Dodaj do ulubionych

Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła II

17.04.10, 20:32
Posłuchajcie jego wypowiedzi z uroczystości pogrzebowych i porównajcie z jego wcześniejszymi wypowiedziami. To nie jego ton głosu. Nie tylko ja to zauważyłam. Nawet w takich chwilach cynicznie manipuluje...

To było czyste aktorstwo, zero emocji, zero włożonego w wypowiedź serca. Zmroził mnie ten fałsz.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 20:33
      Nie zastanawiałaś się nad tym, że wpadasz w paranoję?
    • rzeka.chaosu ???? 8/ 17.04.10, 20:35
      Lol Anwad nie wygłupiaj się :D
      Pierwszy raz mówił w takiej sytuacji, musiał mówić tak, żeby było godnie.
    • jan_hus_na_stosie Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 20:37
      słuchałem, mówił normalnie, choć nieco gorzej od Tuska i bez takich emocji jak
      Łopiński
    • varia1 Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 20:38
      to ty się boisz Komorowskiego pod innymi nickami?
      ten sam problem ma moja 86 letnia sąsiadka, nie wpadłabyś do niej pogadać, bo czuje się samotna i mnie zasypuje ciagle nowościami Ojca Dyrektora
    • gp2300 Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 20:39
      anwad napisała:

> Posłuchajcie jego wypowiedzi z uroczystości pogrzebowych i porównajcie z jego w
      > cześniejszymi wypowiedziami. To nie jego ton głosu. Nie tylko ja to zauważyłam.
      > Nawet w takich chwilach cynicznie manipuluje...
      >
      > To było czyste aktorstwo, zero emocji, zero włożonego w wypowiedź serca. Zmrozi
      > ł mnie ten fałsz.

Przesadzasz:) Ale dla myślących ludzi oczywiste jest, że Komorowski to
      hipokryta, cynik i obłudnik. Myślących ludzi jest niestety mniejszość, więc
      wcale nie zdziwię się jeśli większość wybierze to coś na prezydenta.
      • ja-27 Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 23:01
        Pisząc o kimś TO COŚ sam pokazałeś swój brak mózgu.
        Mam nadzieję, że Polski nie reprezentuje taka pustka.
    • izabellaz1 Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 20:39
      A który ksiądz mówi "swoim" głosem???
      Co Ty się wczoraj urodziłaś? Nie znasz szkoleń z zakresu emisji głosu na różne
      okazje?
      • anwad Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 20:50
        Służby uczą jak oddziaływać na podświadomość tonem, barwą głosu. Odniosłam wrażenie, że Komorowski chciał się skojarzyć z JP II. Mogę się mylić, ale napisałam o tym, bo inna osoba też tak poczuła, nie tylko ja, więc coś w tym może być.
        • izabellaz1 Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 20:56
          anwad napisała:

> Służby uczą jak oddziaływać na podświadomość tonem, barwą głosu.

Jakie służby? Księży też szkolą służby??
          Naprawdę nie wiesz, że to zwyczajne warsztaty są?
          Chyba jednak doszukujesz się czegoś na siłę.
          • anwad Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:03
            Komorowski ma związki ze służbami b. WSI, ale być może został wyszkolony tylko przez zwykłych pijarowców.
            • pe11 Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 18.04.10, 12:43
              anwad napisała:

> Komorowski ma związki ze służbami b. WSI

Jasne, był przecież ministrem obrony. Przypominam, że WSI to była polska
              służba. Jeszcze większy związek mają/mieli Macierewicz (szkoda, że nie leciał
              tym samym lotem), Wassermann i Kaczyński.

Czym jest kontakt z polskim WSI w/wym wobec ścisłej współpracy Rydzyka z
              OBCYMI służbami wywiadowczymi?
        • jedzoslaw Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 22:49
          Mogę się mylić, ale napisałam
          > o tym, bo inna osoba też tak poczuła, nie tylko ja, więc coś w tym może być.

Niech zgadnę: tą osobą jest jakiś domorosły, pryszczaty Samotny Strzelec ze strony Salon24?
        • rosa_de_vratislavia Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 23:58
          anwad napisała:

> Służby uczą jak oddziaływać na podświadomość tonem, barwą głosu.

O cholera...nie wiedziałam,ze szkoliły mnie SŁUŻBY :D
          A tak w ogóle- jakie służby szkolą szeregowych księży?
    • lolcia-olcia Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 20:41
      Wydaje Ci się.
    • anwad Zamykam temat 17.04.10, 20:56
      Nie chcę już dzisiaj o tym dyskutować, napisałam tylko o swoim niemiłym wrażeniu.
      • angazetka Re: Zamykam temat 17.04.10, 20:58
        W 20 minut przeszła ci chęć do dyskusji? ;)
        • wacikowa Re: Zamykam temat 17.04.10, 22:53
          To pewnie przez to hasło "Ciszej nad tą trumną":D
      • rosa_de_vratislavia Re: Zamykam temat 17.04.10, 23:59
        Nie zamykaj! Fajnie się bawię!
    • sid.leniwiec Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:01
      Do bzdurnej teorii osoby nawiedzonej się nie odniosę, ale jeśli już jesteśmy w
      temacie, to bardzo nie podoba mi się sposób mówienia i intonacja Komorowskiego,
      stwierdziłam to już po obejrzeniu orędzia, które było wygłoszone jakby czytał
      prognozę pogody. Tusk wypada o niebo lepiej.
      • anwad Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:11
        Bo był sztuczny.
        • sid.leniwiec Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:13
          Tutaj się zgodzę.
      • angazetka Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:14
        Komorowski jest zawsze bardzo oficjalny, trochę sztywny, to słychać,
        niestety.
        • sid.leniwiec Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:18
          A podczas debaty z Sikorskim sprawiał wrażenie bardziej naturalnego - właśnie
          przez to, że Sikorski ma taki charakterystyczny, nieco sztywniacki sposób
          mówienia. Przy innych okazjach też mnie to nie raziło, w sumie nie zwracałam
          uwagi, ale teraz daje po oczach, jakby z kartki czytał.
          • angazetka Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:30
            Sikorski też jest sztywny, ułożony, taki pilny student. Ale
            Komorowski na tle płaczącego Łopieńskiego, emocjonalnej pani Sariusz-
            Skąpskiej i Tuska, który jest zwyczajnie dobrym mówcą - musiał
            wypaść sztywno. Ale nie było to złe.
      • wiosenna_konwalia L.Kaczyński - B.Komorowski 18.04.10, 11:54
        Niestety Komorowski nie tylko nie umie dobrze mówić, ale i czytać.
        Nie wiem czy nie wynika to z tego, że sytuacja go lekko przerosła. Nie był nastawiony na takie wystąpienia (bo kto by był?), a do tej pory nie miał okazji wygłaszać przemówień do narodu. Nie wiem jak byłoby w czasie kampanii wyborczej, bo wtedy trzeba ciągle gadać na wiecach i innych takich imprezach. Albo ktoś by nad nim popracował, albo rozłożyłby tę kampanię całkowicie.

Jak nie byłam i nie jestem zwolenniczką Lecha Kaczyńskiego, to muszę przyznać, że przemawiał lepiej od Komorowskiego. Pewnie może zdarzały mu się przejęzyczenia, mówił niewyraźnie, czy inne takie, ale nigdy to jego gadanie nie było sztuczne.
    • conena Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:01
      to ciekawe co mówisz. a co mówią lekarze?
    • soulshunter Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:17
      a ja mam takie same iniciajly: JP i co, pojde do nieba?
    • princess_yo_yo Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:23
      nie ogladalam, ale jesli zachowywal sie jak 80latek z parkinsonem to
      rzeczywiscie nie jest to odpowiedni zart na taka okazje.
    • kadfael Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 21:25
      Teraz to już przeszłaś samą siebie. Strach się bać.
    • tarantinka Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 22:27
      patrząc na to od strony PR i manipulacji lepiej by wyszedł, gdyby
      te emocje włożył, problem że on nie ma żadnych aktorskich talentów,
      próbuje nadrobić godnością i powagą - ale to nie trafia do mas.
      Tusk jest dużo lepszy w te klocki.
      • jedzoslaw Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 22:47
        Anwad, niniejszym doszłaś do wyżyn absurdu, jeśli idzie o wątki na tym forum. Dotychczas wydawałaś się osobą jako tako zdatną do dyskusji, ale ten wątek rozłożył mnie na łopatki.
        Otóż, idąc Twoim tokiem rozumowania zmarły np. prezydent Kaczyński oraz Marszałek Senatu Bogdan Borusewicz świadomie naśladują gen.Jaruzelskiego, bo tak samo jak on przerywali i przerywają swoje wystąpienia krótkim mlaśnięciem. A Jarosław Kaczyński z kolei brzmi jak Władysław Gomułka. I tak mogę podobne idiotyzmy wymieniać i wyciągać absurdalne wnioski. Co innego, gdy Ryszard Siwiec parodiował Jana Pawła II całując ziemię, a co innego Komorowski, który akurat ma taki, a nie inny sposób przemawiania.
      • anwad Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 22:49
        Zamiast czytać napisane przez pijarowców faryzejskie teksty i uczyć się modulacji głosu, mógłby po prostu przeprosić.
        • jedzoslaw Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 22:53
          Za co przepraszać? Za to, że w porozumieniu z WSI i GRU spowodował katastrofę? Takie oto kwiatki wyczytałem na tym całym "saloonie24". Albo, że siłą woli spowodował wybuch wulkanu na Islandii i przez to połowa delgacji zagranicznych do Krakowa nie przyjedzie?
          • anwad Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 22:58
            Na pewno za brak szacunku dla Prezydenta, np. wypowiedzi typu "jaki prezydent, taki zamach" itp.
            • pe11 Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 18.04.10, 13:12
              Nie było takiej wypowiedzi, dlaczego łżesz jak bura suka ? (dla przypomnienia:
              cytat jednego z idoli PISu).

Poszukaj sobie dokładnie, co powiedział Komorowski, obłudna kłamczucho.
        • varia1 Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 22:54
          za co?
          • anwad Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 23:18
            Na przykład za tekst o "ślepym snajperze" w Gruzji.
            • jedzoslaw Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 17.04.10, 23:27
              Owszem, te słowa były nie na miejscu, ale pchanie się w sam środek strzelaniny z gołąbkiem pokoju w ręku zbyt rozsądne nie było.
    • asik262 Re: Komorowski naśladował tonem głosu Jana Pawła 18.04.10, 08:25
      za absurdy salonu 24 dziękuje! Prosze niech zostana na salonie!
    • keglog33 To nie tak. To seminarium. 18.04.10, 12:01
      Komorowski nie umie mówić, intonację nabył w czasie 9 letnich wykładów w
      seminarium duchownym.
      A forma przechodzi w treść - już wkrótce zobaczymy homilie z pałacu prezydenckiego.
      Niech nikt się nie dziwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka