Dodaj do ulubionych

Serial na dziś - Most nad Sundem

02.09.24, 08:26
Dzisiaj wyjątkowo serial nie film. Miałam ochotę na dobry kryminał i nadrobiłam od razu za jednym zamachem wszystkie cztery sezony (są na Maxie).
Serial nie wybitny, ale rzeczywiście dobry i wciąga. Zagadki kryminalne ciekawe chociaż zupełnie nieprawdopodobne. Za każdym razem jest dużo trupów i sporo wyprowadzonych bohaterów, więc warto się skupić nad fabułą.
Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 09:11
      borsuczyca.klusek napisała:

> Za każdym razem jest dużo trupów i sporo wyprowadzonych bohaterów, więc warto się skupić nad fabułą.

Pewnie miało być "wprowadzonych" - ale skoro dużo trupów to w końcu oni się wyprowadzają z tego świata :D
      • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 09:19
        O tak padali jak muchy i nikt nie był bezpieczny 😃
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 09:27
          "Trup w każdej szafie".
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 09:17
      Skoro kryminały czy tu może bardziej sensacyjny... W sobotę mieliśmy z synem maraton filmowy i po paru piwkach wzięło nas na taką głupawkę, że pojechaliśmy Szklaną Pułapkę 4.0. Jest to film tak durny, że aż daje "guilty pleasure" :D
      • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 09:20
        I co jeszcze fajnego oglądaliście?
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 09:32
          Ponieważ wcześniej coś gadaliśmy o klockach, to się spytał czy widziałem

www.filmweb.pl/film/LEGO%C2%AE+PRZYGODA-2014-537050

Jakiś klockowy widziałem, słabe - ale puszczaj, więcej tego z pewnością narobili.
          I to było dobre. Zaryzykuję nawet twierdzenie, że on "chodzi w lidze Shreka". Po czym syn sam się zaskoczył, że jest 2 część. Też dobra!
          A zaraz przypomnę sobie kolejny film...
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 09:50
            A to było tak...
            W klockach jedną z głównych postaci jest Batman. Jokera nie było, ale ja i tak od początku "krzyczałem" o Deadpoola. On by tam wręcz idealnie pasował. No ale on jest Marvela a Batek to DC.
            Na ale skoro chciałem Poola granego przez Ryana Reynoldsa, to syn puścił

www.filmweb.pl/film/Free+Guy-2021-828206

A ponieważ ten film dzieje się wewnątrz gry komputerowej to jakoś zeszło na Sz-P 4.0; gdzie też jest gra (co prawda w "realnym" świecie - ale z wykorzystaniem kąkutrów).

Bonus: to był 4 oglądany film, mając w nazwie 4.0. Przypadek - nie sądzę! Tak chciao tao :D
            • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 09:57
              Niektórzy twierdzą, że LEGO Batman to najlepszy Batman. Ja to z animacjami tak nie bardzo, zwłaszcza po tym jak nacięłam się na Sausage Party 🙄
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 10:12
                Tego to chyba nie widziałem. Animacja - cóż, to tylko technika. Wspominałem kiedyś na forum o

www.filmweb.pl/film/Ghost+in+the+Shell-2017-486822

Dotarłem do japońskiego oryginału. Nie lubię ich maniery - bardzo realistyczne tła i kompletnie prymitywna kreska postaci. Ale fabuła jest ta sama.
                • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 10:24
                  asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Tego to chyba nie widziałem.

Dobrze radzę nie oglądaj 🙄
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 10:28
                    No chyba, że syn... :)
                    • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 10:34
                      A z rodziną to już zdecydowanie nie... 🤮
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 10:50
                        Ale to on proponuje - mnie. Żona z nami nie ogląda (to jest książkara). Za to jak przyjedzie córa to leci Lilo i Stich, Mustang z Dzikiej Doliny, Harry Potter albo... Saga BLE-zmierzch :D
                        • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 10:57
                          O fuu byłeś zmuszony obejrzeć Zmierzch? 🙄
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 11:14
                            Aż tak to nie. Ona coś sobie puszcza, ja coś robię. Tyle, że kojarzę mordkę tego Pattinsona. Jak już RAZEM siadamy to niedawno mieliśmy śledztwo w sprawie przygód Timona i Pumby. Za dawnych lat była w domu najpierw kaseta, potem dvd z różnymi. Oj katowane :D Teraz Disney to ma na platformie, zaczęliśmy oglądać po kolei i coś nam się nie zgadzało. O to znamy, oj to nie. I tak w kółko... Okazało się, że oni oryginalnie tego natłukli ohoho, ALE to co mieliśmy to były wydania specjalne. Wybierali po kilka opowieści pod założony temat (typu wakacje, podróże kulinarne) i robili krótkie łączówki między starymi historyjkami.
                            • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 11:17
                              asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Aż tak to nie. Ona coś sobie puszcza, ja coś robię. Tyle, że kojarzę mordkę teg
                              > o Pattinsona.

A to akurat jedyny plus tej filmowej bryndzy...
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Most nad Sundem 02.09.24, 11:23
                                Jeszcze mi się przypomniało. T i P sobie na początku gdzieś chodzą, nagle piorun dziab! Pumbę, traci pamięć. No to Timon mu zaczyna przypominać stare przygody. I tu pięknie na koniec - jak już odzyskuje pamięć to znowu piorun dziab! Timona. I wtedy Pumba przełamując 4 (sic!) ścianę mówi:
                                Wiecie co, chyba musimy zacząć wszystko od początku :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka