borsuczyca.klusek 02.04.24, 21:18 Jak Hair to musicale. Dawajcie swoje ulubione tytuły i kawałki: Galt MacDermot - The Flesh Failures (Let The Sunshine In) (Hair) (1979) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 02.04.24, 22:13 About a Boy - Killing me Softly Scene (720p) Ja to chyba nie lubie musicali wcale. Ale scen spiewanych w zwyklych filmach mam duzo ulubionych. (Moj chlopak sie zeni, Zmowa pierwszych zon, Telemaniak, Byl sobie chlopiec... i inne ;) ) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 02.04.24, 22:51 A to znasz 😉 ROCKY HORROR PICTURE SHOW: Sweet Transvestite Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 08:40 fornitta007 napisała: > > Ja to chyba nie lubie musicali wcale. Ale scen spiewanych w zwyklych filmach ma > m duzo ulubionych. Ja nie lubię filmów, w których piosenki są z "dpy" - nie mamy dość pomysłów na scenariusz to walnijmy, że ktoś sobie coś śpiewa. Ja lubię właśnie gdy sama piosenka "posuwa" akcję. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 22:38 Z Hugh Grantem to jeszcze to było niezłe 😀 PoP! Goes My Heart - Hugh Grant - Music and Lyrics- HD Quality! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 08:36 Fiddler on the roof - Anatevka (with subtitles) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 22:40 Aż mi się zachciało jeszcze raz obejrzeć całość 😥 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 07:59 Proszę bardzo: www.cda.pl/video/6478568cc Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 08:52 www.youtube.com/watch?v=GTWqwSNQCcg A z takich typowych musicali podobal mi sie "La-la-land" i piosenka z niego. Ogladalam ten film nieco pijana i w ramionach ukochanego, moze dlatego mnie bardzo wzruszyl ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 09:49 Cabaret | "Money" Musical Number | Warner Bros. Entertainment Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 22:43 To teraz kontrowersyjnie. Chyba jestem jedyną osobą na świecie, której podobał się film Koty 😼 Memory (Jennifer Hudson) | Cats (2019) | TUNE Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 07:16 Ja nie moge takich rzeczy ogladac. Jakas fobia. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 08:20 Po 20 minutach mózg się przyzwyczaja 🤣 Ale współczuję tym, którzy wybrali się do kina Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 08:27 Ja sie przyzwyczajam po paru minutach do wkurzajacego glosu lektora i tak jakby przestaje slyszec jego barwe. Do takich rzeczy- nieeee. I do dziur tez nie- im dluzej patrze, tym gorzej :-O Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 08:36 Bo dobry lektor od początku powinien być jak ja to mówię - przezroczysty. Emocje postaci powinniśmy słyszeć z oryginalnych głosów. Na szczęście teraz na platformach najczęściej jest wybór lektor - napisy. Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 16:29 The Wet Chair Dance | Flashdance | CLIP Borsuczyco- dla ciebie, za kare za to, zes mnie na tamto dziwne forum nakierowala ;D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 16:31 Dzięki 😀 To ja mam dla wszystkich miłośników musicali, produkt polski wraz z omówieniem: Masochista 31 - "Miłość z listy przebojów" Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 16:55 Ja to podobno mam autograf Miecia, tylko niestety od lat pozostaje w rękach pewnej Forumki, z którą jakoś nie udało się spotkać w realu. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 16:56 O to ja tak miałam kiedyś dla koleżanki kuzynki plakat z autografem braci Golec 😂 Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 17:22 jestem przy "życie seniora poszło do wora" ;D nie wiem, jak to się stało, że tego odcinka nie widziałam, boski jest ;) thx! a piosenka celników fajna, się mieciu czepia :P Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 17:23 Piosenka celników jest zajebista sama w sobie, ale sam pomysł takiej piosenki to czysty absurd 😂 Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 17:34 no bo jak mieciu słusznie zauważył, cała koncepcja musicalu jest nieteges jakaś ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 23:39 Teraz zauważyłam, że to odcinek z żoną Miecia 😀 Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 09:31 A skad, to wynajeta modelka. Nie przyjmuje do wiadomosci, ze mieciu taka piekna zone ma. Bo bede zazdrosna :P Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 09:51 Niech ktoś!!!! spróbuje wypatrzeć, czy ona ma na palcu tatuaż kłódki. Bo Mieciu ma na palcu tatuowany kluczyk. Kiedyś o tej story wspominał. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:13 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Niech ktoś!!!! spróbuje wypatrzeć, czy ona ma na palcu tatuaż kłódki. Bo Mieciu > ma na palcu tatuowany kluczyk. Kiedyś o tej story wspominał. To tego nie słyszałam 😳 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:41 No to popatrz dokładnie - ten kluczyk często widać. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:13 Żona, nawet dziecko mają. Zaraz na jakąś stalkerkę wyjdę 😭 Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:26 No i bardzo dobrze, tacy ludzie sie powinni rozmnazac- dla dobra spolecznego ;) Mieciu kiedys tez psa mial fajnego, zyje jeszcze bestia? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:29 Żyje, ale w filmikach już nie występuje. Tylko słychać w tle jak człapie po podłodze Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:35 :) a mieciu co teraz kreci? Bo ja jego filmowe recenzje bardzo lubilam, a te jakies kulinarne, to juz nie moja bajka. Jest sens odswiezac swoja sympatie do niego? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:42 Teraz głównie kulinarne i pogłębione streszczenia lektur Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:47 fornitta007 napisała: > Eeee :/ Co jakiś czas sporadycznie powraca do masochisty; sam nawet chyba nie pamięta, że kiedyś zaczął cykl POZYTYWNYCH recenzji. No cóż, utub płaci za wyświetlenia to robi co się wyświetla najbardziej. PS - a widziałaś, że on i w sporcie coś porabiał? Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:29 Nie, ze w sporcie nie wiedzialam. Ale jako komentatora gry polskiej reprezentacji pilkarskiej to bym go chetnie zobaczyla :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:40 To chyba zasługuje na osobny wątas. Zara zrobię. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:45 borsuczyca.klusek napisała: > Teraz głównie kulinarne i pogłębione streszczenia lektur Nie no, ta Lalka to była produkcja epizodyczna, bo sam czuł, że za bardzo spłycił temat w tym cyklu "domaturalnym". Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:27 Nie taka epizodyczna, bo zrobił też Przedwiośnie i Pana Tadeusza a teraz pracuje nad Zbrodnią i Karą Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:41 borsuczyca.klusek napisała: > Nie taka epizodyczna, bo zrobił też Przedwiośnie i Pana Tadeusza a teraz pracuj > e nad Zbrodnią i Karą Ale takie "sążniste"? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:42 fornitta007 napisała: > No i bardzo dobrze, tacy ludzie sie powinni rozmnazac- dla dobra spolecznego ;) > Mieciu kiedys tez psa mial fajnego, zyje jeszcze bestia? Polecam poszukać odcinków, w których robił test warzyw na psie :) Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:37 Dobra, mam jeden chyba troche musical (?), w ktorym spiewanie nie jest z dupy zenujace. Charlie i fabryka czekolady. Tam te piosenki mialy sens ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:52 Nie pamiętam Charliego. Natomiast śpiewanie w dobrym filmie itp NIE jest żenujące a wręcz przeciwnie. Tu powracam do Skrzypka - w "tsy minuty" widz rozumie sytuację małżeństwa od dnia zaaranżowanych zaręczyn. Zamienić to na zwykły dialog? To zęby będą boleć. Zamienić na reminiscencje - widz uśnie i nic nie zrozumie. On: A więc kochasz mnie! Ona: Przypuszczam, że tak. On: Ja też przypuszczam, że też Cię kocham. Razem: W sumie to niczego nie zmienia po 25 latach, ale miło to wiedzieć. Fiddler on the roof - Do you love me ? (with subtitles) Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:57 A masz racje "Skrzypek" w ogole mnie nie mierzi, chociaz musical. Ale to wyjatek od reguly, ten gatunek jest raczej "nie moj" po prostu. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 12:02 Zobacz Chicago - tam piosenki też nie są z sufitu. Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 12:11 Patrz wyzej, filmik miecia ;) Czikago! Nieee :P Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 12:16 Co nie? Chyba, że źle pamiętam i piosenki nie posuwają akcji. Bo akurat tu o tym mówimy, a nie całości jako takiej To wiadomo rzecz gustu. Odpowiedz Link