Gość: KORONA ULTRAS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: juancruz Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.aster.pl 07.10.06, 20:33 Rasiak zawiodl??? w Anglii graja na niego a u nas znacznie mniej. Nie strelal na wiwat a zawsze brakl centymetrow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM81+brat Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:02 Kto strzeli bramke ten wygra czyli ZłOTY GOL (Mogli to zrobić Kazachowie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frez Tak podniecali się tym Golanskim... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:26 a ja wiedziałem, że to drewno większe niż Rasiak. Co on i Bronowicki robią jeszcze w kadrze. Niech ich Leo odeśle do domu. Razem z bobo Kaczmarkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirage Błoński to zakompleksiony człowieczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:28 Kompletnie nieobiekywny. Szkoda, że nie napisał nic o tym asie Bronowickim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoRd QulaG to ja chyba oglądałem inny mecz... IP: *.nat.student.pw.edu.pl 07.10.06, 21:37 panie Błoński może sie panu coś pomieszało i na wideo coś pan obejrzał sobie? :P jakoś mam inne odczucia, żadnego karnego w życiu tam nie widziałem raz jeden Kazach chmsko sie przewrócił i dostał żółtą zasłużenie, poza tym Kazachstan grał tragicznie, a najgorzej ich bramkarz... my też kiepsko, szczególnie w ofensywie więc 1:0 to sprawiedliwy wynik... Golański był słaby, ale nie tylko on - Bąk miał też sporo fatalnych zagrań, podawał wprost pod nogi Kazachów, Grzelak się totalnie spalił... Bronowicki grał z poświęceniem, kilka razy nas uratował, ale w ofensywnie grał bardzo asekuracyjnie podobnie jak Golański... w ogóle Polacy jak zwykle dreptali... Smolarek i Błaszczykowski akurat się wyróżniali na tle motłochu - byli bardzo aktywni i w sumie "ciągneli" wszystkie akcje - a to, że grali indywidualnie to czasem było słabe, ale często miało też pozytywy - mielismy choćby całą masę stałych fragmentów, no i utrzymywaliśmy często grę na ich połowie a nie na naszej... zresztą Kazachowie nie mieli pomysłu jak zatrzymać naszych skrzydłowych, więc taka taktyka była całkiem dobra - choć faktycznie lepiej by było, jakby chłopaki już po ściągnięciu na siebie obrońców oddawali czasem piłkę :) Rasiak zawiódł, ale miał sytuacje i walczył - nie weszło, trudno, ale może z Portugalią się uda ;) przynajmniej miał szanse na bramki, w przeciwieństwie do znowu snującego się po boisku Żurawskiego... ogólnie więc poza Smolarkiem, Kowalewskim i Błaszczykowskim trudno kogoś wyróżnić... moze Bronowickiego i Radomskiego jeszcze ale tak trochę ;) z Portugalią musimy zagrać o niebo lepiej, a i tak to może nie wystarczyć nawet na remis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: to ja chyba oglądałem inny mecz... IP: 82.139.30.* 08.10.06, 13:08 ty chyba jestes slepy, przy tej "zasluzonej" kartce byl tak bezdyskusyjny karny, ze chyba powinienes isc do okulisty. Ale pewnie zalosny komentarz Szpaka i Mirka byl dla Ciebie wyrocznia ("brawo sedzia" - zenada...) - co jeszcze trzeba zrobic, zeby byl karny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:46 zabraklo centymetrów. moglo zabraknac milimetrow - efekt jest ten sam - zmarnowane cztery znakomite sytuacje, rzecz niewybaczalna dla napastnika. rasiak jest za slaby na reprezentacje, w lidze zycze mu jak najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonzo Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.aster.pl 07.10.06, 21:59 Gość portalu: a napisał(a): > zabraklo centymetrów. moglo zabraknac milimetrow - efekt jest ten sam - > zmarnowane cztery znakomite sytuacje, rzecz niewybaczalna dla napastnika. > rasiak jest za slaby na reprezentacje, w lidze zycze mu jak najlepiej Są napastnicy w tej kadrze, którzy nie potrafili by sobie stworzyć takich sytuacji jakie stworzył sobie Rasiak. Napastnik który marnuje okazje jest i tak lepszy niż ten, który nie ma w ogóle okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.2-85.cust.bluewin.ch 07.10.06, 22:26 Super opinia.Zgadzam sie w 100%!! Jak czytam te glupie wypowiedzi o RASIAKU to rece i nogi opadaja.Jest on o niebo lepszy od pozostalych grajkow (wyjatek SMOLAREK)Poza tym w Anglii na okaze dla napastnikow pracuje cala druzyna.Ktora liga to nie ma znaczenia.Tylko w Polsce I i II lige dzieli przepasc.U nas nawet w reprezentacji reszta druzyny zmaga sie z pilka z miernym rezultatem,a napastnicy nawet niezli musza stwarzac sytuacje do strzalu sami.Smolarek rowniez SAM wypracowal sobie sytuacje po ktorej strzelil zwycieska bramke. Dobrze ze reszta towarzystwa miala przynajmniej szczescie,ktorego oby nie zabraklo w meczu z Portugalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 22:27 rasiak stworzyl sobie jedna sytuacje, reszte mu stworzono. Pamietam jeden dobry wystep w meczu o punkty w wykonaniu tego goscia bylo to w meczu z wegrami(2 asysyty, 0 bramek) bodajze 2 lata temu, biorac pod uwage niezliczona ilosc szans jakie on dostaje jest to zalosnie malo. Biorac pod uwage fakt, ze matusiak strzelil bramke w poprzednim meczu strzelil bramke, on powinien dostac szanse wystepu od pierwszej minuty. Polski nie stac na dawanie rossiemu kolejnych szans Odpowiedz Link Zgłoś
mikka07 Rasiak zawiódł, Golański do wymiany 08.10.06, 05:10 Coście czepnęli sie Rasiaka? Kto powinien grać? No kyo? A Żurawskiego oceniacie wcale, albo jak świętą krowę. Gra w każdym meczu, a ostatnią bramkę strzelił 1 rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol'bastard Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:35 Oczywiście rasiak to nieporozumienie,żal patrzec, na Każmierczaka i Grzelaka,a tak niby dobrze grają w Portugali!!?? myśle,że Wichniarek by pyknął z 2 bramki, bo imponuje skutecznością! i się na teamy typu kazachstan,armenia nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyk filmowy Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:49 Błaszczykowski świetnie przyjmuje piłkę odskakuje mu tylko na 5-6 metrów, zwody też ma nie wąskie, potrafi też zagrać kick & run na beznadziejny Kazah Stan wystarczyło. Z portugalią w plecy jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satry kibol Kaźmierczak zagrał dobrze, Grzelak tragicznie IP: *.aster.pl 07.10.06, 22:01 Kaz był lepszy niż Lewandowski i Sobolewski razem wzięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horhe Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 02:58 jak widze znowu fachowcy na forum... trudno, co zrobić... można lżyć grega rasiaka, ale trzeba mieć choć odrobinę honoru i umieć uzasadnić swoje zdanie, by atak nie był ślepy... fakt, rasialdo był fatalnie nieskuteczny, ale za to pokazał kilka niezłych elementów piłkarskiej techniki - doskonałe zastawianie piłki, świetna walka w powietrzu, dobre ustawianie się na boisku, szukanie pozycji - rasiak nie biegał bez celu, jak choćby błaszczyk, który rzucał sobie długie piły w boczne sektory boiska i zaczynał do nich sprint, a gdy dopadał piłkę, to już nie wiedział za bardzo co dalej, a na dobre dośrodkowanie zabrakło sił... niestety błaszczyk, gola, bronowicki póki co mogą być najwyżej dublerami w kadrze, zaś rasiak... jeśli wyjdzie w meczu z portugalią, to coś mi mówi, że rasialdo się przełamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Baszczynski jest jeszcze gorszy od Golańskiegoja b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:47 bym sprawdził rzeźniczaka Sznaucnera na lewej na prawej Wasilewskiego lub Dudke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CKLobuz Golański mistrz IP: *.netcity.pl 07.10.06, 20:50 Golański jest świetny. jeden mecz nie przesądzi o jego karierze w reprze. Zapakuje portugalcom gola i błoński będzie pisał że to świetny piłkarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Golański rządzi! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 07.10.06, 20:58 Dokładnie! Ludzie, weżcie zobaczcie ile słabych występów w kadrze miał lewandowski, jednak go powołują. O Rasiaku czy innych kopaczach nie wspomnę. A wy się czepiacie chłopaka który zagrał 3 czy 4 raz w kadrze?! Wyluzujcie trochę. A red. Błoński niech sobie kupi łopatę, wykopie dół i się zasypie, żeby tych jego bredni nie trzeba było więcej czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULTRAS Golański, Rasiak, Bąk-nigdy więcej w kadrze!!! IP: *.chello.pl 07.10.06, 20:50 ich gra to totalne dno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca A ja słyszałem, że Błoński to gej IP: *.chello.pl 07.10.06, 20:55 co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: A ja słyszałem, że Błoński to gej IP: *.acn.waw.pl 07.10.06, 20:56 A ja słyszałem, że Rasiak potrafi grać w piłkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: A ja słyszałem, że Błoński to gej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:11 myślimy, że jesteś skończonym durniem i powinieneś jak najszybciej wrócić do swojego przedszkola dla dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klin Rasiak jest niezly... IP: *.chello.pl 07.10.06, 21:05 o ile sie w niego dobrze strzeli, wtedy pilka po odbiciu ma szanse wpasc w siate...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koroniarz Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:06 Blonski to moze ciebie powolamy ty pokarzesz jak sie gra wiesz zwsze wszystko najlepiej. To jak ty jestes taki super to moze na trenera kandyduj. Trener blonski heheheheh mistrzostwo zapewnione hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Dziennikarze winni słabej grze reprezentacji? 07.10.06, 21:08 Błoński ma prawo krytykować poszczególnych piłkarzy za ich słabą postawę!!! Golański wyraźnie miał słaby dzień, Rasiak nie pokazał na co go stać - i o tym pisze red.Błoński!!! To nie wina dziennikarzy, że Polska gra tak słabo!!! Gdyby Polska wygrała 6-0 krytyka napewno byłaby mniejsza!!! Jedni dziennikarze wywołują kryzys w rządzie a drudzy kryzys w polskiej piłce nożnej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.25.55.139.ip.alltel.net 07.10.06, 21:13 Błoński to pomyłka. Przeczytajcie komentarz Trzeciaka - wie co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCuskey Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.toya.net.pl 07.10.06, 21:20 Błoński, nie pij tyle żyta w czasie meczu, albo obejrzyj na spokojnie drugi raz nim coś napiszesz. Błaszczykowski i Smolarek stwarzali największe zagrożenie swoimi rajdami. Nieporozumieniem są teksty red. Błońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eski Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.chello.pl 07.10.06, 21:26 Ludzie, czy oglądaliście mecz czy gadacie "na sucho"? Golański to porażka (może tylko w tym meczu, powinien dostać jeszcze szansę). Rasiak nie strzelił gola, ale równie dobrze mógł strzelić 2 i przy takiej samej grze wszyscy pialiby na jego cześć. Faktem jest, że jako jedyny poza Smolarkiem potrafił wypracować sobie sytuację albo strzelić na bramkę. Kaźmierczak, Grzelak - brak słów... Radomski - jestem pod wrażeniem. Zawsze beznadziejnie, a dziś był tam gdzie trzeba. Żuraw - nawet bez formy powinien grać w reprze. Sobolewski - generalnie OK, ale tak jak kiedyś Wandzik - w każdym meczu musi coś odwalić. Tym razem kretyński faul w końcówce. Smolarek - jedyny Polak z techniką Bronowicki = "0" Inni chyba nie grali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.os1.kn.pl 07.10.06, 21:24 Ma rację - Golański to tragedia. Nie wiem jak taki piłkarski kaleka może grać w reprezentacji. Zresztą tak samo jak Bronowicki. Czy to, że jesteście fanami Korony przesłania wam ślepia ? Trochę obiektywności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: 193.24.202.* 07.10.06, 21:58 Kaźmierczak i Rasiak to tragedia lepiej byłoby grać w 9 -mniej strat. Golański do poprawki? Przecie on, Smolarek i Żurawski to była podstawa tej drużyny.W obronie spisał się całkiem dobrze, a niecelne podania pod bramkę przeciwnika głównie były na puste pole -od napastników powinno się wymagać aby czychali na piłkę. Brak typowych egzekutorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal ale chrzanisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 23:33 to były podania do których nie doszedłby nawet Tim Montgomery zaraz po przyjęciu świeżej dawki EPO, albo takie prosto w aut. Golański grał dzisiaj słabo i kropka. W obronie co najwyżej poprawnie (niejeden raz "jego" boczny pomocnik mu uciekł i zdołał dośrodkować), w rozwijaniu ataków fatalnie pudłował. Ale i tak był o niebo lepszy od Bronowickiego. Ten człowiek właściwie nie istniał na boisku. Przez większość meczu właściwie uciekał od gry. Rozumiem, że był stremowany, ale jeśli tak bardzo nie czuł się na siłach, to trzeba było poprosić o zmianę. A wstawienie Kazimierczaka to już kompletne nieporozumienie. Do 30 minuty Polska robiła co chwilę akcje, Kazachowie nie istnieli. Od wejścia Kazimierczaka do końca połowy było nieciekawie. Facet w miarę odnalazł się na boisku około 75 minuty. Przez poprzednie 45 minut jego "gry" na środku pola byliśmy w osłabieniu. Lewandowski przy nim to wirtuoz, więc zmiana kompletnie niezrozumiała i nietrafiona. Ciekawe że nikt nie napisał dobrego słówka o Radomskim, który właściwie wygrał nam mecz w obronie. Tak jak za nim na ogół nie przepadam, tak tym razem - chapeau bas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:27 głupi jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Kampania IP: *.tvk.torun.pl 07.10.06, 21:49 Rasiak - pełnosprawny w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robuś Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.echostar.pl 07.10.06, 21:57 Warto porównać ten tekst z felietonem Trzeciaka. Czy oni oglądali ten sam mecz? i kto się nie zna na piłce??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i love Rasiak Rasiak biegal jak bocian po pastwisku, hihi IP: *.bredband.comhem.se 07.10.06, 23:08 cholera zal mi tego Rasiaka w lidze jest dobty a kadze sie spala, z portugalia strzeli dwa gole i bedzie idolem waszym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochajcie Rasiaka Rasiak strzeli 2 gole Portugalii i bedzie idolem IP: *.bredband.comhem.se 07.10.06, 23:13 wszyscy uwzieli sie na rasiaka, a reszta co? czy rasiak sam gra? linnia pomocy to szajs, obrona katastrofa RASIAK I KOWALEWSKI JEDYNYMI ZAWODOWCAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awdziej Błoński: Rasiak zawiódł, Golański do wymiany IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 07.10.06, 23:17 odwalcie sie. zagrali jak zagrali ale wygrali. im jest potrzebny spokoj. ja w nich wierze bo prawdziwy kibic jest na dobre i na zle. po meczu z belgami mozemy rozliczac leo, ale teraz dajcie mu czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Zgadza sie Awdziej IP: *.hsd1.nj.comcast.net 08.10.06, 02:01 Zamiast sie cieszyc ze zwyciestwa to wszyscy placza. Wole zeby po beznadziejnym meczu Polska pokonala jeszcze gorsza Portugalie niz przegrala po pasjanujacym widowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
szestow1 Rasiaka szukała piłka więc miał okazje. 08.10.06, 11:03 Myślę, że z Rasiaka będzie pożytek w następnych meczach. Błoński jak zwykle na huśtawce nastrojów względem Grzegorza. Tym razem go atakuje, że bramki nie strzelił. Wypracował sobie sam wiele okazji szukając piłki do strzału, co dobrze wróży przed meczem z Portugalią. W końcu strzeli. I wtedy Błoński dostanie potrójnego orgazmu!!! P.S. Golański wg mnie ma kłopoty ze wzrokiem o których nie mówi trenerom. Trzeba chłopaka przebadać, bo niezbyt dobrze widzi na boisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Dlazcego Rasiak ma tak ciezko u polskich kibicow IP: *.akademiki.uni.torun.pl 08.10.06, 12:18 Rasiakowi brakowalo za kazdym razem tylko pare cm. Gdyby inni ruszyli dupy to z tych nawet zmarnowanych sytuacji mozna czasami bylo cos dobic. Dlaczego Rasiakowi brakuje skutecznosci? Odpowiedz jest prosta. Bardzo chce udowodnic polskim kibicom, ze jest na prawde dobrym zawodnikiem i nie chce juz byc wysmiewanym. Dajcie spokoj Rosiemu i chwalcie go, bo kiedy mial byc na miejscu to byl, a ze zabraklo dokladnosci, to dlatego, ze kibice sa tacy jacy sa, dajcie mu troche spokoju i czasu. A Zurawski powinien sobie odpoczac od reprezentacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Re: Dlazcego Rasiak ma tak ciezko u polskich kibi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 21:22 Zgadzam się! Jesli ktoś strzela tyle bramek w Championship to jest po prostu dobry! I tu nie ma mowy o przypadku. Cieszmy się z tego i dajmy facetowi czas ... W tym meczu i tak pokazał to czego nauczył się w Anglii a czego zabrakło wielu innym - waleczość, nieustępliwość, charakter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanWM74 Fachowcy i stek bzdur IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 08.10.06, 14:13 Nie wiem czy o tym samym meczu mówimy. Widziałem mnóstwo bezsensownej walki wręcz w obronie i kompletny brak drużyny w ataku. Każdy zawodnik z piłką grał sobie, reszta czekała co z tego wyniknie. Błaszczykowski, Żurawski, Smolarek czy Rasiak mordowali się każdy na swój rachunek, tracili piłkę i siły. Sobolewski i Lewandowski są destruktywni i obydwaj razem na boisku nie są w stanie "pociągnąć" gry. Podania Golańskiego, owszem niecelne i bez głowy, ale brak sensownego rozrywania bardzo słabej obrony Kazachów bieganiem i ruchem w środku boiska, wyciąganiem ich z pozycji, wcale nie pomagały w rozegraniu piłki. Kaźmierczak czy Grzelak niespecjalnie wprowadzili jakieś nowe elementy w rozgrywaniu. Brakuje dynamiki i pomysłu na stworzenie zespołu. Chyba trzeba świeżej krwi w ekipie, pomimo wprowadzania nowych twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Brakowało Krzynka i Jelenia. 08.10.06, 14:37 A obrona przyprawia o zawał serca. Z Portugalią może już być cieniutko... Najlepsi - Smolarek, Kowalewski, Błaszczykowski, no i mimo wszystko Rasiak.Lewandowski też zupełnie OK. Ale widać było, że rdużyna jest niezgrana i każdy sobie coś tam kombinuje. Sprawiedliwy wynik - to jednak 3:1 dla Polski. Kazachstan - cieniuteńki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy_E Re: Brakowało Krzynka i Jelenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 21:07 Z Portugalią ważny bedzie środek pola. Więc zdecydowanie Lewandowski a nie Kazimierczak. Odpowiedz Link Zgłoś