Gość: medi IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.09, 15:43 Przecież lądowanie telemarkiem wzięło się właśnie od jazdy telemarkiem, czyli techniki zjazdowej polegającej na przyklękiwaniu na jednej nodze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obii Re: Nowe zastosowanie telemarku IP: *.gprs.plus.pl 19.01.09, 15:47 Jazda telemarkiem to bardzo stara technika... i ostatnio znów staje się modna, dlatego organizują mistrzostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dymiacy_piecyk Re: Nowe zastosowanie telemarku 19.01.09, 17:10 Panowie, nie wszystko, co na pierwszy rzut oka wygląda zabawnie takie jest w istocie pl.wikipedia.org/wiki/Narciarstwo_telemarkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Nowe zastosowanie telemarku IP: 79.191.210.* 19.01.09, 20:33 eh, dołączę się do przedmówców- to klasyczna technika, pierwsi narciarze jeździli właśnie tak. Zawsze doceniałem wiedzę sportową Zczubaków, tym razem wpadka. Dodam, że co sprytniejsi skandynawscy zawodnicy potrfią zjeżdżać tą techniką na nartach biegowych ze stromych tras zjazdowych. Byłem świadkiem takiego ekstremalnego zjazdu, w wykonaniu jednego nieco szalonego młodziana podczas uniwersjady. ps. uniwarsjady rządzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Nowe zastosowanie telemarku IP: *.kamis.eu 20.01.09, 11:06 myślałem, że to TIMING robi większą kariere :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teleskier Re: Nowe zastosowanie telemarku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:06 "z czuba. pl" ......."brzmi mniej głupio niż faktycznie jest" Niestety jesteście przykładem totalnej ignorancji i braku PODSTAWOWEJ wiedzy o narciarstwie. Odpowiedz Link Zgłoś