Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen

IP: *.p3.InterArena.pl 23.02.10, 07:53
    W TOBIE ROMANTYZM KWITNIE...

Justynie Kowalczyk

Justno - jesteś szlachetnym wzorem,
    z którego przykłady może każdy wziąć -
    determinacja walki nie każdemu do twarzy.

Wczoraj - jakbyś była na uboczu,
    po minięciu mety odeszłaś od strefy radości
    i zapłakałaś cała w sobie - może i z żalu.

Nie martw się - każdy medal olimpijski
    to Twój ołtarz z kwiatami i brylantami -
    kochamy Cię w otoczce księżyca i słońca.

Nie musisz się wstydzić niczego -
    dla Polski zawsze będziesz... Aniołem !

20.02.2010 - Ustka

Justyna Kowalczyk
    info@justyna-kowalczyk.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: etg Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 07:54
        i bardzo dobrze że mówi. astma to jeszcze pół biedy. problem w tym że bjoergen
        ma nową terapię i leki wydawane tylko w rzadkich wypadkach. Pozwólmy stosowac
        EPO dla tych którzy mają niski hematokryt, skoczkom w zwyż wyrównajmy wzrost,
        narciarskim dodajmy metrów za wysoką wagę... moze zacznijmy wyrównywać szanse
        w każdym sporcie?
        Sport - olimpiada grecka - była zmaganiami zdrowych ludzi takimi jakimi
        stworzyla ich natura i jakimi sami potrafili się wykształcić. To nie były
        igrzyska nieszczęśliwych sierotek którym trzeba pomagać. prawa sportu były
        brutalne - silniejszy wygrywa po prostu i niech tak zostanie a te wzystkie
        bajki o szansie dla chorych to sciema bo każdy kto na coś przewlekle choruje
        to wie że po podaniu leku następuje odbicie w drugą strone - człowiek czuje
        się jak na skrzydłach.
        Wkurza mnie już ta cała hipokryzja w mediach - otym ie rozmawiamy bo
        nieładnie, tamto przemilczmy bo wiazania nic nie daja... to taka polityczna
        głupiopoprawność. Jak widac Norwegowie nie przebierają w środkach wiec nie ma
        się co cackać. Życzę Justynie żeby pozamiatała w tym Oslo i głośno powiedziała
        tam na koniec co sądzi o cudownych lekach na astmę które w pół roku robią z
        człapona śnieżną panterę.
        • pijanista69 jadowita ślina klei się do nóg i rąk! 23.02.10, 10:57
          jednak jestem zwolennikiem logowania się przed wpisaniem komentarza na KAŻDYM forum
          nie wiem dlaczego w tym przypadku nie ma tego wymogu i byle zakompleksiony cymbał może pisać co mu ślina na język przyniesie

ja mam tylko jedno zastrzeżenie do tego wywiadu: najpierw panowie dziennikarze świetnie przeszkoleni w prowokowaniu do tego typu wypowiedzi "wypuszczają" Panią Justynę a potem pytają czy przystoi mistrzyni grzebać się w bagienku
          nieładnie

każdy wywiad powinien dotyczyć tylko sportu, treningów i opinii o sobie
          bo jak zaczynamy wyrażać opinię o innych to czytamy wymioty wypluwane przez pryszczate gęby rico, pepe i fairplay
          • tomas7771 Re: jadowita ślina klei się do nóg i rąk! 23.02.10, 11:17
            pijanista69 napisał:

> jednak jestem zwolennikiem logowania się przed wpisaniem komentarza na KAŻDYM f
            > orum
            > nie wiem dlaczego w tym przypadku nie ma tego wymogu i byle zakompleksiony cymb
            > ał może pisać co mu ślina na język przyniesie
            >
            > ja mam tylko jedno zastrzeżenie do tego wywiadu: najpierw panowie dziennikarze
            > świetnie przeszkoleni w prowokowaniu do tego typu wypowiedzi "wypuszczają" Pani
            > ą Justynę a potem pytają czy przystoi mistrzyni grzebać się w bagienku
            > nieładnie
            >
            > każdy wywiad powinien dotyczyć tylko sportu, treningów i opinii o sobie
            > bo jak zaczynamy wyrażać opinię o innych to czytamy wymioty wypluwane przez pr
            > yszczate gęby rico, pepe i fairplay
            >
            >

bo to są dziennikarzyny a nie dziennikarze.. razi ich że ktoś mówi prawdę bo
            sami wielokrotnie kłamią i manipulują..
          • Gość: xex etg napisał 100% prawdę IP: *.ny325.east.verizon.net 23.02.10, 14:21
      • Gość: KiKi Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 08:01
        Juztyna ma rację! niech sobie zrobią zawody dla astmatyków albo biorą leki i
        siedzą na dupie w domu zamiast ryzykować utrate zdrowia a nawet życia
        • Gość: kibol [...] IP: *.dynamic.qsc.de 23.02.10, 10:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: qwe Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.110.c78.petrotel.pl 23.02.10, 10:59
            jak dla mnie to ona jest piekna ale co z tego skoro w srodku pusta jak wydmuszka... zupelnie stracilem do niej szacunek po tych wszystkich wywiadach. niech sie uczy od Adasia
            • Gość: Lilian Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: 195.20.110.* 23.02.10, 11:04
              A Adaś taki mistrz dyplomacji? Wiązania Ammana, wiatr pod narty i
              zły komibinezon...
          • Gość: Slayer Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:18
            Kibolcw...u, Sp...laj z forum
      • Gość: Rico Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.10, 08:12
        Jakby jeszcze ze 100 lat lamentowala,rzucala rozne durne
        podejrzenia,trzaskala kijkami w norweska flage i inne takie atrybuty
        zawistnego przegranego jednego to ludzkie zero nie zmieni:
        Zloty medal jest fucz!
        • Gość: xex Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.ny325.east.verizon.net 23.02.10, 14:18
          Folksdojcze do budy.
      • Gość: dede Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 08:15
        Per olofsson po męskim sprincie i zwycięstwie Rosjan zarzucił w szwedzkiej TV
        Rosjanom doping. Pisał o tym dziennik VG. Ten sam dziennik po przegranej
        Northuga z bauerem w tour de ski podejrzewał bauera o nadużywanie leków
        antyastmatycznych. na forach pelno było wpisów o fantastycznej formie bauera i
        pytań skąd nagle u astmatyka takie nadludzkie wyniki? przyznam ze jak
        widziałem bauera pod ten masakryczny podbieg to sam się dziwiłem jak to
        możliwe. po obejrzeniu wyścigów bjoergen i po poznaniu historii jej
        heroicznych zmagań z astmą zakończona szcześliwym happy endem w postaci
        papieru z WADA to zaczynam rozumiec obiekcje tych którzy nie wierzą w
        zapewnienia prof Smorawińskiego jakoby tego typu środki nie pomagały zdrowym
        ludziom. To po co stosują je kulturyści do jasnej cholery? przeciez oni nie
        biegają na nartach ani nie jeżdżą na rowerach. Więc jak zdrowemu nic nie dadzą
        to po kiego grzyba kulturyści, ciężarowcy i kupa innychz doperów wpada na
        salbutamolu
        • Gość: krolmrowek Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.ghnet.pl 23.02.10, 11:06
          Rzeczywiście dziwnie nielogiczne twierdzenia jak na profesora. Skoro w żaden
          sposób te leki nie pomagają, to czemu są zakazane i trzeba mieć specjalne
          zezwolenia dla wybranych? Skoro rzeczywiście nic a nic nie ułatwiają, to czemu
          nie może sobie ich powdychać każdy- jak powietrze? Przecież to tak jakby
          powiedzieć, że Pudzian biorący sterydy to doping, bo on mięśnie już ma, a ja
          biorący sterydy to wyrównywanie szans- bo przecież moje mięśnie z mięśniami
          Pudziana równać się nie mogą. Paranoja.
        • Gość: asd Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.chello.pl 23.02.10, 11:58
          na większości siłowni brali kiedyś clenbuterol (nie wiem jak teraz) i wszyscy
          wiedzieli, że zwiększa wydolność. A tu nagle się okazuje, że leki na astmę nie
          pomagają w żaden sposób w sporcie. Uważam, że wypowiedź prof. który się wczoraj
          w gazecie produkował nie powinna się ukazać. Z resztą myślę, że nie zaprząta
          sobie głowy takimi efektami ubocznymi jak zwiększenie wydolności, jeśli jest
          specjalista od leczenia chorych na astmę ludzi a nie "tuningowania" sportowców.
          • Gość: asd Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.chello.pl 23.02.10, 12:00
            z resztą wpiszcie sobie clenbuterol w googla i wszystko jasne.
          • Gość: astamtyk czy ktos w ogole tu mysli??????????????? IP: *.cable.telstraclear.net 23.02.10, 12:20
            Przeczytj jeden z drugim co to astma i jak wplywa na czlowieka. Jest to choroba
            bardzo popularna wsrod wyczynowców wydolnosciowych (maratonczycy, kolarze,
            biegacze narciarscy), a w szczegolnosci takich ktorzy uprawiaja swoj sport w
            niekorzystnych warunkach - zimny i suchy klimat - czyli m.in. narciarzy biegowych.

Bardzo mozliwe ze Kowalczyk sama wczesniej czy pozniej nabawi sie tej choroby i
            ciekawy jestem jak jej sie swiatopoglad zmieni wtedy!!!
            • Gość: Vancouver fan Re: czy ktos w ogole tu mysli??????????????? IP: 93.159.19.* 23.02.10, 12:47
              Dziekuje za ten glos! Wiekszosc ludzi mysli, ze to jakis bonus. Totalne
              wariactwo.Pzdr
            • Gość: xex Ty nie myślisz, roztropku IP: *.ny325.east.verizon.net 23.02.10, 14:24
              > Przeczytj jeden z drugim co to astma i jak wplywa na czlowieka. Jest to choroba
              > bardzo popularna wsrod wyczynowców wydolnosciowych (maratonczycy, kolarze,
              > biegacze narciarscy),

No i oto chodzi, głupku.
              Dlatego popularna, bo pozwala sie szprycować legalnie.
              Przygłupy siedzieć cicho albo szukać pracy w Wyborczej.
      • Gość: saef Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.chello.pl 23.02.10, 08:36
        Justno - jesteś szlachetnym wzorem,

nie, nie jest
        sama oszukuje i jeszcze sie do tego z uśmiechem przyznaje a innych palcami
        wytyka za coś, co oszustwem, przynajmniej formalnie nie jest
        pani justyna jest pełną żółci malutką poleczką, która ma swoje 5 minut ale nawet
        tego nie potrafi wykorzystać tylko woli sobie wyrobić opinię wściekłej suki,
        która nic nie robi tylko kąsa
        • Gość: misio Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.dynamic.qsc.de 23.02.10, 10:59
          masz w pelni racje
          • Gość: POLAK Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 13:45
            Ty i Twój przedmówca to przykład żenujących ludzi, którym każdy kit można
            wcisnąć. Wstyd mi, że jesteście Polakami. Proszę was nie kompromitujcie już
            siebie i Polski i zamilczcie.
        • Gość: maciek Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.02.10, 13:44
          a kim ty jesteś, że słowa "poleczka" używasz jako obelgi??? co to się porobiło
          że w Polsce wyzywamy się od "polaków"
      • Gość: fairplay Zalosna oszustka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.02.10, 08:37
        Na poczatek oszustko to oddaj brazowy medal, wszyscy wiedzieli jakie robilas
        przekrety na trasie biegu a teraz smiesz zarzucac lepszym od siebie brak
        profesjonalizmu.
        Nastepnie powinnas przeprosic za wstyd jaki tym przynioslas Polakom na calym
        swiecie.
        Po trzecie przestan biadolic krolewno na ziarnku grochu z podstawowymi brakami
        w wyszkoleniu, bo na pewno nie jestes "najlepsza biegaczka na swiecie", ha,
        ha, tylko pokornie stan na starcie i pokaz swoim wynikiem ze jestes najlepsza,
        slowem troszeczke pokory oszustko.
        • Gość: vip Re: Zalosna oszustka IP: *.150.165.7.csa-net.pl 23.02.10, 09:06
          A może jakieś konkrety?
        • Gość: Zdegustowana Wreszcie ktoś pisze rozsądnie! IP: *.cable.smsnet.pl 23.02.10, 09:17
          Masz w zupełności rację, fairplay!
          Żałosne bajdurzenia tej pani wzruszają jedynie kompletnych bezmózgowców. W
          dawnych czasach "komuny" Andrzej Bachleda potrafił przyznać się do
          ominięcia bramki w zawodach Pucharu Świata, za co dostał zresztą nagrodę
          Fair Play. O takiej nagrodzie pani Kowalczyk mogłaby jedynie pomarzyć.
          • dr.krisk Żałosne bajdurzenia? 23.02.10, 09:33
            A gdzie to Kowalczyk "żałośnie bajdurzy"? Bo jakoś nie moge sobie
            przypomnieć.
            • Gość: Zdegustowana [...] IP: *.cable.smsnet.pl 23.02.10, 10:42
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • dr.krisk Rzeczywiście - jestem ze wsi :) 23.02.10, 10:50
                Dlaczego uważasz, że pochodzenie ze wsi (czyli bycie "wieśniakiem")
                przynosi mi ujmę?
                A ty co - z miasta?
                • josef_miejski Re: Rzeczywiście - jestem ze wsi :) 23.02.10, 11:41
                  dr.krisk napisał:

> Dlaczego uważasz, że pochodzenie ze wsi (czyli bycie "wieśniakiem")
                  > przynosi mi ujmę?
                  > A ty co - z miasta?
                  Ujmy to nie przynosi, ale kultura i emocje pozostaja kartoflano-wsiowe.
                  • dr.krisk Kultura "wsiowa". 23.02.10, 11:58
                    josef_miejski napisał:

>> Ujmy to nie przynosi, ale kultura i emocje pozostaja kartoflano-
                    wsiowe.

Rozumiem że kultura i emocje miejskie to o niebo wyżej?
                    Co uzasadnia twoje przekonanie o kulturowej wyższości miasta nad
                    wsią? Arystokrata się znalazł...
                    • Gość: Mala Re: Kultura "wsiowa". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 12:12
                      Skonczcie dyskusje o miescie i wsi. Wiadomo, ze buraki sa i tu i tu.
                  • Gość: suburbianka;-) Re: Rzeczywiście - jestem ze wsi :) IP: *.getin.3s.pl 23.02.10, 15:26
                    Wiocha to jest jak widać stan umysłu a nie pojęcie geograficzne..
              • Gość: wieś_tanczy Re: Żałosne bajdurzenia? IP: *.ghnet.pl 23.02.10, 10:55
                Szkoda, że jeszcze więcej wieśniaków na forum. Szczególnie "Zdegustowanych".
                • Gość: keeciol Re: Żałosne bajdurzenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 12:20
                  rasa miejska panoszy się nad wiejską bo u siebie maluczka jest

Szkoda, że jeszcze więcej wieśniaków na forum.
                  Szczególnie "Zdegustowanych".
              • Gość: z A ty z której wiochy się wyrwałaś? IP: 217.98.20.* 23.02.10, 10:56
                Z tej największej, "stolycy"? Wcale by mnie to nie zdziwiło, sądząc
                po tonie twojej "wypowiedzi", ćwikłowa... ;P
              • Gość: Toni Re: Żałosne bajdurzenia? IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 23.02.10, 11:00
                Te, zdegustowana, a co ci szkodzi odejsc od kompa w wielkim miescie, przypiac
                narty i do swojego wyksztalcenia i wielkomiejskich manier dolozyc ze 2, 3 zlote
                medale olimpijskie ? Trener Justyny w pare minut ustawi Ci treningi na kilka lat
                i bedziemy mieli narciarke -intelektualistke na dodatek z wielkiego miasta.
                Powodzenia !
              • Gość: megawieśniak Te, miastowa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:17
                Bardzo się cieszę, że to forum pomaga Ci leczyć rodzinne kompleksy wynikające z
                "niemiastowej" - bynajmniej - proweniencji. Jedyną pociechą jest to, że
                potrafisz już używać trudniejszych słów (np. zdegustowana) - brawo! Popracuj
                jeszcze trochę nad obuwiem...no wiesz słoma z butów... wyższe cholewki czy
                coś... kłaniam się nisko, ja wieśniak.
              • Gość: Vancouver fan Ja tez wiesniak! IP: 93.159.19.* 23.02.10, 11:20
                Zdegustowna, bycie ze wsi nie ma tu nic do rzeczy.Tez mieszkam na wsi i mam
                piekny widok na gorki,jakkolwiek prezentuje nieco odmienne stanowisko od
                Krisa.Wiec prosze nie zwalac winy na wiesniakow,bo tez sie nim czuje :)
          • Gość: wikul Wreszcie ktoś powiedział prawdę o nieuczciwych... IP: *.aster.pl 23.02.10, 15:42
            ...praktykach w sporcie wyczynowym. Tylko dlaczego spotkało to sie
            z wściekłym atakiem "znawców"?

Gość portalu: Zdegustowana napisał(a):

> Masz w zupełności rację, fairplay!
            > Żałosne bajdurzenia tej pani wzruszają jedynie kompletnych
            bezmózgowców. W
            > dawnych czasach "komuny" Andrzej Bachleda potrafił przyznać się do
            > ominięcia bramki w zawodach Pucharu Świata, za co dostał zresztą
            nagrodę
            > Fair Play. O takiej nagrodzie pani Kowalczyk mogłaby jedynie
            pomarzyć.

Piszesz "mozgowcu" o sprawach o których nie masz pojęcia i atakujesz
            Justnę nie wiadomo za co. Mam astmę i wiem jak leki wziewne
            pomagają mi oddychać. Bez trudu mogę sobie wyobrazić jak
            niesprawiedliwie uprzywilejowani są sportowcy "chorujacy" na astmę i
            wspomagajacy sie tymi lekami. Dla ludzi chorych są zawody specjalne,
            paraolimpiady itp. To tam stosuje sie systemy wyrównujace szanse. W
            normalnym sporcie nie powinno to być dopuszczalne. Trudno, nie
            wszyscy moga latać i nie wszyscy nadają się do wyczynowego sportu.
            Trzeba mieć odpowiedni stan zdrowia. Ciekawe ilu"astmatyków" by
            natychmiast "wyzdrowiało" gdyby żadne wspomaganie lekami wziewnymi
            nie były dopuszczalne.
            Nie rozumiem tego wściekłego ataku frustratów na Justynę. A przykład
            Bachledy jest nie na miejscu. Jestem pewien że całym sercem byłby za
            Justyną. Radzę zmienić doraźny nick na "sfrustrowana"
            lub "niedowartościowana".
        • Gość: kleptor Re: Zalosna oszustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 10:29
          Pański tekst to jeden wielki przekręt z widoczną nienawiścią do Justyny
          Kowalczyk - przyczyną tego stanu rzeczy jest najprawdopodobniej to, iż Justyna
          Kowalczyk jest Polką (tak to we zwyczaju mają "yntelygenty" czerpiący WIEDZĘ!!
          (ha, ha) z Wyborczj). domniemywam, iż Pańska znajomość sportu ogranicza się do
          zjedzenia rekordowej liczby pączków w tłusty czwartek (triumf rodzinny, złoty
          medal etc.etc.) Pisanie o podstawowych brakach w wyszkoleniu w sytuacji, gdy
          Justyna Kowalczyk przewodzi stawce Pucharu Swiata i zdobywa olimpijskie medale
          świadczy o wyjątkowej dawce pokory, do której to pokory namawia Pan polską
          mistrzynię.
          Smacznego przed telewizorem (z browarkiem strong w puszcze, jak zwykle, no nie...)
          Pozdrawiam mimo wszystko
          Kleptor

• Gość: vero Re: Zalosna oszustka IP: *.nplay.net.pl 23.02.10, 11:49
            Racja, racja, dobra riposta. Swoją drogą nie rozumiem skąd w Polakach tyle
            nienawiści do ludzi którzy coś osiągnęli. Zamiast cieszyć się z medali, to
            ciągłe obrażanie i durne teksty pod adresem Kowalczyk. A Justyna w sumie ma
            rację, że o tym głośno mówi. Kto jak nie ona powinna podjąć ten temat. Od wielu
            lat widać nienaturalne proporcje astmatyków do ludzi zdrowych w sportach
            wytrzymałościowych. A już astma w czyściutkiej Norwegii, to wiadomo o co chodzi.
            • Gość: ee Re: Zalosna oszustka IP: *.chello.pl 23.02.10, 12:24
              niestety w polsce slabo jest z mowieniem o realnych problemach. i to pod kazdym
              wzgledem..
              a tu [forum gazeta] to stosowanie michnikowszczyzny bezposrednie i
              podrecznikowe.. cale morze psychpatow z 'wlasnym zdaniem' powtarzanym ale nie
              zweryfikowanym i kilku zdenerwowanych ktorym sie te glupoty nie mieszcza w glowie..

a to ze justyny nie lubia to juz temat rzeka.. juz sam fakt podejscia do medali:
              adam dwa srebra - podskoki do gory, kowalczyk srebro i braz - zaloba
        • szabo Re: Zalosna oszustka 23.02.10, 11:21
          W tej chwili Kowalczyk jest najlepszą biegaczką na świecie. O tym decyduje
          puchar świata, a nie olimpiada.

Sędziowie zdecydowali, że przewinienie nie wpłynęło na przebieg wyścigu, nie
          może Justyna być oszustką, bo od razu się przyznała.

Nie znoszę jak ktoś mi wmawia, że jakaś osoba przynosi mi wstyd. Odwal się!

Śmieszne, jak polacy uwielbiają atakować rodaków osiągających sukcesy.
          Wystarczy, że tym się noga podwinie... pamiętam jak dwa lata temu po Małyszu na
          forach jeździli. Buraki

Gość portalu: fairplay napisał(a):

> Na poczatek oszustko to oddaj brazowy medal, wszyscy wiedzieli jakie robilas
          > przekrety na trasie biegu a teraz smiesz zarzucac lepszym od siebie brak
          > profesjonalizmu.
          > Nastepnie powinnas przeprosic za wstyd jaki tym przynioslas Polakom na calym
          > swiecie.
          > Po trzecie przestan biadolic krolewno na ziarnku grochu z podstawowymi brakami
          > w wyszkoleniu, bo na pewno nie jestes "najlepsza biegaczka na swiecie", ha,
          > ha, tylko pokornie stan na starcie i pokaz swoim wynikiem ze jestes najlepsza,
          > slowem troszeczke pokory oszustko.
          • aramba Żałośni debile z polaczkowa. 23.02.10, 12:10
            Święte słowa. W polaczkowie nienawidzą Małysza, Radwańskich,
            Kowalczyk. I to nawet nie dlatego, że odniesli sukces - to pół
            biedy. Cała bieda, to, że mają kasę i się nie wykoleili. Cała bieda
            z tym, że taki Radwański ciągnął córki wyłącznie własnym i żony
            wysiłkiem, udało mu się i jeszcze stworzył zamek, do którego byle
            idiotów nie wpuszcza, a redaktor taki czy siaki może jemu i jego
            córkom najwyżej skoczyć. No, a jak już nic nie można zrobić takim
            ludziom (chwała, chwała Małyszowi i Wierietielnemu, że potrafią
            walnąć pięścią w stół i pogonić pismaków albo grać z nimi wyłącznie
            na własnych warunkach), to przynajmniej opluć można. "Drodzy"
            panowie "dziennikarze", forumowice nasi pospolici, przyjmijcie do
            wiadomości i pogódźcie się z tym: panu Małyszowi, pani Kowalczyk,
            państwu Radwańskim (przepraszam, zapomniałem o panu Wencie,
            przepraszam wszystkich tych mistrzów sportu pochodzacych z Polski,
            których nie wymieniłem), którzy własną niebywale ciężką pracą doszli
            do niewiarygodnych sukcesów (uwzgldniając to skąd pochodzą) możecie
            tylko skoczyć. Bardzo dobrze, że was wzystkich trzymają na dystans.
            Są bogci, rozpoznawalni w świecie, mogą robić co chcą, mają glowę na
            karku i mają gdzieś wasze durnowate dylematy. Opluwaćie ich, bo wam
            nie pasuje, że nie są tacy jak wy? Im nie zaszkodzicie, a wam nic
            nie pomoże. Będziecie się do końca świata i o jeden dzień dłużej w
            tym waszym kotle z gównem kąpać. Wszystkiego najlepszego - mniam,
            mniam. Taki debil będzie tu pisał o technice biegu Justyny
            Kowalczyk. No co za bydle. Niech jeszcze doda (nomen omen), że
            Małysz si skończył. No więc wiedz panie "dziennikarzu", że możesz
            sobie te twoje wypociny co najwyżej wydrukować i w kiblu powiesić na
            haku. Łącznie z tymi, w których teraz próbujecie Kowalczyk Małyszowi
            przeciwstawiać (że niby Małysz taki dobry i szlachetny, a ta
            Kowalczyk taka wredna). Banda łajdaków. Żygać się chce.
            • Gość: o Re: Żałośni debile z polaczkowa. IP: 213.71.28.* 23.02.10, 14:53
              100% racja! Tak samo polaczki opluwają Kubicę, kóry bez niczyjej
              pomocy, ciężką pracą zaszedł tak daleko.
            • Gość: kzet69 Re: Żałośni debile z polaczkowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 15:04
              gratuluję Aramba mądry i wyważony tekst, jeden z niewielu na forum,
              tylko do ilu zawistników dotrze?
        • Gość: Mala Re: Zalosna oszustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:24
          Wstyd przyniosla? Jestes idiota, kto tyle medali na igrzyskach ziomowych
          przyniosl kiedykolwiek w hist? WSTYD? WSTYDEM to sa tacy ludzie jak ty. Pierwsi
          zaczeli norwegowie, bo Justyna formalnie tez nie oszukiwala, tylko oni nie maja
          w kraju takich tchorzliwych frajerow jak Ty i nie boja sie dowalic do
          czegokolwiek zeby dac medal swoim. Wynikami zdobyla juz MS i 2 medale na
          Igrzyskach, azdobedzie jeszcze trzeci, to duma Polski a nie wstyd. Jeszcze raz
          powiem: ty sie wstydz takich komentarzy
        • Gość: kx Zalosny emigrant IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.02.10, 12:06
          sraj tam gdzie mieszkasz. Polacy mieszkają w Polsce
        • Gość: dr Re: Zalosna oszustka IP: *.chello.pl 23.02.10, 12:50
          te fairplay, wiesz, że chyba tylko Polacy potrafią swojego kopać, a ty chyba
          miszczem w tym jesteś..., jaki wstyd ofermo, zastanów się co mówisz..
        • Gość: POLAK Re: Zalosna oszustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 13:58
          Oto klasyczny przykład człowieka, który nie orientuje się w tym co mówi i w
          dodatku jest zakompleksionym frustratem niemogącym znieść myśli, że ktoś coś
          osiągnął a on nie i stąd właśnie biorą się takie wypowiedzi jak powyższa.
        • Gość: xex Do folksdojczów z Niemiec, Kanday , Norwegiii IP: *.ny325.east.verizon.net 23.02.10, 14:27
          Dlaczego taka hołota, która opuściła Polske i za Polaków sie juz nie uważa (piszą "wy"), ciagle na polskie fora wchodzi?
          Po angielsku nie umieja, Kanadole olewają, to pieski skamla i próbują sie gdzieś odnaleźć.
          To hołota bez krzty godności.
          Jeżeli Polacy to dla nich "wy", a Kanada jest ich ojczyzną (choć sama Kanada sie do nich nie przyznaje), to co tu robią?
        • Gość: Jaro Re: Zalosna oszustka IP: *.joanitow.finemedia.pl 23.02.10, 16:36
          Dlaczego tacy idioci jak Ty piszą,że Justyna przynosi wstyd całej Polsce.pisz
          idioto o sobie.Kowalczyk ma jaja mówi o tym o czym inni milczą.Wstyd mi za
          takich baranów jak Ty potrafiących tylko krytykować.Tacy jak Ty w życiu do
          niczego nie doszli i dlatego w was tyle jadu.
          • czterdziestyiczwarty Re: Zalosna oszustka 23.02.10, 19:20
            Gość portalu: Jaro napisał(a):

> Dlaczego tacy idioci jak Ty piszą,że Justyna przynosi wstyd całej Polsce.pisz
            > idioto o sobie.Kowalczyk ma jaja mówi o tym o czym inni milczą.Wstyd mi za
            > takich baranów jak Ty potrafiących tylko krytykować.Tacy jak Ty w życiu do
            > niczego nie doszli i dlatego w was tyle jadu.
            Tak jak i Ty jestem po stronie Justyny. Jendnakze zapewniam Ciebie ,ze "jaj" to
            Ona na szczescie nie ma (nie moglaby przeciez startowac w biegach z kobietami -
            no owszem okresowo jajeczkuje tak jak na kobiete w wieku rozrodczym przystalo).
            Natomiast Justyna ma niewatpliwie odwage mowic o tym o czym inni mowic nie chca
            tj. o zalegalizowanym dopingu w biegach narciarskich.Mowila o tym juz wczesniej
            ale nadal nikt nie chce nic z tym zrobic. To ,ze Marit Bjoergen dostala
            zezwolenie na stosowanie silnych lekow na leczenie astmy ,ktora u niej wykryto
            dwa miesace przed IO daje do myslenia - smierdzi to dopingiem na odleglosc.Moze
            gdyby wykluczono z IO biegaczki astmatyczki to mielibysmy uczciwa rywalizacje
            miedzy zawodniczkami ,ktore przygotowywaly sie i trenowaly bez "wspomagania ".
            Wtedy rzeczywiscie moznaby powiedziec ,ze wygrala najlepiej przygotowana (moze
            wcale nie bylaby to Justyna) a nie najlepiej naszprycowana.
        • Gość: Justyna the best Re: Zalosna oszustka IP: 84.38.21.* 23.02.10, 17:32
          wstyd to przynosisz ty i tobie podobni, żałosny, zalany żółcią gnojarzu.

frustraci i forumowe trolle nic nie zmienicie - Justyna to światowa czołówka
          sportowców, przyzwyczajcie się do tego. i dalej płakać w poduszkę, że ktoś
          odnosi sukces. może czas donieść na sąsiada, albo kopnąć psa czy potrącić
          staruszkę?? to takie relaksujące prawda?
      • Gość: gucio.s do saef i fairplay IP: 213.172.178.* 23.02.10, 08:50
        Panowie leczcie swoje kompleksy w domowym zaciszu i nie piszcie tutaj bzdur!
        To że nasza (przynajmniej moja bo nie wiadomo skąd jesteście przybłędy)
        rodaczka uzyskuje świetne wyniki na zawodach różnego formatu to powód do dumy
        a z problemem astmy u innych biegaczy ma 100% rację! problem jest i wy także
        macie problem! co wy wogule dzieci internetu wiecie o sporcie??? Justyna jest
        the best i ma prawo trochę stroszyć pióra!
        • Gość: Vancouver fan Re: do saef i fairplay IP: 93.159.19.* 23.02.10, 10:20
          No nie wiem, chyba przyznasz, ze co innego jest stroszyc piora, a co innego
          sugerowac, ze ktos wygral tylko dzieki astmie. Coinnego gdyby jej wypowiedz
          pojawila sie pozdobyciu zlotego medalu.
          • Gość: z Re: do saef i fairplay IP: 217.98.20.* 23.02.10, 11:02
            Ale "problem" z tzw. astmatykami w sporcie istnieje, a większość
            udaje że "nie ma sprawy". Łykają zabronione sterydy, podczas gdy
            innych bezwględnie eliminuje się za to ze sportu. I pewnie Kowalczyk
            też ugryzłaby się w język gdyby nie to, że tak wściekle zaatakowano
            ją za jej pomyłkę. Zresztą jak sama wspomniała, inne zawodniczki
            także stosują niedozwoloną "łyżwę", tyle nauczyły się już robić to o
            wiele bardziej umiejętnie i trzeba by chyba dokładnie filmować
            trasę, żeby to udowodnić. Skoro komisja przedyskutowała sprawę
            Kowalczyk, to pewnie uznała, że nie miało to wpływu na wynik
            końcowy. I tyle w temacie.
            • josef_miejski Re: do saef i fairplay 23.02.10, 11:44
              Gość portalu: z napisał(a):

> Ale "problem" z tzw. astmatykami w sporcie istnieje, a większość
              > udaje że "nie ma sprawy". Łykają zabronione sterydy, podczas gdy
              > innych bezwględnie eliminuje się za to ze sportu. I pewnie Kowalczyk
              > też ugryzłaby się w język gdyby nie to, że tak wściekle zaatakowano
              > ją za jej pomyłkę. Zresztą jak sama wspomniała, inne zawodniczki
              > także stosują niedozwoloną "łyżwę", tyle nauczyły się już robić to o
              > wiele bardziej umiejętnie i trzeba by chyba dokładnie filmować
              > trasę, żeby to udowodnić. Skoro komisja przedyskutowała sprawę
              > Kowalczyk, to pewnie uznała, że nie miało to wpływu na wynik
              > końcowy. I tyle w temacie.
      • Gość: qqqq Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.czeladz.vectranet.pl 23.02.10, 09:08
        Niech Justyna uważa na stołówce w wiosce olimpijskiej,żeby jej czgoś
        (EPO) norweski(z kanady) kucharz nie dosypał do jedzenia.Nie
        potrzebnie to mówi,bo i tak samotnie nic nie zmieni,a tylko
        przybędzie jej cała masa wrogów wśród skandynawów,którzy zajmują
        wysokie stanowiska w FIS,komisjach antydopingowych itp.i mogą ją w
        ramach odwetu złośliwie skrzywdzić.
        • Gość: Rico Re: achaaa, juz sa! IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.10, 09:27
          dzielni obroncy wiecznie pokrzywdzonego sloneczka narodow, dzielnie
          machajac szabelka w kierunku podlym knowaniom calego
          swiata,buhahaha
          • dr.krisk E tam.... 23.02.10, 09:32
            Gość portalu: Rico napisał(a):

> dzielni obroncy wiecznie pokrzywdzonego sloneczka narodow,
            dzielnie
            > machajac szabelka w kierunku podlym knowaniom calego
            > swiata,buhahaha
            Po prostu nie lubimy takich obszczymurów jak ty. I tyle.
            • Gość: Marek Re: Redaktorzy? IP: *.chello.pl 23.02.10, 09:40
              To już nie ma zwyczaju dziękować za rozmowę,
              składać życzenia udanych startów?
              Czereśniaki.
            • Gość: Rico Re: E tam.... IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.10, 09:41
              aaa, witam najlepszego ubijacza piany w kolorze bialo-czerwonym.
              Jak forma,doktorku,do soboty sporo "machania" jeszcze?
              • dr.krisk A dobrze ty się chłopcze czujesz? 23.02.10, 09:43

> aaa, witam najlepszego ubijacza piany w kolorze bialo-czerwonym.
                A gdzie to ja "ubijam pianę w kolorze biało-czerwonym"?
                Juz prędzej ty sikasz do piwa.
                • Gość: Vancouver fan Re: A dobrze ty się chłopcze czujesz? IP: 93.159.19.* 23.02.10, 09:50
                  Bez obrazy,ale wasza dyskusja nie ejst zbyt racjonalna.
                  • Gość: Rico Re: wiem IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.10, 10:02
                    z doktorkiem nie ma dyskusji,sa tylko mierne obrazliwe diagnozy
                  • dr.krisk Masz rację :) 23.02.10, 10:37
                    Z Rykim trudno racjonalnie się porozumiewać.
                    Toteż poprzestaję na lekkim poszturchiwaniu kijem.
                    • Gość: Vancouver fan Nasuwajace sie wnioski IP: 93.159.19.* 23.02.10, 10:54
                      Taaa.Mnie bardziej martwi tylko jedno ... bo jak na razie dowiedzialem sie ze
                      nie wolno kibicom (ani nawet komentatorom!)krytykowac z uzasadnieniem polskich
                      sportowocow ani wymagac od nich, bo od razu pojawiaja sie teksty o kalaniu
                      polskiego gniazda, esbectwie i etc. To jakas chora atmosfera. Swoja droga mialem
                      raz okazja ogladac kanadyjskich komentatorow na olimpiadzie w Turynie, goscie
                      zjechali wlasnych reprezentatow za slabszy przejazd, bo.... nie zmiescili sie w
                      pierwszej trojce. Rozumiem wiec ze u nas kibic to glupia marionetka, ktora ma
                      machac flaga,klaskac i krzyczec glosno :nic sie nie stalo!
                      • dr.krisk Re: Nasuwajace sie wnioski 23.02.10, 11:15
                        Gość portalu: Vancouver fan napisał(a):

> Taaa.Mnie bardziej martwi tylko jedno ... bo jak na razie
                        dowiedzialem sie ze
                        > nie wolno kibicom (ani nawet komentatorom!)krytykowac z
                        uzasadnieniem polskich
                        > sportowocow
                        A kto tak twierdzi? Mnie tylko denerwuje częste na tym forum
                        obszczymurstwo. Kowalczyk naprawdę nie załużyła na takie
                        traktowanie, i to budzi mój protest.
                        Sprawa "astmatyków" jest międlona od lat np. w kolarstwie szosowym -
                        tam też ich obfitość. Mój kolega biega amatorsko maratony, też
                        opowiada o takich praktykach.
                        Niefajnie.
                        A tak podobał mi się bieg Bjoergen.... naprawdę.
                        • Gość: Vancouver fan Re: Nasuwajace sie wnioski IP: 93.159.19.* 23.02.10, 11:30
                          Mnie tez sie podobal jej bieg. Gdyby trasa byla bardziej gorzystaKowalczyk
                          zgarnelaby pewnie same zlota. Powinni wkoncu zrobic jakies porzadne analizy, i
                          sprawdzic jakduzy wplyw maja te leki i czy wogole maja.Mysle ze z biegiem lat
                          ten problem sie rozwiaze. Ale nasza zawodniczka winna byla podjac ten temat po
                          wygranej nad Bjoergen, a tak wyglada to teraz jak jakies zale przegranej
                          biegaczki, przez co Kowalczykowna staje sie malo wiarygodna. Nawarzyc piwa nie
                          problem,ale nie bedzie jej milo jak kibice na swiatowych trasach beda kwitowac
                          jej przejazd buczeniem.
                          • dr.krisk Re: Nasuwajace sie wnioski 23.02.10, 11:55

> Mnie tez sie podobal jej bieg. Gdyby trasa byla bardziej
                            gorzystaKowalczyk
                            > zgarnelaby pewnie same zlota.
                            Być może - ale to trudno przewidzieć.

> Powinni wkoncu zrobic jakies porzadne analizy, i
                            > sprawdzic jakduzy wplyw maja te leki i czy wogole maja. Mysle ze z
                            biegiem lat
                            > ten problem sie rozwiaze.
                            Chyba jednak nie - bo z jednej strony nie można zabronić chorym
                            uprawiania sportu, z drugiej zaś przyjmowane przez nich lekarstwa
                            nie mogą stanowić dopingu. Pamiętam dyskusję nad dopuszczeniem
                            Pistoriusa do biegu na kevlarowych protezach.

No i powiem szczerze - jakoś bardzo, bardzo trudno uwierzyć mi w te
                            astmy u zawodników. Co to niby nabawili się ich od mrozu: a kolarze
                            jakoś na biegunie nie jeżdżą, i też mają astmę?

Ale nasza zawodniczka winna byla podjac ten temat po
                            > wygranej nad Bjoergen, a tak wyglada to teraz jak jakies zale
                            przegranej
                            > biegaczki,
                            Miło by było (ta wygrana Kowalczyk), ale jest jak jest. Ma dziwczyna
                            prawo się zżymać - zwłaszcza kwestionowaniu przez Norwegów jej
                            brązowego medalu. Też bym ział jadem.
                      • Gość: wiku Re: Nasuwajace sie wnioski IP: *.aster.pl 23.02.10, 15:50

> Taaa.Mnie bardziej martwi tylko jedno ... bo jak na razie
                        dowiedzialem sie ze
                        > nie wolno kibicom (ani nawet komentatorom!)krytykowac z
                        uzasadnieniem polskich
                        > sportowocow ani wymagac od nich, bo od razu pojawiaja sie teksty o
                        kalaniu
                        > polskiego gniazda, esbectwie i etc. To jakas chora atmosfera.
                        Swoja droga mialem
                        > raz okazja ogladac kanadyjskich komentatorow na olimpiadzie w
                        Turynie, goscie
                        > zjechali wlasnych reprezentatow za slabszy przejazd, bo.... nie
                        zmiescili sie w
                        > pierwszej trojce. Rozumiem wiec ze u nas kibic to glupia
                        marionetka, ktora ma
                        > machac flaga,klaskac i krzyczec glosno :nic sie nie stalo!

Spróbuj jednak dyskutować z faktami nie z własnymi urojeniami,
                        dobra ?
            • Gość: fd Re: E tam.... IP: *.chello.pl 23.02.10, 11:51
              Sęk w tym ze jedynym obszczymurkiem jest wlasnie Kowalczyk, ktora pluje jadem na
              kilometr bo na trasie sobie rady w dupie dac nie moze
              jakby nie patrzec to ona ma cv zawieszenie za doping a nie norwezki
              • Gość: wikul Re: E tam.... IP: *.aster.pl 23.02.10, 15:54
                Gość portalu: fd napisał(a):

> Sęk w tym ze jedynym obszczymurkiem jest wlasnie Kowalczyk, ktora
                pluje jadem na
                > kilometr bo na trasie sobie rady w dupie dac nie moze
                > jakby nie patrzec to ona ma cv zawieszenie za doping a nie norwezki

Skup się i zacznij myśleć "znawco" od siedmiu boleści. To jednak
                Kowalczyk jest liderką Pucharu Świata.
          • josef_miejski Re: achaaa, juz sa! 23.02.10, 11:46

> dzielni obroncy wiecznie pokrzywdzonego sloneczka narodow, dzielnie
            > machajac szabelka w kierunku podlym knowaniom calego
            > swiata,buhahaha
            Szabelka jest drewniana, a szablista na kacu. Wraz z malzonka.
          • aramba Re: achaaa, juz sa! 23.02.10, 12:12
            Jesteś typowym idiotą z polaczkowa. Nawet jeśli wyrobiłeś sobie
            niemiecki paszport, to i tak nic ci nie pomoże.
            • Gość: Rico Re: achaaa, juz sa! IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.10, 12:53
              caramba,aramba pomocy potrzebujesz ty,od"machania"intensywnego zylki
              pekajom tam gdzie slonce nie dochodzi,buhahaha
              • aramba Re: achaaa, juz sa! 23.02.10, 13:18
                Ach, uroczy jesteś.
        • Gość: menuet1 Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:13
          Typowa postawa strusia ....wstyd.
      • Gość: Vancouver fan A ja juz nie kibicuje Kowalczyk IP: 93.159.19.* 23.02.10, 09:42
        Nie mnie nalezne osadzac ludzi,ale duzo w tej wypowiedzi jakiejs arogancji i
        zarozumialosci. Faktem jest ze Bjeorgen nie powinna byla nawolywac do
        odebrania medalu, bo od tego sa sedziowie.Ale faktem jest ze norwezka pobiegla
        zgodnie z regulaminem, Kowalczyk zas nie. I jakos trudno przyjac
        wytlumaczenie, ze wszystkie zawodniczki potrafia to ukryc, tylko polka nie
        potrafi.Faktem tez jest ze wsrod 6-ciu pierwszych zawodniczek tylko Kowalczyk
        nie ma astmy, co znaczy, ze pozostalym przegranym czterem zawodniczkom leki na
        astme jakos specjalnie nie pomogly. Poprostu byly w slabszej formie.Czy tak
        trudno zaakceptowac Kowalczyk fakt, ze Marit Bjoergen jest po prostu w lepszej
        formie od niej? Do wypracowania tak duzej przewagi jest potrzebna bardzo dobra
        forma. I jesli Bjoergen ja zachowa to z pewnoscia zdobedzie zloto rowniez na
        30KM. Pani Justyno, troche wiecej pokory naprawde nie zaszkodzi!
        • Gość: gostek Oglądałeś w ogóle bieg ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.02.10, 09:57
          Faktycznie Justyna zrobiła kilka kroków za wcześnie stylem łyżwowym
          ALE:
          - nie odpychała się kijkami
          - norweżka później i tak była przed nią
          Więc na czym polega jej oszustwo, w którym miejscu sobie pomogła
          zdobyć medal. Bo chyba te dwa kroki nie dały jej regeneracji siły że
          dzięki temu zajeła 3 miejsce.
          A co do Bjorgen to norwegowie powinni się wstydzić z takiego medalu.
          Jeśli to prawda co mówi Kowalczyk to pojechali sobie legalnie na
          dopingu a ktoś wziął za to grubą kasę. W sumie chińczyki też na
          koksie cisneli olimpiadę i do tej pory cisza na ten temat więc im
          też to ujdzie. Nic się na olimpiadach nie zmieniło dalej są
          przekręty i dopingi jak za czasów ZSSR i NRD.
          • Gość: Vancouver fan Ogladalem IP: 93.159.19.* 23.02.10, 10:11
            Nie twierdze ze popelnila oszustwo,ona sama wie najlepiej czy zrobila to
            specjalnie czy nie. Ja ogladalem wyscig i przyznam szczerze, ze nie widzialem
            tej lyzwy.Musialabyc jednak wyraznie zauwazalna na miejscu,skoro sedziowe sie
            tym zajeli.Pamietaj ze w TV widac znacznie mniej. Co do norwezki to udowodniono
            ze leki astmatycznenie nie poprawiaja wydolnosci sportowcow. To ze biora je
            pakerzy na silowni nic nie znaczy,bo oni biora wszytsko jakleci i dziala to u
            nich na zasadzie placebo.Zgubilem link do ekspertyzy(byl na eurosport.pl) wiec
            niestety nie jestem w stanie go zapodac. A tak na marginesie prawie wszyscy
            skandynawscy zawodnicy maja astme, to efekt ciezkich treningow w zimnym klimacie.
            • dr.krisk Hmm... 23.02.10, 10:43

> Co do norwezki to udowodniono
              > ze leki astmatycznenie nie poprawiaja wydolnosci sportowcow.
              To dlaczego nie są dozwolone????

> A tak na marginesie prawie wszyscy
              > skandynawscy zawodnicy maja astme, to efekt ciezkich treningow w
              zimnym klimaci
              > e.
              Bajka. Oczywiście reszta biegaczy ćwiczy na plaży w Maroku :)))

Wybacz - ale masz naiwny pogląd na całą sprawę.
              • Gość: Vancouver fan Re: Hmm... IP: 93.159.19.* 23.02.10, 10:57
                Kris,alez okreslone leki astmatyczne SA DOZOWOLONE. Zgodnie z regulaminem
                zawodnik ma prawo do wziecia lekow wziewnych przed startem. Pzdr i dziekuje za
                uszczypliwosc o mojej naiwnosci :)
                • dr.krisk No i widzisz sam... 23.02.10, 11:04

> Kris,alez okreslone leki astmatyczne SA DOZOWOLONE. Zgodnie z
                  regulaminem
                  > zawodnik ma prawo do wziecia lekow wziewnych przed startem.
                  Rozumiem, że każdy zawodnik. Kowalczyk też?

Pzdr i dziekuje za
                  > uszczypliwosc o mojej naiwnosci :)
                  Proszę uprzejmie :)
                  • Gość: Vancoufer fan Re: No i widzisz sam... IP: 93.159.19.* 23.02.10, 11:11
                    Oczywiscie ze Kowalczyk tez moze wziac te leki.Jesli tylko zostanie u
                    niejpotwierdzona odpowiednia diganoza, to nie ma problemu. Mysle ze na razie
                    powinna sie cieszyc ze jest zdrowa, a nie dogryzac innym z tego powodu.
                    • dr.krisk :))))) 23.02.10, 11:16
                      Gość portalu: Vancoufer fan napisał(a):

> Oczywiscie ze Kowalczyk tez moze wziac te leki.Jesli tylko
                      zostanie u
                      > niejpotwierdzona odpowiednia diganoza, to nie ma problemu. Mysle
                      ze na razie
                      > powinna sie cieszyc ze jest zdrowa, a nie dogryzac innym z tego
                      powodu.

A potem się dziwisz, że wytykam ci naiwność :)))))
                      • Gość: Vancouver fan Re: :))))) IP: 93.159.19.* 23.02.10, 11:37
                        Odpowiedzialem tylko na Twoje pytanie. Ty natomiast chciales uslyszec ze nie
                        moze brak lekow,bo nie ma diagnozy. Jesli tak bardzo chce ja miec, niech zacznie
                        trenowac blizej kola podbiegunowego. Naprawde wierzysz ze Bjoergen wygrala tylko
                        dzieki jednej dawce z inhalatora? Powiedz mi zatem czemu pozostale 4
                        zawodniczki, skoro tez wziely lek, jakos nie wygraly z Kowalczyk i zostaly w
                        tyle? Bo skoro wziely to powinny z nia wygrac.Czyzby dobra forma nie miala nic
                        do rzeczy?
                        • Gość: Johan Po pierwsze Brojler brała mocniejsze leki od dawna IP: *.174.205.91.static.giga-dns.com 23.02.10, 11:54
                          Po pierwsze Brojler brała mocniejsze leki od dawna, bodajże od pół roku już i można przyjąć że pozostałe 4 też już długo szprycują się aby wypracować dobrą formę.

Po drugie nie bierzesz pod uwagę że gdyby nie brały takich mocnych leków, to te 5 zawodniczek na 100% nie byłoby w czołówce. One specjalnie dostały przez olimpiadą mocniejsze leki. Na słabszych mogły też startować i by przeżyły, ale nie musiały się napakować pod korek sterydami.
                          • Gość: Vancouver fan Re: Po pierwsze Brojler brała mocniejsze leki od IP: 93.159.19.* 23.02.10, 12:28
                            Nie odrozniasz sterydow anabolicznych od tych stosowanych leczniczo. Zadaniem
                            tych drugich jest zmniejszanie rekacji uczuleniowej, i niestety jak sie zacznie
                            je brac to nie bierze sie ich przez pare dni,tylko przez okolo pare miesiecy.
                            Mozna przy nich lekko utyc(nie mowimy tu masie miesniowej), a to tylko dlatgeo
                            ze zatrzymuja SOD w organizmie. Po odstawieniu waga wraca jednak do tej sprzed
                            kuracji. Pzdr
                            • Gość: kzet69 Re: Po pierwsze Brojler brała mocniejsze leki od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 15:30
                              skarbie doucz sie z farmakokinetyki i nie pisz bzdur...
                        • aramba Re: :))))) 23.02.10, 12:20
                          Stary, przepraszam cię, ale nie piernicz. Jak jesteś taki Vancouver
                          fan, to może wyjśnij dlaczego MKOL tak ochoczo zamiótł pod dywan
                          sprawę śmierci gruzińskiego saneczkarza? Nie martw się, jakby
                          Kowalczykówna rzeczywiście przegieła z tą łyżwą, to szacowne jury
                          nawet by się 5 sekund nie zastanawiało nad jej zdyswalifikowaniem.
                          Pytanie było tylko takie: czy Kowalczykówna wykonała zbyt wiele tych
                          niedozwolonych kroków, zbyt wiele ponad limit, a jest coś takiego.
                          Natomiast twoje tłumaczenie, że każdy może sobie powdychać co tam
                          tylko chce jest naiwne i rację ma Krisk. To po co, pardon, trzeba
                          mieć zezwolenia, udowadniać choroby itd. Gdyby to nie miało
                          znaczenia, to i nie byłyby żadne pozwolenia potrzebne.
                          • Gość: Vancouver fan Re: :))))) IP: 93.159.19.* 23.02.10, 12:36
                            Oczywiscie ze wdychanie ma znaczenie i po to sa potrzebne pozwolenia.Nie
                            napisalem nigdze,ze kazdy moze sobie powdychac co tylko chce, tylko ze kazdy kto
                            ma UDEKUMENTOWANA i UZASADNIONA odpowienio DIAGNOZE. W przypadku zdrowego
                            zawodnika, takie wdychanie czegokolwiek powieksza przeciez dodatkowo wydajnosc
                            zdrowych oskrzeli i pluc. Zawodnik z astma ma "mniejsze pluca" a inhalacja
                            przywraca ich "pojemnosc" do stanu pierwotnego.

W sparwie tragicznej smierci nie moge nic Ci napisac,bo nie naleze przeciez do
                            MKOL, wiec nieslusznie przystepujesz do mnie z piesciami.
                            • aramba Re: :))))) 23.02.10, 12:45
                              Ale jesteś fanem bobsleji więc zapewne masz zdanie na ten
                              temat. "Przywracają do stanu pierwotnego". Stary, widzę, że dyskusja
                              z tobą nie ma żadnego sensu. Mimo to życzę ci milego dnia.
                              • Gość: Vancouver fan Re: :))))) IP: 93.159.19.* 23.02.10, 12:49
                                vice versa, milego.
                                • aramba Re: :))))) 23.02.10, 13:17
                                  No, to żeśmy się się chociaż tutaj zgodzili :).
                                  • Gość: Vancouver fan Re: :))))) IP: 93.159.19.* 23.02.10, 13:27
                                    OOO tak, tu masz racje zgoda na tym forum, to rzadkosc.
                                    Czas sie wziac do pracy. Pzdr!
            • Gość: lama ludzie dajcie spokój z tymi krokami Justyny !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 23.02.10, 13:10
              ludzie dajcie spokój z tymi krokami Justyny !!! na tak długiej trasie, przy presji i zmęczeniu czy faktycznie człowiek jest w stanie nie zapomnieć się i zrobić kilka kroków jakoś inaczej ???
              a poza tym ja kwiadomo Justyna nie lubi kroków łyżwą, więc te kilka głupich kroków, wykonanych niechcąco i tak nic by jej nie pomogło; DAJCIE JUŻ SPOKÓJ Z TYMI KROKAMI;
              Justyna już przeszła do historii polskich sportów zimowych, jako chyba obok Adama Małysza najlepszy nasz sportowiec;
              można dyskutować o tym jakie są Jej ostatnie opinie o sprawach z Olimpiady, ale moim zdaniem lepiej gdy sportowiec mówi szczerze, prosto z mostu co myśli, a nie tak jak np. piłkarze - zawsze te same formułki, nie przyznają się co naprawdę myślą
              • Gość: abc Re: ludzie dajcie spokój z tymi krokami Justyny ! IP: 109.243.192.* 23.02.10, 16:30
                Podczas jednej dużej imprezy zdyskfalifikowano Korzeniowskiego za
                niedozwolony krok, też była to długa trasa, presja, zmęczenie,
                Korzeniowski już wtedy był jednym z najlepszych o ile nie najlepszym
                chodziażem na świecie.

Kwestia niedozwolonych środków ma już długą brodę, Lence Armstrong
                brał środek o działaniu zbliżonym do EPO, pozwolono mu na zażywanie
                tego środka ze względu na cykl chemioterapii, którą przeszedł, po
                tym wygrywał największe wyścigi kolarskie, ale okrzyknięto go
                bohaterem, poniewaz pomimo choroby wspiął się na szczyt.

Ktos kto decyduje sie na zawodowe uprawianie sportu ma świadomość
                tego, że są pewne schorzenia, które pozwalaja na branie srodków,
                które mają poprawić wydolność.
                Z drugiej strony farmakologia nie wygrywa złotych medali, jeśli
                byłoby to takie proste na pewno reprezentacja Polski ( w Polsce
                sporo osób ma astmę) w biegach narciarskich liczyłaby więcej osób i
                nie emocjonowalibyśmy się tylko startami Kowalczyk, Małysza czy
                Sikory.
                • Gość: lama porównanie kroków z chodziarstwa to bezsens! IP: *.xdsl.centertel.pl 23.02.10, 18:22
                  porównanie kroków z chodziarstwa z krokami w narciarstwie to bezsens!
                  przecież chodziarstwo właśnie na tym polega, że zawodnik nie może zacząć biegnąć (swoją drogą chodziarze idą bardzo szybko, mało kto potrafiłby dotrzymać im tempa na dystansie np. maratońskim), więc tam podstawową sprawą jest kontrolowanie kroków zawodnika, bo oszukując zdobył wielką przewagę nad rywalami;
                  a to że Justyna zrobiła przez pomyłkę kilka kroków na nartach inną techniką (w dodatku tą, w której jest jej gorzej!) to naprawdę trzeba być ciężkim charakterem, żeby się o to doczepiać :-/
                  to tak jakby wypominać Dudkowi, że zawalił finał Ligi Mistrzów Liverpoolu z Milanem, bo zrobił w karnych na bramce Dudek-Dance :-)
                  • Gość: abc Re: porównanie kroków z chodziarstwa to bezsens! IP: 94.254.133.* 24.02.10, 10:39
                    Jeśli to jest bezsens to dlaczego zawodnik nie może mieć wolnego
                    wyboru i biec taką tecchniką jaką najlepiej opanował. W chodzie
                    zawodnik nie może zacząć biec czyli zmienić kroku, jedna stopa musi
                    miec kontakt z nawierzchnią, w biegu narciarskim w pewnych
                    konkurencjach tez nie można zmienić kroku. W chodzi i w biegach
                    narciarskich pomylenie kroku może doprowadzić do przewagi, nie
                    chodzi o charakter tylko o rywalizację sportową, po to ktoś wymyślił
                    zasady takiego biegu, żeby kazdy się do tego stosował.

Dudek ze swoim dudek dance nie zrobił niczego niedozwolonego
                    przepisami i nie zawalił finału.
        • Gość: aa Re: A ja juz nie kibicuje Kowalczyk IP: *.czeladz.vectranet.pl 23.02.10, 11:01
          A skąd wiesz,że noreweżka pobiegła zgodnie z regulaminem,skąd
          wiesz,że inne zawodniczki nie łyżwowały,a Justyna mówi,że wszystkie
          używają tzw.półłyżwy tylko robią to lepiej od niej.Steira sfaulowała
          Kowalczyk wskakując przed nią i spowalniając bieg umożliwiała tym
          samotną ucieczkę bjergen,to wtedy bjergen uzyskała taką dużą
          przewagę,bo steira blokowała Kowalczyk.W biegu łączonym mężczyzn
          wszyscy zawodnicy na kilkanaście metrów przed linią zmiany łyżwowli
          i wcale się z tym nie kryli,sędziowie musieliby
          zdyskwalifikować całą męską czołówkę.Poza tym,czy ktoś widział to
          cholerne norweskie video,gdzie łyżwuje Kowalczyk,wzsyscy o nim
          piszą,ale nikt go w Polsce nie widział,co tam do cholery na nim jest?
          Jakby norwegowie mieli podstawy do złożenia protestu to by go na 100%
          złożyli,nie wierze żeby zrezygnowali z medalu dla steiry!
        • Gość: lolus Re: A ja juz nie kibicuje Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:05
          potrafi.Faktem tez jest ze wsrod 6-ciu pierwszych zawodniczek tylko
          Kowalczyk
          > nie ma astmy, co znaczy, ze pozostalym przegranym czterem
          zawodniczkom leki na
          > astme jakos specjalnie nie pomogly.

Ale jaja, to chyba jakaś nowa logika? Może ją najlepiej
          zdyskwalifikować bo nie ma astmy albo niech się stara, żeby miała?

• Gość: aa Re: A ja juz nie kibicuje Kowalczyk IP: *.czeladz.vectranet.pl 23.02.10, 11:15
          Jestem pod dużym wrażeniem twojego sposobu dedukcji.Przyznaje takie
          banialuki,pisane w formie inteligentnego kometarza,nieczęsto się
          zdarzają.
          • Gość: Vancouver fan Re: A ja juz nie kibicuje Kowalczyk IP: 93.159.19.* 23.02.10, 12:43
            Dziekuje.
            Problemjest jednak znacznie szerszy,a mianowicie: czy wolno nam wogole
            racjonalnie krytykowac naszych sportowcow? Bo zaczynam odnosic wrazenie ze to w
            PL jest zabronione.
        • Gość: Vancover fan Re: A ja juz kibicuje Kowalczyk ;) IP: 93.159.19.* 23.02.10, 13:21
          Prawda jest taka,ze i tak pewnie bede jej kibicowac, co wcale nie znaczy ze
          zmienilem zdanie, co do jej niezbyt fortunnej wypowiedzi.
          Tak czy owak,niech wygra najlepszy! Pozdro dla wszytskich fanow igrzysk!
          • czterdziestyiczwarty Re: A ja juz kibicuje Kowalczyk ;) 23.02.10, 19:39
            Gość portalu: Vancover fan napisał(a):

> Prawda jest taka,ze i tak pewnie bede jej kibicowac, co wcale nie znaczy ze
            > zmienilem zdanie, co do jej niezbyt fortunnej wypowiedzi.
            > Tak czy owak,niech wygra najlepszy! Pozdro dla wszytskich fanow igrzysk!
            Zgadzam sie.Niech wygra najlepszy a nie najlepiej naszprycowany.
        • Gość: wiku Re: A ja juz nie kibicuje Kowalczyk IP: *.aster.pl 23.02.10, 16:01

> Nie mnie nalezne osadzac ludzi ...

I dlatego osądzam, osądzam i osądzam. Szczyt obłudy.

A kiedy ty jej kibicowałeś ? Należysz do sporej grupy
          polskojęzycznycj malkontentów i tylko czekasz żeby dowalić
          jakieś Polce.
          Mocno cie żona bije ? Tak tylko pytam.
        • Gość: ja Re: A ja juz nie kibicuje Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 20:07
          A kto ci powiedział że Norweżki pobiegły zgodnie z
          regulaminem.Słyszałeś wypowiedż Wierietielnego?Trenerzy filmują bieg
          swoich podopiecznych-nie tylko polski.I u NOrweżek znalazłoby się
          wiele niedozwolonych kroków.Wierietielny ma wielu przyjaciół wśród
          trenerów różnych nacji-pośpieszyli z pomoca i jemu, i Justynie.A jak
          myślisz-Norwegowie wycofaliby się tak dobrowolnie ?Stąd
          i "szlachetna "postawa legendarnego biegacza norweskiego i Steiry.A
          swoją drogą czy wam nie wstyd że ludzie innych nacji stoją murem za
          nimi a wy?Nikomu w świecie biegów nie podoba się dozwolony doping z
          którego korzystają uprzywilejowani i może trzeba Głośno KRZYCZEĆ aby
          obalić zmowę milczenia oficjeli.Na marginesie,przed MŚ w Libercu był
          wywiad z Wieriietielnym "Wygrać z astmatyczkami".Jak widać problem
          nie nowy-polecam.
        • Gość: ja Re: A ja juz nie kibicuje Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 20:40
          A kto mówił że Norweżki pobiegły regulaminowo?Słyszałeś wywiad z
          Wierietielnym?"I u Norweżek znalazłyby się niedozwolone kroki".Nie
          wiem czy wiesz że tRenerzy filmują bieg swoich podopiecznych-
          Wierietielny ma wielu przyjaciół wśród trenerów innych
          reprezentacji ,którzy również walczą z legalnym dopingiem-
          pośpieszyli z pomocą. JAK myślisz dlaczego Norwegowie wycofali się z
          oskarżeń? Trzeba było wyjść z honorem i pojawił się szlachetny
          norweski biegacz i jeszcze "szlachetniejsza" Kristin Steira.Na
          marginesie,nie wstyd wam że ludzie innych narodowości bronią
          Kowalczyk i jej trenera ,wspierają a nawet pomagają a wy?Trzeba
          przełamać zmowę milczenia oficjeli i zezwalanie na legalny
          doping.PS. W swoim wywiadzie trener Justyny przed MŚ w Libercu
          zatytułowanym"Wygrać z astmatyczkami"porusza ten problem.Prezes PKOL-
          u Piotr Nurowski powtarza słowa Kowalczyk o astmie Bjorgen z lekką
          kpiną_WSkazującą na niewiarę w jej występowanie.
      • Gość: opty Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 09:46
        ojojoj, Justynka sie wkurzyła na Norwegów :)
        pewnie jeszcze wielu różnych trików nie znamy,

a Norwegia juz jedną Olimpiade pokpiła, to teraz nie przepuści
        żadnego medalu a tym bardziej z jakiejś nic nie znaczącej Polski,
        przecież Kowalczyk to dla nich zagrożenie pierwszego stopnia, jak
        ona w ogóle śmiała być lepsza od biegaczek urodzonych w Skandynawii,
        nic dziwnego, że Justyna trzyma z Petrą Majdić przeciwko
        truimwiratowi NOR-SWE-FIN
      • Gość: mack82 Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.ipaper.com 23.02.10, 10:22
        Astmatycy, tak samo jak ludzie po zawale czy z innymi niewdyolnościami
        wymagającymi wspomagania dowolnymi lekami przyjmowanymi regularnie po
        prostu nie powinni brać udziału w olimpadzie, tyle. Przykre? Nie każdy
        może byc wyczynowym sportowcem, tough shit...
      • Gość: brawo Brawo justyno IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.02.10, 10:33
        dokladnie, trzeba o tym zaczac glosno mowic.

cala czolowka lekkoatletyczna (ha, wlacznie z naszym korzeniowkim! ktory-
        biedaczek - zachorowal w 30 rz, a teraz krytykuje justyne za jej wypowiedz)
        choruje na astme.
        Bjoergen po pogorszeniu choroby zaczyna zdobywac zloto za zlotem.
        zrobic osobne zawody dla astmatykow.
        zdrowi- osobno, astmatycy- osobno. to jest uczciwe rozwiazanie.
      • Gość: ul Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: 77.255.54.* 23.02.10, 10:35
        Do wszystkich forumowych szczekaczy: Justyna nie oszukała, tylko popełniła
        błąd (to się zdarza nawet najlepszym). Jury uznało, że ten błąd w najmniejszy
        sposób nie rzutował na wynik jej rywalizacji ze Steirą. Krótko mówiąc,
        fachowcy doszli do wniosku, że i bez tego błędu wynik byłby taki sam - zatem
        Justyna wygrała ze Steirą uczciwie. Czy macie jakieś podstawy, by podważac
        bezstronnośc i fachowośc oceny jury? Śmiem wątpic. A więc zamiast ujadac,
        spróbujcie się po prostu cieszyc z sukcesu sympatycznej dziewczyny. Na pewno
        poczujecie się lepiej.
        I jeszcze jedno: zastanówcie się, wielbiciele uczciwej walki, kto, jeśli nie
        czołowa zawodniczka, może - i powinien! - poruszac problem "astmatycznego"
        dopingu? Bo problem istnieje i może warto powiedziec o tym głośno.
        • Gość: martyna Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.sileman.net.pl 23.02.10, 11:35
          zgadzam się z Tobą w 100%-tach :)
      • Gość: pepe a jednak wyszeł z niej burak...szkoda.. IP: *.toya.net.pl 23.02.10, 10:41
        jw
      • Gość: grendel Strasznie nadęta ta Kowalczykówna. IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 23.02.10, 10:45
        Coraz mniej ją lubię. Jeszcze kilka takich wywiadów i mam wrażenie, że rywalki
        ją przestaną szanować. Dobrze, że jest świadoma swoich umiejętności, ale
        przydałoby się trochę więcej pokory. I tego jej życzę. No i oczywiście złota
        na 30 km.
        • Gość: adam no cóz, ciebie uczono chowania głowy w piasek IP: *.infocoig.pl 23.02.10, 12:00
          a jej nie, za to tak bardzo jej nie lubisz
      • Gość: karol BRAWO Justyna! IP: *.bas.roche.com 23.02.10, 10:48
        Brawo Justyna! Trzeba to glosno powiedziec.

Jesli one maja astme to ja nie wiem, chyba juz powinienem lezec w grobie. To
        taki przekret, ze az smierdzi na kilometr. Robia 30km na nartach i maja astme...
        W glowie sie nie miesci!
      • zebrzec Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen 23.02.10, 10:49
        Brawo Justyna! a wszyscy tu panowie z kompleksem małego cżłonka z kuflem piwa
        przed tv niech sobie obywatelstwo zmienią na....norweskie!!! tyle! Nie ma jak
        jednosc narodowa....:( w sprawach ważkich...
        • Gość: misio Re: Vancouver 2010: Kowalczyk astmą w Bjoergen IP: *.dynamic.qsc.de 23.02.10, 11:25
          ty chyba brales nauki u rydzola matole ze szklanka bimbru w lapie i
          obsranych gaciach podgladajac transminje u sasiada w
          oknie.Szowinista .
      • Gość: zd Brakuje pokory IP: *.ghnet.pl 23.02.10, 10:53
        ot co
        • Gość: seni akurat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 10:58
          duzo tą pokorą zwojuje :)
          nie ma to jak byc cichą skromną myszką
          • Gość: Vancouver fan Mylisz sie IP: 93.159.19.* 23.02.10, 11:05
            Jakos Malysz sporo zwojowal przyslowiowa pokora. 2 srebra plus dozgonna sympatia
            wielu kibicow, w tym rowniez wielu nie bedacych naszymi rodakami. Patrz: mama
            Bryna Adamsa :) wiec jak sie tylko chce,to mozna wiele zwojowac bez wzajemnego
            podgryzania sie.PZDR
            • Gość: s wcale nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:09
              a co by było gdyby Małysz nie zdobył tych medali?
              brak pamieci po poprzednim Turynie? co wiekszośc pisała?
            • Gość: aa Re: Mylisz sie IP: *.czeladz.vectranet.pl 23.02.10, 11:26
              Wyszło szydło z worka,na forum przeniknął miłośnik małysza ,njpierw
              z ukrycia(niby merytorycznie) atakował Kowalczyk,a teraz nie mogąc
              już dłużej wytrzymać,zaczyna wychwalać podstarzałego skoczka
              narciarskiego.Nic z tego kolego,nie każdy jest fanem 5-cio
              sekundowych uzależnionych od wiatru skoków,za duża przypadkowość,by
              tą dyscyplinę traktować poważmie.
              • vigilansx Re: Mylisz sie 23.02.10, 11:33
                Gość portalu: aa napisał(a):

> Wyszło szydło z worka,na forum przeniknął miłośnik
                małysza ,njpierw
                > z ukrycia(niby merytorycznie) atakował Kowalczyk,a teraz nie mogąc
                > już dłużej wytrzymać,zaczyna wychwalać podstarzałego skoczka
                > narciarskiego.Nic z tego kolego,nie każdy jest fanem 5-cio
                > sekundowych uzależnionych od wiatru skoków,za duża
                przypadkowość,by
                > tą dyscyplinę traktować poważmie.
              • Gość: Vancouver fan i znow pomylka IP: 93.159.19.* 23.02.10, 11:49
                Rozumiem ze to przypadek ze "podstarzaly" skoczek wygral tyle konkursow pucharu
                swiata i zdobyl 4 medale olimpijskie? Moim zdaniem o przypadku mozemy mowic, gdy
                zawodnik wygral jedna impreze i wiecej go nie widzieli. Nie jestem wybitnym
                fanem Malysza, podalem po prostu jego przyklad, jako sportowca ktory dokosnale
                potrafi placzyc skromnosc ze zdobywaniem medali, i ktoremu zarozumialstwo nie
                jest potrzebne aby byc jednym z najlepszych.
                PS Jesli chcesz wiedziec, to jestem olbrzymim fanem bobslejow.
                Mam nadzieje, ze wyjasnilem wszelkie watpliwosci.Pzdr
                • aramba Re: i znow pomylka 23.02.10, 12:43
                  Jeśli jesteś takim fanem bobslejów, to może załóż osobny wątek,
                  przenieś się nań i daj już sobie spokój z udowadnianiem jakim to
                  jesteś specem od wszystkiego.
                  • Gość: Vancouver fan No i znowu niesluszny zarzut IP: 93.159.19.* 23.02.10, 12:54
                    Nie jestem specem od wszystkiego. Nikt z nas nie jest kto zawodowo nie uprawial
                    jakiejs dyscypliny sportu. Czyli znakomita wiekszosc ludzi na tych forum,
                    wlacznie ze mna. Jesli juz cos udowadniam, to tylko to, ze nie wolno pod zadnym
                    pozorem krytykowac poslkich sportowcow w tym kraju nad Wisla,i moga oni - jako
                    reprezentatnci naszego kraju - mowic co im slina na jezyk przyniesie, a my dalej
                    bedziemy stac jak te bezmyslne chocholy i krzyczec glosno : nic sie nie stalo!
                    Rozumiem zatem, ze odmawiasz mi prawa do uzasadnionej krytyki?
                    • aramba Re: No i znowu niesluszny zarzut 23.02.10, 13:20
                      To tobie się zdaje, że mówią co im slina na język przyniesie. Jedyne
                      co udowodnileś to to, że ty tak sądzisz. Jeszcze nie uzasadniłeś, że
                      twoja krytyka jest uzasadniona.Póki co wiemy tylko, że chciałbyś
                      żeby tak było.
                      • Gość: Vancouver fan Re: No i znowu niesluszny zarzut IP: 93.159.19.* 23.02.10, 13:32
                        Zgadza sie nie uzsadnilem ze moja krytyka jest sluszna. Tak samo jak ty nie
                        uzasadniles ze jest niesluszna, wiec dopoki tego ktos nie zrobi nie mozna
                        zarzucic mi ze moja kryrtyka jest nieuzasadniona.

Swoja droga jesli Kowalczyk wygra na 30 KM a Bjoergen przegra znaczyc to bedzie
                        ze jej krytyka byla nieuzsadniona. Zeby wiec tocodzismowila mialo sens musialaby
                        przegracz Bjorgen. Czy nie tak to wyglada? :)

• Gość: gosc Re: No i znowu niesluszny zarzut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 13:35
                          Nie. A jak wygra i nadal bedzie mowic o dopingu to bedzie juz dla Ciebie ok tak?
                        • aramba Re: No i znowu niesluszny zarzut 23.02.10, 13:36
                          Znaczy tylko, że piszesz bez sensu. To do pierwszej części twojej
                          wypowiedzi. Jeśli chodzi o drugą, to wystarczyłoby poczytać, jakie
                          były plany Kowalczyk i jej oczekiwania, żeby nie dywagować tutaj i
                          nie uprawiać taniego filozofowania.
              • Gość: ontos2 Chamskie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:54
                Bycie podstarzałym dało 2 medale. Nazwiska pisze się dużą literą.
              • Gość: wert Re: Mylisz sie IP: 85.222.87.* 23.02.10, 12:12
                aa, uwazasz, ze majac trzydziesci lat z niewielka nawiazka jest sie
                juz kims podstarzalym? hmmm, debile sa wsrod nas.
                • Gość: Bzyk Re: Mylisz sie IP: 193.103.207.* 23.02.10, 12:25
                  Hallo, ta dyskusja jest troche bez sensu, mamy dwoch wielkich
                  sportowcow: Malysza i Kowalczyk, o dwoch roznych, odmiennych
                  charakterach, i czy to zle? czy wszyscy musza sie zachowywac
                  podobnie jak Malysz, zeby zdobyc szacunek kibicow? Ludzie cieszmy
                  sie, ze w ogole ich mamy, w latach 90-ych w ogole nie bylo sie czym
                  fascynowac w sportach zimowych!!!
            • Gość: alf Poważnie? IP: *.ists.pl 23.02.10, 14:44
              To poczytaj sobie co pisali, piszą i bedą pisać o Małyszu kiedy
              tylko nie wygrywał, albo nie będzie wygrywał: "nielot", "orzeł
              zwisły", "wstydzę się, że jesteś Polakiem". To są wyrazy najwyższego
              szacunku, jak mniemam.
              A co do meritum, to czy faktycznie sądzisz, że epidemia astmy u
              wyczynowych sportowców - bo dotyczy to nie tylko biegaczy
              narciarskich - nie jest problemem? Trener norweski mówił o tym, że
              trzeba mieć zaświadczenie od lekarzy sportowych, po badaniach
              klinicznych, a to gwaranuje, że sportowiec jest faktycznie chory. A
              kto szprycował dopingiem enerdowców, Marion Jones, albo fińskich
              biegaczy? Nie lekarze przypadkiem? Bo chyba w drogerii sobie koksu
              nie kupowali.
          • vigilansx Re: akurat 23.02.10, 11:51
            Gość portalu: seni napisał(a):

> duzo tą pokorą zwojuje :)
            > nie ma to jak byc cichą skromną myszką
            niech sie pieni i piekli dalej, moze dostanie kontrakt reklamowy na
            lek przeciw wściekliźnie
        • Gość: lolus Re: Brakuje pokory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:25

mówi co myśli a to nie to sam co brak pokory
          • Gość: Vancouver fan Re: Brakuje pokory IP: 93.159.19.* 23.02.10, 12:10
            No i wlasnie o to chodzi,bo dzieki temu, ze mowi co mysli,wiemy ze brakuje jej
            pokory.