Dodaj do ulubionych

piramida potrzeb

27.09.24, 08:18
na pewno znacie, bo kto nie zna. oczywiscie, dzisiaj juz wiemy, ze nie jest to az takie proste, jak by Maslow chcial widziec. ze wcale nie musimy miec zaspokojonych podstawowych potrzeb, zeby miec potrzeby wyzsze, czy tez wrecz- fanaberyjne...
Mnie co innego frapuje. a gdzie w piramidzie potrzeba czynienia zla? przeciez wiekszosc ludzi ja ma. na przyklad stadne lincze, hejterstwo- w prawdziwym swiecie, czy tez w necie- to nie wynika tylko z potrzeby przynaleznosci stadnej i uznania (o jak ladnie kogos kopiemy, o jak dowcipnie, o jak nas to zbliza!), ale rowniez z sadyzmu. ja uwazam, ze z dzieciecego sadyzmu nigdy nie wyrastamy, tylko z wiekiem zaczynamy dorabiac do niego ideologie :P jak napisal moj ukochany King, nie przestajemy wyrywac skrzydelek muchom, tylko robimy to sprytniej, tak by nie zostac ukaranie...
Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 08:49
      dziewczynaengina napisała:

> Mnie co innego frapuje. a gdzie w piramidzie potrzeba czynienia zla? przeciez w
      > iekszosc ludzi ja ma.

Pierwsze słyszę.

> na przyklad stadne lincze

Co? słyszałas kiedyś o linczu pod zawołaniem - "to jest dobry człowiek, do piachu z nim? Tłum pójdzie za kimś, kto powie - choćby fałszywie - to złodziej, gwałciciel itp. W tym sensie tłum działa właśnie w poczuciu sprawiedliwości społecznej.

> hejterstwo- w prawdziwym swiec
      > ie, czy tez w necie- to nie wynika tylko z potrzeby przynaleznosci stadnej i uz
      > nania

Oczywiście, że wynika - z potrzeby przynależności do stada sobie podobnych. Tu masz pojęcie oblężonej twierdzy a kto nie z nami - ten przeciw nam!

> ja uwazam, ze z dzieciecego sadyzmu nigdy nie wyrastamy, tyl
      > ko z wiekiem zaczynamy dorabiac do niego ideologie :P

Ja uważam, że człowiek psychicznie rodzi się jak ta czysta kartka i dopiero po kolei kolejni ludzie zaczynają ją czymś zapisywać. Oczywiście mogą być jakieś wrodzone cechy "w mózgu", ale jakoś mamy na przykład mnóstwo osób w grupie DDA, gdzie niektórzy się staczają a niektórzy budują silną, sprawiedliwą osobowość.

> jak napisal moj ukochany
      > King, nie przestajemy wyrywac skrzydelek muchom, tylko robimy to sprytniej, tak
      > by nie zostac ukaranie...

To ja widać jakiś poebany jestem, bo nigdy nie wyrywałem. Bardziej miałem pomysły na wsadzanie gwoździ do gniazdka w ścianie, raz popieściło i mi się odechciało.

• dziewczynaengina Re: piramida potrzeb 27.09.24, 08:56
        wiekszosc ludzi chce myslec tak jak ty. natomiast publiczne egzekucje (i miliony innych przykladow) pokazuja, ze ludzie sa spragnienie krwi, czy raczej- widoku cierpienia innych. sprawiedliwosc, kara, walka o dobro- to sa czesto tylko preteksty, zeby pozwolic malemu sadyscie w nas komus dokopac. widziales moze film Edi- polski film? otoz takiech ludzi, jak tytulowy bohater (wyzbytych agresji i zla) prawie nie ma. stanowia jakis marginalny promil spoleczenstwa tak naprawde. rezta... coz... fabryka malp, fabryka psow, rezerwat dzikich stworzen, zajadlych tak, ze nawet Bog i Bog im nie pomoze... :P
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 09:14

> wiekszosc ludzi chce myslec tak jak ty.

Czyżby to znaczyło, że jednak większość ludzi jest z natury dobra?

> natomiast publiczne egzekucje (i milion
          > y innych przykladow) pokazuja, ze ludzie sa spragnienie krwi,

Nie, są spragnieni wymierzenia sprawiedliwości komuś uznanemu za złego dla społeczności. Już więcej niż kilka lat temu była głośna w Polsce sprawa linczu na gościu, który od wielu lat terroryzował lokalną społeczność. Wymiar sprawiedliwości go zamykał potem wypuszczał. W końcu innym puściły wszelkie tamy moralne...
          Która to z Was ostatnio pisała, że jakoś nikt wielce się nie oburzał na skasowanie Dahmera w więzieniu?

> sprawiedliwosc, kara, walka o dobro- to sa czesto tylko pr
          > eteksty, zeby pozwolic malemu sadyscie w nas komus dokopac.

W psychologii jest też taka teoria lustra - widzisz w innych to, co siedzi gdzieś w Tobie.
          I nie bój nic - to nie jest atak na Ciebie. Mam w sobie takie pokłady, że gdybym miał jakąś tajną bazę to Dahmer nigdy by nie trafił pod sąd - za to długo i boleśnie cierpiał, za to co zrobił innym ludziom...

> widziales moze film Edi- polski film? otoz takiech ludzi, jak tytulowy bohater (wyzbytych agresji
          > i zla) prawie nie ma.

Oczywiście - i oczywiście są, na przykład Henryk Gołębiewski grający tytułową rolę. Przecież to był chłopak z nizin społecznych, prawie złapał świat za nogi za sprawą filmów: Wakacje z duchami (1971), Podróż za jeden uśmiech (1972) i Stawiam na Tolka Banana (1973). Potem przepadł. Jakoś nie słyszałem, by wszedł na drogę przestępczą.
          • dziewczynaengina Re: piramida potrzeb 27.09.24, 09:42
            a nienie- to oznacza tylko, ze ludzie pomimo calego swojego sadyzmu chca widziec siebie dobrymi. oraz innych- zeby nie bac sie swiata i zycia. dobrze to pokazuje przyklad kampanii pisowskiej sprzed lat, kiedy szczuli na uchodzcow. byla nawet taka akcja: ze publikowano nienawistne komentarze wraz ze zdjeciami autorow. i byli to zwyczajni ludzie, ojcowie, matki dzieciom... w spoleczenstwie mamy troche psychopatow, sadystow i socjopatow. natomiast skala zachowan agresywnych, podlych i sadytycznych w tymze spoleczenstwie pokazuje, ze nie tylko ludzie ewidentnie zaburzeni maja takie sklonnosci. rowniez to, ile ZAWSZE podczas wojen i katastrof jest gwaltow i rozbojow jasno pokazuje, ze ludzie sa podli z natury, a nie tylko w samoobronie, czy w imie rzekomo wyzszychg celow...
            • dziewczynaengina Re: piramida potrzeb 27.09.24, 09:49
              i zebysmy sie dobrze zrozumieli: absolutnie nie twierdze, ze kazdy jest w glebi duszy zwyrodnialcem na miare Dahmera. nie. to jest skrajny przypadek, wiekszosc ludzi sie nim brzydzi, jako jednostka wynaturzona. naszepowszednie podlosci i zniecania sie nad innymi sa duuuuzo mniejszego formatu. Dzieci znecaja sie nad innymi w szkolach. i nie sa to normalne klotnie miedzy dzieciakami, tylko zaszczuwanie przez grupe wybranych ofiar. to sie dizalo, dzieje i bedzie dziac, bo... taka ludzka natura
              • borsuczyca.klusek Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:00

> Dzieci znecaja sie na
                > d innymi w szkolach. i nie sa to normalne klotnie miedzy dzieciakami, tylko zas
                > zczuwanie przez grupe wybranych ofiar. to sie dizalo, dzieje i bedzie dziac, bo
                > ... taka ludzka natura

Dzieje się i dziać się będzie, bo dorośli też grają w te grę. Nauczyciele nic nie widzą, bo tak jest im wygodniej a rodzice wpatrzeni w owoc swoich lędźwi nie są w stanie przyjąć do świadomości, że ich bombelek jest wrednych bachorem tylko wolą wypierać problem, ale winić wszystkich wokół, bo przecież ich dziecko to nigdy...
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:24
                  borsuczyca.klusek napisała:

> dziewczynaengina napisała:
                  >
                  > > Dzieci znecaja sie na
                  > > d innymi w szkolach. i nie sa to normalne klotnie miedzy dzieciakami, tyl
                  > ko zas
                  > > zczuwanie przez grupe wybranych ofiar. to sie dizalo, dzieje i bedzie dzi
                  > ac, bo
                  > > ... taka ludzka natura
                  >
                  > Dzieje się i dziać się będzie, bo dorośli też grają w te grę.

To jest zwykła walka o pozycję samca/samcy alfa.
                  • dziewczynaengina Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:30
                    nie widze, komu odpisuje, ale licze, ze sie polapiesz asie, ze tobie
                    nie, wiekszosc nie jest w glebi duszy dahmerami, ale wiekszosc jak najbardziej ma w sobie pierwiastek sadyzmu, agresje. to tez wynika z biologii, bo przeciez agresja pomagala przetrwac w dzikich czasach. ba, nawet dzisiaj pomaga wywalczyc pozycje. dlatego bylabym za tym, zeby nie wypierac naszej powiedzmy mrocznej strony, tylko nauczyc sie ja kontrolowac. bo upierajac sie, ze my to nigdyyyy sie nie poddajemy zlym instynktom, coz... idziemy w strone usprawiedliwiania kazdego swojego uczynku, tak zeby wyszlo, ze my przeciez niewinowaci :P
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 11:00

> nie widze, komu odpisuje, ale licze, ze sie polapiesz asie, ze tobie

Po prostu zawsze klikaj w "cytuj" jako ja teraz.

> nie, wiekszosc nie jest w glebi duszy dahmerami, ale wiekszosc jak najbardziej
                      > ma w sobie pierwiastek sadyzmu, agresje. to tez wynika z biologii, bo przeciez
                      > agresja pomagala przetrwac w dzikich czasach.

No oczywiście są w nas atawizmy. Jeść!!! Tylko jakoś teraz nie musimy polować, więc tego od młodości nie rozwijamy.

>dlatego bylabym za tym, zeby nie wypierac naszej powiedzmy mrocznej
                      > strony, tylko nauczyc sie ja kontrolowac

No i dlatego mówię o potrzebie szkolnego nie wychowania seksualnego by kogoś nie zaciukali na randce - ale właśnie podstaw psychologi jako samopoznania.

> bo upierajac sie, ze my to nigdyyyy s
                      > ie nie poddajemy zlym instynktom, coz... idziemy w strone usprawiedliwiania kaz
                      > dego swojego uczynku, tak zeby wyszlo, ze my przeciez niewinowaci :P

Tego nigdy nie sugerowałem. Wręcz przeciwnie, w z kolei analizie transakcyjnej jest jakiś takie pojęcie książeczki na talony. Coś jak są te, do których się dokupuje zestawy obrazków i w końcu uzbiera się cała wypełniona. Następuje poczucie spełnienia. Tam jest mowa u układach partnerskich, coś ktoś źle zrobi, ale nie wybuchasz od razu. Wklejasz sobie kolejny obrazek do kolekcji. A jak już książeczka pełna.... No taaaaak!!!!!! Całe życie mi zmarnowałeś. TERAZ wreszcie mam DOWÓD! Ja jestm ok - to ty nie jesteś ok!!!!
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:23

> i zebysmy sie dobrze zrozumieli: absolutnie nie twierdze, ze kazdy jest w glebi
                > duszy zwyrodnialcem

To wiem, ja dyskutuję z Twoją tezą, że WIĘKSZOŚĆ.
            • borsuczyca.klusek Re: piramida potrzeb 27.09.24, 09:57
              Powiedzmy, że imigranci stanowią jakieś tam zagrożenie, nie ważne czy urojone czy rzeczywiste. Ale co komu zrobiła dziewczyna przejechana przez autobus? Przecież komentarze wtedy były tak obrzydliwe, że ciężko nawet ubrać to w słowo. A nierzadko w zdjęciu profilowym takiej hejterki siwa starsza pani w ogrodzie albo z wnukiem na kolanach
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:00
              Cóż, to Twoje zdanie. Za to kampanie polityczne dowolnej strony to właśnie przykład na "olbężoną twierdzę".
              PiS - UE
              PO czy tam KO itp - moherowe berety
              Konfederacja - zwalcza nas układ PO-PiS...

> i byli to zwyczajni ludzie, ojcowie, matki dzieciom

To byli to zwyczajni ludzie, którzy poszli za cudzym podszeptem, że to tamci są źli.
              Powtarzam - podaj mi przykład, że ktoś mówił - oni są dobrzy i ZA TO ich trzeba zabić.

> w spoleczenstwie mamy troche psychopatow, sadystow i socjopatow. natomiast skala zachowan agresywnych, podlych i sadytycznych w tymze spoleczenstwie pokazuje, ze nie tylko ludzie ewidentnie zaburzeni maja takie sklonnosci. rowniez to, ile ZAWSZE podczas wojen i katastrof jest gwaltow i rozbojow jasno pokazuje, ze ludzie sa podli z natury, a nie tylko w samoobronie, czy w imie rzekomo wyzszychg celow...

Nie, to pokazuje skalę manipulacji, jakiej ludzie się poddają. Faszyści na przykład mieli odgórny zakaz trwonienia swojego nasienia na "podludzi". I za to im groziła odpowiedzialność karna. Trochę inaczej było w krajach nordyckich, gdzie tych ludzi uważali za nieco skundloną rasę wybraną. Tu mamy przykład Anni-Frid Synni czyli Fridy z Abby, nieślubnej córki niemieckiego żołnierza.
              Na naszych terenach dopiero wygłodniali krasnoarmiejcy gwałcili na potęgę. Bo tam też paljakami od zawsze gardzono.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:07
                PS - skoro dobrnąłem do matuszki rassii... Wczoraj oglądałem taki materiał, chyba do niektórych coś zaczyna docierać po latach "specoperacji":

• borsuczyca.klusek Re: piramida potrzeb 27.09.24, 09:52
      Jakiś czas temu przeczytałam tę książkę gdzie mądry pan doktor -specjalista w dziedzinie, pochyla się nad problem zła. I sprawa wygląda tak, że nic tu nie jest jednoznaczne i oczywiste, nie da się przyłożyć jednej miary i wzoru.

Natomiast z moich wieloletnich forumowych obserwacji wynika, że hejt rodzi się przez frustrację. Zadowoleni ze swojego życia ludzie raczej nie mają potrzeby latać po różnych portalach i profilach i upuszczać jadu. Niech przykładem ponownie będę tu incele, siedzą i piszą całymi dniami nienawistne komentarze, bo w większości przypadków nienawidzą sami siebie i swojego życia.
      • borsuczyca.klusek Re: piramida potrzeb 27.09.24, 09:53
        Zapomniałam dodać foty książki...
        • dziewczynaengina Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:02
          ranyboskie i znowu sie bedziemy tak pieknie nie zgadzac, az mi glupio, ze zawsze tak :D
          agresja wynikajaca z frustracji jest uzasadniona, zrozumiala, bite dziecko zneca sie nad zwierzetami. to znamy, rozumiemy mechanizmy, probujemy naprawiac. problem w tym, ze naprawde hejtem paraja sie ludzie, ktorych trudno uznac za zyciowych przegrywow, albo powaznie skrzywdzonych przez los. i to jest przerazajace.
          moglabym tu podac przyklad anegdotyczny klasowego przystojniaka, zawsze otoczonego wianuszkiem wielbicielek, bogatego, dobrze sie uczyl... a przesladowal z luboscia szara myszke, niesmiala, trzymajaca sie na oboczu, przy okazji- moja przyjaciokke... no ale wiem, ze to zaden przyklad, bo ja u niego pod lozkiem w domu nie siedzialam, wiec mogl miec jakies straszne doswiadczenia, chociaz na to nie wygladal
          • dziewczynaengina Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:19
            aha, pytalas co komu zrobila dziewczyna przejechana przez autobus. a co komu zrobila Beata Kozidrak swoim tancem, albo Pteratra swoim cyckiem? to jest dla mnie jeden z najbardziej niezrozumialych rodzajow hejtu- glanowac kogos, bo nasze uczucia estetyczne? uraza.
            • borsuczyca.klusek Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:25
              W przypadku lubianych celebrytów ludzie są dużo bardziej wyrozumiali a tu mamy mobberke Petardę i Kozidrak jeżdżącą na podwójnym gazie
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:31

> ranyboskie i znowu sie bedziemy tak pieknie nie zgadzac, az mi glupio, ze zawsz
            > e tak :D

Niepotrzebnie, o ile tylko pojawiają się argumenty - na tym właśnie polega konstruktywna dyskusja.

> agresja wynikajaca z frustracji jest uzasadniona, zrozumiala, bite dziecko znec
            > a sie nad zwierzetami.

Ta, hierarchia dziobania. To jest zrozumiałe u dziecka, ale już u dorosłego nie!

> moglabym tu podac przyklad anegdotyczny klasowego przystojniaka, zawsze otoczon
            > ego wianuszkiem wielbicielek, bogatego, dobrze sie uczyl... a przesladowal z lu
            > boscia szara myszke, niesmiala, trzymajaca sie na oboczu, przy okazji- moja prz
            > yjaciokke... no ale wiem, ze to zaden przyklad, bo ja u niego pod lozkiem w dom
            > u nie siedzialam, wiec mogl miec jakies straszne doswiadczenia, chociaz na to n
            > ie wygladal

To jest bardzo dobry przykład. Przystojni ludzie płci dowolnej (by nie napisać jawnie - zwłaszcza kobiecej) bardzo szybko uczą się, że wszystko mogą dostać za słodki uśmiech i mogą łatwo gnębić nie-przystojnych, zyskując w ten sposób pozycję alfy. Tu od razu mi się przypomina taki film "Szkoła uwodzenia" ale nie uprzedzajmy dalszych części mpp :D

• dziewczynaengina Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:35
              ok, Petarda i Kozidrak moga byc faktycznie nielubiane i obrywac na zapas. ale taka Luna? albo Skrzynecka, ktorej jedynym grzechem jest to, ze wrzuca na insta poprzerabiane fotki, na ktorych sobie kilogramow obejmuje. ktos powie, ze to walka z zaklamaniem... jak dla mnie to strzelanie z armaty do wrobla, bo ktos po prostu sobie lubi posttrzelac
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:40

> ok, Petarda i Kozidrak moga byc faktycznie nielubiane i obrywac na zapas. ale t
                > aka Luna?

Ta córeczka potentata mięsnego z zerowym głosem wepchana na siłę do Eurowizji po reasumpcji głosowania?
                Jasne - hejt nie powinien być na nią osobiście, tylko na mechanizmy wyboru reprezentantów TVP.
              • borsuczyca.klusek Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:40

> ... jak dla mnie to strzelanie z armaty do wrobla, bo ktos po
                > prostu sobie lubi posttrzelac

I wątpię, żeby strzelali sami piękni, szczupli i dobrze zarabiający.
              • dziewczynaengina Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:42
                jeszcze do Asa. Walczenie o pozycje samaca alfa, czy tez utwierdzanie sie na juz zdobytej pozycji mialoby sens, gdyby ten chlopak gnebil innego chlopaka, chocby i slabszego. na Podhalu byl taki kodeks spoleczny, ze chlopak przesladujacy dziewczyne tracil w oczach innych. tylko, ze akurat on mial na tyle silna pozycje w klasie, ze sobie mogl pozwolic na ten uszczerbek na honorze. wygladalo to tak, jakby albo czerpal radosc z gnebienia, albo jakby tej dziewczyny nienawidzil szczerze i goraco, z jakichs nieznanych powodow...
                a o bullyingu od szkoly uwodzenia sa lepsze Wredne dziewczyny!
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:52

Najpierw suplement co do Luny - nie znam dziewczyny; może faktycznie ma marzenie wokalne. Spoko, niech się szkoli za pieniądze tatusia, zdobywa pozycję. Natomiast to wypchnięcie "z d.py" na Eurowizję to było zrobienie Jej wielkiej krzywdy.

> Walczenie o pozycje samaca alfa, czy tez utwierdzanie sie na ju
                  > z zdobytej pozycji mialoby sens, gdyby ten chlopak gnebil innego chlopaka

Bo w świecie ludzkim samice nie są jak w zwierzęcym jawnie podporządkowane samcowi, i tylko jedna jest waderą. W filmie o którym wspominałem, to laska długo była alfą i skakali wokół niej wszyscy chłopacy.

> a o bullyingu od szkoly uwodzenia sa lepsze Wredne dziewczyny!

No widzisz - to mamy 2 w 1...
                  • dziewczynaengina Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:56
                    co do tego, ze Luna nie powinna jechac na Eurowizje to sie raczej wszyscy zgadzaja. to, ze ludzie nie przepadaja za bananowymi dziecmi, ktorym rodzice kupuja kariere to tez wiadomo. tylko, ze te dwie kwestie nijak nie uzasadniaja, ani nie usprawiedliwiaja jechania po wygladzie tej dziewczyny. to bylo chore, wstretne. i ludzie sie do tego przylaczali, bo skoro inni wysmiewaja, skoro ona nie jest niewiniatkiem, to huzia na jozia. dosyc przerazajace, jak latwo ludziom przychodzi plyniecie na fali hejtu. nie wszystkim! zebys mi tutaj nie imputowal, ze za bardzo uogolniam :*
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 11:08
                      W przypadku Luny nie chodziło o wygląd - bo Eurowizja akurat dla takiego jest środowiskiem idealnym. Ona po prostu obecnie nie ma ŻADNEGO głosu, by startować w jakimkolwiek poważniejszym konkursie. Jak chcesz to poszukam odpowiedniego materiału nagranego przez gościa od inżynierii dźwięku mówiąc ogólnie. A pierwsze co wypłynęło to była właśnie reasumpcja głosowania. Od tego się zaczęło, wtedy wyszukano czyją córką jest. A jak już hieny poczuły krew... Na jej temat rozmawiałem w odpowiednim czasie na wielu forach, pewnie nawet tutaj jest jakiś wątek - nikt z nas jej nie hejtował.
                      • borsuczyca.klusek Re: piramida potrzeb 27.09.24, 11:29
                        Ale forni ma rację, że jechali po wyglądzie Luny i to podejrzewam w sporym procencie ludzie, ktorzy nawet nie byli zainteresowani Eurowizją. Po prostu taka czysta zawiść i satysfakcja, że "urody się nie kupi". Najśmieszniejsze, że rok wcześniej jechali też po Blance, że przerobiony glonojad. No nie dogodzisz...
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 11:38

> Ale forni ma rację, że jechali po wyglądzie Luny

Oczywiście, że jechali. Jak hiena zwietrzy krew to nie będzie się zastanawiać, czy wygląd pasuje do EV. "mie sie to nie podoba to huzia!!!"

> Po prostu taka cz
                          > ysta zawiść i satysfakcja, że "urody się nie kupi".

A masz jakieś zdjęcie Luny BEZ tego makijażu? Może ładna dziewczyna? Nieważne - taką wybrała kreację i wolno jej.

> Najśmieszniejsze, że rok wcześniej jechali też po Blance, że przerobiony glonojad. No nie dogodzisz...

Bo to już była ostra szpachla. Osobiście ponownie poproszę o zdjęcie sote.
                          • borsuczyca.klusek Re: piramida potrzeb 27.09.24, 11:43
                            Żadna kobieta nie jest winna nikomu urody
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 11:53

> Żadna kobieta nie jest winna nikomu urody
                              >

??
                              • dziewczynaengina Re: piramida potrzeb 27.09.24, 12:16
                                B chodzi o to, ze konkurs wokalny, to nie konkurs pieknosci. normalnie i sprawiedliwie by bylo komentowac glos piosenkarek, umiejetnosci sportowe sportsmenek, kompetencje poslanek- a nie ich wyglad. i tutaj ja akurat nie bardzo moge kamieniem rzucac, bo zdarzylo mi sie nieraz wysmiewac look Beaty Kempy. ale przynajmniej sobie zdaje sprawe, ze to bylo ponizej jakiegos poziomu, ot ulalo sie nieladnie.
                                a jest iestety taka tendencja zeby swoje hejty, ulania, wszelkie brzydkie zachowania usprawiedliwiac- przed innymi i co gorsza przed samym soba. to jest wg mnie bardzo, bardzo zle, chociaz z punktu widzenia psychologii normalne
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: piramida potrzeb 27.09.24, 10:26

> że hejt rodzi się
        > przez frustrację. Zadowoleni ze swojego życia ludzie raczej nie mają potrzeby l
        > atać po różnych portalach i profilach i upuszczać jadu. Niech przykładem ponown
        > ie będę tu incele, siedzą i piszą całymi dniami nienawistne komentarze, bo w wi
        > ększości przypadków nienawidzą sami siebie i swojego życia.
        >

Dokładnie.

• hrasier_2 Re: piramida potrzeb 28.09.24, 02:20
          Trzeba umieć reagować na to. Mnie trzy lata temu to samo spotkalo. Bo kogoś pomyliłem. Nie mogłem się bronić, a wątek urósł do 500 parę wpisów i dopiero został usunięty. Cztery osoby się za mną ujeły. I teraz te same robią to dalej. Nikt nie potrafi dyskutować. I nie szanuje innych poglądów, politycznych i religijnych. Niektórzy zawłaszczyli fora publiczne i traktują je jak swoje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka