Dodaj do ulubionych

Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka...

14.08.09, 08:19
"Nie spodziewałem się, że tak szybko załapie nasz styl" - mam nadzieję, że nigdy nie złapie stylu polskich piłkarzy...
Obserwuj wątek
    • Gość: aśka Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: 77.236.0.* 14.08.09, 08:22
      z tego co wiem, piłka nożna to gra zespołowa :)
      Parafrazując słowa znanego przysłowia: Jeden Obraniak Mistrzostwa nie czyni" ;)
    • Gość: Paweł Tracz Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 08:25
      Roger nie jest już długo piłkarzem, którego gra nadawałaby się do poziomu
      reprezentacji,tak jak łobodziński, a nawet, pierwszy raz to mówie - Krzynówek.
      Roger won z repry - najagorszy, obok łoobodzińskiego piłkarz meczu
      Polska-Grecja. Za Rogera Obraniak, za Obraniaka Peszko i wszystko.
    • Gość: low Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: *.olsztyn.mm.pl 14.08.09, 08:26
      Wychodzi na to, że boiskowa inteligencja niewiele ma wspólnego z wykształceniem.

Jeżeli chce się coś osiągnąć w zawodowym sporcie, należy z czegoś zrezygnować. W przypadku młodych piłkarzy niestety będzie tu miało miejsce rezygnowanie z edukacji (przy profesjonalnym podejściu albowiem, brak całonocnych hucznych imprez jest warunkiem sine qua non). Tak przynajmniej wskazuje w wywiadzie Loic Lo Bello, gdyż 3 godziny nauki dziennie trudno nazwać nauką. Być może we Francji stanowi to jakąś naukę, gdzie program szkolny dla 12 latka przerabia polski 9-10 latek.

Trudno powiedzieć czy to dobrze czy źle. Może właśnie piłkarze powinni być tylko piłkarzami i nikim więcej?

• Gość: Pio Pokaż mi mądrego piłkarza ;) IP: *.toya.net.pl 14.08.09, 11:03
        A będziesz niezły; ). Przecież oni w większości przypadków nie kończą żadnej wyższej szkoły poza liceum.

• Gość: aaaaaa Re: Pokaż mi mądrego piłkarza ;) IP: *.c192.msk.pl 14.08.09, 11:30
          Gość portalu: Pio napisał(a):

> A będziesz niezły; ). Przecież oni w większości przypadków nie kończą żadnej
          wyższej szkoły poza liceum.

jezeli utozsamiasz wyksztalcenie z inteligencja to znaczy, ze chocbys uczyl sie
          do konca zycia, madry nie bedziesz

co do pytania - chocby Lubanski
          tez tylko technikum skonczyl (zna 6 jezykow)
          kto "zyl" w czasach jego kariery to wie o czym mowie
          jego inteligencja w grze rzucala sie w oczy od pierwszego kopniecia pilki, nie
          mowiac juz o wypowiedziach dla reporterow z ktorymi dzisiejsi pilkarze nadal
          maja spore klopoty

• Gość: cancro Re: Pokaż mi mądrego piłkarza ;) IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 13:19
            > co do pytania - chocby Lubanski
            > tez tylko technikum skonczyl (zna 6 jezykow)

Tu się kolega myli! Lubański to inżynier górnik. Studia skończył na Politechnice
            Gliwickiej. W czadach, gdy jeszcze grał w Górniku, "koledzy" wytykali mu to po
            słabszych meczach.

> kto "zyl" w czasach jego kariery to wie o czym mowie
            > jego inteligencja w grze rzucala sie w oczy od pierwszego kopniecia pilki, nie
            > mowiac juz o wypowiedziach dla reporterow z ktorymi dzisiejsi pilkarze nadal
            > maja spore klopoty

To sama prawda, le dlaczego żył" napisałeś w cudzysłowie?
            • noducks rywalizowal ze smolarkiem??? 14.08.09, 14:31
              a kto to jest smolarek??? pilkarska panienka, ktora wlasnie wykopali na
              zbity pysk ze slabego klubiku. mogl byc kreowany na gwiazde tylko w tak
              slabej reprezentacji jak polska
              • Gość: gadas rywalizowac ze smolarkiemto on nie powinien bo IP: *.superkabel.de 17.08.09, 22:33
                bije go na glowe
                697952.w.interia.pl
    • Gość: tytuł Głupi tytuł artykułu. IP: *.chello.pl 14.08.09, 08:39
      Autorowi gratulujemy tytułu ...
      • Gość: Marcin Re: Głupi tytuł artykułu. IP: 193.23.63.* 14.08.09, 08:57
        A na internautów krzyczą, że chamy, prostaki i prowokatorzy...
        • Gość: wqrwiony hieny już wyruszyły na łów IP: *.mgsp.pl 14.08.09, 10:40
          redaktorzyny inaczej nie potrafią
          • jarada Re: hieny już wyruszyły na łów 14.08.09, 11:18
            Wiem że można użyć wyrażenia "polski piłkarz" jako obraźliwy. Wiele rzeczy
            można... Podobnie jak pan Szadkowski dokonał analizy gry "dziwolągów". Ale Polak
            o Polakach wychwalający Francuza z polskim pochodzeniem. Sami siebie opluwamy, a
            później oburzeni płaczemy, że nas nie szanują za świecie.
            Jak ktoś pracuje "w słowie" to mógłby się bardziej postarać. Grafomaństwo. Ale
            trzaskać dla kasy takich bezmyślnych tekstów - tytułów można wiele...
      • michelange75 Re: Głupi tytuł artykułu. 14.08.09, 11:26
        Gość portalu: tytuł napisał(a):

> Autorowi gratulujemy tytułu ...
        Przeczytaj jeszcze raz artykul.
        Autor uzyl tytulu w przenosni,podkreslajac roznice w jakosci gry
        pilkarza wychowanego w innym sytemie szkoleniowym,grajacego na innym
        technicznie poziomie jak pilkarze wychowani w Polsce i ktorzy nie
        potrafia kondycyjnie wytrzymac do konca meczu.Nie wskazujac na ich
        poziom umiejetnosci i techniki.
    • Gość: rex Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: *.aster.pl 14.08.09, 08:40
      Co za tekst - dziennikarze b.szybko zbuduja mur między Orbaniakiem a
      resztą drużyny
    • Gość: "Dumb Polak" [...] IP: *.180.33.65.cfl.res.rr.com 14.08.09, 08:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: pav Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 08:46
      Kurde po jednym meczu 1000 słów psedoekspertów
    • tupkal Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... 14.08.09, 08:54
      Cytat:
      <"Nie spodziewałem się, że tak szybko załapie nasz styl. - mówił
      Mariusz Lewandowski">

Panie Lewandowski, wasz styl polega na tym, że przegrywacie mecze ...:)
    • Gość: fanjana Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: *.ip.netia.com.pl 14.08.09, 08:58
      dlaczego super ekspert Pan Tomaszewski jeszcze nie nadał,
      że Obraniak to dno?
    • Gość: czytelnik8 Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 09:00
      glupi tytul strasznie. kiedys tak samo pisaliscie o smolarku, ze to wytwor holenderskiej pilki i nigdy nie bedzie polskim pilkarzem. tymczasem teraz jak stracil klub i gra gorzej, to wszyscy pisza ze to typowy przedstawiciel naszej pilki kopanej, bo nie potrafi poradzic sobie w dobrym klubie. Dla mnie obraniak jest polakiem, jak zresztą kazdy potomek polaka, ktory wyjechal za chlebem. Ciekawe czy jak ktos teraz by wyjechal za granice i doczekal sie tam wnuka, to uwazalby ze to juz nie polak?
    • Gość: fghgfh Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 09:08
      nie posikajcie się z tym obraniakiem. nic takiego nie zrobił. Jedno dobre
      podanie do krzynówka, jedno przypadkowe odbicie piłki no i sytuacja, której
      nawet przeciętny polski kopacz nie mógłby nie wykorzystać... od razu
      pompowanie balonu. rzygać się chce na tych dziennikarzy, a do tego taki tytuł.
      kolejna gwiazda dla piłkarkich ignorantów. jeśli mam go docenić, to niech
      zrobi dla repry tyle co Błaszczykowski, Smolarek lub Boruc. A najlepszym
      graczem tego spotkania był Błaszczykowski.
    • Gość: greg Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: *.aster.pl 14.08.09, 09:11
      Jak na podstawie jednego meczu (jednej połowy meczu) można wysnuć tyle wniosków. Trochę spokoju. Emocje to w Super Expresie. Wiem że coś pisać trzeba, ale nie za wszelką cenę. To samo tyczy się zawodników reprezentacji.

Pozdrawiam,
      greg
    • Gość: bujny hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 09:11
      "Nie spodziewałem się, że tak szybko załapie nasz styl" .....
      heheh to my mamy jakiś styl???
    • meg83 Re: Ludovic Obraniak to polski piłkarz 14.08.09, 09:13
      czy gdzieś jest kres GW?

czy to, ze wychował się w francji tzn, ze nie jest polskim piłkarzem?
      np. jak ktoś studiuje za granicą tzn, że nie jest polakiem?

a ilu takich będziemy mieć za kilka lat w irlandii czy anglii
      • Gość: rtrg Re: Ludovic Obraniak to polski piłkarz IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 09:16
        wiedzę, że łyknąłeś prowokację przygłupiego dziennikarzyny... bez popitki.
        pozdrawiam kumatych ;)
        • Gość: żal Re: Ludovic Obraniak to polski piłkarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 09:24
          Heh, czy takiego przygłupawego to nie wiem...
          Po prostu skłania do myślenia, a w obecnej formie jest może troszkę prowokacyjny.
          Jak dla mnie autor ma rację i jest to raczej pochwała dla Obraniaka, a nie
          budowanie bariery między nim, a resztą drużyny. Chwała temu, że nie jest czymś
          takim jak "polski piłkarz", bo w ostatnich latach niewielu było dobrych
          "polskich piłkarzy".
          Aczkolwiek Polakiem jest i bardzo dobrze. Przyjemnie się ogląda jego grę ;)
    • wirone Panie Szadkowski 14.08.09, 09:28
      Miałem nie komentować, ale pozostawianie gnoju bez powiedzenia "Fe" i miny
      obrzydzenia może wskazywać, że gnój jest spoko, a przecież nie jest. Więc
      jednak napiszę:

- idiotyczny tytuł artykułu (licznik kliknięć powinien Pan schować głęboko za
      obiektywizm). Nawet jeśli to tylko żart, ironia czy cokolwiek innego, jest po
      prostu głupi.
      - Peany i stwierdzenia, że u Obraniaka nie znajdziemy nieprzygotowanych
      strzałów są tak żenujące i śmieszne zarazem, że wydawać by się mogło, że nie
      oglądał Pan tego meczu. Przecież był moment, że Ludovic strzelił ponad 5
      metrów obok bramki, z kąta, po czym przepraszał. I nawet Pan o tym wspomina.
      To na czym polega to pisanie, na tym co "ślina na język przyniesie"?

Naprawdę, cytaty z wypowiedzi Bońka przeplatane jakimś zdaniem napisanym przez
      siebie to prawie każdy mógłby przygotować, od redaktora oczekuje się trochę
      więcej.
    • teacher Czy Boniek wie, co mowi? 14.08.09, 09:52
      Alez tak, Boniek doskonale wie, co mowi, bo doskonale wie, z w Polsce nie ma ZADNEGO SZKOLENIA technicznego i w ogole zadnego. Polski pilkarz uczy sie grac na podworku i jak sie nauczy to umie, a jak nie, to przestaje grac. W klubie juz tylko jest ekploatacja, frustracja i agresja. W Polsce trenerzy (obecni) nikomu nie sa potrzebni, bo oni niczego nie umieja, a juz na pewno nie potrafia niczego nauczyc mlodziezy. Niektorzy maja "nosa" jak Engel, Piechniczek, Janas itp., ale zwycieskiej taktyki to oni nie opracuja, bo wylacznie kopiuja Niemcow i zawsze sa o cztery sezony do tylu. Boniek byl niezlym pilkarzem, jest dobrym komentatorem, ale reformatorem jest zlym, bo nie ma realnego pomyslu i nie pokazuje drogi do poprawy. A jesli Boniek chce, zeby ludzie go szanowali, oprocz krytyki musi wskazac JASNA DROGE dla polskiej pilki. Na dzis dzien lekarstwa dla polskiego futbolu nie zna nikt (pokazal to rowniez Beenhaaker, ktory fakt awansu do mistrzostw uznal za cud, a nie efekt pracy. Idac sladem jego myslenia, Polacy powinni sie raczej modlic, a nie cwiczyc i trenowac). Paradoksalnie, i to mowi mi moj nos i niczego nie jestem bardziej pewien, JEDYNYM (the only one, der einzige) czlowiekiem, ktory SAM WIE, CO JEST POTRZEBNE DO ODNIESIENIA SUKCESU PRZEZ REPREZENTACJE JEST KONTROWERSYJNY GRZEGORZ LATO - i raz jeszcze paradoksalnie, tylko ON moze polska pilke wyciagnac z dolka, czy w ogole uratowac. I nie jest to zaden hymn pochwalny, bo kazdy kto pamieta Late z tamtych lat, dobrze wie, gdzie lezy jego klucz do sukcesu. Grzegorz Lato to czlowiek wyjatkowy, ktory wie, ile "krwi i potu" kosztuje zwyciestwo i zna recepte na sukces. Oby mu sie tylko zechcialo, oby raz jeszcze uwierzyl, ze to, co kiedys robil bylo wielkie, i oby potrafil swoja koncepcje (a wiem, ze ja ma i ze jest to czlowiek konkretny, rzeczowy i w rzeczy samej najlepszy profesjonalista) potrafil wcielic w czyn.
      teacher
      • Gość: Kibic To pan, panie rzeczniku PZPN? IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 10:18
        No chyba pan, bo Grzegorz Lato sam by tak dlugich zdan nie sklecil.
        • teacher Re: To pan, panie rzeczniku PZPN? 14.08.09, 12:08
          Whoever, Mac!
          teacher
    • Gość: fabon Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: 170.252.72.* 14.08.09, 09:54
      Rozstrzelac tych idiotow z PZPN, i zlikwidowac ta organizacje na zawsze.
    • Gość: Kibic Znowu stek bzdur IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 09:56
      Umiejetnosci czy sposob grania wcale nie stawiaja Obraniaka przed reszta reprezentacji. No chyba, ze gra tam akurat sklad zrodzony podczas starczych rojen Beenhakkera. Zalozmy jednak, ze na boisku chwilowo nie ma Zahorskiego albo Pazdana, a sa Blaszykowski, Jelen, czy zdrowy Gargula. Gdzie jest ta rzekoma przepasc miedzy nimi? Gargula ma lepszy przeglad pola. Blaszczykowski i Jelen sa duzo dynamiczniejsi i przebojowi. A ten ostatni ma nieporownywalnie lepsze uderzenie. No to gdzie ta wyjatkowosc Obraniaka? Pierdoly wypisujesz, panie redaktorze, jakby sie co najmniej Ronaldo u szczytu formy pojawil na zgrupowaniu naszej kadry. Ten prawdziwy Ronaldo, zeby nie bylo watpliwosci.
    • kissmybutt Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... 14.08.09, 09:59
      Fajna gra to jest tutaj tinyurl.com/m8quqd
    • Gość: papacott Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 10:04
      ja mam tylko nadzieje ze z tych wszystkich cech ktorych ponoc brakuja polskim zawodników, Obraniak na tyle wyruzni sie na tyle duzym profesjonalizmem ze mu sodowa nie odbije po tych wszystkich komentazach tu i ówdzie, bo to nawet nie jest tak jak Beenhakker powiedział, ze on moze grac lepiej, a raczej tak ze musi, bo 45 z tak grajacymi grekami to żaden sprawdzian i żadno wyzwanie.
    • Gość: cf dobry piłkarz ale to blaszczu i jelen to g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 10:10
      wiazdy kadry i lepsi piłkarze
    • ludwikowiec Oj coś mi się wydaje że jesteście pewni awansu 14.08.09, 10:22
      panowie redaktorzy. I to tak na 100% z palcem w ... Tylko żeby nie było
      rozczarowania!
    • Gość: 1304skov nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 10:22
      jaki ma związek tytuł artykułu z jego treścią??

nie widzę żadnego, ale może ktoś coś dostrzegł?
      • Gość: p28 Re: nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 10:33
        wg mnie Obraniak wyróżnił się tym, że chciał się pokazać - i za to
        szacun, bo wielu na jego miejscu miałoby galarete w gaciach i mówiło
        że jest ciężko, koledzy nie podają piłki itd. Nic więcej. Jest sezon
        ogórkowy więc wypisuje sie bzdury.
        Jak wyglądał mecz (to jest oczywiście moje zdanie).
        pierwsza bramka - przypadek, bramka z niczego, ot po prostu odbiła
        sie od niego (jego szczęście że stal gdzie stał), pianie hynmów że
        cudownie czuje gdzie ma się znaleźć to jakiaś totalna bzdura.
        druga bramka - ok, ale przy tej bramce (bo sam strzał do cudownych
        nie należał) wielke glory dla Błaszczykowskiego za piękne podanie i
        dla Brożka ca piękne odegranie z klepki. Obraniak to wykończył.
        Powinno sie zwrócić uwagę na całą ładną akcję, a nie tylko podniecać
        się Obraniakiem.
        Co do niego samego i stylu naszej reprezentacji, to raczej się do
        niego (o ile taki istenieje) nie dostosował, bo jego zagrania z
        klepki i szukanie pozycji raczej wprawiały nasze gwiazdy w
        zakłopotanie, bo od lat jest tak, że jak już ktoś piłkę poda to sie
        modli byle jej nie dostał z porwotem (a już nie daj Boże z klepki)
        bo co z nią zrobić? Przecież najczęściej widzimy wtedy długą piłkę
        do przodu, najczęściej zagraną do nikogo...
        Ot i cały nasz styl i nowa gwiazada dziennikarskiego sezonu
        ogórkowego. Życzę Obraniakowi wszystkiego najlepszego, aby grał to
        co umie najlepiej i aby reszta (o ile to możliwe) dostosowała się do
        niego a nie na odwórt.
        Może wtedy pojedziemy na ten mundial.
        • Gość: Dziwny Re: nie rozumiem IP: 83.238.100.* 14.08.09, 11:10
          Druga bramka właśnie pokazała jego klasę - uderzył z pierwszej i to precyzyjnie.
          Na you tube widać, że to nie jest przypadek - ciekawe ilu naszych potrafi tak
          "przypadkowo" precyzyjnie strzelić. Sądzę, że piłkarsko reprezentuje jakość
          mniej więcej Błaszczykowskiego (o ile ten jest zdrowy).
    • Gość: lukasz.69 Ludovic Obraniak nigdy nie będzie polskim piłka... IP: *.nalkowskich98.lublin.pl 14.08.09, 10:27
      Tezy autora artykulu sa doprawdy smieszne, doskonale widac to na przykladzie Smolarka ktory jako "produkt" holenderski teraz nie moze sobie znalezc klubu. Jest to tym bardziej irytujace ze autor ktorys raz z rzedu powtarza to samo wiec moj apel zeby zajal sie juz czyms innym a czas pokaze czy mial racje. Co do Obraniaka zgoda dobry pilkarz ale lepsi pilkarsko sa Jelen i Blaszczykowski co widac golym okiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka