Gość: the bhoy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 19:57 Pressley bedzie ostro wygwizdywany, podobnie jak kenny miller, juz wspolczuje na easter road!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k2urt Świetny mecz Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 23:09 napracował się bardzo wiele, świetnie rozgrywa razem z Nakamurą... Chociaż wolałbym aby to on kończył akcje, niż te łamagi Riordan, Jarosik czy piękny Kenny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tashunca Re: Świetny mecz Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 23:28 Żurawski się starał przyznaję, ale ogólny poziom meczu, gry Celticu w kilku ostatnich meczach i chyba całej ligi szkockiej fatalny. Porównuję mecz z wczorajszą grą Man U z Newcastle niebo a ziemia. NUDA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: Świetny mecz Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 23:50 pamietajmy jedno żuraw ma już 30 lat i z jego formą to jedynie terz będzie szło w dół ale pokazał że umie grac i jak mnie za kilkanascie lat spytają o tego żurawskiego to odpowiem niesamowity zawodnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kero Re: Świetny mecz Maćka IP: *.aster.pl 03.01.07, 00:17 I tego nie rozumiem! Kolejny głos zachwytu nad Żurawskim. Gr, faktycznie trzeba kilkunastu lat, żeby zapomnieć jak teraz gra Żurawski, żeby powiedzieć o nim 'niesamowity' w kontekście, o który ci chodzi. Na razie to niesamowite w nim są jedynie skoki formy, niesamowity jest status gwiazdy i aureola, którą zaświeciła nad jego głową polska prasa. Niesamowite jest w Żurawskim to, że w kuluminacyjnym momencie kariery, po boiskach w Niemczech, spacerował sobie jak udzielna panienka, zaliczył literalnie dwa celne podania do przodu w trzech meczach i nawet w wywiadach kpił sobie z mistrzostw i swojego w nich udziału. Niesamowite jest w Żurawskim, że wystarczy, że zagra mecz jak przeciętny średniak, a pisze się o nim, że "uratował Celtic", albo, że "Magic". Nic z tego nie rozumiem, słowo daję, kibicem jestem od 25 lat i uważam, że robienie z takiego drewna, jak Żurawski kogoś 'niesamowitego' jest naprawdę niesamowite. Gdzie mu do inteligencji, zadziorności i charyzmy Bońka?!?! Gdzie mu do pracowitości Laty?!?! Ludzie! Gdzie mu nawet do takich piłkarzy jak Ziober, Juskowiak, Kosecki, Kowalczyk?! Jeśli Żuraw jest dziś 'niesamowity' to tamci byli bogami piłki. Pozdrawiam kibiców kero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mteulin Re: Świetny mecz Maćka IP: *.man.poznan.pl 03.01.07, 12:21 Charyzmę Boniek pokazał prowadząć rep. Polski... ale to akurat nieistotne bo faktycznie był wielkim piłkarzem. Rzeczywiście nie można Zurawia porównywać z Bońkiem czy Lato choć jego gra w meczach z Schalke, Parmą czy Lazio kilka lat temu mogła obecnemu, zgłodniałemu sukcesów naszych piłkarzy pokoleniu, dostarczyć wrażeń podobnych do tych z meczów Widzewa z MC czy Juve. Jednakże mówienie, że daleko mu do takich piłkarzy jak Juskowiak czy Kowalczyk to lekka przesada. Juskowiak trafił na dobry moment żeby wyjechać po świetnym sezonie w Polsce i co nieco na Zachodzie jeszcze pograł, ale piłkarzem był średnim. Głównie instynkt strzelecki + gra głową. Żurawski biorąc pod uwagę umiejętności jest lepszy. Gdyby wyjechał zaraz po świetnym sezonie w Lechu albo choćby po tym pamiętnym w Wiśle to miał szanse osiągnąć coś na Zachodzie. Wymienienie Kowalczyka jako piłkarza lepszego od Zurawia jest po prostu śmieszne. Szybkość i nic więcej. Jak się roztył to stracił wszystkie atuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kero Re: Świetny mecz Maćka IP: *.aster.pl 03.01.07, 13:52 To się śmiej, jako i ja śmieję się z naszego obecnego "niesamowitego" gwiazdora. Cieszę się, że przy okazji Juskowiaka wspomniałeś o takim atrybucie piłkarza jak instynkt strzelecki. Zarówno Kowalczyk jak i Juskowiak nosa do piłki mieli jak cholera. Kowalczyk, drogi mteulinie, w pamiętnym dla Legii sezonie 91/92, wydrapał swojej drużynie niemal w pojedynkę półfinał PZP. Jeśli pamiętasz mecze z Sampdorią w Genui, czy z Manchesterem na wyjeździe i jeśli w ogóle pamiętasz jak wtedy Legia grała (w ekstraklasie broniła się przed spadkiem!), to dobrze wiesz, że to nie to samo co Wisła za czasów Kasperczaka i królewicza - Maciusia Pierwszego. Kowalczyk dostawał piłkę dwa razy w meczu i dwie te szanse wykorzystywał. Był nieobliczalny. Żurawski mógł cztery stuprocentowe zmarnować, a i tak dostawał piłkę za piątym razem. Ale była to zasługa strategii Kasperczaka, i pracy drużyny, która solidnie orała, żeby królewicz Maciuś mógł się cieszyć ze swoich bramek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekret Re: Świetny mecz Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:10 oj nieładnie tak spotwarzac naszego kapitana. ja - jak to mowisz - maciusia lubie, choc widze, że w najwyzszej formie to obecnie nie jest. ale za czasów henia k. był świetny. i nie jest tak jak mówisz, że marnował sytuacje, które mu drużyna wypracowała. to on wypracowywał bramki drużynie (tak było wówczas i tak jest teraz o co zreszta niektórzy maja do niego pretensje, ze nniby za bardzo sie cofa, że powinien grac w ataku, a nie brac sie za rozgrywanie - co sie dzieje gdy zurawia nie ma w srodku pola moglismy zaobserwowac w trakcie 2 połowy meczu z belgia - nie ma przeprowadzilismy wówczas cgyba zadnej zaespołowej akcji), a sam strzelał z niczego - przypomnnij sobie bramke z parma na wyjezdzie, albo w krakowie z naroznika pola karnego. ostatnimi czasy ma tez nieprzecietnego pecha w reprezentacji - mecz z sebia - słupek, mecz z portugalia - znowu słupek. w takich waznych meczach... mam nadzieje, ze zuraw jeszcze wroci do dawnej formy i pomoze reprezentacji w awansie na euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kero Re: Świetny mecz Maćka IP: *.aster.pl 03.01.07, 20:25 Brawo, PRZEKRĘT, Twój ton to jest właśnie ton, w którym zwykło się mówić i pisać (polska prasa!) o Żurawiu - "ma pecha i nie strzela". Napastnik. Lider drużyny. Snajper Wyborowy. Nasz Największy Gwiazdor. Nasz Eksportowy Magic. Nasza Nadzieja. Kurna, facet ponad rok nie strzela bramy dla repry, marnuje stuprocentowe okazje (strzał w słupek to jest strzał niecelny do cholery!!!), a nad naszym królewiczem pochyla się wianuszek empatycznych i biadolą "ojej, szkoda, że Maciusiowi znów się nie udało..." Skąd to się bierze w Was ludzie?! Przecież na tym gościu - zarówno za Janasa jak i teraz za Beenhakera - ciąży ogromna odpowiedzialność. On się z niej w ogóle nie musi rozliczać. Pamiętacie go na mistrzostwach? Dziękuję. A pamiętacie co mówił po? Że sam awans to był fuks, że przez eliminacje przeszliśmy fartem i że te MŚ się nam nie należały... I to mówi lider drużyny... Ja tego dłużej nie mogę znieść. Zawodzenia, że nasz książę się może wreszcie obudzi i raczy strzelić gola mam w dupie. Co do gry w środku pola - zgoda. Żuraw cofnięty do drugiej linii - trochę boisko przeora (Jak mu się chce!), ale generalnie mam tego kolesia serdecznie dosyć i życzę mu jak najrychlejszego zwijania żagli. Pozdrowy dla kibiców kero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof błaszczy Zwycięstwo Celtiku w lidze szkockiej IP: *.11f.piotrkow.pilicka.pl 14.01.07, 15:04 Żurawski strzeli pięcz btramki Żurawski MISTRZEM POLSKI dobrze grał w karze jansa elmicje do geramny stelił 8 bramek z Fenkowskim Polska wty roku wygra EURo w Astr i Wali Odpowiedz Link Zgłoś