Dodaj do ulubionych

Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:29
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: juancruz Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.aster.pl 07.10.06, 20:33
      Rasiak zawiodl??? w Anglii graja na niego a u nas znacznie mniej. Nie strelal
      na wiwat a zawsze brakl centymetrow
      • Gość: TM81+brat Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:02
        Kto strzeli bramke ten wygra czyli ZłOTY GOL (Mogli to zrobić Kazachowie).
        • Gość: frez Tak podniecali się tym Golanskim... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:26
          a ja wiedziałem, że to drewno większe niż Rasiak. Co on i Bronowicki robią
          jeszcze w kadrze. Niech ich Leo odeśle do domu. Razem z bobo Kaczmarkiem
          • Gość: mirage Błoński to zakompleksiony człowieczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:28
            Kompletnie nieobiekywny. Szkoda, że nie napisał nic o tym asie Bronowickim...
        • Gość: LoRd QulaG to ja chyba oglądałem inny mecz... IP: *.nat.student.pw.edu.pl 07.10.06, 21:37
          panie Błoński może sie panu coś pomieszało i na wideo coś pan obejrzał sobie? :P
          jakoś mam inne odczucia, żadnego karnego w życiu tam nie widziałem raz jeden
          Kazach chmsko sie przewrócił i dostał żółtą zasłużenie, poza tym Kazachstan grał
          tragicznie, a najgorzej ich bramkarz... my też kiepsko, szczególnie w ofensywie
          więc 1:0 to sprawiedliwy wynik... Golański był słaby, ale nie tylko on - Bąk
          miał też sporo fatalnych zagrań, podawał wprost pod nogi Kazachów, Grzelak się
          totalnie spalił... Bronowicki grał z poświęceniem, kilka razy nas uratował, ale
          w ofensywnie grał bardzo asekuracyjnie podobnie jak Golański... w ogóle Polacy
          jak zwykle dreptali...

Smolarek i Błaszczykowski akurat się wyróżniali na tle motłochu - byli bardzo
          aktywni i w sumie "ciągneli" wszystkie akcje - a to, że grali indywidualnie to
          czasem było słabe, ale często miało też pozytywy - mielismy choćby całą masę
          stałych fragmentów, no i utrzymywaliśmy często grę na ich połowie a nie na
          naszej... zresztą Kazachowie nie mieli pomysłu jak zatrzymać naszych
          skrzydłowych, więc taka taktyka była całkiem dobra - choć faktycznie lepiej by
          było, jakby chłopaki już po ściągnięciu na siebie obrońców oddawali czasem piłkę :)
          Rasiak zawiódł, ale miał sytuacje i walczył - nie weszło, trudno, ale może z
          Portugalią się uda ;) przynajmniej miał szanse na bramki, w przeciwieństwie do
          znowu snującego się po boisku Żurawskiego... ogólnie więc poza Smolarkiem,
          Kowalewskim i Błaszczykowskim trudno kogoś wyróżnić... moze Bronowickiego i
          Radomskiego jeszcze ale tak trochę ;)

z Portugalią musimy zagrać o niebo lepiej, a i tak to może nie wystarczyć nawet
          na remis...
          • Gość: ? Re: to ja chyba oglądałem inny mecz... IP: 82.139.30.* 08.10.06, 13:08
            ty chyba jestes slepy, przy tej "zasluzonej" kartce byl tak bezdyskusyjny karny,
            ze chyba powinienes isc do okulisty. Ale pewnie zalosny komentarz Szpaka i Mirka
            byl dla Ciebie wyrocznia ("brawo sedzia" - zenada...) - co jeszcze trzeba
            zrobic, zeby byl karny?
      • Gość: a Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:46
        zabraklo centymetrów. moglo zabraknac milimetrow - efekt jest ten sam -
        zmarnowane cztery znakomite sytuacje, rzecz niewybaczalna dla napastnika.
        rasiak jest za slaby na reprezentacje, w lidze zycze mu jak najlepiej
        • Gość: Bonzo Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.aster.pl 07.10.06, 21:59
          Gość portalu: a napisał(a):

> zabraklo centymetrów. moglo zabraknac milimetrow - efekt jest ten sam -
          > zmarnowane cztery znakomite sytuacje, rzecz niewybaczalna dla napastnika.
          > rasiak jest za slaby na reprezentacje, w lidze zycze mu jak najlepiej

Są napastnicy w tej kadrze, którzy nie potrafili by sobie stworzyć takich
          sytuacji jakie stworzył sobie Rasiak.
          Napastnik który marnuje okazje jest i tak lepszy niż ten, który nie ma w ogóle
          okazji.
          • Gość: chris Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.2-85.cust.bluewin.ch 07.10.06, 22:26
            Super opinia.Zgadzam sie w 100%!!
            Jak czytam te glupie wypowiedzi o RASIAKU to rece i nogi opadaja.Jest on o niebo
            lepszy od pozostalych grajkow (wyjatek SMOLAREK)Poza tym w Anglii na okaze dla
            napastnikow pracuje cala druzyna.Ktora liga to nie ma znaczenia.Tylko w Polsce I
            i II lige dzieli przepasc.U nas nawet w reprezentacji reszta druzyny zmaga sie z
            pilka z miernym rezultatem,a napastnicy nawet niezli musza stwarzac sytuacje do
            strzalu sami.Smolarek rowniez SAM wypracowal sobie sytuacje po ktorej strzelil
            zwycieska bramke.
            Dobrze ze reszta towarzystwa miala przynajmniej szczescie,ktorego oby nie
            zabraklo w meczu z Portugalia.
          • Gość: a Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 22:27
            rasiak stworzyl sobie jedna sytuacje, reszte mu stworzono. Pamietam jeden dobry
            wystep w meczu o punkty w wykonaniu tego goscia bylo to w meczu z wegrami(2
            asysyty, 0 bramek) bodajze 2 lata temu, biorac pod uwage niezliczona ilosc
            szans jakie on dostaje jest to zalosnie malo. Biorac pod uwage fakt, ze
            matusiak strzelil bramke w poprzednim meczu strzelil bramke, on powinien dostac
            szanse wystepu od pierwszej minuty. Polski nie stac na dawanie rossiemu
            kolejnych szans
            • mikka07 Rasiak zawiódł, Golański do wymiany 08.10.06, 05:10
              Coście czepnęli sie Rasiaka? Kto powinien grać? No kyo? A Żurawskiego oceniacie
              wcale, albo jak świętą krowę. Gra w każdym meczu, a ostatnią bramkę strzelił 1
              rok temu.
    • Gość: ol'bastard Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:35
      Oczywiście rasiak to nieporozumienie,żal patrzec, na Każmierczaka i
      Grzelaka,a tak niby dobrze grają w Portugali!!??
      myśle,że Wichniarek by pyknął z 2 bramki, bo imponuje skutecznością! i się na
      teamy typu kazachstan,armenia nadaje
      • Gość: Krytyk filmowy Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:49
        Błaszczykowski świetnie przyjmuje piłkę odskakuje mu tylko na 5-6 metrów, zwody
        też ma nie wąskie, potrafi też zagrać kick & run na beznadziejny Kazah Stan
        wystarczyło. Z portugalią w plecy jak nic.
      • Gość: Satry kibol Kaźmierczak zagrał dobrze, Grzelak tragicznie IP: *.aster.pl 07.10.06, 22:01
        Kaz był lepszy niż Lewandowski i Sobolewski razem wzięci.
      • Gość: horhe Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 02:58
        jak widze znowu fachowcy na forum... trudno, co zrobić... można lżyć grega
        rasiaka, ale trzeba mieć choć odrobinę honoru i umieć uzasadnić swoje zdanie, by
        atak nie był ślepy... fakt, rasialdo był fatalnie nieskuteczny, ale za to
        pokazał kilka niezłych elementów piłkarskiej techniki - doskonałe zastawianie
        piłki, świetna walka w powietrzu, dobre ustawianie się na boisku, szukanie
        pozycji - rasiak nie biegał bez celu, jak choćby błaszczyk, który rzucał sobie
        długie piły w boczne sektory boiska i zaczynał do nich sprint, a gdy dopadał
        piłkę, to już nie wiedział za bardzo co dalej, a na dobre dośrodkowanie zabrakło
        sił... niestety błaszczyk, gola, bronowicki póki co mogą być najwyżej dublerami
        w kadrze, zaś rasiak... jeśli wyjdzie w meczu z portugalią, to coś mi mówi, że
        rasialdo się przełamie
    • Gość: look Baszczynski jest jeszcze gorszy od Golańskiegoja b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:47
      bym sprawdził rzeźniczaka Sznaucnera na lewej na prawej Wasilewskiego lub Dudke.
      • Gość: CKLobuz Golański mistrz IP: *.netcity.pl 07.10.06, 20:50
        Golański jest świetny. jeden mecz nie przesądzi o jego karierze w reprze.
        Zapakuje portugalcom gola i błoński będzie pisał że to świetny piłkarz.

• Gość: Robi Golański rządzi! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 07.10.06, 20:58
          Dokładnie! Ludzie, weżcie zobaczcie ile słabych występów w kadrze miał
          lewandowski, jednak go powołują. O Rasiaku czy innych kopaczach nie wspomnę. A
          wy się czepiacie chłopaka który zagrał 3 czy 4 raz w kadrze?! Wyluzujcie trochę.
          A red. Błoński niech sobie kupi łopatę, wykopie dół i się zasypie, żeby tych
          jego bredni nie trzeba było więcej czytać
    • Gość: ULTRAS Golański, Rasiak, Bąk-nigdy więcej w kadrze!!! IP: *.chello.pl 07.10.06, 20:50
      ich gra to totalne dno!!!
    • Gość: znawca A ja słyszałem, że Błoński to gej IP: *.chello.pl 07.10.06, 20:55
      co o tym myślicie?
      • Gość: maciek Re: A ja słyszałem, że Błoński to gej IP: *.acn.waw.pl 07.10.06, 20:56
        A ja słyszałem, że Rasiak potrafi grać w piłkę
      • Gość: d Re: A ja słyszałem, że Błoński to gej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:11
        myślimy, że jesteś skończonym durniem i powinieneś jak najszybciej wrócić do
        swojego przedszkola dla dorosłych
    • Gość: klin Rasiak jest niezly... IP: *.chello.pl 07.10.06, 21:05
      o ile sie w niego dobrze strzeli, wtedy pilka po odbiciu ma szanse wpasc w
      siate...:)
    • Gość: Koroniarz Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:06
      Blonski to moze ciebie powolamy ty pokarzesz jak sie gra wiesz zwsze wszystko
      najlepiej. To jak ty jestes taki super to moze na trenera kandyduj. Trener
      blonski heheheheh mistrzostwo zapewnione hehehehe.
    • artur74 Dziennikarze winni słabej grze reprezentacji? 07.10.06, 21:08
      Błoński ma prawo krytykować poszczególnych piłkarzy za ich słabą postawę!!!
      Golański wyraźnie miał słaby dzień, Rasiak nie pokazał na co go stać - i o tym
      pisze red.Błoński!!!
      To nie wina dziennikarzy, że Polska gra tak słabo!!!
      Gdyby Polska wygrała 6-0 krytyka napewno byłaby mniejsza!!!

Jedni dziennikarze wywołują kryzys w rządzie a drudzy kryzys w polskiej piłce
      nożnej???
    • Gość: kaz Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.25.55.139.ip.alltel.net 07.10.06, 21:13
      Błoński to pomyłka. Przeczytajcie komentarz Trzeciaka - wie co mówi.
      • Gość: McCuskey Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.toya.net.pl 07.10.06, 21:20
        Błoński, nie pij tyle żyta w czasie meczu, albo obejrzyj na spokojnie drugi raz
        nim coś napiszesz. Błaszczykowski i Smolarek stwarzali największe zagrożenie
        swoimi rajdami. Nieporozumieniem są teksty red. Błońskiego.
      • Gość: Eski Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.chello.pl 07.10.06, 21:26
        Ludzie, czy oglądaliście mecz czy gadacie "na sucho"?

Golański to porażka (może tylko w tym meczu, powinien dostać jeszcze szansę).

Rasiak nie strzelił gola, ale równie dobrze mógł strzelić 2 i przy takiej samej
        grze wszyscy pialiby na jego cześć. Faktem jest, że jako jedyny poza Smolarkiem
        potrafił wypracować sobie sytuację albo strzelić na bramkę.

Kaźmierczak, Grzelak - brak słów...

Radomski - jestem pod wrażeniem. Zawsze beznadziejnie, a dziś był tam gdzie
        trzeba.

Żuraw - nawet bez formy powinien grać w reprze.

Sobolewski - generalnie OK, ale tak jak kiedyś Wandzik - w każdym meczu musi
        coś odwalić. Tym razem kretyński faul w końcówce.

Smolarek - jedyny Polak z techniką

Bronowicki = "0"

Inni chyba nie grali...
    • Gość: ja Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.os1.kn.pl 07.10.06, 21:24
      Ma rację - Golański to tragedia. Nie wiem jak taki piłkarski kaleka może grać w
      reprezentacji. Zresztą tak samo jak Bronowicki. Czy to, że jesteście fanami
      Korony przesłania wam ślepia ? Trochę obiektywności.
      • Gość: wiking Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: 193.24.202.* 07.10.06, 21:58
        Kaźmierczak i Rasiak to tragedia lepiej byłoby grać w 9 -mniej strat. Golański
        do poprawki? Przecie on, Smolarek i Żurawski to była podstawa tej drużyny.W
        obronie spisał się całkiem dobrze, a niecelne podania pod bramkę przeciwnika
        głównie były na puste pole -od napastników powinno się wymagać aby czychali na
        piłkę. Brak typowych egzekutorów
        • Gość: pacal ale chrzanisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 23:33
          to były podania do których nie doszedłby nawet Tim Montgomery zaraz po przyjęciu
          świeżej dawki EPO, albo takie prosto w aut. Golański grał dzisiaj słabo i
          kropka. W obronie co najwyżej poprawnie (niejeden raz "jego" boczny pomocnik mu
          uciekł i zdołał dośrodkować), w rozwijaniu ataków fatalnie pudłował.

Ale i tak był o niebo lepszy od Bronowickiego. Ten człowiek właściwie nie
          istniał na boisku. Przez większość meczu właściwie uciekał od gry.
          Rozumiem, że był stremowany, ale jeśli tak bardzo nie czuł się na siłach, to
          trzeba było poprosić o zmianę.

A wstawienie Kazimierczaka to już kompletne nieporozumienie. Do 30 minuty Polska
          robiła co chwilę akcje, Kazachowie nie istnieli. Od wejścia Kazimierczaka do
          końca połowy było nieciekawie. Facet w miarę odnalazł się na boisku około 75
          minuty. Przez poprzednie 45 minut jego "gry" na środku pola byliśmy w
          osłabieniu. Lewandowski przy nim to wirtuoz, więc zmiana kompletnie
          niezrozumiała i nietrafiona.

Ciekawe że nikt nie napisał dobrego słówka o Radomskim, który właściwie wygrał
          nam mecz w obronie. Tak jak za nim na ogół nie przepadam, tak tym razem -
          chapeau bas.
    • Gość: ktoś Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:27
      głupi jesteś
    • Gość: Felipe Kampania IP: *.tvk.torun.pl 07.10.06, 21:49
      Rasiak - pełnosprawny w pracy.
    • Gość: Robuś Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.echostar.pl 07.10.06, 21:57
      Warto porównać ten tekst z felietonem Trzeciaka. Czy oni oglądali ten sam
      mecz? i kto się nie zna na piłce???????
      • Gość: i love Rasiak Rasiak biegal jak bocian po pastwisku, hihi IP: *.bredband.comhem.se 07.10.06, 23:08
        cholera zal mi tego Rasiaka w lidze jest dobty a kadze sie spala,

z portugalia strzeli dwa gole i bedzie idolem waszym
        • Gość: kochajcie Rasiaka Rasiak strzeli 2 gole Portugalii i bedzie idolem IP: *.bredband.comhem.se 07.10.06, 23:13
          wszyscy uwzieli sie na rasiaka, a reszta co? czy rasiak sam gra?

linnia pomocy to szajs,
          obrona katastrofa

RASIAK I KOWALEWSKI JEDYNYMI ZAWODOWCAMI
    • Gość: awdziej Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 07.10.06, 23:17
      odwalcie sie. zagrali jak zagrali ale wygrali. im jest potrzebny spokoj.
      ja w nich wierze bo prawdziwy kibic jest na dobre i na zle.
      po meczu z belgami mozemy rozliczac leo, ale teraz dajcie mu czas
      • Gość: Chris Zgadza sie Awdziej IP: *.hsd1.nj.comcast.net 08.10.06, 02:01
        Zamiast sie cieszyc ze zwyciestwa to wszyscy placza. Wole zeby po beznadziejnym
        meczu Polska pokonala jeszcze gorsza Portugalie niz przegrala po pasjanujacym
        widowisku.
    • szestow1 Rasiaka szukała piłka więc miał okazje. 08.10.06, 11:03
      Myślę, że z Rasiaka będzie pożytek w następnych meczach. Błoński jak zwykle na
      huśtawce nastrojów względem Grzegorza. Tym razem go atakuje, że bramki nie
      strzelił. Wypracował sobie sam wiele okazji szukając piłki do strzału, co dobrze
      wróży przed meczem z Portugalią. W końcu strzeli. I wtedy Błoński dostanie
      potrójnego orgazmu!!!
      P.S.
      Golański wg mnie ma kłopoty ze wzrokiem o których nie mówi trenerom. Trzeba
      chłopaka przebadać, bo niezbyt dobrze widzi na boisku.
    • Gość: karo Dlazcego Rasiak ma tak ciezko u polskich kibicow IP: *.akademiki.uni.torun.pl 08.10.06, 12:18
      Rasiakowi brakowalo za kazdym razem tylko pare cm. Gdyby inni ruszyli dupy to z
      tych nawet zmarnowanych sytuacji mozna czasami bylo cos dobic. Dlaczego
      Rasiakowi brakuje skutecznosci? Odpowiedz jest prosta. Bardzo chce udowodnic
      polskim kibicom, ze jest na prawde dobrym zawodnikiem i nie chce juz byc
      wysmiewanym. Dajcie spokoj Rosiemu i chwalcie go, bo kiedy mial byc na miejscu
      to byl, a ze zabraklo dokladnosci, to dlatego, ze kibice sa tacy jacy sa, dajcie
      mu troche spokoju i czasu. A Zurawski powinien sobie odpoczac od reprezentacji!
      • Gość: FF Re: Dlazcego Rasiak ma tak ciezko u polskich kibi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 21:22
        Zgadzam się!
        Jesli ktoś strzela tyle bramek w Championship
        to jest po prostu dobry!
        I tu nie ma mowy o przypadku.
        Cieszmy się z tego i dajmy facetowi czas ...
        W tym meczu i tak pokazał to
        czego nauczył się w Anglii
        a czego zabrakło wielu innym
        - waleczość, nieustępliwość, charakter

• Gość: FanWM74 Fachowcy i stek bzdur IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 08.10.06, 14:13
      Nie wiem czy o tym samym meczu mówimy. Widziałem mnóstwo bezsensownej walki
      wręcz w obronie i kompletny brak drużyny w ataku. Każdy zawodnik z piłką grał
      sobie, reszta czekała co z tego wyniknie. Błaszczykowski, Żurawski, Smolarek
      czy Rasiak mordowali się każdy na swój rachunek, tracili piłkę i siły.
      Sobolewski i Lewandowski są destruktywni i obydwaj razem na boisku nie są w
      stanie "pociągnąć" gry. Podania Golańskiego, owszem niecelne i bez głowy, ale
      brak sensownego rozrywania bardzo słabej obrony Kazachów bieganiem i ruchem w
      środku boiska, wyciąganiem ich z pozycji, wcale nie pomagały w rozegraniu
      piłki. Kaźmierczak czy Grzelak niespecjalnie wprowadzili jakieś nowe elementy w
      rozgrywaniu. Brakuje dynamiki i pomysłu na stworzenie zespołu. Chyba trzeba
      świeżej krwi w ekipie, pomimo wprowadzania nowych twarzy.
    • czaromir Brakowało Krzynka i Jelenia. 08.10.06, 14:37
      A obrona przyprawia o zawał serca. Z Portugalią może już być cieniutko...
      Najlepsi - Smolarek, Kowalewski, Błaszczykowski, no i mimo wszystko
      Rasiak.Lewandowski też zupełnie OK. Ale widać było, że rdużyna jest niezgrana i
      każdy sobie coś tam kombinuje. Sprawiedliwy wynik - to jednak 3:1 dla Polski.
      Kazachstan - cieniuteńki...
      • Gość: Jerzy_E Re: Brakowało Krzynka i Jelenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 21:07
        Z Portugalią ważny bedzie środek pola.
        Więc zdecydowanie Lewandowski a nie Kazimierczak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka