Dodaj do ulubionych

Sto lat samotności- serial

11.12.24, 17:14
Zaczęłam! Jestem pod koniec drugiego odcinka. Póki co, faaajny, ładnie zrobiony, ze smakiem. Oby tak dalej!
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Sto lat samotności- serial 11.12.24, 22:46
      Chciałam dzisiaj luknąć, ale Stary Borsuk załączył Ojca Chrzestnego na Stopklatce 🙄
      • klatwafornittyzostalarzucona Re: Sto lat samotności- serial 11.12.24, 23:18
        6 odcinkow polknelam na raz- to chyba nie musze pisac, ze mi sie podoba ;) jedyne, czego bym sie ewentualnie czepnela, to wyglad dwojga aktorow. ale to drobiazg, zaden duzy zgrzyt.
    • klatwafornittyzostalarzucona Re: Sto lat samotności- serial 12.12.24, 19:55
      uwaga SPOILER: komus chyba za mocno weszlo pytanie o granice ohydy w sztuce ;) Bardzo ladny serial, dobrze sie ogladalo, ale bez dziecka ze swinskim ogonkiem, to chuj, a nie sto lat samotnosci ;) Wkurwilam sie, bo jakos watku pedofilskiego zwiazku Aureliano z Remedios nie ujebali, ba, przeciwnie, pokazali go jako ciekawa i ladna historie milosna. a juz kazirodztwo be i trzeba ocenzurowac... niekonsekwentne wg mnie.
      ale coz, ogolnie serial bym polecila i mysle, ze dzieki niemu wiele osob po ksiazke siegnie :)
    • klatwafornittyzostalarzucona Re: Sto lat samotności- serial 12.12.24, 20:09
      ODSZCZEKUJE! dobra, sorry, gupia jestem, to nie jest koniec calego serialu, tylko pierwszej czesci. Jeszcze bedzie ciag dalszy, to i na dziecko ze swinskim ogonkiem zjadane przez mrowki sie pewnie doczekam ;)
      • leziox Re: Sto lat samotności- serial 12.12.24, 20:19
        Zaproponowali mnie to na Netfliksie, ale póki co, mam co innego do oglądania.
        Ciekawe, dlaczego tak w ogóle Netflix proponuje mi ciągle seriale o psychopatach i mordercach, oraz zwariowane komedie...I co o mnie myślą algorytmy, kjm...
        • klatwafornittyzostalarzucona Re: Sto lat samotności- serial 12.12.24, 20:58
          ;)
        • borsuczyca.klusek Re: Sto lat samotności- serial 12.12.24, 21:17
          Już spieszę tłumaczyć. Netflixa oglądają głównie kobiety a te lubią o seryjnych mordercach i te treści są podbijane przez algorytm dla wszystkich. A zwariowane komedie, no cóż każdemu się przyda trochę śmiechu w życiu.
          • leziox Re: Sto lat samotności- serial 12.12.24, 21:46
            Aż zajrzałem sobie do gaci.
            Ale nie, wszystko w porząchu.
            :D
      • agnieszkasls Re: Sto lat samotności- serial 17.12.24, 19:38
        ;) A już się zdziwiłam o co chodzi
    • klatwafornittyzostalarzucona Re: Sto lat samotności- serial 14.12.24, 18:57
      tak jak czytam w internecie opinie, ludziom sie serial podoba. poki co, mnie chyba najbardziej chwycily za serce perypetie Amaranty- jakos tak po kobiecemu ja rozumiem ;)
      • agnieszkasls Re: Sto lat samotności- serial 17.12.24, 19:51
        No naprawdę nikomu nie przeszkadza, że z takiej nasyconej humorem autora książki powstał taki mega poważny serial. Mnie to bardzo razi. Dwa światy. Polecam książkę po serialu.
        • klatwafornittyzostalarzucona Re: Sto lat samotności- serial 17.12.24, 20:10
          nie pamietam juz ksiazki, wiec nie pokusze sie o porownania ;)
          ale wedlug mnie, w serialu jest sporo lekko gorzkiego, czasem zaprawionego makabra, dyskretnego humoru.
          co mnie pozytywnie zaskoczylo, to, ze im wyszlo bez kiczu (deszcz kwiatow, struzka krwi jose Arcadia- to takie filmowo ryzykowne sceny). i wszystkie te grzeszne namietnosci sa pokazane wyjatkowo soczyscie, a zarazem- ladnie, bez obscenicznosci ;)
          • borsuczyca.klusek Re: Sto lat samotności- serial 17.12.24, 21:36
            Jeszcze nie odpaliłam, ale trochę mnie to zniechęciło, że to na razie pół serialu a nie zamknięta całość
            • klatwafornittyzostalarzucona Re: Sto lat samotności- serial 17.12.24, 21:41
              zawsze mozesz poczekac na calosc... ja obejrze od poczatku, jak wrzuca dalszy ciag, tak cos czuje
              • borsuczyca.klusek Re: Sto lat samotności- serial 17.12.24, 21:48
                Możliwe, że tak zrobię, zwłaszcza że teraz nie mam akurat czasu na oglądanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka