etwas-geheimnis Re: Pamiętamy - IVRP =faszyzacja kraju 02.07.10, 14:52 Jedni chca ,inni nie zdaja sobie z tego sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynaladyhawke Re: Pamiętamy - IVRP =faszyzacja kraju 02.07.10, 14:57 taka słaba pamięć ? mgła ich tak omamiła czy inny wulkan? Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Pamiętamy - IVRP =faszyzacja kraju 02.07.10, 15:00 wodzowie czesto maja dar porywania ,czasem nawet z motyka na księzyc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed.4 Dałeś się porwać onirycznej wizji proroka AM ? 02.07.10, 15:10 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4350437.html Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Dałeś się porwać onirycznej wizji proroka AM 02.07.10, 15:20 indeed.4 napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4350437.html Nie pozostaje nic innego jak sie z AM w tej materii zgodzic: Jednak Jarosław Kaczyński konsekwentnie dążył do zaprowadzenia osobistego systemu rządów i osiągnął w tej materii sukces wprost zdumiewający - żaden szef rządu po 1989 r. nie dysponował taką władzą. Dziś używa on tej władzy, by całkowicie odmienić system polityczny w Polsce i politykę polską wobec świata. I do tego dazy kartofel nr2 i dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed.4 Re: Dałeś się porwać onirycznej wizji proroka AM 02.07.10, 15:36 O, Boże - jak ciężko wytłumaczyć zdawało by się intelignetnym ludziom, że jeśli dochodzi do władzy partia, zbliżona do ( mówiąc w skrócie ) republikanów znanych z USA, to rzecz jasna, że będzie się ona chciała różnić od demokratów i ich stylu rządzenia :-) Co w tym dziwnego ? Tyle, że w odróznieniu od naszego pięknego kraju - kiedy w USA władzę przejmują republikanie - nikt tam histerycznie nie wrzeszczy o " odradzającym się" faszyźmie" i nie straszy społeczeństwa bredniami o " pełzajacym zamachu stanu" :-D Polska to jednak straszna wiocha :-D Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Dałeś się porwać onirycznej wizji proroka AM 02.07.10, 15:56 PiS to Republikanie? Pierwsze slysze. Polska to jednak nie Ameryka (w sensie demokratycznych tradycji) i kazde takie porownanie jest naciagniete. Dlatego zreszta Michnik wrecz mowi,ze Kaczor nie jest ani faszysta ani komunista (ale to bylo wtedy!),a chce zmienic demokratyczne reguly gry,co samo w sobie jest niebezpieczne. Teraz wiec grozi nam to samo,co widac na jego zsuwajacej sie masce. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed.4 Re: Dałeś się porwać onirycznej wizji proroka AM 02.07.10, 16:20 marudna.menda napisał: > PiS to Republikanie? Pierwsze slysze Oczywiście - można ich do nich porównać, i PO i PIS to konserwatyści, ale PiS ideowo jest bardziej republikańskie a PO bardziej wolnościowe - czyli demokratyczne w/g standartów USA :-) > Michnik wrecz mowi,ze Kaczor nie jest ani faszysta ani komunista (ale to bylo wtedy!),a chce zmienic demokratyczne reguly gry,co samo w sobie jest niebezpieczne. Michnik może sobie mowić i snuć wizje jakie mu się tylko spodoba :-D "Kaczor chce zmienić demokratyczne reguły gry" - miał pełnię władzy i rządził dwa lata, jego brat był prezydentem przez całe pięć - i co zmienili ? Rozwalili demokratyczny porządek ? Wyszliśmy z UE ? ;-D Sam widzisz ile jest w tych fantasmagoriach prawdy - to strach ; i histeria - nic więcej :-) No, i może jeszcze tylko ciut zawiści, że trzeba będzie zredukować uzyskane status quo i zrobić miejsce innym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed.4 Re: Dałeś się porwać onirycznej wizji proroka AM 02.07.10, 16:33 Zobacz - wyzwolony, liberalny Bronek :-) www.se.pl/wydarzenia/kraj/seks-nie-by-dla-mnie-tabu_144690.html Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Dałeś się porwać onirycznej wizji proroka AM 02.07.10, 17:36 >ale PiS ideowo jest bardziej republikańskie Masz poczucie humoru jak widze.Pis jest jak najbardziej skierowany w lewa strone. Swiadcza o tym wypowiedzi Kaczynskiego, np. o sprawiedliwym podziale dobr. Jego chec sprawowania wladzy absolutnej, zmiana Konstytucji o czym pare razy wspominal.Chec kontrolowania przez panstwo niemalze kazdej dziedziny zycia w Kraju.To nie republikanie. Do partii republikanskiej naleze od roku chyba 1986. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed.4 Re: Dałeś się porwać onirycznej wizji proroka AM 02.07.10, 17:42 Wiesz co znaczy słowo " ideowo" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Kontrola panstwowa jest potrzebna, roznica jest 02.07.10, 15:03 tylko w jej stopniu. Nawet nasi neoliberalowie z PO wiedza to doskonale. Jednak posuneli sie o krok dalej i chca kontrole nad Polska oddac innym, co widzimy na przykladzie sledztwa smolenskiego oraz ich biernej postawy wobec coraz to nowych narzucanych przez UE ograniczen rozkladajacych coraz to nowe kluczowe sfery gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Nie chcemy totaliataryzmu PO oraz UE 02.07.10, 14:59 Wszystkie posuniecia PO przez ostatnie prawie 3 lat zmierzaly to coraz wiekszego totalitaryzmu, ktory w razie wygranej Komorowskiego zostalby tylko umocniony. I tego wlasnie Polacy nie chca. Chcemy Polski sprawiedliwej, uwzgledniajacej interesy nawet tych najslabszych, a nie tylko hien cmentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Koalicja PiS/SLD/PSL to jeszcze nie faszyzm 02.07.10, 15:00 Przesadzasz, to tylko wspólny deal populistów. Na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynaladyhawke Re: Koalicja PiS/SLD/PSL to jeszcze nie faszyzm 02.07.10, 15:02 Jarosław nie lubi dzielić się władzą Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk I kto to mowi maja w szeregach Palikotow, Niesiolo 02.07.10, 15:04 wskich i Bartoszewskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Pamiętamy - IVRP = faszyzacja kraju 02.07.10, 15:07 Ci, co mają dusze niewolników > jak najbardziej chcą. Byle micha była pełna, naiwni ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Pamiętamy - IVRP =faszyzacja kraju 02.07.10, 15:08 Bez przesady. Z nich tacy faszyści, jak z SLD bolszewicy. Coś ukraść, pieskami zaszczuć bezbronną kobitę, to i owszem. Jak przyjdzie do konfrontacji, to wszystkie pisowskie cioty po kątach się chowają. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemski_mlynarz Re: Pamiętamy - IVRP =faszyzacja kraju 02.07.10, 15:08 IV RP była przede wszystkim okresem głebokiego upadku ethosu dziennikarskiego. Jeżeli teraz jest więcej podsłuchów niż za czasów PiS, na czele ABW stoi człowiek, delikatnie mówiąc, o niepwenej reputacji, oficerowie służb wykorzystują informacje z podsłuchów w procesach z dziennikarzami, pojawiają się plany cenzurowania internetu itd., to faszyzacja kraju dzieje się właśnie w tej chwili. W IV RP nastąpiła raczej faszyzacja mediów, które walkę z korupcją określał jako zamach na demokrację, a z CBA zrobły prawie SS. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed.4 Komorowski na zyrandolu to pełzający zamach 02.07.10, 15:14 stanu w wykonaniu antydemokratycznego i antyobywatelskiego PO - tako rzecze Michnik ;-D wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4350437.html Odpowiedz Link Zgłoś
donek_z_bagien Za dużo memotropilu 02.07.10, 15:26 jedynaladyhawke napisała: > tego chcecie ? się nawpier.... Znaczy się przedawkowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed.4 Nie .... 02.07.10, 15:48 To histeria i strach - przed nieznanym ; nie było do tej pory w Polsce prawicy narodowej i spora część ludzi nie wie czym to - to jeść .... Inni z kolei cierpi na syndrom jedynaczki, która nie może się przyzwyczaić, że w domu przybyła jeszcze jedna dzidzia - i też odstawia histerie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hordol mozesz mi powiedziec 02.07.10, 16:39 jak to jest ze faszystowski kaczynski zgodzil sie na demokratyczne wybory, w ktorych demokratycznie przegrał Odpowiedz Link Zgłoś
indeed.4 Słuchać już nie mogę tych głupot o faszyźmie :-D 02.07.10, 16:49 Chociaż z drugiej strony, Kaczor jest sam sobie winny wchodząc w związki z LPR i jego MW - nie wspominając już wcale o jawnie antysemickim RM, które w przyszłości może być kamieniem, który pociągnie całe PiS na dno, tak jak Wszechpolacy LPR .... Znam naprawdę bardzo wielu sympatyków PiS, którzy z dezaprobatą wyrażają się o o. Rydzyku i jego pozycji w PiS - podobny problem ma z Palikotem PO, zdecydowanie też nie wszystkim w tej partii jego styl przypada do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Słuchać już nie mogę tych głupot o faszyźmie 02.07.10, 17:03 przestan demonizowac tego rydzyka. słucha go kilkaset tysiecy moze milion starszych, biednych schorowanych i samotnych ludzi. rm zmiejsza ich poczucie osamotnienia a jaka alternatywę do ku... nędzy dało im państwo w ostatnich 10 latach? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed.4 Re: Słuchać już nie mogę tych głupot o faszyźmie 02.07.10, 17:15 A wczoraj byłem w Sopocie ; a zaszłem sobie do sklepu komputerowego i uciąłem pogawędkę n/t polityczne z inteligentnym szacownym starszym właścicielem o wyglądzie przedwojennego właściciela ziemskiego - okazało się, że urodzonym w czasie II WŚ w Buchenwaldzie - w obozie :-) A no i co - ano minął kwadrans i już słyszę, że głosuje na JK i ... słucha RM ; myślę sobie "spokojnie" - ale mija następny i mam już pełny referat w temacie kogo chcą wybić Zydzi ( żydowska instrukcja o zrobieniu z Polaków niewolników ! ) w jakim trybie i jakim sposobem .... Nie mam nic do RM - ale coś takiego jest dla mnie po prostu NIE DO PRZYJĘCIA - SORRY :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Pamiętamy - IVRP =faszyzacja kraju 02.07.10, 17:43 Nie udało się do końca,bo przerżnęli wybory,ale pamięć,jak się okazało jest krótka i ludzie już zapomnieli o IV RP,inwigilacjach, podsłuchach,wystapieniach Ziobry,telewizyjnej propagandzie Koteckiej,ośmieszaniu Polski i Polaków w świecie,braku perpektyw,migracji młodych ludzi i braku waloryzacji rent i emerytur. Jak się obudzicie,to bedzie za pózno...IV RP będzie znowu. W TVPiS red.Brzóska wychwalał pod niebiosa 'wyciagnietego z niebytu' JarKacza a wyśmiewał Komorowskiego.Brak kultury i taktu... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 To są wybory prezydenckie :-D 02.07.10, 17:49 A nie parlamentarne - nie słyszałem, żeby obecny minister sprawiedliwości i rząd Tuska złozył dymisję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: coraz bardziej upodabniacie się do moherów 02.07.10, 17:55 ...z tą histerią a ja mam jeden kontrargument - PiS oddał władzę po przegranych wyborach. A to jest prawdziwy test na stosunek do demokracji. Natomiast czy wy będziecie demokratami gdy Jarkacz wygra wybory czy raczej wezwiecie Bronka z Tuskiem by wprowadzili stan wojenny dla ratowania RP przed "obciachem". Do Was będzie w razie czego należał wybór. Odpowiedz Link Zgłoś