wkkr 30.04.10, 18:05 Donald nie ma wyboru. Musi zwolnic Klicha jak najszybciej. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,7834335,Minister_Klich_podpisal_zgode_na_wyjazd_dowodcow__dokumenty_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyluzowana.kaczka Re: Mozesz sie wpisac 30.04.10, 18:08 forum.gazeta.pl/forum/w,28,110803905,110803905,glupi_pomysl_prezydenta_LK_spowodowal_dekapitacje.html do tego watka,absrakt. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Zgoda na wylot = zgodzie na lot jednym samolotem?? 30.04.10, 20:32 U PiSowców zawsze był problem z logiką... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zgoda na wylot = zgodzie na lot jednym samolo 01.05.10, 14:14 kronopio77 napisał: > U PiSowców zawsze był problem z logiką... To Lech Kaczyński wsadził wszystkich do jednego samolotu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
men190 [...] 15.07.10, 15:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zgoda na wylot = zgodzie na lot jednym samolo 15.07.10, 21:30 men190 napisał: > No prosze, kronopio i snajper. Dwa pełowskie przyglupy. > > Dysponentem samolotow jest rzad RP tumany jedne :) Ale to Kancelaria Prezydenta decydowała, czy ktoś leciał Tutką, Jakiem czy jechał pociągiem (jak Macierewicz i Szczypińska). S. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:13 POkurcze myśleli, że odpowiedzialność jest anonimowa. Ciekawe co teraz wymyślą pijarowcy z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 22:50 Pokurcze nie mysla.Jeden lezy na Wawelu drugi pali dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:14 Matactwa PO wychodza po kolei. Mataczy Klich, mataczy janicki. W koncupewnie wyjdzie ze Wawel to tez byla propozycja rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:17 manny-jestem napisał: W koncupewnie > wyjdzie ze Wawel to tez byla propozycja rzadu. Bo była, chcieli uniknąć pielgrzymek do grobu na Powązkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:18 manny-jestem napisał: Maniak,nie matacz. Klich nie ma tu nic do gadania. Kancelaria prezia organizowala i jest za to odpowiedzialna. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:16 Uczepili się Klicha i tyle. Wyciągają kolejne "haki", a może się wreszcie uda i Donek go wypieprzy. Moim zdaniem Tusk powinien olać te gierki w odwołania ministrów. A to Kopacz, a to Grad, a to Klich, a to jeszcze ktoś inny. OLAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:26 Klich mógł powiedzieć do wojskowych - zgoda ale lecicie 3 samolotami. Ale o tym nie pomyślał. Efekty już znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Ciekawy komentarz 30.04.10, 18:35 www.niezalezna.pl/article/show/id/33657 Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Ciekawy komentarz 30.04.10, 18:47 Szkoda gadać Klich łże jak bura ... . Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ciekawy komentarz 30.04.10, 20:34 Nie cytuj takich zakłamanych mediów. Klich cały czas mówił, że wiedział o lecących wojskowych. S. Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Re: Ciekawy komentarz 30.04.10, 22:24 > Nie cytuj takich zakłamanych mediów. Klich cały czas mówił, że wiedział o > lecących wojskowych. Niezależna od rozumu wie lepiej!!! Ty, ty, ty łże elito jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ciekawy komentarz 01.05.10, 14:14 notozobaczymy napisał: > > Nie cytuj takich zakłamanych mediów. Klich cały czas mówił, że wiedział > > o lecących wojskowych. > > Niezależna od rozumu wie lepiej!!! Ty, ty, ty łże elito jedna. 13 kwietnia: "Bogdan Klich: Wiedziałem, że wszyscy generałowie dostali zaproszenie od pana prezydenta do udziału w uroczystościach katyńskich." www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Bogdan-Klich2 Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 23:40 O tym mogla pomyslec kancelaria prezia...Opsss zapomnielam, ONE NIE MYSLA, one poslusznie i bez mrugniecia okiem wykonywali polecenia s.p.prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick L. Kaczyński nawet po smierci zwala 30.04.10, 18:17 odpowiedzilnośc na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Dlaczego to mnie nie dziwi 30.04.10, 18:21 wiec dziwie sie dziwiacym, przeciez kazdy powinien znac pokemonow. Prawde powie tylko wtedy gdy sie pomyli. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Dlaczego to mnie nie dziwi 30.04.10, 18:28 Napisz do Dziwisza. Zdziwisz sie jeszcze bardziej.;) Odpowiedz Link Zgłoś
akkj [...] 30.04.10, 18:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 To nie on 30.04.10, 20:36 To jego brat pamięć o Lechu w Vanishu wybiela. Choć nie, Jarosław to raczej bielinki używa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Czy Klich kiedykolwiek zaprzeczał,że 30.04.10, 18:20 dał zgodę na wyjazd? Nie, sam słyszałem to dwukrotnie, ostatnio (bodaj przedwczoraj) u Olejnik. Czy w piśmie jest mowa o środku transportu czy zgodzie na wyjazd? Za transport odpowiada wyłącznie 36 SPLT na mocy zarządzenia Szmajdzińskiego "Instrukcja bezpieczeństwa lotów lotnictwa Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej” z 2004 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Czy Klich kiedykolwiek zaprzeczał,że 30.04.10, 18:26 CytatKancelaria Prezydenta wysłała pismo 17 marca, do rąk ministra obrony narodowej trafiło dwa dni później. Władysław Stasiak poinformował w nim Bogdana Klicha, że Prezydent RP zamierza zaprosić najważniejszych dowódców Wojska Polskiego na obchody w Katyniu. Pismo ma charakter pytania o opinię. Na dokumencie jest dopisek: "Zgoda, zwłaszcza, że ja też się wybieram". Podpisano B. Klich. W ślad za tym pismem MON rozesłał pismo generałom "z uprzejmą prośbą o realizację". Nosi datę 23 marca i jest podpisane przez zastępcę dyrektora sekretariatu Ministra Obrony Narodowej płk Piotra Nideckiego. "Szanowni Panowie Generałowie, z upoważnienia Ministra Obrony Narodowej, w załączeniu przesyłam Panom pismo Szefa Kancelarii Prezydenta RP dotyczące centralnych obchodów 70. Rocznicy Zbrodni Katyńskiej w dniu 10 kwietnia br. na Polskim Cmentarzu Wojskowym w Katyniu, z uprzejmą prośbą o realizację dekretacji szefa resortu. Z poważaniem płk Piotr Nidecki. Adresatami tego dokumentu są: Szef Sztabu Generalnego WP - generał Franciszek Gągor, Dowódca Operacyjny Sił Zbrojnych - gen. broni Bronisław Kwiatkowski, Dowódca Sił Powietrznych - gen. broni pil. Andrzej Błasik, Dowódca Wojsk Lądowych - gen. dyw. Tadeusz Buk, Dowódca Wojsk Specjalnych - gen. dyw. Włodzimierz Potasiński, Dowódca Marynarki Wojennej RP - wiceadm. Andrzej Karweta, Dowódca Garnizonu Warszawa - gen. bryg. Kazimierz Gilarski. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Czytałem wcześniej, w tekście gazetowym 30.04.10, 18:41 Co z tego wynika ponad zgodę na wyjazd? Jakieś dyspozycje odnośnie podziału lub nie delegacji wojskowej? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Czytałem wcześniej, w tekście gazetowym 30.04.10, 18:56 Czy komptetny minister nie powinien byl od razu wydac dyspozycje w jaki sposob powinni sie jego podwladni udac do Katynia? Nawet jesli wtedy nie przyszlo mu to do glowy nie powinien od razu zareagowac glosno gdy dowiedzial sie ze bedzie to jednym samolotem? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Aha,słyszałem że kazał zabrać generałom chusteczki 30.04.10, 19:33 do nosa i skarpetki na zmianę. Goście jadą z prezydentem, Klich dostaje listę, wydaje zgode na wyjazd, kancelaria organizuje wylot, samoloty (2) podstawia 36 SPTL. Klich ma stać przy trapie samolotów i sortować - Gągor do Jaka, Potasiński z prezydentem, Gilewski - pociągiem itd. O to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Czytałem wcześniej, w tekście gazetowym 30.04.10, 22:16 manny-jestem napisał: > Czy komptetny minister nie powinien byl od razu wydac dyspozycje > w jaki sposob powinni sie jego podwladni udac do Katynia? A odkąd to minister jest biurem podróży dla swoich podwładnych? Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Czytałem wcześniej, w tekście gazetowym 30.04.10, 20:32 .rydzyk_smigly napisał: > Co z tego wynika ponad zgodę na wyjazd? Jakieś dyspozycje odnośnie podziału > lub nie delegacji wojskowej? . Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:24 "Zgoda. Ja też się wybieram" Dopisał, ale zaproszony nie został. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:33 Zostałem poinformowany pismem od prezydenta, że ci wojskowi zostali zaproszeni do udziału w obchodach katyńskich, ale nie o zaproszeniu do samolotu. Zaproszenia do przelotu każdy dostawał indywidualnie - mówił w TOK FM Klich. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:45 Komu podlega pułk lotniczy wożący VIP-ów? Klich jest kłamczuszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 20:25 wojciech.2345 napisał: > Komu podlega pułk lotniczy wożący VIP-ów? > > Klich jest kłamczuszkiem. To nie pułk lotniczy rozsadza pasażerów po samolotach, tylko gospodarz - kancelaria prezydenta. S. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:33 A moze zostal. Kto wie. Biorac pod uwage jak matacza ploitycy PO od katastrofy to nie bralbym nic za pewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:37 Zgoda jest oczywista, zawsze tak postępował wobec pism z Kancelarii Prezydenta - powiedział Sejmej. - Inną sprawą są dokumenty, wysłane już bez naszej wiedzy bezpośrednio do dowódców, że prezydent zaprasza ich na pokład samolotu - tej informacji nie było w piśmie z prośbą o zgodę na wyjazd dowódców, którzy - o czym nie wiedzieliśmy - dostali także indywidualne zaproszenia - dodał rzecznik. - Ta niewiedza, że będzie to jeden samolot, nie jest naszą winą. Różne kancelarie różnie planują takie przeloty - zaznaczył. Podał przykład innego wylotu, kiedy organizująca go kancelaria zamówiła trzy samoloty - Tu-154, Jak-40 i C-295. W tym przypadku nie mieliśmy informacji, jak się odbędzie przelot. Nie otrzymaliśmy listy gości, jakim prawem mielibyśmy konsultować rozkład miejsc w samolocie? - dodał. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 22:18 manny-jestem napisał: > Biorac pod uwage jak matacza ploitycy PO od katastrofy > to nie bralbym nic za pewnik. A skąd wiesz, że mataczą? Bo nic nie bierzesz za pewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 20:32 wariant_b napisał: > "Zgoda. Ja też się wybieram" > > Dopisał, ale zaproszony nie został. Został. "Zgodził się, tym bardziej, że sam się wybierał do Katynia. Ciężka choroba matki spowodowała, że zastąpił go świętej pamięci wiceminister Stanisław Komorowski." www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,7834335,Minister_Klich_podpisal_zgode_na_wyjazd_dowodcow__dokumenty_.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Dwa pytania. 30.04.10, 18:35 Czy wydana zgoda na wyjazd określała sposób dotarcia na miejsce? I jakie procedury złamał Klich wydając tę zgodę? Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Dwa pytania. 30.04.10, 18:44 Żadnych procedur nie złamał i nie musiał interesować się sposobem dotarcia. Poza tym kancelaria prezydenta wzięła 2 samoloty. Ktoś wsadził ich w jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Dwa pytania. 30.04.10, 18:46 Klich mówił, ze wiedział tylko o gen Gągorze. Klich kłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Dwa pytania. 30.04.10, 18:55 Wiedział, że LECI SAMOLOTEM PREZYDENCKIM! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Dwa pytania. 30.04.10, 18:59 grand_bleu napisała: > Klich mówił, ze wiedział tylko o gen Gągorze. Klich kłamał. Proszę o cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Kłamiesz 30.04.10, 20:17 grand_bleu napisała: > Klich mówił, ze wiedział tylko o gen Gągorze. Klich kłamał. Sama kłamiesz. 13 kwietnia: "Bogdan Klich: Wiedziałem, że wszyscy generałowie dostali zaproszenie od pana prezydenta do udziału w uroczystościach katyńskich." www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Bogdan-Klich2 S. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Kłamiesz 30.04.10, 22:37 Czekałem na ten cytat właśnie, ale paczulka się dyplomatycznie zmyła:))) snajper55 napisał: > grand_bleu napisała: > > > Klich mówił, ze wiedział tylko o gen Gągorze. Klich kłamał. > > Sama kłamiesz. > > 13 kwietnia: "Bogdan Klich: Wiedziałem, że wszyscy generałowie dostali > zaproszenie od pana prezydenta do udziału w uroczystościach katyńskich." > Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 [...] 02.05.10, 20:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Kłamiesz 15.07.10, 14:02 boblebowsky napisał: > Czekałem na ten cytat właśnie, ale paczulka się dyplomatycznie zmyła:))) Nie dyplomatycznie, tylko zwyczajnie, przez zapomnienie, za dużo się dzieje i czasem coś mi umyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Ktoś tu kłamie 15.07.10, 13:59 snajper55 napisał: > grand_bleu napisała: > > > Klich mówił, ze wiedział tylko o gen Gągorze. Klich kłamał. > > Sama kłamiesz. > > 13 kwietnia: "Bogdan Klich: Wiedziałem, że wszyscy generałowie dostali > zaproszenie od pana prezydenta do udziału w uroczystościach katyńskich." > www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Bogdan-Klich2 > ale to nie jestem ja... Gazeta Wyborcza, z dnia 2010-04-29 "Kancelaria Prezydenta. Na pokład samolotu zabrała wszystkich dowódców wojskowych, nie pytając o zdanie ministra obrony" Więcej... wyborcza.pl/1,76842,7826286,Dlaczego_Tu_154_nie_wylecial_wczesniej.html#ixzz0tkcMA4bP "Wcześniej minister przekonywał, że nie wiedział, kto poleci do Katynia. Klich podkreślał, że posiadał tylko informacje o wyjeździe szefa Sztabu Generalnego WP gen. Franciszka Gągora." www.niezalezna.pl/article/show/id/33657 "Wprost" dotarł także do pisma sekretariatu szefa MON Bogdana Klicha skierowanego 23 marca do generałów, którzy zginęli w smoleńskiej katastrofie. Płk Piotr Nidecki, współpracownik Klicha, informuje w nim o wyjeździe prezydenckiej delegacji i przekazuje zgodę ministra na ich udział w uroczystościach. Pismo kilka dni temu ujawnili już dziennikarze radia Tok FM. „Wprost" dotarł jednak do kopii, na której znajduje się odręczny dopisek adresowany do gen. Kazimierza Gilarskiego „Proszę o koordynację udziału dowódców w ceremonii". /podkreślenia moje/ www.wprost.pl/ar/200407/Decyzja-wiezy-w-Smolensku-byla-wyrokiem-smierci/ A teraz czekam na przeprosiny. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen A Snajper 15.07.10, 15:22 ...się dyplomatycznie zmył ;) Bo albo napisałaś za GW prawdę i Snajper powinien grzecznie przeprosić, albo zacytowałaś nieprawdę za GW, i wtedy jest jeszcze gorzej, bo wtedy nie dość, że Snajper powinien Cię grzecznie przeprosić, to jeszcze, w dodatku, Gazeta kłamie... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ktoś tu kłamie 15.07.10, 21:25 Nie ma sprawy. Jak tylko przeprosisz Klicha. S. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Ktoś tu kłamie 15.07.10, 23:08 snajper55 napisał: > Nie ma sprawy. Jak tylko przeprosisz Klicha. > ... za powtarzanie kłamstw Gazety na jego temat? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ktoś tu kłamie 16.07.10, 01:05 vargtimmen napisał: > snajper55 napisał: > > > Nie ma sprawy. Jak tylko przeprosisz Klicha. > > > > ... za powtarzanie kłamstw Gazety na jego temat? Za nazwanie go kłamcą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:51 Przecież to Kaczyński, zwierzchnik sił zbrojnych kazał im lecieć jednym samolotem. Co ma Klich do tego? Jakie te piśdzielce są tępe. wkkr napisał: > Donald nie ma wyboru. Musi zwolnic Klicha jak najszybciej. > www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,7834335,Minister_Klich_podpisal_zgode_na_wyjazd_dowodcow__dokumenty_.html Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 18:54 akkj napisał: > Przecież to Kaczyński, zwierzchnik sił zbrojnych kazał im lecieć jednym > samolotem. Co ma Klich do tego? Jakie te piśdzielce są tępe. > > wkkr napisał: > > > Donald nie ma wyboru. Musi zwolnic Klicha jak najszybciej. > > www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,7834335,Minister_Klich_podpisal_zgode_na_wyjazd_dowodcow__dokumenty_.html Rozmowy z tymi pisdolami jest jak walenie glowa w mur. Po prostu nic nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Mam pytanie. 30.04.10, 19:08 Czy to Klich rozsadzał gości w prezydenckich samolotacg, czy Kancelaria Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Mam pytanie. 30.04.10, 19:09 woda_woda napisała: > Czy to Klich rozsadzał gości w prezydenckich samolotacg, czy > Kancelaria Prezydenta? Sadzisz ze ma znaczenie dla sprawy kto siedzial z przodu a kto z tylu ? I tak wszyscy zgineli. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Mam pytanie. 30.04.10, 19:15 mr.sajgon napisał: > Sadzisz ze ma znaczenie dla sprawy kto siedzial z przodu a kto z tylu ? > I tak wszyscy zgineli. Nie doczytałeś - napisałam "samolotach", nie samolocie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Mam pytanie. 30.04.10, 19:59 woda_woda napisała: > Czy to Klich rozsadzał gości w prezydenckich samolotacg, czy > Kancelaria Prezydenta? ==================================== Myślę, że to robią pracownicy BOR-u. Oni są odpowiedzialni za bezpieczeństwo VIP-ów. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Mam pytanie. 30.04.10, 20:05 wojciech.2345 napisał: > Myślę, że to robią pracownicy BOR-u. Ale nie wiesz tego? Bo ja myślę, że lista gości wraz z zaznaczeniem zajmowanych miejsc wyszła z Kancelarii Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Mam pytanie. 30.04.10, 20:09 Kiepsko to wygląda. Klich jest politycznie martwy. Im dłużej Tusk go trzyma w rządzie tym lepiej. Pijarowcy PO popełniają błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Mam pytanie. 30.04.10, 20:11 > Pijarowcy PO popełniają błąd. Być może - wyborcy ocenią. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Mam pytanie. 30.04.10, 20:14 woda_woda napisała: > Być może - wyborcy ocenią. ---------------------------------------- Dopadną Klicha (być może Tuska) rodziny ofiar. Oni wiedzą jak się do tego zabrać. Troszeczkę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Mam pytanie. 30.04.10, 20:19 wojciech.2345 napisał: > Dopadną Klicha (być może Tuska) rodziny ofiar. :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mam pytanie. 30.04.10, 20:22 wojciech.2345 napisał: > woda_woda napisała: > > Być może - wyborcy ocenią. > ---------------------------------------- > Dopadną Klicha (być może Tuska) rodziny ofiar. > Oni wiedzą jak się do tego zabrać. > > Troszeczkę cierpliwości. Oczywiście, że dopadną. W końcu mamy kampanie wyborczą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Mam pytanie. 30.04.10, 22:10 snajper55 napisał: > Oczywiście, że dopadną. W końcu mamy kampanie wyborczą. ---------------------------------------- Rodziny zabitych nie mają kampanii wyborczej. Opłakują bliskich i chcą wiedzieć jak wyglądały ich ostatnie minuty życia. Maja czekać na czas jaki pasuje Tuskowi? Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Mam pytanie. 30.04.10, 22:43 wojciech.2345 napisał: > snajper55 napisał: > > Oczywiście, że dopadną. W końcu mamy kampanie wyborczą. > ---------------------------------------- > Rodziny zabitych nie mają kampanii wyborczej. > Opłakują bliskich i chcą wiedzieć jak wyglądały ich ostatnie minuty życia. > > Maja czekać na czas jaki pasuje Tuskowi? Powinny popytac Jaroslawa K., brata prezydenta, z ktorym rozmawial przez telefon w tym czasie. I mnie ta sprawa bardzo interesuje,ale jak na razie nikt nic nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Mam pytanie. 30.04.10, 23:47 Masz poczucie humoru....Co rodziny ofiar moga zrobic? NIC... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mam pytanie. 30.04.10, 20:23 wojciech.2345 napisał: > Kiepsko to wygląda. Klich jest politycznie martwy. A cóż ten biedak takiego zrobił, poza zgodą na bycie ministrem w rządzie Tuska ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick Gdyby Klich ... 30.04.10, 19:12 Gdyby Klich kazał jechać np. 3 generałom pociągiem ( albo JAK-40 z dziennikarzami) to L. Kaczyński by się nie zabił pod Smoleńskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Gdyby Klich ... 30.04.10, 19:16 By sie zabil,ale 3 generalow by przezylo. Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick Re: Gdyby Klich ... 30.04.10, 19:26 wyluzowana.kaczka napisała: > By sie zabil,ale 3 generalow by przezylo. Iliu musiałoby zginąc, żeby L. Kaczyńskiego pochowac na Wawelu? Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Gdyby Klich ... 30.04.10, 20:13 zupelnie_nowy_nick napisał: > Gdyby Klich kazał jechać np. 3 generałom pociągiem ( albo JAK-40 z > dziennikarzami) to L. Kaczyński by się nie zabił pod Smoleńskiem? ... Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma4 Czyli uzyskał zgodę przełożonego premiera Tuska. 30.04.10, 19:36 minister Klich podpisał zgodę na wyjazd dowódców. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,7834335,Minister_Klich_podpisal_zgode_na_wyjazd_dowodcow__dokumenty_.html Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Dlatego że 30.04.10, 20:10 przez kilkanaście dni kręcił i nigdzie wprost nie powiedział że żgodę bezwarunkową wydał. Mógł odrazu powiedzieć szczerze jak było i nikt by nie miał do niego pretensji. A tak... naraża na szwank wizerunek Tuska, Komorowskiego oraz PO. Poza tym specjaliści bardzo źle oceniają kompetencje pana ministra. On nie nadaje się do funkcji którą pełni. Już dawno Tusk powinien był go pognac. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Ewa Kopacz była by lepszym 30.04.10, 20:10 ministrem obrony. Bo to twarda i odważna babka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Dlatego że 30.04.10, 20:16 wkkr napisał: > przez kilkanaście dni kręcił i nigdzie wprost nie powiedział że > żgodę bezwarunkową wydał. > Mógł odrazu powiedzieć szczerze jak było i nikt by nie miał do niego > pretensji. mylisz się, powiedział w programie Olejnik że wydał zgodę na udział w uroczystościach, informacji o tym w jaki sposób dowódcy dotrą na miejsce nie posiadał, bo organizatorem była Kancelaria Prezydenta i to ona podejmowała decyzje w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dlatego że 30.04.10, 20:20 wkkr napisał: > przez kilkanaście dni kręcił i nigdzie wprost nie powiedział że > żgodę bezwarunkową wydał. > Mógł odrazu powiedzieć szczerze jak było i nikt by nie miał do niego > pretensji. Powiedział i mają do niego pretensje. 13.04 "Bogdan Klich: Wiedziałem, że wszyscy generałowie dostali zaproszenie od pana prezydenta do udziału w uroczystościach katyńskich." www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Bogdan-Klich2 S. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Pomocna informacja dla zbyt zapalczywych 30.04.10, 20:17 Fragment stenogramu z wypowiedzi Klicha przed Sejmem, czwartek, 29 kwietnia Pan poseł Stec pytał o to, czy dowódcy wojsk występowali do mnie o zgodę na wspólny wyjazd. Nie występowali. Otóż chciałbym państwu uświadomić, że w myśl porozumienia pomiędzy czterema kancelariami, podpisanego przez ówczesnego ministra obrony narodowej w 2004 r., dysponentem, czyli organizatorem danego lotu, jest jedna z czterech kancelarii: prezydenta, Sejmu, Senatu bądź premiera. Jedna z tych kancelarii kontaktuje się z wojskiem, za pośrednictwem dowództwa Sił Powietrznych, z dowództwem 36. pułku, bo to 36. pułk jest wykonawcą tego zamówienia. A zatem w wypadku każdego takiego lotu to kancelarie są dysponentami i organizatorami, natomiast wojsko, 36. pułk, jedynie realizuje zamówienie. Odbywa się to poza ministrem obrony narodowej i poza urzędem ministra obrony narodowej. Jak do tej pory nie było praktyki, aby o konkret nym wylocie minister bądź jego urzędnicy byli infomowani. Natomiast potwierdzam, co sobie cenię, że Kancelaria Prezydenta zwróciła się do mnie z informacją wyprzedzającą, że zamierza zaprosić, ale do wzięcia udziału w uroczystościach 10 kwietnia, dowódców Sił Zbrojnych i wymieniła nazwiska i funkcje. Tekst linka Informacja o locie tych dowódców na pokładzie jednego samolotu w myśl porozumienia z 2004 r. nie została mi dostarczona, bo też nie musiała mi być, w myśl obowiązującego prawa, dostarczona. Wiedziałem, że szef Sztabu Generalnego generał Franciszek Gągor udaje się wraz z panem prezydentem do Katynia na pokładzie tego samego samolotu, ale to tylko dzięki rozmowie z nim w przeddzień wylotu. orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6.nsf/main?OpenForm Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Pomocna informacja dla zbyt zapalczywych 30.04.10, 22:25 Przeciez to go obciaza jeszcze bardziej. To pan minister wiedzial ze leci tylu dowodcow. wiedzial ze Gagor razem z prezydentem, wiedzial ze jest jeden sprawny samolot rzadowy i nie przyszlo mu na mysl sie nawet zainteresowac jak jego podwladni, elita wojska polskiego, dotra do katynia. Czy odbedzie sie to bezpiecznie? Wolal glowe schowac w piasek i wine zwalic na prezydenta. Czy pan Klich to minister czy przedszkolak? Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Pomocna informacja dla zbyt zapalczywych 30.04.10, 22:41 manny-jestem napisał: > Przeciez to go obciaza jeszcze bardziej. To pan minister wiedzial ze leci tylu > dowodcow. wiedzial ze Gagor razem z prezydentem, wiedzial ze jest jeden sprawny > samolot rzadowy i nie przyszlo mu na mysl sie nawet zainteresowac jak jego > podwladni, elita wojska polskiego, dotra do katynia. Czy odbedzie sie to > bezpiecznie? Wolal glowe schowac w piasek i wine zwalic na prezydenta. > > Czy pan Klich to minister czy przedszkolak? Maniak,przeciez bredzisz. Byly 2 samoloty i o tym kto bedzie siedzial w ktorym decydowala KancPrez i prez, nie Klich. A teraz raczki na kolderke i grzecznie spac. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Pomocna informacja dla zbyt zapalczywych 30.04.10, 22:56 Byly 2 samoloty i pociag specjalny.Tym pociagiem dojechal miedzy innymi Macierewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pomocna informacja dla zbyt zapalczywych 01.05.10, 14:12 wyluzowana.kaczka napisała: > Maniak,przeciez bredzisz. Byly 2 samoloty i o tym kto bedzie siedzial w > ktorym decydowala KancPrez i prez, nie Klich. A teraz raczki na kolderke i > grzecznie spac. Musi bredzić, gdyż bez bredzenia nie mógłby Klicha oskarżać. Bo i o co ? Ciekawe, że nikt nie oskarża Lecha Kaczyńskiego, że wszystkich generałów wsadził do swojego samolotu ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Wuglada na to, ze szuka się kozła ofiarnego 01.05.10, 08:02 i padło na Klicha. Dobry kozioł, bo zyje, nie lezy na Wawelu ani Powazkach, no i jest kampania, w której mozna rozdac fotki zmarłych. Moze pan Pospieszalski nakreci film "dokumenta;ny" nowy jakis, gdzie jakis aktorzyna grajacy epizody za kase rozplacze się przed kamerą i pwoie tym raem "Klich na krew na rekach"? Czemu nie. Klich w kilka dni po katastrofie mówił, ze wiedział o tym, ze dówódcy WYBIERAJĄ SIĘ do Katynia na zaproszenie Kancelarii Prezydenta. twierdzenie, ze zapierał się jakoby nie wyrazał gody na ich uczestnictwo w delegacji jest zwyczajnym i łatwo wykrywalnym kłamstwem. o ile pamietam to mówił to w rozmowie z Olejnik. Tak to jest własnie, jak za komentowanie biorą się ludzie, którzy nie śledzili tego od poczatku i teraz wymyslają, ze nie mówił :) No, ale sa ludzie, którzy wiedza, po prostu wiedza, ze Klich ejst winny, bo przecież nikt nie bedzie im wmawiał, ze białe jest białe :) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Bo jako psychiatra 30.04.10, 20:49 zupełnie sięnie sprawdzil w kontaktach z Kancelarią Prezydenta Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 22:21 wkkr napisał: > Donald nie ma wyboru. Musi zwolnic Klicha jak najszybciej. Za co? Za przychylenie się do prośby prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Klich musi odejść. 01.05.10, 07:20 black-emissary napisała: > wkkr napisał: > > Donald nie ma wyboru. Musi zwolnic Klicha jak najszybciej. > > Za co? Za przychylenie się do prośby prezydenta? ================ Tak naprawdę za całokształ. Klich nie nadaje siena to stanowisko. Jest za miękki, za wrażliwy i brak mu niezbednej wiedzy. Poprostu z armią trzeba po wojskowemu. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Klich musi odejść. 01.05.10, 12:00 Całokształtu działalności pana ministra nie ocenię, w tej jednakże sprawie nie widzę w jego zachowaniu nic niepoprawnego. A zwolnienie go w najbliższym czasie zostałoby odebrane jako związane z katastrofą. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Klich musi odejść. 30.04.10, 22:23 Tusk nic nie musi. Klicha nie zwolni, bo nie będzie robić nic pod dyktando pisdecji. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Klich musi odejść. 01.05.10, 07:21 makova_panenka napisała: > Tusk nic nie musi. Klicha nie zwolni, bo nie będzie robić nic pod dyktando pisd > ecji. ========================= Nie chodzi o żadne dyktando tylko o wizerunek medialny. Po za tym Klich naprawde jest kiepskim ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
oskoloklda Klich realizował wolę prezydenta! 01.05.10, 18:43 PIS w sprawie IPN dużo krzyczy o woli prezydenta. Skompletowanie tych 96 osób na pokładzie prezydenckiego samolotu było wolą prezydenta, wyraźnie wyrażoną zaproszeniami. Znów filozofia Kalego? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Klich musi odejść. 01.05.10, 19:27 Klich musi odejść do psychiatryka(Tworki,Rybnik...).Będzie to zgodne z jego wyuczonym zawodem. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Klich musi odejść. 02.05.10, 00:01 Szukasz nowego lekarza prowadzacego? Odpowiedz Link Zgłoś
dziobak.brunatny Klich sam powinien podać się do dymisji, ale 02.05.10, 13:09 nie ma honoru, więc tego nie zrobi. Karygodnie naruszył wymogi bezpieczeństwa państwa ... i chyba do tej pory nie rozumie, że nie wolno było zgodzić się na wyjazd wszystkich dowódców ... nie ważne czy razem, czy osobno ... wcale !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Klich sam powinien podać się do dymisji, ale 02.05.10, 13:11 > nie ma honoru Wrecz przeciwnie - honor ma i dlatego sie nie powinien podawac do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
dziobak.brunatny Honor jest gdy ma się poczucie odpowiedzialności 02.05.10, 14:13 ... do tego potrzebna jest też kompetencja ... Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Klich sam powinien podać się do dymisji, ale 15.07.10, 14:02 A nie uczciwiej byłoby napisać, że Klich powinien podać się do dymisji, bo go nie lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dziobak.brunatny Sugerujesz, że to jakiś ciemny gbur niewychowany ? 03.05.10, 09:47 Odpowiedz Link Zgłoś