Dodaj do ulubionych

tinderowo- współczuję dziewczynom :P

15.11.24, 09:17
mam tak ustawionego tinderka, że wyświetlają mi się profile i mężczyzn i kobiet. I bardzo współczuję dziewczynom, które nie szukają tam luźnych znajomości, a związku. Pewnie nie jestem obiektywna i trzymam babską stronę, ale uważam, że panie się starają, a faceci mają wyjebane. Żeńskie profile (na ogół, nie zawsze, wiadomo) są przemyślane, dopracowane, mają długie opisy. A panowie- sruuu! foteczkę, zaznaczyć zainteresowania i tyle.
Trochę mnie to dziwi, bo z tego co wiem, na tinderze jest więcej mężczyzn, niż kobiet, faceci narzekają, że się czują lekceważeni, że mało kobiet ich wybiera, a nawet te, które ich wstępnie zaakceptują potem nie odpisują.
Podsumowując: portal randkowy, gdzie baby mogą przebierać w facetach jak w ulęgałkach, a i tak to baby się bardziej starają. Gdzie tu sens, gdzie logika? ;)
Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 09:22
      A to nie jest po prostu tak, że "baby" zawsze mają dużo do powiedzenia a facet krótko i na temat?
      • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 09:26
        trochę tak jest :D Kobiety przesadzają w drugą stronę- pisanie całego życiorysu i lista wymagań na wstępie. No ale jeśli ktoś jest do tego stopnia lakoniczny, że nie ma nic o sobie i swoich oczekiwaniach do powiedzenia, to też przegięcie.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 09:41
          Ano. Facet liczy na na dalszą konwersację i od słowa do słow się różne porozumienia znajdzie. Choć skoro ma już bogate doświadczenie, że to nie działa to powinien się puknąć w łeb.
          • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 09:48
            ja akurat lubię, jak facet o sobie mało pisze, bo przynajmniej widać, że nie narcyz, który będzie zamęczał truciem o swojej wspaniałości ;) no i jak ktoś ma zaznaczone zainteresowania z rożnych bajek (pianista-szachista i lubi horrory) to już jest interesujące i zapowiada, że może to być ciekawy człowiek.
            ale ja to ja, a dziewczyny szukające męża i ojca dzieciom chciałyby, żeby panowie już na wstępie się postarali. a oni się starać nie chcą, wolą narzekać, że baby wybredne :p
            • borsuczyca.klusek Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:00
              Szukanie ojca dzieciom to w ogóle porażka 🙄
              • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:03
                ? nie rozumiem :( porażką jest, że dziewczyna chce mieć dzieci i o tym wprost pisze? tam faceci też szukają "matek dzieciom" - bo się po prostu zaznacza opcję, czy chcesz mieć dzieci ;) nie trzeba tego zaznaczać w ustawieniach, ale jesli ludzie 30 plus tam szukają drugiej połówki, to moim zdaniem warto grac w otwarte karty
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:10
                  Ja myślę, że Borsi chodziło o już istniejące dzieci. W każdym razie to jest trudna sytuacja na zasadzie "obyś cudze dzieci chował".
                • borsuczyca.klusek Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:12
                  klatwafornittyzostalarzucona napisał(a):

> ? nie rozumiem :( porażką jest, że dziewczyna chce mieć dzieci i o tym wprost p
                  > isze?

Nie absolutnie, po prostu dochodzi jeszcze więcej aspektów wersyfikacyjnych takiego kandydata i robi się jeszcze trudniej...
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:09
              klatwafornittyzostalarzucona napisał(a):

> ja akurat lubię, jak facet o sobie mało pisze, bo przynajmniej widać, że nie na
              > rcyz, który będzie zamęczał truciem o swojej wspaniałości ;) no i jak ktoś ma z
              > aznaczone zainteresowania z rożnych bajek (pianista-szachista i lubi horrory) t
              > o już jest interesujące i zapowiada, że może to być ciekawy człowiek.
              > ale ja to ja, a dziewczyny szukające męża i ojca dzieciom chciałyby, żeby panow
              > ie już na wstępie się postarali. a oni się starać nie chcą, wolą narzekać, że b
              > aby wybredne :p

No ale to się wpisuje w to, o czym pisałaś - że tam ludzie szukają różnych
              "rzeczy". I trudno to chyba w opisie jednoznacznie zdefiniować, zwłaszcza jak samemu się dokładnie nie wie, czego się chce? W tym zakresie właśnie lepsze były dawne swatki a potem fizyczne biura matrymonialne, gdzie była ta "trzecia strona", która - o ile przykładała się do pracy - potrafiła głębiej rozpoznać potrzeby poszczególnych osób i lepiej skojarzyć pary.

• klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:12
                a to sie pisze wprost, ze sie nie wie, czego sie szuka. niektorzy potrafia. i taki tekst, duzo wiecej mowi, niz brak jakiegokolwiek opisu.
                inna rzecz, ze niektorzy podchodza do tindera jajcarsko i nie mozna ich za to winic, to jeszcze inna kategoria gagatkow ;)
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:17
                  No to właśnie o to chodzi, jak jest ktoś trzeci to z "niewiedzącego" coś wyciągnie a jajcarza szybko namierzy i da mu bana.
                  • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:19
                    ciekawe, czy swatki i biura matrymonialne jeszcze funkcjonują. bo na własną rękę ciekawiej, ale tak jak napisałeś, jednak trudniej. świat randek to dżungla :D
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:20
                      No w "chłopakach" któryś był w takim biurze, ale jak dzisiaj to nie wiem.
    • borsuczyca.klusek Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 09:44
      Bo faceci szukają seksu a kobity związku. Tak jest to przykre...
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 09:47
        borsuczyca.klusek napisała:

> Bo faceci szukają seksu a kobity związku. Tak jest to przykre...
        >

Brednia. To działa może na poziomie realu, ale pomijając jakichś gnojków na takich portalach są samotni. No i przypominam o "Kawalerach do wzięcia".
        Facet akurat seks to może mieć przy wielu drogach za niewygórowaną stawkę.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 09:52
          TFU!
          "Chłopaki do wzięcia" - pomyliłem tytuły.
          • borsuczyca.klusek Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:02
            To jest program o ludziach na granicy normy intelektualnej. No wybacz, ale oni nigdy nie będą pierwszym ani nawet drugim wyborem
            • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:07
              ale na tinderze masz facetow w normie intelektualnej, szukajacych zwiazku. to jest bardzo popularna forma szukania zwiazku dla ludzi "w pewnym wieku" ;) na studiach sie naturalnie poznaje tabuny ludzi. potem, wiekszosc ma juz stale grono znajomych i nie poznaje zbyt wielu nowych osob. to wygodny i prosty sposob i dla wielu skuteczny bo tinderowe malzenstwa i zwiazki nie sa zadnym dziwem
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:12
              borsuczyca.klusek napisała:

> To jest program o ludziach na granicy normy intelektualnej. No wybacz, ale oni
              > nigdy nie będą pierwszym ani nawet drugim wyborem

Taki był wybór reżyserów. Ale byli też całkiem intelektualnie sprawni, za to może niekoniecznie osobowościowo. Nieważne - oni nie szukali seksu bo nie po to się pchali do telewizji.
      • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 09:49
        wcale, że nie! różnych rzeczy tam ludzie szukają
    • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 10:52
      o rany, jak mi sie nic nie chce :/ najgorsza pora roku sie zaczela. musze opracowac jakis plan zapodawania sobie malych, ratujacych zycie przyjemnosci. niekoniecznie tylko tych z tindera ;)
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 15.11.24, 11:58
        Jesienna słota, ulubieny okres psychicznych...
    • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 10:43
      oesu, jak mnie wmurwia ten tinder. weryfikacja profilu przy pomocy dowodu osobistego- serioooo? :/ widze ze spoleczny kryzys zaufania kwitnie :p
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 10:55
        dokumencik.com.pl/
        • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 10:59
          ale to drogie ;-o
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 11:01
            Co drugie? Zaufanie społeczne? To chyba jak ktoś na randce poprosi a tak to platforma zbiera dane osobowe.
            • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 11:03
              drogie sa dowody kolekcjonerskie, do ktorych link wrzuciles. 7 stowek za takie cos, lol
              nie wiem o co chodzi z ta weryfikacja na tinderze, musze rozkminic. wyglada to tak, jakby tylko niektorzy uzytkownicy sobie zyczyli czegos takiego, do innych mozna normalnie pisac.
              no to jak koles tylko zweryfikowane panny uznaje, niech spada na drzewo, wrrrr
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 11:11
                Pierwszy link wrzuciłem po prostu. A jak panna chce zweryfikowanych kolesi to już ok? .)

• klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 11:16
                  niezaleznie od plci uwazam pomysl weryfikacji za poroniony :P
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 11:23
                    sama pisałaś o żartownisiach
                    To co się dziwisz, że ktoś nie ma na takich ochoty?
                    • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 11:28
                      jego sprawa. ja uwazam takie mury obronne, jeszcze przed etapem rozmowy, wymiany numerow, za paranoiczne zachowanie. ale niech sobie kazdy tinderuje po swojemu ;)
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 11:30
                        Tu się zgadzam.
                      • borsuczyca.klusek Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 13:29
                        Może to jakiś prezes, polityk albo inny oficjel 🙄
                        • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 14:22
                          jak ty mnie nie znasz :P w zyciu bym takiemu lajka nie dala. ja to wybieram dredziarzy, punkow z irokezami, albo inne indywidua, po ktorych z punktu widac, juz po samych fotkach, ze sa troche z boku glownego nurtu ;)
    • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 16.11.24, 13:04
      o losie, trzeba ruszyc opasle, leniwe dupsko do dzialania. to boli! ale jak odwale panszczyzne, przyznam sobie w nagrode pierniczka... albo i piec. no... max 7
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 17.11.24, 12:28
      Mógłby iść do złośliwych ale tu chyba lepiej:

https://img20.dmty.pl//uploads/202411/gallery_1731771441_796597.jpg
      • klatwafornittyzostalarzucona Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 17.11.24, 13:47
        ;) lubie takie wredne baby
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 20.11.24, 19:24
      https://img33.demotywatoryfb.pl//uploads/202411/1731997295_eugsbi_600.jpg
    • borsuczyca.klusek Re: tinderowo- współczuję dziewczynom :P 21.11.24, 09:58
      I tak się może zdarzyć 🙄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka