asdzxcvfsrggxdfsd 12.05.23, 14:12 Przypominam zwycięski utwór z zeszłego roku - ale wraz z teledyskiem, którego nie wolno było za bardzo pokazywać przed finałem. Kalush Orchestra - Stefania (Official Video Eurovision 2022) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 15:18 Pamiętam, jak o Wołyniu opowiadała wiele razy mama. O ich bestialstwie, okrucieństwie..... Cóż winne to pokolenie.....uważam, że należało im pomóc. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 15:31 Nie znam tego muzycznego objawienia Blanki... ani skąd się wzięła...;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 15:43 Mam przyjaciela, którego wuja za dzieciaka uszedł z rzezi. Nie dziwię się więc, że do ukrów ma stosunek mocno nienawistny. Za to ja mam pod bokiem sklep pełen Ukrainek. No może Białorusinek. Bo na pewno nie rozmawiają ze sobą po rosyjsku. Fajne, miłe kobiety. Czy w innych okolicznościach by mnie nienawidziły? Polskiego jaśniepana? No tak, są też takie krzywdy w dawnej historii, gdzie Rzeczpospolita traktowała wschodnie tereny jak inni kolonie. NIE WAŻNE. W interesie Polski jest wciąganie Ukrainy w struktury europejskie. Bo na podział Rosji na cześć europejską, wielkomiejską - gdzie wielu pragnie wartości demokratycznych - i zauralską Kacapię niestety obecnie nie ma szans. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 15:52 A, nie sądzisz, że mimo wszystko zaufanie do nich jest takie na pół gwizdka? bo gdzieś tam tkwi w nas jednak wspomnienie o Wołyniu..... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 16:01 To Ci powiem tak: ja nie mam doświadczeń z Wołynia, więc a) bardziej pamiętam daleką historię, gdzie oni raz do Króla polskiego a raz do Cara b) wiem, że Wołyń tez się nie wziął z niczego; "rachunki krzywd" itd c) dzisiaj (przed wojną już) psują polski rynek pracy - ale to już wina rządów, które na to pozwalały. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 16:17 Mnie ciekawi jedno, czy Ukraina jest w stanie zadać decydujący cios, który zakończy wojnę, a może to będzie takie zwyciestwo..pół na pół.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 16:22 Ps - USA w porozumieniu z Chinami. Tak tak, na granicy dalekiego wschodu rassiji tuptają z niecierpliwości miliony chińskich kamaszy. A spore tereny tamte rassiji już de facto sa podporządkowane kincykowi. Za to na Alasce stacjonuje klucz około 50 F-35. Jak oni się dogadają, to któegoś ranka możemy się obudzić w świecie, gdy rassija kończy się gdzieś w nieprzebranej tajdze. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 16:35 ale Polskie Wojsko chyba...zaopiekowane? ;) można spać spokojnie Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 16:55 Eee, nooooo, na pewno już są..przecie miały być...3 lata temu.... jakies karakale, czy cuś...... obiecał, to chyba dotrzymał obietnicy :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 17:02 taki lej, że pokolenia beda go zasypywać... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 17:05 Ta, a kto by nie wygrał, to 500+ nie ruszy, bo go zjedzą... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 12.05.23, 17:23 bo to...gwarantowane świadczenie :D ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 12:00 i co z Blanią? utarła nosa ludziom, którzy pyskowali na nią? ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 12:19 Usnąłem przed. Z innego forum wiem, że od jury srogie baty, od telefonicznych lepiej - ale i tak miernie. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 12:29 Nie znam zupełnie tej Blanki... Coś tam czytałam, że Jann byłby lepszy... też nie znam młodego :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 12:35 Oj to posłuchaj obu propozycji. Jak mi to wcześniej zagrano to powiedziałem coś w stylu: COOOOO? i on przegrał? No ale cóż, to już od dawna nie chodzi o wartość artystyczną. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 12:38 Coś tam posłuchałam... był czas, żeby go doszlifować.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 12:58 Ale co tu doszlifowywać na Eurowizję? Jann - Gladiator (Official Video) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 14:45 Dość mroczny kawałek..... ale bejba miała większe..plecy ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 14:58 No ba, a Brzozowski to niby jak tam pojechał? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 16:51 Wiem, że taki ktoś jest... ale, jak się to mówi - co i jak robi, to nie wiem... nie moja chyba bajka.... ;)) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 17:01 Moja też nie, takie drewno, ale Kurski go tam wypchnął :) Masz (nie wracam za kąpiel zmysłów) :D RAFAŁ - The Ride - LIVE - Poland 🇵🇱 - Second Semi-Final - Eurovision 2021 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 17:10 A wiesz, że jak wywalili Janowskiego to teraz on prowadzi Jaka to melodia? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Eurowizja - jutro finał 15.05.23, 17:21 Nie wiem..... Z Janowskim tez nie ogladałam...jakoś nie porwało mnie to ;) Odpowiedz Link