Dodaj do ulubionych

Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem...

• Gość: grendy Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem.. IP: *.aster.pl 16.03.09, 20:55
      jejku jak ja sie ciesze ze kibole wyganiaja takich palantów kibiców jak wy ze stadionów.Jak tu zrobic zeby was jeszcze z netu pogonić,zostalibyscie wtedy ze swoim ukochanym przeglądem sportowym i dodatkiem gw w domu.Jakie to by bylo przyjemne.
    • Gość: tylko Engel czegoś dokonał, Stec tylko kłapie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 21:00
      Ze zdumieniem czytam wypowiedzi na forum pełne zrozumienia dla dyrdymałów
      wypisywanych przez Steca, a jednocześnie przepojone chęcią dowalenia Engelowi.
      To interesująca, zbiorowa aberracja. Bo Engel, jako trener odnosił konkretne i
      łatwe do sprawdzenia sukcesy - i oczywiście porażki też. Tak to w sporcie bywa.
      Ale są to konkrety, które człowiek rozsądny i uczciwy powinien umieć wyważyć.
      Natomiast jedynym śladem działalności Steca są felietoniki w których demonstruje
      głównie przekonanie o własnej nieomylności. Jest to kawał pyskatego bufona,
      który żyje z pisania bzdur
      • Gość: Krzesinki Re: Engel czegoś dokonał, Stec tylko kłapie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 21:59
        Masz racje tylko , że bufonów tutaj widze dwóch Engela i Steca.
      • Gość: MonX Engel wart Steca - obaj są pajacami IP: *.wroclaw.mm.pl 16.03.09, 21:59
        Engel udaje, że umie trenować, bo miał to szczęście, i akurat w czasie
        eliminacji do MŚ eksplodował Olisadebe i wywalczył nam mistrzostwa. Przedtem ani
        potem Engel nie dokonał niczego i nigdzie. Nie licząc oczywiście cwaniactwa, gdy
        zarabiał kaskę na reklamach i swojej książce, którą pisał akurat wtedy, gdy
        trzeba było przygotowywać reprezentację do mundialu, albo gdy załatwił sobie
        cieplutką posadkę w PZPN.
        Stec to narcyz i pyskacz który żyje pisania pierduł mniejszych lub większych.
      • Gość: jurek ogórek Re: Engel czegoś dokonał, Stec tylko kłapie IP: *.chello.pl 16.03.09, 22:44
        jasiu? dzięki za pozytywny wpis, jutro czeka na nas czarny jasiek.
        jurek
    • Gość: alek engel jak wszyscy lesni! IP: *.dyn.grandenetworks.net 16.03.09, 21:04
      co to oczekiwec od engela? gosc pisze tak jak napisalby sekretarz
      powiatowy pzpr w odopowiedzi na zarzuty "imperialistycznych swin".
      engel to brat marxa....
    • dziupla Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem.. 16.03.09, 21:20

• Gość: Lider Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem... IP: *.chello.pl 16.03.09, 21:21
      I to jest zasługa wcześniej Janasa, a teraz Leo, że z taką bandą miernot gramy o cokolwiek. Engela nie wliczam, bo on awansował ze śmiesznej grupy z Norwegią z 1.koszyka. Zgadzam się jednak z Engelem, że dużą część winy ponoszą kluby, które traktują szkolenie młodzieży tak a nie inaczej. Właściwie to wymogi licencyjne sprowokowały wiele klubów do utworzenia grup młodzieżowych. Nie zmienia to jednak faktu, że produkuje pan Engel wraz ze swymi kolegami trenerskie miernoty, nie mające pojęcia o szkoleniu młodzieży.
    • ja.ja222 Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem... 16.03.09, 21:32
      Panie Endżel o tym co potrafi robić z młodych talentów polska szkoła
      trenerska to każdy widzi od wielu, wielu lat. Od lata kiedy takim
      trenerem był m. in. i pan. Wielka posucha, niszczenie talentów. O
      tym musi pisac pan Stec bo to każdy widzi i to nawet ktoś, kto
      specjalnie nie interesuje się piłką nożną. Dopóki w pzpn bedą
      zasiadały osoby takie jak pan i panu podobni trenerzy to z tego
      chleba nigdy nie bedzie tylko zawsze zakalec. Jeżeli w tym zakalcu
      pojawi się jakiś rodzynek to nie jest to główną zasługą polskich
      trenerów. To jest zasługa jego talentu, który nie dał sie zmarnowac
      komuś takiemu jak panu podobni.
    • Gość: Miodzio A co to k...a jest polska myśl szkoleniowa ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 21:49
      Nie można mówić przecież w czasie teraźniejszym o zmarłych śmiercią
      gwałtowną i niestety spodziewaną. To że Pan trupa trzymasz w szafie
      to już od dawna wiemy. Od tego towarzystwa ma Pan problemy z węchem
      i nie odróżnia Pan nieświeżej wędliny. Bedzie jak w kawale z
      Sempolińskim. Rok dwa tysiące czterysta czterdziesty czwarty. Mecz
      Polska - Niemcy. Skład Polaków : Tomaszewski, Żmuda, Maszczyk,
      Gorgoń, Szymanowski, Deyna, Musiał, Ćmikiewicz, Kasperczak, Gadocha,
      Lato, Szarmach. Amen.
    • Gość: Krystian Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 21:55
      Naprawdę jestem tym przerażony. Dawniej myślałem że ludzie z pzpn-u po prostu
      są zwykłymi śmieciami i kłamią ludziom, bez mrugnięcia powieką, prosto w oczy
      ale teraz widzę że oni naprawdę wierzą w to co wygadują. Jak ktoś taki jak
      j.engel może mówić że Sztec nie umie czytać ze zrozumieniem jego tekstów skoro
      ona sam tego nie potrafi. Przecież wyraźnie redaktor Rafał powiedział iż
      ocenia poziom naszej piłki nie na postawie wyników reprezentacji (gdyż te są
      niezłe) lecz na tym ile polskich piłkarzy, nie licząc trenowanych
      indywidualnie bramkarzy, zwojowało coś w europejskiej, klubowej piłce. Zgadzam
      się w całości z redaktorek Sztecem iż kraje biedniejsze od naszego tak jak
      wymieniona przez niego Serbia, potrafią wyszkolić takich piłkarzy jak Vidić
      czy Kezman. engel twierdzi iż "polska myśl szkoleniowa" (jak to słyszę to nie
      wiem czy śmiać się czy płakać) nie jest niczemu winna a wręcz przeciwnie. To
      jej zawdzięczamy tych nieliczny polskich piłkarzy trzymających jeszcze jako
      taki poziom.
      "Pan" engel w swym artykule twierdzi również iż on i związek niewiele mogą
      zrobić a wszystko zależy od samorządów. W takim razie pytam się, PO CO NA TEN
      CAŁY PZPN?!?!. Załatwienie miejsce na zgrupowanie dla reprezentacji czy umów
      ze sponsorami może zająć się 3-4 managerów. Moją ostatnią uwagą (w tej
      wypowiedzi, nie ogólnie) jest to iż polski związek piłki nożnej nie mając, jak
      sam twierdzi, zbytniej władzy by cokolwiek zmienić (na leprze, gdyż zmienianie
      na gorsze, ludzie tacy jak engel, maja opanowane do perfekcji) to przynajmniej
      powinni podkładać Rządowi jakieś pomysły na zmiany w prawie mogące pomóc w
      rozwoju polskiej piłki (tak jak to miało miejsce w Turcji gdzie tamtejszy
      Rząd wprowadził ulgi podatkowe dla ludi chcących inwestować w sport) a nie
      siedzieć tylko na dupsku i biadolić jak to jest źle, ale to nie ich winna bo
      oni tak na prawdę nic nie mogą. Po coś ten Związek został powołany, może
      wreszcie pora żeby ludzie w nim pracujący zaczeli coś robić.
      • Gość: Piotr_S Re: Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytał IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 17.03.09, 02:30
        W którym kraju związki piłkarskie budują infrastrukturę i odpowiadają za
        szkolenie piłkarzy?! To jest zadanie dla samorządów oraz klubów piłkarskich,
        więc nie wypisujcie tych swoich bredni, bo tutaj Engel ma rację. Słabość
        wyszkolenia piłkarzy wynika ze słabości infrastruktury, braku profesjonalnych
        klubów piłkarskich oraz z mentalność polskich piłkarzy, których nawet PZPN nie
        zmieni. PZPN odpowiada za reprezentację oraz za kontakty z FIFA oraz UEFA. I
        akurat reprezentacja nie może narzekać na brak dobrych warunków organizacyjnych
        a jej wyniki w ostatnich latach w porównaniu z latami 90-tymi świadczą o dużym
        postępie pod tym względem. Czego się tak pieniacie. Większość komentarzy
        świadczy o tzw. syndromie polaczka i chorej nienawiści do PZPN-u. Ktoś tutaj
        wspomina o Świerczewskim że się wyróżnia w polskiej ekstraklasie. No wyróżnia
        się bo grał w klubach zachodnich, gdzie od piłkarza wymaga się bardziej
        profesjonalnego podejścia do piłki niż w Polsce. Tym się zajmują kluby a nie
        PZPN rozumiecie?
    • Gość: Krzesinki Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 21:57
      Engel nie chce mis się z toba gadać.
    • Gość: wbalcer Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem.. IP: *.chello.pl 16.03.09, 22:02
      Panie Engel "dwoma rękoma" podpisuję się pod artykułem redaktora Steca. "Tylko człowiek chory nie dostrzega swojej choroby" i widzi ją u innych. Tak jest z Panem i polskim futbolem NIESTETY!!!!!
      • Gość: realista engel - go home/prison!!!! IP: *.range86-171.btcentralplus.com 16.03.09, 22:07
        ... boje sie jednak iz taki prymityw nie wie nawet jak uruchomic
        komputer.... nie przeczyta wiec debil jakze slusznych opinii
        polskich kibow....

szkoda.....
    • Gość: ercu Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 22:06
      Engel bój sie BOGA, STEC napisał prawde a Ty sie obrazasz?

Weź tych wszystkich kolegów których bronisz i jedź na Grenlandię, naucz foki
      kopac piłkę.
    • Gość: irenka engel nieudacznik i pseudo trener!!! IP: 87.249.192.* 16.03.09, 22:08
      stec napisał prawdę, zapomnił konkretnie napisać że pan i pana
      kolesie są tam dla kasy a na piłce znacie się jak świnia na
      gwiazdach. najlepiej będzie jak pan na emeryturę z kolegami odejdzie
      i tyle.
      • Gość: zakk Piłkarski poker IP: *.mtvk.pl 16.03.09, 22:29
        Przypominam panie Engel, że to pan był "anonimowym scenarzystą" słynnego
        "Piłkarskiego pokera" i to pana synalek jest oskarżony o kupowanie i
        sprzedawanie meczów. Własnie tak ta polska piłka jest prowadzona od lat czyli
        troche tam chłopaków nauczymy a jak nie idzie to mecz kupimy.
        Atak nawiasem mówiąc to sprytnie pan Steca zaatakował. Napuścił pan na niego
        cały piłkarski światek bo powiedział o was, że buble i przeciętniaki. Taka jest
        prawda i mówię to ja facet, który kocha futbol i w niego pogrywa.
    • Gość: irenka engel nieudacznik i pseudo trener!!! IP: 87.249.192.* 16.03.09, 22:08
      i tyle.
      i tyle.
      i tyle.
    • ludwikdorn Engel powinien podać się do dymisji... 16.03.09, 22:13
      ... a stanowisko które zajmuje powinno się zlikwidować. Sam przyznał w swoim
      liście, ze PZPN nie ma wpływu na szkolenie piłkarzy, to po cholerę w ogóle ten
      stołek istnieje?
      • ppp280 Masz rację !!! 17.03.09, 08:30
        Bravo

Masz rację. Jeżeli nie ma na nic wpływu to po co w ogóle siedzi w
        PZPN?
        • Gość: remus1 Re: Masz rację !!! IP: 212.160.172.* 17.03.09, 09:06
          Engel nadaje się do bawienia wnuków! Skoro treneży zarabiają tak
          mało to nie powie ile sam dostaje od PZPNu ! Bo przecież nie 300-400
          zł.
          Czy ci ludzie w PZPNie nie mają za grosz honoru?
    • rzal3 Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem... 16.03.09, 22:24
      Właśnie jak to jest, że taki Piotrek Świerczewski, piłkarz powiedzmy w sile
      wieku po wyłącznie indywidualnych przygotowaniach zimowych ( poniekąd z
      reprezentacją polskich dziennikarzy) jest wyróżniającym się zawodnikiem we
      wszystkich kolejkach rundy wiosennej. Nigdy nie zrozumiem tej polskiej
      ekstraklasy.
    • Gość: Tashunca Panie Engel proszę nie robić z siebie idioty... IP: 92.24.56.* 16.03.09, 22:30
      Cała Polska piłka to jeden wielki bubel i miernota i Pan jest za to także odpowiedzialny. Bądź Pan honorowy, potęp Pan środowisko i odejdź w niesławie z resztą sitwy...

Szkoda czasu na czytanie takich pierdół jakie żeś Pan napisał. WSTYD!!!

• Gość: realista ____ Polacy odnosza sukces wbrew trenerom !!! ____ IP: *.radom.vectranet.pl 16.03.09, 22:57
        Polscy pilkarze na Zachodzie jak odnosza sukcesy, to zazwyczaj nie dzieki, ale
        wbrew trenerom.

Bo sa to pilkarze albo wychowani za granica albo w Polsce kompletnie
        niedoceniani, ktorzy nagle gdzies skad przypadkiem wyskocza (patrz Niedzielan,
        Lewandowski).

A i tak malo ktory gra w lepszym klubie niz jakis sredniak bundesligi.

Raz na dwa 3-4 trafi sie jakis Krzynowek albo Jelen.
        • rydzyk_fizyk Polska myśl szkoleniowa w praktyce 17.03.09, 00:36
          Zaczyna się od juniorów.
          Polecam:

www.legia.net/wiadomosci,32893_Problemy_z_trenerami_reprezentacji_juniorskich.html
          • Gość: zdzichd co jak co IP: *.range86-166.btcentralplus.com 17.03.09, 02:50
            ale dobrzeze ten cały engel z.jebał przemadrzałego steca i cały ten sport w g
            to nie redakcja tylko jakas loza szyderców,a przy tym zero pojęcia w temacie
            zero pasji do sportu zero zaangazowania,tylko łatwe temaciki i bazowanie na
            taniej kontrowersji i przekrecaniu faktów nazywane "analizami"
            sory ale co to ma wspólnego ze sportem,ideą olimpijską itp.
            jedno pytanko
            czy którys z redaktorków zadał sobie kiedykolwiek trud by powęszyc czy podrązyc
            wokoło korupcji w piłce o której wiemy od 30 lat,która toczy i zabija (nie
            engel) ten sport?
            takze kolejna tania sensacyjka rodem "narobic szumu wokoło gówna "
            mnie nie rusza
            w polsceod lat bakuje kultury sportu i to jest zakorzenione(albo własnie nie
            jest), od rodziny poczynajac,poprzez szkolny wf i jego miejsce w szeregu
            przedmiotów (tuz przed plastyką zresztą kultura tez kuleje przez to wf plastyka
            na szarym koncu w waznosci) juz na nadliczbowym rekraacyjnym uczeszczaniu do
            klubów(których nie ma) koncząc. zero nacisku na sport przez rodziców ,zasada w
            zdrowym ciele zdrowy duch niestety dawno zapomniana, sport jest tylko kosztowną
            stratą czasu(wg wielu rodziców). czy w polsce ktos np. biega??? jeden na sto raz
            na rok gra w tenisa... itp... brak kultury wychowania w sporcie i zdrowiu,
            brqak kultury sportu
            garniemy sie do sportu za młodu ale niestety nie mamy mozliwosci zeby cokolwiek
            zorganizowac rodzice nie rozumieją i nie zrobią tego za nas,a jak juz człowiek
            sie robi starszy to niestety ale wychodzi z tego sportowego nałogu(bo nie ma
            gdzie i co trenowac) na boisku nie bedzie ganiał z małolatami, siłka to nuda,
            biegac wstyd i pozostaje pasja do sportu... ale w kapciach
            to jest problem polski i polaków

wiec wg mnie to ni9e wina pzpn (która istieje tylko po to zeby wysysac darmowa
            kase skąd sie da) to wina mentalnosci i braku kultury sportu
            • Gość: zdzichd Re: co jak co IP: *.range86-166.btcentralplus.com 17.03.09, 03:02
              dodam ze dzieci mają checi i pasję, tylko nie ma kto nimi pokierowacx, rodzice
              jak napisałem olewka,nie wiedza o co chodzi, wuefistą zostaje sie bo nie ma
              lepszego wyboru,wfistów z zaangazowaniem jest jeden na 10
              trenerzy młodzierzy robia to tylko po to zeby sobie dorobic jakis grosz,
              i nie maja pojecia o temacie bo za taką kase tylko takiego znajdziesz
              i tyle braak kultury sportu jak mówie
            • rydzyk_fizyk Engel a korupcja? 17.03.09, 07:57
              > czy którys z redaktorków zadał sobie kiedykolwiek trud by powęszyc czy podrązyc > wokoło korupcji w piłce o której wiemy od 30 lat,która toczy i zabija (nie > engel) ten sport?

Mówisz o tym Engelu co tak wychował syna?:

"Agenci Centralnego Biura Antykorupcyjnego zatrzymali Jerzego Engela wczoraj. Syna byłego selekcjonera reprezentacji Polski podejrzany jest o ustawianie meczów drużyn z Mazowsza.

"Wierzę w 100 procentach w niewinność mego syna" - mówi dziennikowi.pl były selekcjoner polskiej piłkarskiej kadry Jerzy Engel. "Ludzie, których zatrzymywało CBA, okazywali się już niewinni" - dodaje.

Jerzy Engel junior ostatnio pracował w trzecioligowym Radomiaku Radom, ale został zwolniony w trakcie rundy wiosennej. Wcześniej trenował między innymi piłkarzy Polonii Warszawa i ŁKS Łomża. Zarzuty stawiane trenerowi dotyczą ustawienia wyników trzynastu meczów trzecioligowych i pomoc trzem osobom w korumpowaniu środowiska piłkarskiego. Jak donosi Polskie Radio, jednym z zarzutów może być przyjęcie dziesięciu tysięcy złotych za ustawienie meczu walczącej o awans Korony Kielce."

www.dziennik.pl/sport/pilkanozna/article186610/Jerzy_Engel_junior_Jestem_niewinny.html
              • Gość: zdzichd Re: Engel a korupcja? IP: *.range86-166.btcentralplus.com 17.03.09, 14:22
                napisałem ze nie engel zabija polska piłke tylko korupcja
    • Gość: tost Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem... IP: *.w90-1.abo.wanadoo.fr 16.03.09, 22:34
      Dzien dobry,na poczatku pana pracy kojarzylem pana jako dobrego
      fachowca jak na Polske,jednak odkat pan przestal byc trenerem
      reprezentacji diamentralnie zmienielem o Panu racje
      Na futbolu to sie PAn chyba nie zna i pociska kazdemu bajeczke ze
      wszystko jest dobrze ,nie jest i dopoki na stanowiska w PZPN nie
      wejda ludzie z wizja i mlodzi to nic sie nie zmieni a trzymanie
      swojego stanowiska za wszelka cene jest zle.Nie wiem kto wierzy w
      pana bajki o szkoleniu mlodych bo na samych forach pana obroncow
      jest moze z 5%,gdyby to narod wybieral wladze PZPN czyli m.in. Pana
      to pewnie pozegnal by sie Pan z swiom stanowiskiem i nie wrocil na
      nie nigdy
      Przypominam Panu i panu kolegom ze komuna sie skonczyla 20 lat
      temu,a wy jakbyscie zyli w innym swiecie niz ja myslicie ze wszystko
      jest dobrze i wystarcwy pocisnqc kit ludziom by uwierzyli.niestety
      propaganda sie skonczyla wiec prosze dac sobie spokoj i odejsc na
      zasluzona emeryture (dotyczy to prawie wszystkich w PZPN) .Nic nie
      robicie ze stanem boisk i gdyby nie powsaly orliki to dalej byscie
      nic nie robili.Jestem teraz we francji od 2 tygodni,mam 18 lat i
      widze poziom wyszkolenia moich kolegow;jest on nieporuwnywalny i nie
      sa to jacys reprezentanci tylko zwykli chlopcy ktorzy trenuja w
      juniorach
      Wiem we i tak Pan tego nie przeczyta ale w takim razie po co pan
      pisze ^napisz do mnie^ na swojej stronie
      Prosze przemyslec to co napisal Stec i przyznac sie do bledu,chociaz
      raz w swoim klamliwym zyciu
      podisano Tomasz Stanko
    • Gość: sheep Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 22:35
      Polemizować można zawsze, a nawet trzeba, gdy druga osoba ma inne zdanie niż
      my, a przy tym zarzuty dotyczą bezpośrednio nas. Tylko, że budować polemikę
      trzeba umieć. Atakować można argumenty drugiej strony, ich zasadność, ale
      nigdy samego człowieka. Pan Engel zdaje się tego nie wiedzieć lub nie
      pamiętać, gdy jako argumentu przeciwko zasadności słów Pana Steca przytacza
      własną opinię na temat jego fryzury. Atakowanie osoby, a nie jej słów, jest
      jednoznacznym dowodem na brak racjonalnych argumentów w obronie własnej racji,
      a przy tym pachnie dziecinnością. Stec : Engel - 1:0
    • Gość: taichung Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem.. IP: *.chello.pl 16.03.09, 22:38
      Z trudem trawię grafomański styl Steca, ale merytorycznie - w tym przypadku -
      zgadzam sie z Nim i podpisuję pod Jego tekstem. Natomiast odpowiedź Engela
      potwierdza, że ma mentalność małomiasteczkowego cwaniaka - cinkciarza. Bufonadą
      są sobie obaj równi, ale tymi kilogramami kitu, który Engel próbuje całej
      kibicowskiej Polsce wciskać, możnaby uszczelnić szyby we wszystkich lokalnych
      oddziałach PZPN.
    • Gość: Rovan Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem... IP: 77.223.232.* 16.03.09, 22:41
      Zgadzam się z Panem Stecem. Wypowiedź Pana Engela świetnie pasuje do obecnego
      PZPN-u. Niskie kompetencje (w porównaniu do piłkarskiego Zachodu - a propos
      mam nadzieję, że swoją wypowiedzią Pan Engel nie porównywał polskiej piłki do
      San Marino czy Azerbejdżanu ) i żenujący minimalizm, a tak naprawdę, w tle
      kryje się partykularyzm.
      Panie Engel - czas ze sceny zejść, z całym PZPN-em, POKONANYM.
    • Gość: bleble Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytałem.. IP: *.aster.pl 16.03.09, 23:06
      Engel jest niedorozwinięty. Kuba to wyjątek (koleś bez kompleksów, z wrodzoną
      szybkością), ale jak na razie jeszcze nie gwiazda. Od 20 paru lat nie mieliśmy
      wybitnego piłkarza w polu. To ma być szkolenie? Czesi, Bułgarzy, Chorwaci i
      Rumuni przez ten czas mieli całe pokolenie wybitnych piłkarzy, Rosjanie paru
      świetnych. Co tu porównywać? Rumuni i Bułgarzy byli wtedy bogatsi od nas. Nawet
      teraz mają Berbatowa czy Mutu, my od 20 lat nie mamy nawet takiej gwiazdy. Co z
      tego, że awansowaliśmy, a Serbowie zostali w grupie. Mieli gorszego trenera i
      mniejszą determinacje, co po nich było widać, ale wyszkoleniem przerastają
      wszystkich naszych piłkarzy.
    • Gość: jaceloth nie wymagajmy od Engela za dużo... IP: *.icpnet.pl 16.03.09, 23:11
      jeśli nie umie on przeczytać ze zrozumieniem krótkiego, jasno i prosto
      napisanego tekstu. przypomina się wypowiedź gmocha na wieść o kandydaturze
      laty na prezesa pzpn: "żeby kandydować na prezesa, to przynajmniej trzeba
      umieć pisać i czytać...". jak widać na wszelkie stanowiska w pzpn, ta
      umiejętność nie jest potrzebna, a może nawet nie jest wskazana. dzięki
      umiejętności czytania bez zrozumienia można na przykład nie odpowiedzieć
      merytorycznie na konkretne zarzuty red steca.
    • niespodziewany22 Re: Jerzy Engel o liście Rafała Steca: Przeczytał 16.03.09, 23:16
      Ta swoja wypowiedzia( odpowiedzia???)
      pan ""trener""??? ""szkoleniowiec""?? engel tylko potwierdza teze
      pana Steca o lustrze........ ...NIe da sie zaprzeczyc.....ze e ngel
      to DNO .........kompletne..............a tak na marginesie to tylko
      2 osoby zasluguja w Polsce na miano trenera ,PAN KASPERCZAK I PAN
      SMUDA...TYLKO .....a pozniej juz przecietniacy ida .......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka