Dodaj do ulubionych

Jazda rowerem

01.03.26, 18:16

Dziś włożyłam baterię i pomknęłam elektrykiem do mamusi i wyciągnęłam ją na dłuższy spacer. Był przyjemny , słoneczny dzień. Brakuje mi słońca. Miłego wieczoru!
Obserwuj wątek
    • boggi_dan Re: Jazda rowerem 01.03.26, 20:03
      U mnie naładowana czeka. Szkoda, że nie zrobili dotacji do rowerów elektrycznych. Ale co od takich wymagać. Ładny dzień. Ja byłem rano na mszy za Żołnierzy Niezłomnych. Arcybiskup Depo to prowadził.
      • xstefciax Re: Jazda rowerem 01.03.26, 20:17
        Dużo osób w mojej okolicy kupiło rowery elektryczne licząc na dotację. Mnie aż tak nie wymagał ten rower, ale nie żałuję, że kupiłam. Jestem z niego zadowolona, choć zwykłym też jeżdżę.
        • boggi_dan Re: Jazda rowerem 02.03.26, 17:32
          Ja zwykły oddałem córce. Wszystko było w nim wymienione. Oprócz ramy. Nie wiem czy nie kupię znowu. Był lekki i łatwo się wyciągało z piwnicy. Co do dotacji to dziady to zrobili- 17 września 2025 roku Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej ogłosił lakoniczny, ale jednoznaczny komunikat: „Zamykamy projekt programu Mój Rower Elektryczny”. Nie będzie dopłat. Nie będzie naboru wniosków. Nie będzie żadnej formy wsparcia.
        • konradck19997 Re: Jazda rowerem 13.03.26, 10:53
          Hej, szukam kontaktu do osób, które kupiły rower z nadzieją na dotację z której nic nie wyszło do materiału dziennikarskiego na ten temat. Może pomożesz?
          • xstefciax Re: Jazda rowerem 14.03.26, 06:20
            Pomogę
            • boggi_dan Re: Jazda rowerem 14.03.26, 16:47
              xstefciax napisała:

> Pomogę
              >
              Udostępnisz mu swoje dane??????
              • xstefciax Re: Jazda rowerem 14.03.26, 19:56
                A co?
                • boggi_dan Re: Jazda rowerem 14.03.26, 20:57
                  A nic. Pojawił się i zniknął.
          • boggi_dan Re: Jazda rowerem 07.04.26, 08:24
            konradck19997 napisał(a):

> Hej, szukam kontaktu do osób, które kupiły rower z nadzieją na dotację z której
            > nic nie wyszło do materiału dziennikarskiego na ten temat. Może pomożesz?
            Program, który nie wypalił. Jak większość konkretów tego nierządu.
    • dynamic_pulse Re: Jazda rowerem 04.03.26, 07:19
      Trochę ludzi dało się nabrać na program dotacji do e-bike. Z drugiej strony było to nieuczciwe ze strony rządu, że przy takiej akcji propagandowej nic z tego programu nie wyszło. Magazyny pozbyły się tanich rowerów i to jedyna korzyść, ale nie dla klienta. Tak na marginesie, dla mnie rower ze wspomaganiem to nie rower. Ciężar, zawodność, a do tego zagrożenie pożarowe leczą moje marzenia. Mój kolega zafascynowany wszystkim co nowe kupił taki rower, wydał 16 tys. wybrał się na wakacje i doświadczył rozczarowania. Siadła elektryka, serwisu nie było pod ręką, teren pofalowany i dychał te dodatkowe kilogramy. To długa opowieść...
      • boggi_dan Re: Jazda rowerem 04.03.26, 12:03
        Magazyny pozbyły się tanich rowerów ????? Pitu pitu glancu glancu. Ty masz pojęcie o czym bredzisz. Rower elektryczny to nie hulajnoga. Trzeba kręcić, bateria tylko wspomaga i przy okazji też się ładuje. Na niższym biegu. Przecież tam są przerzutki. Ten nie rząd do niczego się nie nadaje. Bo pieniędzy nigdy nie ma.
        • dynamic_pulse Re: Jazda rowerem 05.03.26, 10:09
          Wyobraź sobie, że mam pojęcie o czym piszę, a ty i tak niewiele z tego zrozumiesz. Tanie rowery e-bike mogą jedynie pomarzyć o funkcji rekuperacji. Nawet gdy taka funkcja występuje to ładowanie baterii w ten sposób jest mało efektywne i odzyskuje tylko niewielki procent energii. Możesz więc kręcić z językiem na brodzie te swoje 26 kg. Może i ten rząd nie jest w 100% sprawny, ale nie kradnie jak poprzednicy. Wolę uczciwych ludzi na stanowiskach niż bandę złodziei ubranych w partyjne szaty i kierowanych przez zboczeńca.
          • xstefciax Re: Jazda rowerem 05.03.26, 11:31
            Kupując rower zdawałam sobie sprawę, że być może nie dostanę dofinansowania. Niemniej pod górkę lżej ze wspomaganiem.
            • dynamic_pulse Re: Jazda rowerem 05.03.26, 15:52
              Masz rację, zawsze to lżej, lat przybywa i taka odrobina luksusu nigdy nie zbywa. Wystarczy dobrze zadbać o baterię, nie lubi głębokiego rozładowania i na maksa ładowania, a posłuży długo. Miłego kręcenia.
              • xstefciax Re: Jazda rowerem 14.03.26, 19:55
                Dzisiaj jechałam od mamusi 8 minut elektrykiem, zazwyczaj zwykłym rowerem jadę ok 20-25 minut.
          • boggi_dan Re: Jazda rowerem 05.03.26, 19:27
            dynamic_pulse napisał(a):

> Wyobraź sobie, że mam pojęcie o czym piszę, a ty i tak niewiele z tego zrozumie
            > sz. Tanie rowery e-bike mogą jedynie pomarzyć o funkcji rekuperacji. Nawet gdy
            > taka funkcja występuje to ładowanie baterii w ten sposób jest mało efektywne i
            > odzyskuje tylko niewielki procent energii. Możesz więc kręcić z językiem na br
            > odzie te swoje 26 kg. Może i ten rząd nie jest w 100% sprawny, ale nie kradnie
            > jak poprzednicy. Wolę uczciwych ludzi na stanowiskach niż bandę złodziei ubrany
            > ch w partyjne szaty i kierowanych przez zboczeńca.
            Myślisz jak zmienisz nicka to cię nikt nie rozpozna. Pieprzysz jak potrzaskany. Mam od roku i nie narzekam. Co do reszty to bez komentarza. Co ci ktoś ukradł. Chyba rozum którego nie posiadasz. Pedałuj sobie na swoim rowerku kogo to obchodzi. Nie po to pisze na prywatnym forum, by znowu się z tobą kopać. Jak na innych.
            • dynamic_pulse Re: Jazda rowerem 05.03.26, 20:54
              Ja myślę, że ty cierpisz na manię prześladowczą. Jeżeli nadużywasz alkoholu to twoja sprawa, ale mnie w to nie mieszaj. Nie sądzę byśmy się znali, twoje zachowanie pozostawia wiele do życzenia. Nie toleruję ludzi, którzy z zasadami dobrego wychowania są na bakier.
    • boggi_dan Re: Jazda rowerem 05.03.26, 20:15
      Co do baterii Dana to sobie przeczytaj. Baterie litowo-jonowe najlepiej zachowują się, gdy są ładowane w zakresie 20–80%. Nie trzeba czekać na całkowite rozładowanie – wręcz przeciwnie, częste doładowania przedłużają żywotność. Również ładowanie „do pełna” warto zostawić na dłuższe wycieczki – na co dzień nie ma takiej potrzeby. mountreme.pl/jak-odpowiednio-ladowac-akumulator-w-rowerze-elektrycznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka