wybitniemondry Re: Rymowanki 30.08.25, 18:18 Zamilknąć w ciszy swojej nie wiem, mojej czy twojej. I sobie wytłumaczyć co nasza nienawiść znaczy. O rany! My się kochamy!! Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 30.08.25, 20:38 Się ciągle uśmiechałem bo do dziewczyny jechałem. Dotarłem, w ryja dostałem i odjechałem. I masując swe ryło pytałem a po co mi to było? Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 30.08.25, 20:45 Mrzonki runely jak domek z kart Jak kazdy romans i ten- diabla wart Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 30.08.25, 20:52 gyatt napisał(a): > Mrzonki runely jak domek z kart > Jak kazdy romans i ten- diabla wart Wiem, nic nie będzie z tego tego ani owego. Ale zostanie wspomnienie tobie mnie i mnie nie. Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 30.08.25, 20:54 Ona liczyla, ze zagarnie mienie On podarowal jej... wspomnienie Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 30.08.25, 21:05 gyatt napisał(a): > Ona liczyla, ze zagarnie mienie > On podarowal jej... wspomnienie A potem on poszedł nad wodę i znalazł sobie kłodę kłodę zawiesił na szyi i został problemem niczyim. Nikt nie zapłakał srogo bo on nie miał nikogo. Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 30.08.25, 21:14 A ona byla tak na niego wsciekla Ze poszla za nim do samego piekla I tak mu rzekla: Chcialam zatanczyc na twoim grobie Ty samolubny, samobojczy zlobie A ze nie umiem tanczyc na wodzie Wracaj mi do zycia, wredny stary smrodzie! Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 30.08.25, 21:24 gyatt napisał(a): > A ona byla tak na niego wsciekla > Ze poszla za nim do samego piekla > I tak mu rzekla: > Chcialam zatanczyc na twoim grobie > Ty samolubny, samobojczy zlobie > A ze nie umiem tanczyc na wodzie > Wracaj mi do zycia, wredny stary smrodzie! A on, przecież grzyb stary zaciągnął w oknach kotary i rzekł: jak na mnie bździcie to tyle mnie zobaczycie. Skończyły mu się śliwki no to poszedł na dziwki. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 31.08.25, 12:17 A czasem coś zaczynam a potem to rozkminiam i zaczynam rozumieć że zaczynać trza umieć. I trochę się tym zasmucę jakąś piosnkę zanucę i serce tak jak w manierce się trochę potelepie i pójdę szukać szczęścia w monopolowym sklepie. I skończę tak jak zacząłem bo zawsze byłem matołem. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 31.08.25, 19:45 Twardym muszę być wódkę nie wino pić. A kiedy skończę swe lżenie nastąpi pośmiertne stężenie i powiedzą grabarze to był życiowy karzeł ale był twardy jak skała aż mu się ułamała. A potem pitu pitu i będę miał bramę z granitu. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 02.09.25, 19:59 A może spółkę założę ja i ty mój Boże. Szatana do spółki wcielimy i wszystkim się podzielimy. A potem ich zatopimy. I jeszcze tak w skrócie streszczę będąc w śliwkowyw sadzie. Patrzę na przeszłość niemiłą co była tylko chwilą I nie płaczę a patrzę. No i dalej maleję jestem mały jak cielę. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 02.09.25, 22:36 Gupi jestem jak cielę i urodzony w niedzielę. www.kalbi.pl/kartka-z-kalendarza-16-grudnia-1962 Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 02.09.25, 22:42 Sprawy różne myśli próżne i resztki chuci co już nie wróci i resztka życia i do popicia kompot ze śliwek. I jakby tego było niewiele to urodziłem się w niedzielę. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 03.09.25, 12:07 Głupi on i jego rymy. Wrzucić wszystko do maszyny do mielenia wierszokletów i narobić z nich kotletów. Niech robaki je zjadają jeśli się nie porzygają. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 04.09.25, 16:55 Poznikały dzikie plaże i te jodły na gór szczycie już nie szumią w nutach zdarzeń. Teraz rzycie, to jest życie. A we mnie coś jeszcze gra czasem w rytmie sia la la. Muzykant się we mnie wierci i tak będzie już do śmierci. A do trumny mi podajcie walkmana i spierdalajcie. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 05.09.25, 15:23 Nie będzie rymowanek bo płaczą przy nich panie. Nie chcę żeby płakały już wolę by się śmiały. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 05.09.25, 18:53 Się napiłem, zastanowiłem i coś jednak ułożyłem. Ale bardziej do śmiania niż do szlochania. Rozdzwoniły się budziki. Obudziły się ludziki. W każdym żyły dzikie dziki. Rozdziawiły swoje ryje i zaczęły dawać w szyję. Awawantury i wybryki małej małpki Fiki-Miki to jest przy tym małe miki. Potem spały i sny miały że są jednak człowiekami. Problem jest w tym jednak mały oni jednak są dzikami. Jeden się wyłamał z kworum i założył swoje forum. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 05.09.25, 20:28 Będzie? A przecież nie była. Czekałem lecz nie przybyła do mego rozumu i ciała. Pewnie przybyć nie chciała. A może się bała? A ja już na nią nie czekam na coś tam może nie zwlekam i przyśpieszam swą dolę by wylądować w dole. Ja już właściwie jestem całym swoim jestestwem w dole i w całym mroku i tak już jest co roku. Aż przyjdzie rok dobitny przestanę ja być dowpcipny. I na to tylko czekam ale to temat jak rzeka. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 05.09.25, 20:44 Idą me brudne nogi nie słuchają przestrogi by nie wierzyć dziewczynom. Z czasem przestrogi miną i pójdą sobie precz może na jakiś mecz. A ja nogi umyję i znajdę nową dziewczynę. I będziem się bardzo cieszyć i bardzo, bardzo grzeszyć. Stary już jestem i moje marzenie jest jak śmierdzące pierdzenie. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 06.09.25, 02:07 Na parapecie stałem i jak anioł upadłem. A może mi się śniło i upadku nie było? Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 06.09.25, 02:39 I jeszcze jeden wierszyk i jeszcze raz do dna. W tym zawsze będę pierwszy bo to specjalność ma. A jutro wspaniale będzie i oddech w płucach mocniejszy jutro będzie wspaniale jutro nie będę mniejszy. Kto powie temu przybłędzie że jutra nie będzie wcale? Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 06.09.25, 03:10 Już po trzeciej na zegarze a ja otrzymuję w darze od tej nocy głucho brzmiącej jakieś mary, jakieś czary w mózgoczaszcze mi dzwoniące. A najgorzej, że rano będzie tak samo. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 09.09.25, 15:40 A teraz będzie wierszyk o tym co mało ważne o tym co znałem pierwsze i co znaczą przyjaźnie i tak trochę w połowie o buntach w mojej głowie. No to wypiję za zdrowie za tych, których już nie ma a co mam pisać podpowie z domu kultury scena. Scena ta z peerelu zostało nas już niewielu muzykantów za darmo wszystko poszło na marno ale zostały wspomnienia chuja warte jak mniemam. Ale w kolanie mnie strzyka więc będzie koniec wierszyka. Jak się zestarzejecie to sami coś napiszecie. Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 09.09.25, 20:20 Haiku: Jestem kaczanem Kaczanem kukurydzy W ziemi sobie tkwię Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 10.09.25, 14:16 I pięknie będzie wszędzie i grzyby ze śliwkami i na stawie łabędzie. Przez aniołów ściskani będziem płakać ze szczęścia stare panny z zamęścia. Ale by było miło gdyby mi się wyśniło. Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 10.09.25, 16:25 Co wypada kobiecie: Byc na diecie, Zrywać kwiecie Bawic dziecie Depilowac nozki, lono Aby zostac czyjas zona A czego paniom nie wypada? Zwyzywac dziada Toz to przesada! Bawic sie seksem Kumplowac z Eksem Zajadac sliwki Nie pluc na dziwki Lubic swoje sadlo Bo swiadczy o tym, ze sie podjadlo Przeklinac z radoscia Poszczuc nagoscia To niekobiece, to takie "Be" Na szczescie mam te wymogi w DE Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 10.09.25, 16:34 gyatt napisał(a): > Kumplowac z Eksem O rany, eks wielką literą pisany! Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 10.09.25, 16:59 Musze niektorych mezczyzn wielbic, dla rownowagi. Bo plci brzydkiej, jako ogolu, to tak raczej nie wielbie Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 10.09.25, 17:44 Dokad odchodza fornity? gdy maja juz dosc brzemienia Rozbudzania plomienia Natchnienia Czys ty dobry Boze Stworzyl jakis raj Dla tych stworzen? Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 10.09.25, 18:22 Co robią grzyby stare gdy przestają być jare? W wielkim swoim zachwycie trują dupę fornicie! Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 10.09.25, 18:44 Dobra, dobra, ja tam wiem za jakie Co nagrzeszylam, to moje! I piekla sie nie boje Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 11.09.25, 17:12 A czy wy wszyscy nie wiecie żem bystry jak woda w klozecie? I mądry jak pijak poranny podrywający panny w swojej przemondrej głowie albo w monopolowym. I tak idzie przez życie człowiek(?) żyjący piciem. A inni zdrowo żyją wódki wcale nie piją i już dawno nie żyją. Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 11.09.25, 17:16 Pij moj przemondry januszku! Pij, moj kochany i przystojny! A moze zejdziesz we wlasnym lozku I nie doczekasz nadejscia wojny... Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 11.09.25, 17:19 A nie wiem, moze wytnij ten moj post? Sianie paniki jest putinowskim szumowinom na reke Jak sie nie ma nic madrego do powiedzenia, lepiej nie gadac. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 11.09.25, 17:32 gyatt napisał(a): > Pij moj przemondry januszku! > Pij, moj kochany i przystojny! > A moze zejdziesz we wlasnym lozku > I nie doczekasz nadejscia wojny... Piję ciągle i piję i może jeszcze przeżyję tych co się ze mnie śmieją i mnie nie rozumieją. Bo jestem człowiek ze stali nie tacy się ze mnie śmiali. Teraz ja się z nich śmieję lecz mi nie jest weselej że są teraz nieżywi. Jedno mnie tylko dziwi. Ale o tym nie powiem albowiem... Nie. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 11.09.25, 17:40 gyatt napisał(a): > Tajemniczy jestes Jak tajemniczy don Pedro. Szpieg z krainy Deszczowców. Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 11.09.25, 17:41 Co tobie po mnie, co mnie po tobie? kto z nas na czyim zatanczy grobie? Ty: w gardlo wodke lejesz Przy tym sie smiejesz I nie trzezwiejesz I nic nie jesz... Ja: przy starym grzybie, niby-mlodka Nic mego zycia wciaz jeszcze krotka Ale mozliwe, ze z kosa franca Mnie pierwsza poprosi do walca... Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 11.09.25, 17:52 gyatt napisał(a): > Co tobie po mnie, co mnie po tobie? > kto z nas na czyim zatanczy grobie? > Ty: w gardlo wodke lejesz > Przy tym sie smiejesz > I nie trzezwiejesz > I nic nie jesz... > Ja: przy starym grzybie, niby-mlodka > Nic mego zycia wciaz jeszcze krotka > Ale mozliwe, ze z kosa franca > Mnie pierwsza poprosi do walca... Całkiem możliwe, że nie masz racji i doczekasz do kolacji. A potem będzie śniadanie no przecież nie z takim chamem jak ja. No to pa. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 11.09.25, 18:05 Fornicię kocham skrycie jak Jontek na gór szczycie. Lecz nic z tego nie będzie bo takiemu przybłędzie kij w oko lub gdzie indziej nic już tutaj nie przyjdzie. Odpowiedz Link
gyatt Re: Rymowanki 10.10.25, 10:50 Daj mi spokoj, ile razy mam prosic. Stary chlop trolluje, pastwiac sie nad cwierc wieku mlodsza kobieta- serio? Wykorzystales to, ze mam krotki lont, ale jesli myslisz, ze bede reagowac na kazda twoja zaczepke bluzgami, to sie pomyliles, taka glupia nie jestem. Nie tancze, jak mi zagraja, tylko do muzyki, ktora mi w duszy gra Jak czlowieka cie prosze: skasuj to forum, przestan o mnie pisac na innych forach. Chcesz byc irsila-bis? Bo w te strone to zmierza... Przykro, przykro, przykro Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 13.10.25, 16:02 gyatt napisał(a): >Jak czlowieka cie prosze: skasuj to forum A taki wielki pip! Odpowiedz Link
yla Re: Rymowanki 15.10.25, 17:05 wybitniemondry napisał: > A taki wielki pip! ..i to jest słuszna decyzja )) Pisz Januszu swoje rymowanki nie zważając na wszystko i wszystkich. Uwielbiam Twoje pisanie.... i wciąż tu zaglądam. Trzymaj się )) i poszukaj /gdzieś może/ troszkę optymizmu ))) Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 16.10.25, 00:50 yla napisała: > Pisz Januszu swoje rymowanki nie zważając na wszystko i wszystkich. > Uwielbiam Twoje pisanie.... i wciąż tu zaglądam. > Trzymaj się )) i poszukaj /gdzieś może/ troszkę optymizmu ))) Dzięki za dobre słowo. Ostatnio jakoś straciłem ochotę na rymowanie ale kiedyś znów mi odbije i będę katował czytelników swoim grafomaństwem Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Rymowanki 11.09.25, 18:28 Za ten pełny rynsztunek? Nie liczę na szacunek. A przecież byłem żołnierzem aż sam w to mało wierzę. Ale o co mi chodzi? Że mało kogo obchodzi. Odpowiedz Link