carte_2026 14.04.26, 13:21 Ile razy wchodziła do knajpy i marudziła, że to czysty PRL. Ha tfu! W tym odcinku zarządziła, że po rewolucji miejsce będzie przypominało lata 70. Dajcie mi sole trzeźwiące i wytłumaczcie, że wtedy PRLu nie było... KUCHENNE REWOLUCJE: Szef Daje Wypłatę Tylko Wybranym Pracownikom Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Magda Gessler - nokaut 14.04.26, 19:22 Odcinek z panem prezesem klasyk. Oni rzeczywiście wszyscy wyjęci jak z kapsuły czasu Odpowiedz Link
carte_2026 Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 11:17 Nie wyjęci - bo cały czas działali. O ile dobrze rozumiem to rok wcześniej pojawił się tu prezes z wcześniejszymi sukcesami w jakiejś piekarni - czyli ugółem na biznesie się zna. Raczej mi wygląda na typowego Januszexa. Ale nie o to mi chodziło. Zawsze MG wyrywała PRL z korzeniami. Co to się stanęło się tym razem? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 11:47 Przecież MG często przywracała takie klimaty retro. Zwłaszcza jak było już tak paździerzowo, że inaczej się nie dało. Te galerty i lady chłodnicze to kilka razy się przewijały. Odpowiedz Link
carte_2026 Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 12:12 Kuwa, jaki galErt. Skoro galAreta to galArt. Ale nie o to - to jest potrawa znacznie sprzed PRL. To można przywracać, czemu nie. Zawsze jej właśnie chodziło o STYL podawania w PRL, a tu zarządziła powrót do lat 70. Ale to cała MG - jak wystrój oczojebny to zrobi nudny; jak nudny to zrobi oczojebny. Ja kuchnia ogólna - zrobi jakąś specjalistyczną. Jak robią specjalistyczną nawet z kucharzami z danego regionu - to wie lepiej, jak to się powinno robić. Tu przypominam odcinek jak ukraińskiej załodze gadała, że to nie jest barszcz ukraiński. Bo pewnie ze 2 razy gdzieś na Ukrainie go jadła i akurat nie natrafiła na taką lokalną odmianę. Przecież rolada też jest inaczej podawana na Śląsku a inaczej u nas, w Wielkopolsce... Queen - The Show Must Go On (Official Video) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 12:18 Ale to, że MG ma odklejki to wszyscy wiemy 😆 Odpowiedz Link
carte_2026 Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 12:21 No ale TAKIEJ się nie spodziewałem. Stąd wątek i prośba o sole trzeźwiące :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 12:36 Mnie zdziwiło, że ta rewolucja jako tako wyszło. Jakoś w pamięci miałam, że po powrocie zastała kompletną porażkę. Ale to widocznie z innym odcinkiem mi się pomyliło. Odpowiedz Link
carte_2026 Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 13:37 Nie przejmuj się, mnie się też mylą. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 15:25 MG trafila tu w dziesiatke : skapy do granic mozliwosci prezio ( bo:' jak nie ma ludzi to sie jedzenie zmarnuje' ) i staff kuchenny zywcem z PRL , wiec tylko PRL mogl byc tu sukcesem przy niewielkiej kosmetyce i nakladzie pracy ; i w sumie umiejetnosciach .Ma byc robione to co znaja najlepiej :) czyli kuchnia domowa :) Moze powiem tak troche ogolnikowo ,ale : Polska dopiero otworzyla sie na wielki swiat kulinarny i knajpki rosna jak grzyby po deszczu .Zachod juz chyba zaczyna przeistaczac sie kulinarnie w takiego pana prezia , bo sztuka kulinarna juz idzie na skroty i oszczednosci ....Magda ma super wyczucie . Odpowiedz Link
carte_2026 Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 15:44 Ta ta, już niejedna knajpa była w takich okolicznościach. To im robiła rewolucję w coś zupełnie innego. Wiesz, "oglądam" tego często kilka dziennie - no tym razem szczęka mi opadła. A może zrobimy sobie wątas na absolutne hardcory z KR? Czarny Motyl (Le Papillon Noir) to chyba będzie number one - chyba nikt tak nie potraktował MG jak ta baba. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 18:58 "Wiesz, "oglądam" tego często kilka dziennie - no tym razem szczęka mi opadła." E... tylko krowa nie zmienia zdania - jak to w Polsce mowia ;) Pan Misiek swietnie czuje klimaty PRL i ponoc bardzo lubi, 2 panie kucharki w odpowiednim wieku , raczej nie widze ich w innym rodzaju cuisine, stosujace inne przyprawy niz tradycyjne , a juz nouvelle kitchen i ukladanie pensetkami zostawmy to dla mlodych ;).Zreszta sam szefuncio, jak sie twierdzi nie byl zdaje sie bywalcem wspolczesnych knajpek , moze w mlodosci ... Borsia , sole dla kolegi prosimy !...;) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Magda Gessler - nokaut 15.04.26, 21:39 mam jeszcze pytanie : co ten chrisnojoke ma na czole ? Odpowiedz Link
carte_2026 Re: Magda Gessler - nokaut 16.04.26, 08:17 www.empik.com/opaska-ochraniacz-naruto-anime-gra-czarna,p1362739146,przyjecia-i-okazje-p Odpowiedz Link
a74-7 Re: Magda Gessler - nokaut 16.04.26, 19:43 Dzieks, nigdy bym na to nie wpadla :D Odpowiedz Link