Dodaj do ulubionych

Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧

21.09.24, 10:19
Obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek, bo na razie tylko jeden jest dostępny i muszę powiedzieć, że jest naprawdę dobry. Od początku wciąga, nie dłuższy się i trzyma w napięciu. Poza tym dobrze buduje świat i wprowadza postacie. Z niecierpliwością czekam na więcej.
Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 21.09.24, 10:37
      Będzie oglądane, może nawet koło północy.
      I sama widzisz, dlaczego takie seriale cykają po odcinku - ludzie są zainteresowani co dalej, zaczynają ze sobą rozmawiać, ktoś się zainteresuje. A co tam, kupię sobie okres próbny. Popatrzy na inne filmy - potem już bywa, że zostaje na dłużej.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 22.09.24, 02:46
        Podoba mi się!
    • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 30.09.24, 10:34
      Wleciał już nowy odcinek!
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 30.09.24, 10:35
        Jeszcze nie oglądałem.
    • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 07.10.24, 22:08
      Dalej trzymają poziom. Przynajmniej warto czekać na poniedziałek 🤪
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 08.10.24, 06:28
        Muszę ponadrabiać znów :)
        • io_stupido Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 10:54
          Nadrobiłem odc 2. Cóż, klasyka mnożenia wątków. Dam mu jeszcze szansę. A za chwilę - nie mów nikomu! - popatrzę na J2.
          • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 11:06
            Na końcu drugiego odcinka na napisach leciała przeróbka happy together. Nie mogłam znaleźć czyje to wykonanie może tobie się uda?
            • io_stupido Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 20:09
              "Happy Together" is a song written by Garry Bonner and Alan Gordon and recorded by American rock band the Turtles. [wiki]

• borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 20:26
                Tyle to wiem, nawet kiedyś w naszej Eurowizji wklejam tę piosenkę. Ale tam na końcu ewidentnie leci jakiś cover
                • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 20:28
                  Znalazłam! to jest to:

• io_stupido Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 20:35
                    Io stupido zrozumiał, że chodzi o oryginalne wykonanie. Może dlatego, że od razu mi zagrało w głowie? No i tak to ze mną jest...
                    • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 20:38
                      Spoko, ale widzisz sprężyłam się i znalazłam a wcześniej szukałam i coś nie mogłam trafić.

A tak apropos MPP to pamiętam tę piosenkę (oryginał) oczywiście z jakiejś kreskówki. Na pewno musiałam to słyszeć wielokrotnie, ale kompletnie nie pamiętam w czym to było.
                        • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 21:36
                          Na pewno nie to. Na Minionki jestem zdecydowanie za stara a to było coś z zamierzchłego dzieciństwa 🙄
                          • io_stupido Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 21:45
                            Nic nie piszą, co to za animacja...
                            Jak nie to to szukaj dalej hasłem:
                            "happy together" animation
                            myślę, że właśnie z zachowaniem cudzysłowia

• borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 21:52
                              Kompletnie tego nie znam...
                              Myślę, że ta piosenka jest tak stara i tak dobra, że była w różnych konfiguracjach wielokrotnie wykorzystywana
                              • io_stupido Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.10.24, 21:57
                                No była, była. Mi zagrała od razu wersja oryginalna - bo rodzice jej słuchali. A że nie mam pojęcia, jakie animacje widziałaś, to nie pomogę...
    • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 14.10.24, 23:32
      4 odcinek miazga!
      Tak proszę państwa się piszę postaci kobiece
      • io_stupido Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 14.10.24, 23:50
        Tak mówisz? to zaraz puszczę se, a co!
      • io_stupido Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 15.10.24, 01:00
        borsuczyca.klusek napisała:

> 4 odcinek miazga!
        > Tak proszę państwa się piszę postaci kobiece
        >

Jak to mówią - co nas nie zabije to nas wzmocni. Oddział zamknięty też jest ciekawym doświadczeniem, nie tylko taki komiksowo przerysowany.
    • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 05.11.24, 20:47
      Odcinek 7 przedostatni, najlepszy do tej pory. A już za tydzień wieli finał...
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 10.11.24, 07:15
    • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 13.11.24, 15:18
      Uważaj nie pomyl filmu!
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 13.11.24, 15:23
        Ke?
        • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 13.11.24, 15:28
          Nie wiesz co to? 🤭
          • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 13.11.24, 15:32
            Na szczęście z pomocą przychodzi ematka 😉

forum.gazeta.pl/forum/w,567,172075376,172075376,Pingwin_obiektywna_opinia.html
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 13.11.24, 15:51
              Tego Rzym się nie spodziewał...
              • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 13.11.24, 17:23
                Widzisz człowiek uczy się przez całe życie 😉
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 13.11.24, 17:28
                  Ale czemu kurwa pingwin?! Jak bardzo zjebany musiał być marketingowiec płci dowolnej i tak samo ten, co to klepnął?
                  A może znów o czymś nie wiem?
                  • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 13.11.24, 17:30
                    asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Ale czemu kurwa pingwin?!

Są pewne teorie 🙄
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 13.11.24, 17:38
                      Aha, aha, Korwin - pingwin. Co kurwa? :D
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Serial na dziś - Pingwin 🐧🐧🐧 20.11.24, 18:44
      Będzie polska wersja!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka