vodook 22.09.26, 16:51 Czy u ciebie już grzeją. Bo u mnie przyjemne ciepełko wali z kaloryferów😊 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irsila Re: Chciałem się zapytać pani 22.09.26, 18:50 Dotknęłazm, sprawdziłam. Zimne kaloryfery sa. Zatem flanelowa koszulę na noc ubieram. Odpowiedz Link
chybagupi Re: Chciałem się zapytać pani 22.09.26, 19:18 irsila napisała: > Zatem flanelowa koszulę na noc ubieram. Ja śpię w polarowej kurtce pod dwiema kołdrami. Raz mam 37,9 stopni a raz 36,4. Zawsze mi zimno. Odpowiedz Link
irsila Re: Chciałem się zapytać pani 23.09.26, 17:04 A mi ciepło jest. a gdyh mi zimno, to pod gorący prysdznic wchodzed i tak sie ogrzewam Odpowiedz Link
irsila Re: Chciałem się zapytać pani 23.09.26, 17:08 Za wcześnie by grzać. Jedynie informacja wisiała na drzwiach, by przy kaloryferach nic nie robić. Sezon grzewczy, dopiero po 16 pazdziernika, sie zaczyna a przez cały rok płace za ogrzewanie Odpowiedz Link
irsila Re: Chciałem się zapytać pani 23.09.26, 17:10 na ratyu mam, rozłożone kominy elektrociepłowni zdala widzę, z parku mego, im, Zeromskiego Odpowiedz Link
irsila Re: Chciałem się zapytać pani 23.09.26, 17:35 elektrownia, ciepłownia łęg się nazywa Odpowiedz Link
vodook Re: Chciałem się zapytać pani 23.09.26, 18:14 irsila napisała: > Za wcześnie by grzać. > Jedynie informacja wisiała na drzwiach, > by przy kaloryferach nic nie robić. > Sezon grzewczy, > dopiero po 16 pazdziernika, > sie zaczyna > a przez cały rok płace za ogrzewanie Jakie ciepło 10.stopni. Otworzyłem okno na chwilę to zimnica. Później różne choroby i reumatyzm. Chociaż się zaczepiłem na grypę. Ta druga szczepionka szczepionka to ważna jeszcze rok. I mają ją zabrać by była płatna. Cała ta służba zdrowia siada i coraz gorzej. Z lekami refundowanymi dla seniorów to samo. Nie ma pieniędzy. Jak rozmawiałem ostatnio to ministra Leszczyna nie była taka zła. Odpowiedz Link
vodook Re: Chciałem się zapytać pani 23.09.26, 18:36 Zaszczepiłem. Ta druga RSV to na drogi oddechowe. Jeszcze ważna rok. Odpowiedz Link
irsila Re: Chciałem się zapytać pani 23.09.26, 18:46 Ty byś chciał na starość, wszystko darmowe mieć. Ja nie narzekam. U nas w Krakowie, po 70 roku życia, darmowe przejazdy mam, komunikacja miejską, Mąż zwolnienie od abonamentu rtv, uzyskał po 75 roku życia. Za niektóre leki w tym MEGACE, czy chronada, 100% płacvę. Inne to na zniżke, a niektółre, nawet darmowe są. Odpowiedz Link
irsila Re: Chciałem się zapytać pani 23.09.26, 18:49 Ja się nie szczepię, czosnek i cebulę wtryniam, warzyw moc. I inne rzeczy, kolagen uzyskuję z rosiołu i inne... tam melatonina i takie inne. Odpowiedz Link