tujacek 11.12.10, 18:06 Czy proces sądowy kiedykolwiek się zakończy? Czy Polska jest krajem demokratycznym? Czy władza sądownicza w Polsce spełnia swoje zadania? Czy kogokolwiek jeszcze obchodzi co stało się 17.XII.1970 ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tujacek Re: Czarmy Czwartek 12.12.10, 12:54 Czyli nikogo to już nie obchodzi :(( A zleceń na udział w takich dyskusjach też jeszczed nie ma ;) Będą bliżej premiery filmu? Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 13:57 ale zlecenia już się pojawiły !!! forum.gazeta.pl/forum/w,769,119898167,,Jutro_Czarny_czwartek_Zobacz_teledysk_Kazika.html?v=2 Chyba, że to czerwone pająki w czynie społecznym piszą :>>> Znów im ktoś zakłóca obżeranie się kawiorem, święta za pasem, a tu znowu o trupach!!! Normalnie żyć normalnie nie można ;) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:02 Chodzi o strzelanie przez rząd Witosa do robotników w Krakowie w grudniu 1923 r? Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:16 Widzę, że bardzo zdezorientowane jesteś. Podpowiem tylko, że Witos od jakiegoś czasu nie żyje, a Jaruzelski nadal jest wśród nas ;) Ciekawe, czy jego proces w sprawie 17.XII będzie najdłużej trwającym procesem świata? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:27 Ale Witosa można zawsze ekshumować. Wtedy sprawiedliwości stanie się zadość. Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:37 Odwracanie kota ogonem zawsze wam towarzysze dobrze wychodziło :)) Z Witosem do innego wątku proszę. A zawsze jak ci się obowiazujące prawo nie podoba, możesz nadal na nie pluć publicznie :>>> Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:53 "Towarzyszu" to mówili do siebie Kiszczak, Jaruzelski i Kukliński w LWP gdy robili tam kariery, ja się z nimi nie kumplowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: ad rem 15.12.10, 15:08 Po prostu Polska nie ma tradycji rozliczania za takie sytuacje. Nie rozliczono Witosa (dopóki żył) za strzelanie do robotników w Krakowie, nie rozliczono Jaruzelskiego za strzelanie w Gdańsku i pewnie się go nie rozliczy przed jego śmiercią. Jaruzelski jak Witos. Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek Re: ad rem 15.12.10, 15:14 Może ludzie tacy jak ty odpowiadają za nie poszanowanie prawa w Polsce? Może to tacy jak ty spychają Polskę w sub-standardy? O moralności wspominał w dyskusji z tobą nie będę :< Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: ad rem 15.12.10, 15:28 A może to ludzie tacy jak ty za to odpowiadają? O moralności rzeczywiście lepiej nie wspominaj, bo twój patos będzie jedynie zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek Re: ad rem 15.12.10, 15:38 >A może to ludzie tacy jak ty za to odpowiadają? Za zamordowanie ludzi 17.XII ? Za to że zbrodnie komunistyczne się nie przedawniają ? Za to, że długość procesu bije wszelkie rekordy ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: ad rem 15.12.10, 15:44 No a niby kto? Ja przecież nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:31 tujacek napisał: > Widzę, że bardzo zdezorientowane jesteś. Podpowiem tylko, że Witos od jakiegoś > czasu nie żyje, a Jaruzelski nadal jest wśród nas ;) Mam rozumieć, że jak spokojnie umrze, to sie odpisdolisz?? No to daj! Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. -Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:40 Odwracanie kota ogonem zawsze wam towarzysze dobrze wychodziło :)) Z Witosem do innego wątku proszę. A zawsze jak ci się obowiązujące prawo nie podoba, możesz nadal na nie pluć publicznie :>>> Sądzisz, że z takimi wyczynami na sumieniu można spokojnie umierać? Ja nie zamierzam się wypowiadać w sprawie umierania Jaruzelskiego, ani innych pod takimi oskarżeniami jak on. I uprzedzając twoje dziwaczne odpowiedzi, ja Jaruzelskiego przed sąd nie zaciągałem :>>> Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:54 A czy ja mówię, że osobiście zaciągałeś?? A czy ja coś pisałam o nie/podobaniu Mnie się prawa?? A może o Witosie cóósik napisałam ?? Ja tylko odnoszę się twojej od/ wypowiedzi- delikatnie mówiąc. Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. -Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 15:01 Na twoje trzy pytania, trzy razy TAK :>> I nie obnoś się, tylko ad rem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 16:03 tujacek napisał: > Na twoje trzy pytania, trzy razy TAK :>> Udowodnij, albo zmilcz?? A wracając do : 17 XII- został zniesiony stan wojenny, taka to historia:) Pamiętasz kto zniósł??. Wiem, wiem, nie twoja bajka, wojna trwała nadal. Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. -Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 17:56 >>Udowodnij Śmieszna jesteś. Przeczytaj co pisałaś i co cytowałaś. Sama siebie nie rozumiesz? >> A wracając do : 17 XII- został zniesiony stan wojenny, taka to historia:) Pamiętasz kto >> zniósł??. Wiem, wiem, nie twoja bajka, wojna trwała nadal. Święto państwowe ustanówcie 17.XII. Dzień Wrony! Przeczytaj sobie pierwszy post wątku. I na temat. Ale przecież nie za to ci płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: Czarmy Czwartek 15.12.10, 14:52 Mija 40 lat od tamtych wydarzeń. Sens procesów sądowych tych wydarzeń zaczyna być podobny do osądzania białych za niewolnictwo albo za wymordowanie Indian. Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek Re: Czarmy Czwartek 15.12.10, 15:03 Z tymi postulatami to idź do swojego posła z SLD. Póki co zbrodnie komunistyczne się nie przedawniają. Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: Czarmy Czwartek 15.12.10, 15:45 To nie są postulaty, tylko opinia świadka tych wydarzeń i obserwatora kolejnych 40. Jeżeli jesteś takim prawnym rygorystą, to przypominam, że ludobójstwo też się nie przedawnia. Odpowiedz Link Zgłoś