Dodaj do ulubionych

Rzad do dymisji

30.04.10, 18:54
To absolutnie niemozliwe zeby premier Tusk nie wiedzial ze minister Klich
wydal zgode na podroz wojskowych a mino to od trzech tygodni milczaco zezwolil
na to aby opluwano Kancelarie zmarlego Prezydenta.

Minister Klich klamal. Szef BORu Janicki mataczy w sprawie alternatywnych
lotnisk.

Katastrofa wydarzyla sie prawie trzy tygodnie temu a wlasciwe nic nie wiadomo
co do jej przyczyn. Nawet czas wypadku okazuje sie inny nie pierwotnie
podawany. Dopiero w OSIEMNASCIE dni po katastrofie

A premier Tusk blaka sie i tlumaczy sie niezawisloscia prokuratury.

Ten rzad w najlepszym wypadku jest bezradny i niekompetentny.

Nadaje sie do dymisji.
Obserwuj wątek
    • wyluzowana.kaczka Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 18:54
      Maniak do Tworek!
    • wojciech.2345 Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:01
      Marionetka Komorowski wywala z roboty Donalda.
      Ale byłoby śmiesznie.

Żyjemy w ciekawych czasach.
      • manny-jestem Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:05
        Nie wywali. Obaj pielgnuja swoje stoleczki.
        • venus99 Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:09
          powinni pielegnować stołeczki Kaczyńskie?
          • cicciolina_spod_lublina Re: Rzad do dymisji 02.05.10, 09:26
            a co tobie do Kaczynskich stary pierdzielu
        • pisubek Spadaj tow.manny do Milanowka albo do 30.04.10, 19:14
          PiSuaru, do jednego albo drugiego Jarka. Na zdrowie!
          • manny-jestem Re: Spadaj tow.manny do Milanowka albo do 30.04.10, 19:16
            Towarzycho z PO to widac stac na bardzo meritum dyskusje :)
            • wyluzowana.kaczka Re: Spadaj tow.manny do Milanowka albo do 30.04.10, 19:18
              manny-jestem napisał:

> Towarzycho z PO to widac stac na bardzo meritum dyskusje :)

Ale u ciebie tego meritum brak wlasnie,maniak. Wiec o czym tu z toba dyskutowac?
              Moze o sasiadach?;)
            • pisubek Z pisowcem rozmawiamy po pisowsku, czyli po 30.04.10, 19:37
              chamsku,prymitywnie, niemerytorycznie i obelzywie. Tylko taki pisowski jezyk
              pisowcy rozumieja!
              • manny-jestem Re: Z pisowcem rozmawiamy po pisowsku, czyli po 30.04.10, 20:18
                Na razie widze ze Ty taki uzywasz.
                • warminiak Re: Z pisowcem rozmawiamy po pisowsku, czyli po 21.05.10, 13:07
                  wierzysz,że poda się?
                  • manny-jestem Re: Z pisowcem rozmawiamy po pisowsku, czyli po 21.05.10, 20:04
                    nie
    • hummer Klich nie wydał zgody 30.04.10, 19:05
      Trudno wydać zgodę na samowolkę.
      • lech.niedzielski Re: Klich nie wydał zgody 30.04.10, 20:10
        hummer napisał:

> Trudno wydać zgodę na samowolkę.
        .
    • boblebowsky Do nory!!!! 30.04.10, 19:06

• wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!!! 30.04.10, 19:08
        Zakute lby pisdactwa. Nadzieja jest,ze to gatunek na wymarciu.;)
        • boblebowsky Re: Do nory!!!! 30.04.10, 19:11
          wyluzowana.kaczka napisała:

> Zakute lby pisdactwa. Nadzieja jest,ze to gatunek na wymarciu.;)

Ręce opadają, dlatego pozwalam sobie na takie komentarze:))
          • vargtimmen Re: Do nory!!!! 30.04.10, 19:16

boblebowsky napisał:

> wyluzowana.kaczka napisała:
            >
            > > Zakute lby pisdactwa. Nadzieja jest,ze to gatunek na wymarciu.;)
            >
            > Ręce opadają, dlatego pozwalam sobie na takie komentarze:))

Szczerze mówiąc, im więcej inwektyw w tym wątku, tym lepiej widać:

-słabość intelektualną zwolenników PO
            -brak kwalifikacji do uczciwej rozmowy
            -zasadność tez Manny'ego
            -stronniczość moderacji (i nie chodzi mi wcale o to, że Was nie wycinają, tylko
            o to, za co mnie wycinają ;) )
            • wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!!! 30.04.10, 19:20
              vargtimmen napisał:
              > -zasadność tez Manny'ego
              > -stronniczość moderacji (i nie chodzi mi wcale o to, że Was nie wycinają, tylko
              > o to, za co mnie wycinają ;) )
              >

No chyba zartujesz. Zasadnosc tez maniaka! Gdzie? W ktorym miejscu? Przeciez
              tylko powtarza swoje niczym nie podparte hipotezy,ktore juz dawno zostaly
              obalone. Ja sie tobie dziwie,ze z takim zapalem bronisz czegos,co jest nie do
              obrony.
              • vargtimmen Re: Do nory!!!! 30.04.10, 19:25

> vargtimmen napisał:
                > > -zasadność tez Manny'ego
                > > -stronniczość moderacji (i nie chodzi mi wcale o to, że Was nie wycinają,
                > tylko
                > > o to, za co mnie wycinają ;) )
                > >
                >
                > No chyba zartujesz. Zasadnosc tez maniaka! Gdzie? W ktorym miejscu? Przeciez
                > tylko powtarza swoje niczym nie podparte hipotezy,ktore juz dawno zostaly
                > obalone. Ja sie tobie dziwie,ze z takim zapalem bronisz czegos,co jest nie do
                > obrony.

Tezy Manny'ego są daleko idące, ja bym je przeformułował na "rząd do raportu!".
                Bo jest z czego się tłumaczyć:

-jakość zabezpieczenia podróży
                -brak dywersyfikacji ryzyka
                -oddanie śledztwa Rosjanom
                -dezinformację

A za kłamstwa i matactwa w tej sprawie, winni ich ministrowie i funkcjonariusze
                powinni dostać po soczystym kopniaku - czy masz co do tego jakieś wątpliwości?
                • manny-jestem Nie sa za daleko idace 30.04.10, 19:32
                  Chodzi o wypadek w ktorym zginela elita panstwa. W kazdym normalnym kraju rzad
                  ktory "popisalby sie" takim zachowaniem w ciagu trzech tygodni po wypadku
                  zostalby zmieciony przez oburzenie opinii publicznej.
                • wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!!! 30.04.10, 19:33
                  Mam same watpliwosci bo mnie sie zdaje,ze co bylo do udowodnienia juz dawno
                  zostalo udowodnione. Nie widze nigdzie zadnego matactwa. Kontrole nad lotem (kto
                  leci samolotem prezydenta) miala Kacelaria Prezydenta i sam prezydent. Klich
                  zgodzil sie na lot generalow,ale nie mogl miec najmniejszego pojecia o tym,ze KP
                  i P zapakuja wszystkich czlonkow delegacji do tutki,pozwalajac dziennikarzom, i
                  tylko im, leciec 2 samolotem, Jakiem. Gdzie tu wina ministra? Gdzie premiera?
                  Nie widze.
                  • grand_bleu Re: Do nory!!!! 30.04.10, 20:48
                    Pozarski, o której godzinie miała miejsce katastrofa?
                    • wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!!! 30.04.10, 20:56
                      To nie ma znaczenia czy o 8.41 czy o 8.50 czy o 8.56. A jesli ma,to wyjasnij mi
                      jakie. Lepiej powiedz, o czym rozmawial Lech Kaczynski ze swoim bratem.
                      • grand_bleu Re: Do nory!!!! 30.04.10, 21:16

> To nie ma znaczenia czy o 8.41 czy o 8.50 czy o 8.56. A jesli
                        ma,to wyjasnij mi jakie.

zasadnicze dla ustalenia przyczyn, ponieważ do ich ustalenie
                        istotne są warunki pogodowe, obecność innych obiektów w powietrzu
                        lub na ziemi itp. ... no więc, o której godzinie była katastrofa?

> Lepiej powiedz, o czym rozmawial Lech Kaczynski ze swoim bratem.

o seksie.
                        • wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!!! 30.04.10, 21:24
                          grand_bleu napisała:

>
                          > > To nie ma znaczenia czy o 8.41 czy o 8.50 czy o 8.56. A jesli
                          > ma,to wyjasnij mi jakie.
                          >
                          > zasadnicze dla ustalenia przyczyn, ponieważ do ich ustalenie
                          > istotne są warunki pogodowe, obecność innych obiektów w powietrzu
                          > lub na ziemi itp. ... no więc, o której godzinie była katastrofa?
                          >
                          > > Lepiej powiedz, o czym rozmawial Lech Kaczynski ze swoim bratem.
                          >
                          > o seksie.
                          >

Warunki pogodowe znamy. Bylo mleko,nie widac bylo nic,a sprawdzic sobie mozesz
                          na pierwszym filmie z miejsca katastrofy. Mgla wisiala bardzo nisko. Mowili o
                          tym zreszta piloci jaka pilotom tutki. A poza tym - wszyscy zdrowi? Pytam,bo o
                          seksie ani jeden ani drugi z pewnoscia nie mieli sobie nic do powiedzenia.
                          Musieli mowic o czyms innym.
                          • grand_bleu Re: Do nory!!!! 30.04.10, 21:46

> Warunki pogodowe znamy.

No podobno była mgła pojwiła się nagle, czy była już o 8:41? O
                            której mgła opadła i co z samolotem, który próbował lądować mniej
                            więcej w tym samym czasie?
                            No więc, o której była ta katastrofa, wiesz czy nie Pozarski? :)

> Bylo mleko,nie widac bylo nic,a sprawdzic sobie mozesz
                            > na pierwszym filmie z miejsca katastrofy. Mgla wisiala bardzo
                            nisko.

To dym, a nie mgła.

> o seksie ani jeden ani drugi z pewnoscia nie mieli sobie nic do
                            powiedzenia. Musieli mowic o czyms innym.

hm... to może o zdrowiu mamy?
                            • wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!!! 30.04.10, 21:55
                              grand_bleu napisała:

>
                              >
                              > > Warunki pogodowe znamy.
                              >
                              > No podobno była mgła pojwiła się nagle, czy była już o 8:41? O
                              > której mgła opadła i co z samolotem, który próbował lądować mniej
                              > więcej w tym samym czasie?
                              > No więc, o której była ta katastrofa, wiesz czy nie Pozarski? :)
                              No wiec mylisz sie i nie wiem czy znajde odpowiednie slowa,zeby ci ponownie
                              wytlumaczyc w czym rzecz. Zanim samolot probowal ladowania jego piloci dostali
                              od pilotow Jaka ostrzezenie,ze nad lotniskiem wisi nieprzejrzysta mgla i
                              sytuacja sie z minuty na minute pogarsza; z wiezy kontrolnej dostali ostrzezenie
                              o mgle i informacje o lotnisku w Witebsku albo Minsku,dokad radzono im leciec; i
                              jeszcze sygnal urzadzenia ostrzegajacego przed niskim lotem przez ostatnich 30
                              sekund lotu. Wystarczy?

>
                              >
                              > > Bylo mleko,nie widac bylo nic,a sprawdzic sobie mozesz
                              > > na pierwszym filmie z miejsca katastrofy. Mgla wisiala bardzo
                              > nisko.
                              >
                              > To dym, a nie mgła.
                              Nie, to jest mgla i to bardzo wyraznie widac.
                              >
                              > > o seksie ani jeden ani drugi z pewnoscia nie mieli sobie nic do
                              > powiedzenia. Musieli mowic o czyms innym.
                              >
                              > hm... to może o zdrowiu mamy?
                              >
                              >
                              A moze o locie?
                              • grand_bleu Re: Do nory!!!! 30.04.10, 22:11

> Zanim samolot probowal ladowania jego piloci dostali
                                > od pilotow Jaka ostrzezenie, ze nad lotniskiem wisi nieprzejrzysta
                                mgla i sytuacja sie z minuty na minute pogarsza; z wiezy kontrolnej
                                dostali ostrzezenie o mgle

o której to było godzinie?

> i informacje o lotnisku w Witebsku albo Minsku,dokad radzono im
                                leciec;

mhm, a pilot nie znał rosyjskiego i rozbił sie podchodząc czwarty
                                raz do lądowania.

> i
                                > jeszcze sygnal urzadzenia ostrzegajacego przed niskim lotem przez
                                ostatnich 30 sekund lotu.

Skąd jest ta informacja?

> Wystarczy?

zdecydowanie nie :)

> > > Bylo mleko,nie widac bylo nic,a sprawdzic sobie mozesz
                                > > > na pierwszym filmie z miejsca katastrofy. Mgla wisiala bardzo
                                > > nisko.
                                > >
                                > > To dym, a nie mgła.
                                > Nie, to jest mgla i to bardzo wyraznie widac.

no dobrze, niech będzie, że mgła, ale która to była godzina 8:41,
                                czy 8:56 ?

> A moze o locie?
                                >

na pewno też.
                                • wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!!! 30.04.10, 22:16
                                  Nie chce mi sie juz Paczulko. Poczekamy,zobaczymy.;)
                                  • grand_bleu Re: Do nory!!!! 01.05.10, 10:20

Dzień dobry Pozarski :)
                                    nie dziwię Ci się, że nie chcesz rozmawiać. Premier w przemówieniu
                                    sejmowym stwierdził, że nie wiadomo o której godzinie samolot sie
                                    rozbił, otóż jest to niemożliwe, bo jak piszesz kontrolerzy byli w
                                    kontakcie z pilotami samolotu, ich rozmowy zostały nagrane, a więc
                                    godzina też musiała zostać nagrana.
                                    Napisałeś o sygnale urzadzenia ostrzegajacego przed niskim lotem,
                                    który odzywał się przez ostatnie 30 sekund lotu. Wiadomo, że 30
                                    sekund, a nie wiadomo, o której to było godzinie? To nie jest
                                    mozliwe.
                                    I wreszcie specsłużby kontrolujące lot - samolot był na nasłuchu, a
                                    jeżeli to, kontrwywiad wie dokadnie, o której godzinie była
                                    katastrofa...
                                    tylko nasz premier nie wie - kłmie, czy jest uwierzył w to, że ta
                                    godzina jest nieznana? Wszystko jedno, zarówno pierwszy wariant, jak
                                    i drugi dyskwalifikuje go jako premiera rządu.

Rozumiesz Pozarski? Premier mataczy, nie chcę takiego premiera.

• wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!!! 01.05.10, 10:53
                                      Hej Paczulka!
                                      Nie rozumiem. Co za roznica o ktorej godzinie lecial nisko? Wiadomo,ze na chwile
                                      przed wypadkiem,bo wtedy podchodzil do ladowania; poza tym nie wiem,czy nie da
                                      sie rozwiazac tej zagadki w przyszlosci. Kora3 juz napisala,ze badania przyczyn
                                      katastrofy ciagna sie miesiacami,a ja wyczytalem gdzies,ze nawet latami!
                                      Ty jako kobieta niecierpliwa chcialabys,zeby premier w Sejmie, po paru
                                      tygodniach, powiedzial wszystko o czym nie wie nie tylko on,ale ludzie ktorzy
                                      sie profesjonalnie tym zajmuja. Zwolnij troche!
                                      • grand_bleu Re: Do nory!!!! 01.05.10, 11:05

> Ty jako kobieta niecierpliwa chcialabys,zeby premier w Sejmie, po
                                        paru
                                        > tygodniach, powiedzial wszystko o czym nie wie nie tylko on,ale
                                        ludzie ktorzy
                                        > sie profesjonalnie tym zajmuja. Zwolnij troche!

Broń Boże nie wszystko. Przyczyny wypadku będą badane miesiącami, a
                                        być może nigdy ich nie poznamy, ale jest absolutna nieprawdą, że
                                        godzina wypadku jest trudna do ustalenia - przebieg lotu był
                                        kontrolowany i rejestrowany. Dlatego jeżeli od mojego Premiera
                                        słyszę, że godzina katastrofy do tej pory jest nieznana, to wiem, że
                                        mnie oszukuje. A skoro oszukuje mnie w tej sprawie, to mam prawo
                                        sądzić, że w innych również to robi.
                                        • rydzyk_smigly Re: Do nory!!!! 01.05.10, 11:18
                                          Jest absolutnie trudna do rozpatrzenia. Nowa możliwość to taka, że przed
                                          katastrofą samolot zaczepił o linię wysokiego napięcia (8.39 awaria sieci
                                          sygnalizowana w ichnim zakł. energ.) powodująca kłopoty z elektryką w
                                          samolocie. Jeśli poda się taką wersję to ludzie twego pokroju będą wyć w
                                          sieci, że to co było wcześniej podane to mataczenie dla ukrycia zamachu FSB
                                          i Gazpromu. Dlatego właśnie takim jak ty trzeba podawać wyłacznie
                                          definitywne fakty, co trwa.

Załącznik 13
                                          do Konwencji o międzynarodowym lotnictwie cywilnym

Badanie wypadków i incydentów statków powietrznych
                                          (..)

Nieujawnianie dokumentacji badania

5.12. Państwo prowadzące badanie wypadku lub incydentu, bez względu na
                                          miejsce jego zaistnienia, może udostępnić niżej wykazane informacje w
                                          celach nie mających związku z badaniem wypadku lub incydentu tylko w tych
                                          przypadkach, kiedy odpowiednie władze danego państwa, odpowiedzialne za
                                          wymiar sprawiedliwości ustanowią, że ich ujawnienie jest ważniejsze niż
                                          negatywne skutki, które mogą wyniknąć z takiego działania bezpośrednio dla
                                          kraju oraz w skali międzynarodowej, jak również dla danego lub przyszłych
                                          badania:

a) wszelkie oświadczenia osób uzyskane w toku badania przez organa
                                          upoważnione do ich prowadzenia,

b) wszelka korespondencja między osobami związanymi z operacją statku
                                          powietrznego,

c) medyczne lub prywatne informacje, dotyczące osób uczestniczących w
                                          wypadku lub w incydencie

d) zapisy pokładowych rejestratorów mowy i ich kopie,

e) zapisy i kopie nagrań z organów służb ruchu lotniczego, oraz

f) opinie wyrażane w trakcie analizy informacji, włącznie z zapisami
                                          rejestratorów pokładowych.

5.12.1 Dane te powinny być włączone do Raportu Końcowego lub do jego
                                          uzupełnienia tylko wówczas, gdy mają odniesienie do analizy wypadku lub
                                          incydentu. Danych nie mających takiego odniesienia nie ujawnia się.

Uwaga 1. Wyżej przedstawione informacje, w tym informacje dobrowolnie
                                          składane przez osoby przesłuchiwane w toku badania wypadku lub incydentu ,
                                          mogą być wykorzystane w niewłaściwy sposób do celów postępowania
                                          dyscyplinarnego, cywilnego, administracyjnego lub karnego. Jeśli takie
                                          informacje będą rozpowszechniane, to w przyszłości prowadzący badania mogą
                                          mieć trudności w uzyskaniu szczerych wypowiedzi świadków zdarzenia. Brak
                                          dostępu do tego typu informacji spowoduje utrudnienia w procesie badania i
                                          negatywne następstwa dla bezpieczeństwa lotów.
                                        • wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!!! 01.05.10, 11:30
                                          Rzepa dzis w swoim pdf dodatku pisze:
                                          Smolensk 10 kwietnia 2010 godzina 8.56.
                                          Rzepa to nie GW,wiec co ty na to? Ze Tusk nie czytal Rzepy? Typowe PO
                                          lekcewazenie przeciwnika.;))

www.rzeczpospolita.pl/pliki/var/dodatek_specjalny.pdf
                                        • manny-jestem Re: Do nory!!!! 01.05.10, 23:46
                                          On moze nie oszukuje. Moze po prostu jeszcze nie wie. A jesli nie wie to dlatego ze Rosjanie nie przekazali jeszcze materialow. Jesli po trzech tygodniach od wypadku takich informacji nie postaral sie wydobyc to za sama niekompetencje nadaje sie do dymisji.

A jesli wie i nie rpzekazuje to znaczy ze cos ukrywa. Co?
                                          • wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!!! 01.05.10, 23:48
                                            Ukrywa sie przed zabojcza intylygincjom maniaka, ot co!
                                        • bezbezb Re: Do nory!!!! 22.05.10, 09:55
                                          najłatwiej
            • boblebowsky Re: Do nory!!!! 30.04.10, 19:23
              > Szczerze mówiąc, im więcej inwektyw w tym wątku, tym lepiej widać:
              >
              > -słabość intelektualną zwolenników PO
              > -brak kwalifikacji do uczciwej rozmowy
              > -zasadność tez Manny'ego
              > -stronniczość moderacji (i nie chodzi mi wcale o to, że Was nie wycinają, tylko
              > o to, za co mnie wycinają ;) )
              >

Brawo, coraz lepiej:))))))))Wypiłeś coś dzisiaj, że w końcu ci się na szczerość
              zebrało???

Inteligentni ludzie poważnie o zwykłych bredniach po prostu nie dyskutują i
              tyle. A jeśli uważasz pana mannego za uczciwego rozmówcę o zacięciu
              intelektualnym to sobie z nim dyskutuj, gratuluję.
              EOT
              • vargtimmen Re: Do nory!!!! 30.04.10, 19:27
                boblebowsky napisał:

> > Szczerze mówiąc, im więcej inwektyw w tym wątku, tym lepiej widać:
                > >
                > > -słabość intelektualną zwolenników PO
                > > -brak kwalifikacji do uczciwej rozmowy
                > > -zasadność tez Manny'ego
                > > -stronniczość moderacji (i nie chodzi mi wcale o to, że Was nie wycinają,
                > tylko
                > > o to, za co mnie wycinają ;) )
                > >
                >
                > Brawo, coraz lepiej:))))))))Wypiłeś coś dzisiaj, że w końcu ci się na szczerość
                > zebrało???
                >
                > Inteligentni ludzie poważnie o zwykłych bredniach po prostu nie dyskutują i
                > tyle.

Tylko piszą "Do nory!!!"

Żarty się Ciebie trzymają.

> A jeśli uważasz pana mannego za uczciwego rozmówcę o zacięciu
                > intelektualnym

Dokładnie tak jest.

>to sobie z nim dyskutuj, gratuluję.

Z największą przyjemnością, dziękuję.
    • venus99 Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:08
      ty też się nadajesz do kasacji.z powodu notorycznej głupoty.
    • pit_44 Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:08
      manny-jestem napisał:
      Re: Rzad do dymisji

Pasta do zębów!
    • vargtimmen Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:11

Błędy się zdarzają, ale matactwa całkowicie niszczą zaufanie.

Jestem zaszokowany tym, co wygląda jak otwarte kłamstwa.

Ginie gros z państwowej elity - czy działa jakaś rzetelnie kontrolowana,
      niezależna od rządu, komisja badająca jakość zabezpieczenia tej podróży, czy
      mamy wierzyć na gębę zapewnieniom osób podejrzanych o zaniedbania, że "nie mają
      sobie nic do zarzucenia"?

Toż to nie państwo, tylko folwark...
      • zupelnie_nowy_nick Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:15
        vargtimmen napisał:

>
        > Błędy się zdarzają, ale matactwa całkowicie niszczą zaufanie.
        >
        > Jestem zaszokowany tym, co wygląda jak otwarte kłamstwa.

Bredzisz gostek.
        jak kataryna.
        • vargtimmen Do nory!!! 30.04.10, 19:17

• manny-jestem Re: Do nory!!! 30.04.10, 19:18
            :))) Giwi zaraz Ciebie wytnie :)
            • vargtimmen Re: Do nory!!! 30.04.10, 19:22
              manny-jestem napisał:

> :))) Giwi zaraz Ciebie wytnie :)

Obstawiam, że ten wątek, zostanie przycięty wzorcowo.

Zależy mi na nim, dlatego własną głowę składam na ołtarzu prawdy ;)))
              • wyluzowana.kaczka Re: Do nory!!! 30.04.10, 19:24
                vargtimmen napisał:

> manny-jestem napisał:
                >
                > > :))) Giwi zaraz Ciebie wytnie :)
                >
                > Obstawiam, że ten wątek, zostanie przycięty wzorcowo.
                >
                > Zależy mi na nim, dlatego własną głowę składam na ołtarzu prawdy ;)))
                >
                Zamiast skladac glowe na oltarzu,zapisz sobie plik. Bedziesz sie mogl delektowac
                w wolnych chwilach.;)
                • vargtimmen Re: Do nory!!! 30.04.10, 19:31

> >
                  > Zamiast skladac glowe na oltarzu,zapisz sobie plik. Bedziesz sie
                  > mogl delektowac w wolnych chwilach.;)
                  >

No, na razie liczę posty do pierwszego, w którym ktoś zapyta: "dlaczego tak
                  myślisz"?

;)
          • grand_bleu Re: Do nory!!! 30.04.10, 20:42

WOW ;)))))

vargtimmen napisał:

>
      • manny-jestem Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:17
        Za komuny chodzilo powiedzienie ze Polska jest dwiescie lat za Murzynami. Dzis
        pewnie jest troche lepiej. Tak ze sto lat do tylu.
        • wyluzowana.kaczka Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:22
          manny-jestem napisał:

> Za komuny chodzilo powiedzienie ze Polska jest dwiescie lat za Murzynami. Dzis
          > pewnie jest troche lepiej. Tak ze sto lat do tylu.

Teraz rozumiem skad ta glupota. To twoi sasiedzi?;)
      • boblebowsky Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:18
        vargtimmen napisał:

>
        > Błędy się zdarzają, ale matactwa całkowicie niszczą zaufanie.
        >
        > Jestem zaszokowany tym, co wygląda jak otwarte kłamstwa.
        >
        > Ginie gros z państwowej elity - czy działa jakaś rzetelnie kontrolowana,
        > niezależna od rządu, komisja badająca jakość zabezpieczenia tej podróży, czy
        > mamy wierzyć na gębę zapewnieniom osób podejrzanych o zaniedbania, że "nie mają
        > sobie nic do zarzucenia"?
        >
        > Toż to nie państwo, tylko folwark...
        >
        >

O, widzę, że prawdziwe ja się odezwało i wprawdzie brakuje jeszcze paru
        epitetów, ale i tak jest już nieźle:))) Miażdżące wprost argumenty
        przedstawiliście wraz z autorem tego zacnego wątku. Myślę, że alfa i pokemon
        powinni się włączyć do tej pasjonującej i merytorycznej dyskusji. A twoja słynna
        niechęć do Kaczyńskich wyłazi z każdego słowa;)))))
        • grand_bleu Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 20:40
          boblebowsky napisał:

> A twoja słynna
          > niechęć do Kaczyńskich wyłazi z każdego słowa;)))))

Boblebowsky, żebyś Ty wiedział... ;)))
          • boblebowsky Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 22:40
            O pojawiłaś się.... A ja tak czekałem na odpowiedź gdzie ten Klich kłamał:))
            • grand_bleu Re: Rzad do dymisji 01.05.10, 10:25

czekałeś, oj! to tak dużo tych postów, że niektóre mi umykają za
              co bardzo przepraszam:)
              w którym to było wątku? :)
              • boblebowsky Re: Rzad do dymisji 01.05.10, 11:10
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,110806376,110808118,Re_Dwa_pytania_.html
      • kliwia-tylko Prokuratura nie podlega rządowi 08.05.10, 17:47
        Obudziłeś się dopiero ? Prokuratura prowadzi śledztwo, Tusk nie
        kieruje śledztwem. Epoka Ziobry i Kaczyńskiego, którzy sterowali
        śledztwami skończyła się, miejmy nadzieję bezpowrotnie. Czego Ty
        jeszcze chcesz ???
    • zupelnie_nowy_nick Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:13
      manny-jestem napisał:

> To absolutnie niemozliwe zeby premier Tusk nie wiedzial ze minister
      Klich
      > wydal zgode na podroz wojskowych

Co z tego czy wiedział czy nie

Gdyby Klich kazał jechać np. 3 generałom pociągiem ( albo JAK-40 z
      dziennikarzami) to L. Kaczyński by się nie zabił pod Smoleńskiem?
      • wyluzowana.kaczka Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 19:15
        To by sie zabil, ale 3 generalow by przezylo.
    • wkkr Tusk to nie Jarek 30.04.10, 19:15
      on nie kontroluje tajnie i jawnie swoich ministrow.
      Nie sledzi ich, nie podsłuchuje, daje im sporo samodzielności.
      Dlatego spokojnie można przyjać że nie wiedział o tym dokumencie.
      • manny-jestem Re: Tusk to nie Jarek 30.04.10, 19:19
        Chcesz powiedziec ze minister nie poinformowal premiera o tym?

To tym bardzie oboje nadaja sie do dymisji.
        • wojciech.2345 Re: Tusk to nie Jarek 30.04.10, 19:50
          To jest możliwe. Pamiętasz tę wpadkę?

www.wprost.pl/ar/118217/Karski-Tusk-nie-ogarnia-swoich-obowiazkow/
          • manny-jestem Re: Tusk to nie Jarek 30.04.10, 20:08
            Dawno juz przez wszystkich zapomniana.
    • woda_woda Słusznie! 30.04.10, 19:18
      Oddać rząd Jarosławowi!
      • wkkr Re: Słusznie! 30.04.10, 20:43
        woda_woda napisała:

> Oddać rząd Jarosławowi!
        ============================
        Bo taka zapewne była wola zmarłego prezydenta....
        • manny-jestem Re: Słusznie! 30.04.10, 20:44
          Oddac rzad ludziom kompetentnym.
          • wyluzowana.kaczka Re: Słusznie! 30.04.10, 20:58
            manny-jestem napisał:

> Oddac rzad ludziom kompetentnym.

Oddac rzad tym,ktorych maniak lubi i szanuje,a wiec mieszkancom slynnego
            szpitala w Tworkach.
          • wkkr Re: Słusznie! 30.04.10, 21:05
            manny-jestem napisał:

> Oddac rzad ludziom kompetentnym.
            ======================================
            No jasne!
            ==
            Manny zapominasz że w Polsce mamy demokrację.
            Dobrze by było by rządzili ludzie kompetentni, ale zdarza się że
            trafi się od czasu do czasu jakiś Lepper na stanowisku wice premiera!
            Ciekawe kto do tam posadził? Protestowałeś wtedy?
    • snajper55 Rząd jest wszystkiemu winien 30.04.10, 19:44
      To rząd wepchnął naszego Prezydenta do samolotu. Mimo, że ten się opierał i
      bronił ze wszystkich sił, aby nie lecieć. Tłumaczył Tuskowi, że przecież już tam
      była polska delegacja, że nie ma sensu drugiej ekipy wysyłać. Że przecież w
      poprzednich latach też nie był i było dobrze. A Tusk nie, Tusk mówił, że musi
      prezydent lecieć.
      Potem Komorowski wstrzymał wylot samolotu, niby czekając na Prezydenta, ale
      naprawdę to czekał na mgłę w Smoleńsku, którą produkowali na zamówienie
      polskiego rządu Rosjanie. Jak się wszystko skończyło - dobrze wiemy.

To rząd jest wszystkiemu winien.

S.
    • etta2 Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 20:04
      Naprawdę rząd do dymisji? A KTO ma go zdymisjonować? TY??????
      Opanuj się, kretynie, nie tobie decydować o dymisji rządu. Pleciesz
      bzdury i wykonujesz pisdackie zlecenie: oskarżanie rządu o wszystko.
      Stare i dobrze znane numery, więc nie rób z siebie błazna. Kaczkę
      sobie dymisjonuj, bo już stara i głupia.
      • grand_bleu Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 20:37
        etta2 napisała:

> Naprawdę rząd do dymisji? A KTO ma go zdymisjonować? TY??????

Etta, raz napisałaś z sensem, nie ma KTO zdymisjonować ten rząd, bo
        KTO zginał w katastrofie. Rząd PO może robić co chce i nie obawiać
        sie odpowiedzialności. Do czasu.
        • etta2 Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 20:42
          Piczulo, a ty myslisz, że gdyby żył lechkacz, to byłby w stanie
          zdymisjonować ten rząd? No nie rozsmieszaj mnie....Może choć
          podstawy prawa należałoby znać, a nie pieprzyć od rzeczy. Prezydent
          nie ma prawa dymisjonować rządu, piczulo, warto to wiedzieć. A czy
          zginął czy żyłby, nie ma to znaczenia.
          • grand_bleu Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 20:45
            Etto, dlaczego przekręcasz mój nick?
    • republika.republika wyjazd organizowała Kancelaria Prezydenta 30.04.10, 20:11
      manny-jestem napisał:

> To absolutnie niemozliwe zeby premier Tusk nie wiedzial ze minister Klich
      > wydal zgode na podroz wojskowych a mino to od trzech tygodni milczaco zezwolil
      > na to aby opluwano Kancelarie zmarlego Prezydenta.

nie wydał, tylko wyraził zgodę na udział w uroczystościach. Informacja o
      tym w jaki sposób pojadą zależała od Kancelarii Prezydenta i nie została
      przekazana Klichowi. Listę pasażerów Kancelaria Prezydenta przekazała
      bezpośrednio do 36 pułku (nb. w przeddzień uroczystości)
      • woda_woda Re: wyjazd organizowała Kancelaria Prezydenta 30.04.10, 20:18
        republika.republika napisała:

> nie wydał, tylko wyraził zgodę na udział w uroczystościach.
        Informacja o
        > tym w jaki sposób pojadą zależała od Kancelarii Prezydenta i nie
        została
        > przekazana Klichowi. Listę pasażerów Kancelaria Prezydenta
        przekazała
        > bezpośrednio do 36 pułku (nb. w przeddzień uroczystości)
        >

No ale sympatycy PiS-u mają pretensje do Klicha, że nie pomyślał za
        Kancelarię Prezydenta tudzież prezydenta i nie zadbał jak kto
        usiądzie.
        Znaczy - liczył na ich odpowiedzialność a nie pownien, i to jest
        jego niewątpliwy błąd.
        • republika.republika Re: wyjazd organizowała Kancelaria Prezydenta 30.04.10, 20:24
          woda_woda napisała:

> No ale sympatycy PiS-u mają pretensje do Klicha, że nie pomyślał za
          > Kancelarię Prezydenta tudzież prezydenta i nie zadbał jak kto
          > usiądzie.
          > Znaczy - liczył na ich odpowiedzialność a nie pownien, i to jest
          > jego niewątpliwy błąd.

Czy chcą powiedzieć że "najwyższy" i głowa państwa nie uznawała że to on
          decyduje o tym kto z nim poleci w samolocie?. Może niech sobie przypomną co pan
          prezydent mówił w sprawie decyzji na temat tego kto ma w którym saloniku jechac,
          gdy kiedyś lecieli wspólnie z Tuskiem.
          • woda_woda Re: wyjazd organizowała Kancelaria Prezydenta 30.04.10, 20:31
            republika.republika napisała:

> Czy chcą powiedzieć że "najwyższy" i głowa państwa nie uznawała że
            to on
            > decyduje o tym kto z nim poleci w samolocie?. Może niech sobie
            przypomną co pan
            > prezydent mówił w sprawie decyzji na temat tego kto ma w którym
            saloniku jechac
            > ,
            > gdy kiedyś lecieli wspólnie z Tuskiem.

Chcą powiedzieć, że prezydent ze swoją Kancelarią i BBN-em nie
            potrafił sam bezpiecznie rozmieścić gości w obu samolotach i pociągu.

A Klich powinien to przewidzieć i zrobić to za nich.
            • woda_woda Dodam: 30.04.10, 20:32
              potrafił sam bezpiecznie rozmieścić SWOICH gości w obu samolotach i
              pociągu.

• wojciech.2345 Re: Dodam: 30.04.10, 20:47
                Powtórz jeszcze raz ten pseudoargument.
                Nadal nie rozumiesz, że inny jest mecz.
                Nie Tusk vs Jarkacz, ale Tusk vs rodziny zabitych.
                Jarkacz będzie tylko czekał.

Jabłko i tak musi spaść.
              • landknecht Re: Dodam: 30.04.10, 20:50
                woda_woda napisała:

> Chcą powiedzieć, że prezydent ze swoją Kancelarią i BBN-em nie
                > potrafił sam bezpiecznie rozmieścić SWOICH gości w obu samolotach i
                > pociągu.
                >
                > A Klich powinien to przewidzieć i zrobić to za nich.

Nie, nie Klich, ale też minister: Arabski.

www.prezydent.pl/aktualnosci/dzialalnosc-kancelarii/art,742,oswiadczenie-ministra-jacka-sasina.html
                W dniu 9 marca 2010 r. Kancelaria Prezydenta RP przesłała na ręce Pana Tomasza Arabskiego, Szefa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów (będącego jedynym dysponentem samolotów specjalnych obsługiwanych przez 36. SPLT) pismo zawierające informacje o konieczności zabezpieczenia przelotów na trasie Warszawa – Smoleńsk i z powrotem samolotów specjalnych TU-154M oraz JAK 40. Pismo to, zgodnie z obowiązującymi procedurami, zostało wysłane do wiadomości Dowództwa Sił Powietrznych RP, Biura Ochrony Rządu oraz 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego.

• woda_woda Re: Dodam: 30.04.10, 20:52
                  landknecht napisał:

> Nie, nie Klich, ale też minister: Arabski.

Klich z Arabskim powinni myśleć za prezydenta, jego Kancelarię i BBN?

A dlaczego?
                  • landknecht Re: Dodam: 30.04.10, 20:55
                    woda_woda napisała:
                    > Klich z Arabskim powinni myśleć za prezydenta, jego Kancelarię i BBN?

Klich z Arabskim mieli, jak każdy zresztą, obowiązek wypełniać swoje obowiązki.
                    Tylko tyle i aż tyle. Przypomnę, że Arabski nie zawahał się odmówić
                    prezydentowi samolotu na podróż do Brukseli.
                    • woda_woda Re: Dodam: 30.04.10, 20:57
                      To ja powtórzę, co napisałam, bo zdaje się mówimy nie o tym samym.

potrafił sam bezpiecznie rozmieścić SWOICH gości w obu samolotach i
                      pociągu.

• landknecht Re: Dodam: 30.04.10, 21:04
                        Nudzi mnie powtarzanie w koło Macieju, co jest Twoim podstawowym chwytem
                        erystycznym. Ale powtórzę: to Arabski był i jest jedynym dysponentem
                        samolotów specjalnych
                        .
                        • woda_woda Re: Dodam: 30.04.10, 21:08
                          landknecht napisał:

Arabski był i jest jedynym dysponentem
                          > samolotów specjalnych
                          .

Aha. I tenże Arabski miał pójść do prezydenta i mówić mu, którym
                          samolotem lubo pociągiem kto ma jechać?
                          • wojciech.2345 Re: Dodam: 30.04.10, 21:12
                            woda_woda napisała:
                            > Aha. I tenże Arabski miał pójść do prezydenta i mówić mu, którym
                            > samolotem lubo pociągiem kto ma jechać?
                            ---------------------------------------------
                            Którą drogą, którymi drzwiami,.... wchodzi chroniony VIP decyduje
                            borowik podwładny ... .

No kogo?
                            • woda_woda Re: Dodam: 30.04.10, 21:13
                              wojciech.2345 napisał:
                              ---------------------------------------------
                              > Którą drogą, którymi drzwiami,.... wchodzi chroniony VIP decyduje
                              > borowik podwładny ... .
                              >

Ale według uprzednio zrobionej listy, nieprawdaż?
                              Kto tę listę robił: kto jakim samolotem a kto pociągiem?
                              • wojciech.2345 Re: Dodam: 30.04.10, 21:17
                                Przegrałaś.

Sorry.
                                • woda_woda Re: Dodam: 30.04.10, 21:19
                                  wojciech.2345 napisał:

> Przegrałaś.
                                  >
                                  > Sorry.

Rozumiem, że na pytanie odpowiedziec nie potrafisz?
                                  Jak to pisię :)
                                  • wojciech.2345 Re: Dodam: 30.04.10, 21:26
                                    woda_woda napisała:
                                    > Rozumiem, że na pytanie odpowiedziec nie potrafisz?
                                    > Jak to pisię :)
                                    -------------------------------------------
                                    Rozumiem, że na pytanie uzyskałaś kilka dobrych odpowiedzi.
                                    Żadna nie jest dobra dla Ciebie.

Lemingi już tak mają.
                                    • woda_woda Re: Dodam: 30.04.10, 21:33
                                      wojciech.2345 napisał:
                                      > Rozumiem, że na pytanie uzyskałaś kilka dobrych odpowiedzi.

Serio?
                                      Na to pytanie nie nie uzyskałam:

Ale według uprzednio zrobionej listy, nieprawdaż?
                                      • landknecht Re: Dodam: 30.04.10, 21:38
                                        Postaram się wytłumaczyć to tak, by i przeciętny sympatyk PO miał szansę zrozumieć.

36 Specjalny Pułk był czymś w rodzaju linii lotniczej głowy państwa. A ty
                                        próbujesz obciążyć pasażera odpowiedzialnością za błędy linii lotniczej.
                                        • woda_woda Re: Dodam: 30.04.10, 21:41
                                          landknecht napisał:

> 36 Specjalny Pułk był czymś w rodzaju linii lotniczej głowy
                                          państwa. A ty
                                          > próbujesz obciążyć pasażera odpowiedzialnością za błędy linii
                                          lotniczej.
                                          >

I to ten pułk - w sytuacji gdy prezydent zaprasza w podróż gości -
                                          układa listę, który z gości leci jakim samolotem lubo pociągiem?
                                          • wojciech.2345 Re: Dodam: 30.04.10, 22:12
                                            Prezydent zaprasza, a techniczna strona należy do służb rządowych.
                                            Tak jest chyba w każdym kraju.

Np. w USA wożą z prezydentem jego osobisty wychodek.
                                      • wojciech.2345 Re: Dodam: 30.04.10, 21:39
                                        Przecież Tobie nie zależy na odpowiedzi.
                                        Czasami udawało mi się przekonać podobnych do Ciebie rozmówców.

Ty nawet nie rozumiesz, że powtarzanie argumentów jest przyznaniem się adwersarza do przegranej.
                                        • woda_woda Re: Dodam: 30.04.10, 21:42
                                          wojciech.2345 napisał:

> Przecież Tobie nie zależy na odpowiedzi.

Przeciwnie, bardzo mi zalezy.
                                          Jeśli potrafisz, odpowiedz zatem:

• wojciech.2345 Re: Dodam: 30.04.10, 21:45
                                            Chętnie podtrzymam tę rozmowę. Zbliża się godz. 22. W tym czasie jest najwyższa aktywność na forum.

Dobrze by wątek był wysoko.
                                        • manny-jestem Wojciechu spojrz na to 30.04.10, 21:47
                                          z ta pania nie ma co rozmawiac.

Re: W jaki sposób prezes chce wygrać wybory?
                                          Autor: scoutek 27.04.10, 17:50
                                          Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                          Odpowiedz cytując Odpowiedz
                                          woda_woda napisała:

> yoma napisała:
                                          >
                                          > > Szanowna mama umrze w odpowiednim momencie...
                                          >
                                          > Też tak myślałam, ale bałam się napisać smile

to ja was podepre bo tez tak mysle i tez balam sie napisac
                                          znam goscia, ktory twierdzi, ze stanie sie to dokladnie 19 czerwca
                                          • wojciech.2345 Re: Wojciechu spojrz na to 30.04.10, 22:00
                                            Żadnych barier.

Zapewne jest za eutanazją.
    • ukos Coraz mocniej pod deklem odbija 30.04.10, 20:22
      manny-jestem napisał:

> To absolutnie niemozliwe zeby premier Tusk nie wiedzial ze
      > minister Klich wydal zgode na podroz wojskowych a mino to od
      > trzech tygodni milczaco zezwolil na to aby opluwano Kancelarie
      > zmarlego Prezydenta.
      (...)
      > Ten rzad (...) Nadaje sie do dymisji.

Znaczy dymisja miałaby być za niepowstrzymanie nieodpowiedzialności
      Kancelarii panaPrezydĘta albo jego samego.
      • lech.niedzielski Re: To wspólne "dzieło" PiS i PO. 30.04.10, 20:27
        ukos napisał:

> manny-jestem napisał:
        >
        > > To absolutnie niemozliwe zeby premier Tusk nie wiedzial ze
        > > minister Klich wydal zgode na podroz wojskowych a mino to od
        > > trzech tygodni milczaco zezwolil na to aby opluwano Kancelarie
        > > zmarlego Prezydenta.
        > (...)
        > > Ten rzad (...) Nadaje sie do dymisji.
        >
      • republika.republika Re: Coraz mocniej pod deklem odbija 30.04.10, 20:43
        ukos napisał:

> Znaczy dymisja miałaby być za niepowstrzymanie nieodpowiedzialności
        > Kancelarii panaPrezydĘta albo jego samego.

zaraz oskarżą Tuska że kaftanu z Tworek nie dostarczył i nie związał delikwenta
      • manny-jestem Re: Coraz mocniej pod deklem odbija 03.05.10, 17:28
        Za brak kompetencji.
    • manny-jestem czy Janicki dopiero apre dni temu nie mowil ze 30.04.10, 20:45
      awaryjne lotnisko bylow Moskwie?

A tu sie okazuje ze juz od 30 marca wiadomo bylo ze w Witebsku i Minsku.

www.dziennik.pl/katastrofa-smolensk/article597122/Klich_Byly_dwa_lotniska_zapasowe.html
      • rydzyk_smigly Nie, nie mówił. 30.04.10, 20:51
        Odpowiadał na pytanie "co by było gdyby"

"A co z planem B w sytuacji gdyby delegacja wylądowała np. w Moskwie, pytał
        dziennikarz w TVN24. - Samolot leci do Moskwy. Mamy ok. 40 minut na kontakt
        z odpowiednimi służbami w Rosji, które podstawiają samochody i organizują
        przejazd prezydenta, tj. ok. 300 km z Moskwy do Smoleńska. Na pewno nie
        byłoby żadnych problemów z takim przejazdem - zapewnił gen. Janicki, który
        powoływał się na doskonałą współpracę BOR-u i odpowiednich służb rosyjskich
        podczas wizyt Władimira Putina na Westerplatte i w Katyniu".
    • wkkr manny powiedz mi jedno 30.04.10, 20:47
      czy w kancelarii prezydenta Kaczyńskiego pracowali kompletni debile?
      Czy ludzie ci nie zdawali sobie sprawy kogo na poklad prezydenckiej
      maszyny zapraszają? Czy Klich ma w obowiązkach powstrzymywanie
      nieodpowiedzialnych dzialań kancelarii prezydenta?
      To co to jest na Krakowskim przedmieściu? Pałac Prezydencki czy dom
      wariatów?
      Fakt, Klich to psychiatra - w tym sensie się nie sprawdzil....
      • manny-jestem Re: manny powiedz mi jedno 30.04.10, 20:52
        A mzoe zadaj sobie pytanie dlaczego Klich napisal 18 marca ze chce leciec a w
        koncu nie polecial. Duzo to moze wyjasnic.
        • rydzyk_smigly Zachorowała mu matka, jest to w prasie. bt 30.04.10, 20:54

• woda_woda Re: manny powiedz mi jedno 30.04.10, 20:55
          manny-jestem napisał:

> A mzoe zadaj sobie pytanie dlaczego Klich napisal 18 marca ze chce
          leciec a w
          > koncu nie polecial. Duzo to moze wyjasnic.
          >
          >

"Ciężka choroba matki spowodowała, że nie pojechał i zastąpił go
          świętej pamięci wiceminister Stanisław Komorowski."
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Klich-wiedzialem-tylko-o-zaproszeniu-dowodcow,wid,12226966,wiadomosc.html?ticaid=1a154

I co teraz wymyślisz?
          • snajper55 Re: manny powiedz mi jedno 30.04.10, 21:01
            woda_woda napisała:

> I co teraz wymyślisz?

Ależ Ty naiwna, wodo. Matka udała chorobę, aby ratować syna.

S.
            • woda_woda Re: manny powiedz mi jedno 30.04.10, 21:06
              snajper55 napisał:

> Ależ Ty naiwna, wodo. Matka udała chorobę, aby ratować syna.
              >
              > S.

E tam, każde pisię wobec faktów milknie i umyka :)
        • trzymilionowy.post Re: manny powiedz mi jedno 30.04.10, 20:58
          manny-jestem napisał:

leciec a w
          >
          >
          Strzał we własną nogę manny. Identyczne pytanie można zadać
          temu, który wysłał tam Wassermana.
        • wkkr Re: manny powiedz mi jedno 30.04.10, 21:02
          manny-jestem napisał:

leciec a w
          ==================================================
          Tyle samo co brak Jarka na pokładzie.
          PS
          Sądzisz że Klich razem z Jarkiem spiskowali?
          PS
          Manny pograżasz się w coraz wiekszym absurdzie.
          • trzymilionowy.post Sądzisz że Klich razem z Jarkiem spiskowali? 30.04.10, 21:07
            Prezydent Lech Kaczyński nie ujawnił aneksu do raportu z rozwiązania
            WSI, a Antek pojechał pociągiem!!!
            Motyw jest, a co!
            • wkkr Re: Sądzisz że Klich razem z Jarkiem spiskowali? 30.04.10, 21:12
              Antek podobno w momencie katastrofy otrzymał telefon.
              Padło jedno słowo:
              "Zdiełano"
              I wszystko dla Antka było jasne....
              ===========
              Jak widać paranoja moze rozwijać sie we wszsytkich kierunkach.
              pismeni też od niej zginą.
              • manny-jestem Re: Sądzisz że Klich razem z Jarkiem spiskowali? 30.04.10, 21:13
                Sa sytuacje w ktorych paranoja jest zdrowa.
                • trzymilionowy.post Re: Sądzisz że Klich razem z Jarkiem spiskowali? 30.04.10, 21:28
                  manny-jestem napisał:

Sa sytuacje w ktorych paranoja jest zdrowa.

Kusi mnie aby wrzucić ten tekst jako sygnaturkę ale nie wiem czy
                  Gabriel Janowski się na to zgodzi;)
      • grand_bleu Re: manny powiedz mi jedno 30.04.10, 20:52
        wkkr napisał:

> czy w kancelarii prezydenta Kaczyńskiego pracowali kompletni
        debile?

nie debile, tylko cywile, nie musiali znać natowskich
        procedur i mieli inne sprawy na głowie niż bezpieczeństwo lotu,
        którym zajmują się specsłużby.
        • jacekm22 Re: manny powiedz mi jedno 30.04.10, 20:56
          Biorac pod uwage jak zorganizowali ta Smolenska eskapada to musieli
          to byc debile ...
        • rydzyk_smigly A II żołnierz IV RP, Szczygło 30.04.10, 21:00
          nie znał natowskich procedur? Pewnie brał udział w spisku.
          • grand_bleu Re: A II żołnierz IV RP, Szczygło 30.04.10, 21:06
            Tak, Szczygło był w zmowie z Jarosławem, wszystko zostało ukartowane
            po to by PiS mógł przejąć władzę, tylko ciii...
        • snajper55 Re: manny powiedz mi jedno 30.04.10, 21:02
          grand_bleu napisała:

> nie debile, tylko cywile, nie musiali znać natowskich
          > procedur i mieli inne sprawy na głowie niż bezpieczeństwo lotu,
          > którym zajmują się specsłużby.

To Kancelaria Prezydenta decyduje kto którym samolotem leci. To KP decyduje, kto
          będzie lecieć razem z Prezydentem. Służby specjalne mogą jedynie doradzać.

S.
        • rydzyk_smigly Ob. grand_bleu niezbędna informacja o "natowskich 30.04.10, 21:07
          procedurach" lotu do Smoleńska:

Fragment stenogramu z wypowiedzi Klicha przed Sejmem, czwartek, 29 kwietnia

Pan poseł Stec pytał o to, czy dowódcy wojsk występowali do mnie o zgodę na
          wspólny wyjazd. Nie występowali. Otóż chciałbym państwu uświadomić, że w
          myśl porozumienia pomiędzy czterema kancelariami, podpisanego przez
          ówczesnego ministra obrony narodowej w 2004 r., dysponentem, czyli
          organizatorem danego lotu, jest jedna z czterech kancelarii: prezydenta,
          Sejmu, Senatu bądź premiera.

Jedna z tych kancelarii kontaktuje się z wojskiem, za pośrednictwem
          dowództwa Sił Powietrznych, z dowództwem 36. pułku, bo to 36. pułk jest
          wykonawcą tego zamówienia. A zatem w wypadku każdego takiego lotu to
          kancelarie są dysponentami i organizatorami, natomiast wojsko, 36. pułk,
          jedynie realizuje zamówienie. Odbywa się to poza ministrem obrony narodowej
          i poza urzędem ministra obrony narodowej. Jak do tej pory nie było
          praktyki, aby o konkretnym wylocie minister bądź jego urzędnicy byli
          infomowani.

Natomiast potwierdzam, co sobie cenię, że Kancelaria Prezydenta zwróciła
          się do mnie z informacją wyprzedzającą, że zamierza zaprosić, ale do
          wzięcia udziału w uroczystościach 10 kwietnia, dowódców Sił Zbrojnych i
          wymieniła nazwiska i funkcje.

Informacja o locie tych dowódców na pokładzie jednego samolotu w myśl
          porozumienia z 2004 r. nie została mi dostarczona, bo też nie musiała mi
          być, w myśl obowiązującego prawa, dostarczona. Wiedziałem, że szef Sztabu
          Generalnego generał Franciszek Gągor udaje się wraz z panem prezydentem
          do Katynia na pokładzie tego samego samolotu, ale to tylko dzięki rozmowie
          z nim w przeddzień wylotu.

orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6.nsf/main?OpenForm
          • grand_bleu informację podałam niżej. 30.04.10, 21:36
            nie wiem, kto odpowiada za bezpieczeństwo i realizację procedur -
            BOR, MON, czy ABW, wiem, że te instytucje podlegają premierowi.

rydzyk_smigly napisał:

>
        • wkkr Re: manny powiedz mi jedno 30.04.10, 21:08
          grand_bleu napisała:

> wkkr napisał:
          >
          > > czy w kancelarii prezydenta Kaczyńskiego pracowali kompletni
          > debile?
          >
          ==================================================================
          Sugerujesz, że w kancelarii prezydenta Kaczyńskiego nie było ani
          jednej kompetentnej (znającej NATOwskie procedury) osoby?
          Osoba która określa sklad delegacji powinna chyba znać akty prawne
          oraz procedury dotyczące zagadniernia którym sie zajmuje?

• p.heniu Dawaj te natowskie procedury 30.04.10, 21:59
            albo przestań posługiwać się tym terminem.

Znacz procedury obowiązujące taksówkarzy, kierowców autobusów czy maszynistów?
            K..a mać! 36 splt to jest jednostka wojskowa, a nie aeroklub i służby nie firma
            ochroniarska, których zasranym obowiązkiem jest zorganizować przelot zgodnie z
            prawem i sztuką. Tylko tyle.
            • wkkr Re: Dawaj te natowskie procedury 01.05.10, 10:26
              p.heniu napisał:

> albo przestań posługiwać się tym terminem.
              >
              > Znacz procedury obowiązujące taksówkarzy, kierowców autobusów czy
              maszynistów?
              ===================================================================
              Mylisz się. To na układającym listę uczestników ciąży obowiązek
              przestrzegania zasad układanie tejże.
              36p jest od tego by bezpiecznie przelecieć z miejsca na miejsce a
              nie układanie listy gości pana prezydenta.
              ==============================================================
              > K..a mać! 36 splt to jest jednostka wojskowa, a nie aeroklub i
              służby nie firma
              > ochroniarska,
              Owszem i nie jest to równiez element kancelarii pana prezydenta
              dlatego nie do nich nalezy układanie lity gości.
              których zasranym obowiązkiem jest zorganizować przelot zgodnie z
              > prawem i sztuką. Tylko tyle.
              =============================================================
              Zorganizowanie przelotu nie obejmuje kompletowania listy uczestników.
              To nie półk decyduje kto bedzie na pokladzie.
              =============================================================
              A teraz odpowiedzdz mi po jaką qrwę kancelaria układała listę skoro
              twiedzisz że to 36p powinien za to odpowiadać?
              Albo albo! Z tego co mówisz to wynika że kancelaria dokonała aktu
              uzurpacji!
              Debilu! Nawet nie dostrzegasz sprzecznosci we własnych wywodach!
              • grand_bleu Re: Dawaj te natowskie procedury 01.05.10, 11:17

> A teraz odpowiedzdz mi po jaką qrwę kancelaria układała listę
                > skoro twiedzisz że to 36p powinien za to odpowiadać?

www.rp.pl/artykul/467506_Petelicki__zlamano_procedury.html
                www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,7792411,gen__czempinski__klich_zachowal_sie_niezrecznie__wszystkim.html

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,7827390,Waszczykowski__Gdybym_byl_szefem_MON__mialbym_wiecej.html

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,7757545,Gen__Skrzypczak___popelniono_kardynalne_bledy_.html

Kancelaria Prezydenta układa listę gości, prosi o opinię MON i
                otrzymuje zgodę, a zatem MON wie kto wybiera się w tę delegazję.
                Za transport i bezpieczeństwo delegacji odpowiada BOR i MON. Koniec
                dyskusji.
                • wyluzowana.kaczka Re: Dawaj te natowskie procedury 01.05.10, 11:32
                  Powinnas Paczulko dostac jakas fuche od komitetu wyborczgo PiSielstwa. Po prostu
                  wszystkie argumenty przeciwne twojej tezie splywaja po tobie jak woda. Nie ma na
                  ciebie silnych!;)
                • wkkr No tak 01.05.10, 11:36
                  kancelaria prezydenta może walnoć każdą bzdurę a Klich ma się
                  martwić o procedury!
                  Przecież to żalosne jest!
                  Za co ludzie w kancelarii biora pieniądze?
                  To że Klich jest psychiatrą nie oznacza że musi czuwać nad
                  poczynaniami kancelarii prezydenta!
                  • woda_woda "Za co ludzie w kancelarii biora pieniądze?" 01.05.10, 11:40
                    wkkr napisał:

> kancelaria prezydenta może walnoć każdą bzdurę a Klich ma się
                    > martwić o procedury!

Dziwne, że nikt o to nie pyta Waszczykowskiego.
                    • headh-unter Tusk zachachmęcił tak by obniżyć status wizyty LK 01.05.10, 17:58
                      "Zaproszenie dotyczyło wizyty oficjalnej. O taki status wystąpiła też
                      kancelaria prezydenta. Ale wszystko wskazuje, że po stronie
                      rosyjskiej uważano ją za nieoficjalną. Różnica jest zasadnicza −
                      wizyta oficjalna to inne, dodatkowe procedury bezpieczeństwa. Takie,
                      jak zastosowano trzy dni wcześniej podczas wizyty Tuska. W dniu
                      katastrofy ich nie było.
                      Odpowiedzi nie można było uzyskać. Oficjalna czy nie? A jeśli nie, to
                      kto, gdzie, kiedy zdecydował obniżeniu jej statusu? Czy stało się to
                      w Polsce, czy w Rosji? Z czyjej inicjatywy?

W końcu znalazłem wywiad generała Janickiego, szefa BOR, z
                      kuriozalnym stwierdzeniem, że wizyta była nieoficjalna, ale
                      traktowana jak oficjalna. Cóż, w całym tym wywiadzie generał wije się
                      i udziela dziwnych informacji, tego rodzaju, że odpowiednie służby
                      zabezpieczyły jak należy wizytę premiera i to wystarczało także na
                      wizytę prezydenta… Ale na razie wystarczy, dziękuję. A więc wizyta,
                      która w MSZ i potem w kancelarii Prezydenta była jeszcze oficjalna,
                      gdzieś po drodze ten status utraciła.
                      Gdyby go nie utraciła, to być może do katastrofy by nie doszło.
                      Zastosowane procedury nie pozwoliłyby wszystkim elementom śmiertelnej
                      układanki wskoczyć na miejsce.
                      Kto doprowadził do obniżenia rangi wizyty? I dlaczego? Czy polski
                      rząd? Czy formalnie odpowiedzialny za takie sprawy minister Arabski?
                      Czy po to, aby, jak to od dwóch lat konsekwentnie czyniła jego
                      partia, po raz kolejny prezydenta poniżyć, pomniejszyć, odebrać mu
                      znaczenie, na rzecz premiera?"

www.rp.pl/artykul/469483_Siodmy_wariant_.html
        • republika.republika jakie są te NATOwskie procedury? 30.04.10, 21:14
          grand_bleu napisała:

>

znasz te natowskie procedury?, to opisz je proszę link również mile widziany
          • grand_bleu Re: jakie są te NATOwskie procedury? 30.04.10, 21:32

"Polskę jako członka NATO obowiązują procedury dotyczące tzw.
            bezpieczeństwa infrastruktury krytycznej państwa i zarządzania
            ryzykiem. Powinien być nimi objęty przelot samolotu Tu-154 M z
            prezydentem Lechem Kaczyńskim, jego żoną Marią, dowódcami wojska,
            politykami, ważnymi urzędnikami.

Jakie to zasady? Przede wszystkim polskie służby powinny
            zabezpieczyć nie tylko lotnisko docelowe w Smoleńsku, ale też
            zapasowe – zwraca uwagę gen. Petelicki.
            (...)
            „Ekipy oczekujące na delegację w Smoleńsku i na lotnisku wybranym
            jako zapasowe powinny mieć stałą łączność z koordynatorem wyjazdu w
            Polsce i między sobą oraz załogami samolotów od momentu zajęcia
            przez nie miejsc w kabinie pilotów”.
            (...)
            „delegacja takiego szczebla i w takim składzie powinna udać się do
            Smoleńska czterema samolotami (minimum dla krajów biedniejszych –
            trzy samoloty)”.

www.rp.pl/artykul/467506_Petelicki__zlamano_procedury.html
            • manny-jestem Re: jakie są te NATOwskie procedury? 30.04.10, 21:45
              A Klich mowi ze wiedzial Gagor polecial z prezydentem bo mu powiedzial. czy to
              nie lezalo w jego obowiazkach sie dowiedziec. A dzis mowi ze jedna kancelaria
              odpowiada a reszta sie nie wtraca. Zmywa z rak odpowiedzialnosc. A przeciez
              jesli jest przepis ze jednym samolotem tylu dowodcow leciec nie mzoe to on
              powinien byl od 30 marca robic raban na ten temat. Jesli bylby w amire
              kompetentny to nawet bez takiego przepisu powinien byl robic raban.
            • republika.republika to list Petelickiego 30.04.10, 21:47

a nie procedury NATOwskie
            • wyluzowana.kaczka Re: jakie są te NATOwskie procedury? 30.04.10, 21:48
              A ja bym chcial link do "tzw.
              > bezpieczeństwa infrastruktury krytycznej państwa i zarządzania
              > ryzykiem"
              bo jakos mi sie nie wydaje,zeby w zwiazku z lotem jakiejs panstwowej delegacji
              do miejsca docelowego obowiazywala zasada dodatkowego zabezpieczenia zapasowego
              lotniska. O tym zreszta mowil dowodca BORu, wiec nalezy mu wierzyc,ze nie ma
              takich zasad i ze zapasowe lotnisko zalatwia sie kiedy docelowe jest niedostepne.
              • manny-jestem Re: jakie są te NATOwskie procedury? 30.04.10, 21:54
                "Chciałbym państwu powiedzieć, że lotniska zapasowe zostały jak w każdym
                przypadku lotu VIP-owskiego określone przez załogę i zostały wskazane dwa
                lotniska: Mińsk białoruski oraz docelowo także Witebsk" - mówił w Sejmie szef
                resortu obrony. Poinformował, że zamówienie z Kancelarii Prezydenta, na
                podstawie którego rozpoczęto wstępne planowanie i przygotowywanie lotu do
                Smoleńska 10 kwietnia, wpłynęło do 36. pułku lotniczego 3 marca.

"Potem po odpowiednich korektach, które się bardzo często zdarzają i po
                otrzymaniu 30 marca kolejnej korekty zamówienia, te dwa lotniska zostały
                wytypowane. Załoga w dniach 8 i 9 kwietnia, a zatem w przeddzień i dwa dni przed
                lotem, dopracowywała szczegóły, planowała lądowanie, także na lotniskach
                zapasowych
                " - mówił Klich.

Wiec MON wiedzial, zaloga planowala a BOR nie robil nic...

www.rp.pl/artykul/464644_Rymkiewicz__Do_Jaroslawa_Kaczynskiego.html

RPON
                • pisubek A wy dalej ple-ple-ple, tow. manny? Nie wstyd wam? 30.04.10, 21:55

• manny-jestem Re: A wy dalej ple-ple-ple, tow. manny? Nie wstyd 30.04.10, 21:59
                    nie
                • rydzyk_smigly Re: jakie są te NATOwskie procedury? 30.04.10, 21:59
                  A ten furt swoje... Dlatego,że była taka pogoda kierowano samolot na
                  lotniska Witebsk/Mińsk jeno pilot chciał spróbować. BOR był przygotowany na
                  natychmiastowe zapewnienie taboru.
              • rydzyk_smigly Było wyjaśniane. 30.04.10, 21:55
                Plan B czyli lądowanie na innym lotnisku zawsze istnieje, czynności BOR
                podejmowane są ad hoc, w miarę potrzeby. Finansowym i organizacyjnym
                idiotyzmem byłoby utrzymywanie w gotowości taboru i ludzi w innych
                miejscach. Takie są zasady.
                • p.heniu Re: Było wyjaśniane. 30.04.10, 22:55
                  Lotniska zapasowe to nie jest plan B, C czy lotniska awaryjne.

Na pewno BOR ma dokumentację rozpoznania lotniska zapasowego w Mińsku. Bo tam
                  byli, znali wyjścia z lotniska, rozkład ulic, przejechali się parę razy. Co ty
                  chrzanisz chłopie?
                  Chłopaki spadamy stąd bo do Mińska, przez te cholerne ptaki, poleciał. I pędem
                  do fury.

Zadymi się koło dupy szoferowi.
                • manny-jestem Re: Było wyjaśniane. 30.04.10, 22:57
                  Finansowym i organizacyjnym
                  > idiotyzmem byłoby utrzymywanie w gotowości taboru i ludzi w innych
                  > miejscach.==

W przypadku lotu samolotu z prezydentem albo rzadem?

Raczej brak takiej organizacji to idiotyzm.
                  • maria.11 Re: Było wyjaśniane. 30.04.10, 23:12
                    manny-jestem napisał:

> Finansowym i organizacyjnym
                    > > idiotyzmem byłoby utrzymywanie w gotowości taboru i ludzi w
                    innych
                    > > miejscach.==
                    >
                    > W przypadku lotu samolotu z prezydentem albo rzadem?
                    >
                    > Raczej brak takiej organizacji to idiotyzm.

Gdy prezydent Obama miał przylecic do Krakowa, to amerykańskie
                    służby zabezpieczały lotniska w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Gdańsku,
                    Pradze i Bratysławie?
                    • grand_bleu Re: Było wyjaśniane. 01.05.10, 10:00
                      maria.11 napisała:

> manny-jestem napisał:
                      >
                      > > Finansowym i organizacyjnym
                      > > > idiotyzmem byłoby utrzymywanie w gotowości taboru i ludzi w
                      > innych
                      > > > miejscach.==
                      > >
                      > > W przypadku lotu samolotu z prezydentem albo rzadem?
                      > >
                      > > Raczej brak takiej organizacji to idiotyzm.
                      >
                      >
                      > Gdy prezydent Obama miał przylecic do Krakowa, to amerykańskie
                      > służby zabezpieczały lotniska w Warszawie, Łodzi, Poznaniu,
                      Gdańsku,
                      > Pradze i Bratysławie?

Nie zabezpieczyły i dlatego nie przyleciał.

Witaj Marysiu ;)))
    • notozobaczymy Pojechałeś po bandzie 30.04.10, 20:59
      Coraz niżej mi szczęka opada od głupstw, które wypisujesz.
      Co Janicki mataczy? Nie ma obowiązku przygotowania na alternatywnych lotniskach
      kolumny samochodów - wypowiedziano się, że w takich wypadkach załatwia się to w
      okresie podjęcia decyzji o alternatywnym lądowaniu. Problemów nie ma większych,
      skoro działają placówki dyplomatyczne i konsularne, a znaczna część delegacji
      jedzie na paszportach dyplomatycznych.
      Klich w czym kłamał? Pomawiasz konstytucyjnego ministra bez podania konkretów.
      Pomijasz, że czym innym jest ustalenie delegacji i środka transportu, a czym
      innym zgoda na wyjazd - zwłaszcza, co dziś podał któryś z serwisów ustalenia
      toczą się później wyłącznie między Kancelarią Prezydenta i pułkiem lotniczym
      (swoją drogą były plany wylecenia godzinę wcześniej, zmienione przez Kanc.
      Prezydenta - bodajże jedną ze zmarłych urzędniczek, a i tak było opóźnienie w
      wylocie).

> Katastrofa wydarzyla sie prawie trzy tygodnie temu a wlasciwe nic nie wiadomo
      > co do jej przyczyn. Nawet czas wypadku okazuje sie inny nie pierwotnie
      > podawany

Jeżeli jesteś ekspertem lotniczym, to zaoferuj swoje kompetencje do wyjaśnienia
      tej sprawy. Prokurator generalny i rząd nie są od biegania na konferencje i
      paplania cokolwiek. I nikt nie odważyłby się stawiać jednoznacznych wniosków bez
      wcześniejszego dokładnego przeanalizowania w takiej sprawie wszystkich możliwości.

Pomawiasz, obrzucasz błotem, a konkretów nie ma. Klapki można podnieść.
      • trzymilionowy.post Manny też chce leżeć na Wawelu i tyle. 30.04.10, 21:08

• manny-jestem Re: Manny też chce leżeć na Wawelu i tyle. 30.04.10, 21:11
          Trafiles w dziesiatke :)
          • trzymilionowy.post Re: Manny też chce leżeć na Wawelu i tyle. 30.04.10, 21:21
            manny-jestem napisał:

> Trafiles w dziesiatke :)

Wiem:)
            • pisubek I skamlaniem chce sobie na to zasluzyc! 30.04.10, 21:23

• manny-jestem Re: I skamlaniem chce sobie na to zasluzyc! 30.04.10, 21:24
                Wiesz ta druga czesc twojego nicku pasuje Ci jak ulal :)
    • makova_panenka Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 22:21
      A co ma mówić Tusk. Przecież nie powie jawnie że skutki katastrofy są zbawienne
      dla Polski. Wyginęła wierchuszka najgroźniejszych prawicowych warchołów.
      • manny-jestem Re: Rzad do dymisji 30.04.10, 22:26
        nie powie jawnie że skutki katastrofy są zbawienne
        > dla Polski. Wyginęła wierchuszka najgroźniejszych prawicowych warchołów.==

No i wszystko jasne...
      • kliwia-tylko Nie takie znowu zbawienne ... 08.05.10, 17:53
        Gdyby nie było katastrofy, L.Kaczyński lekko by przegrał i PIS
        znalazłby sie na równi pochyłej. Tertaz niestety, obudziły się
        demony i mohery, i różnie może być.
    • headh-unter Re: Rzad do dymisji 01.05.10, 09:23
      najwyzszy czas - ten "rząd" to jedna katastrofa
      PO drugiej

• kora3 Nie jestes na wiecu partyjnym i nie wcisniesz 01.05.10, 09:41
      tu ludziom kitu:) wiec moze wyluzuj i zacznij troszkę bardziej
      samodzielnie mysleć zamiast wypisywac kłamstwa.

manny-jestem napisał:

> To absolutnie niemozliwe zeby premier Tusk nie wiedzial ze
      minister Klich
      > wydal zgode na podroz wojskowych a mino to od trzech tygodni
      milczaco zezwolil

No faktycznie niemozliwe, ze D. Tusk nie wiedział o zgodzie na
      wybranie się generalicji do Katynia, skoro od Klich to oznajmił u
      Olejnik juz w kilku dni po katastrofie. Naprawde masz ludzi za
      takich debili, ze nie rozróznią jaka jest róznica pomiedzy zgodą na
      czyjąś obecnosc na danej uroczystosci, a wiedza nt. tego, jakim
      srodkiem lokomocji ktos sie tam wybiera i kogo bedzie iał za
      współpasazerów? Liste pasazerów tego lotu układała kancelaria
      prezydenta. generalicja NIE POTRZEBOWAŁA zgody Klicha na lot tym
      samolotem.

>
      > Minister Klich klamal. Szef BORu Janicki mataczy w sprawie
      alternatywnych
      > lotnisk.

GDZIE minister Klich kłamał? w jakiej sprawie? Lotniska zapasowe sa
      i muszą być podane w kazdym planie lotu. Zwykle są to najblizsze
      lotniska mogące przyjąc taki rodzaj samolotu, ale lotniskiem
      zapasowym moze być lotnisko startu. Z czym Janicki mataczy?
      >
      > Katastrofa wydarzyla sie prawie trzy tygodnie temu a wlasciwe
      nic nie wiadomo
      > co do jej przyczyn. Nawet czas wypadku okazuje sie inny nie
      pierwotnie
      > podawany. Dopiero w OSIEMNASCIE dni po katastrofie

Dziwie się twemu zdumieniu - jakbyś choc troszkę interesował się
      lotnictwem i katastrofami, to wiedziałbyś,ze przyczyny tychze bada
      się czasem latami.

>
      > Nadaje sie do dymisji.

Hmmm a jak sobie wyobrazasz sformowanie w obecnym stanie nowego
      rządu? :)
      chyba nie sądzisz, ze PiS go utworzy? A samorozwiazanie Sejmu nie
      wchodzi chyba w gre w sytuacji, gdy marszałek tegoż pełni z mocy
      konstytucji obowiazki prezydenta. Zatem rząd poda sie do dymisji i???
      Nie bedzie rzadu?
      >
      >
    • spokojny.zenek uważam, że manny powinien odejść z forum. 01.05.10, 09:44
      manny-jestem napisał:

> To absolutnie niemozliwe zeby premier Tusk nie wiedzial ze minister Klich
      > wydal zgode na podroz wojskowych a mino to od trzech tygodni milczaco zezwolil

To absolutnie niemożliwe, żebyś nie wiedział, że za tę podróż od początku do
      końca odpowiadała Kancelaria, zgoda ministra dotyczyła zaś wyjazdu określonych
      osób, nie zaś formy i tego, iloma samolotami się to odbędzie.

Dlatego uważam, że manny powinien odejść z forum.

• p.heniu Samolotami rządzi ten kto może ich odmówić, 01.05.10, 10:03
      czyli miłosny Rząd Czeciej RP. MON bo ma na stanie i Kancelaria Premiera, z jej
      szefem ministrem anatomopatologiem Arabskim.
    • jmosy Re: Rzad do dymisji 01.05.10, 12:06
      Minister Klich wydał zgodę i to była według mnie słuszna decyzja.
    • box2008 Re: Rzad do dymisji 01.05.10, 13:57
      popieram
      • mr.sajgon Re: Rzad do dymisji 01.05.10, 18:01
        Pelna zgoda, Tusk powinien zajac sie pilka a z polityka dac sobie spokoj.
        Niech kazdy robi to co naprawde lubi, co ma sie facet meczyc.
        • szesnasty_sympatyk_po Re: Rzad do dymisji Natychmiast !!!!! 01.05.10, 18:06
          Rudy do moskwy, do swojego niskiego przyjaciela.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka