majdan: Czy Wisle nie stać na bramkarza z klasą. Patrzac na gre Majdana przypomina mi się niejaki Hugues(nie pamietam pisowni). Dlaczego p.Radek przy strzale Sagana stał na piatym metrze? Wczesniej, jeszcze w piewrszej połowie, piłke otrzymana od swojego obroncy podał wprost pod nogi napastnika Vitorii. Błąd karygodny! Baszczyński: Nazwałbym go dr Chaos. Biegnie sobie taki Baszczu z piłką nikt go nie atakuje, a ten rzuca tymi nóżkami , łapkami i oczkami na lewo i prawo, widac wielką panikę jaka go ogrania i najczesniej podaje piłke obroncom przeciwnika. Kłos i Głowacki: Para stoperów Wisły to typowe drewniaki. Najlepiej wychadza im proste wybicia na chybił trafił, i byle dalej. Szkoda Arka, bo dobrze chłopak rokował (np. mecz USA-Polska,2002). Szkoda, bo mam wrazenie ze to nie brak talentu czy pracy na treningach , ale kontuzje powoli eliminuja go z wielkiej piłki. Dudka: Młody i zagubiony Penksa: Widać ze stara się, walczy i to jest duzy plus dla tego pana. Sobolewski i Cantoro: Patrzać na ich gre ciezko odróznic który jest który. Graja bardzo podobnie, podobnie poruszają się po boisku. Moim zdaniem nie zawiedli, choć czasami zbyt długo prowadzili piłke. Zieńczuk. Jego gra momentami doprowadzaa mnie do szału. Już w Atenach pokazał jak ładnie potrafi partolic dobre sytuacje. A wczoraj? Była taka sytuacja kiedy miał piłke w sroku boiska , stanaw miejscu i się zastanawiał gdzie podac.Czekał czekał, kopnał w nogi Portugalczyk. Po chwili piłka wraca do niego i znów Marek czeka, waha się i znów kopie po nigach przeciwnika. Masakra, kompletny brak przegladu pola, brak wizji stworzenia akcji. Jedyne co ratuje Zienczuka to dobry strzał z wolnego i dobre prostopadłę podanie do Brożka. Kryszałowicz: zawiodł. Piłkarz który był podpora polskiej reprezentacji w Korei, który grał za granicą, piłkarz o sporym doswiadzeniu, nie potrafił wziąć na siebie ciezaru walki o awans. Brożek: widac ze grał z kontuzją. Starał się. Raz prawie mu wyszło, po strzale z głową. Komentatorzy: Szpakowski: można by napisac prace naukową na temat komentowania przez Szpaczka meczów piłkarskich :::D:D:D. Znów się nie pipisał nazywajac Majdanna Radkiem Sobolewskim. Ale pal to licho. Sposób w jaki wymawiał nazwe Guimaraes. Wychodziło z tego „gumarańcz” co mi się kojarzyło z pomaranczą. No ale skoro na poskiej scenie muzycznej mamy Mandarynę, to na polskim rynku komentatorów piłkarskich mam Pomarańcz w osobie pana Żabie Oczko J. Analogia jest tu widoczna J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaby A Paulista??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:19 Scouci Wisły wykazali się niezłym talentem, wyszukując portugalczyka z drewnianymi nogami... Panie Cupiał: -Dudka - free transfer -Paulista - free transfer -Kryszałowicz - free transfer lub Dom Spokojnej Starości -Kłos - free transfer lub Dom Spokojnej Starości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Ja się nie chcę czepiać, ale... IP: 213.25.91.* 30.09.05, 09:22 póki nie będzie w polskiej lidze jeszcze trzech-czterech zespołów, dorównujących poziomem gry Wiśle, Wisła (a tym bardziej inny polski zespół) nigdy nie zawojuje europejskich stadionów. Jest to okrutna prawda, którą PZPN i inni "uzdrowiciele" powinni sobie wziąć do serca. No bo gdzie ma znaleźć godnego siebie przeciwnika? U nas Wisła bije wszystkich jak chce i kiedy chce, a gdy przychodzi co do czego, czyli pokazania się w Europie, sami widzimy, co się dzieje. Najlepszy polski zespół zostaje rozjechany przez najgorszy zespół portugalski... Już lepiej chyba w ogóle zrezygnować z występów w pucharach, a zacząć budować polską piłkę od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Ja się nie chcę czepiać, ale... 30.09.05, 13:22 Zdjąć z I ligi 8 zespołów, pozostała 10 niech kotłuje jak w Szkocji 4 kolejki. Wtedy i tylko wtedy jest szansa na jakieś wyrównanie poziomu w górę, a nie w dół. 16 zespołów razy 24 = 384 piłkarzy na poziomie I ligowym. Nawet z obcokrajowacmi nie ma tylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oblomoff Re: Ja się nie chcę czepiać, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 19:51 redukcja ligi to jedyna dająca sie w miarę szybko wykonać zmiana, która moze przynieść widoczne efekty. Oznaczałoby to większą rywalizację, kumulację pieniędzy od tych, którym chce sie je jeszcze ładować w wątpliwy interes o nazwie ekstraklasa i odstrzelenie połowy "zawodowców", dla których przyjęcie piłki, kiedy trzy metry od nich znajduje sie przeciwnik stanowi nieprzezwyciężalną truność. Oczywiscie, to sie nigdy nie uda. Istnieje zbyt duża grupa interesów czerpiąca z istniejącego układu niebagatelne korzyści. A za tydzień i tak dziennikarze zajma się fenomenalnym występem jakiegoś Jelenia czy Brożka przeciwko Górnikowi albo Łęcznej. I wszystko wróci do normy. Aż do następnej edycji pucharów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gelimer Powinni go za kryptoreklamę usunąć. IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.05, 11:22 Gumarańcz=Pomarańcz(a)=Orange. Dowód czarno na białym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Trwa mecz Wisła - Vitoria IP: *.krak.tke.pl 30.09.05, 08:58 Kasperczak wracaj dla dobra Wisły ENGEL i CUPIAŁ JESTEŚCIE ZERAMI W IŁCA NOŻNEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYSKIE PIJ TYSKIE GRAJ JAK WISŁA IP: 195.20.110.* 30.09.05, 09:05 PIJ TYSKIE GRAJ JAK WISŁA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: PIJ TYSKIE GRAJ JAK WISŁA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.05, 11:13 Ja , od siebie daje ci pierwszy plac. Bombowy skrot myslowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essie Myslisz o tym o tym Deutsh Platz in Luxemburg ? IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 30.09.05, 12:29 Tam przeciez ryby sprzedaja, smierdzi tam jak cholera!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berig Re: Trwa mecz Wisła - Vitoria IP: *.umcs.lublin.pl 30.09.05, 09:22 Płynie Wisła płynie bo inaczej być nie może. Dobrze zarabiający wyrobnicy mają się za dobrze by dobrze grać. Koszmar polityki kadrowej i absurdy w postaci zatrudniania wyeksploatowanego Kryszalowicza, to tylko maleńki przyczyneczek do tego, że nigdy, ale to nigdy polscy kopacze klubowi nie dorównają Europie. Na to daje też gwarancję PZP, który powinien przejść na garnuszek Ministra Kultury i dorabiać (zarabiać) jako kabaret. Tylko Samoobrona jest w stanie ich wybronić, bo samoobrona to ich specjalność (że Lepper jeszcze na to nie wpadł?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oblomoff patologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 10:37 polski futbol to patologia, której utrzymaniem zainteresowane jest tzw. środowsiko piłkarskie - sędziowie, piłkarze, trenerzy, działacze (!!!). Dla tych ludzi korupcja nie istnieje, chociaż mecze ustawia się nawet w ligach szóstek (wierzcie mi, wiem, co mówię). Liga im większa tym lepsza, mimo, że mecze (bez urazy, to tylko zestaw przykładowy) np. Odry i Polonii to drwina z tej dyscypliny sportu. Żyjemy w zludzeniu, że może być lepiej, gdyż od czasu do czasu Wiśle (dość dawno temu), Groclinowi, czy reprezentacji uda się wygrać z drużyną, której nazwa rozpoznawana jest poza granicami wlasnego kraju. Tymczasem to nie przypadek, ze Frankowski, gwiazda Wisły i reprezentacji, jest w stanie znaleźć sobie pracodawcę jedynie w II lidze hiszpańskiej. Polska piłka to anus światowego futbolu - odstajemy nie tylko finansowo (bo nie zawsze - patrz kluby slowackie czy czeskie), ale przede wszystkim organizacyjnie, szkoleniowo, o wyszkoleniu technicznym, taktycznym i przygotowaniu kondycyjno-sprawnościowym piłkarzy nie wspominając. I nic nie wskazuje na to, aby w przewidywalnej przyszlości, coś się mialo zmienić na lepsze. Dystans się powiększa i będzie się powiększał, bo towarzystwo wzajemnej adoracji, o którym wspomniałem na poczatku może funkcjonować z powodzeniem, ograniczajac swoją działalność do rodzimego podwórka. A szczęśliwie dla nich kibice (a do tej grupy straceńców się na swoje nieszczęście zaliczam) mają to do siebie, ze wierzą w cuda, gusły, zrządzenia losu i tym podobne dary od Najświętszej Panienki i Jana Pawa II. Naprawde nie chodzi o Wisłę, która leje kogo chce w lidze (i jeśli pan Ciupiał nie rozpedzi tego składu personalnego, pewnie znowu zdobędzie mistrzostwo), a od trzech lat nie może wystartować w pucharach z bloków . Jestem zainfekowany futbolem, dlatego będę trwał nawet wtedy, gdy czuję sie zwyczajnie oszukany, a polskie drużyny fundują mi takie męki, jak Wisła i Legia w wlaśnie zakończonej dla nich edycji pucharów. Ale uważam, ze trudno o bardziej niekomfortowe hobby, jak kibicowanie polskim futbolistom. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: patologia 30.09.05, 13:26 Całkowicie się z Tobą zgadzam. Nic dodać nic ująć. Może jedynie jeszcze wspomniałbym media, które też z tej mizerii żyją (np. na meczu Odra - Polonia pewnie było kikunastu korespondentów + ekipa C+) i na zasadzie ochrony swojej roboty wspierają to bagienko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marino Re: Jazda ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:44 Jazda, jazda , jazda Biała Gwiazda ale z pucharowych rozgrywek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essie Wisla dzisiaj tylko ciupala...Kto by sie tam... IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 30.09.05, 12:13 przejmowal pucharem puffo, to puchar dla gejow,w przyszlym roku wszystkich zaciupie w lydze miszczow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Byle do następnej edycji i nowych złudzeń ;-))))) IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 10:19 I tak w kółkoo. Tylko nie wiem który to już sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re.: Engel?????????????????????? IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.05, 10:50 Super wypowiedz Engela po meczu" Za wysokie progi na Polska Lige" 14 Druzyna Ligi Portugalskiej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Panie Engel odejdz wstydu oszczedz.(Listka wes pan z soba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essie ENGELOWI zabraklo motywacji....ON JEST IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 30.09.05, 11:28 swietnym 'trenerem'.Do pilki podchodzi z ksiazka,niedoceniony naukowiec dla owiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yamzi Kasperczak może zacierać ręcę z radości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:37 ....pewnie wczoraj siedział przed telewizorem i trząsł się ze śmiechu i z radości:) Cupiał sam jest sobie winien...nie wszystko można załatwić kasą i bucówą (jak w przypadku Kasperczaka). Sprawiedliwości stało się zadość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jah40 polska piłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:09 Proponuję ! Dla dobra polskiej piłki oddać Cupiałowi wszystkich dobrze rokujących piłkarzy polskich, a on powoła nieudaczników dziełaczy i trenerów i ci wszystko spie..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essie Ciupal kupi im trampki...i kaze im grac o Lyge... IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 30.09.05, 12:17 miszczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madagaskar Re: Ciupal kupi im trampki...i kaze im grac o Lyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:40 Cupiał - ty Frajerze zainwestuj w dziewczynki zamiast w chłopaków - większa szansa że osiągną profesjonalizm !!! Ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś