Dodaj do ulubionych

3.5 sam sie kaze...

29.05.13, 13:23
witam ,potrzebuje pomocy .moj 3.5 letni syn jest bardzo zywym dzieckiem a poniewaz mamy dwoch smykow to wiadomo co sie dzieje(mikolaj lat 9 ,igor 3.5) igorek od 2-3 tygdoni sam sie kaze np bil sie z mikolajkiem nie reagowalam bo nikt nie plakal tak na prawde tylko byly krzyki i potem znowu sie bawili i nagle po 20minutach igorek: mama przepraszam ze bilem mikolaja ide do konta. zostalam w szkou..bo niby jak on sam od siebie do konta? i tak juz jakis czas jest przewaznie go wyganiam i tlumacze itp. wczoraj caly dzien skakał po oparciu sofy maz nie wytrzymal juz i dal mi 3 klapsy(oczywiscie ja niejestem za biciem ) ale coz zrobic jak juz bylo po fakcie...dzis znowu sie bili -zabawki. i igor dal sobie klapsa na pupe i powiedzial ze byl niegrzeczny.mam zal do tatuska bo gdyby nie klaps to moze by tak niebylo? jak temu zaradzic??igore jest bardzo wyczerpujacym dzieckiem wiec juz sama niewiem co mam robic
Obserwuj wątek
    • madzius5 Re: 3.5 sam sie kaze... 30.05.13, 23:26
      "wczoraj caly dzien skakał po oparciu sofy maz nie wytrzymal juz i dal mi 3 klapsy"

LOL :D:D:D

W sumie nie wiadomo czy masz problem z dzieckiem, mężem czy samą sobą:)
      A tak na serio to pewnie brat mu podpowiada takie genialne pomysły:)
    • morekac Re: 3.5 sam sie kaze... 31.05.13, 10:53
      Myślę, że może powinnaś nieco wcześniej reagować na pewne zbyt rozrabiackie zachowania syna i wcześniej go stopować, a niekoniecznie - karać od razu. Być może twój 3.5 latek potrzebuje tego - takiego przerwania zbytniego rozbrykania od czasu do czasu i wyciszenia?
    • meresanch Re: 3.5 sam sie kaze... 10.06.13, 21:59
      mój syn jak mial 2 latka zaczął robić to samo
      przestaliśmy go karać
      teraz jak bardzo narozrabia traci przywileje
      dużo mówimy mu o tym co my czujemy
      i przestał stawiać się do kąta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka