Gość: Alphonisnho IP: *.aster.pl 23.08.07, 12:51 dośc żenujące a planowac "jednak" zmiany reprezentacji nie mógłby chocby chciał (przepisy FIFA) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chefot Ronaldinho stał się Hiszpanem IP: *.pg.com 23.08.07, 12:54 "SPOZA", drogi panie, "spoza". Mam nadzieję że autorem jest przypadkowy praktykant a nie stały dziennikarz GW. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB Re: Ronaldinho stał się Hiszpanem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 19:38 To nie artykuł dziennikarza "GW", bo Gazeta.pl to portal działający jak Onet, WP czy Interia. Ale wiele osób nie może tego zrozumieć i uważa, że każdy artykuł musi być dziennikarza "GW". Gazeta Wyborcza ma swoją stronę www.gazetawyborcza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Autorem jest M. Pol, od lat w GW - i takie bledy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 20:10 Bo to akurat jest artykul dziennikarza GW, wieloletniego zreszta.. (lop = Michał Pol) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfer Re: Ronaldinho stał się Hiszpanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 13:03 Do tego nalezaloby dodac, ze skoro dopiero w poniedzialek otrzyma obywatelstwo, to chyba jeszcze nie stal sie Hiszpanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys trzy byki ortograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 13:09 z poza = spoza w Barcelona = w Barcelonie co raz = coraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: trzy byki ortograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 13:14 Dobry komentarz. Autor chyba kiepskie szkoly konczyl, a korektor pewnie przysnal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jao Re: trzy byki ortograficzne IP: *.aster.pl 23.08.07, 15:34 To przecież oczywiste, że Agora w ślad za panującą modą zatrudnia ludzi wyłącznie po studiach (koniecznie te z górnej półki) ze znajomością języków obcych. Niestety nikt nie szuka teraz ludzi znających język polski. Możesz nie mieć pojęcia o czym piszesz - ważne, że mało chcesz i masz odpowiednie kwity. Normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
hepatique Ronaldinho stał się Hiszpanem 23.08.07, 13:14 kto robi korektę na stronach GW? Chętnie podejmę się takiej pracy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oizd Ronaldinho stał się Hiszpanem IP: *.kbctfi.pl 23.08.07, 13:17 "z poza" się inaczej pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Ale ma konskiego ryja ! IP: *.scansafe.net 23.08.07, 13:19 Jak oni sie nie boja umieszczac go w reklamach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eto'o nie ma i Re: chyba SPOZA IP: *.e-wro.net.pl 23.08.07, 13:26 ... to jest śmieszne! Jestem wielkim fanem Barcy, ale nie rozumiem dlaczego R10 uzyska w poniedziałek paszport, a Eto'o, który w Hiszpanii mieszka o kilka lat dłużej, niż Brazylijczyk wciąż takiego paszportu nie ma :D Rotfl :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morze Re: chyba SPOZA IP: *.crowley.pl 23.08.07, 14:23 pod koniec roku przyjdzie kolej na Eto'o smieszne to jest i tragiczne zarazem, ze umozliwia sie takie tricki gdzie te czasy, gdy w FCB grali sami katalonczycy i baskowie a cudzoziemcow mieli tylko 4 z czego jeden musial siedziec na lawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul Re: chyba SPOZA IP: *.aster.pl 23.08.07, 13:38 ludzie to nie dyktando ani szkola podstawowa, jak nie macie nic ciekawego do powiedzenia to nie piszcie - o swoich marzeniach zostania polonistą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antycham Re: chyba SPOZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 14:02 Nie trzeba byc polonista, by wiedziec, ze jest spoza, a nie "z poza" etc. Tego niektorych nauczyli juz w czwartej klasie szkoly podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul Re: chyba SPOZA IP: *.aster.pl 23.08.07, 14:48 tak, nie trzeba więc nie przynudzajcie tu sprawach oczywistych taki wtret ortograficzny nadaje sie co najw. do post scriptum wypowiedzi na temat - Ronaldiho - inaczej jest to wypowuiedx prymitywna, świadcząca o głupocie autora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: chyba SPOZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 15:07 Sluchaj chlopaczku, to ze jestes ignorantem nie oznacza, ze wszyscy powinni byc tacy jak ty... po to istnieja reguly jezyka, zeby je stosowac. Jesli ktos nie nauczyl sie ich w 1-3 klasie szkoly podstawowej, to jest to zalosne. To smutne, ze tacy ludzie zostaja pozniej dziennikarzami itd. Wszechobecne dysmozgowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul Re: chyba SPOZA IP: *.aster.pl 23.08.07, 15:13 nie imponuja mi ludzie którzy potrafia prawidlowo napisać "spoza", może dlatego że tez to umiem, b. łatwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: chyba SPOZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 16:40 reguly te nakazuja też pisac kreske nad ś *btw mam ati nie mogę więc pisac normalne c z kreską Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 możesz, możesz, spokojnie 23.08.07, 16:55 w Catalyst control center 1) wyłącz skróty klawiszowe (hotkeys) 2) na wszelki wypadek zmień skrót (Ctrl-Alt-c) na jakąś inną literę (np. Ctrl-Alt-p) Zrestartuj runtime'a do karty (start menu > Catalyst > restart runtime) albo zrestartuj komputer. I będzie pięknie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rusell Wygląda jak OBCY IP: *.motorola.com 23.08.07, 13:25 Na tym zdjęciu wygląda jak OBCY w pojedynku z Riplay. Zaraz z buzi wyjedzie mu dróga główka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bg R. to nie do konca taki altruista... IP: *.matrix.pl 23.08.07, 13:26 chyba nie tylko dla dobra klubu ale i dla dobra swoich zarobkow, ktore - z tego co slyszalem - sa w Hiszpanii obciazone innymi podatkami w przypadku zawodnikow spoza UE (nie liczac pierwszych paru lat, ktore wlasnie mijaja...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Ronaldinho stał się Hiszpanem IP: 157.88.192.* 23.08.07, 13:35 Chyba azugrana - azul y granate. niebieski i bordowy (w hiszpanii granate). Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 blau jest po katalońsku, panie mądralo 23.08.07, 15:31 aczkolwiek Barcelona nosi też przydomek azulgrana. Rada - najpierw coś poczytaj na temat potem komentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: blau jest po katalońsku, panie mądralo IP: *.uva.es 27.08.07, 20:13 dziekuje moj nauczycielu. faktycznie w katalonskim blau to niebieski, brzmi nieco z niemieckiego, ale skoro i tak hiszpanie mowia na nich polacy to wszystko jedno. to moze przy okazji mi powiesz skad pochodzi nazwa klubu Culés? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
waweryn Ronaldinho stał się Hiszpanem 23.08.07, 14:19 Panowie i Panie z portalu gazeta.pl! Poprawiajcie błędy w tekście zanim wrzucicie go do serwisu, a nie po. To wstyd, żeby w pierszej wersji tak krótkiego tekstu było aż kilka błędów (np. z poza, zamiast prawidłowego spoza - i to parokrotnie). Czyżby brakowało Wam ludzi do adiustacji? A swoją drogą autorowi przydałoby się też wiedzieć, że Ronaldinho juz nie może wybierać reprentacji. Pozdrawiam mój ulubiony portal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadachu Re: Ronaldinho stał się Hiszpanem IP: *.serv-net.pl 23.08.07, 14:23 Alphonisnho drogi, jesli chodzi o przepisy FIFA, to z tego co wiem, nie mówią one nic o zmianie reprezentacji, a zgodnie z zasadą prawną "co nie jest zabronione, jest dozwolone"... Skądinąd wiem, że gdyby jakiś zawodnik wystąpił w innej reprezentacji niż dotychczasowa, zostałby ukarany "jedynie" przez trybunał Arbitrażowy FIFA wykluczeniem z praw piłkarskich na okres 1 (słownie: jednego) roku!!! Czyli teoretycznie mozna zmienic barwy reprezentacyjne ale trza się liczyć z tym że za karę zostanie się na rok zdyskwalifikowanym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alphonsinho Re: Ronaldinho stał się Hiszpanem IP: *.aster.pl 23.08.07, 14:42 Dzieki, nie wiedziałem - myślałem że jest to niemozliwe, a nie tylko karalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grey Nie zamierza? IP: *.acn.waw.pl 23.08.07, 18:19 Nie jestem pewien, ale jeżeli ktoś już grał dla jakiejś reprezentacji to już chyba nie może się "przenosić?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Ronaldinho stał się Hiszpanem IP: *.retsat1.com.pl 25.08.07, 14:50 Obrzydliwe zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś