Dodaj do ulubionych

Czarmy Czwartek

11.12.10, 18:06
Czy proces sądowy kiedykolwiek się zakończy?

Czy Polska jest krajem demokratycznym? Czy władza sądownicza w Polsce spełnia swoje zadania? Czy kogokolwiek jeszcze obchodzi co stało się 17.XII.1970 ???
Obserwuj wątek
    • tujacek Re: Czarmy Czwartek 12.12.10, 12:54
      Czyli nikogo to już nie obchodzi :((

A zleceń na udział w takich dyskusjach też jeszczed nie ma ;) Będą bliżej premiery filmu?
      • tujacek pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 13:57
        ale zlecenia już się pojawiły !!!
        forum.gazeta.pl/forum/w,769,119898167,,Jutro_Czarny_czwartek_Zobacz_teledysk_Kazika.html?v=2
        Chyba, że to czerwone pająki w czynie społecznym piszą :>>> Znów im ktoś zakłóca obżeranie się kawiorem, święta za pasem, a tu znowu o trupach!!! Normalnie żyć normalnie nie można ;)
        • obraza.uczuc.religijnych Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:02
          Chodzi o strzelanie przez rząd Witosa do robotników w Krakowie w grudniu 1923 r?
          • tujacek Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:16
            Widzę, że bardzo zdezorientowane jesteś. Podpowiem tylko, że Witos od jakiegoś czasu nie żyje, a Jaruzelski nadal jest wśród nas ;)
            Ciekawe, czy jego proces w sprawie 17.XII będzie najdłużej trwającym procesem świata?
            • obraza.uczuc.religijnych Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:27
              Ale Witosa można zawsze ekshumować. Wtedy sprawiedliwości stanie się zadość.
              • tujacek Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:37
                Odwracanie kota ogonem zawsze wam towarzysze dobrze wychodziło :)) Z Witosem do innego wątku proszę.
                A zawsze jak ci się obowiazujące prawo nie podoba, możesz nadal na nie pluć publicznie :>>>
                • obraza.uczuc.religijnych Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:53
                  "Towarzyszu" to mówili do siebie Kiszczak, Jaruzelski i Kukliński w LWP gdy robili tam kariery, ja się z nimi nie kumplowałem.
                  • tujacek ad rem 15.12.10, 15:02
                    jw.
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: ad rem 15.12.10, 15:08
                      Po prostu Polska nie ma tradycji rozliczania za takie sytuacje. Nie rozliczono Witosa (dopóki żył) za strzelanie do robotników w Krakowie, nie rozliczono Jaruzelskiego za strzelanie w Gdańsku i pewnie się go nie rozliczy przed jego śmiercią. Jaruzelski jak Witos.
                      • tujacek Re: ad rem 15.12.10, 15:14
                        Może ludzie tacy jak ty odpowiadają za nie poszanowanie prawa w Polsce? Może to tacy jak ty spychają Polskę w sub-standardy?

O moralności wspominał w dyskusji z tobą nie będę :<
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: ad rem 15.12.10, 15:28
                          A może to ludzie tacy jak ty za to odpowiadają? O moralności rzeczywiście lepiej nie wspominaj, bo twój patos będzie jedynie zabawny.
                          • tujacek Re: ad rem 15.12.10, 15:38
                            >A może to ludzie tacy jak ty za to odpowiadają?

Za zamordowanie ludzi 17.XII ?
                            Za to że zbrodnie komunistyczne się nie przedawniają ?
                            Za to, że długość procesu bije wszelkie rekordy ?
                            • obraza.uczuc.religijnych Re: ad rem 15.12.10, 15:44
                              No a niby kto? Ja przecież nie.
            • jola.iza1 Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:31
              tujacek napisał:

> Widzę, że bardzo zdezorientowane jesteś. Podpowiem tylko, że Witos od jakiegoś
              > czasu nie żyje, a Jaruzelski nadal jest wśród nas ;)

Mam rozumieć, że jak spokojnie umrze, to sie odpisdolisz?? No to daj!

Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy.
              -Tusk
              • tujacek Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:40
                Odwracanie kota ogonem zawsze wam towarzysze dobrze wychodziło :)) Z Witosem do innego wątku proszę.
                A zawsze jak ci się obowiązujące prawo nie podoba, możesz nadal na nie pluć publicznie :>>>

Sądzisz, że z takimi wyczynami na sumieniu można spokojnie umierać? Ja nie zamierzam się wypowiadać w sprawie umierania Jaruzelskiego, ani innych pod takimi oskarżeniami jak on. I uprzedzając twoje dziwaczne odpowiedzi, ja Jaruzelskiego przed sąd nie zaciągałem :>>>
                • jola.iza1 Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 14:54
                  A czy ja mówię, że osobiście zaciągałeś??
                  A czy ja coś pisałam o nie/podobaniu Mnie się prawa??
                  A może o Witosie cóósik napisałam ??
                  Ja tylko odnoszę się twojej od/ wypowiedzi- delikatnie mówiąc.

Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy.
                  -Tusk
                  • tujacek Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 15:01
                    Na twoje trzy pytania, trzy razy TAK :>>
                    I nie obnoś się, tylko ad rem.
                    • jola.iza1 Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 16:03
                      tujacek napisał:

> Na twoje trzy pytania, trzy razy TAK :>>
                      Udowodnij, albo zmilcz??
                      A wracając do : 17 XII- został zniesiony stan wojenny, taka to historia:) Pamiętasz kto zniósł??. Wiem, wiem, nie twoja bajka, wojna trwała nadal.

-Tusk
                      • tujacek Re: pisanie samemu do siebie ;) 15.12.10, 17:56
                        >>Udowodnij
                        Śmieszna jesteś. Przeczytaj co pisałaś i co cytowałaś. Sama siebie nie rozumiesz?

>> A wracając do : 17 XII- został zniesiony stan wojenny, taka to historia:) Pamiętasz kto
                        >> zniósł??. Wiem, wiem, nie twoja bajka, wojna trwała nadal.

Święto państwowe ustanówcie 17.XII. Dzień Wrony!

Przeczytaj sobie pierwszy post wątku. I na temat.
                        Ale przecież nie za to ci płacą?
    • pav2 Re: Czarmy Czwartek 15.12.10, 14:52
      Mija 40 lat od tamtych wydarzeń. Sens procesów sądowych tych wydarzeń zaczyna być podobny do osądzania białych za niewolnictwo albo za wymordowanie Indian.
      • tujacek Re: Czarmy Czwartek 15.12.10, 15:03
        Z tymi postulatami to idź do swojego posła z SLD. Póki co zbrodnie komunistyczne się nie przedawniają.
        • pav2 Re: Czarmy Czwartek 15.12.10, 15:45
          To nie są postulaty, tylko opinia świadka tych wydarzeń i obserwatora kolejnych 40. Jeżeli jesteś takim prawnym rygorystą, to przypominam, że ludobójstwo też się nie przedawnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka