Gość: milo Re: Euro 2012 - sześć miast zostanie zgłoszonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:50 politykierzy-co za banda. --- www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Euro 2012 - sześć miast zostanie zgłoszonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:50 co za banda. --- www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Oferta Chorzowa IP: *.elsat.net.pl 26.04.06, 00:42 Czytając ofertę Chorzowa nasuwa się kilka wniosków: -łatwiej byłoby gdyby kandydowało razem 20-kilku gmin tworzących GOP - wtedy jako liczbę mieszkańców podano by 2,5-3mln, lepiej by wypadła infrastruktura drogowa,itp,itd, a tak sam Chorzów (116 tys.mieszk.) miał niewielkie szanse z dużo większymi miastami -brakuje jakiejkolwiek wzmianki o A4-niewybaczalny błąd, A4 w Chorzowie jest od kilku lat - ani słowa o DTŚ (infrastruktura) - ani słowa o nowym projekcie DK 79 biegnącej przy tereny KWK Polska - niewiele jest o atrakcjach całej konurbacji górnośląskiej, a szkoda: kopalnia zabytkowa w Tarnowskich Górach, Dolomity Sportowa Dolina w Bytomiu, Spodek w Katowicach, stadion GKS-u Katowice.... Myślę, zatem że czytając ofertę Chorzowa od razu przeoczono wstęp, w którym jest mowa o A4 czy DTŚ, by przejść do konkretów, których nie było. Będziemy mądrzejsi na przyszłość. Pozostaje zacisnąć zęby i gorąco kibicować naszej reprezantacji w maju na Śląskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Oferta Chorzowa IP: *.elsat.net.pl 26.04.06, 00:45 Niestety, marszalek wojewodztwa, nijaki Czarski z Sosnowca, wykazal sie totalnym brakiem wyobrazni i niekompetencja. Sam Chorzow nie byl w stanie "wylobbować" ME. Stadion Slaski jest wlasnoscia wojewodztwa, a tylko "przypadkiem" lezy w Chorzowie. Nie ma drugiego regionu w kraju o tak rozwinietej infrastrukturze: drogi dwopasmowe, autostrady, hotele, lotniska, boiska treningowe etc.! Tylko du.py nikomu z zarzadu wojewodztwa ruszyc sie nie chcialo! To opinia mojego znajomego, ale śmiało mogę się pod nią podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UR wsadźcie sobie te Euro bez Krakowa i Chorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:59 Decyzja czysto polityczna, Warszawe i Wrocław jeszcze rozumiem ale pominąć dwa największe skupiska ludności w polsce toż to woła o pomste do nieba, zresztą kibice i dziennikarze będą jeździć przez pół europy żeby zobaczyć dwa następujące po sobie mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
peacock79 Re: Euro 2012 - sześć miast zostanie zgłoszonych 01.05.06, 10:33 A więc Gorole chcą organizować sobie imprezkę za pieniądze śląskich podatników? No nie, ten pomysł średnio przypadł mi do gustu. Apel do Ślązaków, zróbmy wszystko, by prawo do organizacji w 12 roku dostały kraje poważniejsze niż Polska czy Ukraina a może przy następnej okazji uda się przeforsować znacznie sensowniejszą kandydaturę Górny Śląsk-Czechy. Euro 2012 w Polsce? Nie,dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś