Gość: Pepl IP: 195.136.151.* 21.08.06, 02:19 Zajebisty gosc.. Pogratulowac.. Autentyk... Szkoda, ze mamy tak malo dobrych ludzi... Pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.dyn.optonline.net 21.08.06, 03:24 nie jestem kibicem GKS ale bede im kibicowal Robi wrazenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario siatkówka vs piłka nożna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:58 GKS Bot Bełchatów ciekawe gdzie będzie więcej widzów w halach czy na stadionach ale GKS mnie zaskoczył GKS Bot:Odra 5:1 robi wrażenie:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyur Brawa dla Oresta IP: *.eastlink.ca 21.08.06, 03:58 Tego co mowi nie uslyszymy od panow Strejlaua, Engela, Laty, Apostela ....i innych wybitnych dzialaczy PZPN. Jak sie slucha tamtych to jest to belkot. U Lenczyka wszystko jest proste i logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinek Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: 213.25.189.* 21.08.06, 09:43 piłka to nie rolnictwo a ekstraklasa to nie premiership - co z tego że Bełchatów płaci taką kasę kopaczom jak młodzież z Widzewa dużo im nie ustepuje? Ta liga jest taka słaba że takie Wisły P. Bełchatowy i Zagłebia powinny ponieść kare że wydają grube miliony na patałachów gdy podobny efekt można osiągnąć inwestując w młodziez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.krj.com.pl / 80.51.131.* 21.08.06, 09:59 Jeżeli patałachem nazywasz Tomka Wróbla, Marcina Kowalczyka to chyba jestes półgłowkiem. Z tymi piłkarzami nawet nie ma sensu porównywac takich grajków jak Broź czy Sokalski PS Czy piszesz to dlatego że zazdroscisz GKS-owi tak moznego sponsora, maja kase to ja inwestują PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coobek Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: 62.190.106.* 21.08.06, 10:47 Respect! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat A jakie to porównanie!!! IP: *.toya.net.pl 21.08.06, 11:57 Mam wielki szacunek dla p. Lenczyka za to co osiągnął i za to co w tej chwili robi w GKS ale łatwo jest żywić innych truizmami i stawiać co najmniej głupie porównania. Przecież Lenczyk sam powiedział że drużynę należy budować b.długo i nie od razu są efekty. Tylko ciekaw jestem skoro wyznaje takie poglądy dlaczego najeżdża na Widzew. Probierz pracuje dopiero kilka tygodni i musi z ławki kierować młodych piłkarzy; czasami krzyknąć, ponaglić aby piłkarze wiedzieli że trener jest z nimi. To może najlepiej gdyby Probierz usiadł spokojnie na ławce, zapalił fajkę i poczytał Sonety krymskie???? Ludzie myślcie trochę, nie od razu Kraków zbudowano. A co do Brozia i Sokalskiego to wierzę że oni rozwiną się wcale nie mniej niż Wróbel czy Kowalczyk tylko na to potrzeba czasu co najmniej tyle ile miał Lenczyk na budowę nowej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwas Re: A jakie to porównanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:09 Lenczyk tu sie odniosl do artykulu jednego z panow z Wyborczej (kibica Widzewa), ktory przed meczem GKS - RTS usilnie próbowal udowodnic wielkosc obecnego Widzewa. Jak to Lenczyk mowi "mam kilku pilkarzy i wielu kopaczy". Od pilkarza wymaga sie grania w pilke, od kopacza walki i zaangazowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: A jakie to porównanie!!! IP: *.toya.net.pl 21.08.06, 12:28 Wiem że Derdzikowski z GW mocno obstaje za Widzewem ale Lenczyk w tym wywiadzie min odnosi sie do zachowania Probierza podczas meczu, że niby gestykuluje, krzyczy itp,itd. Tylko że dla tak młodej drużyny potrzebne jest wsparcie a ławki i tyle. Boli tylko to że pewnie sam kiedys będąc młodym trenerem reagował tak emocjonalnie w czasie meczu swojego zespołu a teraz krytykuje postawę innych ludzi. Nie każdy trener po strzeleniu gola musi miec marsową minę a la Łobanowski tak jak Lenczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinek Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: 213.25.189.* 21.08.06, 13:09 z lenczykiem jest jak z młodym piłkarzem co 4 razy z rzedu dobrze kopnął piłkę.. robi sie z niego gwiazdę.. Lenczyk co prawda poukładał Bełchatów ale to sa dopiero 4 kolejki - czas pokaże jakim trenerem jest Lenczyk.. co do wróblów i kowalczyków... czym różnią się od Sokalskiego? wysokościa kontraktu, stażem w lidze.. ale na ta chwilę żaden z nich nic w piłce nie osiągnął.. ale o takim kowalczyku przez pare lat mówi się "obiecujący" a on już ma chyba ponad 20 lat.. na zachodzie taki obiecujący to ma 17-20... zresztą Lenczyk niech sie produkuje - o umiejętnościach trenera decydują wyniki - zobaczymy je na koniec sezonu... i na koniec sezonu porównamy co osiągneli kowalczyk, wróbel, Sokalski, Broź... p.s. co do półgłówka.. jeżeli dla Ciebie kopacze z polskiej ligi sa gwiazdami to jestes półgłówkiem.. nasza liga to liga kopaczy co widac patrzac na nasze międzynarodowe konfrontacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kent Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 22.08.06, 19:48 Nie chłopcze to nie są dopiero 4 kolejki, Bełchatów nie przegrał już od bodajże 10 kolejek, a to jest wielka różnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek życzenia IP: *.elpos.net 21.08.06, 11:12 Panu Lenczykowi życzę wytrwałości, GKSowi mistrza a polskiej piłce , żeby jakiś nawiedzony złodziej z pzepenu nie pojawił sie w GKS i nie rozpieprzył tego co do tej pory zbudowano!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.chello.pl 21.08.06, 11:20 Chciałbym bardzo podziękować panu Lenczykowi za ocenę sytuacji - już dawno się tak nie ubawiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bełchatowianin Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 21.08.06, 11:31 aż miło poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubies Leverkusen IP: 209.130.141.* 21.08.06, 11:30 3 osoby na etacie? Niech sie Lenczyk nie osmiesza.... Mam nadzieje, ze z metod treningowych zrozumial nieco wiecej, bo z organizacji klubu nic mu w glowie nie zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bootboi! Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.Red-80-24-25.staticIP.rima-tde.net 21.08.06, 11:43 panie lenczyk, Widzew da sobie rade, nie boj sie pan. zobaczymy jak bedzie wygladala tabela na koniec sezonu. bo cos mi sie wydaje ze moze juz nie byc tak wesolo w belchatowie. serdecznie zycze spadku do II ligi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziodzio Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: 213.199.198.* 21.08.06, 11:43 Proszę o więcej takich wywiadów i mogłyby byc jeszcze dłuższe. Lenczyk b.ładnie odsłania kulisy naszej kopanej (ale tylko tak ciut ciut). Przed chwilą czytałem komentarz Zarzecznego na interii dot. Bełchatowa. Chciałbym zobaczyć i posłuchać rozmowy obu Panów... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 A ja uważam że to bzdury 21.08.06, 11:49 A właśnie dlatego, że bezpośrednia krytyka polskiej myśli szkoleniowej jest dzisiaj modna i ci, którzy otwarcie krytykują naszą małość w dziedzinie trenerstwa otrzymują głośny poklask mas. Dlaczego pan Lenczyk, skoro taki mądry i światły w tej dziedzinie, nie lansował swoich tez otwarcie dużo wcześniej, tylko dopiero teraz? Dlaczego pan Lenczyk nie dostarczył dowodów podpierających jego tezy poprzez pokazanie systematycznej współpracy z młodzieżą lub lobbingu na rzecz szkolenia i inwestowania w młodych piłkarzy. Jak czytam tego typu dyskusje to boli mnie jedno. Dlaczego jest tak, że niemal kazda alfa i omega polskiej piłki kopanej snuje teorie sprowadzające się tylko do analizy naszej beznadziei. Nie ma natomiast nic o zidentyfikowaniu przyczyn źródłowych i konkretnych pomysłach na poprawę stanu rzeczy. Jaką wartość merytoryczną ma przykład FC Porto? Ameryki facet nie odkrył twierdząc, że warunki w jakich się trenuje mają przełożenie na styl gry. I tego typu teksty wywołują u Was taki szacunek do gościa??? Proszę pana, pokaż pan co robisz. Poprzyj swoje słowa działaniami. Zaproponuj pan coś aby lepiej mogło być i sam zacznij lansowanie zmian od swojego podwórka. Bo mnie pańskie słowa nie przekonują w ogóle. Takiego wywyiadu może udzielić każdy, kto wie jak się sprzedać i wie jaki temat jest aktualnie na fali. Po prostu wylewanie pomyj to tania sensacja dzisiejszej prasy, o wiele łatwiejsza niż rzeczowa dyskusja i proponowanie kontretnych zmian. Bluzganie stało się modne po prostu. To kolejny z tuzinów temu podobnych wywiadów, które przeczytałem w ostatnim czasie i nie wnosi on niczego sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: A ja uważam że to bzdury IP: *.aster.pl 21.08.06, 11:59 popieram twoja opinie . Ni eprzypominam sobie jakis szczegolnych osiagniec trenera orest w jego bogatej karierze trenera - kiedy to on zdobyl puchar UEFA?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato Re: A ja uważam że to bzdury IP: 82.177.46.* 21.08.06, 12:03 Gdyż trener mówi to na co pozwala mu własciciel. W innym przypadku szybko odchodzi z klubu. Różnica jest taka, że w GKs-ie widać trener decyduje o istotnych rzeczach dla klubu a nie pseudo działacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palfaj Re: A ja uważam że to bzdury IP: *.home.cgocable.net 21.08.06, 12:04 oj kolego piszesz bzdury.p.Lenczyk pisze prawde.Chyba poprostu nie umiesz czytac.A dlaczego ma uczyc madrali solidnej pracy jak i tak to do nich nie trafi.Zreszta ma mial i bedzie mial wyniki i nigdy ponizej sredniej nie schodzil.Ale tak jak pisze Pilka Nozna to nie ROLNICTWO.Gratuluje p.Lenczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palfaj Re: A ja uważam że to bzdury IP: *.home.cgocable.net 21.08.06, 12:07 I jeszcze dodam Strzez Boze o takich co krytykuja czyjas dobra robote z zazdrosci.BRAWO p.LENCZYK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: A ja uważam że to bzdury IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 22.08.06, 19:58 A nie pomyślałeś, że w lansowaniu tych jego tez mógł mu ktoś przeszkadzać? Może wcześniej nie miał w klubach wiele do powiedzenia odnośnie transferów, treningów, czy przenoszenia swoich rzeczywistych myśli na łama mediów. Do niedawna w Bełchatowie byli inni prezesi i zaręczam cię, że za ich rządów Lenczyk takich słów by nie wypowiadał, w składzie miał by 10 beznadziejnych obcokrajowców a o sprowadzeniu chłopaka z III-ligowego klubu mógł by tylko pomarzyć. Teraz GKS-em rządzi mądra głowa, która nie wtrąca się do tego co robi i mówi trener Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawomir-mulawka@w Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.08.06, 12:12 zgadzam się z trenerem Leńczykiem , potrzebne są równe dobre boiska ,jak najwięcej grających dzieci,zaplecze, szkółki piłkarskie oraz dobra selekca. Z mojego doświadczenia pamiętam jak wlatach 70tych w Chorzowie na terenie szkoły podstawowej pod opiką Ruchu Chorzów znajdowało się cztery boiska ,gzie dzieciaki grały w piłkę dosłownie w każdym miejscu (placu).Z pozdowieniami Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:29 Dopuki naszemu rządowi, władzom miast, czy gmin nie będzie zależało na sporcie, to nic nie osiągniemy. Budowanie boisk, szkółek piłkarskich to obowiązek samorządów. Trenerzy szkolący dzieciaki powinni zarabiać godziwe pieniądze, inaczej zapomnijmy o sukcesach. Pan Lenczyk to doświadczony trener i uczciwy. Odchodził z klubów, gdy prezesi wtrącali mu się do pracy, lub żądali cudów. To fakt, wielkich sukcesów nie miał, ale też do końca nikt nie chciał mu zaufać, brakowało cierpliwości. Życzę mu, by w Bełchatowie doczekał się sukcesu, zasługuje na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tnozyk Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.asta-net.com.pl 21.08.06, 12:24 dobrze facet gada. jeden z najbardziej rozsadnych ludzi w polskiej pilce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McBlack Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: 85.219.140.* 21.08.06, 12:40 Miasto lidera, Bełchatów miasto lidera !!!! Lidera mamy,nikomu go nie oddamy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszekc Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 13:49 Lidera oddacie szybciej niz sie tego spodziewacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: 146.67.128.* 21.08.06, 13:55 przegina z niektorymi wypowiedziami. szanuje goscia ale niektore stwierdzenie sa co najmniej dziwne i niezrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.pl.abb.com / *.abb.pl 21.08.06, 14:51 Jak ktoś jest imbecylem to i tak nie zrozumie... sorry ale nie będę Ci tłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robuś Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.echostar.pl 21.08.06, 21:25 Michniewicz twierdzi że piłkarze u nas nie trenują zbyt intensywnie, Leńczyk że są maltreowani przez trenerów i bądź tu mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robb Re: Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: 212.160.172.* 22.08.06, 14:32 Przez lata polski trener kazał w ramach przygotowań zasuwać po kilkanaście kilometrów gdzieś w górach. Oczywiście w jednym tempie, niezbyt szybkim. Niby trening jest, zawodnik zmęczony, a pożytek niestety niewielki. Potem w meczu owszem biega się nawet kilkanaście kilometrów, ale w zmiennym tempie, jest dużo przyspieszeń itd. Inaczej trenuje, inaczej gra. Potem kontuzje, no i widać jak nasze gwiazdy wypadają za granicą: parę treningów, koleś zarżnięty, bo trening krótki ale intensywny, potem ława, treningi indywidualne, odpadnięcie z rytmu meczowego, trybuny. Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo 22.08.06, 11:33 Oj, chyba Pan Lenczyk sam nie wie czemu GKS wygrywa. Stąd unikanie odpowiedzi na pytanie, jaki cel stawia przed drużyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:56 Trzeba pozwolić trenerowi Leńczykowi na pracę w dobrej atmosferze.Trener im starszy,tym lepszy.Za dużo złośliwej krytyki.Musimy umieć doceniać dobrą pracę i wspierać ją dla dobra naszej piłki.Trzeba też umieć marzyć,aby potrafić dobrze pracować i żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek z USA nie rolnictwo! Zaczad od podstaw IP: *.as.uky.edu 22.08.06, 14:48 Tak zacznijmy od podstaw. Mam andzije iz ludzie jak ten pan plus nasz nowy trener zrobia przynajmiej jedna ale WIELKA rzecz - wytlumacza POLSE iz bez pracy nie ma ko0laczy! i ze nie czasy romantycznej pilki i czekaniu na cud w postaci remisu czy wygranej 2:1 ... przez przypadek ... ze czasy Lata i Bonka sie skonczyly. Sport to profesjonalism, szybki wyczwiczony zawodnik i jego koledzy tworza taktyczna MASZYNE a nie ludzi troche widzacych jak grac majacych "natchnienia" raz na 10 lat ..... SREDNIACTWO jak to jeden z ludzi tutaj na forum powidzial. co gorsza my nawet stosunkowo prostych zalet nie ma jak np wybieganie ... nawet dobrych pluc nie mamy nie mowiac juz o umiejetnosciach, murawach, stadionach, zapleczu, .... itd itp Wezmy sobie zrobmy jak za komuny "plan piecolatki" i przestanmy spodziewac sie cudow jutro a raczej zacznijmy pracowac na .... codzienne pewne wygrane ... za 5 lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don King Lenczyk o polskiej "rozgrzewce" IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 22.08.06, 15:56 Nareszcie ktos powiedzial prawde o polskiej "rozgrzewce" Po takiej rozgrzewce zawodnik mysli o pojsciu do szatni aby odpoczac a nie trenowac. Porownajcie ilosc kontuzji w Wisle za H. Kasperczaka i teraz za Petrescu. Wroc Heniu wroc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Lenczyk o polskiej "rozgrzewce" IP: *.ssnet.pl 23.08.06, 13:32 Petrescu prowadzi druzyne tak samo jak on byl prowadzony...skoro Polscy pilkarze to mieczaki to juz nie jego wina...jesli Polska pilka ma byc profesjonalna to wiecej trenerow takich jak Petrescu - takich co posamkowali powaznej pilki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrozio Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.08.06, 17:15 take male ale, to w brazylii sa boiska rowne jak stol???w slamsach i na plazy gdzie mlodzi graja 24/7??? cos tu nie gra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cegła Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:47 Naprawdę jestem pod wrażeniem wypowiedzi pana Lenczyka. Dawno Polski trener nie mówił takich mądrych rzeczy. Kto choć raz był na treningu w polskim klubie ten wie co miał na myśli pan Lenczyk przytaczając historię z meczu z Porto...Polskie boiska to żenada, jak dzieciaki mają się uczyć grać szybko z pierwszej piłki, kiedy martwią się od której kępki piłka się odbije i w którą stronę poleci...Sam mam ten problem... Odpowiedz Link Zgłoś
starto Lenczyk: Piłka nożna to nie rolnictwo 23.08.06, 23:06 Chłop ma trochę racji, tylko tyle, że Ameryki nie odkrył a i lekarstwa na te bolocząki nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś