Dodaj do ulubionych

Gołębiewski część 2

• a74-7 Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 09:32
      Widzialam wczoraj wieczorem , ale nie chcialam cie budzic ;):D.
      No i Szymus jest persona non grata ....:D

On dalej idzie w zaparte w stylu : "nic nie zrobilem zlego , tak bylo, posmieszkowalismy sobie tylko ...jest ten zakaz czy go nimo .."
      Czasami sie pierdnie niefortunnie i smrod pozostanie na dlugo ....ludzie ktorzy wykupuja miejsca vip w przypadku takich problemow , nie sprowadzaja sprawy do rynsztoka i magla , tylko zalatwiaja to prawnie jesli zajdzie potrzeba , albo koresponduja bezposrednio z naczialstwem hotelu . A tu takie pitu, pitu przed kamerka . Osiagnie to ,ze wszystkie hotele zaczna go bojkotowac jako niepowaznego klienta .
      I faktycznie zostana mu tylko budki z kebsami i ten blue ocean . :DA,aaa i jeszcze naklejki muala....;)
      A te opinie , ze hotel strzeli sobie w stope - kompletna bzdura .Chwilowy niewypal - nie przesadza jeszcze przyszlosci hotelu .
      • a74-7 Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 09:44
        Czasami sie pierdnie niefortunnie i smrod pozostanie na dlugo ....ludzie ktorzy wykupuja miejsca vip w przypadku takich problemow ,jak te ktore wyplynely w Golebiewskim mialo byc ,
        ups,niefortunnie to sformuowalam , prosze o wybaczenie ,ja zawsze tak ogolnikowo , ale chyba doczytasz sie o co chodzi ;)
      • carte_2026 Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 10:17
        Zacznę od tego, że chłopy nie potrafią zrozumieć dość krótkiego pisma - chyba, że tylko udawali by nabić emocje widza - to mają ten zakaz czy dopiero za 7 dni?

Za 7 dni miała wejść w życie opisana w pkt. 1 zmiana w regulaminie (wymóg uzyskania zgody na wykorzystanie materiałów z hotelu w działalności komercyjnej).

Punkt 2 (dopisanie ich do czarnej listy) oraz 3 (nakaz traktowania osób o dużych zasięgach jako gości VIP) weszły w życie natychmiast. To były wewnętrzne polecenia służbowe, nie znajdujące się bezpośrednio w regulaminie.

Tak - sprawdziłem, od dawna jest w regulaminie & 3 pkt. 7: Hotel może odmówić przyjęcia Gościa, który podczas poprzedniego pobytu rażąco naruszył regulamin hotelowy.

Jeśli chcesz, to przeczytaj cały regulamin, ale ja tam nie widzę, by ekipa K. łamała jakikolwiek punkt.
        Tak więc ban dla nich stanowił złamanie przez Gołębiewskiego ich własnego regulaminu :D

Prawdziwym zaś strzałem w kolano był - a raczej będzie gdy i to wyjdzie do na przykład TVN (który o pierwszym filmie mówił) - punkt 3 (nakaz traktowania osób o dużych zasięgach jako gości VIP) .

Każdy chyba rozumie, że jak w trakcie jego pobytu w hotelu pojawi się tam prezydent, premier, wicepremier z kochanką .) czy choćby Magda Gessler - no to będą staranniej obsługiwane niż Ty czy ja.

Jakiś durny kierownik wysokiego szczebla, może nawet CEO, zarządził, że lepiej od nas mają być traktowane jakieś influencery "o dużych zasięgach". Jeszcze nie miał pomysła, co to konkretnie ma znaczyć, te zasięgi; kto kiedy i jak ma to weryfikować, to się zrobi na spokojnie...

No i całkowitym przypadkiem jak poszli na zjeżdżalnię, to spotkali capo di tutti capi, on nic nie wiedział, żadnego bana nie macie...

No to mi trochę śmierdzi. Bo żadnej rozmowy w twarz z kimkolwiek nie widzieliśmy...

• borsuczyca.klusek Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 10:32
          Szef wszystkich szefów Krzysztof Jarzyna ze Szczecina, to jest z Pobierowa 😅
          • carte_2026 Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 11:14
            borsuczyca.klusek napisała:

> Szef wszystkich szefów Krzysztof Jarzyna ze Szczecina, to jest z Pobierowa 😅
            >

Nie no, Jarzyna to ze Szczecina.
            Z Pobierowa może być Gołębiowa.
        • carte_2026 Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 10:40
          PS - nie wiem, czy czytałaś komentarze. Tam ktoś twierdził, że Tadeusz Gołębiewski cały czas prowadził swoje imperium jako własną działalność gospodarczą. Że gdzieś tam w wywiadzie mówił, że ryzykowanie utratą majątku osobistego za problemy sieci motywuje go do takiego zarządzania, żeby wszystko było OK.
          Pierwsze co zrobiły dzieci to przeszły na spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością.
    • borsuczyca.klusek Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 10:30
      Zarządzanie kryzysem na medal.

To co mi się podobało w kontekście samego K. to to, że typ nie jedzie po zwykłych pracownikach. Pewnie mógłby próbować dociskać tę dziewczynę na recepcji i zapędzać w kozi róg, ale tego nie zrobił. To tak w kontraście do pewnej pani G. która nie raz i nie dwa potrafiła wylądować frustracje na personelu.
      • carte_2026 Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 11:27

> Zarządzanie kryzysem na medal.
        >
        > To co mi się podobało w kontekście samego K. to to, że typ nie jedzie po zwykły
        > ch pracownikach. Pewnie mógłby próbować dociskać tę dziewczynę na recepcji i za
        > pędzać w kozi róg, ale tego nie zrobił. To tak w kontraście do pewnej pani G. k
        > tóra nie raz i nie dwa potrafiła wylądować frustracje na personelu.
        >

No bo G. wychodzi od razu z pozycji VIPa, a Książulo pojechał tam jako zwykły klient.
        W rewolucjach to wszyscy wcześniej mają podpisane umowy na udział w programie, wiedzą kto do nich przyjdzie - a potem kelnerka nie wie, z czego jest kotlet.
    • borsuczyca.klusek Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 10:54
      😁
      • carte_2026 Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 11:28
        Czekaj, to wewnątrz hotelu jeszcze im deszcz pada? :D
        • a74-7 Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 15:41
          Ale tego typa wywalaja drzwiami , a on wraca oknem ...:-/
            • a74-7 Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 18:13
              Zdaje sie ,ze ten filmik wkleilam ci juz w czesci pierwszej .Stad moje 'powazniejsze' podejscie do tematu.
              Ksiazulo tyle na tym ugra ,ze powazne hotele zbojkotuja go/ zabaruja , przeciez niepowazny ksiazulo dorobil sie na tych rybkach swoich , ale to zaden partner ,czy klient dla biznesu .
              A w lape to moga mu dawac mniejsze ploteczki , zeby im gosci napedzil .
              Nosz 'swiat wg Ksiazula 'sie szykuje , hehehe.Nie badzmy naiwni ...
              • carte_2026 Re: Gołębiewski część 2 03.07.26, 20:48
                a74-7 napisał:

> Zdaje sie ,ze ten filmik wkleilam ci juz w czesci pierwszej .Stad moje 'powazn
                > iejsze' podejscie do tematu.

Faktycznie! Skupiłem się na odpowiedzi do tego, co napisałaś a filmik miałem potem na spokojnie zobaczyć. I zapomniałem... No ale jak widać w przyrodzie nic nie ginie :)

> Ksiazulo tyle na tym ugra ,ze powazne hotele zbojkotuja go/ zabaruja

Może tak - a może wręcz przeciwnie? To są jego biznesowe wybory strategiczne.
                Ktoś z hotelu też pewną podjął i mleko się wylało.

> zaden partner ,czy klient dla biznesu .

A to on przypadkiem nie podlega pod pojęcie "osoby o znaczących zasięgach", przed którymi wedle tego nieszczęsnego pisma cała obsługa miała stawać niemal na baczność?

> A w lape to moga mu dawac mniejsze ploteczki , zeby im gosci napedzil .

Kto tu mówił o dawaniu w łapę?
                Ot, taka osoba ma zostać potraktowana jak VIP, ale najpierw uzyskać zgodę na filmowanie.
                Być może będzie musiała podpisać zgodę na autoryzację filmu przed jego publikacją.
                I wtedy będziesz już miała tylko influ-laurki dla hoteli.
    • borsuczyca.klusek Re: Gołębiewski część 2 06.07.26, 20:32
      Tomasz Hajto się teraz odpalił na Książula:

"Jesteś żadnym znawcą. Jesteś zwykłym nobody bez szkoły. Nie krytykuj czegoś, co jeden z bardzo zamożnych ludzi w Polsce wybudował"

🤣😂😂
      • carte_2026 Re: Gołębiewski część 2 06.07.26, 22:04

> Tomasz Hajto się teraz odpalił na Książula:

„truskawka na torcie”
        • borsuczyca.klusek Re: Gołębiewski część 2 06.07.26, 23:07
          Dokładnie, Hajto jest w tej dramie jak truskawka na torcie 😀
    • a74-7 Re: Gołębiewski część 2 07.07.26, 12:53
      Nie znam T Hajto , kto zacz i dlaczego jego opinia jest truskawka na torcie , a nie wisienka ....Mam podobna opinie w temacie i tyle :). Ale ja tu widze wiecej, znalazlam art z marca '26 , i cus mi sie wydaje ze (skoro juz przy owocach jestesmy)Niemcom sie sour grapes robia na widok kolosa Golebiewskiego w okolicy ... ...
      www.euronews.com/travel/2026/03/09/the-colossus-next-door-will-the-german-baltic-sea-survive-polands-mega-hoteI
      byc moze tu pies jest pogrzebany ; wiec zamiast ganic Golebia za pierwsze fo-pa, powinniscie sie skupic bardziej na obronie 'swojego' . :)
      • a74-7 Re: Gołębiewski część 2 07.07.26, 12:56
        A ksiazulo wychodzi tu na pozytecznego ...
      • borsuczyca.klusek Re: Gołębiewski część 2 08.07.26, 09:11
        Pan Hajto to były reprezentant Polski w piłce nożnej. Po zakończeniu kariery sportowej miał epizod z komentowaniem meczów na Polsacie. Tam zasłynął m.in. przekręcaniem znanych powiedzonek 😅 Truskawka na torcie to chyba jego najwieksze i najlepiej zapamiętane dzieło
        • carte_2026 Re: Gołębiewski część 2 08.07.26, 11:30

> Pan Hajto to były reprezentant Polski w piłce nożnej.

Dodajmy, że znany też z uwikłania w przemyt papierosów w Niemczech (był wyrok chyba grzywny) a zwłaszcza ze śmiertelnego potrącenia kobiety na przejściu dla pieszych w Polsce, za co dostał wyrok w zawiasach raptem.

> Po zakończeniu kariery sportowej miał epizod z komentowaniem meczów na Polsacie. Tam zasłynął m.in. przekręcaniem znanych powiedzonek 😅 Truskawka na torcie to chyba jego największe i najlepiej zapamiętane dzieło.

To już chyba padło na którymś kanale YT. I mam wrażenie, że tam go właśnie zapraszano dla beki. Przecież to z nim związana jet beka pod tytułem - wymień skład Kaiserslautern z jakiegoś ważnego meczu. Co zresztą nazwano potem "hajtowaniem".

• carte_2026 Re: Gołębiewski część 2 08.07.26, 14:35
        a74-7 napisał:

> Niemcom sie sour grapes robia na widok kolosa Golebiewskiego w okolicy ... ...

> byc moze tu pies jest pogrzebany ; wiec zamiast ganic Golebia za pierwsze fo-pa, powinniscie sie skupic bardziej na obronie 'swojego' . :)

Czyli uważasz, że zasmradzanie wizualne kolosami to nie było fo-pa? To czemu mamy rodzinie G. tego zabronić?

Io stupido.
        • a74-7 Re: Gołębiewski część 2 08.07.26, 21:51
          Tyle krajow budowalo wielkie hotele na swoich plazach , wiec nie widze tu uszczerbku ,a fakt ze wycieli kawal lasu i postawili "falochron" oraz w zadoscuczynieniu posadzili iles tam drzewek , zupelnie mi nie przeszkadza .Jestem w stanie widziec wizje p.Golebiewskiego , tak samo jak 'dyskretne ' zaniepokojenie niemieckiej frakcji z powodu powstania kolosa,ktory moze zabrac im klientow, lub tanszych polskich pracownikow ktorych zatrudniaja..(vide art.)
          Skoro G dostal pozwolenie na to" zasmradzanie" i hotel juz stoi ,to dyskutowanie w temacie 'zasmradzania 'uwazam za bzdurne. Teraz polskiej stronie w tej kompetycji powinno zalezec zeby zrobic z tego sukces, a nie kij w szprychy ..
          Hotel okresla sie jako najwiekszy w Europie ...wiec jak najbardziej trzeba blysnac :)A nie uwalac od poczatku, to mialam na mysli .Bo nagle nie bylo klimy ; dostali forse back , wiec juz te placze na cala Polske zupelnie zbedne .
          Swojego czasu bylam w kilku duzych hotelach , sa lepiej zorganizowane niz male hoteliki , lepsze oferty wyzywienia, i servisu, no nie chce mi sie dzis o szczegolach ,bo ciagle 32stopnie i uff jak goraco ....no i klimy brak, hehehe.
          Do tego Golebia nie pojechala bym , bo jak dla mnie jest zbyt remote od jakiegos osrodka towarzyskiego , miasteczka czy places of interest, nawet dom letniskowy Ewy Brawn - to walaca sie buda ...Wole plaze zorganizowane, z knajpkami ,toaletami ,prysznicami i takie tam . Musze miec bus pod hotelem , taxowki ,daruje sobie wypozyczalnie samochodow, bo juz nie jezdzimy w krajach o ruchu prawostronnym .
          No i czy jest z tego hotelu inne zejscie na plaze niz po schodach ?Bo powrot ta drewniana atrapa po calodziennym smazeniu sie na bialym piaseczku - wydaje mi sie cuskolwiek trudny .;)Do tego ciagle trzeba ciagnac majdan ze soba w te i wewte , a gdzie indziej wychodzisz tylko z plastikowa karta do pokoju, w kostiumie kapielowym ...placisz za lezak na plazy i parasol i voila ...To takie moje widzimisie ...;)
          • carte_2026 Re: Gołębiewski część 2 08.07.26, 22:42
            a74-7 napisał:

> zupelnie mi nie przeszkadza .Jestem w stan
            > ie widziec wizje p.Golebiewskiego , tak samo jak 'dyskretne ' zaniepokojenie ni
            > emieckiej frakcji z powodu powstania kolosa,ktory moze zabrac im klientow, lu
            > b tanszych polskich pracownikow ktorych zatrudniaja..

No tak, to Twoje uwielbienie dla ludzi, którzy odnieśli sukces. W dodatku niewidzenie sprzeczności we własnych wypowiedziach. Very british, don't you think so?

> (vide art.)

Nic z tego, u mnie jest

404
            The page you are looking for doesn't exist.
            Click here to reach the Euronews homepage

> Skoro G dostal pozwolenie na to" zasmradzanie" i hotel juz stoi ,to dyskutowani
            > e w temacie 'zasmradzania 'uwazam za bzdurne.

Pierwsze primo - to Ty pisałaś, że to się Niemcom nie podoba.
            Drugie primo :) mnie się akurat wygląd hotelu w Pobierowie podoba. Na fotach - bo osobiście go nie widziałem.

> Teraz polskiej stronie w tej kompetycji powinno zalezec zeby zrobic z tego sukces, a nie kij w szprychy ..

Pozwolenie było? Było. No potem była awantura z aquaparkiem, którego w początkowym zgłoszeniu nie było - ale w końcu stoi? Stoi. To co jeszcze Polska ma zrobić dla jaśniepaństwa Gołębiewskich? Kogoś na prezydenta wybrać? Spoko - i tak losowy random by był lepszy od kibola...

> Hotel okresla sie jako najwiekszy w Europie ...wiec jak najbardziej trzeba bl
            > ysnac :)A nie uwalac od poczatku, to mialam na mysli .

Kto niby chce go uwalać?

> Bo nagle nie bylo klimy; dostali forse back , wiec juz te placze na cala Polske zupelnie zbedne .

To już pisałem - ja w hotelach za 300-400 złotych bym żądał zwrotu kosztów przez niedziałającą klimę i to co leciało z kranu. Widzę pani tolerancyjna dla ludzi sukcesu i przemęczy się w takim syfie za własne pieniądza :O

> Do tego Golebia nie pojechala bym , bo jak dla mnie jest zbyt remote od jakie
            > gos osrodka towarzyskiego , miasteczka czy places of interest

ALE to jest właśnie strategiczna zaleta (dla ich klientów) = jedziesz do resortu wszystko mającego i nie musisz się ocierać o jakiś plebs. To hotel Ci wszystko zapewnia - najdalej to idziesz na prywatną ich plażę.

> No i czy jest z tego hotelu inne zejscie na plaze niz po schodach ?Bo powrot t
            > a drewniana atrapa po calodziennym smazeniu sie na bialym piaseczku - wydaje mi
            > sie cuskolwiek trudny

Się nie wypowiem bo codzienne smażenie na piaseczku to jest absolutnie ostatnia wersja wypoczynku o której mógłbym pomyśleć.

> Do tego ciagle trzeba ciagnac majdan ze soba w te i w
            > ewte , a gdzie indziej wychodzisz tylko z plastikowa karta do pokoju, w kostium
            > ie kapielowym ...placisz za lezak na plazy i parasol i voila ...To takie moje w
            > idzimisie ...;)

No w Bolesłwcu to masz na 1 piętrze bezpośrednie przejście na sąsiadujący basen. Tylko OCZYWIŚCIE było w remoncie - to żona musiała chodzić door to door i przebierać się na basenie. Peszek - mimo, że
            zapomnieli o tym napisać na swojej stronie - nie robiliśmy z tego awantury.
    • borsuczyca.klusek Re: Gołębiewski część 2 08.07.26, 09:09
      W ramach wątku postanowiłam spożyć Tofinka produkcji TaGo
      • a74-7 Re: Gołębiewski część 2 08.07.26, 09:35
        I znowu to drazniace zdrobnienie ;):D
        tofinek ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka