Dodaj do ulubionych

Telewizje kłócą się o ligę

IP: *.171.65.147.crowley.pl 05.02.08, 08:25
podoba mi się rozwiązanie siłowe...ale to szczyt marzeń...
Obserwuj wątek
    • mikolaj.plank Telewizje kłócą się o ligę 05.02.08, 08:27
      No właśnie, niech Legia założy własną ligę, a redaktorzy Błoński i Weber
      zapewnią jej odpowiednią oprawę medialną pisząc że to liga jedynie słuszna i
      wspaniała. Szczakowianka mogłaby tam zagrać i Radomsko. Będzie super
      • Gość: Rysiu Mogę płacić 39,- aby tylko nie ogladać CWKSu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:15
        Ten klub, właściciele, kibice i działacze wywołują u mnie odruchy
        wymiotne. Może do ligi białoruskiej by ich zabrali bo z tamtych ziem
        się wywodzą.
        • Gość: zz Re: Mogę płacić 39,- aby tylko nie ogladać CWKSu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:33
          Nie oglądasz CWKS'u tylko KP Legia którego właściciel i działacze u kibiców
          Legii też wywołują odruchy wymiotne. A jeżeli Legiony Polskie w ramach których w
          kwietniu 1916 powołana została piłkarska drużyna Legionowa to Białoruś to gratuluje.
          • sojowa A czemu Widzew decyduje o prawach TV na nastepne.. 05.02.08, 11:54
            3 sezony? przeciez leci do II ligi i nie wroci szybko bo II liga z
            powodu degradacji bedzie mocna przez najblizsze lata...
            dac glos Widzewowi to tak jakby dac prawo decydowania o prawach
            transmisji OE dla KS Teczy Biskupiec. Moim zdaniem kluby
            zdegradowane w tym sezonie z OE nie powinny miec prawa glosu w
            Ekstraklasa SA wzgledem przyszlych sezonow!
    • Gość: anty Telewizje kłócą się o ligę IP: *.chello.pl 05.02.08, 08:28
      39 zl za dwa kanaly filmowe i sport to duzo ???
      Jesli Legia nie chce, nie musi. Zawsze moze w innej lidze grac.
      • Gość: Niekumaty Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.man.poznan.pl 05.02.08, 09:37
        Ano dużo, bo przecież przeciętny kibic nie będzie oglądał każdego meczu w każdej
        kolejce. Zobaczy mecz swojej drużyny + jakiś klasyk typu Lech - Legia i tyle.
        Czasem z nudów włączy sobie ligę angielską jak zagra Rasiak, czy szkocką z
        Borucem w bramce... i tyle?

Filmy? To tak jakbyś chciał w sklepie kupić chleb, a w promocji sprzedają Ci go
        z majonezem...
        • Gość: czeczyn niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:03
          niekumaty piszesz takie bzdety ze glowa boli ja mam 6 lat C+ i nie ogladam tylko meczy swojej druzyny ale wszystkie w miare mozliwosci mecze a naprawde 39 zl to nie jest duzo za profesjonalny komentarz i jakosc ogladania /ligi:angielska,hiszpanska,francuska,wloska,polska/
          a C+ nie pokazuje ligi szkockiej
          • Gość: kobe Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.me.entel.pl 05.02.08, 10:07
            pytam bo nie wiem: czy 39 zl to jest za calosc? czy musze miec jeszcze
            jakis inny pakiet wykupiony np podstawowy? co w sumie da mi 39 plus
            iles tam... daj mi prosze odpowiedz bo nie wiem
            • Gość: Łukasz Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:09
              39 złotych wystarczy
              www.canalplus.pl/canal/multipakiet
              • Gość: kobe dzieki IP: *.me.entel.pl 05.02.08, 10:17
                dzieki. a tak na marginesie - dla mnie najlepszym rozwiazaniem byloby:
                pay per view. place za mecze, ktore chce ogladac i na ktore mam czas.
                i najlepiej z komentarzem borka i koltonia.
                pzdr
                • Gość: le ming Re: dzieki IP: *.aster.pl 05.02.08, 12:07
                  PLACILBYS za komentarz Koltonia?!
                  Toz to masochizm.
            • Gość: t Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:11
              Gość portalu: kobe napisał(a):

> pytam bo nie wiem: czy 39 zl to jest za calosc? czy musze miec jeszcze
              > jakis inny pakiet wykupiony np podstawowy? co w sumie da mi 39 plus
              > iles tam... daj mi prosze odpowiedz bo nie wiem

dokladnie tak

ten multipakiet to jest tylko opcja ktora mozesz dokupic, musisz miec np jakis
              tam pakiet polsatu cyfrowego i do niego sobie dokupujesz multipakiet C+ wiec to
              wcale nie jest 39zl

poza tym to zdzierstwo, ja nie chce filmow bo ich nie lubie i nie ogladam
              wogole, a tu mi sie wciska razem ze sportem jakis badziew ktory mnie nie
              unteresuje, ktos wczesniej podal dobry przyklad, chce kupic chleb (za 2,50zl),
              ale jest tylko w promocji z majonezem (ktorego nie lubie) za cene "jedynie" 7,50zl
              • zewsi Re: niekumaty ty jestes niekumaty 05.02.08, 10:15
                Ależ tu nie ma przymusu. Nie chcesz Multipakietu, to nie zamawiasz.
                Ani Ty, ani nikt inny płakać nie będzie.
              • Gość: Lider Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:18
                tak jest! Powiedzmy to wprost. ITI daje nam lige za darmo! Do tego dolacza 3 kolesi, ktorzy chodza ta toba z 42 calowym tv zebys mogl ogladac wszedzie! Co wiecej pensja tych typow i tv tez jest za darmo! Malo tego ITI pokaze 8 z 6 spotkan w kazdej kolejce z fachowym komentarzem Anity Werner i Omeny Mensah! A po meczu obie przychodza do ciebie. Za darmo!
                • Gość: t Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:26
                  uspokoj sie i nie rob z siebie kretyna

multipakiet jest dobry dla tych co maja Cyfre a juz dla reszty niekoniecznie,
                  daleki jestem od zachwytow nad ta oferta, jest mowa o lidze polskiej i prawach
                  do pokazywania jej, a tu sie nagle pojawia z pakietem meczow OE jakies dwa
                  kanaly filmowe za ktore musze zaplacic mimo ze ich nie chce i nie bede ogladal,
                  ale ze chce ogladac OE to oni przy okazji w ramah pewnie mega promocji podwoja
                  oplate i wrzuca jakies filmy

to jest wg mnie zdzierstwo, oferta iti0polsat byla wg mnie korzystniejsza dla
                  kibicow nie posiadajacych cyfry+

Gość portalu: Lider napisał(a):

> tak jest! Powiedzmy to wprost. ITI daje nam lige za darmo! Do tego dolacza 3 ko
                  > lesi, ktorzy chodza ta toba z 42 calowym tv zebys mogl ogladac wszedzie! Co wie
                  > cej pensja tych typow i tv tez jest za darmo! Malo tego ITI pokaze 8 z 6 spotka
                  > n w kazdej kolejce z fachowym komentarzem Anity Werner i Omeny Mensah! A po mec
                  > zu obie przychodza do ciebie. Za darmo

takie "udogodnienia" to moze ty masz w c+, ja nie mam i sie nie spodziewam miec
                  bo nie zasilam konta tej telewizji comiesiecznym haraczem, oczekuje sensownej
                  oferty i dopoki sie taka nie pojawi bede korzystal z innych sposobow ogladanie
                  ligi polskiej
                  • Gość: Lider Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:32
                    Tylko ze to Canal+ zaplaci za prawa do transmisji. To chyba logiczne ze nie beda placic za wzmacnianie oferty konkurencji. Oferta konkurencji nei moze stac sie silniejsza od ich oferty, Na pewno nie za ich pieniadze. Ogladaj jak chcesz, ale nie wmawiaj mi ze 16 zlotych placone przez rok za lige ktora gra 7 miesiecy jest jakas promocja.

Porownujac do waszego chleba i majonezu. Chleb ale z majonezem za 6 złotych. Teraz chcą wam dać sam chleb za 4,5.
              • Gość: kobe Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.me.entel.pl 05.02.08, 10:22
                acha, czyli jednak tak kolorowo nie jest:). i wychodzi w chu... drogo
                bo jak sobie dokupie multipakiet do mojego podstawowego w upc to
                wyjdzie prawie stowa. no to dziekuje
                • Gość: Lider Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:26
                  Gość portalu: kobe napisał(a):

> acha, czyli jednak tak kolorowo nie jest:). i wychodzi w chu... drogo
                  > bo jak sobie dokupie multipakiet do mojego podstawowego w upc to
                  > wyjdzie prawie stowa. no to dziekuje

Ja właśnie z UPC zrezygnowałem, bo nie dawali nic ciekawego i są najdroższą kablówką. Wszystko się opłaca bardziej niż UPC. Chociaż jak poszedłem rozwiązać umowę to mieli dla mnie 300 promocji, o których nie wspomnieli przez kilka lat.
                  • Gość: kobe Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.me.entel.pl 05.02.08, 10:48
                    pay per view - jak wczesniej napisalem byloby najlepsze. po co mam
                    placic za jagiellonie czy lks skoro mnie to nie interesuje. placilbym
                    za jeden, gora dwa mecze w kolejce bo na wiecej nie mam czasu i byloby
                    git. co wiecej: zobaczylibysmy, ktore kluby sa najbardziej "medialne"
                    i te kluby - moim zdaniem - powinny dostawac najwiecej kasy z
                    transmisji. pozdr
                    • Gość: kibic Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.02.08, 12:01
                      najlepszym rozwiązaniem byłoby założenie tv ekstraklasa i odsprzedawanie sygnału
                      wszystkim stacjom! ekstraklasa dotarłaby do najszerszego grona widzów i
                      przynosiłaby największe zyski klubom od sponsorów i na pewno przyciągnęła by
                      więcej ludzi na trybuny! Ale co to to nie liczy się tylko monopol szybka kasa i
                      wyciskanie ostatnich groszy z abonentów!!!!!!!!
              • arekkleban Re: niekumaty ty jestes niekumaty 05.02.08, 11:17
                No to teraz w drugą stronę.Ja mam C+ wygrywa iti/polsat i co? Ja musze kupić
                pakiet za 20 zł.(tak przynajmniej reklamują te stacje) ale nie dają nic oprócz
                polskiej ligi a w c+ mam angielską,hiszpańską,francuską i filmy itp.
                WIęC CO JEST DROżSZE 20 Zł ZA LIGę CZY 39 Zł ZA CZTERY LIGI + FILMY!(I TO W HD)
                LUDZIE ZASTANóWCIE SIę!
          • Gość: blecharz Re: niekumaty ty jestes niekumaty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.08, 10:23
            To zona i dzieci sa diabelsko zadowolne ze caly czas siedzisz na tv.
            gratulacje
            I mowisz ze ta wspaniala rodzinna atmosfere mozna osiagnac juz za 39 zl ?
    • Gość: jasiek Skoro ITI jest takie dobre i dba o kibiców, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 08:30
      to dlaczego Lige Mistrzów zabrali i pokazują tylko w N? A teraz mają pretensje
      do C+ ?
      • Gość: martinez-13 Re: Skoro ITI jest takie dobre i dba o kibiców, IP: *.kielce.net.pl 05.02.08, 08:45
        ITI jest dobre szczególnie dla tej "garstki kibiców" /słoowa p.
        Miklasa z wczoraj/, która przychodzi na Łazienkowska...
        • Gość: zz Re: Skoro ITI jest takie dobre i dba o kibiców, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:25
          no ITI jest dla nas najlepsze- zapytajcie ultrasów
      • Gość: gloomy Re: Skoro ITI jest takie dobre i dba o kibiców, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:32
        Jasiek, dobrze mówisz... ja np bardzo chciałem obejrzec mecz Sevilli z
        Arsenalem, a tutaj się okazało, że TVP wybrał inny mecz. Ja, nie chwaląc się,
        mam wszystkie programy typu: Discovery, kanały bajkowe, sportowe, ale nie będę
        specjalnie kupował N. Moim zdaniem prezesowi Legii chodzi o to, żeby ITI mogło
        pokazywac WSZYSTKIE mecze, nie wybrane... żenada
    • Gość: ffan Telewizje kłócą się o ligę IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.02.08, 08:32
      canal + ma racje. jak cos sie kupuje to nie bedzie pozniej oddawac
      konkurencji tylko dlatego, ze konkurencja sponsoruje jeden klub
      ktory w lidze gra. jak sie nie podoba to mozna do 2 ligi. i co to za
      bzdura, ze wszystkie kluby musza sie zgadzac. A moze tylko 51% ? Co
      jest smieszne to to ze konkurencja probuje uzyc klub Legia Warszawa
      aby wywalczyc sobie cos dla siebie. Jak chcecie pokazywac lige to
      dajcie lepsza oferte.

• Gość: kornik Za 39zł oprocz OE jest L Angielska, Hiszpanska,Wlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 08:32
      ska i Francuska. Oraz filmy.
      • Gość: dewoj Re: Za 39zł oprocz OE jest L Angielska, Hiszpansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 08:53
        To co robi MIklas i ITI jest smieszne. Nie po to C+ wyda wielkie pieniadze zeby sie liga dzielic z ITI/POlsatem. Uwazam ze 39zl za 4ligi + filmy jest cena dobra i "przyswajalna" dla przecietnego kibica(jest wg mnie lepsza oferta niz 19zl za sama LP). Tlumaczenie ze oferta ITI jest dobra bo kibic dzwoni i za chwile ma kanal jest na poziomie przedszkola. POjsc do C+ bedzie trzeba raz a nie codziennie wiec o co ten krzyk.
        Skoro Legii(ITI/Polsat) zalezy na ogladalnosci to mogli zaznaczyc w swojej ofercie ze bedac puszczac 4(2polsat+2TVN) mecze w weekendzie w otwartych kanalach:))
        Ciekawe czemu POlsat i ITI nie dziela sie ze wszystkimi swoimi zakupami(z checia bym ogl NHL,LM czy MS) tylko kaza dzielic sie C+.
        Jakby Legii udalo sie zablokowac transakcje to proponuje C+ kupic jakis klub( np Odre Wodzislaw) wycofac swoja oferte i blokowac kazda oferte ITI/POlsat.
      • Gość: tomcioo Re: Za 39zł oprocz OE jest L Angielska, Hiszpansk IP: 62.87.185.* 05.02.08, 09:31
        oraz NBA, euroliga koszykarzy, rugby i inne bardzo ciekawe
        wydarzenia sportowe, w dobrej oprawie TV.

mam C+ i jestem zadowolony!!!
        • Gość: Lider Re: Za 39zł oprocz OE jest L Angielska, Hiszpansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:06
          do tego 39 złotych to cena dla Polsatu, ITI i kablówek, bo abonenci Cyfry mają Multipakiet za 29 złotych.

Plan Waltera i Solorza nie wypalił. Cyfra będzie mieć się dobrze.
    • mojeon Telewizje kłócą się o ligę 05.02.08, 08:45
      Legia niech sobie znajdzie inna lige, i tak nie maja kibicow ani
      stadionu
      dziady warszawskie
    • Gość: ua i tak wszystkie mecze ustawione IP: *.torun.mm.pl 05.02.08, 08:47
      precz z dyktatura kibicow!! programy o pilce tylko po 23ciej!! nie wciskac tego chlamu pt polska liga w normalny czas!! poza tym po co sie klocic skoro mecze ustawione sa juz przed rozpoczeciem sezonu? podac tylko kupiony wynik i nawet nei rozgrywac. skonczmy z tym mitem pt polska pilka
    • Gość: MK Przeciez bedzie magazyn w otwartej TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 08:57
      W TVP - cztey mecze plus magazy, ktory nie moze byc gorszy od tego z TVN. Tak na
      marginesie, jak wczoraj zobaczylem w telekamerach tych dwoch nieudacznikow z
      magazynu OE z TVN, to myslalem ze z krzesla spadne. Jak mozna bylo promowac tak
      mierny program?
      • Gość: ten co ogląda Re: Przeciez bedzie magazyn w otwartej TV IP: *.icpnet.pl 05.02.08, 09:27
        Magazyn piłkarski w TVN to pochwała dla Legii i ich kolegów. Relacje
        bramki? tak. Ale komentarze: "Legia przegrała, ale była lepsza i o
        czym tu mówić". To żenada!
        • Gość: Ts Re: Przeciez bedzie magazyn w otwartej TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:43
          Nie,to nie zenada,to kibice elki.A niby przez przypadek miedzy nimi
          znalazło sie logo elki w kazdym programie??Salak to miernota
          dziennikarska.
        • Gość: jasiek Re: Przeciez bedzie magazyn w otwartej TV IP: *.decerto.pl 05.02.08, 11:39
          Niestety muszę przyznać rację.
    • Gość: hehehi Telewizje kłócą się o ligę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 08:58
      Ja bym wypiął sie na Legię i jej nie pokazywał co to święta krowa
      którą chcą wszyscy oglądać ... ja nie
      • Gość: t Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:20
        ty moze nie bo pewnie jestes z szerokiego grona antylegionistow, ale na
        szczescie nikt nie kupuje praw do pokazywania ligi po to tylko zeby potem
        pokazywac je tobie i tobie podobnym

Legia to jeden z najbardziej rozpoznawalnych i medialnych polskich klubow i
        takie pakiety bez Legii traca duzo na wartosci, tak samo byloby gdyby zabraklo
        Wisly czy Lecha, to sa kluby napedzajace ten cyrk, najwiecej kibicow chce
        ogladac takie mecze

ty nie lubisz Legii i dla ciebei moze jej nei byc w pakietach tv, ale wyobraz
        sobie jakby ci chciano sprzedac lige angielska bez spotkan MU czy hiszpanska bez
        Barcelony...
        • Gość: Ts Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:48
          Nie posiadam C+ ale ich popieram w 100%.Zapłacili mnostwo kasy i
          decyduja oni.Tyle.Mecze OE ogladam bo w przeciwienstwie do wielu
          tutaj jezdze na mecze.I to mi wystarczy,a jak mam ochote obejrzec
          jakis inny mecz to tez nie problem,w kazdym dobrym barze masz C+.A
          Legie siłowo mogliby zdegradowac i po problemie.Mysle ze wielu by po
          niej nie płakało.
    • Gość: martnez hahahahaha niezła ściema T(usk)VN-u IP: 193.95.84.* 05.02.08, 08:59
      Dobro kibica im leży na sercu buhahaha Takie kity możecie panowie wciskać
      wyborcom jedynej słusznej opcji politycznej których przez ostatnie 2 lata
      skutecznie ogłupiliście. Jak macie jaja to powiedzcie wprost, że "N-ka" bez
      polskiej ekstraklasy po prostu przegra z konkurencją.
      • Gość: fan_śląsk wyzucic LEGIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:07
        niepodoba sie to <papa>,
        • Gość: da silva Re: wyzucic LEGIE hehe gamoniu naucz sie pisac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:11
          A po cholere w tym wszystkim Sportfive????
        • Gość: da silva A po cholere w tym wszystkim Sportfive???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:11
          Ktos tu musi zarobic ??
          • Gość: jasiek Sportfive jest dlatego, zeby odwalić za leśne IP: *.decerto.pl 05.02.08, 10:38
            dziadki z PZPN obsługę przetargu, którego sami by nie zorbili. A ze przy tym
            pobieraja wysoka marze, to inna sprawa.
    • Gość: andrju Zalosc. Pulkownik Rusko czuwa IP: 212.160.172.* 05.02.08, 09:17
      jeżeli Legia pójdzie do sądu powinna zostac automatycznie usunieta z
      ligi i PZPN
    • Gość: stefan 39 zl? to ja rezygnuje z canal+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:22
      doplace 39 do polsatu starszych. Najwyzej przebiegne sie jedno
      pietro do nich.HBO teraz tez mozna miec tu i tu. I bede mial 60 zeta
      w suchym
      • Gość: zreq HBO Ci się znudzi w 2 miesiące.Wyjątkowa lura. IP: *.171.65.147.crowley.pl 05.02.08, 13:04
        C+ w pakiecie kosztuje 29zł +38zł za najtańszy pakiet /podstawowy/ a
        za 90dych masz komfortowy z prawie wszystkim ważnymi kanałami oraz
        LIGI I MASĘ INNYCH SPORTÓW oraz kanał filmowy z naprawdę dobrymi
        filmami..nie leci tam Kevin bądź Szklana Pułapka na okrągło jak na
        Polsacie...
        • Gość: kixx A Tobie C+ nie znudzil sie do tej pory? IP: *.acn.waw.pl 05.02.08, 15:23
          To gratuluje gustu.Film,ktory jest warty obejrzenia daja raz na pol
          roku,gdyby nie sport to dawno bym rozwiazal umowe.
          Co nie zmienia w zaden sposob mojego zdania na ten caly konflikt.
          C+ wygral i kropka,w dodatku moge napisac,ze cale szczescie,ze
          wygral.Jak wyglada popularyzacja pilki a`la TVN mozemy sie przekonac
          od jakiegos czasu-magazyn ,ktory jest tuba propagandowa Legii i
          mecze ligi mistrzow na nsport,ktorego to kanalu nie ma w ofercie
          zadna kablowka.
    • Gość: 39zł Telewizje kłócą się o ligę IP: *.gorzow.mm.pl 05.02.08, 09:37
      Ten canal+ przesadza! Ja chciałbym oglądać polską ligę ale nie stać mnie żeby
      płacić miesięcznie 39zł! Tak jak teraz multimedia! Zastąpili Eurosport jakimś
      TVN sport! Złodzieje i oszuści!
    • Gość: taka prawda No ale przecież TVN czy Polsat to mają głównie IP: 217.116.98.* 05.02.08, 09:39
      stare baby, miłośniczki seriali - kto by chciał do nich trafiać ze sportem? Poza tym abonenci TVN będą super-szczęśliwi (ci nieliczni, którzy lubią sport) jak się dowiedzieli, że TVN nie chce Premiership, Serie A i Primera Div. :-)
      • Gość: Lider ITI - wolne żarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:55
        Prezes klubu blokuje przetarg w którym startuje jego firma. Prezes Ekstraklasy robi kasę wspólnie z prezesem innej telewizji walczącej o prawa. Nie wiem jak to wygląda w Mongolii, ale nigdzie bliżej nie robi się czegoś takiego.

Skoro chcecie być tacy profesjonalni to kilka pytań odnośnie ITI:

1. Jakie mają doświadczenie w realizacji imprez sportowych?
        - Zawody Strongmanów.

2. Ile osób chciałoby oglądać mecze komentowane przez Roberta Sitnickiego ze studiem prowadzonym przez Piotra Salaka?
        - Dwie. Żona Sitnickiego i żona Salaka

3. Co wie TVN o sporcie?
        - Nic. Ktoś kto ogląda ich wiadomości sportowe też nie wie nic.
    • Gość: ale_jestem_spocona Tylko LEGIA walczy o "tanią lige" IP: *.tvkdiana.pl 05.02.08, 09:49
      wiec sie cieszcie bo to przyniesie skutek, a wasze marne kluby z podkulonym
      ogonem zgodzą sie na wszystko jak tylko ktoś na nie pokrzyczy, żenada...
      • Gość: Lider Re: Tylko LEGIA walczy o "tanią lige" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:02
        Tania Liga = 16zł/miesięcznie = 192 zł rocznie. Liga gra 7 miesięcy czyli wychodzi 27,42 za miesiąc, w którym gra liga. Pozostałe 5 miesięcy jest nic nie warte.

W C+ płace 29 złotych miesięcznie i mam 4 kanały, na których mam ligi: polską, włoską, angielską, hiszpańską, francuską, NBA, NFL, GP na żużlu, reprezentacje Anglii w piłkę nożną, PN w rugby, Euroligę. Do tego C+ i C+ Film.

ITI z Polsatem chcą wykończyć C+ by liga już nigdy nie była tania więc zamknij jape i się nie poć.
        • Gość: prawda nie kłam IP: 62.65.159.* 05.02.08, 10:15
          W C+ dopłacasz 29zł, a nie płacisz 29zł więc nie kłam. Napisz lepiej jaki jest
          całkowity, miesięczny koszt użytkowania C+ bo tym "płacę" wprowadzasz ludzi w błąd.
      • Gość: prawda bredzisz IP: 62.65.159.* 05.02.08, 10:11
        prawda jest taka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=88&w=75293625&a=75294835
        • Gość: Lider Re: bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:24
          to nie jest prawda tylko gowno prawda. Abonament placi sie takze w kablowkach, Polsacie Cyforwym i n. Ja tu mówie o płaceniu za opcje dodatkowe. Porównuje pakiet za 29 złotych z pojedynczym kanałem za 16 złotych. Jak chcesz porównywać po całości to jeszcze musisz porównać jakość wszystkich pakietów, które masz po wszystkich stronach żeby mieć pełne rozeznanie.
    • Gość: antyLegła ...lub usunięcie Legii z Ekstraklasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:50
      o TAK !!! TAK !!! TAK !!!
      • prezydent6 Re: polskie pienaictwo w wykonaniu ITI 05.02.08, 10:07
        Dlaczego nas nie lubią w cywilizowanych krajach ? Bo jesteśmy
        pieniaczami i nie potrafimy z godnościa przyjąć porażki !
        Był przetarg i wnim każda z istniejacych fizycznie i wirtualnie TV
        mogła wziąść udział i licytować !
        Nie brali udziału a teraz wielkie larum na łamach gazet i mediów !
        Spodziewałem się iż panowie Walter i spólka z ludzmi z zachodu umieja
        dostosować sie do reguł obowiazujacych w świecie prawa w tym
        zakresie!
        Cóż okazali sie takimi samymi błaznami jak wiekszość nas po porażce
        wyszukuje usprawiedliwienia swoich niekompetencji !
        Dość pseudo inteligentów we władzach "niby" firm zachodnich i czapach
        klubów -vide Miklas !
        Łatwo wyciagać raczki po nie swoje pieniążki a samemu nic z siebie
        nie dać ?
        Tak strasznie zależy Miklasowi na kibicach a na trybunach pustki
        gdzie tu sens i logika w Pańskim toku myslenia ?

• Gość: jasiek Re: polskie pienaictwo w wykonaniu ITI IP: *.decerto.pl 05.02.08, 11:32
          No dokłdanie tak. Mówi, że 39 zł to majątek, a bilety na Legie, na jedne mecz od
          40 pln w górę.
    • Gość: TV kibic Sprawy techniczne IP: *.icpnet.pl 05.02.08, 09:58
      Spójrzmy na to z drugiej strony.
      Canal+ transmituje ligę od lat, ma do tego już gotowy sprzęt. Patrząc
      na inne transmisje przekaz Canal+ jest profesjonalny.
      Nie wyobrażam sobie oglądać mecz, gdy mi na dole lub z boku ekranu
      latają reklamy.
      Mniejszy abonament to więcej reklam!
      W TVP pokazują mecze, ale czasem pół ekranu to wyślij SMS. TVN wolą z
      góry wiedzieć co będzie, relacja na żywo to dla nich absurd.
      Można zadać pytanie jakie techniczne możliwości ma ITI i PolSat ile
      doświadczenia, no chyba tylko, że są rekordzistami jeśli chodzi 20 paru
      minutowe bloki reklamowe, nie chciałbym mieć przerywany mecz bo trzeba
      wyemitować reklamę lub mieć zasłonięty widok bo należy wysłać SMS a to
      że taka reklama zasłoni ważną część obrazu...
      Ani PolSat ani ITI nie realizowała żadnych transmisji na żywo poza
      wyreżysowanymi pokazami żałosnych tańców lub śpiewów, nie wiem czy bym
      zdzierżyl Ibisza, Cichopek, Urbańskiego, Skrzynecką przed meczem.
      Canal+ to nie tylko fakt że przekazują mecz, ale to że już się tego
      nauczyli robić.
      • Gość: andw Re: Sprawy techniczne IP: 195.149.64.* 05.02.08, 10:15
        Co do Polsatu to się nie zgodzę, Polsat Sport ma wiele relacji na żywo naprawdę
        zrobionych profesjonalnie (siatkówka, piłka ręczna, dobry komentarz lig
        zagranicznych)... natomiast TVN NIE MA BLADEGO POJĘCIA o pokazywaniu i
        komentowaniu wydarzeń sportowych poza pseudo zawodami typu Strong Man oglądanych
        przez karków i blondynki.
        • Gość: TV kibic Re: Sprawy techniczne IP: *.icpnet.pl 05.02.08, 10:22
          Zwróć uwagę na specyfikę dyscyplin, gdzie i co należy pokazywać.
          Zauważ ile jest problemu ze spalonym, z przekroczeniem lini. Zobacz
          jak to pokazuje Canal+ i jak PolSat, zauważ, ile kamer obserwuje
          mecz i ile powtórek można zrobić? I kiedy są puszczane? Jak
          porównasz będziesz mieć odpowiedź. Acha nie jestem pracownikiem
          Canal+
    • emerica chore to 05.02.08, 10:13
      Chore jest to, że właściciele klubu z Ł34, będąc naturalna konkurencją
      zwycięskiego nadawcy, próbuje storpedować cały przetarg, bo sam go przegrał. Tak
      nie może być i prawo weta należy koniecznie zlikwidować. Pozostałe klubu stracą
      pieniądze, bez których mogą nie przetrwać, tylko dlatego, że ITI zachowuje się
      jak Kaczyński po przegranych wyborach.
      • Gość: korektor Re: chore to IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.08, 10:34
        oczywiście Ł3, zwykła literówka, sory
    • Gość: kibic Telewizje kłócą się o ligę IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.08, 10:15
      To prawda tylko C+ moze zapewnic profesjonalizm robia to doskonale a polsat i
      tvn ze swoja amatorka niech transmituje puchar ligi czy inne tance na lodzie.
      • tt80tt Re: Telewizje kłócą się o ligę 05.02.08, 10:55
        Nie zgadzam sie...
        Canał+ powiniem zapłacić za ligę ustaloną cenę (375mln), a następnie odstąpić
        konsorcjum TVN/Polsat mecze przez nich wybrane (oczywiście wybierają jako
        pierwsi - 2-3 mecze na kolejkę). Mecze te będą emitowane na dowonym kanale.
        Z reszty Canal+ może sobie stworzyć realacje "live".
        Koszt sublicencji dla "konsorcjum" nie powiniem przekraczać kwoty 150tys za mecz.
        Myślę że to uczciwa propozycja dla wszystkich stron.
        :)
        • Gość: xxx Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.08, 13:49
          To byl zart, tak?
          Powiedz, ze nie pisales tych bzdur powaznie?
    • Gość: Mamadu Diooop Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.pragapld.waw.pl 05.02.08, 10:53
      Oj tam wszyscy się ekscytujecie bzdurami a będzie jak zwykle. Legia
      dostanie pstryczek w ucho i albo podpisze umowę z C+ albo nikt nie
      zobaczy w TV Legii - tyle w tym temacie.
      Chyba nie myslicie, że 15 klubów obliże się smakiem przez jedną
      Legię. Kto w to wierzy ten chyba ma coś z głową. A niech idzie Legia
      do sądu - sprawy trwają 2-3 lata a ich wynik jest niepewny. Akurat
      jak się sprawa z Ekstraklasą skończy to zaproponują im wystartowanie
      w nowym przatragu.
      Swoją drogą jak można się dzielić towarem, który kupiło się na
      wyłączność ? co to Białoruś ? Chiny? Kuba? To tak jak kupiłbym sobie
      merca a sąsiad przychodzi i mówi, ze w ramach dostępu biedoty do
      luksusu muszę mu tego merca dać w poniedziałki, środy i piątki.
      Przecież to chore.
      Płacę za C+ ale płacę za towar BARDZO wysokiej jakości. Komentarze,
      realizacja, magazyn ligowy to najwyższy z mozliwych pozimów
      dostępnych w Polsce. Ludzie się w tym kraju przyzwyczaili, że albo
      wszystko za darmo albo po 5 zł a tak byc nie powinno. Chcesz dobry
      towar płać !!! A co do zaoferowania ma TVN chyba nie muszę pisać bo
      jak się na to patrzy to ręce same opadają.
    • Gość: Sa(L)as Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.autocom.pl 05.02.08, 10:54
      Ekstraklasa bez Legi?? No przecież kibole Lecha, Wisły cz Widzewa straciliby
      sens życia..... Na meczach z kim kluby maja najwyższą frekwencje u siebie? To
      tak jakby z Hiszpanii usunąć Real Madryt.... Wszyscy go nienawidzą ale jak
      przyjeżdża to wszędzie zapełniają się stadiony. więc przestańcie pitolić jakby
      to wam dobrze w lidze bez Legii było....
      • tt80tt Re: Telewizje kłócą się o ligę 05.02.08, 11:00
        JEJKU, CZEMU CZEPIACIE SIE LEGII I ITI.
        Przeciez to normalne, że dbają o swoje interesy w każdy możliwy sposób. Najpierw
        obiecywali gruszki na wierzbie i "nierealny" kanał EKSTRAKLASA TV (taki projekt
        nigdzie sie w Europie nie udał). Następnie mamią wizją "powszechnego" dostępu do
        ligi (to tak jakby każdemu obiecywali merca nówkę :). Teraz chcą kupić
        sublicencje (pewnie za przysłowiowe grosze) na mecze ligi za które Canal+
        wywalił miliony. ONI NAPRAWDĘ CHCĘ DOBRZE*...

*) dla siebie
      • Gość: mega Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: 149.254.192.* 05.02.08, 11:11
        Mieszkam a w angli ale to niema znaczenia

Uwazam ze liga jest dobrem narodowym i powinno byc piorytetem przy wybieraniu nadawcy do ilu gospodarstw moze dotrzec

1. 39 zl jest znacznie wieksza kwota niz 20 dla nie ktorych te 19zl roznicy to byc albo nie byc wiec jesli cena bylaby 20zl za polska lige to by dotarla ona do conajmiej 3krotnie wiecej odbiorcow a mysle ze to najwazniejsze
        2. jesli canal+ zaoferowal wiecej tylko o 20% a chce 'wylacznosci' to nie powinien dostac koncesji
        3.moze i kluby dostala by mniej pieniedzy ale bylyby bardziej widoczne w tv ludzie by barsziej sie z nimi utozsamiali a to moim zdaniem wazniejasze

4. canal+ za nic jeszcze nie zaplacil bo nie podpisdali umowy, wiec prosze nie komewntowac ze dali nwielka kase, widac ze dla niektorych bardziej nsie liczy kasa niz sport
        • zewsi Re: Telewizje kłócą się o ligę 05.02.08, 11:19
          Gość portalu: mega napisał(a):

> 1. 39 zl jest znacznie wieksza kwota niz 20 dla nie ktorych te
          19zl roznicy to
          > byc albo nie byc wiec jesli cena bylaby 20zl za polska lige to by
          dotarla ona d
          > o conajmiej 3krotnie wiecej odbiorcow a mysle ze to najwazniejsze

Możesz przedstawić obliczenia jak do tego doszedłeś(doszłaś)?

> 2. jesli canal+ zaoferowal wiecej tylko o 20% a chce 'wylacznosci'
          to nie powin
          > ien dostac koncesji

A dleaczegóż to? Wydaje mi się, że przetarg dotyczył wyłącznych praw
          do pokazywania ligi w tivi. Prawa do wyłącznych praw nabył ten, kto
          zaoferował najwięcej.

> 4. canal+ za nic jeszcze nie zaplacil bo nie podpisdali umowy,
          wiec prosze nie
          > komewntowac ze dali nwielka kase, widac ze dla niektorych bardziej
          nsie liczy k
          > asa niz sport

A ITI przedkłada sport nad kasę?
          • Gość: mega Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.t-mobile.co.uk 05.02.08, 12:14

danych dokladnych nie posiafam alr noe od dzisiaj wiadomo ze jesli cos jest o polowe tansze znajdzie wiecej nabywcow, w koncu nie proponowali by 20zl nier majac dokladnego modelu biznesowego, moze zrobic ankiete czy zaplacilbys za lige 20zl...i tak jest wielu tu co ich stac wydac 39zl ale to chodzin by liga byla dostepna dla wszystkich bo napewno jest tu tez wielu co nie dadza 39zl
            znajac zycie to i tak by sie pojawily oferty ze loiga jest gratis jesli wykupisz pakiet programow za 80zl zamiast podstawowego za np 25....zwykly marketing chodzi o to by byla konkurencja w polsce jest jesli chodzi o platformy cyfrowe 3na rynku nigdzie iundziej takiej nie ma w europie we francji sa dwie ktore i tak sie lacza,
            swoja droga to nie rozumiem czemiu np canal + nie odsprzedal by samej ligi po 25zl i tak by zarobil...aler oni wola bys kupowal ich dekodery itd
            czy maja do tego prawo maja

chodzi mi o to by ci co decyduja o przyznaniu koncesji bardziej by decydowali ze wzgledu na ilosc odbiorcow docelowych
            • Gość: dzem Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.chello.pl 05.02.08, 14:14
              >ale to chodzin by liga byla dostepna dla wszystkich bo napewno jest tu >tez
              wielu co nie dadza 39zl

Są też tacy co nie dadzą 20.

• Gość: Mamadu Dioop Re: Telewizje kłócą się o ligę IP: *.pragapld.waw.pl 05.02.08, 11:32
          W anglii też jest dobrem narodowym ? Wszyscy ogladają za 5
          funciaków ? Jakoś mi się w to wierzyć nie chce. Popularyzacja tego
          sportu powinna odbywać się przez zachęcanie ludzi do przychodzenia
          na stadiony aby obejrzeć wielkie piłkarskie święto co weekend a nie
          poprzez walkę kto pokaże w TV. TV to reklamy w których Polsat i TVN
          przoduje - ot i cała tajemnica sukcesu. Mało fajne jest oglądanie
          meczu przerywane reklamą podpasek albo żelu imntymnego ewentualne
          nowego modelu samochodu. Takie tematy to u jankesów ale nie u nas.
    • Gość: Carlos nie kupiowac abonamentu a liga bedzie za darmo w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:59
      kazdej TV. Ot i cala filozofia. Wolny rynek. Zeby to jeszcze byl jakis poziom
      kopanej...
      • Gość: guptasek Re: nie kupiowac abonamentu a liga bedzie za darm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 11:03
        Podobno te mecze co ma TVP to będą latać w Teatrze Telewizji.
    • Gość: KIBIC zdegradowac legie i po problemie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 11:03
      ZDEGRADOWAC LEGIE I PO PROBLEMIE. nikt sie nie obrazi!
      • tt80tt Re: zdegradowac legie i po problemie !!! 05.02.08, 11:30
        Ale skoro wciąz aktualny jest utopijny pomysł "EKSTRAKLASA TV" za 16pln/mies.,
        to proponuje aby pojść dalej i stworzyć "SUPERESTRAKLASA TV". Program
        stworzyłaby TVP, środki na nią pochodziłyby z abonentu. 125mln na rok to przy
        rozłożeniu na wszytkie gospodarstwa domowe jakies 1,0 pln/mies. CZYLI 16x taniej
        !!!!!!!!!!!! Rocznie raptem 12pln doliczane do abonentu. NIE GENIALNE !?
    • Gość: hds To I liga bez Legii może być , fajnie,a kiedy to ? IP: *.e-wro.net.pl 05.02.08, 11:44
      Podobno diabeł tkwi w szczegółach i na to liczy ITI ,że jeśli sprawa
      jest jeszcze nie doklepana , to może dzięki postawie Legii , coś
      ugrają jeszcze dla siebie z tego tortu. A co na to reszta klubów,
      czy też wycofają się z wstępnie danej obietnicy sprzedaży praw dla
      canal+ ? , Nie wydaje mi się ,żeby kluby nieznały lub
      niezrozumiały , ważnych punktów umowy , na którą wyrażają zgode.,
      Teraz zmiana zdania,była by chyba niewłaściwa i jeśli Legia
      zablokuje podpisanie umowy , to nie wydaje mi się , by kluby
      walczące o wieksze środki finasowe , teraz nagle ,zachciały by
      zostać zupełnie bez nich. Canal+ to firma francuska , znana na
      arenie międzynarodowej, więc cała historia może się skończyć , nie
      tylko w Polsce. Ogólnie więc , może być tak ,że Legia zamiast
      zyskać , może dużo stracić , a tego chyba ten klub , nie zaryzykuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka