Gość: witalis Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.icpnet.pl 11.11.08, 22:31 Wielka szydera. Gdyby ktoś nie chciał robić zadymy to by nie chował twarzy w kominiarce czy szaliku co widać dokładnie na filmie www.policja.pl/portal/pol/1/31784/113_pseudokibicow_Lecha_Pozn an_zatrzymanych.html i nawet tłumaczenie ośmieszającej się swoim stanowiskiem Wiary Lecha nic nie zmieni w mojej opinii na temat tego zajścia. Wiara Lecha oskarża policję, niech patrzy kogo wozi na swoje mecze.... pozdro800 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Stop milicyjnej prowakacji !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 22:31 STOP MILICYJNEJ PROWAKACJI !! Precz z ZOMO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Wiara w buraka... IP: *.astral.lodz.pl 11.11.08, 22:31 Mam nadzieje, że w końcu dobierą się do dupy tym prostakom! Już jestem po wizycie na You Tube i przeraż mnie bezczelność tych "kibiców"! Wszyscy mają już dość tej bezesownej przemocy na meczach. Jeśli nie wiedzą co mają robić ze soba to może kilka godzin robut społecznych im dobrze by zrobiło. Wypalić to ogniem jak trucizne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Wiara w buraka... IP: *.infinity.net.pl 11.11.08, 22:52 Co za dzikusy, chamówa na maxa, odwalcie sie od Lechii! www.policja.pl/portal/pol/1/31784/113_pseudokibicow_Lecha_Poznan_zatrzymanych.html i co buraki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio O Hopakah Policjakah ... oglondnijcie ... IP: 94.157.95.* 11.11.08, 23:01 Hopaki Policjakki lobiom to co lobiom ... www.youtube.com/watch?v=Ul9U6ae5meQ&feature=related Szykowne ... nie widac roznicy ... po ktorej stajom stronie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPolityk Bandytów trzeba tak traktować... IP: *.chello.pl 11.11.08, 23:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krieg Re: Wiara w buraka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 23:04 jestem pod wrażeniem mentalności większości tu wypowiadających się - nadajecie się jak nic do pracy w policji - na meczu nie byliście, ze środowiskiem kibicowskim nie macie nic wspólnego, totalnie nie znacie realiów, za to doskonale już wiecie co zrobić z 'kibolami-bandytami". Co? Pałować, gazować - do skutku. Czytajcie dalej swoją ukochaną gazetkę, opiniotwórczą debilorodnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPolityk Nie znamy realiów? IP: *.chello.pl 11.11.08, 23:10 Czy wziąłbyś powiedzmy swojego 7 letniego syna na mecz? Czy wziąłbyś swoją kobietę na mecz? Większość Polaków odpowie ci nie. A ty jak odpowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazi Re: Nie znamy realiów? IP: *.individual.coel-network.net 11.11.08, 23:47 Odpowiadam na oba pytania tak. Na mecz Lecha na Bułgarskiej zabrałbym żone, 7 letniego syna (jeśli bym takiego miał) i nawet psa (gdyby pozwalali wprowadzać. Za to nigdy nie pojechałbym na mecz wyjazdowy bo widzę czym to grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_beets Re: Nie znamy realiów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:43 A ja chodzę na mecze Lecha z Kobietą i 10-letnim synem :) Wnikając w detale: 7-latka bym nie zabrał, za głośno. Na wyjazd bym nie zabrał rodziny ani sam nie pojechał. Jeżdżą najbardziej fanatyczni kibice, a oni święci nie są. Policja też nie. Za czasów studenckich jechałem do Poznania pociągiem, którym wracali kibice Lecha z meczu we Wronkach. Poznałem smak gazu, choć z meczem nic wspólnego nie miałem. A kibice nie wiem czym wtedy zawinili, może któryś zbyt wyzywająco spojrzał na panawładzę. Na marginesie - pałka i gaz powinna być używana w celu uspokojenia tłumu. A jest używana jako kara, często za to, że stało się za blisko. Mam przyjemność bywać na meczach Lecha w Poznaniu, gdzie zjawia się po 20 tysięcy kibiców. Może ze dwa tysiące to prawdziwi fanatycy, może ze 200 ma skłonności do rozrób. Reszta (do której należę) to normalni ludzie. NORMALNI. Ale wszyscy są już zaszufladkowani - bydło i bandyci, pałować ich i gazować, w imię tego, by na stadionach było "normalnie". A kiedy będzie normalnie? Jak Wy zaczniecie chodzić, nie my? Przecież tego chcecie, zlikwidować bandytyzm, byście mogli bezpiecznie zasiadać na trybunach. Tyle że gdy wtedy 20 debili wlezie gdzieś na płot i dostanie pałką po grzbiecie, to inni o Was będą mówić "pałować i gazować". Obudźcie się. Ja nie chcę być traktowany jak przestępca tylko dlatego, że noszę niebieskobiały szalik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Wiara w buraka... IP: *.chello.pl 11.11.08, 23:11 stara sprawdzona śpiewka człowieczka, który uważa, że normalni ludzie powinni respektować środowisko kibicowskie i jego realia, a nie na odwrót Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^_^ Re: Wiara w buraka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 23:24 Mylisz się. Chodzę na mecze, jeżdżę na mecze, mam coś tam wspólnego ze środowiskiem kibicowskim. I widzę, że NIGDY kibice nie przyznają się, że coś się stało z ich winy. Zawsze to policja jest winna - bo pada śnieg, świeci słońce, bo za mało jest bramek do wpuszczania, itd. Pewne sprawy można rozwiązać inaczej, tyle że tzw. "kibice" wolą się rzucić do bicia. Nie mam problemów z policją, jest mi obojętna. Jeśli to policja albo ochrona sprowokują jakieś zajście - powinna za to odpowiedzieć (np. tak jak w sprawie kibiców GKS-u i wydarzeń na stacji w Krakowie-Mydlnikach). Na filmie opublikowanym przez policję nie widzę katowania niewinnych. Więc nie dziw się, że są takie opinie, a nie inne. Nie potrafisz przyjąć do wiadomości, że ktoś może mieć inny punkt widzenia niż Ty i być przy okazji kibicem? Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wiara w buraka... IP: 82.160.24.* 12.11.08, 00:01 to juz zeby byc kibicem trzeba cos miec wspolnego z srodowiskiem kibicowskim (a co to jest do cholery ?) puknij sie w leb czlowieku, zeby nie powiedziec dosadniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPolityk Przymusowa służba wojskowa dla bandytów stadionowy IP: *.chello.pl 11.11.08, 22:59 Przymusowa służba wojskowa dla bandytów stadionowy bez możliwość awansu, najlepiej 3 lata w tym misje zagraniczne takie jak Afganistan jako "mięso armatnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdlech Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.limes.com.pl 11.11.08, 23:38 ble ble ble .... pyrowym gwiazdeczkom wydaje sie że stoja ponad wszystkim???? jak tak chca bronic swoichcw...i to niech "wiara zdlecha" placi za zniszczenia i koszty sądowe kadej pyrki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juri dość bezkarnośći gnoji w mundurach! IP: *.beta.furrynet.org 11.11.08, 23:47 niszczyć policyjnych chamów po zawodówie! niszcyć ! takie scierwo nie ma prawa funkcjonować ! cholerne gnoje po zawodówce którym się wydaje że wszystko mogą bo mają pałki i broń palną przy boku! bić bandytów z policji! a tak w ogóle- jak zakończyła się sprawa brutalnego pobicia młodzieży na studniówce przez gnoji w mundurach? zamieciona pod dywan? Polska policja to chamy , bezmózgi, gnoje nic tylko do gazu z nimi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozszadny Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 12.11.08, 00:13 Nie rozumiem slepej wiary Gazety w to co mowi rzecznik policji. Rozumiem, ze w redakcji jest wyznaczona linia wg. ktorej sie pracuje ale na milosc boska badzcie choc troche obiektywni. Dlaczego nikt nie zadal prezesowi Lechii pytania czy gdyby uruchomili 4 bramki zamiast dwoch (na 800 kibicow) to zadymy udaloby sie uniknac. Naprawde latwo wymyslec pytania, ktore obnazylyby nieudolnosc organizatorow i brak profesjonalizmu policji. Trzeba tylko chciec zrobic dobry material a nie 'wstrzasajacy' artykul dla ludzi z brakiem kontaktu z rzeczywistoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku 12.11.08, 00:22 A kibice Lecha tradycyjnie najpierw odstawiają bydło a potem wyjaśniają, że to nie ich wina, bo to zła organizacja była. Ciekawe. W tysiącach przypadków organizator nie potrafi zorganizować odpowiedniej przepustowości a mimo to bijatyki są tylko tam, gdzie pojawiają się kibice. Wniosek nasuwa się jeden: kibice to zwykłe bydło, które naprawde nie zasługuje na normalne traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal no popatrz co ty nie powiesz IP: *.gprs.plus.pl 12.11.08, 03:01 > Wniosek nasuwa się jeden: kibice to zwykłe > bydło, które naprawde nie zasługuje na normalne traktowanie. Przedstawiciel policji podkreśla w jednym z artykułów, że olbrzymia większość kibiców stała podczas zajść grzeczniutko, mimo jak to nazwałeś "problemów z przepustowością". Wniosek nasuwa się jeden: Po zestawieniu tego faktu z twoim "wnioskiem", wychodzi że jesteś zwykłym kretynem, bo inaczej nie można nazwać przedstawiciela homo sapiens(?) który stosuje tej skali uogólnienia. PS. > W tysiącach przypadków organizator nie potrafi zorganizować > odpowiedniej przepustowości Jest drobna różnica pomiędzy "nie potrafi" a "celowo nie zapewnia". Bo jak inaczej nazwać otworzenie przez organizatora 2 z 4 dostępnych bramek, gdy wpuszcza kibiców gości na obiekt po raz 1000-ny i zna z wyprzedzeniem dokładną ich liczbę, więc nie może zasłaniać się brakiem doświadczenia, albo niedoszacowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: no popatrz co ty nie powiesz 17.11.08, 16:47 > Przedstawiciel policji podkreśla w jednym z artykułów, że > olbrzymia większość kibiców stała podczas zajść grzeczniutko, mimo > jak to nazwałeś "problemów z przepustowością". Brawo. Dzięki drobnej prowokacji mam już konkret: olbrzymia większość kibiców stała podczas zajść grzeczniutko. Olbrzymia większość! Zatem 'problem z przepustowością' nie był na tyle poważny, że mógłby uzasadniać wszczęcie zadymy. A to już wniosek przeciwny niż teza Wiary Lecha. > Bo jak inaczej nazwać otworzenie przez organizatora 2 z 4 > dostępnych bramek(...) Tak samo jak w każdym innym przypadku: nieudolność. Naprawdę nie wiem skąd przekonanie kibiców, że wszyscy organizatorzy myślą tylko o tym, by utrudnić im wejście na stadion. No, ale tu nie ma co dyskutować. Ogromna większość kibiców stała grzecznie pomimo tej fatalnej przepustowości. Zatem to widać nie był aż taki problem by wszczynać awantury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jargh bydlaki IP: *.icpnet.pl 12.11.08, 00:37 osmielaja sie grozic? koniec swiata. co za bezczelnosc. jeszcze raz powtarzam - w pelni popieram dzialania policji i chetnie przyznal bym im wieksza swobode w strzelaniu do pijanej dziczy. wiaro lecha, nie osmieszajcie sie! jako poznaniak czuje wstyd, ze tacy idioci tu tez mieszkaja. kibolu, idz do las, tam bij sie z innymi debilami. nie rob wsi na stadionie. co za bydlo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koxiarz Re: Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.chello.pl 12.11.08, 01:48 Nie wiem jak było w tym wypadku, ale wyjaśni to obraz z kamer monitoringu. Co do prawowitości policji, to ja niestety mam pewne watpliwości, gdyż aby nie łamać prawa, to trzeba byc w pełni jego świadomym, a z tym u sporej liczby policjantów jest niestety nietęgo.Jesli jeszcze takiego nie spotkałeś to napewno prędzej czy później spotkasz. PS. Chłopaki z prewencji, którzy obstawiają mecze to też nie są harcerzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukuś Re: Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.244.159.120.mielec159.tnp.pl 13.11.08, 10:01 jak zwykle to policja jest winna, 500 kibiców mogło się zachować normalnie tylko 100 debili musiało się wyżyć. Gdyby było ZOMO to dawno by było spokojnie na stadionach Odpowiedz Link Zgłoś
yamat Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku 12.11.08, 02:53 "Wiara Lecha". Kombatanci polskich stadionów. W zeszłym sezonie w Krakowie pozapalane sztuczne ognie pewnie same im z rąk powypadały i poleciały nieszczęśliwie na sektor, w którym zazwyczaj siedzą osoby starsze i z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Re: Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.gprs.plus.pl 12.11.08, 03:20 > "Wiara Lecha". Kombatanci polskich stadionów. W zeszłym sezonie w > Krakowie pozapalane sztuczne ognie pewnie same im z rąk powypadały > i poleciały nieszczęśliwie na sektor, w którym zazwyczaj siedzą > osoby starsze i z dziećmi. Z tego co ja z kolei słyszałem - swoje 3 grosze do sytuacji dodali kibice Wisły czynnie zaczepiający przyjezdnych za pomocą różnych dziwnych akcesoriów z kamieniami włącznie. To pewnie te dzieci do spółki z emerytami? Przy okazji - nie sztuczne ognie tylko zimne ognie. Tymi drugimi mogą się bawić bez żadnego ryzyka nawet kilkuletnie dzieci, więc nie demonizuj jeśli łaska, bo zachowanie było owszem żałosne, ale niewiele bardziej "niebezpieczne", niż obsypanie kogoś confetti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: 93.105.150.* 12.11.08, 07:20 Idiota? Wsadź sobie tego "zimnego ognia" w d... i odpal, zobaczysz jaki on "zimny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal wot, kulturnik IP: *.gprs.plus.pl 12.11.08, 12:53 Sam się sobie dziwię że w ogóle ci odpisuję. Nic sobie nigdzie wsadzać nie będę, skoro już sprawdziłeś że wtedy parzy, to wystarczy mi twoje słowo. Wiem za to z autopsji, że trzymając je w palcach, parę milimetrów od skóry, poparzyć się nie sposób. Dziwnym trafem nie udało mi się również podpalić odzieży na którą leciały czasem iskierki. Pewnie jakieś szkody powstałyby po przyłożeniu ich na kilka sekund - ale tego zdaje się kibice Lecha wiślakom z przyczyn "logistycznych" nie byliby w stanie zrobić? Kogo tu chcesz przekonać że ziemia jest płaska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechzdechłkolejorz Re: Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 09:50 pacal wiadomo że kibuce lecha to debile - już niedługo CSKA strzepie wam dupe - że ruski miesiąc popamiętacie UEFA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 10:28 dobrze ze napisles zazwyczaj:) wtedy byli tam ultrasi wisly ciekawe dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erty Re: Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: 213.17.224.* 13.11.08, 16:18 chyba masz nikle pojecie twierdzac ze byli tam "ultrasi" Ale zadam ci pytanie, czy to cokolwiek zmienia kto tam byl? W jednych wolno czyms rzucac a w innych nie? Fajnie. To zacznij od rzucania w swoja mame. Bez pozdrowien dla debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s i niech pikniki wisly napisza ze inwalidzi IP: *.eastwest.com.pl 12.11.08, 11:53 noramlni kibice Wisly jezdzac na wyjazdy sa z nami przeciwko debilizmowi gazet i policji. Ale co to zjadacza popcornu obchodzi. Cylinder dwa piwa i na Wisle albo na Malysza. Jeden ch.. dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silius Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.net.pbthawe.eu 12.11.08, 05:22 spałować to towarzycho a co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere To wszystko przez warunki na "stadionach"! IP: *.vide-sat.pl 12.11.08, 05:41 Na nowych, pięknych, zbudowanych na EURO 2012, kibole przeistoczą się (w cudowny sposób, ma się rozumieć) w anioły! Odpowiedz Link Zgłoś
xuj Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku 12.11.08, 05:42 Dawno nie widziałem bandy większych hipokrytów niż kibole (w ogóle, nie tylko Lecha). Najpierw, co wyraźnie widać na nagraniu z monitoringu, kręcą dym, a potem z płaczem do sądu lecą, bo policja się z nimi nie pie...ła. No bez jaj, filozofia Kalego w najlepszym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.ppcor.org.pl 12.11.08, 08:04 Hołota nazywająca się "kibicami".Może przeprosić we wszystkich mwdiach i dożywotnio bezpłatne wejście na wszystkie mecze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:11 Brawo Wiaro Lecha . Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
maz45 Re: Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku 12.11.08, 08:56 Tak, tak, brawo... Najpierw wstawiacie się za schlanym jednym, czy drugim kumplem, robicie przez niego (nich) dym, a później skarżycie do sądu policję, jako to ona brutalna. Do tego, by stwierdzić, że ktoś jest schlany nie potrzeba alkomatu. Wystarczy spojrzeć i popatrzeć jak się kiwa, a z gęby śmierdzi mu jak z końskiej dupy. Sąd, owszem, zawoła dowodów w postaci badania alkomatem, ale skoro tych 113 półgłówków zostało zatrzymanych, to na pewno zostali przebadani tym świetnym urządzeniem. O wyniki można być spokojnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: 150.254.212.* 12.11.08, 09:01 Signum temporis - zamiast łeb spuścić pokornie i walnąć się w tą rozbudowaną klate, to oni grożą sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzeks Po co więzienie, 100 batów na stadionie. 12.11.08, 09:09 I za każdy razem więcej, "brutalność policji śmiech"- niech się poskarżą z Majdanem i świerczewskim jakie to gwizdy nie do ruszenia, ja jeszcze w celi bym im w pierd... spuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: 83.238.213.* 12.11.08, 09:17 jako kibic LECHA ubolewam że Wiara Lecha stosuje retorykę przypisywaną prezydentowi RP czyli "nikt nam nie wmówi że białe jest białe a czarne jest czarne". a filmy które można znaleźć w sieci to co jest? Myślę panowie że tracicie kontrolę. A bicie ludzi na stadionie w Poznaniu przez osiłków z plakietkami LP bez przyczyny jak tłumaczycie ? Wyrażamy stanowczy protest by osobnicy którzy widzą świat inaczej niż my a zwłaszcza ci którzy przychodzą na stadion z dziećmi i tylko patrzą na mecz byli posłuszni bo tylko my mamy rację ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no prosze A Gazeta Warszawska swoje... IP: *.polityka.com.pl 12.11.08, 09:17 Jak zwykle: w głownym grzebiecie Gazety Wyborczej piszą o sporcie kibicie Legii, ktorym sie trudno uwolnić od niechęci do Lecha, wiec - jak nie kijem, to pałką. W tytule napisali "wiara lecha grozi..." a w tekscie dopowiadają, że "grozi procesem sądowym". Jakby to byli kibice Legii, to by grozili brzytwami albo łańcuchami. Tyle, że wtedy chłopcy z działu sportowego na Czerskiej wykazali by się niezwykłą tolerancją. Ale ponieważ lechowi się zazdrości, to każdy pretekst jest dobry, żeby dokopać. Widać to wyraźnie, jak poczytac co o tym zajściu pisze gazeta wyborcza w Poznaniu - tam takich odjazdow nie ma. I ok, lokalne gazety niech sobie kibicuja, ale żeby gazeta ogólnopolska się zniżała do takiego poziomu? Załosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop ale beda jaja IP: *.echostar.pl 12.11.08, 09:29 gdy ochroniarze trafia za kratki wsadzeni przez kibicow haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: ale beda jaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 10:27 Jaja to będą na sali sądowej jak sędzia przeczyta te dziecinne wypracowanie. Sędziego ze śmiechu rozerwie na kawałki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fann Moze zmiana nazwy stowarzyszenia na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 09:53 PAJACE Z Lecha na dym pojechali a jaka napinka i ile punktow na forach Kibicowskich za zadyme a teraz płacz i jaka Policja zla,pił jeden z drugim w pocjągu 8 godzin to nie wiedzieli koledzy ze bedą kłopoty...mimo wszystko plus za AKCJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Nie wyręczajcie Sądu. IP: 213.156.119.* 12.11.08, 09:56 Bardzo dobrze że swoim oświadczeniem Wiara Lecha wzbudziła gorąca dyskusje.Bardzo dobrze bo nawet jezeli Sąd udowodni winę sprawcą kopania płotu to na wszystkich stadionach w Polsce wiele firm ochroniarskich ucywilizuje zachowania pseudo-ochroniarzy w kominiarkach. Bardzo dobrze bo Policja nie bedzie bezmyslnie katowała przypadkowych kibiców (nie dotyczy chuliganów). Bardzo dobrze bo media przed publikacja w stylu "Kibice (wstaw nazwe klubu) to bandyci" troche pomysla. Tak naprawde to Wiara Lecha zrobiła dobrą robote dla wszystkich kibiców jeżdżących na mecze. Pojecie winy jest subiektywne więc zostawcie ta robotę Sadowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Nie wyręczajcie Sądu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 13:31 Jedyne co ta wiara zrobiła to ośmieszyła się swoimi infantylnymi tłumaczeniami. Nawet 7-latek potrafi wymyślić lepszą wymówkę przed nauczycielem. No ale 7-latek ma lepiej rozwinięty rozum niż stadionowe bydło. Śmiechu warte są te tłumaczenia jak to dziura w płocie zrobiła się sama i jak to porządni kibice wpadli w nią i to zupełnie przypadkiem do sektora z kibicami przeciwnej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John 3:16 Wiara Lecha grozi sądem po zadymie w Gdańsku IP: *.centertel.pl 12.11.08, 09:57 Proszę Panstwa! Otóż od straszenia to są duchy!! Nie sądzę by Wiara Lecha zdecydowała się na taki krok. Ukręciliby bata na samych siebie.Policja na agresję odpowiedziała agresją. I tak powinno być. Teraz winny płacze strasząc sądem jak to zazwyczaj bywa. Poczekamy i zobaczymy. Jeśli nawet zdecydują się złożyć zawiadomienie (dla zasady)to i tak leżą i kwiczą. Odpowiedz Link Zgłoś
levy Tak było naprawdę: 12.11.08, 10:07 Kibice Lecha przyszli na stadion wprost z kościoła gdzie przez 5 godzin modlili się w intencji zwycięstwa swojej drużyny. Odmówili ze 20 razy różaniec, śpiewali godzinki ku czci Najświętszej Panienki Królowej Lecha. Złożyli też wotum w postaci szalików swojej drużyny i oczywiście sporą ofiarę pieniężną na ręce proboszcza. Potem przeszli w procesji na stadion cały czas śpiewając nabożne pieśni i pozdrawiając wesoło mieszkańców Gdańska. Na stadionie cały czas nie przestawali śpiewać i wznosić modłów, również w intencji tych grzesznych kiboli Lechii, którzy wulgarnymi wyzwiskami próbowali ich sprowokować. Gdy zaczęli śpiew "Boże coś Lecha" (przerobiona znana pieśń "Boże coś Polskę") do akcji wkroczyła przekupiona gdańska policja wyciągając stojących z brzegu i najspokojniejszych kibiców Lecha. Gdy ci biedacy zostali wciągnięci między policjantów i zasłonięci wtedy zostali pobici a potem wyrzuceni poza stadion. Policja nie oszczędziła nawet kapelana kibiców Lecha, który był z nimi (zawsze prowadzi modły na stadionie) i próbował interweniować, błagając policjantów na kolanach by dali im spokój. Dalszego ciągu nie znam bo już nie widziałem, dlatego proszę naocznych świadków o jego dopisanie aby dać świadectwo brutalności i bezwględności mili... przepraszam, policji wobec niewinnych i świętych kibiców Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
maz45 Re: Tak było naprawdę: 12.11.08, 10:17 Tak właśnie było! A ten jeden nieszczęśnik (ponoć pijany), tak żarliwie się modlił, że polazł na zakrystię, gdzie stało wino mszalne. A że zaschło mu w gardle, no to je przepłukał, a że dobre było, no to pociągnął mocniej, a później wstrętni gliniarze zaczęli się do niego przyp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Tak było naprawdę: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 10:25 I nie jest prawda jakoby kibice rzucali w policjantów - synów szatana, kamieniami ale co najwyżej rzucali na nich klątwy a następnie modlili się o zbawienie ich dusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alleluja Re: Tak było naprawdę: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 23:09 W istocie dokładnie tak było, w dodatku po wejściu na sektor przywitali wrogo nastawionych kibiców Lechii gromkim "Witamy was alleluja": pl.youtube.com/watch?v=t3QfU76U9-A&feature=rec-HM-fresh+div (2:54) Odpowiedz Link Zgłoś