camille_pissarro 09.06.10, 16:15 wyborcza.pl/1,75478,7990368,Bedziemy_sie_leczyc_bez_granic.html A sprzeciw Polski jest znamienny i nikogo nad Wisła nie powinien był dziwić.Może zapytać się pani minister dlaczego Polska głosowała przeciw ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.o.r.t.e.a Wszystko w granicach rozsądku. 09.06.10, 16:23 Turyści, osoby przypadkowo przebywające za granicą, owszem. Ale żeby wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Wątpie aby sobie z tym poradzili ;-) 09.06.10, 16:24 Naprawdę nie znasz odpowiedzi? Mamy niskie składki, niski stan zatrudnienia, a w konsekwencji tanie procedury i NFZ będzie miał wielki problem, żeby opłacić faktury wystawione przez niemieckie czy duńskie kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Wątpie aby sobie z tym poradzili ;-) 09.06.10, 17:01 ayran napisał: > NFZ będzie miał wielki problem, żeby opłacić faktury wystawione > przez niemieckie czy duńskie kliniki. A na czym polega problem, skoro będzie je refundował do wysokości kosztów tych świadczeń w Polsce? Na tym, że trzeba wreszcie zrobić porządny koszyk i cennik? Problem będzie z pacjentami leczącymi się prywatnie w Polsce. Mówią "dziel i rządź", a jak tu rządzić, kiedy pacjenci będą dzielić (wiem, że nie o to "dziel" chodzi, niemniej jednak). Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wątpie aby sobie z tym poradzili ;-) 09.06.10, 16:25 może pani Kopacz zacznie od siebie to leczenie nóg...bo na głowę za późno heheheheeh Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz I bardzo słusznie 09.06.10, 16:30 skoro pod przymusem płacę składkę to pobierajacy ma obowiazek zapewnić mi opieke lekarska na najwyzszym poziomie bez zbednej zwłoki. Nacisk w powyzszym stwierdzeniu należy połozyć na PŁACĘ bo sa tacy którzy przez całe zycie grosza nie wpłacili (nie chodzi mi bynnajmniej o gospodynie domowe których mężowie płacili) a maja takie same uprawnienia jak ci co płacą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: I bardzo słusznie 09.06.10, 19:35 Ja płacę najwyższa składkę, a jakie świadczenia z tego uzyskuję ? Wizyty w prywatnej przychodni LuxMed ( sponsorowanej w większym stopniu przez firmę, ale także i mnie ), prywatny stomatolog.Zatem uważam, że w tym przypadku bardzo sensowne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zelazny.karzel.wasyl Niemcy już jeżdżą do polskich dentystów 09.06.10, 17:07 Per saldo to może być wbrew pozorom dla Polski opłacalne... Możemy mieć do czynienia z wycieczkami duńskich czy niemieckich pacjentów do szczecińskich klinik aby w Polsce zrobić taiej standardowe zabiegi. A wszystko finansowane z ichnich kas chorych. Tylko trzeba do tematu podejść z głową, a to może być pewien problem w MinZdr Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: Niemcy już jeżdżą do polskich dentystów 09.06.10, 17:12 zelazny.karzel.wasyl napisała: > Per saldo to może być wbrew pozorom dla Polski opłacalne... Jezeli bedzie to technicznie wykonalne to dlaczego nie. Obawiam sie jednak, ze "polskie kolejki" znacznie sie wydluza na korzysc dla lepiej placacego niemieckiego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
hehehehehehehe Re: Wątpie aby sobie z tym poradzili ;-) 09.06.10, 17:24 o jakie to ekonomy per salda widzą zdobycze :) i od razu zdaje się poznać czyje to w mordzie narosty A mnie radość zawitała , bo czym prędzej ryj od koryta będzie odcięty kiedy pustka w nim Odpowiedz Link Zgłoś