Gość: ignorant Ignorant IP: 83.168.106.* 10.07.06, 23:03 Drogi Materazzi (materacu). Miejsce materacy jest na ziemi. Sam jestem ignorantem ale wiem co oznacza słowo terrorysta. Nieznajomość tego słowa świadczy o debilizmie a nie ignoranctwie Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista to prosty chłopak 10.07.06, 23:22 kiedyś powiedział, ze za zdobycie scudetto przez jego Inter gotów jest oddać nerkę. Rzadko kiedy myśli, zanim coś powie. Więc na pewno powiedział coś chamskiego. Tyle że to wiemy już teraz. I w żadnym stopniu to Zidane'a nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zidane king~! wiecie za co zizu pauzowal w tym roku-to wam powie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:05 za zbyt szybki wykonany wolny! ku.. jak za to mozna dac zolta kartke! wiec niech nie pie.. ze zidane jest brutalny nim sie nie dowiedza za co byly te kartki na tym mundialu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_ ciekawe skad moga wiedziec co on powiedzial? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 10.07.06, 23:09 zaloze sie, ze to co Materazzi powiedzial do Zidane, wiedza tylko oni dwaj. skad jakas grupa niewiadomo jaka moze wiedziec co oni sobie mowili. widac bylo , ze cos mowili, ale co to tego nie wiadomo. dopiero jak powie, jesli powie prawde, to bedziemy mogli to wiedziec. bez sensu takie gadanie, ze niby nazwal go terrorysta, jesli nikt tego nie slyszalas. glupie domysly i tyle. widac bylo, ze cos mowil, ale tak czy inaczej, co by nie powiedzial, nie usprawiedliwia to zachowania Zidane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legia Mistrz 2006 dlaczego francja to czarnuchy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:13 może mi tu kto odpowie do ku.. nendzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vive_L'France Ignorantem...? IP: 212.122.214.* 10.07.06, 23:12 no ja się nie dziwię, że Zizou przylał takiemu ignorantowi, który nie wie co oznacza słowo "terrorysta" - cwaniak jeden, on doskonale wie i zgrywa idiotę, bo ciężko jest mu się przyznać, że faktycznie poważnie obraził Zidane, w sposób niegodny człowoieka - jakiegokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italien do obrońców zizou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:37 FORCA ITALIA !!!!!!!!!!! i już nic nie zmienicie nie udowodnicie żałośni ujadacze Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusstary co powiedział Materazzi 10.07.06, 23:18 Zizu!Ty będziesz teraz trenował polską reprezentację ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: co powiedział Materazzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:33 Nie wiem skad w ogole taki halas ??? Przeciez tyle razy juz pilkarze traktowali sie z banki podczas meczow....i co? zawsze winny byl ten co uderzal! ale ze zrobil to wielki Zidane to on nie jest winny. Nie rozumiem dlaczego go bronicie. Trzeba byc kretynem zeby takie cos zrobic w finale mistrzostw swiata i oslabic swoja druzyne i to w dodatku kapitan tak sie zachowuje. A prowokacja to w pilce noznej cos powszechnego, gralem kiedys w pilke i wiem mniej wiecej jak to jest. A jesli ktos uwaza ze Zidane pokazal ze ma jaja ....no to chyba tylko dresiarz moze tak uwazac, ktory jak nie wie co powiedziec to leje w pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajacek Re: co powiedział Materazzi IP: *.aster.pl 11.07.06, 00:29 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Nie wiem skad w ogole taki halas ??? Przeciez tyle razy juz pilkarze traktowali > sie z banki podczas meczow....i co? zawsze winny byl ten co uderzal! ale ze > zrobil to wielki Zidane to on nie jest winny. Nie rozumiem dlaczego go bronicie > . > Trzeba byc kretynem zeby takie cos zrobic w finale mistrzostw swiata i oslabic > swoja druzyne i to w dodatku kapitan tak sie zachowuje. A prowokacja to w pilc > e > noznej cos powszechnego, gralem kiedys w pilke i wiem mniej wiecej jak to jest > . > A jesli ktos uwaza ze Zidane pokazal ze ma jaja ....no to chyba tylko dresiarz > moze tak uwazac, ktory jak nie wie co powiedziec to leje w pysk. Co za pokrętny post! Najpierw, ...walenie z bańki to proza...i zawsze byk dostaje czerwoną kartkę... I do tego momentu zgadzam się w całej rozciągłości! Dalej natomiast argumentacja w stylu Jacka Kurskiego... wg. kolegi każdy z byka może i jest to proza, a ZZ nie może?! Dlaczego?! No i finał. ...Tylko dresiarz, który nie wie co powiedzieć to leje w pysk!...No i zapętliło się, przecież na początku napisałeś, że walenie z bańki to rutynowe zdarzenie... I tego się trzymaj. że nerwy akurat puściły ZZ, to trudno, że dostał czerwień to chyba sprawiedliwie, że jest dresiarzem? Tu akurat bym się nie zgodził. A lista piłkarskich tuzów co walili z byka jest ogromna, np. praktycznie każdy "szanujący się Włoch"przynajmniej raz w sezonie, puknie kogoś z byka, Totti np. wg. mojej oceny, zrobił to w swojej karierze kilkanaście razy. Ostatnio fakt, trochę mniej,chyba bierze brom? Serie A to czasami prawdziwa arena byków. PS. Po co faceta kopać? Był byk, czerwień, osłabienie, porażka. Może być większa kara? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikare69 legia cudzoziemska IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 10.07.06, 23:31 primo to nie francuz a arab,po za dwoma graczami cala reszta bardziej podobna do legi cudzoziemskiej niz do ekipy francji,a co do pana chiraka to ten natomiast to ma juz zaawansowanego ajdzhajmera,albo daleko posunieta szajbe i nie cala francja go lubi ale tylko wlasnie arabowie i malpy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: legia cudzoziemska IP: *.216.41.6.conversent.net 10.07.06, 23:43 Zidane to Berber, nie Arab. Co to jest "ajdzhajmer"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tsheshek te tlumaczenia sa gorsze od samego faulu 11.07.06, 01:28 Zidane zrobil zle, na sam koniec kariery, w finale mistrzostw swiata. Zamiast o pilce mowimy o bijatyce. Ale ... troche go rozumiem, tzn sam bywam popedliwy, czasem zwlaszcza w napieciu, gdy sie o cos tam walczy, stara, mozna zrobic jakies glupstwo i pozniej tego zalowac. Natomiast te tlumaczenia ze tak wlasciwie to wina Materazziego sa juz ponizej pasa. I nie mozna tu mowic o impulsie bo tu juz zatrudnieni sa agenci, specjalisci od PR. Cokolwiek by Materazzi nie powiedzial nie usprawiedliwialo to tak nieprofensjonalnego zachowania. Gdyby ZZ powiedzial "sorry ponioslo mnie, zalezalo mi na wygranej, bylem wsciekly, nie powinienem odpowiadac agrasja czynna na slowna" to ok, ale takie glupie gadki ze gwiezdzie Zizou jakis byle jaki defensor nie ma prawa nic powiedziec uwazam za gorsze od samego faulu. Czasem wazniejsze od samego bledu jest to jak sie go naprawia. No ale pisze to jeszcze przed konferencja prasowa tak ze zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Mexykanski bar IP: *.bredband.comhem.se 11.07.06, 09:00 Dlaczego macie przekonanie ze w hokeju mozna sie bic po pyskach,a w pilce noznej nie.Tu 5 facetow ugania sie za krazkiem ,a tu za pileczka. W sporcie nigdy nie bylo geniuszy intelektualnych z tej prostej przyczyny ze poswiecili sie treningowi ,a nie nauce.To wy chcecie aby swiat byl idealny i zeby nie odchylal sie nawet o troche od wizerunku jaki mu naznaczyliscie. Nawet nie wspomne ze policja francuzka jest najbardziej sadystyczna i rasistowska policja w Europie.Jednak to gdzies obrazuje pewna tendencje zachowan w obrebie nacji.A wlosi ze swoja cieplutka zlosliwoscia,jeszcze nie nosza nozy pod skarpetkami. Zidane popelnil blad,ponioslo go.Kazdego z was moze poniesc.Tylko nie piszcie ze od niego wiecej wymagacie,a was usprawiedliwa anonimowosc. Swiat sie podzielil na bogatych i biednych,na zyjacych w strachu wojnu i na plawiacych sie w spokoju(nie robiacych nic zebyt tamtym pomoc).Ktos sobie zlozyl ze wojny musza gdzies byc zeby dobrze napedzaly gospodarke swiatowa. Rok temu wybuch cichy skandal w Szwecji kiedy sie okazalo ze Szwedzki Kosciol ulokowal swoje pieniadze w akcjach firmy Bofors.Dla niezorientowanych Bofors to koncern produkujacy i handlujacy bronia szwedzka. Zidan bozyszcze malych chlopcow kopiacych pilke i panienek w roznym wieku urusl w ich oczach do rangi batmana po takim nokaucie. Dzieki temu beda o tym mowic i pisac dlugo. Teraz Zidan ma otwarta droge do kariery filmowej. To jak a narkobiznesie,towar zostal sprzedany. A wy go pieknie lykneliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz jeszcze ksiązke wyda i zarobi :( IP: *.e-wro.net.pl 11.07.06, 18:05 jeszcze ksiązke wyda "dlaczego uderzyłem " pozniej gre "uderz z zidana " na na koncu bedzie w filmach wystepował nizłe posunięcie marketingowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik dlaczego zidane tak się zachował? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 09:49 uwarzam że nie zrobił tego nie sprowokowany. moim zdaniem wina leży po obu stronach tego wydarzenia .poprostu zidana puściły nerwy {nie ma sie co dziwić?!} może troche przesadził w końcu to jego ostatni mecz.jednak włosi słyną z prowokowania swoich przeciwników pozdrowienia dla wszystkich fanów footbolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oligator Zidane: Powiem, dlaczego uderzyłem Materazziego IP: *.ppcor.org.pl / *.ppcor.org.pl 11.07.06, 10:44 Zidane i tak jest wilekim piłkarzem. Oczywiście, nie tłumaczy to jego zachowania w meczu z Włochami, ale myślę, iż za dokonania dla światowej piłki można mu to wybaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pbn magia futbolu IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 11.07.06, 12:13 I niech ktoś powie, że futbol nie ma magii. W Polsce zmienia się premier, w Rosji ginie najbardziej poszukiwany człowiek na wschód od Greenwich, na świecie susza i powodzie, ale i tak fakty te przyćmiewa jedno pytanie: co Materazzi powiedział Zidane'owi? Głuchoniemi już dawno nie byli tak obecni na łamach prasy, jak w ostatnich dniach, wydaje się jakby całe sztaby czytających z ruchu warg ślęczały nad zapisem finału. W portalach internetowych pojawił się bezlik hipotez co do słów Włocha: obraził siostrę, obraził matkę, napomknął coś o terroryzmie. Zaś pod newsami, internauci prześciagają się we własnych domniemaniach i żartach, w których w usta Materazziego wkładane są najprzeróżniejsze słowa - jest tu i Kaczyński i Rasiak i rasizm i pure nonsens. Nie wspominając już o tym, że niedzielny finał podzielił ludzkość na conajmniej trzy obozy - tych, którzy Zidane'a potępiają, tych, którzy mu współczują i tych, u których swoim czynem Zidane jedynie zyskał. Jedno wydaje się być pewne. Legendy bez skazy szybko przestają być legendami. Nikt nie cieszy się takim uwielbieniem jak Best i Maradona, chociaż byli w historii tacy, którzy piłkarsko im dorównali. Kto wie, czy w niedziele do tego panteonu nie dołączył Zidane. Za dziesięć lat niewielu będzie pamiętać, jak grały poszczególnego drużyny niemieckiego mundialu. Ale bardzo prawdopodobne, że przy nadmorskiej dyskotece jakiś podpity młodzian będzie wygrażał drugiemu: "chcesz z zidana?" i nie będzie to przypadek odosobniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realny Re: magia futbolu IP: *.pekao.com.pl 11.07.06, 13:01 Zidane pozostanie dla mnie zawsze marnym łobuzem. Podobnie jak Maradona jest dla mnie nie czarodziejem footballu tylko wrednyum oszustem. Znajdujac sie przty takich osobnikach nie prosiłbym ich o autografy tylko pogardliwie kopnąłbym ich w d..pę i splunął pod nogi. Wszystkim, także prezydentowi Francji, którzy dorabiają teraz do takiego karygodnego zachowania jakąś ideologię, nalezy się takie splunięcie pod nogi. Znamy i u nas taki klimat - przypadek pływającej Otylki. Przykładanie różnych miarek do takich samych uczynków piopełnianych przez róznych ludzi zabija zasady moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan "Mam nadzieję, ze Jean cierpiał" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:52 M.in to powiedzial Materazzi wg zatrudnionej przez Daily Mirror włoskiej "czytającej z ruchów warg". ( Materazzi mial odnieść się do zmarłego tuz przed Mistrzostwami na nowotwór pierwszego trenera Zinedine'a Zidane'a ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka powiem z moze nie powiem IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.07.06, 16:19 no to mowze chlopie a nie droczy sie jak panienka powiem ... za tydzien a moze nie powiem.... chce sobie aure tajemniczosci zbudowac? cokolwiek my pwiedzial zle taki wybuch swiadczy o zawodniku i jego braku opanowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Dlaczego wszystkie media potepiaja Zizou? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.06, 20:20 Ciesze sie ze zanlazlam tutaj tyle inteligentnych luddzi, ktorzy maja tak trafne spopstrzezenia na temat calej sytuacji, ktorzy bronia Zidana madrymi argumntami a nie rzucaja sie na niego jak jakies sepy, nie znajac sytuacji, oceniaja tylko jedno jego zachowanie.Podpisuje sie calkowicie pod niektorymi postami nt temat brutalnosci materazziego,na temat prowokacji, ze on tez powinien byc ukarany, ze zidane nie powinien byc pietnoiwany.Nie chce juz sie wsciekac na wlochow bo bylo juz o tym natomiast dziwie sie ze chociaz wiele osob stoi przeciw materacowi to prasa , telewizja, radio , wszyscy jakby sie zmowili i bluznia na Zizou.Jakas cenzura czy co?Czy zaden dziennikarz nie pokusil sie na przestudiowanie zagran wlocha z calej kariery?Mam oschote wyslac link youtube do jakiejs redakcji bo nomrlanie szlak mnie trafia.Zizou jest wsopanialym graczem , spokojnym, nie brutalnym, utalentowanym, honorowym , nie dochodzi do zwyciestwa jak wlosi, czyli faulujac wszystko co sie rusza przy ich bramce.Naprawde jesli raz uderzyl gracza , co to znacy?Nikt nie jest doskonaly i wszyscy wiedza ze musial miec dobr powod.Naprawde wkurza mnie glupota gawiedzi ktoram widzi cos na telebimie i juz ma caly swiatopoglad ukszatlowany wrr.Jeszcze wszycy mowia ze jak pilkarz moze sie tak brutalnie zachowywac. bo przeciez mlodziez to oglada, a przepraszam co mlodziez mysli ogladjac zagrywki materazziego??? Rece opadaja....Dlaczego nikt z mediow nie broni Zidana!!!Nie wierze ze naprawde tak mysla, tu chodzi raczej o trwoge przed jakims sprzeciwieniem sie ogolnemu trendowi, ze zidane to brutal niehonorowy i nalezy go zbesztac bo daje zly przyklad dzieciom...naprawde tragedia...-------ZIZOU, JESTESMY Z TOBA KOLEGO!--------- P.S.Przepraszam za brak polskich znakow i literowki ale sie wscieklam poza tym pisze na niemieckiej klawiaturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: juz wszyscy wiedza co powiedzial Zizou!!!!!!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.07.06, 21:19 Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Materc powinien uiscic grzywne za OBRAZE 13.07.06, 11:25 I POMOWIENIE. a poza tym jest szmaciarz bo lapie ponizej pasa - patrz replay. Powinien zostac zdyskfalifikowany na pare lat szmondakj i lachmyta, mafiarz i squu..viel. Brzucholi z fifa tez przywolac do porzadku za to co wyprawiali na MS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelika Re: Materc powinien uiscic grzywne za OBRAZE IP: *.blotnica-strzelecka.sdi.tpnet.pl 01.09.06, 19:37 Wiesz co,może cała sprawa nie powinna przyjmować aż takich obrotów.Materazzi pokazałby że zniża się do poziomu Zidana.Nie mogę pojąć,czy naprawdę Materac aż tak ciężko go obraził?Wątpię czy w ogóle powiedział coś na jego temat.Naprawdę,na rozwiązywanie tego typu problemów jest czas po meczu.SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokol zidan IP: *.gdynia.mm.pl 13.07.06, 11:56 zidan postąpił żle nie powinien uderzać materaziego. powinien zrobić to w szatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: zidan IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.06, 13:47 I co, nikt nie jest doskonaly!Nie mozna go potepiac patrzac tylko na jedno zachowanie! Lepiej zastanowcie sie nad MateraZZIM-TO DOPIERO SCIERWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włoch Być może... IP: *.pl / *.pl 14.07.06, 16:22 Być może włosi to oszuści, skandaliści, chamy itp. no ale Mistrzostwa Świata wygrali już po raz czwarty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOOT19 Zidane: Powiem, dlaczego uderzyłem Materazziego IP: *.cable.satra.pl 05.08.06, 20:03 jak ten prostak i prowokator smie mowic ze on zostal ofiara!!!!!!!!!!!?????? moim zdaniem zaden z oboecnych na tym meczu pilkarzy nie darastal ZDANOWI do piet.....powinni mu wszyscy czyscic buty!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_devil:> Zidane: Powiem, dlaczego uderzyłem Materazziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 21:36 niech wszyscy mówią i pisza co chcą, dla mnie to było odejscie króla, Zizou był i jest moim autorytetem, a skoro uderzył Materazziego to miał jakiś powód, nalerzą mu sie gratulacje i pochwały za jego powrót i świetna grę podczas całego mundialu, a jego ostatnie 10 minut trzeba puscic w zapomnienie... pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANGELIKA Zidane nie miał prawa się tak zachować IP: *.blotnica-strzelecka.sdi.tpnet.pl 01.09.06, 19:30 MOIM ZDANIEM ZIDANE NIE MIAŁ PRAWA ZACHOWAĆ SIĘ W TEN SKANDALICZNY SPOSÓB.ABSOLUTNIE NIC NIE UPOWAŻNIA GO DO TEGO TYPU CZYNÓW,CHOĆBY MATERAZZI NAPRAWDĘ CIĘŻKO GO OBRAZIŁ. ZIDANE UDOWODNIŁ TYLKO ŻE JEST SŁABY PSYCHICZNIE.NA ROZWIĄZYWANIE SPORÓW POMIMIĘDZY ZAWODNIKAMI PRZYSZDŁEBY CZAS PO MECZU.ZIDANE ZAWIÓDŁ SWOICH KIBICÓW.KTO SIĘ ZGADZA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Serie A IP: 62.93.41.* 02.09.06, 14:02 Zapraszam wszystkich na pierwszy polski serwis kibiców U.S Citta di Palermo ==> www.palermo.uk.pl - znajdziecie tam najświeższe newsy, składy, transfery, forum, czat i wszystko, czego prawdziwy kibic włoskiej piłki potrzebuje! Nie czekaj! Wejdź i już dziś twórz serwis razem z nami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata =) Zidane :) IP: *.icpnet.pl 12.09.06, 21:26 :( Co jest złego w tym ze Zidane uderzył Materazzi głową w brzuch , należało mu sie bo ja raczej bym zrobiła to samo jak ktoś nazwałby mnie i moja rodzinę terrorystą !!! :( To chore tak sie nasmiewać , wymyślac głupie gry i filmiki z tym jak zidane uderza głową w piłkarzy , a te głupie rysunki w gazetach , to jest chore , wiara zapomnijcie o tym !!!!!!!!!!!!!!!!! To jest głupie , nikt sie dobrze nie czuje jak ktos go wysmiewa i wymysla jakies porbane gry i fimiki oraz komiksy. To przeszłość o tym sie zapomina :/ I like you Zidane and I support you :) I am with you always !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Niepoprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:55 Materazzi zasłużył na to co zrobił mu Zidane. Już w poprzednich meczach Włoch dostawał "grad" kartek. Obraził francuskiego geniusza i musiał być ukarany. Odejście Zidane'a to na pewno duża strata i rozczarowanie, z powodu tego incydentu. Odpowiedz Link Zgłoś