Dodaj do ulubionych

Euro 2012 - sześć miast zostanie zgłoszonych do...

• Gość: milo Re: Euro 2012 - sześć miast zostanie zgłoszonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:50
      politykierzy-co za banda.

---
      www.buhaha.pl
    • Gość: milo Re: Euro 2012 - sześć miast zostanie zgłoszonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:50
      co za banda.

---
      www.buhaha.pl
    • Gość: Alek Oferta Chorzowa IP: *.elsat.net.pl 26.04.06, 00:42
      Czytając ofertę Chorzowa nasuwa się kilka wniosków:
      -łatwiej byłoby gdyby kandydowało razem 20-kilku gmin tworzących GOP - wtedy
      jako liczbę mieszkańców podano by 2,5-3mln, lepiej by wypadła infrastruktura
      drogowa,itp,itd, a tak sam Chorzów (116 tys.mieszk.) miał niewielkie szanse z
      dużo większymi miastami
      -brakuje jakiejkolwiek wzmianki o A4-niewybaczalny błąd, A4 w Chorzowie jest od
      kilku lat
      - ani słowa o DTŚ (infrastruktura)
      - ani słowa o nowym projekcie DK 79 biegnącej przy tereny KWK Polska
      - niewiele jest o atrakcjach całej konurbacji górnośląskiej, a szkoda: kopalnia
      zabytkowa w Tarnowskich Górach, Dolomity Sportowa Dolina w Bytomiu, Spodek w
      Katowicach, stadion GKS-u Katowice....
      Myślę, zatem że czytając ofertę Chorzowa od razu przeoczono wstęp, w którym jest
      mowa o A4 czy DTŚ, by przejść do konkretów, których nie było.
      Będziemy mądrzejsi na przyszłość. Pozostaje zacisnąć zęby i gorąco kibicować
      naszej reprezantacji w maju na Śląskim.
      • Gość: Alek Re: Oferta Chorzowa IP: *.elsat.net.pl 26.04.06, 00:45
        Niestety, marszalek wojewodztwa, nijaki Czarski z Sosnowca, wykazal sie totalnym
        brakiem wyobrazni i niekompetencja. Sam Chorzow nie byl w stanie "wylobbować"
        ME. Stadion Slaski jest wlasnoscia wojewodztwa, a tylko "przypadkiem" lezy w
        Chorzowie. Nie ma drugiego regionu w kraju o tak rozwinietej infrastrukturze:
        drogi dwopasmowe, autostrady, hotele, lotniska, boiska treningowe etc.! Tylko
        du.py nikomu z zarzadu wojewodztwa ruszyc sie nie chcialo!
        To opinia mojego znajomego, ale śmiało mogę się pod nią podpisać.
    • Gość: UR wsadźcie sobie te Euro bez Krakowa i Chorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:59
      Decyzja czysto polityczna, Warszawe i Wrocław jeszcze rozumiem ale pominąć dwa największe skupiska ludności w polsce toż to woła o pomste do nieba, zresztą kibice i dziennikarze będą jeździć przez pół europy żeby zobaczyć dwa następujące po sobie mecze.
    • peacock79 Re: Euro 2012 - sześć miast zostanie zgłoszonych 01.05.06, 10:33
      A więc Gorole chcą organizować sobie imprezkę za pieniądze śląskich podatników?
      No nie, ten pomysł średnio przypadł mi do gustu. Apel do Ślązaków, zróbmy
      wszystko, by prawo do organizacji w 12 roku dostały kraje poważniejsze niż
      Polska czy Ukraina a może przy następnej okazji uda się przeforsować znacznie
      sensowniejszą kandydaturę Górny Śląsk-Czechy. Euro 2012 w Polsce? Nie,dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka