sebastian64 12.10.07, 08:23 "w końcu w Polsce jest 20 milionów trenerów" :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.eranet.pl 12.10.07, 08:50 Hi Leo, your work is well done. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aya Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 12:51 My Cie LEo nauczymy : - "Leo" - Master - pilka nozna - football ;) JESTESMY Z WAMI CALYM SERDUCHEM !!! NIECH ZYJE LEO ! Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Re: Leo jest mistrzem!! Dowalił z tymi trenerami! 12.10.07, 15:12 LEO nigdy nie odchodź Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Trzeba pochwalić tego lop z GW... 12.10.07, 15:27 za to że umiał się znaleźć: "Gdy bierze pan zachodnią gazetę, to słowa czyta się tak, jak się je pisze. A w Polsce zupełnie inaczej. Nie wiadomo jak to czytać. Chyba jest odwrotnie... - No właśnie nie, dlatego opanowałem kilka podstawowych zwrotów i to wszystko. ..." Otóż język polski ma pisownię właśnie bardzo uporządkowaną i bardzo łatwo dowiedzieć się z napisu, jak powinno się dane słowa wypowiadać. Nie ma porównania z ogłupiałą angielszczyzną czy francuszczyzną. Język niemiecki jest "w porządku". Wydaje się, że p. Beenhakker mówi o czymś innym, niż myśli... o innych trudnościach z polszczyzną. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obii Re: Trzeba pochwalić tego lop z GW... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.10.07, 09:48 Myślę, że chodzi przede wszystkim o dyftongi typu "rz", "cz", "dz" itd. Tego rzeczywiście nie czyta się tak, jak się pisze. W dodatku są wyjątki, np. "Tarzan" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) IP: *.who.vectranet.pl 12.10.07, 09:36 mnie najbardziej rozbawiło, jak stwierdził, że nie nauczy się polskiego, bo inaczej się pisze, a inaczej wymawia, z naszej perspektywy, jest oczywiście zupełnie odwrotnie, dla każdego polaka "oczywistą oczywistością" jest, że w języku polskim tak, że jak się pisze, tak się czyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: 194.42.116.* 12.10.07, 09:51 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inomidey Leo ty jestes jak zdrowie !!! IP: 193.173.18.* 12.10.07, 10:16 ile Cie cenic trzeba ten tylko sie dowie.... kto cie stracil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Leo the Great IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 10:21 But where is your(our) football school for young players and old coaches. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio-partaczunio Re: Leo the Great 12.10.07, 13:21 Ladnie piszesz, tylko, ze "old coaches" sa NIENAPRAWIALNI i przy tym, przynajmniej niektorzy z nich - kosmicznie bezczelni. Podac przyklad? Prosze. Otoz jeden z moich znajomych zdawal egzamin na stopien trenera I klasy z ...brydza sportowego. I wiesz kto byl w skladzie komisji egzaminujacej? No, no, cieplo, goraco...Jeden z najglupszych trenerow pilki noznej. Zielonego pojecia nie mial o brydzu sportowym, ale byl w komisji, bo on zna sie na WSZYSTKIM!!! Swoja droga ten, czy tez ci, ktorzy uzgadniali sklad komisji, to tez KRETYNI do kwadratu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.nrth.cable.ntl.com 12.10.07, 10:47 uwazam, ze kolezka i druzyna, ktora stworzyl zasluguje na zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.aster.pl 12.10.07, 10:48 dziekawe jak z dziewczynami, zabrakło mi tego pytania dziennikarz ma rację - Leo uległ przyzwyczajeniu, bo de facto po nagielsku wcale nie pisze się tak jak się czyta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.pp.htv.fi 12.10.07, 10:52 A po polsku tak? a co z "cz", "rz", "sz", albo roznymi gloskami, ktore "zjadamy" podczas mowienia? Na pewno w jezyku finskim czyta sie dokladnie tak, jak sie pisze, ale juz po niemiecku, czy po angielsku? A skad. Takze, chyba nikt tu nie mial racji. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.aster.pl 12.10.07, 10:59 no tak Aniu, ścisle biorąc ani po angielsku, ani po polsku nie pisze się tak jak się czyta:) Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście 12.10.07, 13:27 Gość portalu: ania napisał(a): > Na pewno w jezyku finskim czyta sie dokladnie tak, jak sie > pisze A gdzie tam?! Może sie tak wydawać, ale Finowie też "zjadają" niektóre napisane litery. Z resztą : dla mnie jak ktoś mówi po fińsku to nie brzmi to jak pojedyncze wyrazy złożone w zdania, tylko jak jeden dłuuuuuugi wyraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.generacja.pl 12.10.07, 13:54 cóż, alfabet mamy wprawdzie łaciński niestety - bo to zły obcy wtręt - ale dźwięki słowiańskie. Powinniśmy na zewnątrz - wobec obcokrajowców (dotyczyć to powinno zwłaszcza pisowni polskich nazwisk i imion na zachodzie) - posługiwać się transkrypcją fonetyczną, jak Czesi, Serbowie, Rosjanie itd. a więc: nie "cześć", ale chesch" nie "szumi" ale "shumi" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.chello.pl 12.10.07, 14:38 ROTFL. No, to zapisz tym swoim genialnym, "fonetycznym" sposobem takie proste zdanie: "dziękuję, że kibicujecie naszej drużynie". Good luck. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obii Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.10.07, 09:53 Jedynym językiem, z jakim się spotkałem, w którym rzeczywiście wszystko się czyta tak, jak się pisze, jest chorwacki. Tam faktycznie każda litera odpowiada konkretnej głosce. Inna sprawa, że mają wyrazy bez samogłosek, np. "smrt" (śmierć) czy "krst" (krzyż). Ale przy odpowiednim wydźwięcznieniu spółgłosek da się to wymówić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EH Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.complex.net.pl 12.10.07, 10:54 No wlasnie, w polskim prawie każdy znak czyta się w jednakowy sposób (jedynie dwuznaki czasem są dwuznaczne, np -rz- w zmarznąć, czy -ci-, które czytamy raz -ći-, raz -ci- w zapożyczeniach). W angielskim właściwie nigdy nie wiesz jak przeczytać dane słowo (jeśli się nie nauczysz), są generalne zasady, ale one są tylko po to, aby było co łamać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.aster.pl 12.10.07, 10:50 ps. bardzo fajne zdjęcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alphonsinho Leo, little by little, krok po kroku opanujesz:) IP: *.aster.pl 12.10.07, 11:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: larsek Przypomial mi sie kawal: IP: *.dclient.hispeed.ch 12.10.07, 11:55 Przypomial mi sie kawal: 3 facetow spiera sie o roznice w wypowiadaniu pisanych wyrazow. Anglik mowi: my piszemy Manchester, a mowimy Manczester, Francuz: my piszemy garage, a mowimy garaz. Na to Niemiec my piszemy : bitte, a mowimy he? Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Beenhakker - Niepełnosprawny umysłowo 12.10.07, 12:14 "Gdy bierze pan zachodnią gazetę, to słowa czyta się tak, jak się je pisze. A w Polsce zupełnie inaczej. Nie wiadomo jak to czytać." Ten cytat najlepiej określa zdolności umysłowe tego Pana. Człowiek, który zdobył 1 pkt w dwumeczu z Finlandią. Człowiek, który przywiązuje się do nazwisk - patrz koszmarna gra Golańskiego w meczu z Finlandią (w klubie grzał ławę). Człowiek, który daje się zwodzić menedżerom piłkarskim - patrz powołanie Zahorskiego. Człowiek, który poza szczęściem nie prezentuje niczego. Ogromne szczęście w losowaniu - Portugalia bez formy (remis z Armenią), podobnie Serbia i Belgia. W naszej grupie najsilniejszą drużyną jest Finlandia, a on nie potrafi tego wykorzystać i wciąż musimy drżeć o awans. Człowiek, który wielokrotnie z pogardą wyrażał się o Polskiej Szkole Trenerskiej. Dla mnie największa pomyłka w dziejach naszego futbolu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavko1 Re: Beenhakker - Niepełnosprawny umysłowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 12:30 Ty ośle skończony Beenhaker piszesz największą pomyłka w historii polskiej piłki? Rzeczywiście idź juz stą. Nie chce nawet wspominać tych wybitnych fachowców z przeszłosci. Mam na mysli tego alkocholika Wójcika, który nie wiedząc co w zyciu robic został po prostu trenerem:))) a Janas croń polską piłkę przed takimi ludźmi. Oczywiście mamchy i chlubną kartę Kaziu Górski king!!!! Gmoch Antoś Piechniczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiku miku karolak - największa pomyłka na sportowym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 13:34 Tak to jest jak głuptasek ma dostęp do internetu. Koniecznie musi wystąpić, naturalnie głupio wystąpić, bo jakżeby głuptasek mógł coś mądrego powiedzieć, chyba przypadkiem, lecz nie w tym przypadku. Losowanie to jedno, a forma drużyn to co innego, głuptasku. Szczęścia w losowaniu tu nie ma, bo ta grupa jest jedną z najtrudniejszych, a to że inni są akurat w słabszej formie, to ich problem. Gdyby byli w lepszej, to nasi pożal się Boże kopacze, mogliby coś na czwartym albo i piątym miejscu skończyć. Więc nie wyskakuj głupio, bo gdyby nie Leo B. to od wielu meczy nie byłoby w ogóle rozmowy czy możemy awansować. A tak z bardzo przeciętnych kopaczy jest w miarę przyzwoity zespół. Facet powinien dłużej popracować, a polska myśl szkoleniowa niech idzie w bananowych republikach swą sztukę uprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pustak Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.chello.pl 12.10.07, 12:28 I szerokiej drogi. Chybione, tendencyjne bzdurstwa wypisujesz. Swoją drogą, czy tuż po losowaniu ktoś mówił, że wylosowaliśmy łatwą grupę?? Wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.umwp.pl 12.10.07, 12:51 A może by tak dostosować język polski do wymogów tych, którzy mają z nim kłopoty. Panie Prof. Miodek, kłaniam sie Panu. Proszę wytłumaczyc tym, którzy deklarowali znajomość języka, po podjęciu pracy jako szkoleniowcy, że nauczą się języka (Raul Lozano, Leo Benhakker, Bonita), że w naszym języku, tak jak się pisze, tak się mówi.Chyba, że trudno wymówić ó i u. Panowie nie czas na usprawiedliwienia, mając tyle czasu mogliście się uczyć.Zajmijcie się tym co robicie. Na rozliczenia z nauki języka, nikt w tym nienormalnym kraju, nie liczy. Pozdrówko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hurtownia cebuli Prócz 20 milionów trenerów jest Leo selekcjoner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 13:22 Na całe nasze szczęście. Inaczej byłoby dno, a nawet niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza taaa... "cisnienie" jest wieksze! IP: *.bcu.ac.uk 12.10.07, 14:21 presja chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyt Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 14:27 Jak to nie umie? Tu sobie radzi doskonale www.smog.pl/wideo/12568/pilka_nozna_w_internecie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Beenhakker: Chcę dać wam szczęście IP: *.chello.pl 12.10.07, 14:41 > "w końcu w Polsce jest 20 milionów trenerów" Nie docenia nas Leo. W Polsce jest jakieś 35 milionów treneiros, a w zanadrzu jeszcze 2 miliony, które wyjechały. ;) Odpowiedz Link Zgłoś