Dodaj do ulubionych

Jaki był?

30.01.11, 21:49
panprezes o bracie:
"był wyjątkowo dobrym człowiekiem. Potrafił się zajmować losem pani woźnej w NIK, a gdy zmarła, pojechał na jej pogrzeb mimo, że wzywał go w tym czasie do siebie premier Józef Oleksy. Wybrał zwyczajnego człowieka i pojechał na pogrzeb swojej pracownicy. Taki był."

o tej zwolnionej pielęgniarce niech pan jeszcze opowie panieprezesie. Prosimy
Obserwuj wątek
    • woda_woda Ja opowiem 30.01.11, 22:33
      zoro_wieczorowo_poro napisał:

> o tej zwolnionej pielęgniarce niech pan jeszcze opowie panieprezesie. Prosimy

"- Miałam nocny dyżur na odcinku męskim. Ok. godz. 21 usłyszałam jakieś hałasy i krzyki po stronie kobiecej - wspominała wczoraj w sądzie zwolniona pielęgniarka Maria Machera.

Poszła zobaczyć, co się dzieje. Zobaczyła pacjentów, wśród nich prezydenta.

- Był zdenerwowany, krzyczał. Biegał po korytarzu. Chciał się spotkać z lekarzem. Do pacjentek odzywał się niegrzecznie, zwracał się na "ty", mówił "ja do ciebie nie mówię" - twierdzi Maria Machera. - Jedna z pielęgniarek poinformowała, że lekarz będzie za siedem minut. Ale to nie wystarczyło. Mówił "wy tu nic nie robicie, wy tu nie pracujecie".

Gdy powiedziała prezydentowi, że mają dużo pracy, i głośno wyraziła swoje zdziwienie zachowaniem prezydenta, Kaczyński miał wskazać na nią palcem.

- Powiedział: "Praca się pani znudziła. Do końca życia pani ten dzień zapamięta" - zeznała Machera. - To był prezydent Warszawy? Jak pani go rozpoznała? - zapytała prawnik szpitala. - Ma charakterystyczny pieprzyk, jego brat Jarosław nie był wtedy taki znany - odpowiedziała pielęgniarka."
      www.pielegniarki.info.pl/article/view/id/589

W sumie ludzki pan...

• lumpior Re: Ja opowiem 30.01.11, 22:39
        > W sumie ludzki pan...
        > Bardzo ludzki,a za "Spieprzaj dziadu" Wawel mu nalezny. Kaczory na stanowiskach to kleska ludzkosci.
        • mixerski1 Re: Ja opowiem 30.01.11, 22:45
          Pytanie do Was nie brzmi: czy pada?, lecz: jak długo jeszcze pozwolicie sobie szcz... na głowe?
          • taziuta Re: Ja opowiem 30.01.11, 22:46
            mixerski1 napisał:

> Pytanie do Was nie brzmi: czy pada?, lecz: jak długo jeszcze pozwolicie sobie szcz... na
            > głowe?

Kaczystom, jak długo pozwolimy? Myślę, że to ichnie ostatnie podrygi.
        • taziuta Re: Ja opowiem 30.01.11, 22:45
          lumpior napisał:

> Kaczory na stanowiskach to kleska ludzkosci.

Ktoś ich na te stanowiska wybrał. I to oni są tą klęską ludzkości, ewentualnie...
    • rickky Re: Jaki był? 30.01.11, 22:46

> panprezes o bracie:
      > "był wyjątkowo dobrym człowiekiem. Potrafił się zajmować losem pani woźnej w NI
      > K, a gdy zmarła, pojechał na jej pogrzeb mimo, że wzywał go w tym czasie do sie
      > bie premier Józef Oleksy. Wybrał zwyczajnego człowieka i pojechał na pogrzeb sw
      > ojej pracownicy. Taki był."
      >

[i]Potrafił się zajmować losem pani woźnej w NIK
      Szkoda tylko, że nie pomyślał o losie 95 osób na pokładzie samolotu, z którymi leciał na własną uroczystość.
    • rzewuski1 Re: Jaki był? 30.01.11, 23:19
      o_wieczorowo_poro napisał:

> panprezes o bracie:
      > "był wyjątkowo dobrym człowiekiem. Potrafił się zajmować losem pani woźnej w NI
      > K, a gdy zmarła, pojechał na jej pogrzeb mimo, że wzywał go w tym czasie do sie
      > bie premier Józef Oleksy. Wybrał zwyczajnego człowieka i pojechał na pogrzeb sw

santo subito
      jaśnie pan wybrał się na pogrzeb szarego człowieka
      co za poświecenie
      natychmiast go kanonizować i 100 pomników upamietniajacych ten gest
      • m.marle Re: Jaki był? 30.01.11, 23:30
        rzewuski1 napisał:

> ...i 100 pomników upamietniajacych ten gest.

o 95-ciu się ostatnio dużo mówi, a te pozostałe 6 ofiar jego gestów - to kto?

Ciekawostka... Taka bardziej dla Prokuratury, czy dla IPN? No i dla Prokuratorii Generalnej, oczywiście...
    • kropkai zorro, nie zrozumiałeś panaprezesa! 30.01.11, 23:25

> panprezes o bracie:
      >

Powiedział wyraźnie, że wybrał zwyczajnego człowieka. Pielęgniarka nie była zwyczajna, to była na pewno agentka, panprezydent wyczuł to od razu i dlatego nie wyczymał.
      • sclavus Re: zorro, nie zrozumiałeś panaprezesa! 30.01.11, 23:29
        może już ją miał na swojej krótkiej liście??
        • ave.duce Re: zorro, nie zrozumiałeś panaprezesa! 31.01.11, 11:40
          Pielęgniarka na pewno miała jakiś pseudonim konspiracyjny (dla niepoznaki). Niech zgadnę... Szczypa?
    • cookies9 Re: Jaki był? 31.01.11, 11:50
      O kurcze;-) olał premiera Oleksego aby pojechać na pogrzeb 'szarego człowieka'
      - i dlatego był chodzącą dobrocią? A kto powiedział 'spieprzaj dziadu'? Ten sam,dobry
      człowiek;-)
      • wanda43 Re: Jaki był? 31.01.11, 12:26
        wobec kobiet ponoć szarmancki - szczegolnie, gdy o jednej mowil "malpa w czerwonym".
      • kaczy_mozdzek Bo ten dziad, to był zbyt szary człowiek. 31.01.11, 12:28
        A pielęgniarka za mało szara.
    • zoro_wieczorowo_poro i poliglota niespotykany był 31.01.11, 12:37
      poprawiał tłumaczy z angielskiego, a po węgiersku wprowadził nową wymowę nazwisk. Np Ferenc Gyurcsany po kaczemu wypowiada się naćpany
      • wariant_b Re: i poliglota niespotykany był 31.01.11, 13:15
        > poprawiał tłumaczy z angielskiego

A nawet kontrolerów z wieży tłumaczył z rosyjskiego na NASZE...
    • smutas13 Re: Jaki był? 31.01.11, 14:23
      Jedyny z prezydentów, którego na prawdę nie lubiłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka