Dodaj do ulubionych

Admin znowu czuwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 16:20
Przed chwilą zamieściłem watek pt. "Owsiak na ołtarze" krytykujący
środowiskowych adwersarzy tego człowieka. Admin likwidując ten watek stanął
po stronie perfidnie jego atakujących. Domyślam się, kto dzisiaj pełni
tą "zaszczytną sluzbę". Pozdrawiał nie będę, ale uchwycenia nieco równowagi
przez admina w moderowaniu forum nie było by rozwiązaniem uwłaczającym.
Obserwuj wątek
    • blackout.9491 Re: Admin znowu czuwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01.04, 16:21
      Gość portalu: Ed napisał(a):

> Przed chwilą zamieściłem watek pt. "Owsiak na ołtarze" krytykujący
      > środowiskowych adwersarzy tego człowieka. Admin likwidując ten watek stanął
      > po stronie perfidnie jego atakujących. Domyślam się, kto dzisiaj pełni
      > tą "zaszczytną sluzbę". Pozdrawiał nie będę, ale uchwycenia nieco równowagi
      > przez admina w moderowaniu forum nie było by rozwiązaniem uwłaczającym.
      Daj spokój. Jedyne uczucie jakim można darzyć admina to pogarda.
      • Gość: Ed Re: Admin znowu czuwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 16:25
        Nie wiem, czemu, ale watek przed chwilą powrocił. Co do praktyk niektorych
        adminów tego portalu, to niestety musze przyznac Ci racje. Sposób angazowania
        ludzi do tych zajęć jest wręcz co najmniej zastanawiający.
    • Gość: SLD-UPek To nie admin, to ja tow. Edwardzie umieściłem ten IP: *.czajen.pl 11.01.04, 16:25
      wątek najwyżej jak tylko potrafię!
      • homosovieticus Re: To nie admin, to ja tow. Edwardzie umieściłem 11.01.04, 16:31
        Gość portalu: SLD-UPek napisał(a):

> wątek najwyżej jak tylko potrafię!

Cześć towarzusze !
        To jednak ja dbam o poziom najwyższy!
    • Gość: Ciekawy Cenzor na pasku klerykalow chodzi IP: *.ipowerweb.com 11.01.04, 16:31
      Tez jestem zaszokowany tendencyjnoscia tego czlowieka. Nigdy nie usuwa
      chamskich watkow spreparowanych przez klerykalow. Przeszkadzaja mu wybitnie
      watki krytykujace poczynania KK i broniace ludzi dzialajacych niezaleznie od
      niego.
      • blackout.9491 Re: Cenzor na pasku klerykalow chodzi 11.01.04, 16:33
        Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> Tez jestem zaszokowany tendencyjnoscia tego czlowieka. Nigdy nie usuwa
        > chamskich watkow spreparowanych przez klerykalow. Przeszkadzaja mu wybitnie
        > watki krytykujace poczynania KK i broniace ludzi dzialajacych niezaleznie od
        > niego.
        On to robi ze strachu. Trochę go rozumiem, bo za progiem bezrobocie ... .
        • homosovieticus Re: Cenzor na pasku klerykalow chodzi 11.01.04, 16:38
          Panowie watek wysoko ale poziom żenujaco niski.
          Uwaga zawyzam poziom;
          biorac pod uwagę intelektualny poziom naszego post- komunistycznego
          społeczenstwa trzeba uznać że kapela owsiaka nie gra tylko rzempoli i to na
          stara leninowska nutę, że religia to opium dla mas.
          Tyle tytułem wstepu!
          • Gość: Ed Re: Cenzor na pasku klerykalow chodzi IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 16:43
            Jak określić zatem serwowane imprezy na tzw. "Boże Ciało"? Jezeli to ma
            jakąkolwiek wspólną płaszczyznę ze sztuką, to wolę czasami posłuchać odgłosów
            przyrody w lesie.
            • homosovieticus Re: Cenzor na pasku klerykalow chodzi 11.01.04, 16:47

> Jak określić zatem serwowane imprezy na tzw. "Boże Ciało"? Jezeli to ma
              > jakąkolwiek wspólną płaszczyznę ze sztuką, to wolę czasami posłuchać
              odgłosów
              > przyrody w lesie.

Spoko Ed !
              ustalmy czy najpierw omówimy temat kto i dlaczego wymyslił orkiestrę a potem
              pogadamy o swietach religijnych .
              OK!
              • homosovieticus Re: Cenzor na pasku klerykalow chodzi 11.01.04, 16:57
                homosovieticus napisał:

> Gość portalu: Ed napisał(a):
                >
                > > Jak określić zatem serwowane imprezy na tzw. "Boże Ciało"? Jezeli to ma
                > > jakąkolwiek wspólną płaszczyznę ze sztuką, to wolę czasami posłuchać
                > odgłosów
                > > przyrody w lesie.
                >
                > Spoko Ed !
                > ustalmy czy najpierw omówimy temat kto i dlaczego wymyslił orkiestrę a potem
                > pogadamy o swietach religijnych .
                > OK!

Czekam na odpowiedz. możesz nie chcieć ze mna rozmawiać ale uprzedz mnie o tym.
              • Gość: Ed Re: Cenzor na pasku klerykalow chodzi IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 17:16
                Jedno i drugie ma związek z aktualną atmosferą panujaca w spoleczeństwie.
                Sięgnij do czasów rztymskich. Komentarz zbyteczny. A teraz odpowiedz mi na
                pytanie, kto i dla czego wymyslił swięta kościelne. Stawiam beczke piwa,
                jeżeli znajdziesz mi jakiekolwiek dyspozycyjne przesłanki w NT. Tobie np. nie
                podoba sie orkiestra Owsiaka. Masz do tego prawo. Mnie nie podoba sie cyrk
                blokowania miasta z powodu "Bożego ciała" przy zaangazowaniu do tego jeszcze
                sluzb państwowych.
                Co daje Orkiestra Owsiaka dla wielu potrzebujących a co daje swieto Bozego
                Ciala - analizowal tego nie będę z absurdalności tego typu porównań dla
                egzystencji zwykłego człowieka walczącego o życie.

Twój nastepny post świadczy o dużym animuszu walki o własna rację. Na temat
                argumentów możemy porozmawiać. Kalumnie tak charakterystyczne dla tego
                srodowiska po prostu przemilczę. Po prostu nie interesuje mnie forma dyskusji
                opierająca sie o wszędobylski parafianizm.
                • homosovieticus Re: Cenzor na pasku klerykalow chodzi 11.01.04, 17:47

> Jedno i drugie ma związek z aktualną atmosferą panujaca w spoleczeństwie.
                  Zgoda. Ma zwiazek.
                  > Sięgnij do czasów rztymskich. Komentarz zbyteczny. A teraz odpowiedz mi na
                  > pytanie, kto i dla czego wymyslił swięta kościelne.

Swieta koscielne wynikają z godzenia waznych wydarzen np. z NT ( Urodziny i
                  śmierć Chrystusa, wjazd do Jerozolimy i innych) z zastanymi w swiecie pogan
                  swietami.Ludzie żyją znacznie dłużej jak wszystkie koscioły więż koscioły nie
                  zwalczały swiat innowierców tylko nadawały im inny charakter religijny.
                  Stawiam beczke piwa,
                  > jeżeli znajdziesz mi jakiekolwiek dyspozycyjne przesłanki w NT.
                  Nie może być w NT zadnych przesłanek na ten temar bo nie było jeszcze kosciola.
                  Tobie np. nie
                  > podoba sie orkiestra Owsiaka. Masz do tego prawo.
                  Orkiestrę owsiaka traktuję jako odwrocenie strategi koscioła w celu jego
                  wyeleminowania z zycia publicznego i posadzenia na ołtarzu człowieka z jego
                  zmiennoscia.I nie jest to rzecz gustu, tylko przekonania że wierzenia
                  zakorzenione w czlowieku nie są transcydentnymi i nie odpowiadaja na nasze
                  leki.Przykladem wspołczesny Zachód.

Mnie nie podoba sie cyrk
                  > blokowania miasta z powodu "Bożego ciała" przy zaangazowaniu do tego jeszcze
                  > sluzb państwowych.
                  To jest z Twojej strony rzecz gustu a nie rozumienia potrzeb społeczenstw.
                  > Co daje Orkiestra Owsiaka dla wielu potrzebujących a co daje swieto Bozego
                  > Ciala - analizowal tego nie będę z absurdalności tego typu porównań dla
                  > egzystencji zwykłego człowieka walczącego o życie.
                  >
                  > Twój nastepny post świadczy o dużym animuszu walki o własna rację. Na temat
                  > argumentów możemy porozmawiać. Kalumnie tak charakterystyczne dla tego
                  > srodowiska po prostu przemilczę. Po prostu nie interesuje mnie forma
                  dyskusji
                  > opierająca sie o wszędobylski parafianizm.

Parafianizm pelni w kosciele podobna role jak uproszczony materializm u
                  niewierzących.

Wkurzyłem Cię?
                  myslę ,że nie, bo celem jest domaganie sie tolerancji dla wierzacych, tak, tak
                  niewierzacy nie toleruja wierzących. Gadalismy kiedys o przyczynach tego
                  paradoksu.
      • Gość: Ed Re: Klerykalizm admina IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 16:38
        Niejednokrotnie daje o tym znać usowając watki wg ałasnego klerykalnego
        uznania mając gdzieś niby obowiązujący regulamin. Adminie - a kogo ten
        regulamin obowiazuje?

Chciałem zauważyć, że jest to oferta skierowana publicznie. Czyżby wszystkich
        obowiązywała w tym nowym wydaniu oprocz oferenta.

Prezentowane tendencje są wyraźnne i wcale nie budujące.
        • Gość: Kafar Re: Klerykalizm admina -teraz zdjąl ten wątek: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 18:09
          Kruchciany zlamas!

Kościól Katolicki-ZEBRACTWO DWUTYSIACLECIA!!
          Autor: Gość: Kafar IP: *.internetdsl.tpnet.pl
          Data: 11.01.2004 17:17 + odpowiedz na list

Gość portalu: debil IP: *.utaonline.at napisał(a):

Kościól Katolicki od lat w pl uprawia zebractwo i zlodziejstwo na
          niespotykana w swiecie skale.
          Proceder ten zostal nawet usankcjonowany i uczyniono z tego cnote , wiecej:
          wmawia sie obywatelom i psychicznie zmusza sie ich do popierania tego
          dziadostwa, twierdząc że obowiązek utrzymania kleru z budżetu Państwa zawarty
          jest w Konkordacie.
          Wmawia sie ludziom ze taka jest poprawnosc i ze zle widziane jest
          dystansowanie się od tego rodzaju wyludzeń - kto nie daje się oskubać klerowi
          ma się czuć wylaczony z tego spoleczenstwa bo nie jest solidarnym Polakiem
          Katolikiem.
          Tymczasem zapewnienie wiktu, opierunku, kochanek/kochanków i stosownych
          limuzyn to OBOWIAZEK boga i wiernych a nie panstwa i obywateli, którzy nie są
          parafianami!
          Oni placa podatki i ubezpieczenia nie z myślą o finansowaniu armii opaslych
          darmozjadów w sukienkach i koloratkach!
          W pl jest akurat odwrotnie : klesze zlodziejstwo kradnie i wyludza od państwa
          co sie da a ty czlowieku dawaj i dawaj na kazdym kroku!
          Rozpanoszyla sie ta holota i zada dla siebie coraz wiecej!
          Recepta: nie ogladac tv i tych pseudo-aniolów pańskich czyli nieskladnego
          wycia i paranoidalnego zawodzenia w takt kolejnych jęków i mamrotań tego
          szurnietego majstra od zbawienia, przebranego w bialą nocną koszulkę i
          fantazyjną bielusieńką jarmulkę.
          Chcecie parafianie to dawajcie mu nawet majtki a od reszty sie odpieprzta!!!!!

Czasem KK bierze się za akcje dobroczynne, zawsze kończą się jak ta:

wiadomosci.tvp.pl/wiadomosci/1,2002071028380.strona
          Póltora roku temu czarni na Śląsku zebrali prawie pól miliona zlotych na
          zboże dla glodujących Murzynów w Afryce. Narobili szumu a potem pieniądze
          zniknęly.
          Wygląda na to, że czarni czarnym podpierdolili szmal ;)
          Możliwe jest też nieporozumienie: zbierali na czarnych ale nie murzynów :)

Owsiak zaś wprowadza idiotyczny obyczaj przeznaczania zebranych datków na
          ogloszony wcześniej cel.
          Dodatkowo rozlicza się z zebranych pieniędzy i zakupów za te pieniądze
          poczynionych - toż to skandal! Może jeszcze zarazić parafian tym AIDSEM
          uczciwości i zaczną się oni domagać identycznego rozliczania zbiórek
          kościelnych.

APAGE OWSIAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• homosovieticus To poczucie dobrego smaku w rozmowie ale wydaje 11.01.04, 18:19
            mi sie kafarze ,że Ty nie wiesz co to takiego dlatego zdejmuja twoje watki.
            Szerzych na forum zwierzeca zaciekłośc i brak szacunku dla adwersarzy.
            Tak nie mozna dyskutowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka