borsuczyca.klusek 09.04.25, 12:52 To jest taki hit, że aż wymaga nowego wątku. Kurtka męska z czterema rękawami 😳 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 12:53 Jest też zdjęcie na modelu gdyby ktoś był ciekawy jak to się układa... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 15:07 A może to dwuosobowa kurtka na motor 🤔 Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 15:06 Balenciaga juz od dawna jest kontrowersyjna . Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 15:08 W tym roku - dla panow styl a la Charlie Chaplin Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 15:08 A z mody damskiej mamy spódnicę, która wygląda jak zrobiona z gałganków, ale za to w dużej promocji... Okazja prawdziwa 🙄 Odpowiedz Link
szarmszejk123 Re: Kącik modowy vol 2 22.04.25, 15:34 O, to wygląda jak coś, co kiedyś uszyłam na prace techniczne w podstawówce. Zdecydowanie lepiej mi szło struganie w drewnie i konstruowanie domku dla ptaków:p Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 22.04.25, 15:37 Szyliście całe części garderoby? Ja to pamiętam tylko przyszywanie guzika i jakieś bardzo nieśmiałe próby szydełkowania. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 16:08 Aż tak to nie zaszaleję, ale idą święta to wypada odświeżyć garderobę i 60% okazję złapać ;-) BALENCIAGA: Koszula - OVERSIZE 5100 zł/ 2400 zł Jeansy VINTAGE OVERSIZE 6960 zł/ 2784 zł Kurtka Loop Sports Icon Reversible Puffer 13900 zł/ 5560 zł Teraz już mogę iść z jajami do święcenia... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 16:25 A to wszystko, żeby osiągnąć efekt "jak ze starszego brata" 🙄 Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 16:34 borsuczyca.klusek napisała: > A to wszystko, żeby osiągnąć efekt "jak ze starszego brata" 🙄 > Nie ma to jak wkleić się w tłum! Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 10.04.25, 06:35 borsuczyca.klusek napisała: > A to wszystko, żeby osiągnąć efekt "jak ze starszego brata" 🙄 > Nie, ze starszego brata to by były wyświechtane. To jest ubranie przyszłościowe na po-święta. Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 16:28 Teraz już mogę iść z jajami do święcenia.. Marzenia nie kosztują. Bardziej bym uważał na jaja. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 17:36 a byla to byl dom mody znany z haute couture najwyzszych lotow, wlasciciel sie w grobie przewraca :P zreszta Balenciaga zamknal firme a po jego smierci spadkobiercy sprzedali marke i polecialooo ps na dinseyu jest swietny serial biograficzny o Balanciaga Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 09.04.25, 21:52 mysiulek08 napisała: > ps > na dinseyu jest swietny serial biograficzny o Balanciaga > Dopisuję do listy "do obejrzenia". Widzę, e to rzeczywiście serial nie dokument Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 10.04.25, 06:31 borsuczyca.klusek napisała: > To jest taki hit, że aż wymaga nowego wątku. Kurtka męska z czterema rękawami ? > ? > No co, nigdy nie zdarzyło Ci się rozerwać rękawa? A tu proszę - w jednej cenie są zapasowe! Odpowiedz Link
szarmszejk123 Re: Kącik modowy vol 2 22.04.25, 15:38 A jak kurteczka przyciasna i ciężko rękę podnieść, to się używa górnego rękawa i gra. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 10.04.25, 12:55 Nie dać się ogłupić to podstawa. Dla mnie modne jest to co mi odpowiada i wygodne, lans mnie nie pociąga. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 10.04.25, 13:02 I jeszcze, żeby zimą dobrze w doope grzało 😊 Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 10.04.25, 13:41 Wszystkie członki potrzebują odrobinę luksusu ;-) Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Kącik modowy vol 2 11.04.25, 00:55 a moze torebusie za marne 5750 usd? www.bergdorfgoodman.com/p/balenciaga-9am-coffee-cup-clutch-bag-prod188390102 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 11.04.25, 01:14 Widzę, że nawet można wziąć na raty Pay as low as $293/mo.😅 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 15.04.25, 10:49 Takie buciki wpadły mi w oko. Gdyby tylko miały całą czarną podeszwę, bo ten róż to jest zdecydowanie too much Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 15.04.25, 11:36 Mnie poszło w rozum nie we wzrost 🙄 Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 15.04.25, 14:22 A czyjś wzrost to jakaś niesamowita tajemnica jest? :> Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 15.04.25, 14:52 borsuczyca.klusek napisała: > Mam 165 > Ale o wagę nie pytaj 😠 Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 15.04.25, 14:56 No coś Ty! Trzeba być świadomym swych czynów samobójcą - aby pytać kobietę o jej wagę i wiek. :) Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 15.04.25, 10:56 borsuczyca.klusek napisała: > Takie buciki wpadły mi w oko. Gdyby tylko miały całą czarną podeszwę, bo ten ró > ż to jest zdecydowanie too much > Bo one som dla mnie! Wszyscy wiom, że ja koffam róż~! Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 09:45 Torba, która wygląda jak wielka butla płynu do płukania tkanin. Ani to ładne, ani praktyczne, ale za to drogie 🙄 Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 09:50 Sorry, ale mnie to wygląda na przenośny kibelek do wycieczek kamperem. :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 09:52 Myślę, że jak już zakupisz to możesz z tym zrobić co chcesz, nawet na....ć 😅 Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 10:03 Na pewno nie zakupię. Za taką cenę to już mogę mieć stare, używane Volvo. :D Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 10:05 leziox napisał: > Sorry, ale mnie to wygląda na przenośny kibelek do wycieczek kamperem. > :D :D Odpowiedz Link
szarmszejk123 Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 09:54 Spoko na plażę, kto by chciał kraść butle wybielacza :p ( Bo mnie to wygląda na butle wybielacza:p) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 10:02 3l butla wybielacza to mi się kojarzy ze sprzątaniem miejsca zbrodni 🙄 Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 10:04 3 literki nie starczą, to musi być wanienka. To chyba w filmie Buchalter gość rozpuszczał w wanience ofiary i potem spływało to wszystko do kanału, żadnych śladów nie było. Odpowiedz Link
szarmszejk123 Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 10:15 Ja mgliście pamiętam scenę z jakiegoś filmu, gdzie rozpuszczali trupa jakimś kwasem w wannie, ale wanna okazała się z materiału, który ten kwas rozpuszcza i cały ten trup przeciekł piętro niżej. Nie pamiętam jaki to był film... Coś wam się kojarzy? A może jakiś serial to był.. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 10:19 A kwas był fluorowodorowy i on rzeczywiście potrafi przeżreć metal i szkło, ale nie tak szybko i spektakularnie. Odpowiedz Link
szarmszejk123 Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 10:31 Wiedziałam, że będziesz wiedzieć 😁 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 11:18 szarmszejk123 napisał(a): > Ja mgliście pamiętam scenę z jakiegoś filmu, gdzie rozpuszczali trupa jakimś kw > asem w wannie, ale wanna okazała się z materiału, który ten kwas rozpuszcza i c > ały ten trup przeciekł piętro niżej. > Nie pamiętam jaki to był film... Coś wam się kojarzy? > A może jakiś serial to był.. Coś mi się wydaje, że to nawet nie był film i to się faktycznie w Polsce zdarzyło. Ale też nie pamiętam. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 11:30 W polskiej kinematografii podobny motyw został wykorzystany w filmie Rewers Borysa Lankosza. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 29.04.25, 11:38 może, ale mi się wydaiiii że to była prawdziwa sprawa Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 06.05.25, 09:44 Torebka dla Lezia, tylko chyba nie mieści A4: Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 06.05.25, 12:08 Ale dlaczego niby to ma być torebka, kiedy ja tu widzę hełm na motór? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 06.05.25, 12:18 leziox napisał: > Ale dlaczego niby to ma być torebka, kiedy ja tu widzę hełm na motór Za taką cenę to już chyba nawet motór można kupić 🤔 Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 06.05.25, 12:30 Za 2500 Euro można już kupić całkiem fajny motór. :) Odpowiedz Link
szarmszejk123 Re: Kącik modowy vol 2 06.05.25, 12:14 Nie dla mnie, ja muszę mieć zamykaną:p To, to raczej taki koszyk na zakupy na targu, po kilo cebuli można z tym iść:p Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 06.05.25, 12:30 W sumie to można kupić jakiś tani kask, trochę skóry i zrobić DIY... Tylko komu by się chciało 😔 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 08.05.25, 09:33 Będziecie się ze mnie śmiać, że jestem dziecinna, ale kupiłam sobie kolczyki z Xenemorphem. Wyglądają zajebiście 🤪 Odpowiedz Link
szarmszejk123 Re: Kącik modowy vol 2 08.05.25, 09:37 E tam, ja się nie śmieje, fajne! Nosiła bym 😁 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 08.05.25, 09:41 borsuczyca.klusek napisała: > Będziecie się ze mnie śmiać, że jestem dziecinna, ale kupiłam sobie kolczyki z > Xenemorphem. Wyglądają zajebiście 🤪 > Kolczyki to ja już może niekoniecznie, ale na kółko do kluczy by się Alien nadał? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 26.05.25, 09:57 Buty wielofunkcyjne. Można nimi wbijać gwoździe i burzyć ściany 🙄 Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 26.05.25, 10:00 Kiedyś podobnych, lekko tylko zmienionych w formie, używali panowie do kładzenia asfaltu. Podeszwa z drewna była gruba na 6 cm. Wiem, bo miałem taką parę w chacie, wtedy, kiedy to drewniaki były modne. Ale dostałem je za pół litra. Ile w sumie półlitrówek można teraz kupić za prawie siedem tysiaków? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 26.05.25, 10:07 A wyobraź sobie zarobić kopa takim kopytem w czułe miejsce 🙄 Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 26.05.25, 10:10 Zanim panienka w tych bucikach zdoła wyprowadzić zgrabny cios, już będzie leżała na ziemi z podejrzeniem ogólnych potłuczeń. A to z powodu nagłej utraty równowagi dzięki bucikom. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 27.05.25, 13:04 A dzisiaj znalazłam sandały do kompletu 🫣 Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Kącik modowy vol 2 27.05.25, 13:13 borsuczyca.klusek napisała: > A dzisiaj znalazłam sandały do kompletu 🫣 > Bez tego komplet będzie niekompletny. Odpowiedz Link
louger.n Re: Kącik modowy vol 2 27.05.25, 08:22 A ja dziś jestem w wersji na bogato. Od dzieci usłyszałam "mamo wyglądasz dziś na bogatą kobietę "🤪 Wystarczyło z szafy wyciągnąć jeansy przed kilkunastu lat (kiedyś brązowe dzisiaj koloru nijakiego) a do tego wiatrówka również zapomniana. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 27.05.25, 08:25 Przede wszystkim szacun, że się mieścisz w spodnie sprzed kilkunastu lat 👍🤩 Odpowiedz Link
louger.n Re: Kącik modowy vol 2 27.05.25, 08:45 Ma to swoją ciemną stronę. Część moich ciuchów pamięta jeszcze czasy studiów. A to już 20 lat minęło 🤦 borsuczyca.klusek napisała: > Przede wszystkim szacun, że się mieścisz w spodnie sprzed kilkunastu lat 👍🤩 > Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 27.05.25, 08:50 louger.n napisała: > Ma to swoją ciemną stronę. Część moich ciuchów pamięta jeszcze czasy studiów. A > to już 20 lat minęło 🤦 > Jak dobry materiał i nie zniszczone to co w tym złego? Bo jeżeli chodzi o fason to teraz to chyba wszystko ujdzie 🤷 Odpowiedz Link
louger.n Re: Kącik modowy vol 2 27.05.25, 09:15 Wtedy nieźle zarabiałam, szłam w jakość a nie ilość. Ostatnio byłam w mohito, właśnie w koszuli z przeszłości. W tegorocznej kolekcji jest podobna, tylko moja tak się nie świeci 😄 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 27.05.25, 09:17 I zawsze możesz mówić, że jesteś eko 😉 Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 12:58 Czy pani na zdjęciu nie powinna mieć płaszczyka poniżej kolanek? I czy nie powinna zregnować ze złotych bucików? Czy pan trzymający ją za rękę nie powinien wyczyścić butów? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 13:31 Ten styl sukienki (?) wyglada najlepiej w tej dlugosci . Zlote pantofelki koresponduja z guzikami i torebka . Pani Nawrocka ma dopiero 39 lat niezle nogi i to dopiero pierwszy wybieg u boku meza ;)Wiec nie czepiala bym sie. Pan Nawrocki postawil na wygodne buty .Spokojnie..., pokaz kulawy swoje kopytka :);) Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 13:49 a74-7 napisał: > Ten styl sukienki (?) wyglada najlepiej w tej dlugosci . Zlote pantofelki kores > ponduja z guzikami i torebka . A po co jej torebka porzebna? W sytuacji na zdjęciu. > Pani Nawrocka ma dopiero 39 lat niezle nogi No ja bym się spierał, co do tych niezłych nóg. > pokaz kulawy swoje kopytka :);) Pokażę jak zostanę prezydentem. Wcześniej je wyczyszczę. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 14:15 A co na to Irena Kamińska-Radomska, mentorka etykiety, savoir-vivre’u i protokołu dyplomatycznego. "Dobrze wyglądają. Są ubrani w zgodzie z zasadami (...). Karol Nawrocki prezentuje się jak prezydent państwa, więc z mojego punktu widzenia nie ma tutaj nic do zarzucenia. Jeżeli chodzi o jego żonę, o Martę Nawrocką, ona lubi spodnie (...). W swojej pracy, którą w tej chwili zawiesiła, chodziła w mundurze, więc to był jej codzienny strój. W tej chwili chodzi w garniturach, które pięknie jej pasują, dlatego że jest zgrabna - wyznała Kamińska-Radomska." I pozamiatane ;-) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 14:44 Kobiecie zawsze potrzebna jest torebka, gdybyś był kobietą to byś wiedział 🙄 Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 15:10 borsuczyca.klusek napisała: > Kobiecie zawsze potrzebna jest torebka, gdybyś był kobietą to byś wiedział 🙄 > Jak zostanę prezydentem, to zapytam moją kobietę czy do oficjalnego zdjęcia, potrzebna jej jest torebka. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 15:39 kulawekolano napisał: >Jak zostanę prezydentem, to zapytam moją kobietę czy do oficjalnego zdjęcia, po > trzebna jej jest torebka. Falstart w przedbiegach, kobieta bez torebki to jak facet bez...a dośpiewaj sobie sam ;-) Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 13:43 Oj tam, oj tam...ja bym się tak nie czepiał. "Trza" się dotrzeć i już. Wolę ten styl niż styl Agaty, dajmy im chwilę na start, byle to nie był falstart ;-) Odpowiedz Link
louger.n Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 16:43 Przed sezonem można wzrok nacieszyć cudnymi kreacjami. Teraz to już gołe brzuchy piwne u panów i biustonosze u pań. Odpowiedz Link
louger.n Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 19:40 A jednak. Właśnie minęłam panią w granatowych marynarskich spodniach, białej koszuli z francuskim akcentami kolorystycznymi, włosy miała przewiązane apaszką. Odpowiedz Link
louger.n Re: Kącik modowy vol 2 12.06.25, 19:48 Ogólnie z tego co widzę to panie 70 plus rządzą. Ostatnio miałam ochotę zrobić zdjęcie dwóm kobietom. Pierwsza: sandały na koturnach, spódnica w kształcie litery A i do tego piękna koszula w kolorze turkusowym. Siwe włosy spięte w nonszalancki kucyk. Druga: spodnie cygaretki ni to żółte ni pomarańczowe, bluzka w mazy kolorystycznie współgrające ze spodniami i do tego okulary typu mucha. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 09:41 Buty na płozach albo łyżwy na obcasie. Niestety nie wiem ile kosztują, ale na pewno są warte każdej złotówki 🙄 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 09:42 Do bucików sukieneczka na lato, przewiewna, elegancka: Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 11:32 By zaspokoić ciekawość miłych Pań ;-) Tekst linku Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 11:39 Musiałam patrzeć dłuższą chwilę by przyswoić cenę 😳 Zastanawia mnie w ogóle czy jest jakiś sens robienia przecen przy takich kwotach... Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 11:42 Myślę, że jest, bogaci ludzie też bywają skąpi, a już sam fakt przeceny kusi ;-) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 11:57 Ale to raczej nie jest produkt, który może skusić cię ceną i skłonić do spontanicznego zakupu. To jest coś co albo chcesz mieć i wydać na to miliony monet albo nie... Ale może się nie znam, na szczęście rozważanie takich zakupów mi nie grozi 😅 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 12:09 borsuczyca.klusek napisała: > To jest coś co albo chcesz mieć i wydać na to miliony monet albo nie... Teoretycznie tak, ale z drugiej strony masz wielki rynek podróbek (bo masz wyglądać, jak by Cię było stać na oryginał) a z drugiej strony w marketach promocje na przykład oryginalnych torebek Witchena, co to się ogólnie kreuje na ekskluzywną markę. Za wszystkim obecnie stoją księgowi. Co z tego, że 50 osób kupi towar po tysiąc zł jak w tym czasie można sprzedać po 200 zł 5000 osobom? 50.000 < 1.000.000. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 12:27 Witchenem na nikim nie zrobisz wrażenia 😉 Ja pamiętam jak była jakaś inba z podróbkami Gucci na poczcie polskiej 😅 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 12:38 A to tego nie pamiętam, może dlatego, że ja torebek nie kupuję a żona ma też wyebane na marki. Owszem, torebki to praktycznie zjada ze względu na targanie różnych rzeczy do szkoły, ale to w "normalnych" sklepach pomaca i kupi. Ma być w miarę trwała a nie z hoho logo. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 12:01 e-zybi napisał: > Myślę, że jest, bogaci ludzie też bywają skąpi, a już sam fakt przeceny kusi No jest też taka opinia, że prawdziwie bogaci są bogaci, bo nie rozpieprzają kasy na głupoty. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 12:51 carte_blanche_2025 napisał: > No jest też taka opinia, że prawdziwie bogaci są bogaci, bo nie rozpieprzają ka > sy na głupoty. Mnie osobiście przyjemność sprawia wydawanie kasy, niczego sobie nie odmawiając, a nie budowanie konta. Weźmy dla przykładu, taki śp. Kulczyk, czyż jego dom w Szwajcarii to nie było jak piszesz "rozpieprzanie kasy na głupoty"? Dom, który wzbudza dużą ciekawość, zwala z nóg, zbudowany i urządzony tak by innych powalić na kolana. fb.watch/AfHB_u_juz/ W 2017 r. posiadłość wyceniona na ponad 185 mln. dolarów. Mimo doniesień o wystawieniu jej na sprzedaż, oficjalne źródła nie potwierdziły, że doszło do transakcji. Bo kto go kupi...?! Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 12:59 Jesou i pomyśleć jak się śmialiśmy ze złotych kibli Janukowycza 😓 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 13:01 No widzisz? Posiadłość zawsze można rozpatrywać jako lokatę kapitału. W razie czego -zawsze może się przydać potomkom. A buty za 30.000? Góra za rok wyjdą z mody i to jest właśnie rozpieprzenie na głupoty. No chyba że zakonserwujesz je gdzieś na 50 lat i potem nagle pójdą w cenę, jak różne rzeczy z PRL. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 13:06 Wydaje mi się, że ta posiadłość to jest właśnie ekwiwalent tych butów z płozami. Na uja komuś zapieprzać po 7 piętrach i jeść na złotym stole? To jest właśnie taki gargantuiczny przerost formy nad treścią. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 13:21 borsuczyca.klusek napisała: > Wydaje mi się, że ta posiadłość to jest właśnie ekwiwalent tych butów z płozami > . > Na uja komuś zapieprzać po 7 piętrach i jeść na złotym stole? To jest właśnie t > aki gargantuiczny przerost formy nad treścią. > Zejdziesz z ceny to i tak posiadłość sprzedasz za miliony. A te buty i to używane?... Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 13:30 PS, nic nie wiem jak chodzi o posiadłość Kluczków - to odniosę się do "cudnej miejscówki" którą opisuję na swoim forum. W 2005 roku kupił ją przedsiębiorca hehe z Lublina :) w stanie ruiny, więc z pewnością tanio. Od razu wziął dofinansowanie w kwocie 5 milionów euro na renowację. Postawił na nogi, spłaciła kredyty i zaczęła zarabiać. Około 2020 sprzedał to Chińczykom i przynajmniej oficjalnie jest na emeryturze. Pieniądz robi pieniądz; o ile nie rozpieprza się na chwilowo modne buty. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 14:02 carte_blanche_2025 napisał: > Pieniądz robi pieniądz; o ile nie rozpieprza się na chwilowo modne buty. Ktoś czerpie przyjemność z zarabiania pieniędzy i inwestowania ich by kapitał pomnażać, skąpo żyjąc, a są też i tacy, którzy cieszą się życiem i wydawaniem zarobionych pieniędzy, choćby na głupoty...co rozsądniejsi na cele charytatywne. Bogactwo ich nie jara, są normalni, choćby dla przykładu K. Reeves. Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 14:14 e-zybi napisał: > Ktoś czerpie przyjemność z zarabiania pieniędzy i inwestowania ich by kapitał p > omnażać, skąpo żyjąc, a są też i tacy, którzy cieszą się życiem i wydawaniem za > robionych pieniędzy, choćby na głupoty...co rozsądniejsi na cele charytatywne. > Bogactwo ich nie jara, są normalni, choćby dla przykładu K. Reeves. > A inni kolekcjonują złote monety i umierają w domu pomocy. A kolekcja zostaje we wnęce ściennej opuszczonego domu. geekweek.interia.pl/historia/news-ogromna-kolekcja-monet-ze-sciany-zostaly-sprzedane-za-milion,nId,21827287 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 14:20 e-zybi napisał: > Ktoś czerpie przyjemność z zarabiania pieniędzy i inwestowania ich by kapitał p > omnażać, skąpo żyjąc Ale ja nie mówię, by być jak Sknerus McKwacz co uwielbiał w skarbcu pływać między złotymi monetami. Mówię o takim przedsiębiorcy, który w nieznany mi sposób, ale załóżmy - ciężką pracą doszedł do kapitału pozwalającego na zakup zrujnowanego pałacu wraz z całym terenem i to z poduszką finansową umożliwiającą dalsze dostanie kredytów i dotacji na renowację. To on potem gościł potomków rodu, który pierwotnie to wszystko posiadał. > a są też i tacy, którzy cieszą się życiem i wydawaniem za > robionych pieniędzy, choćby na głupoty No, my już nigdy nie dojdziemy do takich pieniędzy jak tamten przedsiębiorca, dlatego pisałem, że jak jakiś strój żonę powali na kolana i jej się oczy świecą na cały sklep, ale mówi, że poczeka na przecenę - to choć jest dla nas drogo - wchodzę ja i mówię: potem może nie być, teraz - stać nas! Bo na co mamy oszczędzać? Wkrótce skromne emeryturki i WTEDY będziemy oglądać każde 5 złotych z obu stron. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 13:31 carte_blanche_2025 napisał: > Zejdziesz z ceny to i tak posiadłość sprzedasz za miliony. A te buty i to używa > ne?... Jak używane to fetyszyście 😉 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 13:44 Fetyszysta to zapłaci kupę siana nawet za skarpetki oryginalnie kupione za 5 zł. Byle przepocone. No i najlepiej mu wmówić, że nosiła je Doda :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 13:50 Nie wiem po co w ogóle zaczęłam ten temat 🤢 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 16.06.25, 11:59 borsuczyca.klusek napisała: > Zastanawia mnie w ogóle czy jest jakiś sens robienia przecen przy takich kwotac > h... Mnie się wydaje, że przy dowolnej kwocie najważniejsza jest świadomość tego, że teraz to jest nowość i jak kupisz, to będziesz jedyna/y co to nosi budząc "podziw" otoczenia. Wiadomo, że potem to przyjdą pierwsze przeceny i już więcej luda kupi; a potem och no - total sale. Znaczy my się w takich kręgach finansowych nie obracamy; ale niżej też to działa. Żona nieraz coś sobie wypatruje w "cenie zaporowej", ale jak od razu coś nie rzuci jej na kolana (bo wtedy to ja jestem pierwszy do powiedzenia - stać nas!), to sobie odpuszcza, zagląda co jakiś czas. Bywa tak, że w końcu kupi za 20-30% początkowej ceny. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 21.06.25, 11:46 Dzisiaj coś dla mnie, torebka która wygląda jak paczka chipsów 😅 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy vol 2 21.06.25, 11:52 Uuuu, ekskluzywne te czipsy :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 21.06.25, 12:37 Najbardziej uroczy jest ten klips... Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 21.06.25, 13:14 Hmm...masz gust ;-) Wzrok przyzwyczajam! Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 21.06.25, 14:49 Skąd oni biorą te ceny? Z Marsa? Wartość materiału jakieś 10 zeta. A cena, no cóż... Obiecuję, że nie będę przeklinać i wyzywać od zdzierców. Obiecuję... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 21.06.25, 14:57 Z dupy panie kolego, z dupy 😉 Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Kącik modowy vol 2 21.06.25, 15:09 borsuczyca.klusek napisała: > Z dupy panie kolego, z dupy 😉 > Wystarczy jeden wulgaryzm. Nie trzeba powtarzać. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 27.06.25, 12:59 Spinka do włosów zwana też krokodylkiem. Najczęściej się tego używa gdy trzeba spiąć włosy do sprzątania tu w wersji bardziej glamour: Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 27.06.25, 13:04 Już myślałem, że to grabie ogrodowe, a to diabeł ubiera się u Prady ;-) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 27.06.25, 14:25 Najśmieszniejsze, że to się dość szybko psuje, bo albo zęby się wyłamują, albo wypada sprężynka trzymająca całość. Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 27.06.25, 14:45 Ja naprawdę nie chcę przeklinać. Ale podam tylko taki przykład, jeśli chodzi o okulary przeciwsłoneczne pewnej znanej firmy, sprzedającej je od 500 Eurorubli za sztukę. Cena materiału i robocizny, to niecałe 15 Euro. Nie chce mi się nawet liczyć,, jak "wiele" kosztuje materiał na powyższe gówienko... Odpowiedz Link
louger.n Re: Kącik modowy vol 2 29.06.25, 16:28 Podoba mi się 😄 do tego fajna stylizacja i na imprezę 🤠 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 04.07.25, 16:33 Brudne dresy 🙄 Brakuje tylko wypierdzianej dziury na tyłku... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 15.07.25, 22:06 Pan Bart i jego spodnie. Pomyślcie, że idziecie z tak wystrojonym ojcem na miasto, no nie mogę 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 17.07.25, 15:40 Torebeczka, która wygląda jak stare radio (chyba). Może brunon doceni 🙄 Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy vol 2 17.07.25, 16:18 Pierwsza myśl jaka mnie przyszła, to akumulator samochodowy ;-) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 17.07.25, 16:21 e-zybi napisał: > Pierwsza myśl jaka mnie przyszła, to akumulator samochodowy ;-) > A może i tak 😂 Oby nie ważyła tyle co akumulator 🙄 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 17.07.25, 16:26 A ja sobie kupiłam taką tylko za pół ceny 🙄 Nie musicie pisać, że ładna, ale w sumie co wam szkodzi 😉 Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 17.07.25, 16:30 Ładna. Nawet bardzo. Na kacu, jako środek wykrztuśny - na pewno zadziała. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 17.07.25, 16:34 leziox napisał: > Ładna. Nawet bardzo. > Na kacu, jako środek wykrztuśny - na pewno zadziała. Dzięki Leziu 😃 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy vol 2 17.07.25, 16:34 Już nie mogę zwrócić, bo wywaliłam kwita 🙄 Odpowiedz Link
leziox Re: Kącik modowy vol 2 17.07.25, 16:46 Ale mnie się łona naprawdę podoba. Chodziło mi tylko o jaskrawe kolorki, działające na korę mózgową podczas przeżywania stanu, zwanego kacem. :) Odpowiedz Link