Dodaj do ulubionych

Kanał Zero

24.01.24, 21:18
Dzisiaj dobił do pół bańki subów. Założyciel od trzech miesięcy stale podsyca hype a ja mówiąc szczerze straciłam całe zainteresowanie po ogłoszeniu składu. Nikt mnie tam szczególnie nie ciekawi. Jeszcze ten dzban Zaorski jako wisienka na torcie.

Z ciekawostek tylko to, że znowu zgarnął Dąbrowskiego.

A co wy myślicie? Czekacie na oficjalny start i będziecie oglądać?
Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 25.01.24, 07:52
      Tych 2 nie znam, za to jak właśnie widziałem ma być Twarowski i Raczek. Tych mogę posłuchać.

Co do subskrypcji - kanał sportowy przed wybuchem afery miał przeszło milion - więc te pół miliona dla kanału Stana wydaje się prawdziwe. Choć jak wiadomo na obu mogą być "lewe" suby :D
      • borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 25.01.24, 09:25
        Raczek jest spoko, szacunek i w ogóle, ale to prawdziwy dinozaur. Facet siedzi w tv odkąd pamiętam i jeszcze dłużej. Nie z takimi ludźmi robi się rewolucję medialną 🙄
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 25.01.24, 09:31
          Raczek miał świetny duet filmowy z Kałużyńskim, nie wiem czy pamiętasz. To było takie zestawienie przeciwstawnych postaci jak Flip i Flap - pewnie dziś w sieci by robili furorę.
          Rewolucję na utube? Rewolucja to była na początku, gdy każdy amator mógł coś opublikować i znaleźć widza - bez szans na karierę TV. Oni teraz są otoczeni wielkimi agencjami promotorskimi i mają miliony subów. He he, wczoraj byłem podnieść pakiet internetu i na reklamówkach mają teraz Blowka :D

• borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 25.01.24, 09:40
            asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Raczek miał świetny duet filmowy z Kałużyńskim, nie wiem czy pamiętasz.

No właśnie już tylko najstarsi ludzie to pamiętają 🙄😉

> Rewolucję na utube? Rewolucja to była na początku, gdy każdy amator mógł coś op
            > ublikować i znaleźć widza - bez szans na karierę TV.

Bardziej chodziło mi o "rewolucję" z najbardziej gorącymi na chwilę obecną nazwiskami na polskim YT a nie starymi, wyleniałymi kocurami.
            No kurczę nie widzę tego 😔
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 25.01.24, 09:53
              borsuczyca.klusek napisała:

> > Raczek miał świetny duet filmowy z Kałużyńskim, nie wiem czy pamiętasz.
              >
              > No właśnie już tylko najstarsi ludzie to pamiętają 🙄😉

Bo Kałużyński od prawie 20 lat nie żyje...
              Za to Raczek ma swój kanał ze "skromnymi" 100 tys. subów.
              Może mam wybujałą wyobraźnię, ale jakby dziś robił w parze z tamtym to raczej zasięgi by były dużo większe.

> Bardziej chodziło mi o "rewolucję" z najbardziej gorącymi na chwilę obecną nazw
              > iskami na polskim YT a nie starymi, wyleniałymi kocurami.
              > No kurczę nie widzę tego 😔

Co, od kiedy sam Stano to nie jest stary, tłusty kocur?! Ma rzeszę zwolenników i jak dla mnie wyraźnie widać, że ściąga jak najszerszą tematykę do swojego kanału. Czyli usiłuje zrobić taką "ogólną telewizję" na infrastrukturze utuba. Też tego nie ogarniam, bo ja subuję tylko kanały na konkretne tematy - szlag mnie trafia jak na takich "ogólnych" muszę potem poszukiwać, gdzie na liście materiałów jest akurat ten od kogoś, kto mnie może zainteresować.

Rewolucję jak dla mnie to by mogła zapoczątkować jakaś ekipa studentów dziennikarstwa itp. "Gorące nazwiska" niech jak najbardziej mają swoje własne kanały. No ale wiadomo, ja to bummer - dziader jestem.

• borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 26.01.24, 10:36

> Bo Kałużyński od prawie 20 lat nie żyje...
                > Za to Raczek ma swój kanał ze "skromnymi" 100 tys. subów.
                > Może mam wybujałą wyobraźnię, ale jakby dziś robił w parze z tamtym to raczej z
                > asięgi by były dużo większe.

Ja do Raczka nic nie mam serio. Tylko właśnie to, że był zawsze i zawsze był Raczkiem. Żadnego zaskoczenia, rewolucji tu nie będzie.

> Co, od kiedy sam Stano to nie jest stary, tłusty kocur?!

Ma dopiero ledwo ponad 4 dychy. To że ma wygląd i mental człowieka o co najmniej dychę starszego to inna sprawa.

Ma rzeszę zwolenników
                > i jak dla mnie wyraźnie widać, że ściąga jak najszerszą tematykę do swojego kan
                > ału. Czyli usiłuje zrobić taką "ogólną telewizję" na infrastrukturze utuba.

Rozumiem jaki jest koncept i założenie tylko byłam przekonana, że on chce to robić z jakimiś młodymi wilkami a nie starymi i ogranymi piernikami. Raper Tede to był popularny za czasów mojego liceum czyli eee dawno temu. A co on teraz obchodzi ludzi młodszych ode mnie?

• borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 26.01.24, 11:02

> Ale mi nie chodzi o #mieniecoś. Oni po prostu z Kałużyńskim mieli tak różne oso
      > bowości, że nadal to by się świetnie sprzedawało - kontrowersja!
      > Przecież to Kałużyński miał teorię, że podłogi nie ma co zamiatać, bo kłęby kur
      > zu mają graniczną wartość powyżej której nie przyrastają :) no i do tego zawsze
      > wymuskany Raczek :D

Ale to było 100 lat temu, było minęło i nie wróci więcej!

> Ale jakiej rewolucji byś oczekiwała po człowieku:

Właśnie na to wychodzi, że miałam jakieś tam oczekiwania, które nie znalazły odzwierciedlenia w rzeczywistości. Nie ważne przeżyję to 🙄

> No a ja mam ledwo ponad 5 dych. Też mam robić rewolucję?

Ty już przynajmniej jedną zrobiłeś 😉

> A jak bardzo chcesz to dajemy - zakładamy kanał nasz na yt i robimy!!! :D

To nawet nie jest taki zły pomysł. Starszy facet i młodsza dziewczyna komentują bieżące wydarzenia. Tylko dziewczyna musiałaby być młodsza i ładniejsza 😒

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 26.01.24, 11:09

> Ale to było 100 lat temu, było minęło i nie wróci więcej!

Bo Kałużyński nie żyje! Jakby "od 20 lat" rozwijali swój kanał, to by była inna rozmowa przecież... Być może sama byś zajrzała co mają do powiedzenia o kontynuacji serialu na który czekasz.

> > No a ja mam ledwo ponad 5 dych. Też mam robić rewolucję?
        >
        > Ty już przynajmniej jedną zrobiłeś 😉

Ke? Io stupido.

> > A jak bardzo chcesz to dajemy - zakładamy kanał nasz na yt i robimy!!! :D
        >
        > To nawet nie jest taki zły pomysł. Starszy facet i młodsza dziewczyna komentują
        > bieżące wydarzenia. Tylko dziewczyna musiałaby być młodsza i ładniejsza 😒

A tu mam gotowe rozwiązanie - komentuję ja w kominiarce (Ty możesz też jak się wstydzisz :) - jako były agent służb tak tajnych, że w ogóle nie istnieją :) Tylko nigdy i się nie chciało wymyślać scenariusza odcinka...

• borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 26.01.24, 11:12

> Tylko nigdy i się nie chciało wymyślać scenariusza odcinka...
          >

Bo wbrew pozorom youtuby nie są dla leniwych 🤷‍♀️
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 26.01.24, 11:18
            No, a ja zawsze byłem "zdolny ale leń".
    • borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 29.01.24, 18:13
      Jeszcze Matczak 🤢🤢🤢🤮
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 30.01.24, 07:03
        O, i Wolski - idol niektórych na Wykopie.
        Powoli trzeba się zastanawiać, kogo tam nie będzie :D

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 30.01.24, 12:18
          Takie coś trafiłem:

W Kanale Zero mają być emitowane na żywo dwa stałe pasma: poranne i wieczorne, a między nimi 2-3 magazyny nagrane wcześniej. Początkowo tematyka sportowa ma zajmować tylko 5 proc. ramówki.

Czyli jak mówiłem - telewizja w jutubie :D
          • borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 30.01.24, 12:59

> Czyli jak mówiłem - telewizja w jutubie :D

To akurat było wiadomo, ale czemu tacy ludzie 🙄
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 30.01.24, 13:23
              Bo Stano teraz popatrzy co się sprzedaje. Obstawia wszelkie możliwe grupy.
              Raczek dla dziadersów
              Tede dla Waszego pokolenia
              Rożek dla miłośników nauki
              Kowal i Twaro do sportu
              Mazurek dla pisowców
              Gwiazdowski dla kuców nowego systemu gospodarczego
              Do tego jakiś głośny spekulant od sławnych obecnie mikroudziałów w apartamencie na Złotej.
              Nawet łaskawie dał jakąś celebrytkę :D
              A sam będzie siedział i liczył pieniążki.

I wiesz co - nie straci na tym. On ma rzeszę fanbojów i łeb do interesów - jak sławetne udziały w klubie KS Weszło :)
              • borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 30.01.24, 22:31

> Tede dla Waszego pokolenia

Szkopuł w tym, że Tede nie obchodzi nikogo z mojego pokolenia.

> I wiesz co - nie straci na tym. On ma rzeszę fanbojów i łeb do interesów - ja
                > k sławetne udziały w klubie KS Weszło :)

Ja się o niego nie martwię czy straci czy nie 😀
                Po prostu myślałam, że zrobić coś fajnego do oglądania na polskim YT o tu dupa 🙄
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 31.01.24, 16:13

> > Tede dla Waszego pokolenia
                  >
                  > Szkopuł w tym, że Tede nie obchodzi nikogo z mojego pokolenia.

No ale go kojarzycie chyba jednak? W każdym razie na utube:
                  540K subscribers

> Po prostu myślałam, że zrobić coś fajnego do oglądania na polskim YT o tu dupa
                  > 🙄

Nope, znaczy ja nigdy nie miałem takich złudzeń. Na weszło to zawsze było haha dowcipaśne gónwno a i Kanał Sportowy szybko zaczął rozwalać choćby Mazurkmi. Ale mówię - ja to dziaders jestem i jak ma być Sportowy - to o sporcie.

• borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 02.02.24, 16:39
      Ha miałam rację 😀
      Tomasz Raczek dostał już od widzów ksywę Dziadzio Spojler 🤣🤣🤣

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 03.02.24, 09:46
        Przejrzałem kilka ekranów komentarzy. Pomijając słuszne uwagi o błędnym kadrowaniu reszta sprowadza się do takiego:

Cudownie sie tego słucha. Jestem zachwycona

Albo większość fanów Stano łyka wszystko co im podsunie, albo jednak "trochę" subów należy do agencji promotorskiej.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 03.02.24, 12:15
      Ahaha, masz swoją "rewolucję medialną".

GODZINA ZERO #2 - ANDRZEJ DUDA WYWIAD

No przynajmniej Stano przestał udawać, od kogo brał pieniądze przez ostatnie lata :D

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 03.02.24, 12:19
        Bo oczywiście prezydent kraju, w którym obecnie jest tyle gorących tematów - nie ma nic innego do roboty, jak wywiad do materiału nr 2 na początkującym kanale utube :D

• borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 03.02.24, 14:07
          Obejrzałam ten wywiad 😒
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 03.02.24, 12:47
      A sport tam jakiś będzie? - bo mamy już 2 dzień po ruszeniu kanału kogoś, kto mienił się dziennikarzem sportowym - parę rzeczy się w sporcie zdarzyło - i nic ;D

A no tak, KTS Weszło dzisiaj dopiero kończy obóz zimowy :P
      • borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 03.02.24, 14:03
        Sportu ma być tylko 5% z Kowalem na czele a reszta na Weszło
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 04.02.24, 10:57
          To już mówiliśmy, że ma być telewizjo-kanał ogólny.
          Chodziło mi o to, że dziennikarz sportowy powinien zacząć start od przygotowania swojego materiału sportowego na poziomie wystąpienia Raczka o filmach - a nie od 2 materiałów politycznych.
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 04.02.24, 13:31
      Nowość!
      Materiał o Wiśniewskim!
      Tak kuwa, on kogoś teraz obchodzi :D
      • borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 04.02.24, 14:07
        Biedny, pokrzywdzony Wiśniewski wziął kredyt i kasiorę przehulał 🙄
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 04.02.24, 14:12
          Ale wiesz, że to chodzi o SKOK - ukochane dziecko PiS? Kogoś trzeba było rzucić na pożarcie, by wytłumaczyć ludziom, gdzie znikały pieniądze?
          Bo przecież o tym, że napaśli się na tym politycy PiS lepiej nie wspominać.
          Nawet jak chyba Sekielski zrobił wywiad z przewodniczącym stowarzyszenia poszkodowanych i on mówił, że z dokumentów do których udało się dotrzeć - roczny wypływ kasy był taki sam za PiS jak wcześniej za PO :D

No ale Stano da tytuł o Wiśniewskim, nie politykach...
          • borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 04.02.24, 14:36
            W ogóle Zielke mi już podpadł przy głośnym reportażu Bagno. Bardzo ważny temat i krzywda ofiar ewidentna, ale połowę czasu antenowego przeznaczył na walenie w Sekielskiego i miauczenie, że nikt inny nie chciał podjąć tematu.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 04.02.24, 16:06
              Proszę o uprzejme wskazanie, kto to jest Zielke a kto Bagno... A najlepiej - link do reportażu :)
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 05.02.24, 11:55
                  W ogóle nie kojarzę takiego programu - nawet jak znalazłem odcinek w jutube. Ale Marię Sadowską to owszem...

Co do programu - nie mogę powiedzieć, że uważnie obejrzałem bo puściłem do ogarniania chaty. Ale trafiłem na moment, jak wydzwania po innych z podaniem nazwisk. No nikt nie chce się zająć - bo układy i tylko na kościół moda jeździć...

Cóż - poczynając od sławetnej Sprawy dla reportera - dziennikarze mają pełne gęby górnolotnych haseł - ale koniec końców okazuje się, że chodzi wyłącznie o oglądalność.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 12.02.24, 08:49
      A tu wypowiedź (na początku od razu) moich ulubienych Tetryków.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 02.05.24, 06:56
      Wątek przywrócony na wniosek Borsi.
      • borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 02.05.24, 09:22
        Dzięki ale był jeszcze jeden o rozłamie w kanale sportowym. Weź jeszcze raz zanurz łopatę 🙄
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 02.05.24, 09:29
          A pamiętasz gdzie i kiedy to było? Przecież to mogło być w środku innego wątku.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 02.05.24, 09:31
            PS - bo chodzi o to, że wyszukiwarka gw jest tak napisana, że nawet ja nie mogę wyszukiwać po słowach kluczowych w usuniętych wątkach.
          • borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 02.05.24, 09:39
            To musiało być po 10 listopada 2023. I to pewnie max kilka dni po.
            Jestem prawie pewna, że był to twój osobny wątek.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 02.05.24, 09:48
              Już znalazłem.
              • borsuczyca.klusek Re: Kanał Zero 02.05.24, 11:46
                Super! W sumie porządny wątek i nie wiem dlaczego chciałam, żebyś go ukrywał 🤷‍♀️
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kanał Zero 02.05.24, 11:58
                  Też nie wiem...
    • oby.watel Re: Kanał Zero 03.05.24, 10:10
      Nie wiem czy ten wątek pozostanie, bo tu podobno wątki na wniosek znikają i również na wniosek wracają, ale niezależnie od tego co sie w przyszłości wydarzy mój skromy głos odnośnie do kanału zero. A ściślej jednej w nim "rozmowy" czy "dyskusji", bo w mediach juz się nie rozmawia tylko dyskutuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka