humbak 16.07.04, 18:10 Z Anthony'm, Camby'm, Martin'em, Miller'em, Nene... Może być ciekawie. Podoba mi się taki skład. A Wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: Denver Nuggets 18.07.04, 00:30 No i widać też, który z superdebiutantów ma szansę szbko coś osiągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilt Re: Denver Nuggets IP: 62.29.137.* 23.07.04, 13:21 W tym sezonie będziemy świadkami ciekawej rywalizacji 2 podobnych, młodych zespołów z Nothwestu: Nuggets i Jazz. Nuggets mają przewagę składu: są lepsi na PG, PF i C, a na SG i SF mniej więcej remisują. Jazz mają za to lepszego trenera i chyba nieco silniejszą ławkę. I właśnie w świetnej trenerce i - co się łączy – wspaniałej grze zespołowej Jazzmanów upatrywałbym przyczyny, dla której ta rywalizacja będzie wyrównana. Jak w zeszłym sezonie, gdy różnica talentu na korzyść Denver była nawet większa, a mimo to Utah skończyło tylko o 1 zwycięstwo za nimi, przegrywając tym pojedynczym meczem awans do playoffs - i to przy opuszczeniu połowy sezonu przez Harpringa! Co do zespołowych osiągnięć debiutantów (chyba Twoja wyraźna aluzja do LeBrona), to jeśli chcesz zasugerować, że dzięki nim Carmelo jest lepszy, ja bym się tak nie rozpędzał, bo można powiedzieć, że na razie najwięcej osiągnął z nich… Milicic: gdzie mistrzowskie pierścienie Melo i LeBrona? ;-) Ale to nie zasługa Darko, że trafił do Pistons; ani Anthony’ego, że trafił do klubu z GM o wiele lepszym niż Paxson z Cavaliers, gdzie nie przytrafiają się takie kompromitujące wpadki w konstruowaniu drużyny jak ta z Boozerem. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Denver Nuggets 23.07.04, 15:03 No tak. Sloan to swietny trener. Trundno bedzie Nuggets kogos takiego dorwac. Lawki sobie dopiero obejrze. Chodzilo mi o porownanie Anthony- James. Sa jak narazie na podobnym poziomie i bardzo o nich bylo glosno. tyle ze menadzer Clevland zapomnial po co jest offseason. Milicic zas jak narazie niewiele mial szans i jeszcze mniej pokazal. Mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilt Re: Denver Nuggets IP: 62.29.137.* 23.07.04, 15:37 Tu bym nieco polemizował: James i Anthony BYLI na podobnym poziomie w minionym sezonie - tylko że po raz pierwszy i ostatni, bo LeBron po dokonaniu skoku z HS, trudniejszego niż z NCAA, już poznał, czym jest NBA, i zostawi tamtego wyraźnie w tyle. Stąd przy wyborze ROY pojawiały się głosy, także na tym forum, że trzeba dać szansę Melo, bo potem już nigdy z King Jamesem nie wygra - pewnie racja, tylko to dla mnie nie argument. ;-) Gwiazdor Nuggets też oczywiście bedzie się rozwijał, ale kiedy zniweluje się jego przewaga doświadczenia, wyraźniej będzie widać, jak kiepsko podaje w porównaniu z Jamesem, o ile jest gorszym liderem od niego, czy ile ma jeszcze do zrobienia w nauce defensywy. Dlatego raczej nie on będzie indywidualnie gonił LeBrona (choć odbije to sobie częściowo sukcesami drużyny), a jego dogoni Wade, który miał lepsze playoffs i w ataku i - bez porównania - w obronie. A na dłuższą metę Melo może dogonić w wartościowości i Bosh. Milicic pozostaje niewiadomą - ale mam co do niego dobre przeczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Denver Nuggets 23.07.04, 21:32 Wiesz co? Ja z Tobą polemizował nie będę. W tej chwili znam NBA tylko z doniesień prasowych to sę mogę pobrzdękać na mandolinie. Muszę jednak przyznać, że nie podoba mi się perspektywa ligi z kupą gwiazd i słońcem, dlatego mam nadzieję, że Melo też skoczy. O Wadzie i Boshu (hehe Hieronim powinno być) sporo dobrego mię dotarło. Przy okazji zapytam Cię, co sądzisz o Dallas. Czemu pograli gorzej niż rok temu i co z nimi na przyszłość. Tak w skrócie oczywiście. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś