tropem_misia1 05.05.12, 21:51 księzyc ma byc najbardziej wielki w tym roku....................lunatycy na start!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybka.11 Re: a dzisiaj w nocy 05.05.12, 21:54 W moim dzisiejszym stanie to bardzo niebezpieczne Odpowiedz Link
lounger Re: a dzisiaj w nocy 05.05.12, 21:58 Budzik nastawiony ale czy ktoś wstanie to już inna sprawa. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a dzisiaj w nocy 05.05.12, 22:11 ja mam ich kilka 1) komórka 2) stacjonarny też ma nastawiony budzik 3) zwykły budzik z daleka od łózka ,który wyłącza się dopiero po naciśnięciu 4)budzik,który zadzwoni ale zaraz przestaje 5) budzik- radio- włącza sie głośna muzyka nastawione wszystkie w chwilach kryzysu czasem w odstępie paru minut ostateczność: zamawiam budzenie Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: no tak 05.05.12, 22:13 nikt sie nie chce przyznać do lunatykowania, a to genialne alibi jak człek sie znajdzie w innym łózku Odpowiedz Link
leziox Re: no tak 05.05.12, 22:18 Lunatycy to grzyb.Wilkolaki sa teraz na topie. Kiedys za dziecka lazilem po nocach po mieszkaniu i najchetniej wlazilem do szafy zeby tam spac. Na zewnatrz nigdy nie udalo mi sie wyjsc bo bylo chyba za zimno. Odpowiedz Link
lounger Re: no tak 05.05.12, 22:41 Do ogrodu wychodziłam. Na szczęście wyrosłam z tego Odpowiedz Link
rybka.11 Re: no tak 06.05.12, 08:41 Ja nie lunatykuję. Ale mam znajomą, która kiedyś to "namiętnie" robiła. Wychodziła nawet przed dom, a raz się jej zdarzyło przynieść od sąsiada ... worek ziemi ogrodniczej )). Wszystko oczywiście we śnie Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: no tak 06.05.12, 08:58 worek ziemi? czyli z pożytkiem a nie bez celu) Odpowiedz Link
leziox Re: no tak 06.05.12, 17:09 No tak,ciekawiej by bylo jakby wrocila od sasiada jego samochodem... Odpowiedz Link
lvova Re: a dzisiaj w nocy 06.05.12, 19:38 Ciekawe czy będzie widać imć pana Twardowskiego ? ... I wszystko, na co pada słońce jest piękne Ale słońce jest zaćmione przez księżyc Pink Floyd - Eclipse Odpowiedz Link
rybka.11 Re: a dzisiaj w nocy 06.05.12, 20:44 lvova napisał: > Ciekawe czy będzie widać imć pana Twardowskiego ? _____________________ Ja tam go nie widziałam - sama "zaćmiona") byłam Mnie zaćmienie z tym się kojarzy Total Eclipse of the Heart www.dailymotion.com/video/x2ckod_bonnie-tyler-total-eclipse-of-the-h_music Once upon a time I was falling in love But now I'm only falling apart There's nothing I can do A total eclipse of the heart > Odpowiedz Link
debi_bebi Re: a dzisiaj w nocy 06.05.12, 19:48 Jaka szkoda! Jako krótkowidz miałabym może szansę wyraźniejszego ujrzenia Księżyca bez okularów, ale przegapiłam Odpowiedz Link
rybka.11 Re: a dzisiaj w nocy 06.05.12, 20:48 Debi - lunetę Ci trzeba Kojarzy mi się w tym momencie fragment tej komedii Bruce Wszechmogący - jak jest scena, kiedy główny bohater ściąga na sznurze księżyc pod balkon w celu stworzenia bardziej romantycznego nastroju )) Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: lubię 06.05.12, 21:07 Księżyc, a nazwy powalają mnie na kolana : Między Morzem Jasności ,a Morzem Nektaru przechadzało się lekko tych ludzieńków paru. Jeden ludź był niebieski , miał zielone marzenia, drugi..cały różowy co faktu nie zmienia, że pasowali do siebie i byli jednością, połączeni ogromną ,kosmiczną miłością. Od Zatoki Rosy przyszedł granat z czernią, i uczynił tę miłość słabą ,oraz bierną. Teraz ludź ten różowy w Morzu Chmur moczy nogi, a niebieski?Do Bagna Zgnilizny zboczył z drogi. A ja ,szeroko otwieram swe niebieskie oczy. I patrzę na Księżyc. Na niebie uroczy. I patrzę na morza , jeziora ,ludzików. Czy tutaj ,czy w górze... dramatów bez liku. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: lubię 07.05.12, 05:58 Czyli jednak wychodzi na to, że Niebieski powinien z Niebieskim, a Różowy z Różowym się wiązać, a nie jakieś mieszanki uskuteczniać . Np. piorunujące. Odpowiedz Link
rybka.11 Re: lubię 07.05.12, 06:09 Ale niekiedy z połączenia kolorów całkiem ciekawe barwy wychodzą Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: lubię 07.05.12, 06:57 no chyba,że jedne barwy są zimne a inne ciepłe Odpowiedz Link
debi_bebi Re: a dzisiaj w nocy 07.05.12, 05:48 O, jaki przedsiębiorczy mężczyzna! Może to jest właściwy sposób na otrzymanie czegoś "z góry", skoro zwykłe tupanie nogami z krzyczeniem, że chce się gwiazdkę z nieba, nic nie daje? I nawet nikt nie odpowie - to sobie weź! Swoją drogą gramatyka języka polskiego znów mnie zachwyciła, tym razem trybem rozkazującym czasownika "wziąć". Weź se i weź! - no przecież jak to wspaniale brzmi Odpowiedz Link
rybka.11 Re: a dzisiaj w nocy 07.05.12, 05:52 debi_bebi napisała: > Swoją drogą gramatyka języka polskiego znów mnie zachwyciła, tym razem trybem r > ozkazującym czasownika "wziąć". _______________________ Nie "zatrybiam" z rana Tak koło 8.00 to już lepiej Odpowiedz Link