Dodaj do ulubionych

Aparat na stadionie

IP: *.server.ntli.net 05.06.06, 21:01
Jak myślicie czy na stadionie będzie można mieć aparat fotograficzny i robić zdjęcia ? Czy ktoś wie jak to było na podobnych imprezach typu MŚ czy ME wcześniej w tej kwestii . W regulaminie pisze że nie można mieć urządzeń nafrywających dzwięk także obrazu :/ To by było przecież bezsensu gdybym nie mógł sobie zdjęć porobić :/
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic Re: Aparat na stadionie IP: *.server.ntli.net 05.06.06, 21:03
      link do regulaminu :/

eur.i1.yimg.com/eur.yimg.com/i/eu/fifa/hoen.pdf
      • Gość: emanuel Re: Aparat na stadionie IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 06.06.06, 12:42
        punkt l) na stronie 6 mówi: "Record (except for private purposes), transmit, or
        in any other manner disseminate over the internet or any other media, including
        mobile devices, any sound, image, description ..."
        czyli że do celów prywatnych można robić zdjecia i nagrywać dźwięk
        • Gość: Jo Re: Aparat na stadionie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.06.06, 16:17
          Bez problemow mozna wniesc;)
          Tak bylo w Korei.
    • Gość: Tommy Re: Aparat na stadionie IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.06.06, 16:41
      par. 6 p. 1 lit. h - nie mozna wnosic Polakow:)))
    • patinito Re: Aparat na stadionie 07.06.06, 18:49
      byłem na meczu towarzyskim z Chorwacja w Wolfsburgu i gdy przy wejsciu
      zobaczyli, że mam lustrzanke cyfrową to kazali mi odkręcić obiektyw argumentując
      to tym, iż regulacje FIFA zabraniają robić zdjęcia teleobiektywami gdyż na to
      trzeba mieć specjalną akredytację prasową. Wytłumaczyłem im, że to szerokokątny
      obiektyw do robienia zdjęć z bliska i że drugi obiektyw tele to ja mam ale w
      torbie. Tak więc musiałem zostawić przy wejściu teleobiektyw a obiektyw zwykły
      pozwolili mi wnieść. Trochę to wszystko bez sensu bo widzialem potem, że wielu
      osobom udało się wniesc kompaktowe aparaty z tele-zoomem i focili ostro z daleka.
      Generalnie czepiają się do dużych, profesjonalnie wyglądających aparatów a małe
      cyfraki można spokojnie wnosić.
      Przynajmniej tak było w Wolfsburgu ale mysle, że na MŚ będzie podobnie gdyż
      organizatorzy i policja ewidentnie ćwiczyli sobie tam wszystkie procedury.
    • Gość: lukas Re: Aparat na stadionie IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 20:31
      W Portugalii nie wolno było wnosić dużych kamer i aparatów foto.
      Przy czym "duzych" było umowne.
      Sprawdzali dokładnie plecaki i torby oraz całye ciało wykrywaczem metalu.
      Potem na stadionie widziałem wielu z kamerami video8 i lustrzankami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka