Gość: Ed IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 00:00 Pozdrawiam wszyzstkich łącznien z oszołmatymi w UE !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clarence Re: Jesteśmy w Unii !!! 01.05.04, 01:24 Może za jakiś czas będziemy całkiem normalnym,europejskim krajem? Mimo tego błota w jakim siedzimy po uszy,jednak jakaś iskierka nadziei się pojawiła. Oby udało nam się wykorzystać, tą być może ostatnią szansę doszlusowania do liderów peletonu. Też pozdrawiam wszystkich,włącznie ze sceptykami. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Jesteśmy w Unii !!! a mnie wpuszczą tam? 01.05.04, 01:31 Pytam bo radosci moje ogłupiałe serce wielkiej nie czuje. A rozumek maleńki ciekawy jest czy mu krzywdy nie zrobia? Może do szkoł pójśc każą? Odpowiedz Link Zgłoś
clarence Re: Jesteśmy w Unii !!! a mnie wpuszczą tam? 01.05.04, 01:41 homosovieticus napisał: > Pytam bo radosci moje ogłupiałe serce wielkiej nie czuje. A rozumek maleńki > ciekawy jest czy mu krzywdy nie zrobia? > Może do szkoł pójśc każą? Ty byś od razu w szkole chciał się poobijać,kurde. Do roboty nam się trza wziąć,by wyjść z tego bajzlu. I nie licz na to ,że forumowanie wystarczy. Eurosovieticusie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Jesteśmy w Unii !!! a mnie wpuszczą tam? 01.05.04, 01:47 clarence napisał: > homosovieticus napisał: > > > Pytam bo radosci moje ogłupiałe serce wielkiej nie czuje. A rozumek maleńk > i > > ciekawy jest czy mu krzywdy nie zrobia? > > Może do szkoł pójśc każą? > Ty byś od razu w szkole chciał się poobijać,kurde. Do roboty nam się trza > wziąć,by wyjść z tego bajzlu. I nie licz na to ,że forumowanie wystarczy. > Eurosovieticusie !!! Wiedzy spragniony jestem bardziej jak pieniędzy.Robiłem już łopatą i diabli wzieli robotę i zapłatę za nią.Nawet wynalazki robiłem i diabli wzieli je gdzieś.To ja odkryłem,że nie dla roboty człowiek żyje ale dzięki niej.Mam też ...ale co Ci będę tłumaczył, jak ty pewnie chcesz nażreć się życia a nie delektować się nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.chello.pl 01.05.04, 01:27 Oda do Radości O radości, iskro bogów, kwiecie Elizejskich Pól, święta, na twym świętym progu staje nasz natchniony chór. Jasność twoja wszystko zaćmi, złączy, co rozdzielił los, wszyscy ludzie będą braćmi tam, gdzie twój przemówi głos. Jasność twoja wszystko zaćmi, złączy, co rozdzielił los, wszyscy ludzie będą braćmi tam, gdzie twój przemówi głos. Ona w sercu, w zbożu, w śpiewie, ona w splocie ludzkich rąk, z niej najlichszy robak czerpie, w niej największy nieba krąg. Wstańcie, ludzie, wstańcie wszędzie, ja nowinę niosę wam: na gwiaździstym firmamencie bliska radość błyszczy nam. Wstańcie, ludzie, wstańcie wszędzie, ja nowinę niosę wam: na gwiaździstym firmamencie bliska radość błyszczy nam. Cieszmy się i my! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.proxy.aol.com 01.05.04, 03:13 Co to za bohomaz? Piesn niewolnikow czy piesn chrzescijan w cyrku nerona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmopolita Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.spray.net.pl 01.05.04, 03:24 jack to juz nawet imie zmieniles, popatrz co z Ciebie zrobily pieniadze. Wybrales latwa droge, tam nie trzeba zaczynac od poczatku (mam na mysli kraj i jego infrastrukture). W Polsce jest wiele do zrobienia i tacy jak Ty nie pomoga, lepiej w cieple i spokoju krytykowac niz wziac sie do pracy. Pamietaj o tym, ze stany też kiedys sie laczyly a ich integracja nadal postepuje, choc wielu osobom wydaje sie ze to jeden kraj tak naprawde jest federacja stanow. To czyni teraz Europa i jej hymn choc moze prosty i patetyczny nie jest gorszy od hymnu stanów. Porównaj a zobaczysz. Kosmopolita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.proxy.aol.com 01.05.04, 03:31 Sluchaj ja sie szalenie ciesze z obrotu sprawy i zycze naj! naj! A, ze zwala mnie z nog optymizm. Pardon. Bo to wszystko jest tak ...wzniosle i patetyczne, ze dech zapiera i przypomina znane z historii czasy w innej aranzacji. Wybacz. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmopolita Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.spray.net.pl 01.05.04, 03:47 Pozwol sie ludziom cieszyc. Pozwol na chwile oddechu w ciezkiej codziennej pracy (Ty tez swietujesz i odpoczywasz - jak mniemam). O hymnie juz pisalem patetyczny jest wszak drwic zen nie nalezy. Pamietaj, ze to tresc "Ody do radosci" Fryderyka Schillera napisana do muzyki Ludwika van Bethovena. A tu dla porównania hymn USA Oh, say can you see, by the dawn's early light, What so proudly we hailed at the twilight's last gleaming? Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight, O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming? And the rockets' red glare, the bombs bursting in air, Gave proof through the night that our flag was still there. O say, does that star-spangled banner yet wave O'er the land of the free and the home of the brave? Pozwol, ze tresci innych hymnów komentować teraz nie będę. Wznioslosc i patetyzm to raczej nieodlaczne cechy hymnow. Zdrowia duzo zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack. Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.proxy.aol.com 01.05.04, 03:53 Zupelnie zle, naprawde mnie zrozumiales. Sa rozne poczucia humoru i chwili. Czasem sie je przegina. Jak juz na Stany sie powolujesz to w tej idylli byl tez konflikt Polnoc-Poludnie, Mexyk i Indianie. Ja tylko niesmialo mowie: nie ma rozy bez ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmopolita Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.spray.net.pl 01.05.04, 03:58 Mam wrazenie, ze teraz wycofujesz sie z tego co powiedziales w tym watku jak i w innym (cos o uralu i dojarce). Chlopie poczucie humoru ma sie dobra wtedy gdy to inni sie smieja z Twoich dowcipow, gdy smiejesz sie tylko Ty to raczej zalosna proba. Zreszta jak sam napisales nie ma dymu bez kolcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmopolita Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.spray.net.pl 01.05.04, 03:54 Jeszcze jedno Polski hymn jest wyjatkowy. powstal w trakcie niewoli i o niej tez opowiada a tak pracyzyjnie to o tym jak sie z tej niewoli wydostac. No coz ale polski hymn jest wyjatkowy. popatrz na marsylianke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.proxy.aol.com 01.05.04, 03:58 Hymn to sprawa wyjatkowa to "duch narodu" i nie ma lepszego jak nasze legiony czy marsylianka. Za nieporozumienie przepraszam. Troche przeholowalem z radosci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmopolita Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.spray.net.pl 01.05.04, 04:02 a tu to mnie zaskoczyles marsylianka to juz sam patetyzm Allons ! Enfants de la Patrie ! Le jour de gloire est arrivé ! Contre nous de la tyrannie, L'étendard sanglant est levé ! Ale za to jak piękny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmopolita Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.spray.net.pl 01.05.04, 04:04 Pozdrawiam rowniez Wypij za zdrowie radujacych sie rodaków. Przyjedz i zobacz co sie zmienilo Kosmopolita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.proxy.aol.com 01.05.04, 04:11 Wiesz zazdroszcz wam po cichu, ze nie jestem tego swiadkiem. Jeszcze raz pozdrawiam. Ale "Jeszcze Polska" bylaby bardziej na miejscu niz wiersz schillera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmopolita Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.spray.net.pl 01.05.04, 04:16 Jeszcze Polska a wlasciwie Mazurek Dabrowskiego jest hymnem Polski. Hymnem Unii Europejskiej jest to o czym dyskutujemy. Jak wejdziesz na te strone www.imagesoft.net/flags/usstate1.html to zobaczysz, ze poszczegolne stany tez maja swoje hymny. Co do wiersza Schillera to posluchaj jak to brzmi www.radio.com.pl/polonia/pl/unia/_mp3/hymnUE1.mp3 Czyz nie napawa optymizmem kosmopolita Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jesteśmy w Unii !!! 01.05.04, 03:26 Gość portalu: jack napisał(a): > Co to za bohomaz? > Piesn niewolnikow czy piesn chrzescijan w cyrku nerona? Gdybyś miał w sobie trochę kultury, to byś nie pytał, chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jesteśmy w Unii !!! IP: *.proxy.aol.com 01.05.04, 03:34 To takie nowe unijne pozdrowienie? przepraszam organizacje za brak kultury. Odpowiedz Link Zgłoś