Dodaj do ulubionych

Odkryto przyczynę problemów na kolei !!!

05.01.11, 19:48
Podobno istnieje już tajny raport z którego wynika, że za paraliż na kolei w swięta i sylwestra odpowiedzialny jest Jarosław, PiS i SLD. Podobno tabor był przygotowany na 200% a liczba "normalnych" pasazerów nie przekroczyła założeń tylko szczwane jbojówki PiSowskie i SLDowskie opanowały dworce i ładowały sie do wszystkich mozliwych pociągów jakie jeździły w kluczowych dniach na kluczowych trasach robiac sztuczny tłok.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kaczkodyl Re: Odkryto przyczynę problemów na kolei !!! 05.01.11, 21:43
      zapodaj źródło swojego "podobno" bo podobno nie podobno /źródło -moja stara/
      • qqazz Re: Odkryto przyczynę problemów na kolei !!! 05.01.11, 21:47
        Oddajac mocz około 19.40 nagle poczułem moc łącząca mnie ze sztabem POPiSu i przechwyciłem tajny radiogram wprost z kloaki do której sie wydalałem.

pozdrawiam
        • kaczkodyl Re: Odkryto przyczynę problemów na kolei !!! 05.01.11, 22:07
          qqazz napisał:

> Oddajac mocz około 19.40 nagle poczułem moc łącząca mnie ze sztabem POPiSu i pr
          > zechwyciłem tajny radiogram wprost z kloaki do której sie wydalałem.

> pozdrawiam
          a nie , to sorry ktoś wcześniej tam się Gazetą Polska poratował, mogłeś cos przechwycić -) tez pozdrawiam /bedzie ci potrzebne/
      • remez2 Re: Odkryto przyczynę problemów na kolei !!! 05.01.11, 22:00
        kaczkodyl napisał:

> zapodaj źródło swojego "podobno" bo podobno nie podobno /źródło -moja stara/
        Powiedział nam wysoki rangą urzędnik MI pragnący zachować anonimowość.

-------------
    • 2alfa.alfa Re: Odkryto przyczynę problemów na kolei !!! 05.01.11, 21:55
      qqazz napisał:

> Podobno istnieje już tajny raport z którego wynika, że za paraliż na kolei w sw
      > ięta i sylwestra odpowiedzialny jest Jarosław, PiS i SLD. Podobno tabor był prz
      > ygotowany na 200% a liczba "normalnych" pasazerów nie przekroczyła założeń tylk
      > o szczwane jbojówki PiSowskie i SLDowskie opanowały dworce i ładowały sie do ws
      > zystkich mozliwych pociągów jakie jeździły w kluczowych dniach na kluczowych tr
      > asach robiac sztuczny tłok.
      >
      >
      > pozdrawiam

Przy szalejących cenach benzyny po prostu więcej niż zwykle wyjechało koleją
    • zbysio45 Re: Odkryto przyczynę problemów na kolei !!! 05.01.11, 22:16
      Ze wzgledu na likwidacje mojego postu znowu pisze go od pocztku.Pan minister Grabarczyk oraz premier Pan Tusk nie jest odpowiedzialny za podroze Polakow kolejami panstwowymi w warunkach do przewozu bydla to znaczy na stojaco w nieogrzewanych wagonach bo tego dowodza kwiaty wreczone panu ministrowi w sejmie po zwycieskim glosowaniu.
    • rydzyk_smigly Diagnoza jest prosta 05.01.11, 22:33
      Jakubiak w TVN24 (Fakty po Faktach):

"Na kolei jest źle, bo spółki kolejowe starają się o zysk a nie o to, aby przewozić pasażerów. Spółki starają się zarobić a powinny starać się jak najwięcej pasażerów przewieźć".
      • qqazz Re: Diagnoza jest prosta 06.01.11, 21:36
        Kto tego tłumoka zaprasza do tv?

pozdrawiam
    • pan_kultura Re: Odkryto przyczynę problemów na kolei !!! 05.01.11, 22:35
      Niemieckie transporty kolejowe w czasie II wojny jeździły punktualniej niż PKP mimo licznych akcji sabotażowych i dywersyjnych .

bo to byli ch...e nie sabotażyści i dywersanci, dlatego nikt im kwiatów nie wręczał

- Tusk ma lepszych w swoim rządzie i ich docenia
      • qqazz Polskie przedwojenne też 05.01.11, 22:44
        a były państwowe.
        Koleja z warszawy do Siedlec ponoć się jechało 45 minut, dzisiaj to nawet Ferrari w tyle się nie wyrobi.

pozdrawiam
        • pan_kultura Re: Polskie przedwojenne też 05.01.11, 22:48
          qqazz napisał:

> a były państwowe.
          > Koleja z warszawy do Siedlec ponoć się jechało 45 minut, dzisiaj to nawet Ferra
          > ri w tyle się nie wyrobi.
          >
          >
          >
          ale mieli Longines'y i Omegi :)
          > pozdrawiam
        • republika.republika a przewoziły tyle samo ludzi i towarów? 07.01.11, 10:25
          qqazz napisał:

porównywać należy porównywalne
    • martusia_krolowa_polski Podobno Jarosław Kaczyński na cześć swego Brata 05.01.11, 22:38
      regularnie dostaje dyspepsji.

Czy to efekt jednej z nich?
    • fagay Jedyne przyczyny problemow 07.01.11, 03:14
      dla PKP - pasazerowie
      dla szpitali, doktorow i pielegniarek - chorzy i pacjenci
      dla uniwersytetow i szkol - studenci i uczniowie
      dla Najswietszej Rzeczypospolitej - obywatele
      • republika.republika mylisz się 07.01.11, 10:26

podstawowym problemem są jak to zwykle bywa - pieniądze tzn. ich brak
      • indeed4 Arogancja społeczenstwa jest porażająca 07.01.11, 10:36
        żadnego myślenia w kategoriach państwowych - wygodnictwo i zero odpowiedzialności.

Skandal ;-)
        • qqazz Re: Arogancja społeczenstwa jest porażająca 07.01.11, 17:15
          Taż ryba psuje sie od głowy.

pozdrawiam
    • 1tobi Re: Odkryto przyczynę problemów na kolei !!! 07.01.11, 22:34
      A do Yumy o czasie?
    • mondrala-z-po mię się wydaje że rudy chce Dojczbana z ordnungiem 07.01.11, 22:46
      wpuścić tylnimy drzwiamy..
    • p_e_o_w_i_e_c Problem jest jeden, od zawsze ten sam 07.01.11, 23:34
      Pociąg nie może być dłuższy niż peron. A peronów PKP nie przedłuża. Paragraf 22.
      • qqazz Re: Problem jest jeden, od zawsze ten sam 07.01.11, 23:37
        Jeszcze nie widziałem pociagu dłuzszego niz peron za to widziałem wiele za krótkich ;)

pozdrawiam
        • p_e_o_w_i_e_c Re: Problem jest jeden, od zawsze ten sam 07.01.11, 23:38
          qqazz napisał:

> Jeszcze nie widziałem pociagu dłuzszego niz peron za to widziałem wiele za krót
          > kich ;)

Nie widziałeś, ponieważ PKP do tego w życiu nie dopuści. Natomiast krótsze pociągi są jak najbardziej zgodne z ich przepisami. Im krótszy, tym lepszy, o!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka