Gość: areq IP: *.171.65.147.crowley.pl 05.02.08, 08:25 podoba mi się rozwiązanie siłowe...ale to szczyt marzeń... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj.plank Telewizje kłócą się o ligę 05.02.08, 08:27 No właśnie, niech Legia założy własną ligę, a redaktorzy Błoński i Weber zapewnią jej odpowiednią oprawę medialną pisząc że to liga jedynie słuszna i wspaniała. Szczakowianka mogłaby tam zagrać i Radomsko. Będzie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Mogę płacić 39,- aby tylko nie ogladać CWKSu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:15 Ten klub, właściciele, kibice i działacze wywołują u mnie odruchy wymiotne. Może do ligi białoruskiej by ich zabrali bo z tamtych ziem się wywodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Mogę płacić 39,- aby tylko nie ogladać CWKSu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:33 Nie oglądasz CWKS'u tylko KP Legia którego właściciel i działacze u kibiców Legii też wywołują odruchy wymiotne. A jeżeli Legiony Polskie w ramach których w kwietniu 1916 powołana została piłkarska drużyna Legionowa to Białoruś to gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa A czemu Widzew decyduje o prawach TV na nastepne.. 05.02.08, 11:54 3 sezony? przeciez leci do II ligi i nie wroci szybko bo II liga z powodu degradacji bedzie mocna przez najblizsze lata... dac glos Widzewowi to tak jakby dac prawo decydowania o prawach transmisji OE dla KS Teczy Biskupiec. Moim zdaniem kluby zdegradowane w tym sezonie z OE nie powinny miec prawa glosu w Ekstraklasa SA wzgledem przyszlych sezonow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Telewizje kłócą się o ligę IP: *.chello.pl 05.02.08, 08:28 39 zl za dwa kanaly filmowe i sport to duzo ??? Jesli Legia nie chce, nie musi. Zawsze moze w innej lidze grac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niekumaty Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.man.poznan.pl 05.02.08, 09:37 Ano dużo, bo przecież przeciętny kibic nie będzie oglądał każdego meczu w każdej kolejce. Zobaczy mecz swojej drużyny + jakiś klasyk typu Lech - Legia i tyle. Czasem z nudów włączy sobie ligę angielską jak zagra Rasiak, czy szkocką z Borucem w bramce... i tyle? Filmy? To tak jakbyś chciał w sklepie kupić chleb, a w promocji sprzedają Ci go z majonezem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczyn niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:03 niekumaty piszesz takie bzdety ze glowa boli ja mam 6 lat C+ i nie ogladam tylko meczy swojej druzyny ale wszystkie w miare mozliwosci mecze a naprawde 39 zl to nie jest duzo za profesjonalny komentarz i jakosc ogladania /ligi:angielska,hiszpanska,francuska,wloska,polska/ a C+ nie pokazuje ligi szkockiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.me.entel.pl 05.02.08, 10:07 pytam bo nie wiem: czy 39 zl to jest za calosc? czy musze miec jeszcze jakis inny pakiet wykupiony np podstawowy? co w sumie da mi 39 plus iles tam... daj mi prosze odpowiedz bo nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:09 39 złotych wystarczy www.canalplus.pl/canal/multipakiet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe dzieki IP: *.me.entel.pl 05.02.08, 10:17 dzieki. a tak na marginesie - dla mnie najlepszym rozwiazaniem byloby: pay per view. place za mecze, ktore chce ogladac i na ktore mam czas. i najlepiej z komentarzem borka i koltonia. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: dzieki IP: *.aster.pl 05.02.08, 12:07 PLACILBYS za komentarz Koltonia?! Toz to masochizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:11 Gość portalu: kobe napisał(a): > pytam bo nie wiem: czy 39 zl to jest za calosc? czy musze miec jeszcze > jakis inny pakiet wykupiony np podstawowy? co w sumie da mi 39 plus > iles tam... daj mi prosze odpowiedz bo nie wiem dokladnie tak ten multipakiet to jest tylko opcja ktora mozesz dokupic, musisz miec np jakis tam pakiet polsatu cyfrowego i do niego sobie dokupujesz multipakiet C+ wiec to wcale nie jest 39zl poza tym to zdzierstwo, ja nie chce filmow bo ich nie lubie i nie ogladam wogole, a tu mi sie wciska razem ze sportem jakis badziew ktory mnie nie unteresuje, ktos wczesniej podal dobry przyklad, chce kupic chleb (za 2,50zl), ale jest tylko w promocji z majonezem (ktorego nie lubie) za cene "jedynie" 7,50zl Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: niekumaty ty jestes niekumaty 05.02.08, 10:15 Ależ tu nie ma przymusu. Nie chcesz Multipakietu, to nie zamawiasz. Ani Ty, ani nikt inny płakać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:18 tak jest! Powiedzmy to wprost. ITI daje nam lige za darmo! Do tego dolacza 3 kolesi, ktorzy chodza ta toba z 42 calowym tv zebys mogl ogladac wszedzie! Co wiecej pensja tych typow i tv tez jest za darmo! Malo tego ITI pokaze 8 z 6 spotkan w kazdej kolejce z fachowym komentarzem Anity Werner i Omeny Mensah! A po meczu obie przychodza do ciebie. Za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:26 uspokoj sie i nie rob z siebie kretyna multipakiet jest dobry dla tych co maja Cyfre a juz dla reszty niekoniecznie, daleki jestem od zachwytow nad ta oferta, jest mowa o lidze polskiej i prawach do pokazywania jej, a tu sie nagle pojawia z pakietem meczow OE jakies dwa kanaly filmowe za ktore musze zaplacic mimo ze ich nie chce i nie bede ogladal, ale ze chce ogladac OE to oni przy okazji w ramah pewnie mega promocji podwoja oplate i wrzuca jakies filmy to jest wg mnie zdzierstwo, oferta iti0polsat byla wg mnie korzystniejsza dla kibicow nie posiadajacych cyfry+ Gość portalu: Lider napisał(a): > tak jest! Powiedzmy to wprost. ITI daje nam lige za darmo! Do tego dolacza 3 ko > lesi, ktorzy chodza ta toba z 42 calowym tv zebys mogl ogladac wszedzie! Co wie > cej pensja tych typow i tv tez jest za darmo! Malo tego ITI pokaze 8 z 6 spotka > n w kazdej kolejce z fachowym komentarzem Anity Werner i Omeny Mensah! A po mec > zu obie przychodza do ciebie. Za darmo takie "udogodnienia" to moze ty masz w c+, ja nie mam i sie nie spodziewam miec bo nie zasilam konta tej telewizji comiesiecznym haraczem, oczekuje sensownej oferty i dopoki sie taka nie pojawi bede korzystal z innych sposobow ogladanie ligi polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:32 Tylko ze to Canal+ zaplaci za prawa do transmisji. To chyba logiczne ze nie beda placic za wzmacnianie oferty konkurencji. Oferta konkurencji nei moze stac sie silniejsza od ich oferty, Na pewno nie za ich pieniadze. Ogladaj jak chcesz, ale nie wmawiaj mi ze 16 zlotych placone przez rok za lige ktora gra 7 miesiecy jest jakas promocja. Porownujac do waszego chleba i majonezu. Chleb ale z majonezem za 6 złotych. Teraz chcą wam dać sam chleb za 4,5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.me.entel.pl 05.02.08, 10:22 acha, czyli jednak tak kolorowo nie jest:). i wychodzi w chu... drogo bo jak sobie dokupie multipakiet do mojego podstawowego w upc to wyjdzie prawie stowa. no to dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:26 Gość portalu: kobe napisał(a): > acha, czyli jednak tak kolorowo nie jest:). i wychodzi w chu... drogo > bo jak sobie dokupie multipakiet do mojego podstawowego w upc to > wyjdzie prawie stowa. no to dziekuje Ja właśnie z UPC zrezygnowałem, bo nie dawali nic ciekawego i są najdroższą kablówką. Wszystko się opłaca bardziej niż UPC. Chociaż jak poszedłem rozwiązać umowę to mieli dla mnie 300 promocji, o których nie wspomnieli przez kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.me.entel.pl 05.02.08, 10:48 pay per view - jak wczesniej napisalem byloby najlepsze. po co mam placic za jagiellonie czy lks skoro mnie to nie interesuje. placilbym za jeden, gora dwa mecze w kolejce bo na wiecej nie mam czasu i byloby git. co wiecej: zobaczylibysmy, ktore kluby sa najbardziej "medialne" i te kluby - moim zdaniem - powinny dostawac najwiecej kasy z transmisji. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.02.08, 12:01 najlepszym rozwiązaniem byłoby założenie tv ekstraklasa i odsprzedawanie sygnału wszystkim stacjom! ekstraklasa dotarłaby do najszerszego grona widzów i przynosiłaby największe zyski klubom od sponsorów i na pewno przyciągnęła by więcej ludzi na trybuny! Ale co to to nie liczy się tylko monopol szybka kasa i wyciskanie ostatnich groszy z abonentów!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arekkleban Re: niekumaty ty jestes niekumaty 05.02.08, 11:17 No to teraz w drugą stronę.Ja mam C+ wygrywa iti/polsat i co? Ja musze kupić pakiet za 20 zł.(tak przynajmniej reklamują te stacje) ale nie dają nic oprócz polskiej ligi a w c+ mam angielską,hiszpańską,francuską i filmy itp. WIęC CO JEST DROżSZE 20 Zł ZA LIGę CZY 39 Zł ZA CZTERY LIGI + FILMY!(I TO W HD) LUDZIE ZASTANóWCIE SIę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.08, 10:23 To zona i dzieci sa diabelsko zadowolne ze caly czas siedzisz na tv. gratulacje I mowisz ze ta wspaniala rodzinna atmosfere mozna osiagnac juz za 39 zl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Skoro ITI jest takie dobre i dba o kibiców, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 08:30 to dlaczego Lige Mistrzów zabrali i pokazują tylko w N? A teraz mają pretensje do C+ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez-13 Re: Skoro ITI jest takie dobre i dba o kibiców, IP: *.kielce.net.pl 05.02.08, 08:45 ITI jest dobre szczególnie dla tej "garstki kibiców" /słoowa p. Miklasa z wczoraj/, która przychodzi na Łazienkowska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Skoro ITI jest takie dobre i dba o kibiców, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:25 no ITI jest dla nas najlepsze- zapytajcie ultrasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloomy Re: Skoro ITI jest takie dobre i dba o kibiców, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:32 Jasiek, dobrze mówisz... ja np bardzo chciałem obejrzec mecz Sevilli z Arsenalem, a tutaj się okazało, że TVP wybrał inny mecz. Ja, nie chwaląc się, mam wszystkie programy typu: Discovery, kanały bajkowe, sportowe, ale nie będę specjalnie kupował N. Moim zdaniem prezesowi Legii chodzi o to, żeby ITI mogło pokazywac WSZYSTKIE mecze, nie wybrane... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffan Telewizje kłócą się o ligę IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.02.08, 08:32 canal + ma racje. jak cos sie kupuje to nie bedzie pozniej oddawac konkurencji tylko dlatego, ze konkurencja sponsoruje jeden klub ktory w lidze gra. jak sie nie podoba to mozna do 2 ligi. i co to za bzdura, ze wszystkie kluby musza sie zgadzac. A moze tylko 51% ? Co jest smieszne to to ze konkurencja probuje uzyc klub Legia Warszawa aby wywalczyc sobie cos dla siebie. Jak chcecie pokazywac lige to dajcie lepsza oferte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Za 39zł oprocz OE jest L Angielska, Hiszpanska,Wlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 08:32 ska i Francuska. Oraz filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dewoj Re: Za 39zł oprocz OE jest L Angielska, Hiszpansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 08:53 To co robi MIklas i ITI jest smieszne. Nie po to C+ wyda wielkie pieniadze zeby sie liga dzielic z ITI/POlsatem. Uwazam ze 39zl za 4ligi + filmy jest cena dobra i "przyswajalna" dla przecietnego kibica(jest wg mnie lepsza oferta niz 19zl za sama LP). Tlumaczenie ze oferta ITI jest dobra bo kibic dzwoni i za chwile ma kanal jest na poziomie przedszkola. POjsc do C+ bedzie trzeba raz a nie codziennie wiec o co ten krzyk. Skoro Legii(ITI/Polsat) zalezy na ogladalnosci to mogli zaznaczyc w swojej ofercie ze bedac puszczac 4(2polsat+2TVN) mecze w weekendzie w otwartych kanalach:)) Ciekawe czemu POlsat i ITI nie dziela sie ze wszystkimi swoimi zakupami(z checia bym ogl NHL,LM czy MS) tylko kaza dzielic sie C+. Jakby Legii udalo sie zablokowac transakcje to proponuje C+ kupic jakis klub( np Odre Wodzislaw) wycofac swoja oferte i blokowac kazda oferte ITI/POlsat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcioo Re: Za 39zł oprocz OE jest L Angielska, Hiszpansk IP: 62.87.185.* 05.02.08, 09:31 oraz NBA, euroliga koszykarzy, rugby i inne bardzo ciekawe wydarzenia sportowe, w dobrej oprawie TV. mam C+ i jestem zadowolony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Za 39zł oprocz OE jest L Angielska, Hiszpansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:06 do tego 39 złotych to cena dla Polsatu, ITI i kablówek, bo abonenci Cyfry mają Multipakiet za 29 złotych. Plan Waltera i Solorza nie wypalił. Cyfra będzie mieć się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mojeon Telewizje kłócą się o ligę 05.02.08, 08:45 Legia niech sobie znajdzie inna lige, i tak nie maja kibicow ani stadionu dziady warszawskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ua i tak wszystkie mecze ustawione IP: *.torun.mm.pl 05.02.08, 08:47 precz z dyktatura kibicow!! programy o pilce tylko po 23ciej!! nie wciskac tego chlamu pt polska liga w normalny czas!! poza tym po co sie klocic skoro mecze ustawione sa juz przed rozpoczeciem sezonu? podac tylko kupiony wynik i nawet nei rozgrywac. skonczmy z tym mitem pt polska pilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Przeciez bedzie magazyn w otwartej TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 08:57 W TVP - cztey mecze plus magazy, ktory nie moze byc gorszy od tego z TVN. Tak na marginesie, jak wczoraj zobaczylem w telekamerach tych dwoch nieudacznikow z magazynu OE z TVN, to myslalem ze z krzesla spadne. Jak mozna bylo promowac tak mierny program? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten co ogląda Re: Przeciez bedzie magazyn w otwartej TV IP: *.icpnet.pl 05.02.08, 09:27 Magazyn piłkarski w TVN to pochwała dla Legii i ich kolegów. Relacje bramki? tak. Ale komentarze: "Legia przegrała, ale była lepsza i o czym tu mówić". To żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ts Re: Przeciez bedzie magazyn w otwartej TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:43 Nie,to nie zenada,to kibice elki.A niby przez przypadek miedzy nimi znalazło sie logo elki w kazdym programie??Salak to miernota dziennikarska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Przeciez bedzie magazyn w otwartej TV IP: *.decerto.pl 05.02.08, 11:39 Niestety muszę przyznać rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehi Telewizje kłócą się o ligę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 08:58 Ja bym wypiął sie na Legię i jej nie pokazywał co to święta krowa którą chcą wszyscy oglądać ... ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:20 ty moze nie bo pewnie jestes z szerokiego grona antylegionistow, ale na szczescie nikt nie kupuje praw do pokazywania ligi po to tylko zeby potem pokazywac je tobie i tobie podobnym Legia to jeden z najbardziej rozpoznawalnych i medialnych polskich klubow i takie pakiety bez Legii traca duzo na wartosci, tak samo byloby gdyby zabraklo Wisly czy Lecha, to sa kluby napedzajace ten cyrk, najwiecej kibicow chce ogladac takie mecze ty nie lubisz Legii i dla ciebei moze jej nei byc w pakietach tv, ale wyobraz sobie jakby ci chciano sprzedac lige angielska bez spotkan MU czy hiszpanska bez Barcelony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ts Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:48 Nie posiadam C+ ale ich popieram w 100%.Zapłacili mnostwo kasy i decyduja oni.Tyle.Mecze OE ogladam bo w przeciwienstwie do wielu tutaj jezdze na mecze.I to mi wystarczy,a jak mam ochote obejrzec jakis inny mecz to tez nie problem,w kazdym dobrym barze masz C+.A Legie siłowo mogliby zdegradowac i po problemie.Mysle ze wielu by po niej nie płakało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martnez hahahahaha niezła ściema T(usk)VN-u IP: 193.95.84.* 05.02.08, 08:59 Dobro kibica im leży na sercu buhahaha Takie kity możecie panowie wciskać wyborcom jedynej słusznej opcji politycznej których przez ostatnie 2 lata skutecznie ogłupiliście. Jak macie jaja to powiedzcie wprost, że "N-ka" bez polskiej ekstraklasy po prostu przegra z konkurencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan_śląsk wyzucic LEGIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:07 niepodoba sie to <papa>, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da silva Re: wyzucic LEGIE hehe gamoniu naucz sie pisac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:11 A po cholere w tym wszystkim Sportfive???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da silva A po cholere w tym wszystkim Sportfive???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:11 Ktos tu musi zarobic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Sportfive jest dlatego, zeby odwalić za leśne IP: *.decerto.pl 05.02.08, 10:38 dziadki z PZPN obsługę przetargu, którego sami by nie zorbili. A ze przy tym pobieraja wysoka marze, to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrju Zalosc. Pulkownik Rusko czuwa IP: 212.160.172.* 05.02.08, 09:17 jeżeli Legia pójdzie do sądu powinna zostac automatycznie usunieta z ligi i PZPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan 39 zl? to ja rezygnuje z canal+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:22 doplace 39 do polsatu starszych. Najwyzej przebiegne sie jedno pietro do nich.HBO teraz tez mozna miec tu i tu. I bede mial 60 zeta w suchym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zreq HBO Ci się znudzi w 2 miesiące.Wyjątkowa lura. IP: *.171.65.147.crowley.pl 05.02.08, 13:04 C+ w pakiecie kosztuje 29zł +38zł za najtańszy pakiet /podstawowy/ a za 90dych masz komfortowy z prawie wszystkim ważnymi kanałami oraz LIGI I MASĘ INNYCH SPORTÓW oraz kanał filmowy z naprawdę dobrymi filmami..nie leci tam Kevin bądź Szklana Pułapka na okrągło jak na Polsacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx A Tobie C+ nie znudzil sie do tej pory? IP: *.acn.waw.pl 05.02.08, 15:23 To gratuluje gustu.Film,ktory jest warty obejrzenia daja raz na pol roku,gdyby nie sport to dawno bym rozwiazal umowe. Co nie zmienia w zaden sposob mojego zdania na ten caly konflikt. C+ wygral i kropka,w dodatku moge napisac,ze cale szczescie,ze wygral.Jak wyglada popularyzacja pilki a`la TVN mozemy sie przekonac od jakiegos czasu-magazyn ,ktory jest tuba propagandowa Legii i mecze ligi mistrzow na nsport,ktorego to kanalu nie ma w ofercie zadna kablowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 39zł Telewizje kłócą się o ligę IP: *.gorzow.mm.pl 05.02.08, 09:37 Ten canal+ przesadza! Ja chciałbym oglądać polską ligę ale nie stać mnie żeby płacić miesięcznie 39zł! Tak jak teraz multimedia! Zastąpili Eurosport jakimś TVN sport! Złodzieje i oszuści! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda No ale przecież TVN czy Polsat to mają głównie IP: 217.116.98.* 05.02.08, 09:39 stare baby, miłośniczki seriali - kto by chciał do nich trafiać ze sportem? Poza tym abonenci TVN będą super-szczęśliwi (ci nieliczni, którzy lubią sport) jak się dowiedzieli, że TVN nie chce Premiership, Serie A i Primera Div. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider ITI - wolne żarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:55 Prezes klubu blokuje przetarg w którym startuje jego firma. Prezes Ekstraklasy robi kasę wspólnie z prezesem innej telewizji walczącej o prawa. Nie wiem jak to wygląda w Mongolii, ale nigdzie bliżej nie robi się czegoś takiego. Skoro chcecie być tacy profesjonalni to kilka pytań odnośnie ITI: 1. Jakie mają doświadczenie w realizacji imprez sportowych? - Zawody Strongmanów. 2. Ile osób chciałoby oglądać mecze komentowane przez Roberta Sitnickiego ze studiem prowadzonym przez Piotra Salaka? - Dwie. Żona Sitnickiego i żona Salaka 3. Co wie TVN o sporcie? - Nic. Ktoś kto ogląda ich wiadomości sportowe też nie wie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale_jestem_spocona Tylko LEGIA walczy o "tanią lige" IP: *.tvkdiana.pl 05.02.08, 09:49 wiec sie cieszcie bo to przyniesie skutek, a wasze marne kluby z podkulonym ogonem zgodzą sie na wszystko jak tylko ktoś na nie pokrzyczy, żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Tylko LEGIA walczy o "tanią lige" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:02 Tania Liga = 16zł/miesięcznie = 192 zł rocznie. Liga gra 7 miesięcy czyli wychodzi 27,42 za miesiąc, w którym gra liga. Pozostałe 5 miesięcy jest nic nie warte. W C+ płace 29 złotych miesięcznie i mam 4 kanały, na których mam ligi: polską, włoską, angielską, hiszpańską, francuską, NBA, NFL, GP na żużlu, reprezentacje Anglii w piłkę nożną, PN w rugby, Euroligę. Do tego C+ i C+ Film. ITI z Polsatem chcą wykończyć C+ by liga już nigdy nie była tania więc zamknij jape i się nie poć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda nie kłam IP: 62.65.159.* 05.02.08, 10:15 W C+ dopłacasz 29zł, a nie płacisz 29zł więc nie kłam. Napisz lepiej jaki jest całkowity, miesięczny koszt użytkowania C+ bo tym "płacę" wprowadzasz ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda bredzisz IP: 62.65.159.* 05.02.08, 10:11 prawda jest taka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=88&w=75293625&a=75294835 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:24 to nie jest prawda tylko gowno prawda. Abonament placi sie takze w kablowkach, Polsacie Cyforwym i n. Ja tu mówie o płaceniu za opcje dodatkowe. Porównuje pakiet za 29 złotych z pojedynczym kanałem za 16 złotych. Jak chcesz porównywać po całości to jeszcze musisz porównać jakość wszystkich pakietów, które masz po wszystkich stronach żeby mieć pełne rozeznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyLegła ...lub usunięcie Legii z Ekstraklasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:50 o TAK !!! TAK !!! TAK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent6 Re: polskie pienaictwo w wykonaniu ITI 05.02.08, 10:07 Dlaczego nas nie lubią w cywilizowanych krajach ? Bo jesteśmy pieniaczami i nie potrafimy z godnościa przyjąć porażki ! Był przetarg i wnim każda z istniejacych fizycznie i wirtualnie TV mogła wziąść udział i licytować ! Nie brali udziału a teraz wielkie larum na łamach gazet i mediów ! Spodziewałem się iż panowie Walter i spólka z ludzmi z zachodu umieja dostosować sie do reguł obowiazujacych w świecie prawa w tym zakresie! Cóż okazali sie takimi samymi błaznami jak wiekszość nas po porażce wyszukuje usprawiedliwienia swoich niekompetencji ! Dość pseudo inteligentów we władzach "niby" firm zachodnich i czapach klubów -vide Miklas ! Łatwo wyciagać raczki po nie swoje pieniążki a samemu nic z siebie nie dać ? Tak strasznie zależy Miklasowi na kibicach a na trybunach pustki gdzie tu sens i logika w Pańskim toku myslenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: polskie pienaictwo w wykonaniu ITI IP: *.decerto.pl 05.02.08, 11:32 No dokłdanie tak. Mówi, że 39 zł to majątek, a bilety na Legie, na jedne mecz od 40 pln w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TV kibic Sprawy techniczne IP: *.icpnet.pl 05.02.08, 09:58 Spójrzmy na to z drugiej strony. Canal+ transmituje ligę od lat, ma do tego już gotowy sprzęt. Patrząc na inne transmisje przekaz Canal+ jest profesjonalny. Nie wyobrażam sobie oglądać mecz, gdy mi na dole lub z boku ekranu latają reklamy. Mniejszy abonament to więcej reklam! W TVP pokazują mecze, ale czasem pół ekranu to wyślij SMS. TVN wolą z góry wiedzieć co będzie, relacja na żywo to dla nich absurd. Można zadać pytanie jakie techniczne możliwości ma ITI i PolSat ile doświadczenia, no chyba tylko, że są rekordzistami jeśli chodzi 20 paru minutowe bloki reklamowe, nie chciałbym mieć przerywany mecz bo trzeba wyemitować reklamę lub mieć zasłonięty widok bo należy wysłać SMS a to że taka reklama zasłoni ważną część obrazu... Ani PolSat ani ITI nie realizowała żadnych transmisji na żywo poza wyreżysowanymi pokazami żałosnych tańców lub śpiewów, nie wiem czy bym zdzierżyl Ibisza, Cichopek, Urbańskiego, Skrzynecką przed meczem. Canal+ to nie tylko fakt że przekazują mecz, ale to że już się tego nauczyli robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andw Re: Sprawy techniczne IP: 195.149.64.* 05.02.08, 10:15 Co do Polsatu to się nie zgodzę, Polsat Sport ma wiele relacji na żywo naprawdę zrobionych profesjonalnie (siatkówka, piłka ręczna, dobry komentarz lig zagranicznych)... natomiast TVN NIE MA BLADEGO POJĘCIA o pokazywaniu i komentowaniu wydarzeń sportowych poza pseudo zawodami typu Strong Man oglądanych przez karków i blondynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TV kibic Re: Sprawy techniczne IP: *.icpnet.pl 05.02.08, 10:22 Zwróć uwagę na specyfikę dyscyplin, gdzie i co należy pokazywać. Zauważ ile jest problemu ze spalonym, z przekroczeniem lini. Zobacz jak to pokazuje Canal+ i jak PolSat, zauważ, ile kamer obserwuje mecz i ile powtórek można zrobić? I kiedy są puszczane? Jak porównasz będziesz mieć odpowiedź. Acha nie jestem pracownikiem Canal+ Odpowiedz Link Zgłoś
emerica chore to 05.02.08, 10:13 Chore jest to, że właściciele klubu z Ł34, będąc naturalna konkurencją zwycięskiego nadawcy, próbuje storpedować cały przetarg, bo sam go przegrał. Tak nie może być i prawo weta należy koniecznie zlikwidować. Pozostałe klubu stracą pieniądze, bez których mogą nie przetrwać, tylko dlatego, że ITI zachowuje się jak Kaczyński po przegranych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor Re: chore to IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.08, 10:34 oczywiście Ł3, zwykła literówka, sory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Telewizje kłócą się o ligę IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.08, 10:15 To prawda tylko C+ moze zapewnic profesjonalizm robia to doskonale a polsat i tvn ze swoja amatorka niech transmituje puchar ligi czy inne tance na lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tt80tt Re: Telewizje kłócą się o ligę 05.02.08, 10:55 Nie zgadzam sie... Canał+ powiniem zapłacić za ligę ustaloną cenę (375mln), a następnie odstąpić konsorcjum TVN/Polsat mecze przez nich wybrane (oczywiście wybierają jako pierwsi - 2-3 mecze na kolejkę). Mecze te będą emitowane na dowonym kanale. Z reszty Canal+ może sobie stworzyć realacje "live". Koszt sublicencji dla "konsorcjum" nie powiniem przekraczać kwoty 150tys za mecz. Myślę że to uczciwa propozycja dla wszystkich stron. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.08, 13:49 To byl zart, tak? Powiedz, ze nie pisales tych bzdur powaznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamadu Diooop Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.pragapld.waw.pl 05.02.08, 10:53 Oj tam wszyscy się ekscytujecie bzdurami a będzie jak zwykle. Legia dostanie pstryczek w ucho i albo podpisze umowę z C+ albo nikt nie zobaczy w TV Legii - tyle w tym temacie. Chyba nie myslicie, że 15 klubów obliże się smakiem przez jedną Legię. Kto w to wierzy ten chyba ma coś z głową. A niech idzie Legia do sądu - sprawy trwają 2-3 lata a ich wynik jest niepewny. Akurat jak się sprawa z Ekstraklasą skończy to zaproponują im wystartowanie w nowym przatragu. Swoją drogą jak można się dzielić towarem, który kupiło się na wyłączność ? co to Białoruś ? Chiny? Kuba? To tak jak kupiłbym sobie merca a sąsiad przychodzi i mówi, ze w ramach dostępu biedoty do luksusu muszę mu tego merca dać w poniedziałki, środy i piątki. Przecież to chore. Płacę za C+ ale płacę za towar BARDZO wysokiej jakości. Komentarze, realizacja, magazyn ligowy to najwyższy z mozliwych pozimów dostępnych w Polsce. Ludzie się w tym kraju przyzwyczaili, że albo wszystko za darmo albo po 5 zł a tak byc nie powinno. Chcesz dobry towar płać !!! A co do zaoferowania ma TVN chyba nie muszę pisać bo jak się na to patrzy to ręce same opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sa(L)as Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.autocom.pl 05.02.08, 10:54 Ekstraklasa bez Legi?? No przecież kibole Lecha, Wisły cz Widzewa straciliby sens życia..... Na meczach z kim kluby maja najwyższą frekwencje u siebie? To tak jakby z Hiszpanii usunąć Real Madryt.... Wszyscy go nienawidzą ale jak przyjeżdża to wszędzie zapełniają się stadiony. więc przestańcie pitolić jakby to wam dobrze w lidze bez Legii było.... Odpowiedz Link Zgłoś
tt80tt Re: Telewizje kłócą się o ligę 05.02.08, 11:00 JEJKU, CZEMU CZEPIACIE SIE LEGII I ITI. Przeciez to normalne, że dbają o swoje interesy w każdy możliwy sposób. Najpierw obiecywali gruszki na wierzbie i "nierealny" kanał EKSTRAKLASA TV (taki projekt nigdzie sie w Europie nie udał). Następnie mamią wizją "powszechnego" dostępu do ligi (to tak jakby każdemu obiecywali merca nówkę :). Teraz chcą kupić sublicencje (pewnie za przysłowiowe grosze) na mecze ligi za które Canal+ wywalił miliony. ONI NAPRAWDĘ CHCĘ DOBRZE*... *) dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: 149.254.192.* 05.02.08, 11:11 Mieszkam a w angli ale to niema znaczenia Uwazam ze liga jest dobrem narodowym i powinno byc piorytetem przy wybieraniu nadawcy do ilu gospodarstw moze dotrzec 1. 39 zl jest znacznie wieksza kwota niz 20 dla nie ktorych te 19zl roznicy to byc albo nie byc wiec jesli cena bylaby 20zl za polska lige to by dotarla ona do conajmiej 3krotnie wiecej odbiorcow a mysle ze to najwazniejsze 2. jesli canal+ zaoferowal wiecej tylko o 20% a chce 'wylacznosci' to nie powinien dostac koncesji 3.moze i kluby dostala by mniej pieniedzy ale bylyby bardziej widoczne w tv ludzie by barsziej sie z nimi utozsamiali a to moim zdaniem wazniejasze 4. canal+ za nic jeszcze nie zaplacil bo nie podpisdali umowy, wiec prosze nie komewntowac ze dali nwielka kase, widac ze dla niektorych bardziej nsie liczy kasa niz sport Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Telewizje kłócą się o ligę 05.02.08, 11:19 Gość portalu: mega napisał(a): > 1. 39 zl jest znacznie wieksza kwota niz 20 dla nie ktorych te 19zl roznicy to > byc albo nie byc wiec jesli cena bylaby 20zl za polska lige to by dotarla ona d > o conajmiej 3krotnie wiecej odbiorcow a mysle ze to najwazniejsze Możesz przedstawić obliczenia jak do tego doszedłeś(doszłaś)? > 2. jesli canal+ zaoferowal wiecej tylko o 20% a chce 'wylacznosci' to nie powin > ien dostac koncesji A dleaczegóż to? Wydaje mi się, że przetarg dotyczył wyłącznych praw do pokazywania ligi w tivi. Prawa do wyłącznych praw nabył ten, kto zaoferował najwięcej. > 4. canal+ za nic jeszcze nie zaplacil bo nie podpisdali umowy, wiec prosze nie > komewntowac ze dali nwielka kase, widac ze dla niektorych bardziej nsie liczy k > asa niz sport A ITI przedkłada sport nad kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.t-mobile.co.uk 05.02.08, 12:14 danych dokladnych nie posiafam alr noe od dzisiaj wiadomo ze jesli cos jest o polowe tansze znajdzie wiecej nabywcow, w koncu nie proponowali by 20zl nier majac dokladnego modelu biznesowego, moze zrobic ankiete czy zaplacilbys za lige 20zl...i tak jest wielu tu co ich stac wydac 39zl ale to chodzin by liga byla dostepna dla wszystkich bo napewno jest tu tez wielu co nie dadza 39zl znajac zycie to i tak by sie pojawily oferty ze loiga jest gratis jesli wykupisz pakiet programow za 80zl zamiast podstawowego za np 25....zwykly marketing chodzi o to by byla konkurencja w polsce jest jesli chodzi o platformy cyfrowe 3na rynku nigdzie iundziej takiej nie ma w europie we francji sa dwie ktore i tak sie lacza, swoja droga to nie rozumiem czemiu np canal + nie odsprzedal by samej ligi po 25zl i tak by zarobil...aler oni wola bys kupowal ich dekodery itd czy maja do tego prawo maja chodzi mi o to by ci co decyduja o przyznaniu koncesji bardziej by decydowali ze wzgledu na ilosc odbiorcow docelowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzem Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.chello.pl 05.02.08, 14:14 >ale to chodzin by liga byla dostepna dla wszystkich bo napewno jest tu >tez wielu co nie dadza 39zl Są też tacy co nie dadzą 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamadu Dioop Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.pragapld.waw.pl 05.02.08, 11:32 W anglii też jest dobrem narodowym ? Wszyscy ogladają za 5 funciaków ? Jakoś mi się w to wierzyć nie chce. Popularyzacja tego sportu powinna odbywać się przez zachęcanie ludzi do przychodzenia na stadiony aby obejrzeć wielkie piłkarskie święto co weekend a nie poprzez walkę kto pokaże w TV. TV to reklamy w których Polsat i TVN przoduje - ot i cała tajemnica sukcesu. Mało fajne jest oglądanie meczu przerywane reklamą podpasek albo żelu imntymnego ewentualne nowego modelu samochodu. Takie tematy to u jankesów ale nie u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos nie kupiowac abonamentu a liga bedzie za darmo w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:59 kazdej TV. Ot i cala filozofia. Wolny rynek. Zeby to jeszcze byl jakis poziom kopanej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guptasek Re: nie kupiowac abonamentu a liga bedzie za darm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 11:03 Podobno te mecze co ma TVP to będą latać w Teatrze Telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC zdegradowac legie i po problemie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 11:03 ZDEGRADOWAC LEGIE I PO PROBLEMIE. nikt sie nie obrazi! Odpowiedz Link Zgłoś
tt80tt Re: zdegradowac legie i po problemie !!! 05.02.08, 11:30 Ale skoro wciąz aktualny jest utopijny pomysł "EKSTRAKLASA TV" za 16pln/mies., to proponuje aby pojść dalej i stworzyć "SUPERESTRAKLASA TV". Program stworzyłaby TVP, środki na nią pochodziłyby z abonentu. 125mln na rok to przy rozłożeniu na wszytkie gospodarstwa domowe jakies 1,0 pln/mies. CZYLI 16x taniej !!!!!!!!!!!! Rocznie raptem 12pln doliczane do abonentu. NIE GENIALNE !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hds To I liga bez Legii może być , fajnie,a kiedy to ? IP: *.e-wro.net.pl 05.02.08, 11:44 Podobno diabeł tkwi w szczegółach i na to liczy ITI ,że jeśli sprawa jest jeszcze nie doklepana , to może dzięki postawie Legii , coś ugrają jeszcze dla siebie z tego tortu. A co na to reszta klubów, czy też wycofają się z wstępnie danej obietnicy sprzedaży praw dla canal+ ? , Nie wydaje mi się ,żeby kluby nieznały lub niezrozumiały , ważnych punktów umowy , na którą wyrażają zgode., Teraz zmiana zdania,była by chyba niewłaściwa i jeśli Legia zablokuje podpisanie umowy , to nie wydaje mi się , by kluby walczące o wieksze środki finasowe , teraz nagle ,zachciały by zostać zupełnie bez nich. Canal+ to firma francuska , znana na arenie międzynarodowej, więc cała historia może się skończyć , nie tylko w Polsce. Ogólnie więc , może być tak ,że Legia zamiast zyskać , może dużo stracić , a tego chyba ten klub , nie zaryzykuje. Odpowiedz Link Zgłoś