Dodaj do ulubionych

Jak Miloš Forman to Hair

• fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 02.04.24, 22:13

Ja to chyba nie lubie musicali wcale. Ale scen spiewanych w zwyklych filmach mam duzo ulubionych. (Moj chlopak sie zeni, Zmowa pierwszych zon, Telemaniak, Byl sobie chlopiec... i inne ;) )
        • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 08:42
          O matko :D nie znam
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 08:40
        fornitta007 napisała:

>
        > Ja to chyba nie lubie musicali wcale. Ale scen spiewanych w zwyklych filmach ma
        > m duzo ulubionych.

Ja nie lubię filmów, w których piosenki są z "dpy" - nie mamy dość pomysłów na scenariusz to walnijmy, że ktoś sobie coś śpiewa.
        Ja lubię właśnie gdy sama piosenka "posuwa" akcję.
      • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 22:40
        Aż mi się zachciało jeszcze raz obejrzeć całość 😥
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 07:59
          Proszę bardzo:

www.cda.pl/video/6478568cc
    • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 08:52
      www.youtube.com/watch?v=GTWqwSNQCcg
      A z takich typowych musicali podobal mi sie "La-la-land" i piosenka z niego. Ogladalam ten film nieco pijana i w ramionach ukochanego, moze dlatego mnie bardzo wzruszyl ;)
    • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 03.04.24, 22:43
      To teraz kontrowersyjnie. Chyba jestem jedyną osobą na świecie, której podobał się film Koty 😼

• fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 07:16
        Ja nie moge takich rzeczy ogladac. Jakas fobia.
        • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 08:20
          Po 20 minutach mózg się przyzwyczaja 🤣

Ale współczuję tym, którzy wybrali się do kina
          • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 08:27
            Ja sie przyzwyczajam po paru minutach do wkurzajacego glosu lektora i tak jakby przestaje slyszec jego barwe. Do takich rzeczy- nieeee. I do dziur tez nie- im dluzej patrze, tym gorzej :-O
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 08:36
              Bo dobry lektor od początku powinien być jak ja to mówię - przezroczysty. Emocje postaci powinniśmy słyszeć z oryginalnych głosów.
              Na szczęście teraz na platformach najczęściej jest wybór lektor - napisy.
    • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 16:29

Borsuczyco- dla ciebie, za kare za to, zes mnie na tamto dziwne forum nakierowala ;D
      • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 16:29
        Fak, zly link ;)
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 16:55
          Ja to podobno mam autograf Miecia, tylko niestety od lat pozostaje w rękach pewnej Forumki, z którą jakoś nie udało się spotkać w realu.
          • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 16:56
            O to ja tak miałam kiedyś dla koleżanki kuzynki plakat z autografem braci Golec 😂
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 17:06
              Golec - nie kcem!
        • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 17:22
          jestem przy "życie seniora poszło do wora" ;D nie wiem, jak to się stało, że tego odcinka nie widziałam, boski jest ;) thx! a piosenka celników fajna, się mieciu czepia :P
          • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 17:23
            Piosenka celników jest zajebista sama w sobie, ale sam pomysł takiej piosenki to czysty absurd 😂
            • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 17:34
              no bo jak mieciu słusznie zauważył, cała koncepcja musicalu jest nieteges jakaś ;)
              • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 04.04.24, 23:39
                Teraz zauważyłam, że to odcinek z żoną Miecia 😀
                • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 09:31
                  A skad, to wynajeta modelka. Nie przyjmuje do wiadomosci, ze mieciu taka piekna zone ma. Bo bede zazdrosna :P
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 09:51
                    Niech ktoś!!!! spróbuje wypatrzeć, czy ona ma na palcu tatuaż kłódki. Bo Mieciu ma na palcu tatuowany kluczyk. Kiedyś o tej story wspominał.
                    • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:13
                      asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Niech ktoś!!!! spróbuje wypatrzeć, czy ona ma na palcu tatuaż kłódki. Bo Mieciu
                      > ma na palcu tatuowany kluczyk. Kiedyś o tej story wspominał.

To tego nie słyszałam 😳
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:41
                        No to popatrz dokładnie - ten kluczyk często widać.
                  • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:13
                    Żona, nawet dziecko mają.

Zaraz na jakąś stalkerkę wyjdę 😭
                    • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:26
                      No i bardzo dobrze, tacy ludzie sie powinni rozmnazac- dla dobra spolecznego ;) Mieciu kiedys tez psa mial fajnego, zyje jeszcze bestia?
                      • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:29
                        Żyje, ale w filmikach już nie występuje. Tylko słychać w tle jak człapie po podłodze
                        • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:35
                          :) a mieciu co teraz kreci? Bo ja jego filmowe recenzje bardzo lubilam, a te jakies kulinarne, to juz nie moja bajka. Jest sens odswiezac swoja sympatie do niego?
                          • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:42
                            Teraz głównie kulinarne i pogłębione streszczenia lektur
                            • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:45
                              Eeee :/
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:47
                                fornitta007 napisała:

> Eeee :/

Co jakiś czas sporadycznie powraca do masochisty; sam nawet chyba nie pamięta, że kiedyś zaczął cykl POZYTYWNYCH recenzji.
                                No cóż, utub płaci za wyświetlenia to robi co się wyświetla najbardziej.

PS - a widziałaś, że on i w sporcie coś porabiał?
                                • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:29
                                  Nie, ze w sporcie nie wiedzialam. Ale jako komentatora gry polskiej reprezentacji pilkarskiej to bym go chetnie zobaczyla :D
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:40
                                    To chyba zasługuje na osobny wątas. Zara zrobię.
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:45
                              borsuczyca.klusek napisała:

> Teraz głównie kulinarne i pogłębione streszczenia lektur

Nie no, ta Lalka to była produkcja epizodyczna, bo sam czuł, że za bardzo spłycił temat w tym cyklu "domaturalnym".
                              • borsuczyca.klusek Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:27
                                Nie taka epizodyczna, bo zrobił też Przedwiośnie i Pana Tadeusza a teraz pracuje nad Zbrodnią i Karą
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:41
                                  borsuczyca.klusek napisała:

> Nie taka epizodyczna, bo zrobił też Przedwiośnie i Pana Tadeusza a teraz pracuj
                                  > e nad Zbrodnią i Karą

Ale takie "sążniste"?
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 10:42
                        fornitta007 napisała:

> No i bardzo dobrze, tacy ludzie sie powinni rozmnazac- dla dobra spolecznego ;)
                        > Mieciu kiedys tez psa mial fajnego, zyje jeszcze bestia?

Polecam poszukać odcinków, w których robił test warzyw na psie :)
    • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:37
      Dobra, mam jeden chyba troche musical (?), w ktorym spiewanie nie jest z dupy zenujace. Charlie i fabryka czekolady. Tam te piosenki mialy sens ;)
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:52
        Nie pamiętam Charliego. Natomiast śpiewanie w dobrym filmie itp NIE jest żenujące a wręcz przeciwnie. Tu powracam do Skrzypka - w "tsy minuty" widz rozumie sytuację małżeństwa od dnia zaaranżowanych zaręczyn. Zamienić to na zwykły dialog? To zęby będą boleć. Zamienić na reminiscencje - widz uśnie i nic nie zrozumie.

On: A więc kochasz mnie!
        Ona: Przypuszczam, że tak.
        On: Ja też przypuszczam, że też Cię kocham.
        Razem: W sumie to niczego nie zmienia po 25 latach, ale miło to wiedzieć.

• fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 11:57
          A masz racje "Skrzypek" w ogole mnie nie mierzi, chociaz musical. Ale to wyjatek od reguly, ten gatunek jest raczej "nie moj" po prostu.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 12:02
            Zobacz Chicago - tam piosenki też nie są z sufitu.
            • fornitta007 Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 12:11
              Patrz wyzej, filmik miecia ;) Czikago! Nieee :P
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak Miloš Forman to Hair 05.04.24, 12:16
                Co nie? Chyba, że źle pamiętam i piosenki nie posuwają akcji. Bo akurat tu o tym mówimy, a nie całości jako takiej To wiadomo rzecz gustu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka