Dodaj do ulubionych

a gdyby Pan Bielecki byl w Krakowie

27.09.10, 20:16
Prezydentem....to z pewnoscia wzgorze wawelskie zaminiloby sie w Piramide Brata Jaroslawa.
No bo przeciez zabytki zyja dzieki takim autorom:)))
wuj
A ze o krzyzu i Krzyzu panu Bieleckiemu mowic latwo nie jest...to i uznajde i rozumieec chce, bo czy to wazne ile ramion ma gwiazda?:)))
Obserwuj wątek
    • henry.rollins miłośnik chińskich laptopów 27.09.10, 20:22
      że kilkanaście lat temu przyjął w prezencie laptop od chińskiego dyplomaty. Oraz że projektuje budynki wywołujące kontrowersje, jak nowa siedziba TVP.

www.rp.pl/artykul/15,540073.html

Jakież to prawicowe :D
    • woda_woda Kompromitacja architekta, 27.09.10, 20:34
      który mówi, ze opinia konserwatora zabytków nie ma znaczenia.

Kto mu, na Boga, dał dyplom?
      • pisuarro Re: mówi, ze opinia konserwatora nie ma znaczenia 27.09.10, 20:40
        Nie wstyd łgać tak bezczelnie?

Ostatecznie jeszcze parę innych osób też oglądało ten program...
      • wujeustachy na Mojzesza... 27.09.10, 20:41
        na Mojzesza dyplom dostal, a nie na Boga...ale to nic zdroznego
        wuj
      • etwas-geheimnis Re: Kompromitacja architekta, 27.09.10, 20:49
        Ciekawe jest porównanie dat : kiedy jego firma ,,wygrała przetarg" na ten projekt, a kiedy był VIPem w polityce. pl.wikipedia.org/wiki/Czes%C5%82aw_Bielecki wiadomosci.wp.pl/kat,36682,title,Nowy-budynek-TVP-gotowy,wid,10738108,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1af64 i gosc teraz chce , abysmy mu uwierzyli że zarząd i udziały w swojej firmie powiesi na kołku ,gdyby wygrał? A ile on teraz zarabia? Sam projekt budynku który kosztował 190mln. to jakies 5%. Mamy uwierzyc ze idzie pracowac społecznie? Bo pensja prezydenta miasta to dla niego ,, na waciki".
      • humbak Re: Kompromitacja architekta, 27.09.10, 20:55
        A w jakim kontekście to powiedział?
        • woda_woda Re: Kompromitacja architekta, 27.09.10, 21:09
          humbak napisał:

> A w jakim kontekście to powiedział?

Ogólnie - ze o pomniku na Kraowskim nie powinien decydować konserwator, tylko enigmatyczne "konsultacje społeczne.
          Czyli - jego zdaniem mieszkańcy mają decydować, która przestrzeń jest pod ochroną konserwatorską a która nie.

Ale juz był taki, który mówił, ze nawet praczka może rządzić państwem :)
          • humbak Re: Kompromitacja architekta, 27.09.10, 21:12
            I to co napisałaś to cytat, czy dowolne przytoczenie?
            • woda_woda Re: Kompromitacja architekta, 27.09.10, 21:22
              humbak napisał:

> I to co napisałaś to cytat, czy dowolne przytoczenie?

Pytałeś mnie o kontekst - odpowiedziałam.
              • humbak Re: Kompromitacja architekta, 27.09.10, 21:27
                Wiem, ale jeśli ktoś w kontekście opinii konserwatora przywołuje konsultacje społeczne, to nie stwierdza w ten sposób że jego opinia jest nieważna, tylko odwołuje się do czegoś co uważa za wyższą instancję. Nie bez powodu zresztą. Konserwacja zabytków to nie zawsze zachowanie status quo.
                • woda_woda Re: Kompromitacja architekta, 27.09.10, 21:31
                  humbak napisał:

> Wiem, ale jeśli ktoś w kontekście opinii konserwatora przywołuje konsultacje sp
                  > ołeczne, to nie stwierdza w ten sposób że jego opinia jest nieważna, tylko odwo
                  > łuje się do czegoś co uważa za wyższą instancję.

Właśnie to napisałam: Bielecki uważa, że to głos ludu ma decydować, co jest zabytkiem i tym się, jako architekt, kompromituje.

Nie bez powodu zresztą. Konser
                  > wacja zabytków to nie zawsze zachowanie status quo.

Nieprawda.
                  • woda_woda Re: Kompromitacja architekta, 27.09.10, 21:32
                    woda_woda napisała:

> Nie bez powodu zresztą. Konser
                    > > wacja zabytków to nie zawsze zachowanie status quo.
                    >
                    > Nieprawda.

Tfu, wycofuje "nieprawda", źle przeczytałam :)

Oczywiście, że nie zawsze. Ale nie decyduje o tym tłum.
                    • humbak Re: Kompromitacja architekta, 27.09.10, 21:38
                      Po części decyduje. Nawet sporej. To społeczeństwo kształtuje przestrzeń w której żyje. Ważne jest by powstający obiekt nie niszczył walorów zabudowy, a nie by był z nią w pełni zgodny. Co więcej- jeśli jego wartość artystyczna, lub techniczna jest niebanalna, ma spore szanse by stać się istotnym elementem zespołu.
                    • 1normalny-czlowiek-1 Często tłum decyduje o historii, w tym o zabytkach 27.09.10, 21:41
                      woda_woda napisała: Oczywiście, że nie zawsze. Ale nie decyduje o tym tłum.

---> które przetrwają dziejowe burze a które znikną ...
                  • humbak Re: Kompromitacja architekta, 27.09.10, 21:35
                    > Właśnie to napisałam: Bielecki uważa, że to głos ludu ma decydować, co jest zab
                    > ytkiem i tym się, jako architekt, kompromituje.

A on coś takiego powiedział? Chyba nadinterpretujesz.

> Nieprawda.

Coś tam z teorii na studiach przyswoiłem i choć robię w przemysłówce nie jestem totalnym ignorantem.
          • 1normalny-czlowiek-1 Słuchałaś MO a nie Bieleckiego.Dlatego kłamiesz i 27.09.10, 21:17
            woda_woda napisała: Czyli - jego zdaniem mieszkańcy mają decydować, która przestrzeń jest pod ochroną konserwatorską a która nie.

---> przekręcasz wypowiedzi Cz. Bieleckiego, które to wypowiedzi, co chwilę MO usiłowała złośliwie przerywać.
            Przesłuchaj jeszcze raz a zrozumiesz, że mówił coś zupełnie innego niż usiłujesz po czersku zasugerować.
    • 1normalny-czlowiek-1 [...] 27.09.10, 21:01
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • vuvuzela gdyby Pan Bielecki byl w Krakowie 27.09.10, 21:12
      to z pewnoscia wzgorze wawelskie zaminiloby sie w stulejkę. On lubi stulejski profil.
      • humbak W Krakowie? 27.09.10, 21:16
        Widzę że Szanowni Forumowicze zapominają jak w grodzie Kraka olewa się wartość historyczną i architektoniczną starego miasta.
        • vuvuzela Re: W Krakowie? 27.09.10, 21:21
          humbak napisał:

> Widzę że Szanowni Forumowicze zapominają jak w grodzie Kraka olewa się wartość
          > historyczną i architektoniczną starego miasta.

W dzisiejszym Wproście jest wywiad z nadmuchanym architektem oapaszkowanym. Jak się zapoznam,to nie omieszkam zmanipulować i dosr....
      • pisuarro Re: stulejka 27.09.10, 21:36
        Bez paniki, chłopie - to (podobno) dość łatwo idzie zoperować ;->
        • wobo1704 Re: stulejka 27.09.10, 21:46
          Jest tam także sondaż.
          Czy w Warszawie powinien powstać pomnik upamiętniający ofiary katastrofy smoleńskiej?
          Tak 24.69
          Tak, ale nie na Krakowskim Przedmieściu 26.92
          Nie 45.94
          Nie mam zdania 2.45
        • vuvuzela Re: stulejka 27.09.10, 23:32
          pisuarro napisał:

> Bez paniki, chłopie - to (podobno) dość łatwo idzie zoperować ;->

Poza tym, że jestem kobietą, to na twoje nieszczescie dobrze ci znaną.

Jak przeczytałam dramatyczne zwierzenia Pana Księdza Zięby od razu pomyślałam o jego kierowcy.
          • pisuarro Re: jestem kobietą 28.09.10, 23:56
            > na twoje nieszczescie dobrze ci znaną

No, masz - w końcu ponieśli i wilka ;-D Witam (ale definicje nieszczęścia to najwyraźniej mamy różne ;)

A tematy okołonapletkowe są tym bardziej poniżej Twojego poziomu ;->

Aluzji do Zięby i jego kierowcy zwyczajnie nie qmam (Bielecki go kiedyś wozil czy jak?)

• 1.normalnyczlowiek-1 Re: a gdyby Pan Bielecki byl w Krakowie 27.09.10, 23:18
      wujeustachy napisał: Normalny czlowieku zolta kartka

--->Ujueustachy: Czerwona kartka za kłamstwa i plucie w poscie rozpoczynającym wątek.

> czy nie odnosisz wrazenia, ze uzycie wogbec osoby obcej, spotkanej na Forum czy na ulicy, okreslenia : "szmata"...

---> Już po przeczytaniu pierwszego postu w tym wątku automatycznie stałeś się osobą dobrze znaną - nawet nie trzeba znać twoich wcześniejszych wypowiedzi. Tak więc użycie "tego" określenia nie jest przypadkowym atakiem na przypadkowo napotkaną osobę, lecz jest w pełni uzasadnioną opinią! Po prostu, nie dajesz szansy, by oceniać ciebie inaczej.

> No, pewnie nie wiesz , ale to jest zniewaga, i pewnie nie wiesz ale zniewaga publiczna podlega odpowiedzialnosci...

---> Z faktami się nie dyskutuje - nawet na Czerskiej o tym wiedzą ... (pewnie dlatego sami faktów unikają, jak ognia). Z kolei analizując to, co napisałeś na początku, to każdy normalny człowiek bez trudu zauważy, że zawarłeś tam:
      - jedną konfabulację
      - dwa kłamstwa
      - jedno pomówienie
      - i ...

> jestesmy w przestrzeni publicznej i mozemy miec rozne zdania ale personalnie nie obrazajmy sie:)))

---> Widzisz! Gdyby nie to, że Lis jest na żywo, to mógłbym podejrzewać, że to sam premier powiedział. A wiesz dlaczego? Bo w czasie tego Nabożeństwa Ku Czci Tuska, Donald też powiedział coś, czego nie ma moralnego prawa mówić. Otóż on powiedział (to co ja często powtarzam), że nie znosi hipokryzji! Ty zrobiłeś to samo. Apelujesz o szanowanie adwersarzy a sam inicjujesz "dyskusję" na bazie pomówień i oszczerstw! Podobnie Tusk, sam będąc do szpiku kości zakłamanym hipokrytą, usiłuje wmówić, że hipokryzji nie cierpi!!! Czyżby siebie nie znosił?

PS. Miałem już dzisiaj się nie rejestrować po tym jak mnie zakablowaliście, ale takiej porcji hiPOkryzji, której nie powstydziłaby się nawet Kidawa-Błońska, nie mogłem zostawić bez odpowiedzi ...

PS.2 Zanim zdążyłem napisać, to wycięli. Dlatego skopiowałem twój post:

wujeustachy napisał:
      Po pierwsze : o Twim nicku z pewnoscia nie decydowal zaden autorytet medyczny, ale nie wykluczam, ze masz zgode i Prezesa i powiedzmy posla Antoniego Macierewicza....Oni obydwaj jako normalni dja takie certyfikaty.
      A kolejno....czy nie odnosisz wrazenia, ze uzycie wogbec osoby obcej, spotkanej na Forum czy na ulicy, okreslenia : "szmata" nie jest nigdy powodem do tego by otrzymac jakakolwiek pochwale od kogokolwiek kto miesci sie kulturze europejskiej? No, pewnie nie wiesz , ale to jest zniewaga, i pewnie nie wiesz ale zniewaga publiczna podlega odpowiedzialnosci...
      Mnie to lata, bo normalni bywaja i inaczej...( moze tez przyjmujesz srodki ?) ale nie usiluj tego powtarzac, poniewz nie jest to anio eleganckie ani w zgodzie z prawem:)))
      jestesmy w przestrzeni publicznej i mozemy miec rozne zdania ale personalnie nie obrazajmy sie:)))
      Normalny czlowieku zolta kartka
      wuj
    • piq Pan Bielecki był już w Krakowie... 28.09.10, 02:34
      ...i za zrobiony w 9 dni koreferat do studium planu zagospodarowania miasta wziął 61 tysięcy. Ma na koncie również spieprzony plan dla Gliwic, gdzie zapomniał o tym, że jest jedna z dzielnic. To na razie tyle.
      • fanpanajurka Re: Pan Bielecki był już w Krakowie... 28.09.10, 02:41
        tak mu na chińskim laptopku wyszło....
      • etwas-geheimnis Re: Pan Bielecki był już w Krakowie... 29.09.10, 00:21
        Sam tego chciał ,wszystko mu wygrzebia . I te ustawione(?) przetargi równiez. Po co mu to? Jest swietnie zarobiony. Pensja prezydenta to dla niego jak ,,na waciki". Kto mu uwierzy ze firme na ten czas na kołku zawiesi?
    • nnike "Kropka" z Bieleckim, obejrzyjcie... 29.09.10, 00:14
      www.tvn24.pl/11617,1,kropka_nad_i.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka