Dodaj do ulubionych

Platforma ciągle w stanie schizofrenii

01.07.11, 20:10
Komorowski apeluje o zgodę!
Prezydent Bronisław Komorowski zaapelował o zgodę w sprawach najważniejszych dla Polski podczas przewodnictwa w UE. Wicemarszałek sejmu Stefan Niesiołowski nie mam żadnych złudzeń wobec PiS. - Będą wykorzystywać prezydencję do tego, żeby atakować rząd. Żadnej zgody nie będzie - powiedział.

Przeciez ten człeczyna - Niesiolowski - jest chory z nienawiści i ma obsesje na punkcie PiSu.

PO rozgrywa po swojemu: dziel i rządź. W tej partii nie ma żadnych ideałów, świętości. Żadnych obywatelskich celów ani cnót. Temu towarzystwu przyświeca jeden cel: w ł a d z a.

Gdyby było inaczej Tusk by wyrzucał takich wściekłych i zaślinionych buldogów.
Wrzucił przeciez naiwnego żartownisia Węgrzyna... a bluźniącego, dzielącego Polaków i siejącego nienawiśc Niesiolowskiego trzyma na eksponowanym stanowisku.

Przyzwoity człowiek i poseł poparłby apel Prezydenta. Posypał glowe popiołem.
Zadeklarował:
od dziś nie bedę drażnił opozycji swoimi wypowiedziami. Zajme sie tylko moimi wyborcami i ich problemami. Gdyby rzeczywiscie poseł Niesiolowski był normalnym posłem w normalnej demokracji to tak by powiedzial.
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 01.07.11, 20:14
      A gdybyś to zadedykowała Kaczyńskiemu, i jego kamaryli...

Dlaczego twierdzisz, że Niesiołowski jest chory z nienawiści?

A gdy Kaczyński twierdzi, że w Polsce nie ma demokracji i wolność jest tłumiona, to ten gnom ma rację?
    • zapijaczony_ryj Najbardziej chory z nienawiści to jest PST 01.07.11, 20:15
      sawa.com napisała:
      >
      > Przeciez ten człeczyna - Niesiolowski - jest chory z nienawiści i ma obsesje na
      > punkcie PiSu.

znaczy Prezes Specjalnej Troski , czyli naczelny idiota !!
      • halfinteligentzpis Gdyby Niesiołowski popierał Kaczyńskiego 01.07.11, 21:43
        to wtedy BYŁBY chory z nienawiści, jak Kaczyński.

• hal9000 Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 01.07.11, 20:40
      Przeciez ten człeczyna - Niesiolowski - jest chory z nienawiści i ma obsesje na punkcie PiSu.

Ma po prostu dosyć tego cyrku zwanego PiS. Ja zresztą też.
    • wiewiorzasta Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 01.07.11, 20:45
      sawa.com napisała:

> PO rozgrywa po swojemu: dziel i rządź. W tej partii nie ma żadnych ideałów, św
      > iętości. Żadnych obywatelskich celów ani cnót. Temu towarzystwu przyświeca jede
      > n cel: w ł a d z a.
      >
      > Gdyby było inaczej Tusk by wyrzucał takich wściekłych i zaślinionych buldogów.
      > Wrzucił przeciez naiwnego żartownisia Węgrzyna... a bluźniącego, dzielącego Po
      > laków i siejącego nienawiśc Niesiolowskiego trzyma na eksponowanym stanowisku.

Tusk wyrzuci Niesiołowskiego zaraz po tym, jak PiS wyrzuci Kaczyńskiego, dla którego najważniejsze jest posiadanie wladzy i jest w stanie posunąć się do największych podłości w jej imię.

A tak przy okazji - pamiętasz może jakąś konferencję premiera Kaczyńskiego, w której nie odniósłby się do opozycyjnej wówczas PO? To jest dopiero obsesja.

> Przyzwoity człowiek i poseł poparłby apel Prezydenta. Posypał glowe popiołem.
      > Zadeklarował:
      > od dziś nie bedę drażnił opozycji swoimi wypowiedziami. Zajme sie tylko moimi w
      > yborcami i ich problemami. Gdyby rzeczywiscie poseł Niesiolowski był normalnym
      > posłem w normalnej demokracji to tak by powiedzial.

Biedna opozycja - jak nie podrażnić, to nie będzie opowiadać bajek i szczuć wyznawców na niewyznawców. W mojej sygnaturce masz ładne zestawienie.

PS. Tu masz wątuś w temacie, który chyba lubisz :-)
    • etta2 Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 01.07.11, 20:49
      PiSdulko, Komorowski apeluje o zgodę NIE DO Niesiołowskiego, bo takiej potrzeby nie ma, a do PiSdactwa, które ryje jak świnia na każdym kroku. Powinnaś wyzbyć się pisdackich skłonności, jakim prawem masz czelność apelować o usunięcie Niesiołowskiego? Usuwaj sobie swoich: Hoffmana, Dorna, M.Kamińskiego, jojo, płaszczaka i innych idiotów. Dziś pierwszy dzień naszej prezydencji, ważnej funkcji w Unii, a wy już plujecie na rząd tylko dlatego, że to temu rządowi przypadło w udziale sprawować tę funkcję. To jest OBRZYDLIWE, takimi gnojami nawet komuchy nie były, bo nie podkładały nogi w trakcie starań o wejście do NATO i UE. Jesteście największym szambem w naszym kraju, zarazą, zgnilizną, do wytępienia.
      • sawa.com Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 01.07.11, 20:54
        etta2 napisała:

> PiSdulko, Komorowski apeluje o zgodę NIE DO Niesiołowskiego, bo takiej potrzeby
        > nie ma, a do PiSdactwa, które ryje jak świnia na każdym kroku. Powinnaś wyzbyć
        > się pisdackich skłonności, jakim prawem masz czelność apelować o usunięcie Nie
        > siołowskiego? Usuwaj sobie swoich: Hoffmana, Dorna, M.Kamińskiego, jojo, płaszc
        > zaka i innych idiotów. Dziś pierwszy dzień naszej prezydencji, ważnej funkcji w
        > Unii, a wy już plujecie na rząd tylko dlatego, że to temu rządowi przypadło w
        > udziale sprawować tę funkcję. To jest OBRZYDLIWE, takimi gnojami nawet komuchy
        > nie były, bo nie podkładały nogi w trakcie starań o wejście do NATO i UE. Jeste
        > ście największym szambem w naszym kraju, zarazą, zgnilizną, do wytępienia.

Typowy jezyk i typowa filozofia osoby popierającej PO.
        • ave.duce Psalm 1 /frag./ 01.07.11, 21:02
          sawa.com napisała:

> Typowy jezyk i typowa filozofia osoby popierającej PO.

Odpowiedzieć Ci tym samym?
          Nie chce mi się. Zatem jeno w gratisie dla zwolenniczki Pi$&co. >

Szczęśliwy, kto nie chodził za radą bezbożnych *
          na drodze grzeszników nie postał, *
          w gromadzie naśmiewców nie siedział.

/.../

Nie tak bezbożni, nie tak. *
          Ale są jak plewy, które wiatr wymiata.
          Przeto nie ostoją się bezbożni na sądzie *
          ani grzesznicy w zgromadzeniu sprawiedliwych.
          Albowiem poznaje Pan drogę sprawiedliwych, *
          a droga bezbożnych zaginie.

Czesław Miłosz
          • sawa.com Re: Psalm 1 /frag./ 02.07.11, 06:41
            ave.duce napisała:

> Odpowiedzieć Ci tym samym?
            > Nie chce mi się. Zatem jeno w gratisie dla zwolenniczki Pi$&co. >
            >
            > Szczęśliwy, kto nie chodził za radą bezbożnych *
            > na drodze grzeszników nie postał, *
            > w gromadzie naśmiewców nie siedział.
            >
            > /.../
            >
            > Nie tak bezbożni, nie tak. *
            > Ale są jak plewy, które wiatr wymiata.
            > Przeto nie ostoją się bezbożni na sądzie *
            > ani grzesznicy w zgromadzeniu sprawiedliwych.
            > Albowiem poznaje Pan drogę sprawiedliwych, *
            > a droga bezbożnych zaginie.
            >

>
            > Czesław Miłosz

Wiersz super. Cenie sobie Miłosza. Jego Rodzinna Europa i Zniewolony Umysł nalezą do moje dziesiątki najwazniejszych lektur życia.

Nie zgadzam sie natomiast z dedykacją Zatem jeno w gratisie dla zwolenniczki Pi$&co. Przesiąklaś bardzo narracją PO i bezrefleksyjnie powtarzasz ich nieodmienne frazy: kto nas krytykuje jest PiSem.
            Nie, nie jestem zwolenniczka PiSu... chociaz pewnie jesli PJN nie przedstawi rozsądnych ludzi na swoich listach będę na nich glosowac na zasadzie mniejszego zła... i zeby nie było watpliwości; mniejszego zła od PO.

Zresztą na dobrą sprawę to nie wiem na kogo bedę głosowac.
            • ave.duce Re: Psalm 1 /frag./ 02.07.11, 08:34
              sawa.com napisała:

> Nie zgadzam sie natomiast z dedykacją Zatem jeno w gratisie dla zwolenniczki
              > Pi$&co.

Pokaż mi choć jeden post, w którym bez lub pośrednio NIE popierasz Pi$.

> Przesiąklaś bardzo narracją PO i bezrefleksyjnie powtarzasz ich
              > nieodmienne frazy: kto nas krytykuje jest PiSem.

Sawo, najwyraźniej pomyliłaś mnie ze ... sobą a rebours. Jednak wierzę, że daleko Ci wciąż do takiego Błaszczaka, etc.

> Nie, nie jestem zwolenniczka PiSu... chociaz pewnie jesli PJN nie przedstawi
              > rozsądnych ludzi na swoich listach będę na nich glosowac na zasadzie mniejszego
              > zła... i zeby nie było watpliwości; mniejszego zła od PO.

Mniejsze zło od PO? Nie ma takiego, bo wciąż tylko PO jest w stanie nie dopuścić Pi$u do rządów.

> Zresztą na dobrą sprawę to nie wiem na kogo bedę głosowac.

A ja nie wiem, czy w ogóle tym razem.
              • sawa.com Re: Psalm 1 /frag./ 02.07.11, 11:21
                ave.duce napisała:

> Mniejsze zło od PO? Nie ma takiego, bo wciąż tylko PO jest w stanie nie dopuści
                > ć Pi$u do rządów.

No własnie... tu jest pies pogrzebany. Odniesieniem w wyborach powinno byc to kto bedzie lepiej rządził krajem, kto ma lepsze pomysły na gospodarkę i inne problemy przed którymi stoi Polska... a nie, kto nie dopuści do rządów PiS.

PiS bardzo dobrze sobie radził z gospodarką. To było znakomite 2 lecie. Byc może za przyczyną prof. Gilowskiej. Uważam tez że znakomicie sobie radziła jej poprzedniczka p. Lubińska.
                Druga przyczyną sukcesu gospodarczego PiS była walka z korupcją na szczytach. Ale walka z korupcja była nie tylko przyczyna sukcesu gospodarczego ale tez i bezpośrednią przyczyną wczesniejszych wyborów.
                Kaczmarek, który antyszambrował przed apartamentem oligarchy - rzecz nie do pomyslenia, zeby tak zachowywał sie minister rządowy demokratycznego państwa - do dzis sądzi sie z byłym premierem, bo czuje sie obrazony. I ciągle mu nie przychodzi do glowy, ze taką postawą to on obraża mnie i innych podobnie jak ja myslących obywateli tego kraju.
                • ave.duce Są tu spece od "gospodarki" > tlumaczyli 02.07.11, 11:33
                  Ci w innych wątkach, a Ty swoje :(

sawa.com napisała:

> PiS bardzo dobrze sobie radził z gospodarką. To było znakomite 2 lecie.

Nie masz litości ;)))

> Kaczmarek, który antyszambrował przed apartamentem oligarchy*

Zapomniałaś już, czyim protegowanym był Kaczmarek?
                  Zaiste, masz pamięć może i bardzo dobrą, ale bardzo krótką.
                  • sawa.com Re: Są tu spece od "gospodarki" > tlumaczyli 02.07.11, 12:59
                    ave.duce napisała:

> Ci w innych wątkach, a Ty swoje :(
                    >
                    > sawa.com napisała:
                    >
                    > > PiS bardzo dobrze sobie radził z gospodarką. To było znakomite 2 leci
                    > e
                    .
                    >
                    > Nie masz litości ;)))

Ci sami spece od gospodarki przed sformowaniem rządu pisowskiego twierdzili, że bedzie katastrofa... Benzyna po 5 zł. Owszem cena skoczyła nawet wyżej ale za rządów PO. Gdyby nie wściekłe ataki na PiS, mogłby funkcjonowac rząd mniejszościowy bez potrzeby siegania po tak niedojrzałych i awanturniczych koalicjantów jakimi była SO i LPR. W krajach skandynawskich rządy mniejszościowe bywały i chyba nawet dobrze im szlo. U nas było to niemozliwe. PO po przegranej w 2005 r. wyło jak stado poturbowanych wilków.

> > Kaczmarek, który antyszambrował przed apartamentem oligarchy*
                    >
                    > Zapomniałaś już, czyim protegowanym był Kaczmarek?
                    > Zaiste, masz pamięć może i bardzo dobrą, ale bardzo krótką.

Doskonale pamietam do kogo wtedy dzwonił po protekcję. Tym wiekszy mój szacunek, ze sprawa nie zostala zamieciona pod dywan.
                    • ave.duce Re: Są tu spece od "gospodarki" > tłumaczyli 02.07.11, 14:27
                      sawa.com napisała:

> Ci sami spece od gospodarki przed sformowaniem rządu pisowskiego twierdzili, że
                      > bedzie katastrofa... Benzyna po 5 zł. Owszem cena skoczyła nawet wyżej ale z
                      > a rządów PO.

Pisałam o forumowiczach, którzy starali sie > jak widać - bez rezultatu > wytłumaczyć Ci cokolwiek w Twoich wątkach "eksperckich".

> Gdyby nie wściekłe ataki na PiS, mogłby funkcjonowac rząd mniejsz
                      > ościowy

Sawo, Pi$ musiałby oddać dotację. To był powód "oddania" władzy.

>
                      > Doskonale pamietam do kogo wtedy dzwonił po protekcję. Tym wiekszy mój szacune
                      > k, ze sprawa nie zostala zamieciona pod dywan.

Nie dzwonił... On stamtąd przyszedł.

Miłego dnia.
                      • wariant_b Re: Są tu spece od "gospodarki" > tłumaczyli 02.07.11, 14:59
                        ave.duce napisała:
                        > Sawo, Pi$ musiałby oddać dotację. To był powód "oddania" władzy.

To nie był żaden powód. Gdyby to był powód, Giertych i Lepper mieliby po nowym
                        ministrze, a my nową ustawę i nowy skład PKW, który już nie wnosiłby zastrzeżeń.
                        Prezes, trzeba przyznać, potrafi rozwiązywać problemy przy pomocy dostępnych
                        mu środków. I to był główny powód, dla którego rządził krócej, niż chciał.

Zabrakło mu większości konstytucyjnej i sposobu, żeby ją na chwilę wykuglować.
                        Ale przynajmniej wykuglował większość, by zrobić wybory przed rozliczeniem.
                        • ave.duce Re: Są tu spece od "gospodarki" > tłumaczyli 02.07.11, 15:29
                          Wariancie, sorki, ale nie rozumiem Twojego postu.
                          Nie twórzmy co by było gdyby...
                          Nie mając większości - w istniejącym wówczas układzie w Sejmie - Pi$ musiałby zwracać dotacje.
                      • sawa.com Re: Są tu spece od "gospodarki" > tłumaczyli 02.07.11, 15:10
                        ave.duce napisała:

> Nie dzwonił... On stamtąd przyszedł.
                        >
                        > Miłego dnia.

To nie ma znaczenia, czy przyszedł czy dzwonił. Moze i przyszdł. Wiadomo, ze był w kręgu znajomych.

Czytam wlaśnie wywiad z Kaliszem w Rz. Jest w nim i o raporcie Kalisza. Wywiazuje się ciekawy dialog miedzy Mazurkiem a Kaliszem. Kto z nas dzisiaj pamięta o tym, ze słynna Alexis obciążała Blide swoimi zeznaniami w czasie kiedy PiS mógł sobie tylko marzyc o rządzie. Co ciekawe, nie przypominam sobie, zeby Komisja Kalisza powoływała ową panią przed swoje oblicze. Jeśli sie mylę to prosze mnie poprawic. A przeciez to była postac kluczowa dla całej tej sprawy z Blidą.

M. - 9 lutego 2005 roku policja zatrzymała Barbarę K. "Alexis", która powolując sie na "Basię", czyli Barbarę Blidę i "Jacka", wiceministra gospodarki Jacka Piechotę, próbowała wyłudzic 700 tys. dotacji rządowej.
                        K. - Tak było, ale powtarzam, ze prokuratura tego nie potwierdziła.
                        M. Pytam o policję. Kto był wtedy MSW?
                        K. - Ja.
                        M. A gdy Alexis zeznawała i obciążała Blidę?
                        K. Przeciez pan doskonale wie, ze to był rząd Marka Belki i ja byłem w nim szefem MSWiA. Po co pan zadaje te pytania?!
                        M. - Wtedy ustalono, ze "Alexis" wylożyła 100 tys. na remont basenu w domu "Basi". Dopiero potem panie pokazały umowę, ze to nie basen, ale cena za wynajem pokoju w domku letniskowym Blidy w Szczyrku. Pan w to naprawdę wierzy.
                        K. - A dlaczego miałbym nie wierzyc? Ta sprawa była dokładnie badana, były przedstawione wszystkie rachunki, była umowa cywilno prawna...
                        M - Zawarta rzekomo 29 ludtego, tyle, ze luty miał wtedy 28 dni.
                        K - O co panu chodzi?
                        M - O to, ze tak wytrawny sledczy bez mrugniecia okiem łyka takie historie.

Nie podaję linku bo wywiad jest tylko w papierowym wydaniu Rzepy.
                        • ave.duce Re: Są tu spece od "gospodarki" > tłumaczyli 02.07.11, 15:32
                          Był rzeczywiście "w kręgu znajomych" > od Lecha Kaczyńskiego po Krauzego. Sami znajomi. Dobrzy.

Po co mieszasz w to sprawę Blidy?
                          "Afera" Leppera nie wystarczy?

www.polityka.pl/kraj/279145,1,honor-honoraty.read
          • poinsencja co do Miłosza... 02.07.11, 16:40
            www.biztok.pl/Tak-Google-czci-setne-urodziny-Czeslawa-Milosza-a1500#
            widać nie tylko ja ...
            • poinsencja Re: co do Miłosza... 02.07.11, 16:41
              tyczy się komentarza o Polsce jako kloace Europy wg Miłosza :)
        • halfinteligentzpis Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 01.07.11, 21:48
          sawa.com napisała:

> etta2 napisała:
          >
          > > PiSdulko, Komorowski apeluje o zgodę NIE DO Niesiołowskiego, bo takiej po
          > trzeby
          > > nie ma, a do PiSdactwa, które ryje jak świnia na każdym kroku.
          (.....)

Bo osoby popierające PO zwykle są prawdomówne przeciwnie niż osoby popierające PiS,
          które kłamią niemal zawsze.
          Sama jesteś przykładem.
        • simera16 Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 02.07.11, 07:23
          sawa.com napisała:

> etta2 napisała:
          >
          > > PiSdulko, Komorowski apeluje o zgodę NIE DO Niesiołowskiego, bo takiej po
          > trzeby
          > > nie ma, a do PiSdactwa, które ryje jak świnia na każdym kroku. Powinnaś
          > wyzbyć
          > > się pisdackich skłonności, jakim prawem masz czelność apelować o usunięc
          > ie Nie
          > > siołowskiego? Usuwaj sobie swoich: Hoffmana, Dorna, M.Kamińskiego, jojo,
          > płaszc
          > > zaka i innych idiotów. Dziś pierwszy dzień naszej prezydencji, ważnej fun
          > kcji w
          > > Unii, a wy już plujecie na rząd tylko dlatego, że to temu rządowi przypa
          > dło w
          > > udziale sprawować tę funkcję. To jest OBRZYDLIWE, takimi gnojami nawet ko
          > muchy
          > > nie były, bo nie podkładały nogi w trakcie starań o wejście do NATO i UE.
          > Jeste
          > > ście największym szambem w naszym kraju, zarazą, zgnilizną, do wytępienia
          > .
          >
          >
          Ja nie popieram PO, ale całkowicie zgadzam się z ettą... Cała ta PiSolubna zgraja ze słowem "patriotyzm" na ustach podrywa autorytet własnej ojczyzny... Sqrwysyństwo zwykłe... tfu!
        • klara551 Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 02.07.11, 10:35
          A po co w swój post wklepuje pani calutki post poprzednika? Płacą pani od wiersza i to bez sprawdzania treści? A Niesiołowski napisał najprawdziwsza prawdę,bo prezesowi przeszkadza wszystko czego nie zawłaszczył. Nie może przełknąć tego,że prezydent nie nazywa się Kaczyński i na ważną uroczystość państwowa spóźnia się jak panienka na pierwszą i ostatnią randkę,bo kto z taką niezgułą co nawet na czas nie umie się ustroić chciałby się zadawać. Cytowany post to prawda,choć wyrażona językiem potocznym. Z filozofią nie ma nic wspólnego,bo w braku ogłady,kultury prezesa nie ma żadnej filozofii,a jest chamstwo i egoizm.
    • behemot17-13 Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 01.07.11, 21:54
      nie przepadam za Niesiołowskim, czasami faktycznie zapluwa się. jednak domaganie się od Tuska by go wyrzucił jest niepoważne. gdyby iść za Twoim tokiem rozumowania, należałoby już dawno wyrzucić z PIS-u Kempę, Brudzińskiego, Karskiego, Macierewicza, dawniej Jakubiak.
      • sawa.com Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 02.07.11, 06:50
        behemot17-13 napisał:

> nie przepadam za Niesiołowskim, czasami faktycznie zapluwa się. jednak domagani
        > e się od Tuska by go wyrzucił jest niepoważne. gdyby iść za Twoim tokiem rozumo
        > wania, należałoby już dawno wyrzucić z PIS-u Kempę, Brudzińskiego, Karskiego, M
        > acierewicza, dawniej Jakubiak.

Oczywiście nie jest to tak, ze tylko jedna strona tej gorszącej wojny polsko - polskiej jest odpowiedzialna za nia.
        Z PiS odeszło wiele osób, które tworzyły tę formację kiedy odnosiła sukcesy gospodarcze w latach 2005 - 2007. Częśc z nich zgineła w katastrofie smoleńskiej...

Czy dzisiejszy PiS jest w stanie podołac problemom przed którymi stoi Polska? Nie wiem. Czekam na ich listy i na ich propozycje programowe.
        • sclavus Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 02.07.11, 07:21
          Nie rozśmieszaj sukcesami gospodarczymi PiS w latach 2005-2007....
          PeeS - proponuję zmianę sygnaturki (choć strasznie mi się podoba): będzie dobrze, gdy Kaczyński kark złamie a jeszcze lepiej, gdy caluśki PiS
          (w żadnym wypadku zwolennik jakiejkolwiek partii, ze sceny politycznej w Polsce)
          • halfinteligentzpis Powinien go wysyłac po piwo i papierosy! 02.07.11, 15:29
            sclavus napisał:

"Tusk posłał prezydenta na śmierć! - któż to, ach! któż to był rzekł? pani Gosiewska, przecie..."

No właśnie!
            A powinien go posyłać po piwo i papierosy, co najwyżej!
    • piq a PiS ciągle w stanie paranoi... 01.07.11, 21:54
      ...oraz depresji powypadkowej - taki urok polskiej polityki
      • ave.duce Re: a PiS ciągle w stanie paranoi... 01.07.11, 21:55
        piq napisał:

> ...oraz depresji powypadkowej - taki urok polskiej polityki

Tak to jest, kiedy się wygrywa wybory za wyborami ;)
    • haen2010 Stefanowi siadło na mózg 02.07.11, 07:16
      Od czasu, gdy ten psychol Kaczyński oskarżył go w sejmie o sypanie kolegów w gomułkowskim areszcie. To było łajdactwo czystej wody, bo za to sypanie niby zainkasował najwyższy wyrok.

Znaj więc sawo początek i przyczynę tego stanu rzeczy. Poza tym, ludziom się to podoba, bo prawdę mówi z ozdóbkami.

• sawa.com Re: Stefanowi siadło na mózg 02.07.11, 07:45
        haen2010 napisał:

> Od czasu, gdy ten psychol Kaczyński oskarżył go w sejmie o sypanie kolegów w go
        > mułkowskim areszcie. To było łajdactwo czystej wody, bo za to sypanie niby zain
        > kasował najwyższy wyrok.
        >
        > Znaj więc sawo początek i przyczynę tego stanu rzeczy. Poza tym, ludziom się to
        > podoba, bo prawdę mówi z ozdóbkami.

Pamietam te awanturę o sypanie w areszcie. Takich rzeczy nie powinien Kaczyński mówic. W ogóle były to czasy w których terror totalitarny PRL był w swoim apogeum.

Ale teraz Niesiołowski jest poslem i powinien miarkowac co mówi. Bo wygląda, ze rzeczywiście siadło mu na mózg... trauma więzienna. Bardziej niz Kaczyńskiemu leki uspakajające po katastrofie smoleńskiej.
    • aniechto.only Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 02.07.11, 09:13
      sawa.com napisała:

> Komorowski apeluje o zgodę!
      > [i]Prezydent Bronisław Komorowski zaapelował o zgodę w sprawach najważniejszych
      > dla Polski podczas przewodnictwa w UE. Wicemarszałek sejmu Stefan Niesiołowski
      > nie mam żadnych złudzeń wobec PiS. - Będą wykorzystywać prezydencję do tego, ż
      > eby atakować rząd. Żadnej zgody nie będzie - powiedział

Nie widzę nic nienawistnego w tej wypowiedzi Niesiołowskiego. Przeciez nie powiedział nic co by sam PiS nie zapowiadał. Wiec twoje oburzenie jest żle skierowane.

"Jarosław Kaczyński po raz pierwszy skomentował w wywiadzie dla rebelya.pl objęcie przez Polskę prezydencji w Unii Europejskiej. Prezes PiS krytycznie odniósł się do priorytetów rządu Donalda Tuska i studził emocje związane z półrocznym przewodnictwem Polski"
      wiadomosci.onet.pl/kraj/kaczynski-spelnily-sie-moje-obawy,1,4779292,wiadomosc.html"
    • wariant_b A co widzisz po SWOJEJ stronie lustra? 02.07.11, 10:48
    • halfinteligentzpis Widocznie w PiS nie ma ani jednego przyzwoitego 02.07.11, 15:35
      sawa.com napisała:

> Komorowski apeluje o zgodę!
      > Prezydent Bronisław Komorowski zaapelował o zgodę w sprawach najważniejszych
      > dla Polski podczas przewodnictwa w UE. Wicemarszałek sejmu Stefan Niesiołowski
      > nie mam żadnych złudzeń wobec PiS. - Będą wykorzystywać prezydencję do tego, ż
      > eby atakować rząd. Żadnej zgody nie będzie - powiedział.
      >

No i potwierdza sie PiS juz atakuje premiera Tuska.

> Przyzwoity człowiek i poseł poparłby apel Prezydenta.

Widocznie w PiS nie ma ani jednego przyzwoitego człowieka
    • dystans4 Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 02.07.11, 16:51
      A propos schizofrenii opanowującej rządzącą partię :
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,126659953,126659953,jarkacz_na_Slasku_czyli_komedii_ciag_dalszy.html
      Kolejne przykład schizofrenii w PO.
      Tak jak w przypadku użycia w zamachu broni mikrofalowej, impulsu elektromagnetycznego, materiałów wybuchowych, bomby próżniowej, rozpylania helu i próżni sprężonej.
      I tak samo jak wtedy, gdy Jarosław Kaczyński w TVP mówił, że PO zaczęła kampanię negatywną (ginący z głodu miś). I zmusiła go do koalicji z Lepperem, której przecież nie chciał. Robił wszystko dla reform, nie dla władzy
      buldog.
    • pan.sajgon PO jak zwykle w jednym reku kwiatek 02.07.11, 22:00

a w drugim bejsbol.
    • trevik Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 02.07.11, 23:17
      Niesiołowski bywa co najwyżej lekko wulgarny i tylko w stanie wzburzenia, jednak nie zdarza mu sie takie naginanie rzeczywistosci manipulacją i kłamstwami jak całej plejadzie PiSowych z Hofmanem i Girzyńskim na czele,

T.
      • sawa.com Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 03.07.11, 05:19
        trevik napisał:

> Niesiołowski bywa co najwyżej lekko wulgarny i tylko w stanie wzburzenia, jedna
        > k nie zdarza mu sie takie naginanie rzeczywistosci manipulacją i kłamstwami jak
        > całej plejadzie PiSowych z Hofmanem i Girzyńskim na czele,

Nie bądź golosłowny... lec cytatami... Ciekawa jestem szczególnie wypowiedzi Girzyńskiego, ktore by popierały twoje zarzuty.
        • republika.republika Re: Platforma ciągle w stanie schizofrenii 03.07.11, 08:21
          sawa.com napisała:

>
          >
          > Nie bądź golosłowny... lec cytatami... Ciekawa jestem szczególnie wypowiedzi Gi
          > rzyńskiego, ktore by popierały twoje zarzuty.
          >
          >

moim zdaniem gorsze od słów są podłe czyny - w tej kategorii PiS jest liderem - akcja Kurskiego i Ziobry wsparta przez Lecha Kaczyńskiego pt. afera bilbordowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka