Dodaj do ulubionych

Wisła protestuje po derbach

IP: *.pkp.kielce.msk.pl 13.03.06, 23:01
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: tee Wisła protestuje po derbach IP: *.Grabiszynska.ip.WRO.Korbank.PL 13.03.06, 23:02
      jak zwykle wieś tańczy i śpiewa. pzpn powinien dowalić kolosalne grzywne dla
      klubu, ale jak zwykle pewnie skonczy sie na jakiejś drobnej kwocie i mydleniu
      oczu...
    • Gość: we buractwo i tyle. krakow ma chorych kiboli IP: 212.106.147.* 13.03.06, 23:04
      wszytkich bez wyjatku. amen
      • Gość: Typer Tylko bezwzględne kary dla klubu mogą pomóć. Np. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:06
        można by ukarać Cracovię z 5 meczami przynajmniej 200-300km od Krakowa + do tego wysoka kara finansowa. Myślę że po 2-3 takich pokazowych karach żaden klub w Polsce nie tolerowałby na swoim stadionie bandytyzmu, rasizmu itp.
        Do tego jeszcze trzeba dodać wysokie kary dla kibiców zakłocających spokój. W Anglii juz nie maja takich problemów. Czy ktoś tam widział żeby kibic biegał po płycie boiska? A do przeskoczenia jest tylko metrowy "płotek".
        Jednak u nas niestety Listek mimo szumnych zapowiedzi nie jest zdolny do przeprowadzenia takich zmian :(
        ___
        Sport na żywo online za darmo!
        Bonus dla nowych graczy w Sportingbet! Zgarnij swoją kasę na grę u bukmachera notowanego na giełdzie w Londynie!
        bukmacherzy.250free.com
        • Gość: hegemon® krakurwek - prostaki - buraki - wiesniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:09
          do piet warszawie niedorastaja a sie wywyzszaja nonstop polmozgi
    • Gość: flip Re: Wisła protestuje po derbach IP: *.crowley.pl 13.03.06, 23:05
      zdjeci z oprawy Cracovi www.wislakrakow.com/?
      akcja=galeria&id_galeria=245#z2
    • Gość: Sakho Wielkie brawa dla "Profesora" IP: *.chello.pl 13.03.06, 23:07
      Wielkie brawa dla "profesora" ktory jest dumny ze swoich kibicow...
      brawo "profesorze"! Wiecej morderstw, wiecej chamstwa, wiecej transparentow...

Majchrowski ladnie przemawial przy "hymnie" Cracovii, ktorym bez wątpienia
      jest "Wisła to stara k..." (spiewane w czasie meczu okolo 10 razy). W drugiej
      polowie gdy gra sie juz nie ukladala to w ogole o "dopingu" mowic nie mozna bo
      byly juz tylko wyzwiska na Wisle.

Jak kiedys na Wisle pojawil sie transparent ze slowem "żydowski" to delegat od
      razu wstrzymal mecz (kompletnie nie rozumiejac sensu transparentu), tymczasem
      na Cracovii powiewały dziesiatki ordynarnych transparentow i flag przy
      aplauzie "profesora"
      I to jest naprawde przerazajace...

Zachowanie wladz klubowych, glaskanie mordercow, picie wodki z ich przywodca
      (wiadomo o kogo chodzi i kiedy to bylo) to ZEZWOLENIE na takie dzialania,
      ktore prowadza do dalszej eskalacji przemocy. Ale tak chory czlowiek jak
      "profesor", ktory w kazdym wywiadzie musi mowic nie o swoim klubie ale o Wisle
      (poszukajcie chocbyw archiwum GW) czy "spolegliwi" dziennikarze pokroju
      Olszewskiego czy Romanowskiego, zreszta czynni kibice Cracovii, nakręcaja
      tylko spirale wzajemnej nienawisci.
      Gratuluje im wiec kolejnego "sukcesu"...
      • lesteer Zgadza się - odsetek buractwa i debilstwa.. 13.03.06, 23:11
        ...wśród kibiców Cracowvii jest większy od średniej krajowej. I na domiar złego
        jest tolerowany przez wladze klubu
        • Gość: ye a to podobno Papieski klub........żenada!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:14
          • lesteer Niech tylko sobie gęby nie wycierają 13.03.06, 23:17
            ..imieniem Jana Pawła II. Wstyd!
            • Gość: id Re: Niech tylko sobie gęby nie wycierają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:26
              "niesfornych" kibiców? co to za okreslenie na te zwierzeta?

• Gość: Pit Re: Niech tylko sobie gęby nie wycierają IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.06, 09:53
                Zwierzeta to tez za malo, bydle jest chyba bardziej odpowiednie.
        • Gość: znawca Re: Zgadza się - odsetek buractwa i debilstwa.. IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 14.03.06, 08:42
          eee tam ŁKS ma podobnych kibiców...
      • Gość: MacColin Sakho nie przesadzaj IP: 217.17.38.* 13.03.06, 23:28
        jak na stadionie wisly 10 razy spiewacie Legia to stara k... to jest ok, ale jak
        cracovia spiewa to samo na wisle to juz nie jest ok? gdzie tu logika???
        • Gość: Sakho Re: Sakho nie przesadzaj IP: *.chello.pl 13.03.06, 23:35
          badz obiektywny, chcesz nagranie z Groclinu na plytce? w ciagu 90 minut bodajze
          raz byla piosenka na Legię. Wy nie macie swojej cudownej "GtS GTS to Wisełka..."
          dosyc czesto spiewanej? Tutaj nie o to chodzi, bo spiewanie 2-3 razy na meczu
          piosenki "pozdrawiajacej" niestety istnieje na CALYM SWIECIE i nic na to nie
          poradzisz ani Ty ani ja.

Ale tam tym zyja przy klaskaniu "profesora", Majchrowski rpzemawial a oni
          spewali swoj 'Hymn", pos tracie gola i po wypadnieciu Barana juz w ogole nie
          bylo dopingu tylko bluzgi.
          Nie potrafisz byc chociaz troche obiektywny, nie rozumiesz co sie dzieje w
          Krakowie, nie wiesz jaki hymn i ulubione flagi ma Cracovia?, uwazasz za normalne
          ze kibole i bojowkarze biegaja po boisku w czasie rozgrzewki a szefowie bojowek
          dostaja akredytacje dziennikarskie?
          skoro tak to ok!
          gratuluje...
          • Gość: MacColin Re: Sakho nie przesadzaj IP: 217.17.38.* 13.03.06, 23:52
            uwierz mi, zgadzam sie z Toba, ze to nie jest normalne... W Twojej wypowiedzi
            jedydnie oburzenie na spiewy "Wisla to stara..." mocno mnie zdziwilo, bo kto jak
            kto, ale kibic Wisly doskonale wie jak wyglada doping na "Wisle" podczas meczu z
            Legia, nie z Groclinem ale wlasnie z Legia. Wczoraj nie grala Cracowia z
            Groclinem ale z Wisla... zeby bylo jasne- osobiscie zdecydowanie wole
            dopingowac wlasna druzyne niz ublizac przeciwnej...
        • Gość: zatroskany Re: Sakho nie przesadzaj IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.03.06, 02:00
          Gość portalu: MacColin napisał(a):

> jak na stadionie wisly 10 razy spiewacie Legia to stara k... to jest ok

To fakt. Co smieszniejsze ta piosenka pojawia sie nawet wtedy kiedy Legii nie ma na boisku! To jest dopiero kretynizm!
      • Gość: sss Re: Wielkie brawa dla "Profesora" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:49
        Dziesiątki ordynarnych flag? Trochę się rozpędziłeś. Co najwyżej kilka. I tak
        niepotrzebnych, ale jakie dziesiątki?
      • Gość: Baneq Re: Wielkie brawa dla "Profesora" IP: *.tikkacom.fi 14.03.06, 08:30
        Zamknac cala te farse.
        Inaczej nie mozna nazwac rozgrywek tej zalosnej ligi. Pilkarze do kadry i tak sa
        powolywani z zagranicy a kibole moga sie tluc nawet bez powodu.
        Zaczynajmy zbierac podpisy pod projektem ustawy o zakazie uprawiania sportu
        wyczynowego ( na poczatek - pilki noznej )
        Pozdrowienia
        • Gość: lol Re: Wielkie brawa dla "Profesora" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:05
          > Zamknac cala te farse.
          > Inaczej nie mozna nazwac rozgrywek tej zalosnej ligi. Pilkarze do kadry i tak s
          > a
          > powolywani z zagranicy a kibole moga sie tluc nawet bez powodu.

nastepny przyklad "inteligentnego inaczej" - jesli kibole beda tluc sie bez powodu to po co zamykac
          lige? elementarna logika sie klania, ale rozumiem, ze jak ktos wyjechal czyscic finom sauny to
          niekoniecznie musi rozumiec co pisze :))
    • Gość: gracias Re: Wisła protestuje po derbach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:25
      Nie ma to jak nasz "piękny" kraj
      gratulacje dla listkiewicza i reszty sku..synów
      teraz cały pzpn pewnie jest z siebie dumny - nie ma to jak zaje.. młodego
      kibica
    • olias rozwiązać obie drużyny! 13.03.06, 23:28
      to chyba jedyne wyjście.
      • Gość: Hertw Re: rozwiązać obie drużyny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:37
        Lecz się młotku...Rozwiązać bo co? Bo nasze państwo nie radzi sobie z 0,5% idiotów na trybunach,które terroryzuje pozostałe 99,5%?
        • Gość: Sakho Re: rozwiązać obie drużyny! IP: *.chello.pl 13.03.06, 23:40
          na Cracovii ten odsetek wyglada juz znacznie gorzej, a to dlatego ze przy
          aprobacie klubu niektorzy normalni kibice zostali po prostu ze stadionu
          wyrzuceni i zastraszeni. Ze o biciu nawet starszych ludzi czy wydarzeniach w
          czasie wyjazdu do Grodziska nie wspomne.
          Dlatego tez na Cracovie chodzi 3000 ludzi (mecz z Gornikiem) a raczej bedzie to
          spadac jeszcze...
    • Gość: PRECZzTERORYZMEM Re: Wisła protestuje po derbach IP: *.upc.chello.be 13.03.06, 23:28
      STADIONOWY TERORYZM w POLSCE MUSI ZOSTAC ZATRZYMANY . KLUBY KTORE NIE POTRAFIA
      SAME USPOKOIC SWOICH KIBICOW POWINNY ZOSTAC POZBAWIONE LICENCJI NA GRE W NASZYM
      KRAJU . TUTAJ NIE BLISKI WSCHUD TYLKO SRODKOWA EUROPA , TERORYZM NIGDY TUTAJ
      NIE MIAL ZWOLENNIKOW ,A KOMU TO SIE NIE PODOBA PROPONUJE PRZENIESIENIE
      DZIALALNOSCI DO KRAJU GDZIE TERORYSCI SA UBUSTWIANI , TAKICH KRAJI PRZECIEZ
      CIAGLE NIE BRAKOJE . POLSCY TERORYSCI MUSZA SIE USPOKOIC !!!!!
    • Gość: kane nie to co w Kielcach sama kultura IP: *.compower.pl 13.03.06, 23:34
      Jak to szło.. "Że to miasto (hu!) to miasto (ha!)jest jak czynny ku.. wulkan
      I coś w sobie ku.. ma jest dziwny niczym New York i powabne jak nanana"
    • Gość: student byłem pod stadionem, wesoło. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.03.06, 23:34
      studiuję w Krakowie, mieszkam na Woli Justowskiej i około 16.30 jechałem do
      miasta autobusem. nie miałem pojęcia o której są derby i trafiłem na przystanek
      pod Cracovią dokładnie wtedy kiedy kibice Cracovii wychodzili ze stadionu.
      kierowca stał chyba dwadzieścia minut, na przemian wbiegali i wybiegali kibice
      Cracovii, autobus otaczali policjanci, wieszano flagi,etc. w ogóle wszyscy
      kibice skupieni byli bardziej na krzyczeniu co należy robić z Wisłą, a nie na
      tym, że Cracovią jest lepsza. podziwiam policjantów, którym wyzywano matki,
      obrzucano wyzwiskami i prowokowano. skończyło się, że policjanci weszli z dwóch
      stron autobusu i pojechaliśmy dalej. wcześniej kibice przedstawiali różnorakie
      pomysły od 'j***ć sędziego i całą rodzinę jego', przez 'j***ć kierowcę, zaprawdę
      'j***ć kierowcę' po 'spalmy autobus'. pierwszy okrzyk na widok policjantów
      wchodzących do autobusu był 'ciekawe czy k**wy skasowały bilety!!'.
      udało mi się przeżyć, skakałem wtedy kiedy krzyczano 'kto nie skacze jest za
      wisłą' i starałem się nie zwracać na siebie uwagi.
      rozumiem, że piłka nożna to fajny sport, zdarza mi się oglądać mecze, ale
      przecież to już nie ma nic wspólnego ze sportem. nieważne czy jesteś za wisłą,
      cracovią czy za kim, to jest regularny bandytyzm.
    • neuroup Okiem kibica Legii 14.03.06, 00:00
      Witam!
      jak kobic Legii powiem co ja o tym sadze:
      1.U nas jest Polonia co prawda w mniejszosci i nie ma ich tak wielu jak kibicow
      Cracovii ale to sie dzieje to jest lekka przesada. Ja rozumiem, ze kogos mozna
      pobic za barwy, mozna ustawic sie z nim na bojke, ale zabic go nozem to juz jest
      przesada.
      2.Prawda jest taka, ze gdyby kibice Legii wywiesili transparenty na Polonie
      takie jak Cracovia na Wisle[widzialem wszystkie w canal+] to by mecz przerwano i
      Legia za kazda flage by dostala kare finansowa.
      3.Gdyby kibice Legii zachowywali sie tak jak Cracovii to by wiekszosc z nich
      dostala zakazy stadionowe i tu prezez Zygo ma u mnie w tym momencie plusa za
      takie cos.
      4.Najlepsze jest to, ze wszystko dzialo sie na stadionie im. Jana Pawla II
      [smiech] a jak sobie przypomne te wasze pojednania to umieram ze smiechu.
      5.Profesorek to prostaczek na maxa. Dzisiaj rozmawialem z przyjacielem, ktory
      zna ludzi, ktorzy pracowali z nim i takie sa opinie o tym czlowieku. Teraz to on
      bedzie krzyczal ze nic sie nie stalo ze on byl na meczu ligi francuskiej i
      widzial podobne rzeczy a po meczu z Legia gdzie Cracovia dostanie mocno w dupe
      bedzie krzyczal o niesprawiedliwym sedziowaniu i ze wycofuje sie na dobre z
      polskiego footbalu i mam nadzieje ze tak zrobi. Bo mozna narzekac na Zygo na
      Drzymale i na Ptaka, ale ja wole ITI z zakazami stadionowymi i popcornem niz
      miec takiego profesorka i byc w tym samym klubie co on.
      ps.A jakby nie patrzec kibice Cracovii to mordercy i utozsamianie sie z nimi
      jest ponizej krytyki

Zapraszam do polemiki jesli ktos ma jakies sensowne argumenty...
      • Gość: turtlezzz Okiem kibica Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:20
        Pisanie, że kibice Cracovii to mordercy jest szkodliwą generalizacją. Poza tym ze wszystkim się zgadzam. Mnie jednak uderzyło coś jeszcze. Oto komunikat z oficjalnej strony Cracovii:

"W związku z tragicznymi wydarzeniami, do których doszło w dniu wczorajszym po meczu derbowym Cracovia-Wisła na ulicach Krakowa, Zarząd Cracovia SSA w imieniu własnym oraz w odpowiedzi na liczne prośby kibiców Cracovii pragnie zdecydowanie potępić te wydarzenia.

Wyrażamy głębokie ubolewanie, że sprawcy bandyckich bójek ulicznych przebierają się w barwy Cracovii.

Jednocześnie pragniemy zapewnić opinię publiczną, że od dłuższego czasu Klub dokłada wszelkich starań i nie żałuje środków, aby zapewnić porządek i bezpieczeństwo na stadionie. Wielokrotnie daliśmy temu dowody.

Wyrażamy wolę pełnej współpracy z władzami regionu i władzami państwowymi w celu dalszego prowadzenia zdecydowanych działań mających na celu poprawę bezpieczeństwa na stadionach.

Zarząd MKS Cracovia SSA"

Żadnych przeprosin za wydarzenia na stadionie. Skandalicznie sformuowany.
        • neuroup Re: Okiem kibica Wisły 14.03.06, 00:32
          Witam!
          Ja moge poszukac na stronie www.legia.pl listy jakie zarzad Legii pisal po
          jakimkolwiek incydencie w stylu kradiez flagi Amice rzucenie petard lub jakies
          przepychanki. Spojrzmy prawdzie w oczy to jest przepasc miedzy Legia a Cracovia.
          Kibice Cracovii sa dzicy tak samo jak ich profesorek. No, ale Warszawie juz
          takimi kozakami chyba nie beda? Ja na tym meczu napewno bede:) A w ogole ta
          ochrona na Kaluzy tez jest smieczna zeby kibic Sraxy wszedl z koszulka antywisla
          miedzy pilkarzy to juz gruba przesada u nas w Warszawie jst to nie do pomyslenia
          . Brak slow
          • Gość: czepliwy Jasne... IP: *.orange.pl 14.03.06, 11:50
            neuroup napisał:

> ochrona na Kaluzy tez jest smieczna zeby kibic Sraxy wszedl z koszulka
            antywisla miedzy pilkarzy to juz gruba przesada u nas w Warszawie jst to nie do
            pomyslenia

Tak, jasne... "u nas w Warszawie" jest za to do pomyślenia, że po meczu
            finałowym Pucharu Polski na murawę wbiegli kibice Legii i zrywali medale
            piłkarzom Lecha Poznań, waląc ich przy okazji po pysku.
      • Gość: Chow Re: Okiem kibica Legii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:25
        Odniosę się tylko do jednego punktu bo w reszcie masz rację.

ad 4. 95% kibiców tego chciała i pewnie nadal chce. Pragną normalności i były
        to na prawdę niezwykłe chwile. Niestety pozostałe 5% popier.... nie dopusci do
        tego, bo wtedy straciliby przecież sens swojego życia. Smutna jest ta
        bezsilność, wynikająca z zasad humanitaryzmu i dbania o prawa człowieka. A
        wystarczyłoby czasem zastosować sprawdzone metody ze średniowiecza (jak się
        zachowujesz tak jesteś sądzony).
        • neuroup Re: Okiem kibica Legii 14.03.06, 00:41
          Gość portalu: Chow napisał(a):

> Odniosę się tylko do jednego punktu bo w reszcie masz rację.
          >
          > ad 4. 95% kibiców tego chciała i pewnie nadal chce. Pragną normalności i były
          > to na prawdę niezwykłe chwile. Niestety pozostałe 5% popier.... nie dopusci do
          > tego, bo wtedy straciliby przecież sens swojego życia. Smutna jest ta
          > bezsilność, wynikająca z zasad humanitaryzmu i dbania o prawa człowieka. A
          > wystarczyłoby czasem zastosować sprawdzone metody ze średniowiecza (jak się
          > zachowujesz tak jesteś sądzony).

Witam!
          To nawet mniej niz 5% kibicow. Ja zyje Legia i wszystko co sie dzieje na linii
          kibice - zarzad obserwowalem wnikliwie. Ci bandycii to gora 50 osob jak patrze
          na kibicow legii. Zauwarzylem ze wiele osob, ktore pasuje do tych 5% chca byc
          trendy i popularnii. Oni bardzo latwo reaguja na reakcje tlumu oni nie chca byc
          z boku, wiec jak jeden krzyknie Zygo frajer to on tez chociaz nie musi do konca
          tak myslec. Jak byly protesty kibicow na jesieni to ile kibicow bylo pod
          stadionem?? Nie bylo nawet 3 tys bylo o wiele mniej a gdzie byla restza z 15 tys
          ktore przychodzi na mecz ?? Z meczu na mecz bylo coraz mniej i towarzystwo sie
          wykurszalo. Dlaczego stowarzyszenie kibicow Legii jest tak przeciwko logo ktore
          wymyslilo ITI ?? Czy one jest takie brzydkie i nie ladne ?? Odpowiedz brzmi bo
          gdyby wszyscy kibice Legii zaakceptowali nowe logo ITI to skonczylo by sie
          czerpanie zyskow z produkcji szaliczkow kubeczkow z tym logo co jest teraz? Bo
          zyski z sprzedazy szalikow NIE ITI ida do kieszeni kibicow. Mozna mnozyc
          przyklady minipulacje grupy 30 osobowej tlumem 3 tysiecznym.

Moze ktos pamieta jak byl mecz pojednania Cracovia Wisla i jak kibice Cracovii
          bili tych co nie spiewali na Wisle. Wiec naprawde wyeliminowanie liderow i ich
          pomocnikow z stadionow rozwiazalo by problem szybciej niz to sie wszystkim wydaje.
          • Gość: rusell Re: Okiem kibica Legii IP: *.motorola.com 14.03.06, 10:20
            Tylko trzeba chciec. Chwala normalnym, ale "profesor" do nich nie nalezy.
            Niedawno podczas jednego z wywiadow proponowal dziennkikarzowi wytarcie butow
            koszulka Wisly. Dosyc szokujace, jak na kogos, kogo w normalnych warunkach
            zaliczyloby sie do "elity". Mysle ze ten czlowiek nadrabia teraz czas stracony
            nad ksiazkami i w biznesie i targaja nim emocje 16-latka. A zeby jakakolwiek
            akcja byla skuteczna, zarzad Wisly powinien zaproponowac wspolprace wprost i
            konkretnie zarzadowi Cracovii w celu wyeliminowania "wrogiego" dopingu ze
            stadionu, a nie rzucac chasla w proznie. Wiecej wspolpracy miedzy zarzadami. Nie
            udajmy ze likwidujemy wrogosc, utwierdzajac ja. Ja jako kibic Wisly przyznaje -
            i wstyd mi - gdy slysze na meczu przyspiewke o "cyklonie B". Nigdy sie do niej
            nie przylacze.
      • Gość: Autor, autor Re: Okiem kibica Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 01:07
        > 1.U nas jest Polonia co prawda w mniejszosci i nie ma ich tak wielu jak kibicow
        > Cracovii ale to sie dzieje to jest lekka przesada. Ja rozumiem, ze kogos mozna
        > pobic za barwy, mozna ustawic sie z nim na bojke, ale zabic go nozem to juz jes
        > t
        Nie, no przesada! Jak można "rozumieć, że kogoś można pobić za barwy"? No jak?
        Serio pytam: jak można rozumieć/aprobować/usprawiedliwiać taki idiotyzm? Ja znam tylko jedną odpowiedź: trzeba być doszczętnie zidiociałym, prymitywnym kretynem.
        Bez pozdrowień,
        kibic zaprzyjaźnionej Pogonii.
        • Gość: turtlezzz Re: Okiem kibica Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 01:14
          Haha, tego nie przyuważyłem. Oczywiście także z tym się nie zgadzam. Pozdrawiam czujnego kibica Pogoni ;)
      • Gość: lw Re: Okiem kibica Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 07:22
        No tak, w Warszawie też jest niby podział na dwie drużyny - ja akurat jestem za
        Polonią. Kibice owszem się nie lubią, ale chyba nie jest aż tak ostro - może
        dlatego, że kibice Legii twierdzą, że nas nie ma w Warszawie i sobie nami głowy
        nie zawracają, my z kolei też nie jesteśmy zainteresowani jakąś większą
        konfrontacją, bo rzeczywiście nas jest troche mniej i wiadomo, że z silniejszym
        nie należy zaczynać. Rzeczywiście, to co się działo na Cracovii to kiepska
        sprawa, tyle, że w tym momencie jak najbardziej nie należy popełniać grzechu
        generalizacji. W większości się z Tobą zgadzam, oprócz stwierdzenia: jakby nie
        patrzec kibice Cracovii to mordercy i utozsamianie sie z nimi jest ponizej
        krytyki. W ten sposób dorabiasz własnie złe imię wszystkim kibicom, i tym
        prawdiwym, i tym pseudo. Legia też ma kilka nieciekawych momentów w historii
        jeżeli patrzeć na dokonania swoich pseudokibiców (bicie swoich podczas bojkotu
        Żylety chociażby), pod Łazienkowską też jest czasem kiepsko po meczu, jak tłum
        się ze stadionu wylewa do autobusów. To jest tak na prawdę problem każdego
        wiekszego klubu w Polsce i chwała ITI, że się tym u was zajmuje (choć przyznasz
        pewnie, że jest wielu kibiców, którzy ITI nie lubią i na Zygo bluzgają).

Z resztą zobaczymy niedługo co się będzie działo przy okazji derby Warszawy ;).
        Pozdrawiam.
        • Gość: obii Re: Okiem kibica Legii IP: *.eranet.pl 14.03.06, 08:53
          Gość portalu: lw napisał(a):

> Legia też ma kilka nieciekawych momentów w historii
          > jeżeli patrzeć na dokonania swoich pseudokibiców

Jakoś pod koniec lat osiemdziesiątych kibole Legii zamordowali kibica jednej z
          łódzkich drużyn, chyba Widzewa (choć z ŁKS-em też mieli "na pieńku", nie jestem
          pewien). Najgorsze, że "Żyleta" chlubiła się tym przez lata. Gdy chodziłem na
          mecze pod koniec lat osiemdziesiątych i na początku dziewięćdziesiątych,
          śpiewano piosenkę, zaczynającą się od słów: "12 września [lub inna data, nie
          pamiętam] roku pamiętnego Legia wam zabiła kibica łódzkiego. Cała Łódź płakała,
          Warszawa się śmiała..."
          Przerażające.

Zresztą na większości meczów śpiewano wtedy piosenki typu "[Nazwa drużyny], wy
          śmiecie, z Warszawy nie wyjedziecie" albo "Zrobimy z wami, co zrobił Hitler z
          Żydami". Na porządku dziennym było bicie nieśpiewających kibiców swojej drużyny
          i wypędzanie ich na inne sektory, zabieranie szalików młodszym itp.

Byłem wtedy gó..arzem i uważałem, że tak widocznie być musi (mnie też skrojono
          dwa szaliki i flagę, na stadionie), ale z perspektywy czasu włos mi się na
          głowie jeży.

Na szczęście przez kilkanaście lat na Legii wiele, oj, bardzo wiele się
          zmieniło.

Pozdro
      • Gość: bastor Re: Okiem kibica Legii IP: *.centertel.pl 14.03.06, 09:31
        neurop napisał:

1.U nas jest Polonia co prawda w mniejszosci i nie ma ich tak wielu jak kibicow
        > Cracovii ale to sie dzieje to jest lekka przesada. Ja rozumiem, ze kogos mozna
        > pobic za barwy, mozna ustawic sie z nim na bojke, ale zabic go nozem to juz jes
        > t
        > przesada.

Naprawde rozumiesz to ze mozna kogos pobic za barwy ??? to jest chore. Zawsze
        wkurw...li mnie tacy kolesie co to by napieprz...li za barwy. Ja nigdy czegos
        takiego nie zrozumiem , ale jezeli ty tak to no gratuluje.
      • Gość: qwert Re: Okiem kibica Legii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:31
        "Ja rozumiem, ze kogos mozna
        > pobic za barwy, mozna ustawic sie z nim na bojke"
        jestem chyba laikiem , ale chciałbym zapytać jakie jeszcze obiawy
        zezwierzęcenia (choć nie chciałbym zwierząt obrażać ) i zdziczenia są
        dopuszczalne i "zrozumiałe" w kibicowskim matrixsie, bo z dalszej części
        cytowanej wypowiedzi wynika , że zabójstwo nożem nie należy do dobrego tonu ,
        choć się zdarza. Może inne formy unicestwiania kolegów w innych czapkach i
        szalikach ? Jeżeli ktoś się orientuje proszę o odpowiedź . Chciałbym wiedzieć
        co mnie czeka , jeżeli kiedyś zwariuję i pójdę na jakikolwiek mecz w naszym
        kraju ( bo np. popsuje się mi telewizor , albo potomstwo się uprze i w złudnej
        nadziei ,że coś mogę pomóc jako "ochroniarz" wybiorę się razem z małoletnim -7
        lat- synem na stadion)
        • Gość: KSP Re: Okiem kibica Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:10
          Bo to było "okiem kibica Legii" ;). Zapraszamy z dziećmi na Konwiktorską.
          • Gość: xyz-warsaw Re: Okiem kibica Legii IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.03.06, 03:19
            Chetnie wpadne na druga lige. Oczywiscie jezeli na Konwiktorskiej bedzie w
            ogole jakas liga w przyszlym sezonie...
    • 2aigel Wstyd działacze i "kibice"!!! 14.03.06, 00:21
      Żenada i kompromitacja. I na to wszystko patrzą dzieci i uczą się...
      • Gość: Zenon Re: Wstyd działacze i "kibice"!!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.03.06, 00:41
        Jedyna metod to lac kluby po kieszeni.
        Orange powinien obcinac kase za takie zachowanie kiboli to oplaciloby sie im
        zainwestowac w ochrone.
        • Gość: turtlezzz Re: Wstyd działacze i "kibice"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:58
          Otóż to. Za każdy z tych incydentów (wdarcie się kibica na boisko, głowa świni z białą gwiazdą na czole, rzuty butelkami, kawałkami lodu, woreczkiem z monetami, grożenie nożem, wyzwiska, plucie, uderzanie kijem od flagi w przejściu, dopingowanie gospodarzy przez spikera, rasistowskie hasła itd.) Cracovia powinna zapłacić słone pieniądze. Jeśli jeszcze nie dorośli do tego sami, to trzeba ich pospieszyć. To trochę smutne, że najstarszy polski klub (pomijając lwowskie) trzeba "cywilizować".
        • Gość: rusell Re: Wstyd działacze i "kibice"!!! IP: *.motorola.com 14.03.06, 10:22
          Zgadnij jaki stadion jest "fair play" tej kolejki... Kaluzy!!! ZENADA!!!
    • Gość: zgrzyt Re: Wisła protestuje po derbach IP: *.acn.waw.pl 14.03.06, 00:54
      to się nazywa oranguta fair play albo orangutan liga
      same dzikusy, mordobicie, morderstwa
    • Gość: tomga zamknac ten balagan na 2-3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 01:03
      to sie moze kliku palantow nauczy jak sie dopinguje zespol.... jak nie pomoze to
      potem jeszcze na 5 lat......
      • Gość: tomga Re: zamknac ten balagan na 2-3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 01:04
        mowa nie o klubie tylko o calej lidze.... wlacznie z klasa B i nizszymi.....
        • Gość: turtlezzz Re: zamknac ten balagan na 2-3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 01:15
          Tak, i potem będzie trzeba od nowa budować polską piłkę. A nie ma jak sfrustrowani kibice ;)
      • Gość: Wislak Re: zamknac ten balagan na 2-3 lata IP: *.net.autocom.pl 14.03.06, 01:31
        Powiedz mi dlaczego jestes tak strasznie glupi ? Dlaczego jestes tak strasznie
        prymitywny ? Taki prosty ? Kocham pilke, moje miasto, moj klub podobnie jak
        miliony normalnych kibicow. Nie bede przytaczal argumentow bo to co napisales
        to poziom zerowki.
      • Gość: jarecki40 Re: zamknac ten balagan na 2-3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:00
        I tu kolego zgadzam się z tobą całkowicie.Liczyłem ze te kurduple jak dojdą do władzy to zrobią porządek ,i wzorem premier w. brytani pozamykają wszystkie stadiony żeby tą bande rozjuszonych pseudokibiców poskromnić.Ale ryba psuje się od głowy,najpierw powinni zrobić pożądek we władzach na każdym szczeblu,każdy prezes tylko patrzy żeby skręcić loda w dupie ma kibiców, bezpieczeństwo.W stadiony nie inwestują.To jest wszystko bardzo chore tylko zdecydowane działanie w postaci zamknięcia stadionów wisły i cracowi może by te bandy doprowadziły do racinalnego myślenia.Każdy kibic bydlak który stważa jakiekolwiek zagrożenie powinie ponieść natychmiast bardzo dotkliwą kare i juz nigdy nie powinien wejść na żaden stadion.Jak człowiek ogląda mecze na stadionach Niemiec, Hiszpani gdzie przychodzi po 80 tys. kibiców to zazdrośc czlowieka bierze że dłaczego nie dzieje sie tak w Polsce, tam można obejzeć mecz wypic piwko, pośpiewać ale takiego chamstwa nie widac.
    • Gość: ARTUR CHICAGO Re: Wisła protestuje po derbach IP: *.159.233.223.Dial1.Chicago1.Level3.net 14.03.06, 01:37
      Czy zarzad wisly pamieta zachowanie swoich kibicow na poprzednich derbach
      (transparenty ,wyzwiska , rzucanie przedmiotami, etc.)???czy pieski skladaly
      wtedy protesty/
      • Gość: zawiślak Re: Wisła protestuje po derbach IP: 193.30.160.* 14.03.06, 14:19
        napisz dokładniej, (ja pamiętam ten mecz), jakie były transparenty, jaka była
        oprawa, co robili wiślacy, co śpiewali, jak się zachowywali, jak potraktowano
        piłkarzy gości - i porównaj to z ostatnimi derbami na kałuży (są nawet zdjęcia
        na twsd). jeśli twoje uczucia są dalej urażone to podaj wisłę do prokuratury
    • Gość: zatroskany Cracovia=zero klasy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.03.06, 01:56
      Smutne, ze jeden z najstarszych klubow polskich ma takich kibicow...
    • Gość: fazi Re: Wisła protestuje po derbach IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 14.03.06, 05:53
      piszecie,zeby zamknac klub,itd,itp.,powiedzcie czy waszym zdaniem tego dokonali
      kibice klubu Cracovia?moim zdaniem nie.jesli by byli kibicami tego klubu
      chcieli by dla niego jak najlepiej,a swoimi czynami udawadniaja,ze sa zwyklymi
      bandytami,ktorzy gdzies maja ten klub i barwy klubowe,swoim zachowaniem tylko
      mu szkodza.zreszta to tyczy sie nie tylko kibicow Cracovii,ale i reszty
      polskich druzyn.zobaczcie ile wplywow ze sprzedarzy koszulek,szalikow,itp.maja
      kluby zachodnie,a u nas,kto bedzie chodzil np.w koszulce Wisly po Warszawie i
      odwrotnie,chyba tylko samobojca.kluby narzekaja,ze nie ma pieniedzy na lepszych
      zawodnikow,na szkolenie mlodych itd,a co robia zeby to zmienic?nic.odnosnie zas
      Cracovii-uwazam,ze powinna grac przy pustych trybunach,przez najblizsze2,3 lata
      za popieranie bandytyzmu na i poza trybunami.pisac pisza jedno,a robia drugie-
      licza sie czyny a nie slowa.
    • paczka1 Re: Wisła protestuje po derbach 14.03.06, 07:07
      znowu ktos zginał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jestescie poje,,,,i
    • Gość: SROQ Z PIEKAR ŚL. zamknijcie tym baranom stadion IP: *.mofnet.gov.pl 14.03.06, 07:30
      A JAK NIE POSKUTKUJE TO I NA DLUZEJ. W OGOLE TAKICH PAJACOW I BANDZIOROW ZA DWA
      GROSZE TO POWINNI OBCINAC! MIMO ZE JESTEM KIBICEM GORNIKA, CHCIALEM ZAZNACZYC
      KIBICEM, CHETNIE PATRZE JAK GRA WISELKA, NAWET BYM SIE PRZEJECHAL NA ICH MECZE
      ALE PO TYM JAK BYLEM OSTATNI RAZ W KRAKOWIE TO SOBIE PODARUJE, ZA BARDZO KOCHAM
      ZYCIE. TYCH BANDYTOW ZAROWNO Z CRACOVI JAK I WISLY ALE TAKZE INNYCH KLUBOW
      POWINNI POZAMYKAC ALBO DLA PRZYKLADU PO BCINAC PO RECE LUB NODZE OCZYWISCIE NIE
      MA MOWY O RENCIE, NIECH SOBIE RADZA JAK TACY KOZACY.
      PZDR ZWOLENNIK KULTURY NA STADIONACH
    • Gość: rbbox Przez kawałek skóry w ciapki IP: *.4mobile.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 08:00
      Przez kawałek skóry w ciapki albo inne wzorki, za którą gania kilkunastu cymbałów z miernym intelektem ludzie zaczynają się zabijać. Nigdy nie znosiłem tego sportu i nie wiem czym się podniecać... aż do śmierci. Po jaki (przepraszam) ch... komuś te mecze - i tak osiągnięcia Polski są tak mizerne jak myślenie pseudokibiców i pseudopiłkarzy.
    • Gość: kibic_wisły Re: Wisła protestuje po derbach IP: *.netcontrol.pl 14.03.06, 08:01
      zakaz wstępu kiboli sraxy na stadion do końca sezonu w ogóle przenieśc ja do IV
      LIGI !!!
      • Gość: kl Re: Wisła protestuje po derbach IP: 217.153.76.* 14.03.06, 08:36
        zgadzam sięza takie jazdy Craxa winna zostać natychmiastowo relegowana z ligi,
        może banda półmózgów sie w końcu opamięta.

• czar_net Cracovia strasznie 14.03.06, 09:19
      jest dumna ze swojej historii, kibice z wierności, miejskości, ale prawda jest
      taka, że któryś raz wychodzi szydło z worka, że kibice Cracovii stanowia
      najbardziej wiejską, zakompleksiałą grupę. Mogą sie równać z nimi tylko kibice
      Polonii Warszawa, też przeświadczeni o swojej wyjątkowości...
    • Gość: Wyschla Krakow A dlaczego nie bylo protestu przed derbami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:22
      No tak porazce (bo remis to porazka) Wisly jest winna:
      - Legia
      - pzpn
      - kibice Cracovii
      - snieg
      - lod
      - ciemny tunel
      - eksperci ze studia telewizji TVN
      - elegancki samochod profesora
      - ludzie w czapeczkach antywisla
      - transparenty na stadionie itd. itp.
      Tego wszystkiego mozna sie dowiedziec odwiedzaj strone Wisly i czytajac forum
      Wisly. Mysle, ze wszystko to mozna bylo przewidziec wczesniej i nie jechac na
      mecz tylko zlozyc odrazu podanie w pzpn o przyznanie walkowera jedynie slusznemu
      klubowi w Polse - czyli Wisle. Tak naprawde to boli was to, ze wasze pilkarzyki
      nie potrafia i nie chca grac. Byc moze jest to jakis protest przeciwko nowemu
      trenerowi, ktorego twarda reka wyraznie nie sluzy waszym gwiazdom. Obiektywnie
      patrzac na mecz Wisly nie zasluzyla nawet na remis bo wydaje mi sie, ze gdyby
      nie prezent w postaci czerwonej kartki Cracovia wepchnela by wam ta druga bramke.
      • Gość: wujo Re: A dlaczego nie bylo protestu przed derbami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:14
        Gdybyś durniu miał cokoliwek pod tą pustą zakompleksioną kopułą nie powstałby
        tak kretyński post. Jeżeli już czytasz forum Wisły to pisz prawdę. Po meczu
        znakomita większość kibiców skrytykowała drużynę za fatalną grę i brak ambicji.
        Inną sprawą jest natomiast skandaliczna organizacja meczu powtarzająca sie na
        ich stadionie już po raz kolejny. Ciekawy jestem jaka byłaby twoja reakcja
        gdyby piłkarze Legii, której zapewne kibicujesz, musieli prowadzić rozgrzewkę
        na stadionie przy Konwiktorskiej wśród przechadzających się wokół nich
        nożowników Polonii. Nie będę wspominał o innych incydentach.

Taka sytuacja ma miejsce nie po raz pierwszy. Do tej pory nie wyciągnięto wobec
        Cracovii żadnych konsekwencji. Pewnie dopiero jak ktoś zginie albo będzie
        ciężko ranny w wyniku rzutu np. nożem z trybun podjęte zostaną odpowiednie
        kroki.
        • Gość: Wyschla Krakow Re: A dlaczego nie bylo protestu przed derbami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:22
          Przepraszam bardzo, ale to wlasnie stadion Wisly slynie w swiecie z latajacych
          nozy, a opowiesci, ze kibice Cracovii pokazuja pilkarzom Wisly noze w trakcie
          rozgrzewki trzeba wlozyc miedzy bajki. Jesli to by byla prawda to mecz napewno
          by sie nie odbyl.
          • Gość: wujo Re: A dlaczego nie bylo protestu przed derbami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:03
            Latający nóż kretyna Miśka sprawił, że stadion Wisły jest w tej chwili chyba
            najbezpieczniejszym obiektem w Polsce. Na sektory A i B można spokojnie przyjść
            z rodziną, no chyba, że ktoś poczuje się urażony chamskimi przyśpiewkami, w
            takim wypadku odradzam.

Kwestii grożenia nożem nie podnoszę, bo na to nie ma dowodów. Jednak na
            swobodne poruszanie się po murawie szalikowców dowody jak najbardziej są i już
            choćby za to Craxa powinna być surowo ukarana.
        • artur74 Niestety zginął człowiek... 14.03.06, 10:26
          Tragiczny incydent miał miejsce poza stadionem, także z racji tej śmiertelnej
          napaści klub Cracovia Kraków nie spotka żadny kara...

Ale cała otoczka meczu, pełna nienawiści skierowanej przeciw Wiśle nie powinna
          obejść się bezkarnie!!!

Kibicuję Legii ale widząc ten spektakl, chciałem by Wisła wygrała derby Krakowa,
          by upokorzyć ten motłoch zebrany przy ul.Kałuży!!!

PZPN powinien surowo wyegzekwować od działaczy Cracovii wymogi bezpieczeństwa na
          stadionie! Nawet kosztem zamknięcia tego obiektu!
          Niech wybudują nowy stadion...bezpieczny.
    • Gość: kzyh czytam tak te opinie i czytam... IP: *.gorn.agh.edu.pl 14.03.06, 09:44
      i widze ze wszyscy tu maja gotowe rozwiazania, bardzo proste: sady, kary
      finansowe, wiezienia itd, itp.
      Nic sie nie zostanie zrobione dopoki przywodcy setek zdolnych do wszystkiego
      bandytow sa np. w stanie grozic telefonicznie dyrektorowi i jego rodzinie
      smiercia tylko za to ze zwolnil ich kochanego trenera z 10-letnim kontraktem;
      dopoki bandyci swoja dezaprobate po zwolnieniu ulubionego prezesa sekcji
      wyrazaja przez podpalenie samochodu mocodawcy. Wladze klubu sa trzymane i
      sterroryzowane.
      Dopoki futbol to gruba kasa i dojna krowa sponsorzy dzialacze i pilkarze musza
      sie liczyc z bandytami bo o tego zalezy ich (dostatnie) zycie. I nie wycofaja
      sie tak latwo jak to grozi Pan P-sor. A propos, kto kilka lat temu wiedzial co
      to jest comarch, telefonika? gracze gieldowi, branzowcy? Ile za tak skuteczna
      reklame trzebaby zaplacic w tv? i do tego rozglaszac wszem i wobec ze klub mam
      100 baniek dlugu-bull shit!
      PZPN nic nie zrobi bo sie boi. Lepszy uklad i zycie przy korycie niz ryzyko
      dzialania i narazenie siebie i swoich bliskich na zemste bandytow. Kto jest tak
      odwazny? Zamkniecie kilku prowodyrow nic nie zmieni jesli na wolnosci zostanie
      setki, czy w skali kraju tysiace, gotowych do zemsty, bandytow!
      • artur74 Piłka nie jest uzależniona od bandytów!!! 14.03.06, 10:18
        Piłka nożna żyje dzięki swoim kibicom!!!
        Każdy bandycki wybryk pogarsza opinie o polskiej piłce nożnej i odstrasza
        kolejnych inwestorów!
        Prawdą jest, że wiele wypowiedzi prezesa Cracovii podgrzewa atmosferę i
        dowartościowuje niejednego bandytę!
        PZPN powinien bardziej wsłuchiwać się w słowa prof.Filipiaka!
        Jaka była reakcja PZPN-u na pamiętny wywiad po meczu z Kolporterem?
        Gdzie wyraźnie lekko podpity profesor wyrażał swoje prowokacyjne i lżące opinie
        na temat PZPN-u i polskiej ligi???
    • mizzi1 Wisła protestuje po DERBY 14.03.06, 10:03
      sjp.pwn.pl/haslo.php?id=9795

To sie nie odmienia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka