ramirez71
27.12.07, 20:32
Witajcie.
Drogie Forumowiczki, drodzy Forumowicze, pragnę zaprezentować Wam grę typu Party Games, która gronu wybrańców, pozwoli na powrót do beztroskich czasów dzieciństwa..
Rywalizacja w gronie znajomych dostarcza powalających emocji. Proszę mi wierzyć, udało mi się grać w Pitch Cars dwa razy, za każdym razem zabawa z pozoru prosta, chciałoby się powiedzieć dziecinna, integrowała w zmaganiach całe grona 30-40 latków!
Ową zjawiskową grą jest „Pitch Car”, dopracowana, zachodnia wersją popularnych „kapsli”. Dopracowanie polega na starannym przygotowaniu toru, na którym odbywają się rozgrywki. Składa się on z elementów, które możemy ze sobą łączyć, przebudowywać, tworząc zróżnicowane pod kątem trudności i atrakcyjności tory. Po trasach tych ścigają się „samochody”, schematycznie reprezentowane przez bakelitowe żetony wielkości kapsla do soczków dziecięcych.
Za napęd służą .. nasze palce, ruch bowiem odbywa się z wykorzystaniem metody pstrykania..
Rozgrywka przebiega, jak w klasycznych wyścigach formuły 1, na początku eliminacje wyłaniające kolejność na starcie, potem właściwy wyścig.
Recenzję gry znajdziecie tu:
www.planszowki.gildia.pl/gry/pitchcarmini/pitchcarmini_recenzja
Czytałem i pisałem o problemach z organizacją spotkań forumowych, sam nawet rzucałem w jakimś poście, by podjąć je pod szyldem gier, czy zabaw towarzyskich.
Myślałem o czymś w rodzaju bilardu, czy wręcz zwyczajnych kalamburów..
Pitch Car jest doskonałą atrakcją na ciągnące się spotkania.
Świetnie też może służyć jako ich inicjator!
Między innymi, w celu rozkręcenia częstszych spotkań forumowych, zgłosiłem do ogólnopolskiego rankingu ligę pruszkowską Pitch Car..
;)
Cóż, szczerze powiem, że w pozostałych kwestiach kierowała mną egoistyczna chęć dobrej zabawy w ciekawym towarzystwie!
:)
Oficjalna strona pasjonatów :
pitchcar.gry-planszowe.pl/x.php/5,137/Start.html
* * *
Strona dystrybutora :
www.rebel.pl/product.php/1,1203/9249/PitchCar-Mini.html
* * *
Gra wraz z zestawem dodatków jest.
Jako miejsce rozgrywek proponuję jakiś położony w centrum Pruszkowa pub/pizzerię..
Termin styczniowy (zmuszają nas do tego terminarze rozgrywek ogólnopolskich), do uzgodnienia.
Liczba grających pozostaje kwestią otwartą. W pojedynczej rozgrywce uczestniczy 2 - 8 osób na raz, przy założeniu, że im bliżej ośmiu, tym lepiej.. Można urządzić parę rozgrywek następujących po sobie, tak, by mogła w nich wziąć udział większa liczba zawodników.
W międzyczasie widzowie, dopingujący i sami gracze mogą toczyć towarzyskie pogawędki lub oszczędnie (ma to wpływ na styl jazdy!) raczyć się płynami dopingującymi..